![]() |
pai ce , am zis ceva rau ???
catolicii nu au mucenici sau marturisitori ... asta este ce sa-i faci ... nu poti sa fii si eretic si marturisitor , ca atuncea ar trebuie sa ii socotim mucenici si pe kamikadze japoneji sau pe arabii teroristi care s-au " harachirit " pe 11 septembrie ... |
BC are mii de martiri si marturisitori in cei 2000 de ani de existenta a Bisericii.
|
pardon , BC nu exista decat de 1000 de ani ... de unde ati scos asta ca are 2000 de ani de existenta ... niciodata nu va ajunge la 2000 ... mai are cativa ani pana la disparitie ... fara suparare , dar nici in cei 1000 de ani nu a reusit sa faca nici un mucenic sau marturisitor ...
|
Citat:
este pacat ca vezi ura peste tot...oricum nu de la noi vine repet, nu noi venim peste voi cu "dialogul cu moastele" ci voi peste noi asa cum ati facut-o de secole impinsi de duhul in care va aflati, nu? este logic... |
daa , ereticii nu au niciodata liniste , ei trebuie tot timpul sa dea peste altii , sa intre in teritoriul altora ... caci ei nu au liniste si mereu cauta sa se ia de altii ... mereu cauta converteasca pe altii la credinta lor , si nu te lasa orice i-ai spune ... ca tiganii ...
|
Apropos la ce scrie Rafael mai sus, iata ca urmarind filmul video despre Biserica Sf. Nicolae din Brasov, am dat peste urmatoarele randuri:
" La 15 dec.1399 papa Bonifaciu IX-lea emite un edict papal, prin care se cere si porunceste episcopului de Strigoniu, sa converteasca pe "fidelii" din Schei, deoarece, dupa cum am inteles - scria papa - au o biserica pentru folosul lor si slujirea zeilor". |
Cum ar trebui sa fie un crestin ortodox model? Eu cred ca ar trebui sa aiba o mare doza de respect si de dragoste. Ar trebui sa fie tare pe pozitie, si sa nu se lase influentat atunci cand in jurul lui apar indemnuri la ura. Asha ne indeamna si Sfanta Scriptura:
Romani 12 14. [color=red]Binecuvantati pe cei ce va prigonesc[/color], binecuvantati-i si nu-i blestemati. 15. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. 16. Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cugetati la cele înalte, ci lasati-va dusi de spre cele smerite. [color=green]Nu va socotiti voi însiva întelepti.[/color] 17. Nu rasplatiti nimanui raul cu rau. Purtati grija de cele bune înaintea tuturor oamenilor. 18. [color=blue]Daca se poate, pe cat sta în puterea voastra, traiti în buna pace cu toti oamenii.[/color] 19. Nu va razbunati singuri, iubitilor, ci lasati loc maniei (lui Dumnezeu), caci scris este: "A Mea este razbunarea; Eu voi rasplati, zice Domnul". 20. Deci, [color=maroon]daca vrajmasul tau este flamand, da-i de mancare; daca îi este sete, da-i sa bea[/color], caci, facand acestea, vei gramadi carbuni de foc pe capul lui. 21. [color=red]Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul cu binele.[/color] |
Citat:
|
Biserica romano papala se face vinovata de sute de mii de crime prin inchizitie!si o bierica murdara de sange a facut multi martiri, dar care marturisesc in ceruri acuzatii inpotriva ei!
|
Matei 5
23. Deci, daca iti vei aduce darul tau la altar si acolo iti vei aduce aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, 24. Lasa darul tau acolo, inaintea altarului, si [color=red]mergi intai si impaca-te cu fratele tau[/color] si apoi, venind, adu darul tau. |
Tu te tot impaci cu fratele care vine de la Vatican, si ei tot vin, te iau de beregata sa le slujesti, iti darima tot ce-ai construit de secole sau le transforma in muzee, si tu iar te impaci, si ei tot vin si vin si vin peste tine, ajung de iti schimba tot in viata, obiceiuri, aduc cu ei apucaturi neortodoxe, hule, religia,bisericile,cultura, nu mai stii cine esti ce nationalitate ai, iti modifica istoria.. si tu tot ii ierti ...si tot asa, oare de asta vorbea Hristos, ...eu nu cred...deoarece catolicul nu se rezuma doar la impacare el VREA SA TE SCHIMBE DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI
|
mai exista si " daca nu asculta nici de biserica sa-ti fie tie ca un pagan si ca un vames " ... cu ereticii asta se aplica ... si sf ioan apostolul iubirii , spunea despre eretici " cine il primeste in casa sau ii spune bun venit se face partas la faptele lui cele rele " si " cu ereticul nici sa nu stai la masa " ... iar apostolul neamurilor spunea " de omul eretic , dupa intaia si a doua mustrare , sa te desparti " ...
