![]() |
Citat:
"Iar tu draga Jean daca vrei sa-i faci consiliere de ce nu discutati pe privat???:)" Hopa!! ce surpriza! Ce schimbare de atitudine surato!!!! Oare asa trebuiau sa replice si alti fratiori de pe forum cand ai fost"consiliata" direct pe forum si nu pe privat?? Vad ca ai lepadat repede blanitza de mielusel si incepi sa iti arati coltisorii.... f. "frumos" si fara alte cuvinte... Numai durerile tale trebuiesc intelese si alinate, ale altora nu!!! |
Marina, sa-mi fie cu iertare, dar cred ca cele 2 cazuri nu suporta comparatie. Dorina a cerut parerea pe problema pe care a avut-o cu o donatie la o biserica, donatie ce nu i-a fost primita cum se cuvine se pare din cauza unor disensiuni cu familia preotului respectiv.
In schimb cris22 vine si cere pareri si sfaturi pe probleme de sex, ea nu are probleme ca barbatul n-ar mai iubi-o sau nu i-ar face copii (inseminarea artificiala i se pare o solutie la indemana, nu are nevoie de barbat ptr asta), ci pur si simplu e nemultumita ca nu face sex cu ea. De aceea mi se pare potrivit sfatul Dorinei ca eventualele consilieri la obiect (daca cineva chiar doreste asta) sa se faca pe privat, asta ca sa nu alteram specificul duhovnicesc al acestui forum. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Eu sincer am mai intrat pe multe forumuri si n-am gasit atatea intepaturi, jigniri, respingere si judecata ca aici. Si acolo daca are cineva ceva spune deschis..aici toate se fac sub masca "dreptatii" si a "bunei cuviinte".
|
hahahaha, nu m-a suparat nimeni pe mine. Ma supara doar cand oamenii sunt tratati urat. Si mai ales pe un forum "ortodox" cand pe celelalte forumuri sunt asa de draguti oamenii...
|
Citat:
adica i-ar cinta in struna si ar fi de partea acestei "sotii" si ar sfatui-o deverse, nu? |
Citat:
"Bucura-te ceea ce ne inveti pe noi a nu iubi bunatatile acestei lumi desarte si trecatoare;" ........ "Bucura-te ceea ce ne izbvesti de razboiul cel dintre noi" :):) "Bubura-te,linistea preadorita a casatoritilor celor credinciosi" din Acatistele Maicii Domnului |
Draga mea Marina,cred ca mare suferinta este in sufletul tau.Desi nu am spus intreaga poveste si regret si cit am spus nu am primit prea multa alinare (in topicul care a placut atit de putin).
Dar sa stii ca este aici pe forum o persoana din localitatea mea care cuoaste totul si ceva in plus si este preot .Asa ca...este usor sa dai cu piatra.In legatura cu draguta de Criss am spus ca o inteleg ca femie dar nu ca si crestina. Daca nu te superi as vrea sa ma rog pentru tine :thumbsup: |
Citat:
Dar ca sa vezi culmea coincidentei, si eu gandeam despre tine acelasi lucru cu privire la suferinta din sufletul tau(eronat sau nu:p???) "Daca nu te superi as vrea sa ma rog pentru tine :thumbsup:"- nu ma supar deloc...si nici nu ma intimidez la auzul acestor vorbe.... esti invitata mea... asta ar intra la categoria sa te rogi ptr dusmanii tai , nu??:D:D:D Nu-i bai daca ma consideri asa... sunt convinsa ca au ma facut-o si altii(sa imi rup o mana, un picior, sa imi mearga rau :D:D:D.. ohoho si inca cate si mai cate poate scorni mintea ratacita a unora si dorinta de razbunare nejustificata)... atata timp cat sunt cu Domnul Iisus Hristos nimic din rautatea lor nu ma poate atinge..deci tu esti libera sa faci precum cum doresti.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ea a fost fEMIE iar eu FEMEIE si CRESTINA-cine a cistigat? Cred ca eu.Am invatat sa iert,sa rabd si sa ma rog pentru acei care m-au ranit. Viata e foarte complicata.Te iubesc:) |
Cu respect!
