![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu am numai o sora (bine acuma e la casa ei) si ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca am si o sora ....dar as fi vrut sa fi fost la parinti macar vreo 5 copii...
Mai Quasar studiul ala mi se pare o aberatie. Asemenea si a nu face copii ca uite-acusi vine sfarsitul lumii. Este o adevarata bucurie sa vezi cupluri la biserica care au 3-4 copii si vin cu dansii la slujba. Si sa vedeti ce fericite sunt acele familii...desi majoritatea nu au foarte multi bani. |
pai eu am postat despre acest stiudiu tot in ideea ca mi se parea o aberatie...tocmai spuneam si eu ce rau imi e fara frati si surori..
|
Citat:
|
depinde de frati...???
|
Citat:
|
Draga Florin, stai linistit ca nu banii sunt cauza pentru care oamenii din ziua de aatazi refuza sa faca copii. Uita-te ca si familiile cu posibilitati au doar un copil, maxim 2 "ca viata e grea". Un pretext egoist.
Stiu multe persoane care au avut o copilarie groaznica din cauza faptului ca au fost singure la parinti. Si de asemenea, cunosc multe familii sarace care au copii (3,4, unii chiar 6) si sunt de ajutati de Bunul Dumnezeu pentru ca asa cum spunea Jan, cand Dumnezeu trimite un copil trimite si darurile necesare cresterii acelui copil. Nimic nu este intamplator pe lumea aceasta. Si fara Dumnzeu nu se poate face nimic, asa cum spune Sfanta Scriptura: "fara de Mine nu puteti face nimic". |
Citat:
|
Citat:
|
domnule nu a hotarat ceva infailibil ca o lege ce se va face, o lege hormonal existentziala ce va constrange ea asha shi ei vor fi sclavi ei, acestei legi caci lucrurile erau creata ci Dumnezeu le-a dat canon la Adam shi Eva! "vei fi atrasa de barbatul tau shi acesta te va stapani" deci e canon de indreptare, la fel cum, "voi spori mult durerile tale shi in dureri vei nashte fii" "voi pune vrajmashie intre semintzia ta shi semintzia sharpelui..." "sa-tzi dea pamantul spini shi palamida..." sunt canoane de indreptare pentru omul care a cazut de la Dumnezeu shi nu mai asculta de El ci s-a inhaitat cu mandria shi cu dracii... shi apoi legamantele de indreptare date prin Noe pentru neluciferizarile inclinate spre rau, prin Avraam, shi asha mai departe... sunt canoane de indreptare ale omului cazut de la fericirea cumuniunii cu Duhul Sfant...
Explicatziile hormonale ale par Arsenie Boca sunt ca ei, barbatul shi femeia sa vor fi un singur trup, deci vor forma un singur trup... shi nu pentru a se da apa la moara placerilor satisfactziilor sexuale... fie ele chiar in cadrul casatoriei... dar decat sa huleasca sa stea asha cum stau ei, dar mai bine ar fi sa plece de la Hristos decat sa huleasca... 7x???:(:( |
Citat:
|
Citat:
Chiar asa, aruncati cu vorbe grele intr-un mare duhovnic!!! Nu-mi vine sa cred! Cititi cu atentie cartea "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi" din care a spus Jan aceste lucruri foarte adevarate. Si nu e adevarat ca Pr Arsenie Boca n-a avut nicio pregatire, dansul a facut Facultatea de Medicina si daca cititi cartea aceasta va explica pas cu pas lcururi referitoare la organismul uman. In plus, Pr Arsenie Boca a fost un om cu viata sfanta, a facut si multe minuni, cititi viata dansului si marturii despre acestea. Asadar, eu nu cred ca un om cu viata sfanta se poate insela. Pr Cleopa nu a avut niciun fel de studii si vedeti cate sfaturi extraordinare ne-a dat. Dar repet, daca nu vrei sa crezi, ti se pot aduce o multime de explicatii si tu tot nu crezi! |
Gresit, el nu a facut Facultatea de Medicina. A facut niste cursuri pe ici pe colo la facultate, ceea ce nu il face nici doctor, nici expert, ci simplu amator. Mie mi se pare mai ciudat sa crezi un om (nu e sfant din cate stiu, nu?) pe cuvant in lucruri care sunt stiintifice, cand el nu are pregatirea necesara. Daca imi aratati unde este publicat acest studiu de care jan pomeneste, si daca este intr-adevar publicat nu pe internet, ci intr-o revista stiintifica, atunci respectul meu. Care este acest minunat hormon pe care femeia nu il secreta? Cum se numeste? Daca vreti ca cineva sa nu spuna ca aceste lucruri sunt prostii trebuie sa aduceti argumente solide.
