![]() |
Tu pui la indoiala ce spune Scriptura pentru ca nu ai argumente sa o contrazici? A vorbit sau nu a vorbit Hristos cu Moise? DA, A VORBIT.
Nu am spus ca Moise nu a vorbit cu Hristos. Sustin doar, conform Bibliei, ca Moise nu putea vorbi cu Hristos daca nu ar fi fost inviat. HRISTOS A VORBIT CU MOISE, CU SUFLETUL LUI NEMURITOR, CARE ARE VIATA VESNICA SI NU DOARME SAU E AMORTIT. DACA TU imi aduci 20 de versete care descriu moartea (intaia) ca pe un somn in care nu este nici un fel de cunoastere, eu iti aduc 40 care spun contrariu. |
Citat:
Eu sunt de parere ca, atat Ilie cat si Moise erau intr-o stare identica. Consider ca Moise a fost inviat si ridicat la cer. Arhanghelul Mihail s-a luptat cu diavolul, pentru trupul lui Moise (Epistola lui Iuda, vers.9). De ce oare? Facea colectie de cadavre? P.s. La urmatoarea postare va transmit cele 20 de versete pe care le-ati cerut. O sa-mi ia putin timp sa le selectez, pentru ca sunt foarte multe si nu vreau sa incarc discutia. Pregatitile si dvs. pe cele 40. Si daca o sa le aveti (ceea ce nu cred), pe care le vom lua in considerare si pe care le vom elimina? |
In majoritatea actelor martirice gasesti marturii din secolele II-III despre credinta adevarata a crestinilor privind viata dincolo de moartea fizica. Uite linkul:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?view.19 |
Citat:
poi ia shi citeshte cum scrie shi crede ca asha s-a intamplat. Chiar in ziua acea a fost cu Mine in Rai... deci putea ca iertate ii fiind pacatele pentru ca in ultima clipa a vietzii sale in loc sa-l blesteme sau sa-l Huleasca pe Hristos ca toate gloatele stranse pe golgota, talharul a preferat sa se caiasca shi sa spere shi sa Creada in Hristos, cerand sa fie pomenit in Imparatzia lui Dumnezeu, iar Domnul i-a auzit rugaciunea pentru credintza sa, shi promisiunea a shi facut-o chiar in ziua aceea, dar nu neaparat s-a dus in Rai cu el caci ingerii slujindu-i cu credintza shi facand acelea ce li se poruncesc de catre Hristos, l-or fi dus pe talhar in Rai, nefiind nevoie de prezentza Domnului caci Domnul se coborase la iad sa-l scoata pe Adam shi pe Eva shi pe ceilaltzi dupa socoteala Sa... Dar fiind Fiul intr-u Tatal, ... mai bine nu mai continui ca dumneata oricum nu sa pricepi vrei ci ai alte interese, nu-tzi pasa de Adevar, rastalmaceshti shi citeshti pe dos... asha cum v-au invatzat nu Domnul ci jidovii... Deci a fost in Rai cu talharul shi in iad dupa Adam shi Eva shi ceilaltzi cazutzi shi inchishi care au ispashit canonul durerilor pana ce au platit pentru fiecare banutz shi a treia zi a inviat din mortzi... deci exista IAD, RAI shi viatza aceasta de pe pamant, shi la Tatal sunt multe Locashuri, iar la Tatal nimeni nu s-a suit afara de Cel ce de acolo s-a coborat... shi shade Deadrapta Tatalui... dar dumneata pune intrebari viclene shi demonstreaza-mi mereu ca te mint shi fa-l shi pe Hristos ca vorbea pilde inshelatoare shi mincinoase, vise sau basme parca ai zis, shi apoi o sa vedetzi voi pe unde ajungetzi... treaba voastra shi imi pare rau ca iar m-am amestecat... mai bine va las odata in plata Domnului... ??? |
Citat:
|
Nu ti-am cerut s-o citesti pe toata. Citeste primele doua acte martirice, ale Sfantului Policarp si a Sfantilor Iustin, Hariton si cei impreuna cu ei.
