Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ea ADVENTISTA - Eu ORTODOX! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4116)

padurariucristi 22.06.2009 21:58:12

Matusa mea de pe mama a ajuns in Israel sa-si cunoasca viitorul sot.S-a dus la munca si s-a intamplat sa cunoasca acest barbat fiind din alta credinta.A inceput el s-o descoase mult si bine si ,matusa mea,cunoscand foarte bine de credinta noastra i-a dat de capat.Intr-o buna zi s-a dat batut si a spus:-"DA,ASTA ESTE CREDINTA IN CARE VREAU SA CRED,IN CREDINTA ORTODOXA O SA MA BOTEZ!"El avea vreo 42 de ani pe atunci si inca nu era botezat de nici o culoare.Parintii lui au si la ora actuala casa mare de rugaciune pentru sectanti in curtea casei lor.Numai dupa ce s-a botezat matusa mea s-a casatorit cu el.Eu una nu te sfatuiesc sa faci nici civila cu ea.Usor poti sa te pierzi caci nu cred ca esti inca pregatit sa infrunti religia ei.Gandeste-te bine caci sectantii nu se mantuiesc pentru ca au devenit hulitori ai Duhului Sfant,necinstind Sfanta treime.In fundul iadului stau cei care si-au luat viata.Insa dedesuptul lor stau cei ce si-au lepadat Credinta Ortodoxa.Daca te pierzi ce faci? -"ESTI PREGATIT SA INFRUNTI IADUL?"(Ionela)

Lemius 22.06.2009 23:47:20

Citat:

În prealabil postat de antoradoi (Post 147299)
Omule ,pe iubita aia a ta ,baptista ,nu a apucat-o CRAZY pt ca era ea baptista ci pentru ca era:om.Omul e imprevizibil.Se scoala dimineata cu o ideea si pina seara ii dispare:"NIMIC NU E ETERN IN AFARA DE...SCHIMBARE!"...
Nebunia(pandalia tradarii!!!) nu scuteste pe nimeni,fie ortodox,baptist ,adventist sau catolic,ori mai-stiu-eu-ce.Fiecare dintre culte se bate cu carmida in piept ca el este in Credinta Adevarta,numai ca atunci cind e vb sa-si arte CREDINTA-n Dumnezeu,DRAGOSTEA pt Dumnezeu si pt semen,si FRICA de Dumnezeu,toti se comporta cam la fel:SINT LASI! Daca L-am cunoaste pe Dumnezeu in asa fel incit sa_L reprezentam in caracterul nostru,n-ar mai exista astfel de framintari ideologice(dogmatice).Important este :SA FIM CRESTINI AUTENTICI! Intrebarea e:NE COMPORTAM NOI,ORTODOCSII(sau ,ei,ADVENTISTII,BAPTISTIII, si /sau altii) CA NISTE CRESTINI AUTENTICI?Sau ne multumim ca aprtinem unei grupari religioase ....Aceasta-i intrebarea!
Sa ne de Dumnezeu LUMINA!

cam ai dreptate frate.

Eu2009 03.09.2009 16:29:31

sunt indragostita de un baiat de religie adventista iar eu sunt ortodoxa ..... Acest baiat imi este foarte drag si as face orice pentru el insa daca ma gandesc in viitor la o posibila convertire a mea la religia adventa nu as fi de acord. adica as putea trece de dragul lui doar cu titlul dar nu as practica si nu as crede si asta nu ar fi deloc bine nici pentru mine nici pentru el. am auzit si de cazuri de avdentisti exclusi din societate care nu mai sunt adventisti dar traiesc printre familiile lor adventiste . Asta cu convertirea la casatorie pare doar o modalitate de a mai creste numarul persoanelor adventiste...dragostea poate fi oarba Cat despre convertirea lui nici nu cred ca ar exista vreodata asa ceva. :( adventistii au principii bune insa trecerea la religia lor ar insemna negarea existentei de pana acum, negarea credintelor si a obiceiurilor tale..faptul ca ar trebui sa te convertesti pentru a te putea casatorii mi se pare o mare prostie ...Dumnezeu este Unul singur.. te casatoresti cu o persoana,nu cu religia ei ! si totusi religia ei are un mare impact asupra persoanei caci tocmai pentru ca e adventista te-ai indragostit marius si la fel am simtit si eu tocmai pentru ca e adventist m-am indragostit de el...si poate tocmai pentru ca e adventist nu voi fi cu el mai departe :(((((((((. Religia nu ar trebui sa fie o piedica in dragoste- cel mai sfant sentiment de pe pamant!. relatiile dintre soti primeaza fata de cele dintre parinti copii asa spun si ei si totusi...Eu sunt foarte indecisa, trista, indragostita si foarte derutata :( las lucrurile sa curga de la sine daca e e daca nu nu si asta este ...
marius daca te gandesti ca nu poti traii fara ea si ca tie draga atunci gandeste te si la cati ani ai trait fara ea inainte sa o cunosti :D -suna aiurea stiu ..:((((( si totusi dragostea indelung rabda si e capabila de orice sacrificiu! ...a..am luat parte la o casatorie dintre un catolic si o ortodoxa si casatoria s-a facut in biserica ortodoxa deci ortodocsii fac ceremoniile de casatorie cu persoane de alta religie... si el e catolic in continuare si ea ortodoxa si copilul a fost botezat ortodox......

hmiron 03.09.2009 17:55:17

Citat:

În prealabil postat de Eu2009 (Post 163870)
sunt indragostita de un baiat de religie adventista iar eu sunt ortodoxa ..... Acest baiat imi este foarte drag si as face orice pentru el insa daca ma gandesc in viitor la o posibila convertire a mea la religia adventa nu as fi de acord. adica as putea trece de dragul lui doar cu titlul dar nu as practica si nu as crede si asta nu ar fi deloc bine nici pentru mine nici pentru el. am auzit si de cazuri de avdentisti exclusi din societate care nu mai sunt adventisti dar traiesc printre familiile lor adventiste . Asta cu convertirea la casatorie pare doar o modalitate de a mai creste numarul persoanelor adventiste...dragostea poate fi oarba Cat despre convertirea lui nici nu cred ca ar exista vreodata asa ceva. :( adventistii au principii bune insa trecerea la religia lor ar insemna negarea existentei de pana acum, negarea credintelor si a obiceiurilor tale..faptul ca ar trebui sa te convertesti pentru a te putea casatorii mi se pare o mare prostie ...Dumnezeu este Unul singur.. te casatoresti cu o persoana,nu cu religia ei ! si totusi religia ei are un mare impact asupra persoanei caci tocmai pentru ca e adventista te-ai indragostit marius si la fel am simtit si eu tocmai pentru ca e adventist m-am indragostit de el...si poate tocmai pentru ca e adventist nu voi fi cu el mai departe :(((((((((. Religia nu ar trebui sa fie o piedica in dragoste- cel mai sfant sentiment de pe pamant!. relatiile dintre soti primeaza fata de cele dintre parinti copii asa spun si ei si totusi...Eu sunt foarte indecisa, trista, indragostita si foarte derutata :( las lucrurile sa curga de la sine daca e e daca nu nu si asta este ...
marius daca te gandesti ca nu poti traii fara ea si ca tie draga atunci gandeste te si la cati ani ai trait fara ea inainte sa o cunosti :D -suna aiurea stiu ..:((((( si totusi dragostea indelung rabda si e capabila de orice sacrificiu! ...a..am luat parte la o casatorie dintre un catolic si o ortodoxa si casatoria s-a facut in biserica ortodoxa deci ortodocsii fac ceremoniile de casatorie cu persoane de alta religie... si el e catolic in continuare si ea ortodoxa si copilul a fost botezat ortodox......