Sunt intr-adevar studii care spun ca oamenii care au o casatorie reusita si fericita traiesc mai mult si sunt mai fericiti in general decat cei necasatoriti. Dar asta nu e din cauza unei substante minune secretata de barbat ci din cauza ca te simti mai in siguranta si ai mai multa incredere in tine si in lume daca ai pe cineva alaturi care te sprijina neconditionat. Aici e vorba de sentimentul dragostei si a iubirii reciproce care o face fericita si sanatoasa pe femeie, dar si pe barbat, si nu nu stiu ce substanta chimica. Si intr-adevar, dragostea fizica facuta din iubire provoaca momentan eliberarea endrofinei, hormonul fericirii la ambii parteneri, ceea ce duce la scaderea stresului, si implicit, o viata mai sanatoasa si mai lunga. O fi fost Arsenie Boca un mare duhovnic, dar cu siguranta nu a fost medic, nici om de stiinta. Repet, nu contest duhovnicia sa, ci calitatea de om de stiinta care isi permite sa emita teoreme cu caracter de axiomatic in ceea ce priveste sanatatea si corpul uman. Sunt mult oameni cu viata sfanta, dar asta nu inseamna ca sunt infaiibli si ca tot ce spun este adevar gol-golut. |
Citat:
vreau sa zic si io ceva in legatura cu ce pot sa spuna unii duhovnici mari Am citit si io o carte a unui mare duhovnic rus, acum Sfint. si mare mi-a fost mirarea cind am observat ca el foloseste multe cunostinte ce tin de sociologie. si am cugetat io: Dumnezeule, de unde stia acest om aceste concepte, cind la sfirsit de sec. 19 si inceput de sec 20 nu prea se stia de aceasta stiinta. Noesis, nu confunda cunoasterea lumii cu cea Dumnezeiasca. de asta si multi sfinti, in vechime, ii uimeau pe carturarii de atunci cu ceea ce stiau. cu sau fara Facultatea de medicina Parintele Boca avea dreptate in foarte multe chestiuni. |
eu nu stiu ce studii avea parintele Arsenie, insa sustin in continuare ca o viata de familie in care partenerii fac dragoste mai des este mai fericita si mai sanatoasa decat o familie in care apare abstinenta. parerea mea...
|
Si eu cred ca unirea fizica trebuie facuta mai des pentru ca cei doi sa nu fie ispititi... mai ales ca traim intr-o lume plina de tentatii:
1 Corinteni 7:5. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, [color=red]ca sa nu va ispiteasca[/color] satana, din pricina neinfranarii voastre. Din cate stiu, singurele perioade in care nu e voie, sunt 40 de zile dupa nasterea unui baiat 80 de zile dupa nasterea unei fete, zilele de necuratie ale femeii, si perioada care s-a stabilit in comun acord de catre sot si sotie pentru post. Atat. |
Citat:
|
Citat:
Felicitari! |
Jan, de aceea m-am mirat, fiindca din mesajele tale de pe forum pareai ca le iei pe toate si le treci prin filtrul gandirii inainte sa le arunci pe calculator. Si deodata, bang... :D
Tocmai am cautat pe internet cartea pe care ai recomandat-o si m-am uitat prin ea. Am si gasit la pagina 10 ce mentionai tu despre acea chestie pe care barbatul o secreta si femeia nu. Ca prostata ar secreta nu stiu ce produs de biosinteza, acele pe care el le numeste "saruri ale acidului glutamic" pe care femeia nu le secreta. Nu prea inteleg ce sunt astea, de asta inclin sa cred ca sunt baliverne. In primul rand acele "saruri" nu pot fi hormoni. In al doilea rand, docmai m-am documentat. Iata ce secreta prostata: enzime proteolitice, acid fosfatos, si antigen specific prostatei. Da, deci la atat cat m-am putut eu documenta, nu gasesc dovezi cum ca aceste saruri glutamice secretate de prostata chiar exista. Nici in manualul de anatomie nu imi aduc aminte sa fi fost mentionate. Trage si tu concluzia acum... Nu sunt convinsa absolut deloc. Parintele nu citeaza nici un studiu medical. Scuze de expresie, dar chiar pare scornita. Nu stiu, eu am fost educata in spiritul "crede, dar cerceteaza mai intai". Mi-e enorm de greu sa cred ceva de care nu am mai auzit nicaieri si la nimeni. Si am mai citit si eu una alta la viata mea. Asa cum spui si tu, dragostea sta la baza