La Sfantul Policarp gasesti referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34, iar la Sfantul Iustin mai clar la cap. V, pag. 49. Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text. In aceste texte este invatatura Apostolica transmisa prin viu grai despre viata si judecata de dupa moartea fizica. |
Citat:
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9) 3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12) 4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17) 5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5) 6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10) 7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16). 8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18) 9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10). 10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat? 11. Acum, cand a murit, pentru ce sa mai postesc? Pot sa-l intorc in viata? (2 Samuel 12:23) 12. Pentru ce nu-mi ierti pacatul si pentru ce nu-mi uiti faradelegea? Cand voi adormi in tarana si cand ma vei cauta, nu voi mai fi!(Iov 7:21). 13. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10) 14. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru. 15. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13) 16. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan). 17. Dupa aceea S-a aratat la peste cincisute de frati deodata, dintre care, cei mai multi sunt in viata, iar unii au adormit. (1 Corinteni 15:6) 18. Daca n-a inviat Hristos....si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti.(1 Corinteni 15:18). 19. Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati. (1 Corinteni 15:51) 20. IATA, IN ADEVAR, CE VA SPUNEM, PRIN CUVANTUL DOMNULUI: NOI, CEI VII CARE VOM RAMANEA PANA LA VENIREA DOMNULUI, NU VOM LUA-O INAINTEA CELOR ADORMITI. CACI INSUSI DOMNUL, CU UN STRIGAT, CU GLASUL UNUI ARHANGHEL SI CU TRAMBITA LUI DUMNEZEU, SE VA POGORA DIN CER, SI INTAI VOR INVIA CEI MORTI IN HRISTOS. APOI, NOI CEI VII, CARE VOM FI RAMAS, VOM FI RAPITI TOTI IMPREUNA CU EI, IN NORI, CA SA INTAMPINAM PE DOMNUL IN VAZDUH; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. MANGAIATI-VA UNII PE ALTII CU ACESTE CUVINTE. (1 Tesaloniceni 4:15-18) - Frumoasa nadejde, atat pentru cei adormiti in Hristos cat si pentru cei ce-L slujesc in viata. Dar asta se va intampla numai la venirea Domnului. Pana atunci... ori odihna (pentru cei morti) ori slujire (pentru cei vii). Astept cele 40 de versete ale dvs. |
Iata raspunsul nostru,al Bisericii Ortodoxe:
19. Mortii Tai vor trai si trupurile lor vor invia! Desteptati-va, cantati de bucurie, voi cei ce salasluiti in pulbere! Caci roua Ta este roua de lumina si din sanul pamantului umbrele vor invia.(Isaia 26,19) Iata si despre care morti vorbeste acest text: 52. Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat. 53. Si iesind din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in cetatea sfanta si s-au aratat multora.(Matei 27, 52-53) Aceasta profetie e valabila pentru intreg poporul lui Dumnezeu, nu numai pentru un grup restrans de oameni. Altfel Dumnezeu ar fi nedrept. Odata cu infrangerea mortii de catre Hristos, se schimba si starea celor morti, altfel totul ar fi ilogic. 4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata. 5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului. 6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul, 7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere, 8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul. 9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9) 21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig. 22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege. 23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup. (Filipeni 1,21-24) Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,, Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos? 22. Ci v-ati apropiat de muntele Sion si de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri, in adunare sarbatoreasca, 23. Si de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri si de Dumnezeu, Judecatorul tuturor,si de duhurile dreptilor celor desavarsiti, 24. Si de Iisus, Mijlocitorul noului testament, si de sangele stropirii care graieste mai bine decat al lui Abel. (Evrei 12, 22-24) Este inconstienta o trasatura a dreptilor celor desavarsiti? Cum sa fii desavarsit adormit? 19. Era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison, veselindu-se in toate zilele in chip stralucit. 20. Iar un sarac, anume Lazar, zacea inaintea portii lui, plin de bube, 21. Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind, lingeau bubele lui. 22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. 23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. 24. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti. 26. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu, 28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin. 29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai. 31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti. (Luca 16) Mantuitorul da numele lui Lazar pentru ca acesta pilda (istorisire) este luata din realitate spre deosebire de celelalte pilde in care nu da nici un nume. Rostul pildei e si acela de a arata ascultarea de ierarhia bisericeasca instituita de Dumnezeu, de Moise si prooroci in VT si de Apostoli si urmasii lor hirotoniti prin punerea mainilor: episcopii si preotii in NT. Noi facem ascultare de acesta ierarhie caci ,,Ascultarea este mai buna decat jertfa si supunerea mai buna decat grasimea berbecilor. 23. Caci nesupunerea este un pacat la fel cu vrajitoria si impotrivirea este la fel cu inchinarea la idoli.,,(I Regi 15,22-23) De cine a facut ascultare Miller, Hellen White si incepatorii sectei voastre? Voi continua. |
Matei 16-28
Adevarat graiesc voua: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea pe Fiul Omului venind in Imparatia Sa. |
Daca sufletul, in urma mortii nu ar fi nemuritor, ce diferenta ar mai fi intre un pacatos si un drept, in tot rastimpul asta dintre moarte si judecata universala?