Solutii posibile:

1. Va casatoriti civil si ignorati casatoria religioasa.
2. Va casatoriti civil si religios in legea adventista. (+botez pentru cel nebotezat)
3. Va casatoriti civil si religios in legea ortodoxa. (+botez pentru cel nebotezat)
4. Nu va casatoriti nici civil, nici religios si stati ca si pana acum.

Nota 1: daca intrebi un ortodox o sa-ti spuna ca Dumnezeu e, intr-adevar, unul singur, doar ca ortodocsii se inchina la el, iar adventistii la altceva.

Nota 2: intre ortodocsi si catolici exista compatibilitate mare. Se recunosc taine, etc. Intre ortodocsi si adventisti exista doar incompatibilitate din punct de vedere religios.

costel 03.09.2009 18:16:51

Scrabble, vezi tu, cand te rogi o vreme indelungata lui Dumnezeu, si vine o zi cand trebuie sa traiesti cu un om care se roaga altfel, nu-ti poti spune ca pana atunci ai gresit modul in care te rugai. Si nici nu-i usor ai spune celui de langa tine sa se roage altfel. De aceea aceasta problema e foarte dificila. Exemplul e banal, dar poate exprima putin din situatia prezenta: mie nu-mi place sa mananc anumite mancaruri, daca le mananc vomit sigur. Dar poate celui de langa mine ii place sa le manance. Intr-o astfel de situatie, eu nu-i voi interzice acestuia sa nu mai manance, doar pentru ca mie imi fac rau. Eu zic sa se roage amandoi asa cum au fost invatati si poate in timp, se va petrece minunea de pe muntele Carmel, cand Ilie il descopera pe adevaratul Dumnezeu. Important e sa se iubeasca, caci in iubire graieste Dumnezeu.

Varianta 1 si 4 cade, pentru ca ei isi doresc sa se casatoreasca sub ambele forme.

dianaradoi 03.09.2009 18:58:00

[quote=Eu2009;163870] adica as putea trece de dragul lui doar cu titlul dar nu as practica si nu as crede si asta nu ar fi deloc bine nici pentru mine nici pentru el.]

draga mea..

sunt foarte trista cand citesc aceste lucruri...eu nu prea scriu pe acest forum, dar il citesc in fiecare zi. tocmai pentru a nu da nastere la conflicte...
cum poti sa spui ca ai trece la adventisti doar de forma...inseamna din start ca ti s-a inoculat ideea de a nu mai fi intru Hristos...asa ne pacaleste diavolul.

eu sunt avocat...si nu stiu daca stiti, dar la noi in procese, martorii jura pe biblie. cu toate acestea poti spune ca esti ateu - asa de forma, si sa nu juri cu mana pe biblie.

credeti ca e vreo diferenta intre a jura cu mana pe biblie si a-l nega pe Dumnezeu - asa de dragul cuiva?

a te boteza la adventisti echivaleaza cu negarea religiei ortodoxe. chiar daca tu in suflet zici ca asa ramai....nu vei ramane, sa stii...Iisus va plange amar pentru acest gest al tau.

eu totusi sper ca nu ai gandit serios.

ai grija de tine....

hmiron 04.09.2009 01:13:43

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 163895)
Scrabble, vezi tu, cand te rogi o vreme indelungata lui Dumnezeu, si vine o zi cand trebuie sa traiesti cu un om care se roaga altfel, nu-ti poti spune ca pana atunci ai gresit modul in care te rugai. Si nici nu-i usor ai spune celui de langa tine sa se roage altfel. De aceea aceasta problema e foarte dificila. Exemplul e banal, dar poate exprima putin din situatia prezenta: mie nu-mi place sa mananc anumite mancaruri, daca le mananc vomit sigur. Dar poate celui de langa mine ii place sa le manance. Intr-o astfel de situatie, eu nu-i voi interzice acestuia sa nu mai manance, doar pentru ca mie imi fac rau. Eu zic sa se roage amandoi asa cum au fost invatati si poate in timp, se va petrece minunea de pe muntele Carmel, cand Ilie il descopera pe adevaratul Dumnezeu. Important e sa se iubeasca, caci in iubire graieste Dumnezeu.

Varianta 1 si 4 cade, pentru ca ei isi doresc sa se casatoreasca sub ambele forme.

Da, alternativele mele par simpliste, insa in ultima instanta ele acopera toate situatiile posibile. Alternativele 1 si 4 sunt valide, daca niciunul din cei doi nu doreste sa renunte la propria religie.

moshu 04.09.2009 04:54:09

Citat:

În prealabil postat de marius007 (Post 82905)
Nu e singurul forum in care am decis sa ma inscriu doar ca sa gasesc raspunsul la nelamuririle mele ! Si nu va fi nici ultimul !

Dupa cum v-ati dat seama din titlu.. Sunt intr-o relatie cu o fata de religie adventista ! Pana sa o fi intalnit nu stiam mai nimic despre aceasta religie ! Dar mai nou am inceput sa ma documentez sigur ( foarte putine aflate de la ea ). Ce sa zic ! Astept si eu o parere un sfat despre acest caz... nu derivatii de ale lui ! Eu unu nu vreau sa "cad" in religia lor si sunt foarte atent sa nu fiu orbit de dragoste in asa fel incat sa mi se fure religia mea ortodoxa ! Am avut la inceput discuti cu ea despre diuferenta de religii si "principiile religiei lor" dar discutiile duceau spre un final al relatiei DEJA ! Am preferat sa evit aceste subiecte...mai bine zis sa le aman ! sa nu comentez la "principiile lor" cu gandul ca voi decide singur mai tarziu alegerea pe care o voi face ! RECUNOSC ! E exact ce imi doresc.. si intr-un timp foarte scurt tzin la ea ca la ochi din cap !

Dupa cum prea bine stiti ! ei nu se casatoresc cu alte persoane de alta religie decat adventista ! si au o carutza de "principii" venite de la cea care a inventat (CRED) religia asta "ELLEN G WHITE" In biblioteca ei am gasit numai ELEN G WHITE (era sa lesin), si mai nou... am gasit si eu o carte online CONTRA _ ELLEN G WHITE: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Astept replyuri si revin cu amanunte !