unei relatii barbat-femeie reusite. Multe femei se imbolnavesc nu din cauza ca nu fac sex destul ci fiindca sunt lasate sa duca greul gospodariei singure in spate, sau sunt batute de barbati betivani si/sau gelosi. Astea sunt intr-adevar lucruri serioase care afecteaza sanatatea fizica si psihica a unei femei. De asta pot unele femei sa "degenereze nervos si mintal". Petrurar, pai nu confund cunoasterea lumii cu cea Dumnezeiasca. Exact asta incerc sa evit. Studiii sociologice s-au facut inca de pe vremea grecilor antici, de pe la Plato. Sociologia a devenit un obiect de studiu si o disciplina academica inca de la inceputul secolului 19. Deci nu e asa de mare minunea ca acel parinte avea unele notiuni de sociologie. |
Citat:
in fine. in rusia acelor ani, ma indoiesc ca auzise careva de ea. soro, Dhul Sfint vorbeste, nu omul. in ceea ce priveste relatiile sexuale dintre soti putini ajung la buna intelegere. si decit sclav al jumatatii tale, mai bine liber. |
Citat:
ideea era ca acest hormon nu este neaparat necesar, de aceea nici relatiile sexuale nu sunt neaparat necesare. |
Citat:
eu stiam ca perioada de lauzie este de 40 zile whatsoever! |
Citat:
|
Citat:
Sa fiti iubiti!!:D |
Citat:
Leviticul 12 1. Si a grait Domnul lui Moise si a zis: 2. "Graieste fiilor lui Israel si le zi: Daca femeia va zamisli si va naste prunc de parte barbateasca, necurata va fi sapte zile, cum e necurata si in zilele regulei ei. 3. Iar in ziua a opta se va taia pruncul imprejur. 4. Femeia sa mai sada treizeci si trei de zile si sa se curate de sangele sau; de nimic sfant sa nu se atinga, si la locasul sfant sa nu mearga, pana se vor implini zilele curatirii ei. 5. Iar de va naste fata, necurata va fi doua saptamani, ca si in timpul regulei ei; apoi sa mai stea saizeci si sase de zile pentru a se curati de sangele sau. 6. Dupa ce se vor implini zilele curatirii ei pentru fiu sau pentru fiica, sa aduca preotului la usa cortului un miel de un an ardere de tot si un pui de porumbel sau o turturica, jertfa pentru pacat; Evident ca pentru noi nu mai este valabila porunca circumciziei si alte porunci vechi testamentare, dar totusi cred ca acest text are valoarea de recomandare in ceea ce priveste cele 40 si cele 80 de zile. Poate gresesc... :) |
40 zile ar fi perioada de refacere, indiferent ca a nascut fata sau baiat, din punct de vedere medical.
Pe atunci cred ca era mai greu daca se nastea o fata in familie, decat baiat, greu din punct de vedere material. Si aflau ce le daruieste nevasta, abia dupa nastere. Si nu stiu cati cunosteau ca sexul copilului il stabileste barbatul, nu femeia. Apoi si acum, la botez baiatul e dus in altar, are alta recunoastere. Deci, cinste mai mare daca se naste baiat. Alta explicatie nu gasesc. |
Daca Dumnezeu insusi a zis 80, atunci cred ca are motive serioase. De exemplu, taierea imprejur a fost stabilita la 8 zile; abia de curand s-a descoperit ca dupa 8 zile de la nastere copilul sangereaza cel mai putin (nu stiu detalii, poate altcineva ma completeaza). Ideea de baza e ca El stie mai mult decat noi relativ la anatomia omului... :P
|
Biserica a spus foarte clar ca toate metodele de contraceptie sunt pacate, mai ales daca femeia alege sa-si lege trompele dupa o cezariana pt a nu mai avea copii. Eu dupa prima sarcina am avut o dereglare hormonala fff puternica si in aceea situatie am fost nevoita sa iau niste pilule (Diane 25) pt reglare hormonala. Vreau sa spun ca numai dupa prima saptamana dupa luarea acestor pilule aveam pr de sanatate, aveam ameteli si greturi si mai ales aveam palpitatii la inima si nu mai puteam respira. Atunci am intrerupt acest tratament si mi s-a prescris altceva. In nainte de a lua aceste pilule am vb cu duhovnicul si mi-a spus ca si medicina e lasata de la Dumnezeu si ca sunt cazuri cand trebe sa faci ce spune medicul. Dar sa nu iau pilule pt a nu face copii. Pilulele sunt un adevarat dezastru pt organism, cancer curat.