de aceea ar trebui curatat pe forum de ereticii care vin si vor sa ne invete pe noi si sunt foarte activi ; sau macar restransa activitatea lor , caci este totusi un forum ortodox , iar treaba ortodoxului nu este sa se certe toata ziua cu ereticii , ci sa isi vada linistit de biserica lui caci ortodoxul este un isihast in esenta ; odata ce am adus o gramada de argumente impotriva catolicismului si catolicii nu au inteles nimic , atunci macar sa nu mai fie nevoi sa tratam tot timpul problemele lor , caci este pierdere de timp ... nu stiu , dar asta este parerea mea ... |
Nu puteti scapa de ei pt ca apartin unei biserici luciferice si asta este misiunea celor uniti cu lucifer,,sa insele pe cine poate'!nu exista decat o solutie aceea de a sts neclintiti in adevarul crestin,in ortodoxie crestina!
|
Citat:
|
problema nu este de mine , de a sta in ortodoxie , caci nu ma iau eu dupa povestile catolice , dar e problema de cei care citesc pe forum si sunt ortodocsi mai slabi cum si eu am fost , si care se pot sminti foarte usor citind acuzatiile de ura impotriva noastra ... ne acuza catolicii ca noi ii uuram pe ei si il uram si pe Dumnezeu pentru ca nu vrem sa devenim catolici si sa fim de acord cu minciunile lor , dar eu i-as intreba pe cei ce citesc si sunt pe pozitia de a se sminti , cine pe cine uraste oare ? noi ii uram pe catolici pentru ca nu vrem sa aderam la credinta lor sau sa aprobam ereziile lor , fara sa avem alte pretentii de la ei , sau catolicii ii urasc pe ortodocsi si pe toti ceilalti oameni , odata ce ei si azi considera ca inchizitia a fost o buna metoda de convertire la catolicism ... ei considera ca a omora si a tortura oameni nevinovati pentru a-i converti la catolicism este un lucru placut lui Hristos , si chiar si papa al lor , " infailibilul " , considera crimele si torturile pentru religia lor ca fiind bune ... deci oare cine pe cine uraste ? cine pe cine nu tolereaza ? caci daca ortodocsii nu vor sa isi schimbe religia dupa parerile neintemeiate ale ereticilor , cel putin nu au pretentii de la nimeni ... ortodocsii niciodata nu vor impune altora credinta lor , caci a crede depinde numai de libertatea omului si nimeni nu se mantuieste cu forta , ci numai daca din propria lui initiativa daca doreste sa devina credincios ... ia ganditi-va : daca convertirea cu forta si prin violenta si torturi era un lucru bun , oare mai avea nevoie Dumnezeu de armatele pamantesti ale cruciatilor catolici ca sa ii omoare pe toti cei care nu voiau sa se faca catolici ... sau credeti ca ar avea nevoie Dumnezeu de armate nato sau de bombe nucleare pentru a infricosa popoarele ca sa se converteasca la crestinism ? oare nu Iisus a spus ca daca vroia sa evite crucificarea nu era ceva greu pentru puterea lui dumnezeiasca , si nici nu trebuia sa fuga ? caci daca ar fi vrut , ar fi chemat mai mult de 12 legiuni de ingeri care ar fi anihilat total orice armata din lumea asta , nu numai armata romana ? nu a spus El asta ? dar prin faptul ca nu a ales aceasta cale a minciunii a demonstrat ca omul nu se converteste si mantuieste cu forta niciodata ... omul singur trebuie sa accepte prin singura lui alegere daca vrea acestea ... dar ma rog , am ajuns acuma ca catolicii care au facut cele mai mari crime in numele religiei din istoria umanitatii sa ne acuze pe noi ortodocsii care niciodata nu am convertit pe nimeni cu forta , aceasta fiind interzis de catre propria noastra credinta , sa ne acuze de ura ... auzi ... ce minciuni ...