Draga frate. Musai sa iti spui ca si eu am fost cam in aceeasi situatie. Si spun sincer ca nu mi-as fi batut capul si ales sa pacatuiesc studiind secta si documentele lor, daca nu ar fi fost ea. Acesta "iluminare" mintala a avut un singur beneficiu: concluzia ca adventistii sunt dusi cu pluta. Si bineinteles, fata in cauza a preferat ca eu sa raman cu conluzia asta si nu ea cu mine. De atunci am inceput o campanie anti-adventista. Nu va speriati, nu sunt crestin practicant, doar in fiecare discutie pe aceasta tema afisam deschis, toate ineptiile lor. Din pacate, pentru ei, faceam asta cu o tonalitate anume, cu un zambet cuceritor pe buze din ala "asa-i ca esti prost, si tu stii asta, ca daca nu erai, nu mai stateai la povesti cu mine acum, dar eu sunt ingaduitor si te las in pace". Banuiesc ca e destul de enrvant asta. Nu stiu, incercari de atari persiflatii de la altii pentru mine au fost, insa fara succes.

Pai hai ca vorbim mai practic si mult mai serios acum. Fiind inginer, hai ca sistematizez totul in observatii.
Onr1: si eu am zis ca e persoana "exacta" si ca tin la ea ca ochii din cap. Imi amintesc un lucru pe care il voi tine minte cred ca toata viata: eu eram bucuros ca am intalnit o fata care nu vrea neaparat sex, care nu bea, fumeaza, nu e foarte trendy cand merge in localuri etc. In reveriile mele neroade aproape ca ma visam casatorit cu ea. INSA, si vad asta clar, toate calitatile ei nu o faceau sa fie persoana potrivita. Si imi dau seama acum, ca pentru mine tot timpul nu a fost decat o blasfemiatoare la adresa Maicii Domnului. Casatoria ce inseamna in ortodoxie? Cui se roaga sotiile crestine pentru sotii lor?
Onr2: elementul religie e foarte important. Sa stii ca si discutiile mele religioase cu ea presupuneau DEJA o terminare a relatiei. Cand mi-a zis prima daca ca a fost ortodoxa, dar ca ea a trecut la adventisti aproape ca am cazut pe jos.
Onr3: si eu am zis asta, ca tine, am amanat problema, nu am mai vb despre religie, etc. Dar problema era, nu disparea si ne despartea mai mult unul de altul cu cat incercam sa o evitam mai mult.
Onr4: asa am raspuns si eu, ca tine, la sfaturile unor frati de a nu cadea in ratacirile lor. Nu am cazut ce e drept, dar e destul cat am pacatuit citind cartile lor. O mare pierdere de timp dupa care imi pare rau! Am investit suflet unde mi-l pierdeam.
Onr4: de ce adventismul creste? o intrebare care m-a abatut mult, dupa ce s-a incheiat relatia si am trecut la chestii mai serioase. Am ajuns la unele pareri personale, nu stiu cat de exacte sunt, si rog pe cineva sa ma completeze
onr4.1 din cauza zeciuelii pe care mintea spalata a enoriasilor o platesc sistematic din cauza conceptului ca ei nu are proprietate proprie, totul e al bisericii, doar ca biserica le ingaduie restul
onr4.2 din cauza misionarismului masiv lui, care revine oricarei persoane adventiste limbute
onr4.3 din cauza actiunilor caritabile si sociale pe care le intretin si care trezesc simpatia oamenilor bastinasi spre religie
onr.4.4 din cauza unor sentimente anumite, unul dintre ele e de scris, sentimentul de "noi nu suntem ca ei", care, la o gandire nu foarte adanca se poate vedea ca e izvorat din sentimente de ura si dispret fata de celelalte religii, in special catolica (cei mai multi adventisti stiu ca provin din catolicism)
onr5 eu nu am ajuns in apartamentul ei ca tine, deci relatia voatra trebuie sa fie serioasa; asa ca sa consideri ca ce spun aici e parerea mea, si sa nu iei nici un sfat din asta
Concluzie: la inceput si in aparenta a fost chiar misto. Dar apoi mi-am dat seama ca nu am niciun punct comun cu aceasta fata adventista, si ca timpul care il petreceam cu ea aproape ca ajungeam sa o dispretuiesc tot mai mult, desi incercam sa nu fiu rau. Relatia noastra era terminata de la prima discutie, insa nu mi-am dat seama. Nu puteam sa ma apropii de ea din cauza religiei, si asta a pus punct.

Parerea mea e ca un ortodox si o adventista spalata pe creier si nu pe cap cu hipoclorit, genul fetei din experienta mea, nu pot sa fie impreuna. Poate numai daca se reintoarce la religia cea adevarata. Insa, ceea ce am scris eu aici e doar experienta mea. Tu poate ca ti-ai gasit aleasa. Poate. Cine stie. Vad ca esti foarte entuziasmat. Sper ca pesimismul meu nu te-a intunecat. Roaga-te: daca fata e cea aleasa, Dumnezeu te va aranja. Daca nu e, nu e. Eu cel putin, am vazut lucruri incredibile pe acest forum. Erau si mai incredibile ca se intamplau unor oameni obisnuiti, insa in Iisus. Succes. Iisus a spus:"Indrazneste, eu am biruit lumea!"

edit: ah, am uitat sa iti spun. nu incerca sa o "convertesti" sau ceva de genul daca nu vrei sa iti vezi lipsurile tale in materia religioasa proprie. Adventistii sunt limbuti si invart si dezbat si predica toate problemele pe care le-au pus crestinii. Sunt dresati sa aiba raspuns la toate problemele. Pastorii sunt dresati sa dreseze enoriasii si sa le implanteze in cap ideea ca in orice intrebare pusa de un provocator, desi nu au raspuns pe o moment, este totusi o solutie, pentru ca biserica lor e cea mai cea.

cristina2012 04.09.2009 08:48:39

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 163968)
Pai ati putea sa va casatoriti in biserica ortodoxa chiar daca el nu se boteaza, nu? si botezati copiii ortodocsi.
Dar trebuie sa existe respect si intelegere in privinta asta din partea amandurora, adica sa nu iti interzica sa te inchini sa icoane, sa mergi la biserica etc, si nici tu sa nu incerci sa il convingi sa se converteasca daca el nu se gandeste la asta.
Numai ca trebuie sa te gandesti bine inainte, mai bine sfatuieste-te cu un duhovnic. Scopul casatoriei e mantuirea amandurora...
Doamne ajuta!

Biserica ortodoxa nu permite casatoria cu sectantii. Nu se poate administra o taina a bisericii unui eretica care u recunoaste biserica si tainele ei. Nu e voie si gata.

AeErDnA 04.09.2009 09:00:05

Doamne ajuta tuturor! Scriu pentru prima data pe acest forum, insa il citesc de cateva luni :). Referitor la aceasta problema pot spune ca am avut si eu o experienta asemanatoare cu un baiat catolic. Desi stiam de la inceput ca el este catolic am continuat insa, tot timpul imi doream ca el sa se converteasca, sa fie ortodox. Ca si voi, am amanat discutia legata de religie, de tot ceea ce decurge din practicarea credintei...si acest lucru nu a fost deloc benefic. Desi mi-a spus la un moment dat ca ar trece la ortodoxie pentru a ne casatori in B.O. nu am acceptat...ar fi facut asta doar de dragul meu (a si spus ca el ramane acelasi, crede in acelasi fel) si cu siguranta candva avea sa-mi si reproseze acest lucru.
RECOMAND tuturor aflati in astfel de situatii sa discute in prealabil aceasta problema.... Eu am ales sa raman cu Hristos, sa raman in adevar....si asta pentru ca intr-adevar imi doresc o familie ortodoxa (practicanta).
Minte luminata si Maica Domnului sa ne ajute!