Ma gandesc serios la un lucru. Se pare ca trebuie sa mergeti impreuna la un medic si sa rezolvati problema impreuna. poate din motive lesne ascunde ceva si de teama de a nu-ti face rau te evita. incearca-l sa-l iubesti mai mult, oferindu-i posibilitatea sa discutati de teama asta de apropiere. si explicai rolul lui in casatorie. Poate asa isi va aduce aminte de Dumnezeu. Fara sa fiu rautacios la Biserica mai merge? Adica si-a schimbat comportamentul totala si fata de tine si societate? Iarta-ma daca intru in amanunte desi nu este problema mea. Iertare. Si dumnezeu sa va Binecuvinteze luminadu-va cu HAR, CREDINTA, RABDARE si IUBIRE. Doamne ajuta.
|
eu nu am auzit...in familie sa nu aiba relatii sexuale....cam dubios...poate o fi stresat de ceva...in ziua de azi, iti cam piere pofta de trup, cand sunt atatea probleme sociale.....tre sa gandeasca pozitiv, desi e dificil....dar nu imposibil....oricum...tindem spre o societate singura si din cauza snobismului care este in prezent...a diverselor probleme, a greutatilor de crestere a unui copil....samd....
|
"Rugati-va lui Dumnezeu sa va dea un sot bun si nu uitati ca intre calitatile pe care le cereti sa fie si aceasta, ca el sa va iubeasca si sa iubeasca si pe Dumnezeu - si asa viata voastra va fi binecuvantata" ( Maica Magdalena- Reflectii asupra educatiei copiilor in Biserica Ortodoxa de azi, p.25)
|
Mare gresala atunci cand asociem casnicia cu sexul, ca si cum sexul este cel ce determina si sustine o casnicie. Atunci cand sexul, placerea pur trupeasca este elementul definitoriu intr o casnicie, totul e pierdut din start, intru cat si unul si celalalt, avand dorinta trupeasca infipta puternic in constinta, in felul lor de a fi, consumul de sex pe parcursul casniciei se transforma in desfrau liber consimtit, ce duce invetabil la destramarea familiei, intru cat placerea in sex si prin sex duce la curvie si asta numai familie nu va fi. Unde dragoste adevarata si intelegere reciproca nu e, totul e fals, artificial intretinut si de nu se ajunge la despartire, casnicia va fi teroare, inghet si boala continua pana la moarte, adica : Nimic !
|
poi casatorie fara copii ce i aia?
sau macar sa fi incercat sa ai dar deloc ce rost are sa se uneasca doi oameni,asta i rolul casatoriei. sa se uneasca sa faca copii si mai departe poveste lunga. is f putini oamenii care daca se casatoresc nu vor sa faca acest lucru.. poate ca or facuto prea mult inainte si s`or plictisit:)) |
Citat:
|
Citat:
Trebuie sa stii ce vrei, pentru a lua o decizie. Te obisnuiesti sa traiesti fara relatii intime. Nu este adevarat ca te imbolnavesti fizic/psihic. Partea cu frustrarile.. da, este un test greu. Dar poti trece si peste asta. Pentru ceilalti: va rog sa va abtineti sa o judecati. Este o situatie ff grea si nu neaparat din cauza lipsei sexului (cum au insinuat unii). Te simti abandonat, lipsit de valoare, neiubit, nu mai ai incredere in partener, in viitorul relatiei, in propria persoana. |
Ai dreptate,anna.ai mare dreptate ca o astfel de situatie este foarte complicata si nu trebuie judecata doar dupa aparenta,dar mai ales nu trebuie judecata ci rezolvata cumva.Situatia are cumva multe trasaturi,iar acestea trebuiesc luate pe rand,analizate si rezolvate cu intelepciune,dar pentru asta est nevoie si de comunicare intre parteneri.Nu-mi inchipui cum este,dar ca si om capabil sa discern,imi dau seama ca nu este tocmai o situatie usoara,si nici una ce trebuie tolerata.
|
Citat:
Te simti lipsit de valoare; asa e. Dar nu e adevarat, caci valoarea noastra nu consta in sex. Oare cine ne-a inoculat ideea asta "de fara valoare", atunci cand lipseste sexul, sau nu da rezultatele scontate?!? Oricum e o MINCIUNA! Valoarea noastra e accea de OM, si se reflecta in felul in care ne purtam, cum vorbim, cum gandim, cum iubim. |
Nu sexul in sine da valoare unei casnicii,ci termenul care este obligatoriu asociat unei casnicii,si in nici un caz unei relatii fratesti sau,doar de amicitie.Nu ai cum sa pretinzi ca ai o casnicie,atata timp cat viata se desfasoara ca-ntr-o relatie frateasca,aceasta fara acordul ambelor parti si sub deviza unei evidente desavarsiri spirituale(cazuri foarte rare).Deci,este inteleasa gresita necesitatea sexului,fata de existenta acestuia intr-o casnicie,acesta poate sa aiba loc si in intervale rare,insa trebuie sa existe,aceasta completeaza cuplul,care sunt "un trup",din toate punctele de vedere.