|
Citat:
Ati postat 6 texte biblice, care cuprind vre-o 30 de versete. Unele versete vorbesc despre inviere. Celelalte, nu se refera la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Ca sa intelegeti corect ce a vrut sa ne transmita apostolul Pavel, cititi ce spune acelasi apostol in 1 Corinteni cap. 15:51-58 sau 1 Tesaloniceni cap 4:15-18. Mai adaugati si cele 20 de versete pe care le-am postat eu si vedeti la ce concluzie ajungeti. Daca sunteti de acord ca Sfanta Scriptura nu se contrazice pe ea insasi, cred ca veti ajunge la aceeasi parere ca a mea. Pilda bogatului nemilostiv am mai discutat-o. Aceasta pilda nu vrea sa ne vorbeasca despre starea omului in moarte. Vrea sa ne spuna ca daca "nu ascultam pe Moise si proorocii (Cuvantul lui Dumnezeu), nu vom crede nici chiar daca ar invia mortii"(Luca 16:31). Apoi, eu nu cred ca sufletul unui mort are degete sau limba. Dvs. mi-ati "explicat" ca sufletul mortului isi pastreaza simtamintele trupesti. Nu ma multumeste aceasta explicatie. Mi se pare fortata. In plus, Sfanta Scriptura ne spune: "Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem." (Isaia 63: 16). Revin la ideea de inceput. Considerand ca versetele dvs. ar fi edificatoare: pe care le luam in considerare? Pe ale dvs. sau pe ale mele? Nu ar fi mai bine sa le luam pe toate, fara nici o exceptie? Teoria aceasta, care spune ca sufletul mortului este viu (fara sa fi avut loc o inviere) sta la baza spiritismului. In ultima vreme, spiritismul inregistreaza o crestere foarte mare. Este normal: de la a crede ca sufletul mortului traieste pana la a trece la spiritism, nu este nici macar un pas. |
Citat:
In plus, ce rost mai are invierea si judecata daca suflete celor morti se duc direct in iad sau in rai? |
Citat:
|
Citat:
Referitor la cei pacatosi: Sfanta Scriptura arata ca acestia vor fi nimiciti. "Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai, vor fi ca miristea; ZIUA CARE VINE II VA ARDE, ZICE DOMNUL OSTIRILOR, SI NU LE VA LASA NICI RADACINA NICI RAMURA" (Maleahi 4:1) Pana la nimicirea finala, fiecare pacatos va avea o suferinta, mai mare sau mai mica, in functie de pacatele sale.(Luca 12:47-48). Dar nu avea parte de un "chin vesnic". Va avea parte de o "pedeapsa vesnica", adica pentru totdeauna, fara posibilitatea iertarii. |
Dupa cum vad tu nici macar nu ai citit cu atentie postarea mea si pentru tine nu ar avea importanta nici daca ti-as da 400 de texte biblice.