Eu2009 04.09.2009 09:30:48

multumesc pentru mesaje ..cred ca va urma o discutie deschisa in care am sa spun cam tot ce am in suflet si in minte ...ca nu as trece la religia lui si fiecare isi poate pastra religia si daca asta e o piedica pentru el atunci e clar ca sentimentele nu sunt indeajuns de puternice ...si deja vad sfarsitul relatiei...:( :(

AeErDnA 04.09.2009 09:37:55

Sa-ti mai spun ceva.....dupa ce am discutat deschis cu el despre aceasta problema, am ajuns la concluzia ca nu ne va fi bine asa, doar acceptandu-ne...si da, intr-adevar... sentimentele nu erau atat de profunde pe cat credeam....... Ma asteptam sa-mi fie greu dupa despartire, sa sufar, insa.....sunt foate linistita, impacata cu mine, impacata cu Dumnezeu :)
Inca ceva...problema asta trebuie discutata cu duhovnicul si el, cunoscandu-te, iti va da sfatul potrivit.

ai2 04.09.2009 09:53:24

Bine zicea Hitchens "religion poisons everything"! Romeo si Julieta in stil religios. La inceput, caci finalul e altul, fiecare se duce la casa lui. Religia a fost motiv de despartire dar victimele isi lauda D-zeul. Trist!

AeErDnA 04.09.2009 10:53:13

Bine zicea Hitchens "religion poisons everything"! Romeo si Julieta in stil religios. La inceput, caci finalul e altul, fiecare se duce la casa lui. Religia a fost motiv de despartire dar victimele isi lauda D-zeul. Trist!

Da da, desigur.....pai..stii cum gandesc eu....cine se aseamana se aduna...deci...:) Fiecare sa aleaga dupa valorile, principiile si dorintele inimii sale. Consider ca nu avem dreptul de a judeca pe cineva dupa modul in care doreste sa traiasca...e propria lui alegere.....si mai e o vorba...dupa cum iti asterni, asa dormi :)
Pace si bucurie tuturor!

radianca 04.09.2009 11:22:27

Ea...-Eu....

Draga Marius, pornind d la premisa, ca sunteti amandoi la fel de iubitori, unul fata de celalalt, poti incerca, sa temporizezi aceasta unire de destine, pentru a te incredinta, ca ai facut tot ce se poate, in a o aduce pe calea ta. Casnicia mea, numara 32 de ani, sotul meu fiind crescut intr-o astfel de fam. de adventisti. Eram tanara, n-am stiut ce inseamna asta, trecand timpul mi-am dat seama, ca nu putem avea dialog pe teme de credinta. Am fost crescuta, in spirit cult religios, mai tarziu mi-am completat educatia in acest sens, dar crede-ma ca am renuntat, sa mai propovaduiesc, precum Iona in pustiu. Nu vei avea succes, depinde si de indoctrinare(ma refer la cat este de slaba de inger), depinde de foarte multe. Nu vreau sa suferi, mai ales ca barbat, sa nu ai corespondent mental pe masura ta. In fond, cea mai buna sugestie e sa-ti urmezi intuitia, nunumai inima, coboara cu mintea in inima, roaga-L pe Dumnezeu, sa-ti raspunda, cum numai El stie, la aceasta mare dilema, din viata ta. Iti doresc numai bine....

deja-vu 04.09.2009 11:32:47

persoana iubita, de alta credinta

Citat:

În prealabil postat de Eu2009 (Post 163870)
Acest baiat imi este foarte drag si as face orice pentru el insa daca ma gandesc in viitor la o posibila convertire a mea la religia adventa nu as fi de acord. Asta cu convertirea la casatorie pare doar o modalitate de a mai creste numarul persoanelor adventiste...dragostea poate fi oarba. Cat despre convertirea lui nici nu cred ca ar exista vreodata asa ceva. :( Te casatoresti cu o persoana, nu cu religia ei! si totusi religia ei are un mare impact asupra persoanei caci tocmai pentru ca e adventista te-ai indragostit marius si la fel am simtit si eu tocmai pentru ca e adventist m-am indragostit de el. Religia nu ar trebui sa fie o piedica in dragoste- cel mai sfant sentiment de pe pamant! am luat parte la o casatorie dintre un catolic si o ortodoxa si casatoria s-a facut in biserica ortodoxa deci ortodocsii fac ceremoniile de casatorie cu persoane de alta religie... si el e catolic in continuare si ea ortodoxa si copilul a fost botezat ortodox......

Chestia cu convertirea la aceste grupari nu e doar pt. a creste numarul aderentilor, ci si (sa nu zic "mai ales") pt. a nu pierde un cotizant; fara bani, respectivul pastor ar trebui sa se apuce de o munca cinstita - ca doar n-o porni descult, cu un rand de haine, fara traista si toiag, precum adevaratii evanghelisti, apostolii care ne-au adus ortodoxia:

"Să nu aveți nici aur, nici arginți, nici bani în cingătorile voastre;
Nici traistă pe drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de hrana sa.
Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii."

Fiecare membru al unei asemenea "biserici" da zeciuiala din venituri (pastorii au preluat "selectiv"din legea mozaica, iar poruncile care nu le-au convenit le-au anulat, asa ca sunt cazuri de "lejeritate" si la ei: http://www.pasi.ro/revista/familia-a...t-pocaiti.html )

Convertirea la dreapta credinta a ratacitilor se face adesea (prin mila si darul lui Dumnezeu), dar trebuie sa aiba inima curata si smerita (conditia eliminatorie). Ceea ce pt. om e cu neputinta, pt. Dumnezeu e cu putinta! Dar trebuie ca cineva cu dragoste pt. respectiva persoana sa se roage staruitor - cineva mi-a dat chiar si o reteta: Acatistul Sf.Nicolae citit 40 de zile la rand (mai ales in preajma sarbatorii sfantului, din decembrie). Iar rugaciunea mamei face cat rugaciunea a sapte preoti, daca nu si mai mult!

