![]() |
Citat:
Scuza-ma, dar esti cu vaca. |
Citat:
Isi zic asa pentru ca fac acolo ceva mai mult decat 99% din bisericile ortodoxe. "Au luat taurul de coarne", cum spunea parintele de acolo. Iar preotul si biserica au o misiune de implinit, nu un job si prezenta fizica de fatada duminica la liturghie. |
Citat:
1. Nu-ti da cu parerea. 2. Du-te si convinge-te. Eu sper ca cineva din Iasi, afland despre ei pe forumul asta, sa mearga acolo sa vada cum e. Preotul nu trebuie sa fie cult?! Am auzit-o si pe asta. :))))) De ce, pentru ca majoritatea habar n-au ce-i crestinismul si slujesc banului si burtilor proprii? Parca Steihardt a spus in Jurnal ca lui Dumnezeu nu-i plac prostii. Si nu se referea numai la preoti... |
Nu este voie sa se cante in Sfanta Biserica la instrumente muzicale.
Asemenea icoana de pe acel site nu este in stil ortodox ci este in stil sectar si nu se poate numi icoana in niciun caz. Parintele Dumitru Staniloae a fost un "clasicist" neschimband ceva din Sfintele Randuieli ale BOR. Ba mai mult a aratat adaosurile nefericite de teologie scolastica ,cele catolicesti si cele sectaro-protestante. Nu cred ca unde slujea parintele Dumitru Staniloae se cantau cantari luate de la sectari in Sfanta Biserica. Cred ca parintele Dumitru Staniloae ar fi facut criza de nervi daca ar fi vazut pe cineva cantand la chitara in Sfanta Biserica. Acest curent (de a baga cantari sectaro-protestante,icoane ne-pictate in stil ortodox in bisericile ortodxe si alte elemente de influenta sectara)odata cu alegerea PF Parinte Daniel ca patriarh al BOR sper sa dispara din multa mila a bunului Dumnezeu. |
"Simtim nevoia sa fim permanent luptatori, vrednici de admiratie nu de dispret si vizionari , sa uitam de noi si sa inaltam pe altii, imbratisand trairea eroica "
Masonii faptele lor "marete" si eroismu lor :D Crestinii ortodocsi prosti si trairea lor smerita... Da..da..da e si greu de inteles cine e in spatele acelora. |
Citat:
Insa a-l lauda pe Hristos seara, la cateheza, in corul biseicii acompaniat de chitara sau chiar de orga, ce poate fi mai frumos la niste crestini traitori de credinta? Cor pe 4 voci, tin sa reamintesc, majoritatea tineri... Sper sa mai fie asa ceva si in alte parti. |
Luca 16
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai. 31. Si i-a zis Avraam: [color=blue]Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti.[/color] Cantatul la orga poate emotiona pe moment... dar pe termen lung nu il ajuta pe un om sa creada Evanghelia. |
Citat:
Tu nu vezi esenta faptului de a-l lauda pe Dumnezeu, ignori asta intentionat... Te intereseaza numai orga, si chitara, ca doar acum cateva mii de ani nu erau folosite, deci nici noi nu trebuia sa le inventam si mai ales sa le folosim in cantarile religioase. Imi pare rau, dar esti habotnic de-a binelea. |
Emotiile (care sunt date de sunetul orgii) sunt doar de moment.
Credinta este aceea care il ajuta pe un om sa se transforme (acea metanoia). Efeseni 4:14. Ca sa nu mai fim copii dusi de valuri, purtati incoace si incolo de orice vant al invataturii, prin inselaciunea oamenilor, prin viclesugul lor, spre uneltirea ratacirii, Lauda lui Dumnezeu adevarata vine din credinta.. nu din emotii.. |
Citat:
|
Orga nu exclude credinta.
Dar emotia adusa de cantatul la orga este una trecatoare si de foarte putin folos pentru credinta. As vrea sa stiu in ce fel iti ajuta orga, credinta in Domnul Iisus Hristos? |
Citat:
Daca o simpla piatra poate sa ma duca cu gandul la profunda maretie a lui Dumnezeu, cu atat mai mult o seara la filarmonica poate sa-mi intareasca credinta! De ce sa nu-l vedem pe Dumnezeu chiar si in frumusetea muzicii, ca una din "fapturile sale"? Fie si in biserica, cu chitara si cu orga... |
Citat:
Ca sa nu amintesc ceva si mai grav! Linia Apostolica! De la cine a primit parintele tau har, daca biserica asta nu e sub ascultarea BOR care are pastrata neantrerupt Linia Apostolica. De la Iisus Hristos direct? Stai linistit frate! Si vino la realitate ca tare ma tem ca parintele tau a picat in erezii, slava desarta! |
Cum zici tu.
|
Citat:
|
Ai dreptate ca toti preotii au harul orice ar face, stiu asta. Cand situatii de genul asta se intampla la tara, satenii credinciosi n-or sa mearga nu stiu cati km pana la alta biserica pentru ca preotul lor este decazut, ca poate e complicat de ajuns in alta parte.