Tocmai tu vorbesti de ,,invataturi promovate de oameni,,? Poti sa-mi arati intre invatatorii sau incepatorii sectei tale un Sfant? Cum impliniti porunca Mantuitorului ,,Fiti Sfinti precum Tatal Meu cel din ceruri Sfant este!,,? Invataturile noastre nu sunt de la oameni ca la voi, ci de la Sfintii Parinti. Eu nu pot sa am pareri personale ca voi, in ceea ce priveste invatatura de credinta, ci ca oricare ortodox promovez invatatura Bisericii transmisa de Apostoli urmasilor lor. Iata exemlele pe care ti le-am dat sa le citesti dar ai tacut ca porcu-n porumb: Nu ti-am cerut sa citesti toata cartea. La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34, ,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,, iar la Sfantul Iustin Martirul si Filozoful si cei dimpreuna cu el mai clar la cap. V, pag. 49: ,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer? Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi. Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns: Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,, Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text: 37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,, 42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,, Ai citit aceste texte? De ce ai tacut? Aici gasesti Adevarul cu privire la invatatura despre nemurirea sufletului. Textele Bibliei pot fi selectate si interpretate in multe feluri in lipsa Sfintei Traditii si invataturilor vii ale Sfintilor Parinti |
Citat:
|
Citat:
Cum comentati cele spuse de Sf. Iustin Martirul, in lucrarea "Contra iudeului Filon", cap. 50: "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI". |
Citat:
Intr-o postare anterioara, m-ati intrebat daca este vre-o diferenta intre un pacatos si un drept, intre momentul mortii si momentul judecatii. Acum, dati de inteles ca eu as fi facut niste afirmatii, care nu-mi apartin. Nu am spus ca dupa imparatia de 1000 de ani nu va fi nici o diferenta intre un pacatos si un drept. Am spus ca va fi o mare diferenta, dupa judecata. Iar, conform Sfintei Scripturi, imparatia de 1000 de ani in cer, se va instaura dupa o prima inviere si judecata. Referitor la chinul vesnic: este o idee nebiblica si nepotrivita caracterului lui Dumnezeu. |
Citat:
Dar textele celelalte pe care ti le-am postat le-ai verificat? Cauta la http://www.arhiva-ortodoxa.info/ la PSB Actele martirice De ele de ce nu spui nimic? Asa faceti mereu cand nu va convine; schimbati subiectul. Asa se vede cat sunteti de sinceri si seriosi. |
Citat:
Tu trebuie sa iei in calcul si taina libertatii pe care Dumnezeu o va respecta si celor din iad. |
Citat:
|
Citat:
Intradevar, lucrarea se numeste "Dialog cu iudeul Tryphon"(sper ca am scris corect).Si Filon din Alexandria, ca sustinator al neoplatonismului, putea fi combatut de Sfantul Iustin Martirul. Revin la subiect: cum comentati spusele Sfantului Iustin Martirul (sper sa le gasiti si dvs.)? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Noi am mai dialogat (eram "mariann"- dar am fost "eliminat"; nu stiu de ce) si aveati un mod onest de a ridica probleme. Ce sa intamplat? In ultimele dvs. postari tot faceti afirmatii din care reiese ca eu as fi spus ceva ce nici prin gand nu-mi trecea (egalitatea dintre un pacatos si un drept dupa mia de ani; mantuirea tuturor). |
Citat:
|
Citat:
Altfel ce Dumnezeu ar mai fi El daca ar fi dependent de spatiu si timp. Ingerii nu sunt omniprezenti. In loc sa intelegeti ca voi sunteti departati de adevar, il faceti pe Hristos mincinos ca i-a promis talharului ca va fi cu el in rai in acea zi si nu s-a tinut de cuvant. Asta se cheama pacat impotriva Duhului Sfant. |