Nu poti sa te casatoresti doar cu trupul unei persoane, ci si cu sufletul ei; iar religia, credinta, reprezinta o parte esentiala a sufletului sau. Religia poate fi o piedica mare in dragoste, pt. ca esti crestin ortodox atunci cand Il iubesti pe Hristos, deci si pe sfintii si mama Lui, iar daca cineva huleste sau defaimeaza sfintii si pe Maica Domnului, nu mai poate spune ca-L iubeste pe Hristos. Ce imparat ar ingadui sa-i fie ponegrita mama si prietenii care si-au dat viata pt. el? Asadar problema nu e ca religia se opune dragostei fata de cineva, ci ca intai se cuvine a pune dragostea fata de Dumnezeu (care l-a facut si pe acel om) iar daca acea persoana s-a rupt de Hristos si de sfinti, unirea cu ea inseamna ruperea de Hristos si de sfinti - deci e pacat a iubi mai mult omul (creatia) decat Creatorul, pt. ca atunci Dumnezeu va ingadui dupa dreptate sa ne fie luata (sau sa pierdem) persoana iubita, ca sa intelegem unde e izvorul vietii si sursa creatiei. Cand iubim mai mult un om decat pe Dumnezeu si facem dintr-o persoana sensul vietii, ne condamnam singuri la despartire de ea si o vom pierde! (valabil si pt. mamele posesive sau iubitii si sotii gelosi)

Am mai auzit pe aici ca ortodoxia recunoaste tainele catolicilor si alte aberatii: cine crede asta se exclude singur din ortodoxie. Credeam ca n-are rost sa mai fac trimiteri la toti sfintii de dupa schisma (in frunte cu Nicodim Aghioritul), care au lamurit de mult faptul ca harul in plinatatea lui nu mai lucreaza asupra Bisericii Catolice (dealtfel catolicii nici nu mai invoca Duhul Sfant la jertfa liturgica); cei inca nelamuriti, sa citeasca aici despre catolici si heterodocsi:
www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article469
http://hristosesteortodox.wordpress....e-ilie-cleopa/
www.geocities.com/levitki/opinii/catolicii.html
Botezul la catolici nu respecta canoanele si in mod cert nu e asa puternic ca cel ortodox; daca la noi era traditia de demult ca atunci cand preotul ortodox nu rosteste cu mare atentie rugaciunile si molitvele de dezlegare la botez, copilul va avea mult de suferit de pe urma demonilor, ne putem imagina ce "protectie" ii asigura copilului botezul catolic, facut prin stropire, fara miruire si fara rugaciunile de dezlegare cuvenite!

Despre cum ar trebui sa fie (macar la modul ideal) o nunta binecuvantata, iata indrumarile date de un sfant (Pr.Cleopa) in "Nunta Ortodoxa": www.youtube.com/watch?v=h39jt6yMIJ4

Deci nunta e o taina (si ce taina!) si nu prilej de chefuiala si "distractie" profana; e adevarat ca in prezent prin lipsa curatiei trupesti si a vietii duhovnicesti, s-a pierdut sacralitatea, sufletul s-a atrofiat si oamenii au ajuns cu totul trupesti- dar insusi termenul de cununie si cununile care se puneau in biserica pe capetele mirilor semnifica biruinta in cea dintai mucenicie, cea impotriva patimilor. In trecut numai biruitorii (cei curati in feciorie) primeau cununile pe cap, dar acum toti vor sa fie onorati cu aceasta parte din ritual.

Trupul spre trup tinde si sufletul catre suflet, mi-a spus parintele duhovnic. Care din cele doua tendinte se va impune? La oamenii trupesti, alegerea o face atractia fizica, dar la cei spiritualizati (induhovniciti) sufletul e cel care va lua decizia si va alege persoana cea mai nobila sau mai frumoasa din punct de vedere sufletesc.

Sf.Ioan Gura de Aur arata ca iubirea si virtutea sunt ca doua fete ale aceleiasi monede: fara una nu poate exista cealalta, in minciuna sau desfranare iubirea va muri (de aceea iubirea in forma cea mai inalta inseamna castitate, si atunci e ocrotita de Preasfanta Fecioara iar asupra celor doi logodnici se pogoara Duhul Sfant); invers, iubirea si mai ales cea divina poate face dintr-un ticalos sau depravat chiar si un sfant, il purifica si ridica pana la cele mai nobile sentimente.

Despre Sfântul Lavrentie de Cernigov se spune că, pe când era în viață, nu participa la cununia celor ce veneau să o facă în Mânăstirea Cernigovului. Și aceasta, pentru că, fiind înzestrat cu darul înainte vederii, cunoștea dinainte când cei ce se cununau mai erau sau nu feciori. Totuși o dată a rămas și s-a rugat mult pentru cei doi tineri, iar la sfârșit a spus că: „această pereche într-adevăr a fost o pereche de feciori, fată și băiat, pentru că am văzut Duhul Sfânt trecând de la unul la altul.”

Apropos, treaba cu Sf.Gheorghe care nu e cinstit de protestanti e doar unul din cazurile cand cei mai buni prieteni ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos sunt dispretuiti de sectari. Chiar si catolicii au profanat la cruciada IV mormintele sfintilor in Bizant, dar n-are rost sa mai inveninam atmosfera amintind de ele. Catolicii se vor intoarce la ortodoxie cand va veni un papa cu inima smerita (profetiile spun de un Petru, care va intinde ramura de maslin), dar asta va fi se pare dupa recucerirea Constantinopolului de catre ortodocsi. Cred ca si plecarea a milioane de romani in Italia si Spania e o veriga in aceasta lucrare careia tot voia lui Dumnezeu ii va stabili sorocul.

Cat despre cruce, e adevarat ca sectarii nu o cinstesc, dar asta e pt. ca nu-i lasa diavolul (pe care crucea il arde):
"La Mănăstire la Sâmbăta a venit o femeie care era adventistă. Părintele o cunoștea și i-a spus să-și facă cruce. Ea a început o rafală de cuvinte la adresa Sfintei Cruci. Părintele i-a spus din nou să-și facă cruce. Dar ea mai vehement vorbea cuvinte de hulă împotriva Sfintei Cruci. Atunci Părintele a luat crucea și a lovit-o peste gură, spunând:„Arză-te Sfânta Cruce!“. În acel moment femeia a căzut jos ca leșinată.După câteva momente s-a ridicat. În acest timp s-a văzut o dihanie care a trecut pe lângă ea și a dispărut. Toți au rămas încremeniți. Părintele a zis: „Vedeți cine a oprit-o pe femeie să-și facă Sfânta Cruce?“. Primul lucru pe care l-a făcut femeia după ce s-a ridicat a fost Sfânta Cruce." (vol.III cu marturii de la Editura Agathon: "Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca")

P.S.: din experienta personala, uneori e mai greu sa treaca un catolic la ortodoxie decat un protestant, pentru ca are impresia ca fiind biserica apostolica, au ramas in har, tainele lor sunt valide si ca nu difera esential fata de ortodoxie (iar ecumenismul prost gandit de ierarhii nostri le da apa la moara); dar cel mai greu e sa treaca la viata ortodoxa adevarata un ortodox inlantuit in patimi (mai ales betia si desfranarea) - pentru un asemenea om Pr. Iustin Parvu m-a sfatuit nici sa nu ma rog, deoarece ii incalc libertatea de alegere pe care insusi Dumnezeu o respecta, chiar si atunci cand omul alege sa se osandeasca!

Doamne ajuta!

AeErDnA 04.09.2009 11:44:39

Draga deja-vu....mare adevar ai grait....si in ceea ce priveste convertirea catolicilor iti dau dreptate 100%. Iti multumim!