Deci,valoarea noastra nu sta nicidecum in viabilitatea sexului,dar poate fi subestimata intr-o relatie legata inaintea Domnului ca sa fie completa,ca sa duca la nasterea de fii,ca sa reprezinte un tot familial,daca aceasta dispare,mai ales in totalitate. |
Ca sa nu mai spunem ca apare si fireasca intrebare;ce face sotul,in acest sens?Se duce la alta femeie,sau....ce face,in definitiv?Femeia,poate,binemersi sa se mai si lipsiseasca,dar daca barbatul se lipseste atunci ceva nu este in regula,si in nici un caz nu este plauzibil.Sotuatia este mult mai complexa,decat am judeca-o noi..."de suprafata".Caci,in plan crestinesc,aceasta nu prezinta interes,dintr-un spirit natang de neintelegere fundamentala.
|
Citat:
- cadera de la credinta ortodoxa a unuia dintre soti; - decesul; - adulterul dovedit . In rest in cadrul casatoriei se pot face multe, enorm de multe si de grele pacate dar care nu permit desfacerea casatoriei. Ceea ce ma surprinde pe mine ,ma uimeste in mod admirativ este rabdare ta si acceptarea situatiei. Desi nu te cunosc inteleg ca ori ai mari rezerve sufletesti(esti tu buna din fire)ori poti tolera lesne asa ceva. Citind parerile anterioare in care ,intro traducere mai populara si fara pretentii semantice,esti sfatuita clar ca trebuie sa faci ceva ,gata, ori mergi la doctor cu el ori cauti sa vezi daca este vorba de adulter ori... pai pina aici cu D.zeu, ca doar nu suntem prosti...pina la un punct...atit, hai sa vedem ce trebuie facut! Deci vazind asemenea pareri ma gindesc la o intimplare istorisita de parintele Ioanichie Balan despre un pustnic de pe linga Sihastria care venea iarna la sf. liturghie descult prin nameti si gheata incit atunci cind intra in biserica avea picioarele rosii ca focul .Intro zi parintele Ioanichie i-a zis : ,,vai, parinte de ce nu iei ceva in picioare,ai sa te imbolnavesti,o sa-ti degere si ai sa le pierzi. O sa-ti dau eu o pereche de bocanci. Batrinul a raspuns : s-ar putea sa-mi cada degerate dar daca D.zeu o sa porunceasca sa-mi creasca altele sa sti ca sigur o sa-mi creasca.Tine pt. dumneata bocancii ,eu ma duc cu D.zeu" Ei, unii il iubim pe D.zeu cu tot sufletul nostru, altii cu toata inima, altii cu tot ficatul altii cu toti rinichii si altii doar din vezica... Nu este o gluma sau un afront ceea ce am scris ci doar ca din motive lumesti(organice)ne deosebim atit de mult duhovniceste ! Poate ca de cind ai postat prima data si pina acum lucrurile s-au schimbat sau poate s-au cronicizat ,,si mai tare"(ca sa ,,pleonasmez")dar dintro asemenea situatie nu te scoate decit D.zeu.Crede mult si te roaga mult la el !Adica sa maninci dumnezeire, sa dormi,sa bei ,sa vorbesti ,sa muncesti,sa visezi,sa simti,sa cauti ,sa astepti ,sa crezi,sa gindesti...intr-un cuvint sa traiesti dumnezeirea .Spre nadejdea si marele ajutor am sa-ti amintesc un verset din Psaltire : ,, De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pieri intru necazul meu"(psalmul 118/92) Sa ai pace si spor duhovnicesc ! |
...
peste toate cred ca poti trece pana la urma...
insa, cea mai grea palma pe care ti-o poate da semenul, jumatatea... este indiferenta. ea te poate distruge incet cu incet. si nimeni nu merita acest lucru. mai bine ura de moarte decat indiferenta. nu trebuie s-o tolerezi. Doamne ajuta! |
Citat:
Imi place foarte mult felul acesta de a aborda dificultatile.. |
In primul rand este bine sa precizam ca in crestinism nu este exclusa unirea trupeasca dintre barbat si femeie, dar sa nu uitam ca numai in casatorie ea devine un mijloc de unire sufleteasca deplina.