Intradevar, am gasit textul la cap 80, dar aici e vorba de milenarism. Iata ce spune nota:
Este vorba despre gnostici si marcioniti. Sf Iustin nu concepe ca sufletele ar merge in cer mai inainte de invierea finala, ci arata ca in asteptarea invierii finale ele merg intr-un loc mai bun sau mai rau decat pamantul acesta (dupa cum dezvolta clar in capitolul V si VI) ,dupa cum ele apartin celor buni sau celor rai. Oricum, nu este relevant citatul dat de tine pentru ca Biserica a invatat dintodeauna ca dupa ce moare sufletul este judecat dupa cum spune si Sf. Pavel,,27. Si precum este randuit oamenilor o datã sa moara, iar dupã aceea sa fie judecata, ,,(Evrei 9,27) Dar la aceste doua texte de ce nu faci nici o referire si te legi de un text cam ambiguu al Sf Iustin din care ai ales numai ce-ti convine tie? La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34, ,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,, Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text: 37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,, 42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,, |
Citat:
Apropo: Sf. Iustin Martirul spunea (am dat citatul intr-o postare anterioara), referitor la cei ce mor, sa nu credem ca "sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor". Si Sfantul L-a facut mincinos pe Domnul Iisus Hristos? |
Citat:
Ideile și modul in care sunt exprimate in viziunile ei sunt adesea grosolane, copilărești și extravagante și diferă material prin aceasta de scrierile ei din anii de mai tarziu. La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme. In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). Toti sfintii au case de argint; in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această invatatura? Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). Observati vederile ei extreme si materialiste; totul e văzut din perspectiva unui copil cu imaginatie si gandire simpla; ceea ce era ea atunci. In scrierile de mai tarziu, cand s-a făcut mai inteligenta si mai citita, dispar aceste idei grosolane. Ideile ei despre căderea lui Satan, caderea omului si pierderea Edenului par de parc-ar fi scoase din ,,Paradisul pierdut,, al lui Milton, cu siguranta nu din Biblie. Observati parerile ei referitoare la distrugerea celor rai. Sune ca unii erau consumati ,,repede,,. ,, Unii se consumau de mai multe zile si cata vreme mai exista ceva din ei neconsumat, ramanea sentimentul suferintei. " (p. 294; vechea editie p. 154). Asa ca daca mai ramanea doar femurul după ce se consumau creierul si nervii, acel os putea să gandeasca, sa simta si sa inteleaga si sa sufere fara cap sau creier! E ceva demn de Infernul lui Dante, sau de vechea idee medievala de tortura in focul literal. Ar trebui ca Dumnezeu sa faca o minune in fiecare individ pentru ca să tortureze astfel oamenii. Cat timp Dr. Kellogg era in gratiile ei, doamna White a folosit termenii cei mai extravaganti pentru a-l lauda. Iată un exemplu: Dr. Kellogg "a luat cazurile cele mai dificile in care daca bisturiul ar fi alunecat catusi de putin, l-ar fi costat pe pacient viata. Dumnezeu i-a stat alături si mana unui inger era pe mana lui, conducandu-l in operatii. " (Buletinul conferintei generale 1901, p. 203). Daca un inger putea face asta pentru Dr. Kellogg, alti ingeri puteau acelasi lucru pentru orice medic devotat sau chiar pentru o persoana care nu studiase niciodata chirurgia. Aceasta e o ilustratie a imaginatiei ei fertile nestavilite din toate scrierile ei. In 1901 l-a numit pe Dr. Kellogg "medicul numit de Dumnezeu." Putin mai tarziu (23 iulie 1904) l-a numit unealta diavolului si a spus ca fusese "invatat de stapanul sofismelor" ("Marturii Speciale" Seria B, p. 43). |