Iustin32 04.09.2009 12:51:29

Cand stateam in Ierusalim, parintele Nicolae de la biserica romana (ortodoxa) mi-a povestit cum a sfatuit-o pe o femeie ortodoxa care era casatorita cu un evreu sa puna seara sub pat un lighean cu apa si sa-i spuna apoi parintelui ce a gasit in el dimineata. Ea a povestit parintelui ca a gasit pete de ulei pe apa din lighean la care el i-a replicat ca acela este ulei de la Sfantul Mare Mir cu care a fost unsa la botez si ca fiind casatorita cu un evreu care nu crede in Hristos, ea pierde harul botezului. Mi-a spus ca la fel se intampla cu orice ortodox care se casatoreste cu un sectar pentru ca chiar si botezul lor nu este valid, fiind mai prejos decat paganii care nu au avut ocazia sa cunoasca dreapta credinta, pe cand ei au avut-o si s-au lepadat de ea. Sf Macarie a aflat din discutia cu sufletul unui nestorianist ca cei care au fost ortodocsi dar s-au lepadat de credinta si au imbratisat diferitele erezii din acel timp, sunt mai jos in iad decat cei care au primit direct crestinismul sub diferitele forme eretice: arianism, nestorianism, etc.
Eu va sfatuiesc sa nu va casatoriti in nici un fel cu sectarii, indiferent cat de mare e dragostea intre voi, caci veti regreta neputand sa va integrati in comunitatea lor decat lepadandu-va de credinta voastra ortodoxa si va veti rupe si de parintii si rudele voastre si de toate sarbatorile ortodoxe pe care ei nu le tin. Adevarata dragoste nu e decat in Adevarul lui Hristos, nu in minciuna.

elenavioletacocos 05.09.2009 11:29:54

eu sunt ortodoxa ,sotul meu nu este botezat,dar provine din familie de adventisti,evanghelisti si am facut cununia civila ,la care bineinteles ei nu au venit ,desi noi am avut si meniu vegetarian(care in ro costa mai mult ca un meniu normal ).Sotul meu stie ca eu in fata lui D-zeu nu ma consider casatorita ,ci ca traim in pacat ,de aceea el singur fara sa il influentez eu a hotarat sa vb cu un preot si sa vada ce putem face ,ca la anul sa ne casatorim religios,chiar a gasit si o bisericutza ,asa cum imi place mie ,inconjurata de natura ...mereu am simtit in sufletul meu ca atunci cand ne vom casatori in fata lui Doamne*Doamne va veni si bebelul pe care ni-l dorim .Sfatul pe care pot sa ti-l dau din experienta mea : NU incerca sa ii intelegi,sa te integrezi ,mereu vei fi vazut ca un "diavol".La noi nici macar nu au venit o data ,desi stam in acelasi oras...inainte sufeream pt ca nu ma acceptau,acum imi e indiferent ...mai bine ...Stiu ca la nunta noastra nu vor veni si nu ma afecteaza,doar ma doare sufletul pentru sotul meu ,caci parintii lui nu mai sunt (au murit cand el era f mic ),iar ei nu ii pot fi alaturi,iar cei care l-au crescut nu pot trece peste zidurile ridicate de fanatismul religios! Sa te intareasca D-zeu si sa nu faci o greseala pe care multi au facut-o: sa treci in religia ei ,doar pentru ca asa vrea ea,sau pt ca asa vor ei ,fratii din adunare ! Doamne Ajuta !

Mihai36 20.07.2011 16:31:47

Eu zic ca daca simti ca relatia cu ea te implineste sa nu renunti la ea ci sa stai de vb cu ea.
O solutie ar fi ca sa va casatoriti si fiecare sa respecte celuitalt credinta.
Iar in privinta casatoriei religioase sa cautati noi formule , gindesette oare de la inceputul lumii pina acum pe toate continentele Dumnezeu binecuvinteaza cu taina casatoriei doar in religia mozaica sau doar in cea crestina sau doar pe credinciosi?
Ea a functionat intotdeauna chiar daca oamenii nu si-au dat seama.

Odata am intilnit marturisirea unui american care in joaca lui de teribilist cu ocazia unei calatorii intro tara exotica de Valentine's day a zis sa incerce el si prietena lui inca un lucru si anume casatoria oficiata de un preot local fara acte legalizate (nu stia nici el ce religie e, oricum nu era crestin) -si surpriza dupa aceasta joaca a simtit in mod complet diferit relatia, mai matur si mai curat -lucru de care si ei au fost surprinsi.

Apoi tot felul de istorii ne arata ca in zone pustii sau la bordul unei corabii oricine poate oficia o logodna sau casatorie cu conditia sa fie credincios -regula este ca pe corabie capitanul sa oficieze. Iar cind chiar nu mai exista nimeni (doar adam si eva) atunci rugaciunea se va adresa de catre cei doi direct lui Dumnezeu.
Adica daca esti izolat pe o insula fara oameni nu te mai poti casatori chiar daca ai vrea si ai cu cine?

Daca credem ca doar preotii au aceste prerogative in contract de exclusivitate cu Dumnezeu atunci inseamna ca nu cunoastem cu adevarat puterea nemarginita si iubirea parinteasca a lui Dumnezeu.

Mihai36 20.07.2011 16:35:54

In rest daca ve-ti avea vreodata risc de despartire pe motiv de polemici religioase luati amindoi biblia deschideti ori intimplator si cititi ceva ori la Zaharia 14 si cititi intreg capitolul comentind impreuna.

Melissa 20.07.2011 17:11:16

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 379629)
In rest daca ve-ti avea vreodata risc de despartire pe motiv de polemici religioase luati amindoi biblia deschideti ori intimplator si cititi ceva ori la Zaharia 14 si cititi intreg capitolul comentind impreuna.

1. fiecare biblia lui sau biblia barbatului, sau poate biblia femeii?Cu care din ele se face "experimentul?":-))
2. ce practica este aceasta? sa deschizi biblia intamplator si sa citesti? indemni la ghicitul in biblie pe cont propriu?:-))

maria40 20.07.2011 17:26:55

Draga Marius tu iti doresti cum se spune la romani: Si cu branza intreaga si cu vaca nemulsa! Nu se poate!
Dupa cum vad eu tu nu esti nici macar "caldicel" . Vrei sa te cununi la ortodocsi doar asa ca e la "moda" . Nu-ti plac principiile si regulile de la adventisti pentru ca ti se pare (doar ti se pare) ca la ortodocsi nu sunt reguli.
De ce ai nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu pentru casatorie? Pentru ca asa simti sau pentru ca asa se face in lume?
Am fost de curand la o inmormantare la cineva iar copiii decedatului au chemat vreo 5 preoti la slujba de inmormantare. In mod normal preotul din localitate ar fi trebuit sa spuna cateva cuvinte despre mort.....nu a spus nimic! A facut slujba de inmormantare si atat! Cuvantul de incheiere l-a tinut unul dintre cei 4 preoti "straini' de loc.Am aflat pe urma de ce....persoana decedata nu a fost NICIODATA la biserica desi locuia la o distanta de 50 m de biserica.
Ce poti sa spui despre cineva care desi traia intr-un sat intr-o comunitate mica nu a participat la slujbe, nu s-a impartasit, nu s-a spovedit. Nu ai ce spune!

lacrimi 20.07.2011 23:48:32

Citat:

Nu e singurul forum in care am decis sa ma inscriu doar ca sa gasesc raspunsul la nelamuririle mele ! Si nu va fi nici ultimul !