Eu am 3 copii, dar nu m-am gandit cu ce-i voi creste pt ca Dumnezeu ne da si cele de trebuinta. Am prietene care au cate 3-4 copii si nu duc lipsa de nimic si copiii nu sunt nemancati, au strictul necesar. Mai am o prietena ce au fost 13 frati, toti frumosi si educati. Eu as mai fi facut copii dar din nefericire am nascut numai prin cezariana. Familia cu mai multi copii este cea mai fericita. Daca traiesti in legea lui Dumnezeu vei avea o famile buna si vei sti sa te bucuri de fiecare lucru si chiar si atunci cand treci prin mari greutati. E adevarat ca in casnicie intampini multe gteutati dar ai si multe bucurii. Daca tu ca tanar intri curat in casnicie asa va fi si casnicia ta, CURATA. De aceea tinerii trebe sa lupte sa se pastreze curati pana la casnicie. |
http://www.ziarullumina.ro/articole;614;1;11177;0;Efectele-declinului-demografic-vor-aparea-cu-o-forta-incredibila-dupa-anii-2020-2030.html#top
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat despre pilule, au si ele rolul lor. ce ar fi mai bine unei adolescente? O sarcina nedorita sau o pilula? Cat despre efectele lor si aici este mult de discutat. Clar o femeie care nu are viata sexuala, organic are mult de suferit- evident in timp "asta daca nu sublimeaza". Efectele apar mai tarziu, asta toata lumea stie. Asa si cu pilulele- unele sustin pe o anumita perioada diferite deficiente ale organismului- exces sau deficit estrogen, progesteron. Date sub supreveghere medicala, conform unor analize inainte, si dozate corespunzator, nu fac rau si parerea mea este, ca nici pacat nu e. Imi cer iertare daca am suparat pe cineva. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu-i logic ca dupa casatorie sexul nu mai murdareste sufletul?? |
Citat:
Eu am deschis subiectul, care la prima vedere nu pare logic, cum zici tu. Insa, daca as fi crestin, mi-as pune problema: este placuta contraceptia (prezervativ, anticonceptionale, coius interuptus, s.a.m.d) lui Dumnezeu? Ma refer la perioada de dupa casatorie, strict. In mod sigur, nu. Scopul casatoriei este nasterea de fii. Daca un cuplu este crestin cu adevarat, nu va cauta placerea trupeasca in mod special, deci nu va apela la metode contraceptive pentru a avea parte de sex cat mai des posibil. Problema placerii sexuale este similara si cu placerea de a manca, de a avea bani, faima sau altele asemenea. Este normal ca un cuplu sa aiba parte si de impreunare, insa scopul ei conteaza, acela fiind procrearea, si nu trebuie facuta in exces, ci cu cumpatare. Restrictiile ortodoxe au si aici dreptatea lor. Eu asa as gandi sa fac daca eu si sotia am fi amandoi crestini. Ar mai fi de adaugat un verset care mi-a atras atentia: 1 Corinteni 7:5. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre. Deci, subiectul e destul de bun, parerile sunt impartite si... fiecare face dupa cum crede de cuviinta. Cu argumente sau fara. |
Citat:
|
Citat:
spui: "Cat despre pilule, au si ele rolul lor. ce ar fi mai bine unei adolescente? O sarcina nedorita sau o pilula? Cat despre efectele lor si aici este mult de discutat. Clar o femeie care nu are viata sexuala, organic are mult de suferit- evident in timp "asta daca nu sublimeaza". Efectele apar mai tarziu, asta toata lumea stie." ce este pilula aia? otrava shi crima? ca nu poate sa-shi creasca copilul sau o incurca? care e raspunsul tau ca n-am intzeles ce insinuezi... shi apoi ce e aia sublimare? porcariile alea yoghinice care vorbesc de kundalini shi transformarea sexului in energie? pe care o pun pe seama iubirii? adica din desfranare facem asha o dragoste shi o fericire pentru orishice lucru... shi pentru orishicine... cum sa aiba de suferit o femei fara viatza sexuala? sufera ca nu se desfraneaza shi ea ca shi celelalte? deci este frustrata pentru ca nu este curva? de unde ideea asta ca sufera? de la hormoni? shi se apuca sa sublimeze hormonii? poi aia tot onanie se cheama deci tot curvie sau autocurvie... deci ce sa sublimeze? adica sa-i para sublima starea aia de gonflatzie? ca shi onanistul ce doreshte sa-i fie gonflate unele organe... shi atunci sublimeaza impreuna pastrandu-shi amandoi fecioria, ca asha e pe undeva prin shcoli... ca shi tzigara sau cafeau e peste tot... Dumnezeu a facut Biserica, shi dracul a facut barul cu bordel cu alcool tare shi tutun, bisericile sunt goale dar barurile sunt pline... shi ne numim creshtini ortodocsi... ca de avorturi shi copii mortzi inca in mamele lor shi aruncatzi la gunoi ca pe... nici nu shtiu sa mai zic ca e prea groaznic... ce ai vrut sa spui ca n-am intzeles shi ma-am suparat... iarta-ma ca m-am suparat fiindca m-ai suparat ??? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:21:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.