Citat:
Ati spus "cuvinte poate gresit formulate de Sf Iustin"? Vreti sa spuneti ca si Sfintii Parinti pot gresi? |
Da si ei pot gresi caci numai Dumnezeu nu greseste. Exemple sunt destule. Sf. Ap. Petru a gresit de cateva ori, Origen, cel mai prolific scriitor bisericesc a fost condamnat la un Sinod Ecumenic pentru cateva din scierile lui. Atunci era epoca primara a crestinismului cand se cristalizau invataturile, dogmele si canoanele. Criteriul a fost stabilit de Sf. Vicentiu de Lerin in sec. IV. ,, Invatatura cea dreapta a Bisericii e ceea ce s-a crezut de catre toti Sfintii Parinti, in toate locurile si in toate timpurile.,,
Tu care zici ca te intereseaza numai Biblia nu vrei sa recunosti ca toata invatatura care o ai si modul adventist de talcuire al Bibliei le-ai primit-o in cadrul adunarii tale care are doi intemeietori dovediti ca s-au inselat pe ei insisi si pe cei pe care i-au atras (Miler si White), dar nu vrei sa recunosti asta. Spui ca nici nu te intereseaza. Inseamna ca-ti renegi istoria asa scurta cum e. |
O echipa de medici isi propune sa dezlege misterul mortii Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 16:45
TEXT SIZE: Micsoreaza fontul Mareste fontul Articole similare: * AWARE, proiect medical, mister, moarte Rezerva promovare O echipa internationala de cercetatori a demarat cel mai amplu studiu al experientelor pe care oamenii le traiesc atunci cand se afla la granita dintre viata si moarte. Intitulata AWARE (AWAreness during REsuscitation) actiunea va fi declansata in luna septembrie, medicii europeni si americani implicati in proiect urmand sa studieze indeaproape transformarile care se petrec in creierul pacientilor in timpul atacului de cord, scrie Ziua online. "Contrar credintelor populare, moartea nu este un moment specific ci este un proces care incepe in momentul in care inima nu mai pompeaza sange, continua cu incetarea activitatii plamanilor si se incheie cu lipsa de reactie a creierului", a explicat Sam Parnia, profesor in cadrul Universitatii din Southampton. Medicii spera sa dezlege misterul mortii studiind ce se intampla in timpul unui atac de cord, deoarece atunci toate cele trei semne sunt prezente. "Cu toate acestea, dupa cateva secunde sau chiar mai mult de o ora, metodele de resuscitare pot intoarce procesul mortii. Ceea ce oamenii experimenteaza in astfel de momente arunca o lumina noua asupra modului in care moarte trebuie perceputa", a adaugat cercetatorul. Aproape 20% dintre persoanele care au experimentat cele trei faze ale instalarii procesului mortii sustin ca au ramas constiente tot timpul, ca au fost inconjurate de o lumina alba, ca au experimentat senzatii de plutire in afara propriului corp sau ca s-au intalnit cu o ruda decedata. Medicii sustin ca astfel de simptome sunt cauzate de oprirea functiilor creierului, ultimul proces dintre cele trei premergatoare mortii propriu-zise, dar ca este nevoie de dovezi puternice pentru dovedirea acestui fapt. Oamenii de stiinta au decis sa anunte in cadrul unor conferinte de presa orice noua descoperire din acest domeniu. Expertii de la Universitatea din Southampton studiaza deja de 18 luni aceste fenomene si au selectat in acest scop mai multe spitale din Marea Britanie. Notiunea de "near-death experiences" a fost inclusa de Dr. Raymond Moody intr-o carte publicata in 1975 si intitulata "Life After Life", motiv pentru care multi ii atribuie aducerea acestui concept in atentia marelui public. |
Mai frate/soro Vasinec Dumnezeu cum zici chiar mata este bun si iubitor.