Dupa cum v-ati dat seama din titlu.. Sunt intr-o relatie cu o fata de religie adventista ! Pana sa o fi intalnit nu stiam mai nimic despre aceasta religie ! Dar mai nou am inceput sa ma documentez sigur ( foarte putine aflate de la ea ). Ce sa zic ! Astept si eu o parere un sfat despre acest caz... nu derivatii de ale lui ! Eu unu nu vreau sa "cad" in religia lor si sunt foarte atent sa nu fiu orbit de dragoste in asa fel incat sa mi se fure religia mea ortodoxa ! Am avut la inceput discuti cu ea despre diuferenta de religii si "principiile religiei lor" dar discutiile duceau spre un final al relatiei DEJA ! Am preferat sa evit aceste subiecte...mai bine zis sa le aman ! sa nu comentez la "principiile lor" cu gandul ca voi decide singur mai tarziu alegerea pe care o voi face ! RECUNOSC ! E exact ce imi doresc.. si intr-un timp foarte scurt tzin la ea ca la ochi din cap !

Dupa cum prea bine stiti ! ei nu se casatoresc cu alte persoane de alta religie decat adventista ! si au o carutza de "principii" venite de la cea care a inventat (CRED) religia asta "ELLEN G WHITE" In biblioteca ei am gasit numai ELEN G WHITE (era sa lesin), si mai nou... am gasit si eu o carte online CONTRA _ ELLEN G WHITE: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Draga Marius, imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Eu sunt casatorita cu un penticostal (a devenit penti dupa multi ani de casnicie) si te inteleg. Sfatul meu sincer e sa te desparti de ea, pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu, iar certurile, discutiile contradictorii, lacrimile... vor exista mereu. Gandeste-te ca vor aparea copii; tu ii vei vrea botezati la Biserica Ortodocsa, crestineste, cu nasi; ea nici nu va dori sa auda de asta; ba mai mult isi va bate joc de tot ce inseamna un sfant Botez ...

Roaga-te la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Ta sa-ti dea putere sa treci peste tot
Doamne ajuta

lacrimi 20.07.2011 23:52:50

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 379627)
Eu zic ca daca simti ca relatia cu ea te implineste sa nu renunti la ea ci sa stai de vb cu ea.
O solutie ar fi ca sa va casatoriti si fiecare sa respecte celuitalt credinta.
Iar in privinta casatoriei religioase sa cautati noi formule , gindesette oare de la inceputul lumii pina acum pe toate continentele Dumnezeu binecuvinteaza cu taina casatoriei doar in religia mozaica sau doar in cea crestina sau doar pe credinciosi?
Ea a functionat intotdeauna chiar daca oamenii nu si-au dat seama.

Odata am intilnit marturisirea unui american care in joaca lui de teribilist cu ocazia unei calatorii intro tara exotica de Valentine's day a zis sa incerce el si prietena lui inca un lucru si anume casatoria oficiata de un preot local fara acte legalizate (nu stia nici el ce religie e, oricum nu era crestin) -si surpriza dupa aceasta joaca a simtit in mod complet diferit relatia, mai matur si mai curat -lucru de care si ei au fost surprinsi.

Apoi tot felul de istorii ne arata ca in zone pustii sau la bordul unei corabii oricine poate oficia o logodna sau casatorie cu conditia sa fie credincios -regula este ca pe corabie capitanul sa oficieze. Iar cind chiar nu mai exista nimeni (doar adam si eva) atunci rugaciunea se va adresa de catre cei doi direct lui Dumnezeu.
Adica daca esti izolat pe o insula fara oameni nu te mai poti casatori chiar daca ai vrea si ai cu cine?

Daca credem ca doar preotii au aceste prerogative in contract de exclusivitate cu Dumnezeu atunci inseamna ca nu cunoastem cu adevarat puterea nemarginita si iubirea parinteasca a lui Dumnezeu.

Te auzi ce vorbesti, frate? NU EXISTA RELATIE FERICITA INTRE DOI SOTI DE RELIGII DIFERITE!

Melissa 20.07.2011 23:55:59

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 379771)
Draga Marius, imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Eu sunt casatorita cu un penticostal (a devenit penti dupa multi ani de casnicie) si te inteleg. Sfatul meu sincer e sa te desparti de ea, pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu, iar certurile, discutiile contradictorii, lacrimile... vor exista mereu. Gandeste-te ca vor aparea copii; tu ii vei vrea botezati la Biserica Ortodocsa, crestineste, cu nasi; ea nici nu va dori sa auda de asta; ba mai mult isi va bate joc de tot ce inseamna un sfant Botez ...

Roaga-te la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Ta sa-ti dea putere sa treci peste tot
Doamne ajuta

Citind mesajul tau ma intrebam oare ce l-a determinat pe sotul tau, dupa multi ani de casnicie ortodoxa (asa se intelege), sa treaca la penticostali???

Desigur nu trebuie sa raspunzi daca te incomodeaza intrebarea!

Numai bine iti doresc!:-)

lacrimi 21.07.2011 00:01:23

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379778)
Citind mesajul tau ma intrebam oare ce l-a determinat pe sotul tau, dupa multi ani de casnicie ortodoxa (asa se intelege), sa treaca la penticostali???

Desigur nu trebuie sa raspunzi daca te incomodeaza intrebarea!

Numai bine iti doresc!:-)

Am scris mult despre acest subiect, in special acum doi ani cand s-a intamplat "minunea". Nu stiu, dar cel mai probabil parintii lui (care au trecut si ei in urma cu vreo 10-12 ani). E greu de crezut ca dintr-un ortodox convins (care mergea regulat la Sfanta Liturghie) a ajuns un penticostal fanatic... Cum au reusit sa-l convinga? Niciodata nu voi gasi raspuns la aceasta intrebare din pacate... Nu-mi ramane decat sa-mi duc crucea mai departe si-I multumesc Stapanei (cum ii spune Jenica Maicii) si Domnului pentru puterea ce mi-o dau mereu sa merg mai departe

Melissa 21.07.2011 00:04:49

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 379780)
Am scris mult despre acest subiect, in special acum doi ani cand s-a intamplat "minunea". Nu stiu, dar cel mai probabil parintii lui (care au trecut si ei in urma cu vreo 10-12 ani). E greu de crezut ca dintr-un ortodox convins (care mergea regulat la Sfanta Liturghie) a ajuns un penticostal fanatic... Cum au reusit sa-l convinga? Niciodata nu voi gasi raspuns la aceasta intrebare din pacate... Nu-mi ramane decat sa-mi duc crucea mai departe si-I multumesc Stapanei (cum ii spune Jenica Maicii) si Domnului pentru puterea ce mi-o dau mereu sa merg mai departe

Imi pare nespus de rau. Chiar ma sperie sa aud despre asa o mare ratacire..

