Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Practicati sport? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4336)

cozia 21.08.2008 18:03:42

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Foarte frumos. In afara de ocean te-am mai scufundat undeva?

:D

Nu, eu nu prea beau, daca la "sportul" asta te referi, serveam doar din cind in cind cite un mohito(cel cu frunze de menta) si pinacolada dar fara romul lor renumit....si apa multa tot timpul ca transpiri incontinuu.

De sportul national cu cubaneze m-a ferit Dumnezeu!...desi ispitele sunt ingrozitor de mari
Slava Domnului!

veilur 21.08.2008 20:33:36

Citat:

În prealabil postat de philalex
si eu vreau sa cumpar o bicla...sper sa nu ne loveasca snobii cu masinile lor....;)merg in Herastrau...e asa fain...

Daca esti din Bucuresti, poate facem o tura prin Herastrau...hmm, ce zici? :)

Mirean 25.08.2008 15:42:53

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Nu, eu nu prea beau, daca la "sportul" asta te referi, serveam doar din cind in cind cite un mohito(cel cu frunze de menta) si pinacolada dar fara romul lor renumit....si apa multa tot timpul ca transpiri incontinuu.

De sportul national cu cubaneze m-a ferit Dumnezeu!...desi ispitele sunt ingrozitor de mari
Slava Domnului!

Ma refeream la alte mari/oceane/lacuri in care te-ai scufundat. Si eu sunt pasionat de scufundari, urmeaza sa dau examenul pentru un brevet NAUI. Pana in prezent m-am scufundat, de mai multe ori, in Marea Rosie si Marea Neagra.

literaR 25.08.2008 15:53:31

Citat:

Citat:

Citat:

Slava Domnului!

Ma refeream la alte mari/oceane/lacuri in care te-ai scufundat. Si eu sunt pasionat de scufundari, urmeaza sa dau examenul pentru un brevet NAUI. Pana in prezent m-am scufundat, de mai multe ori, in Marea Rosie si Marea Neagra.

Si eu am facut scufundari, in Bucuresti, in lacul Morii si in Snagov. Am doar primul nivel. Nu am mers mai departe, am pierdut legatura cu instructorul Acum am inteles ca un curs costa destul de scump. In rest ca sport am 8 ani de inot.

Mirean 25.08.2008 16:22:16

Citat:

În prealabil postat de literaR
Citat:

Citat:

Citat:

Slava Domnului!

Si eu am facut scufundari, in Bucuresti, in lacul Morii si in Snagov. Am doar primul nivel. Nu am mers mai departe, am pierdut legatura cu instructorul Acum am inteles ca un curs costa destul de scump. In rest ca sport am 8 ani de inot.

Ai primul nivel NAUI? Un curs (incepatori sau pentru aavansati) costa in jur de 9 milioane si are un modul teoretic, un modul practic - bazin si scufundari in Marea Neagra (pentru Romania) - si examinare finala.

saccsiv 25.08.2008 16:55:41

Practic culturismul . Nu sunt de acord cu MATANIILE pe post de sport . MATANIA are alt scop , nu sportul .

Doamne ajuta !

http://saccsiv.weblog.ro/

mihailt 25.08.2008 17:30:02

Pai uite mai Mirene hai sa mergem sa ne plimbam cu bicicleta.

sofiaiuga 25.08.2008 18:33:01

mie imi plac traseele turistice montane.chiar acum in acest weekend am fost pe VALEA SIGHISTELULUI ,o zona carstica ce face parte din complexul din muntii Apuseni ,care se chiama PONOARE.dupa 3 ore de mers ,cu opriri pe la pesterile de pe traseu ,am ajuns la un canion f.frumos distanta e mai putin de 1 metru intre cele 2 stinci inalte .pe traseu am admirat la intoarecere si pestera MAGURA ,cea mai mare dintre cele 6 aflate pe acel traseu.Se ajunge de pe valea ARIESULUI acolo.,sau dispre Oradea.Cazare la cortul propriu intr-o poiana cu nuci sau la oameni in satul Sighistel,AFLAT LA 1KM DE POIANA.E un sport complex ,efectuarea traseelor de munte care pune in circulatie singele ,creste oxigenarea tesuturilor si deci aduce numai bine corpului ,dar si relaxant pentru sistemul nervos.Merita ,cui ii plac traseele montane sa vada sighistelul si PONOARELE ,cu izbucuri numeroase si cu cel mai mare portal de pestera din Europa de 78 metri inaltime.