Dar eu, daca traiesc intr-un oras mare si am de ales, atunci deschid acest subiect pe un forum ortodox si sper ca cineva sa-mi dea o intrumare. Si se pare ca am cateva indicii pana acum relativ la Timisoara. PS: Eu ii condamn vehement pe acei "pastori de suflete" care nu stiu sa se abtina macar de ochii lumii. Vai de ei si de cei care sunt in parohia lor! |
Draga Florine,
Ce anume iti trebuie tie pentru a trai ca un crestin? Iti trebuie Liturghie si Sfintele Taine sau Mozart si discursuri inflacarate? Cand mergi la o liturghie mergi sa te intalnesti cu corul si cu vocea preotului? Sau cu ingerii si sa te inchini la venirea lui Hristos in mijlocul celor prezenti? Simti ca salti de bucurie cand stii ca vine Hristos? Canta-I! Zi cu glasul tau cantarile, ba varsa si o lacrima, dar varsa-I Lui, pentru El, pentru ca e iubitor de oameni. Ca de iti cauti poftele inimii in materie de expresie exterioara... Se cheama gresala si vanatoare de vant, de desertaciuni ale lumii acesteia. Inca ceva: rugaciunile tale... Sunt ele dese si staruitoare? Sunt ele pentru calauzire si indreptare? E plina Timisoara de biserici si de preoti... Sunt sigur ca de vei cauta cu inima vei gasi un duhovnic bun si o parohie unde sa te simti in largul tau. E adevarat ca nu la orice parohie se simte oricine in largul lui, dar de aici pana la a te lipi de o icoana facuta de mintea ta e cale lunga... |
Citat:
Trebuie si Mozart, si participarea la conferinte sau intalniri cu cei de la care ai ce invata. In viata este o arta sa le combini pe toate in mod cumpatat. A nu cadea in extreme, a nu deveni habotnici. A impleti cele sfinte cu celelalte intr-un mod fericit, ca doar nu se exclud intre ele daca stii cum sa procedezi. Rugaciunile mele - nu sunt. Perioada prin care trec se cheama apostazie, iar daca eu caut un preot exemplar si o biserica vie, este ca nu vreau sa repet greselile trecutului cand am avut de-a face cu oameni in sutana care habar nu aveau de credinta adevarata. Deci in cazul meu, daca te uiti la subiectele ridicate de mine pe forum in ultimele doua saptamani, crezi ca orice preot e in stare sa-mi raspunda? Eu nu cred. Nu vreau ca situatia mea sa corespunda proverbului biblic, ca orb pe orb va invata si amandoi in groapa vor cadea. |
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Florin-Ionut, in Timisoara incearca la parintele Dimitriu, Biserica de langa pompieri, langa depoul de tramvaie, de pe Take Ionescu.
Doamne ajuta! |
ionut a deschis sb acum 2 ani, cred ca intre timp a gasit ceea ce cauta.
recomandarea mea ar fi la studenti, sau ...la cebza.acolo pace, liniste, dragoste , comuniune |
Biserici si Manastiri
Citat:
Poate nu intamplator CEBZA este Manastirea mea de suflet. Cand eram copil, sora mea, mai mica cu un an decat mine, nu-mi putea rosti numele si-mi spunea Cebza. Cand am ajuns in Timisoara si am descoperit ca exista o Manastire cu acest nume, am ramas fara grai. Maicutele de acolo traiesc, intr-adevar, intr-o comuniune rar intalnita. Doamne ajuta! |
Citat:
De cand am scris posturile astea, am vizitat cam toate manastirile din judetul Timis (sunt vreo 10) si am schimbat un duhovnic... De obicei mergeam la studenti, dar acum frecventez catedrala. La mine in parohie, in Dacia, merg cand sunt de serviciu in weekend, ca in caz de urgenta sa ajung repede acasa. Doamne ajuta! |
Citat:
Daca vrei, iti pot da numarul lui de telefon pe privat. |
Citat:
Mai ales nu stim de unde ai scos cifra aia de 90%. Ai facut un sondaj moral? Pe ce esantion? Citat:
Ideea e ca tu nu cauti o BISERICA cauto o "adunare". Iar "adunarile" astea se gasesc de obicei pe la protestanti. Nu m-as mira sa ne saluti de acolo intr-o buna zi. Citat:
Gandesc ortodocsii nostri ca ei, de la ei ce pretentii sa mai avem? |
Citat:
Vezi ca postul ala e cam vechi. Dar, vorba zboara, scrisul ramane... Pacatele se sterg, dar consecintele lor raman pana la Judecata de Apoi... Cand eram student, au incercat unii colegi evanghelici si baptisti sa ma atraga la ei, dar n-au reusit. Asa ca ti-ai castigat un frate ortodox. :) |
Sper ca intre timp ai renuntat la ideea cu 90% ..
Apropo, despre ce preot vorbeai atunci cand ai fost la liceu? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:41:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.