Sa te ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa nu te lase de sub Sfantul Ei Acoperamant!

Mihai36 21.07.2011 00:08:02

Eu am vazut relatii fericite intre oameni de religi diferite si intre credincios si necredincios , totul tine de caracterul lor si de masura in care percep iubirea egala a a lui Dumnezeu catre toti nazuitorii.
De masura in care pot trai "faca-se voia Ta" intelegind ca poate Dumnezeu are alt plan religios cu sotul diferit fata de planul religios personal.

lacrimi 21.07.2011 00:21:43

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 379787)
Eu am vazut relatii fericite intre oameni de religi diferite si intre credincios si necredincios , totul tine de caracterul lor si de masura in care percep iubirea egala a a lui Dumnezeu catre toti nazuitorii.
De masura in care pot trai "faca-se voia Ta" intelegind ca poate Dumnezeu are alt plan religios cu sotul diferit fata de planul religios personal.

Cand unul e ortodox practicant si celalalt la fel de ... legat (nu gasesc alt cuvant potrivit) de religia sa, eu nu cred ca exista o relatie fericita. Fiecare isi vede adevarul adevarat in Biserica sa, iar pe celalat il vede pierdut...
Sorry, dar ultimul paragraf nu l-am inteles deloc. Poate mi-l poti dezvolta putin?...

crestinOrtodoxa 21.07.2011 08:29:36

Citat:

te sfatuiesc sa cauti o ortodoxa... iti dau si eu sfatul f bun pe care l-am primit de la cineva de-aici: degeaba va potriviti la multe chestii daca la ce e cel mai important nu va potriviti.

Convertori miraculoase... nu vreau sa te descurajez dar mai mult sfintii au convertit necredinciosi. Gandeste-te ca Sfantul Modest a fost 7 ani rob pana cand si-a convertit stapanul...

Eu am stat aproape 3 ani intr-o relatie cu un baiat care avea alta "religie"-era ateu si credea doar in extraterestri. Am ajuns pana in punctul cand ne-am mutat impreuna,totul s-a daramat cum se darama o cladire fara fundatie... cateva luni a fost un chin, pana ne-am despartit. Regret ca nu am facut ce trebuie de cand am primit sfatul sa ma despart de el. Am prelungit agonia degeaba, asta am facut.

Si tu incercand s-o faci pe fata asta sa-si schimbe credinta tot cam asta faci...

gdf-fdc 21.07.2011 08:32:55

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379851)
Din pacate in toate religiile vei gasi astfel de oameni.

Desigur ca experienta prin care ai trecut este foarte neplacuta. Dar se putea intampla foarte bine si cu o ortodoxa. De aceea nu trebuie sa generalizezi.

Cu siguranta exista atat oameni extraordinari in toate religiile cat si uscaturi.

Fata de ORTODOCSI adventistii si restul sectelor sunt rataciti si hulitori de cele sfinte

Melissa 21.07.2011 10:57:52

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 379858)
Fata de ORTODOCSI adventistii si restul sectelor sunt rataciti si hulitori de cele sfinte

Asta nu-i impiedica sa aibe caractere asemanatoare. Sunt atatia oameni fara caracter printre ortodocsi incat n-ar trebui sa aratam cu degetul spre altii.

LittleSparrow 21.07.2011 11:01:24

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379876)
Asta nu-i impiedica sa aibe caractere asemanatoare. Sunt atatia oameni fara caracter printre ortodocsi incat n-ar trebui sa aratam cu degetul spre altii.

Nu e treaba noastră să îi judecăm pe cei fără de prea mult caracter...

Melissa 21.07.2011 11:08:51

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 379877)
Nu e treaba noastră să îi judecăm pe cei fără de prea mult caracter...

Nu e treaba noastra sa judecam pe nimeni. Nici macar pe cei care NU SUNT ORTODOCSI!

DragosP 21.07.2011 11:19:56

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379876)

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 379879)
Nu e treaba noastra sa judecam pe nimeni.

Ceva nu prea se leagă aici! :39:

korinna 21.07.2011 11:23:31

Citat:

Daca vrei sa o aduci inapoi la ortodoxie inhama-te la RABDARE, RUGACIUNE neincetata catre Domnul si Maica Domnului si toti sfintii (citeste mai ales Paraclisul Maicii Domnului, dar si acatiste, Sf. Acoperamant, Ac. Sf. Gheorghe, al Sf. Nicolae, al Sf. Cuv. Parascheva si mai sunt), POST (inclusiv lunea si tine negru cat poti tu din zilele de post), MASLU, SF. LITURGHIE...

Si daca o sa fie pentru tine fata asta Domnul va lucra, daca nu voia Domnului in toate, ca stie el ce este mai bine pentru amandoi. :) Dar rugaciunile tale pentru ea nu vor fi trecute oricum cu vederea, va fi mai bine pentru amandoi, insa Domnul stie daca pentru amandoi impreuna, sau separat.

Domnul sa-ti ajute!

korinna 21.07.2011 11:32:38

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 379856)
te sfatuiesc sa cauti o ortodoxa... iti dau si eu sfatul f bun pe care l-am primit de la cineva de-aici: degeaba va potriviti la multe chestii daca la ce e cel mai important nu va potriviti.

Convertori miraculoase... nu vreau sa te descurajez dar mai mult sfintii au convertit necredinciosi. Gandeste-te ca Sfantul Modest a fost 7 ani rob pana cand si-a convertit stapanul...

Eu am stat aproape 3 ani intr-o relatie cu un baiat care avea alta "religie"-era ateu si credea doar in extraterestri. Am ajuns pana in punctul cand ne-am mutat impreuna,totul s-a daramat cum se darama o cladire fara fundatie... cateva luni a fost un chin, pana ne-am despartit. Regret ca nu am facut ce trebuie de cand am primit sfatul sa ma despart de el. Am prelungit agonia degeaba, asta am facut.

Si tu incercand s-o faci pe fata asta sa-si schimbe credinta tot cam asta faci...

Si totusi avem atatea pilde de CREDINTA puternica (a unor oameni simpli care nu erau sfinti)... "ci zi numai Doamne cu cuvantul si sluga mea se va insanatosi"... "Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă.
El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor.Dar ea a zis: Da, Doamne, dar și câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor.
Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești. Și s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela."

Daca am avea credinta macar cat jumatate de bob de nisip.... ce bine ar mai fi :)
Doamne miluieste!

korinna 21.07.2011 11:38:18

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 379856)

Daca l-a lasat Domnul sa patimeasca 7 ani ca rob a fost nu numai spre folosul stapanului, ci mai ales spre rasplata lui, spre sfintirea lui... ca Domnul ar fi putut sa-l converteasca pe stapan imediat...

Domnul vrea sa vada staruinta noastra in bine, incapatanarea noastra in a face binele si voia Lui! Doamne miluieste!

Melissa 21.07.2011 12:27:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 379881)
Ceva nu prea se leagă aici! :39:

Daca o sa faci diferenta intre a judeca si a observa, o sa ti se lege!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:26:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.