Sufletul iar nu este vesnic prin natura sa ci este vesnic tinut de Dumnezeu in existenta. Aceasta problema este un pic delicata - privitoare la existenta vesnica a sufletelor pacatoase si a diavolilor. Dumnezeu cum se stie ii iubeste pe toti cu iubire fara de sfarsit. Insa parintele Dumitru Staniloae zice ca Dumnezeu isi restrange lucrarea sa asupra celor ce nu o doresc deplin. Acesta fiind iadul.Dar Dumnezeu iubindu-i pe toti si asteptandu-i pe toti in vesnicie sa se intoarca la Dansul de aceea nici nu le curma existenta. "Ca in veac este mila lui". Si cum zice Domnul nostru Iisus Hristos: "Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostina adevarului sa vina".(Epistola intai catre Timotei ,cap. 2 versetul 4). Ca sa iti fie mai clar citeste viata Sfantului Antonie cel Mare , partea in care un diavol vine sa il puna pe Sfantul Antonie sa il intrebe pe Dumnezeu ca daca se va pocai il va primi si pe dansul inapoi? Si Dumnezeu ii raspunde diavolului respectiv ca de se va pocai il va primi inapoi! Dar diavolul respectiv nu doreste sa se pocaiasca! Deci Dumnezeu nu numai toti oamenii doreste sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina ci si chiar diavolii. Da ce Dumnezeu doreste sa se chinuiasca cineva ? |
Mai sus cand am zis "cum zice Domnul nostru Iisus Hristos" m-am referit la ce zice Dansul prin Sfantul Apostol Pavel.
|
Citat:
"Iau azi cerul si pãmîntul martori împotriva voastrã cã ti-am pus înainte viata si moartea, binecuvîntarea si blestemul. Alege viata, ca sã trãiesti"(Deuteronom 30:19) Problema discutata pe acest topic este acea a existentei constiente a sufletului intre momentul mortii si momentul invierii pentru judecata. Ce parere aveti, legata de acest aspect? |
Pai in citatul acela cu alege viata sa traiesti se refera la unirea cu Dumnezeu dupa har si pierderea acestei uniuni ;cu Dumnezeu dupa lucrarea sa cea care tine in existenta toata faptura are impartasire.
Tocmai ca cei din iad sunt constienti de sine dupa cum zice iar parintele Dumitru Staniloae dar nu prea mai sunt constienti de existenta altora... (vezi in pateric aceea cu Sfantul Macarie cel Mare si capatana de slujitor idolesc care ii zice ca in iad se afla cu fata lipita unul de spatele altuia). |
Citat:
In definitiv, ce pedeapsa poate fi mai mare decat sa ratezi o vesnicie fericita alturi de Dumnezeul tau, pentru o viata de o clipa traita in nechibzuinta? Eu cred ca pe cei ce vor fi osanditi, la judecata, nu osanda ii va durea, ci ceea ce vor constientiza ca au pierdut. |
,,
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, ,, Aici se vede cata mandrie ai si diferenta de abordare a Sfintei Scripturi dintre voi neoprotestantii si noi, ortodocsii. Noi spunem: ,,Din talcuirile Sfintilor Parinti si din invataturile lor... ,, NU din cate am inteles eu ca iata ce spune Solomon: ,,15. Calea celui nebun este dreaptă în ochii lui, iar cel înțelept ascultă de sfat.,, 10. Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înțelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi. Chiar si Marele Apostol Pavel isi expune invatatura primita direct de la Hristos si spune :,,Caci m-am suit la Ierusalim ca sa le arat stalpilor Bisericii invatatura pe care o propovaduiesc ca nu cumva sa alerg in desert.,, 13. Iar noi, fraților, iubiți de Domnul, datori suntem totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfințirea duhului și întru credința adevărului, 14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos. 15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tes, 2,13-15) Noi am pastrat si predaniile prin cuvant si prin epistola (Sf. Scriptura). Voi ati aruncat Predaniile prin cuvant (jumatate din adevar) si ati luat Biblia care nu va apartinea ci era a Bisericii care a alcatuit-o. |
Citat:
V-ati incurcat in Sfanta Scriptura si va incurcati si in scrierile Sfintilor Parinti. Nu aveti, cu adevarat, la baza teoriilor dvs. decat ceea ce va convenit si ati selectionat atat din Sfanta Scriptura cat si din scrierile Sfintilor Parinti. Cand nu va convine ce spune Biblia ziceti ca "biserica este mai presus, caci ea a facut Biblia". Cand nu va convine ce spun Sfintii Parinti (ex: Sf. Iustin Maritrul) spuneti ca si acestia pot gresi. Subiectul acestui topic este existenta constienta a sufletului, intre momentul mortii si montul invierii pt. judecata. Mai aveti ceva de spus legat de aceasta tema? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:05:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.