|
Stai linistit emanuel; citeste pe forumul catolic cata "dragoste" au ei pentru ortodoxie... Se vede ca au uitat de unde au plecat. Iar scopul lor clar si precis e sa converteasca la catolicism; unul cate unul...
|
ups , nu prea l-am mai vazut pe padrecory pe aicea in ultimul timp ... ma duc sa il " vanez " si pe alte forumuri ca l-am " mirosit " si pe altele ca face propaganda ecumenista ... :p
|
de ce emanuel,esti vanator de recompense?:)),
spor la vanat.sa gatim vanat in seara asta!sper.:)) |
:D
|
Am incercat si eu sa-l caut pe un forum catolic dar acolo un smechr m-a atentionat ca este casa catolicilor si ca trebuie sa invat lectia de cumintenie,asa ca Emanuel nu te deranja degeba!Ar fi interesant daca si ortodocsii ar face asa!!!
|
Ce aveti cu PadreCory? Poate verifica cele citite pe forumul ortodox si revine cu un brat de link-uri "zdrobitoare". :)
Rabdare, rabdare, rabdare...ca sa-l citez pe Pr. Cleopa. Dar revenind la topic, ma intreb ce vrea Roma cu Constantinopolul? Ce vrea Constantinopolul cu Roma se stie, caci nu e usor sa rezisti ca ortodox intr-o lume musulmana, in care se rad peretii bisiericilor, iar Fecioarei Maria i se scot ochii; in care bisericile devin grajduri, caci "saracii" musulmani nu au unde-si tine animalele (explicatia ghidului turc!). Acelasi lucru s-a intamplat si in partea ocupata de turci a Ciprului, unde dealtfel se gasesc moastele Sf. Ap. Barnaba, care a crestinat insula impreuna cu Sf. Apostol Petru. Au trecut atatea valuri de cuceritori peste acest popor, care de la inceputuri si pana azi tot ortodox este. Un adevarat exemplu. Un amanunt surprinzator: catolicii au construit catedrale, pentru a-i impresiona pe ciprioti. Ce credeti ca au facut turcii cand au cotropit insula: i-au gonit pe catolici, lasandu-i pe ortodocsi cu credinta lor. Contra platii unui bir, si-au putut pastra credinta strabuna. Ca si in Romania, si aici se vad peste tot biserici nou construite, pe care cipriotii ni le-au aratat cu bucurie, pe langa alte biserici si manastiri vechi de secole. Una dintre manastirile vechi este Manastirea Kykkos, care are una dintre cele trei icoane cu Maica Domnului, pictate de Apostolul Luca; evident icoana facatoare de minuni. |
draga dorstor , eu nu ma bag pe forumuri catolice ca n-am nevoie sa-i conving pe catolici ... dar l-am gasit pe un forum ortodox :rolleyes: :D :
http://itomd.myforum.ro/ tot cu aceleasi slogane tipice , afirmatii gratuite fara nici un fel de argumente ... ma intreb : sa il iau de data asta oleaca mai ecumeneste sa vad ce ii poate capul ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Doamne ajuta!