Nu sunt pentru casatorie alba. Nu-mi plac jumatatile de masura. Nu-mi place sa aud - o iubesc pe sotie, vreau sa ma casatoresc cu ea, dar vreau sa am vietuirea monahului. Daca se doreste o astfel de vietuire, e bine sa intre in monahism. Altfel, avem prea multa confuzie. Ceea ce ma mira la prima postare, e ca user-ul respectiv ne cere noua marturii despre cauza lipsei legaturii trupesti. Ma asteptam sa vorbeasca cu sotul, cu duhovnicul si nu cu noi. Chiar daca am avea o alta marturie asemanatoare, solutia uneia nu este neaparat si solutie pentru celelalte. Poate intr-o zi vom intelege ca unele intrebari nu sunt de genul: "nu va suparati, cum pot ajunge la Casa Poporului?". Sunt si intrebari care nu ne vizeaza pe noi si chiar daca am raspunde, ele ar trebui sa fie un rod al rugaciunii noastre. |
Citat:
|
Citat:În prealabil postat de cris22
As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita de cativa ani si, pana acum, nu am avut nici o relatie intima cu sotul. Ce-i drept, inainte de casatorie am trait impreuna, si timp de aproape un an lucrurile au mers bine dpdv sexual, dar dupa aceea el s-a inhibat/plictisit/schimbat punctele de interes si de atunci traim ca intr-o casatorie "alba". Intrebarea mea este daca unii dintre voi au mai avut astfel de probleme si cum le-au rezolvat? Sau singura solutie pt. voi a fost divortul? Multumesc. Draga mea, eu va lucrurile asa....mai intai nu se pot trage concluzii clare pana nu se analizeaza in amanunt situatia.Pt a se realiza acest lucru este nevoie de comunicare de dialog.Trebuie vazut mai intai de ce s-a intamplat lucr. acesta, poate doar este vorba de o neputinta fizica , sau boala sau depresie, sau altceva la care nu ne-am gandit...cand se stabileste "diagnosticul" - motivul abia atunci ne putem gandi sa dam sfaturi. In orice caz sunt multi factori de luat in seama...sentimentele mai intai, daca mai exista dragoste reciproca...daca este vorba de altcineva..daca celalalt nu s-a si rupt cumva din aceasta casnicie (adulter), daca se mai doreste impreuna convietuirea...si in functie de raspuns putem ajuta cu sfaturi.Dar cel mai mult ajuta rugaciunea! Si pt.clarificarea situatiei si pt.rezolvarea ei si sa nu uitam ca ceea ce la oameni este cu neputinta la D-zeu este cu putinta! Totusi casatoria este un drum pt. doi: ...doi trebuie sa participe ca ea sa fie vie , sa iubeasca amandoi nu conteaza cu ce intensitate iubeste fiecare, sa lupt amandoi pt binele comunj, sa participe prin toate actiunile lor la binele comun, cum ar spune parintele Arsenie Papacioc "Sa muriti si sa inviati in fiecare zi!" (impreuna...amandoi!), altmiteri nu mai exista nici o casnicie! |
Citat:În prealabil postat de cris22 As cere si eu niste pareri...Sunt casatorita d
Inca ceva, daca deja nu ai facut lucrul acesta iti recomand sa participi la slujbe speciale la Moliftele Sf.Vasile cel Mare, poate vor fi de ajutor.
|
Dragii mei
Cris22, persoana care a deschis topicul, n-a mai intrat de 1 an pe forum!
|
Intr-adevar din 07.11.2008 !...poate intre timp lucrurile s-au rezolvat sa speram ca este asa. Daca nu, poate va intra si se va bucura ca atatia oameni nu au trecut indiferenti pe langa ea ci au dorit sa ajute cu un sfat cu o vorba buna. Oricum frumos ca fratii si surorile au avut reactie la necazul - supararea cuiva!
|
Citat:
|
..................................................
|
Citat:
|
Criss22,
Am vazut intr-un mesaj ca spui ca sotul tau are "patimi". Ce patimi are? |
raspuns
Femei nebune si nevrednice,oare nu va dati seama ca veti da socoteala la Judecata pentru ca smintiti si pe altii cu sfaturile voastre murdare si pline de faradelegi?
|
Căsătoria fără sex
Așa ar trebui să fie pentru fiecare creștin ortodox care și-a îndeplinit menirea de a avea copii. Și dacă nu poate avea copii? Să nu facă sex.
Vorbesc la modul ideal. Pentru mine e o dorință, pentru alții o realitate, nici unii nu suntem mulțumiți. Doamne, ce de drăcii avem în cap. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:30:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.