Acest PadreCory a venit cu o singura sursa privind posibila declaratie a Patriarhului Ecumenic si a promovat-o ca fiind un adevar cert. Dar acest PadreCory minte. Pe site-ul Patriarhiei Ecumenice puteti citi urmatoarele: PRESS RELEASE With respect to the recently published articles reporting that allegedly His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew believes that it is possible for the Greek Catholics (Uniates) to have a “double union”, in other words, full communion with Rome as well as with Constantinople, the Ecumenical Patriarchate refutes this inaccurate statement and affirms it was never made. The Ecumenical Patriarchate repeats its position that full union in faith is a prerequisite for sacramental communion. At the Patriarchate, the 5th of July 2008 From the Chief Secretariat of the Holy Synod [link=http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=en&id=952&tla=en] Apoi, nu stiu cum este moderat acest forum, dar trebuie sa stiti ca acest PadreCory nu numai ca minte, dar este si obraznic. Va rog, fratii mei Ortodocsi, sa cititi: [link=http://www.forum-catolic.cnet.ro/viewtopic.php?p=47131&highlight=#47131] Opiniile acestui Pr. Iustin Parvu nu reprezinta o pozitie oficiala a BOR. O obraznicie si lipsa de respect. Ei vor sa ne supunem unui om, adica Papa, dar noi stim ca trebuie sa fim cu ochii atinti numai pe Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. |
am auzit ca de fapt acest padrecory este unul dintre cei mai antiecumenisti de pe forumurile catolice , in sensul ca acolo este foarte impotriva ortodocsilor ... se teme pesemne ca ortodocsii care se baga pe forumurile catolice ar urmari aceleasi scopuri care le urmareste el pe forumurile ortodoxe ... cum se face ca aici devine peste noapte foarte ecumenist ?? motivul este ca catolicii nu urmaresc adevarul ci au ca singur scop sa ii atraga pe ortodocsii in minciuna lor ... de fapt , am observat ca acest padrecory nu a adus aici pe forum si pe alte forumuri ortodoxe , decat numai subiecte care sa bage dezbinare in bor , el urmareste tocmai aceasta dezbinare intre ortodocsi si se bucura de aceasta ... ii trage mereu cu parerea oficiala a sinodului ca si cum singurii ortodocsi din tara asta sunt numai episcopii din sinod ... si nu urmareste decat sa dezbine ortodoxia ca sa poata atrage pe unii la catolicism ...
|
Citat:
|
nu a spus nimeni ca e rau sa se intoarca ... dar se intorc ei oare ?
|
Iisus Hristo s-a rastignit si pt Nero!Dar atat Nero cat si papa de la roma s-au facut e sine dumnezei!
|
Din vointa de a fi capi ai unei institutii, din vointa de a domni si de a fi stapani, au cazut si eu ca si altii. Dar, Dumnezeu asteapta pocainta tuturor.
|
2 patriarhi
chiar am auzit ca in ukraina s-a vrut a fi 2 patriarhi unu ortodox celalalt greco-catolic :)) ce parere are lumea de asta?:D sper sa primesc un raspuns...ms
|
Deocamdata Ucraina apartine canonic de BORusa.Ceilalati nu sunt in comoniune euharistica cu Bisericile ortodoxe autocefale,adica sunt in schisma sau eres;iar biserica ortodoxa canonica din Ucraina nu are patriarh ca intai statator!
|
Nimic mai simplu de inteles chiar si pentru necrestini.
1. Papa nu este inlocuitorul lui Dumnezeu in sensul Duhului Sfant sau al Lui Cristos. Va garantez ca este intreg la minte - aceasta fiind una din conditiile numirii. Ca orice preot este loctiitorul lui Cristos in biserica pe care o conduce tinand Cuvantul si invataturile Sale. Este stiut si poate explica orice preot treaba asta. Altfel nu ar avea harul preotiei.
2. Infailibilitatea la fel se refera exclusiv la proclamarea dogmelor. Dogmele in BC inclusiv canonizarea sfintilor dureaza de regula pana se adopta sute de ani de consultatii cu Biserica in ansamblu dar si cu corpul cardinalilor. Daca o dogma emisa in 800 de ani de studii teologice nu este acceptata atunci inseamna ca nimic din Sf.Scriptura (care uneori sunt dogme ale unor singuri profeti) nu sunt acceptate si in consecinta nu mai credem in nimic. Ii consideram pe toti mincinosi de la a la z. De regula cardinalii si preotii catolici isi dedica intreaga viata lui Dumnezeu (nu au voie sa detina absolut nimic propriu. Nu au voie sa aiba familii deci nu au pentru cine fura ca altii. Nu-i intereseaza bogatia materiala. Ce, pe burlaci ii intereseaza ?). Cititi testamentul lui Sf.Papap IP II sa vedeti ce averi incomensurabile a lasat (pixuri, agende etc). Deci daca unor oameni care-si dedica viata lui Dumnezeu nu le dam crezare atunci cui de pe planeta. Celor care se imbuiba cu averi si nu au alte griji decat sa se imbogateasca si sa fure pentru familiile lor ???? So sorry dar romanii se mai destepat in epoca informatiei. Nu mai tine cu minciuna. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:38:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.