quasar 26.08.2008 20:46:50

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
mie imi plac traseele turistice montane.chiar acum in acest weekend am fost pe VALEA SIGHISTELULUI ,o zona carstica ce face parte din complexul din muntii Apuseni ,care se chiama PONOARE.dupa 3 ore de mers ,cu opriri pe la pesterile de pe traseu ,am ajuns la un canion f.frumos distanta e mai putin de 1 metru intre cele 2 stinci inalte .pe traseu am admirat la intoarecere si pestera MAGURA ,cea mai mare dintre cele 6 aflate pe acel traseu.Se ajunge de pe valea ARIESULUI acolo.,sau dispre Oradea.Cazare la cortul propriu intr-o poiana cu nuci sau la oameni in satul Sighistel,AFLAT LA 1KM DE POIANA.E un sport complex ,efectuarea traseelor de munte care pune in circulatie singele ,creste oxigenarea tesuturilor si deci aduce numai bine corpului ,dar si relaxant pentru sistemul nervos.Merita ,cui ii plac traseele montane sa vada sighistelul si PONOARELE ,cu izbucuri numeroase si cu cel mai mare portal de pestera din Europa de 78 metri inaltime.

am fost in Apuseni.Intr-adevar este foarte frumos dar prea putin solicitant din punct de vedere fizic.Sofia daca esti o iubitoare a muntelui iti recomand cu caldura Ceahlaul.Cazarea in varful muntelui la cabana Dochia e mai mult decat ieftina,pe o camera de 4 paturi am platit 15 ron de persoana.Poti si servi masa.E suuuuperb!!

mihailt 26.08.2008 23:12:17

Io va recomand cazarea la cort e 0 ron/zi.

cozia 26.08.2008 23:51:39

Multumim de recomandare, dar cu 0 Ron/pe zi se aseaza ursul pe cort noaptea asa cum stiu ca au patit unii la Babele cind eram pe acolo iar o turista americana a fost si sfirtecata. Nebunia si violenta a crescut foarte mult chiar si printre animale

anamaria90 27.08.2008 08:08:30

si mie imi place sa ma plimb cu bicicleta.:)

nede_mar 27.08.2008 19:12:10

Am sa va povestesc ceva legat de SPORT: Sunt mamica a doi copii pe care i-am crescut singura(cu Dumnezeu deasupra si cu parintii mei alaturi),acum ei sunt mari dar cand baiatul avea 8 ani(acum are aproape 20)a vrut neaparat sa mearga la "fotbal". Si l-am lasat!Singur mergea la antrenamente fie:cald,ploaie,ninsoare,meciuri care nu erau prea aproape de casa dar totusi l-am lasat.Stiam ca Dumnezeu este cu el!A mers in nenumarate cantonamente platite bineanteles de noi parintii, a avut norocul de un antrenor care atunci i-a fost aproape.Totul a fost bine, a avut o viata ordonata si nu a neglijat deloc scoala unde a fost mereu aproape primul.Anii au trecut si a ajuns la majorat.Mentionez ca eu nu mergeam la meciuri,antrenamente etc.- nu imi place fotbalul si nu suportam sa vad cum cad, se lovesc etc. Anul acesta trebuia sa mearga la o echipa de juniori! si deodata baiatul meu a parasit "Fotbalul". 2-3 saptamani a stat suparat, inchis in el fara sa imi dea nici o explicatie. Am luat legatura cu antrenorul dar nici el nu a putut sa imi explice ce s-a intamplat! Dupa multe incercari de a afla ceva a fost dispus s-a imi explice, singurele cuvinte din care am inteles totul au fost "Mami nu avem noi bani sa razbim in MAFIA asta, te rog nu mai insista". Si asa s-au irosit 11 ani de Fotbal, care a insemnat munca multa sacrificii din partea lui si a mea! De atunci subiectul nu il mai deschidem, mai joaca pe diferite ternuri pe care le inchiriaza cu prieteni. Eu totusi ii multumesc lui Dumnezeu ca acesti ani au fost frumosi si viata lui a fost foarte ordonata! Acesta este intrun fel sportul dupa parerea mea!

quasar 27.08.2008 21:19:26

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Io va recomand cazarea la cort e 0 ron/zi.

daa..o fi frumos...dar eu ma simt mai bine la cabana..in plus de asta..am vazut destule vipere pe acolo ..mai lipsea sa intre in cort..

Mirean 28.08.2008 12:04:03

Citat:

În prealabil postat de nede_mar
Am sa va povestesc ceva legat de SPORT: Sunt mamica a doi copii pe care i-am crescut singura(cu Dumnezeu deasupra si cu parintii mei alaturi),acum ei sunt mari dar cand baiatul avea 8 ani(acum are aproape 20)a vrut neaparat sa mearga la "fotbal". Si l-am lasat!Singur mergea la antrenamente fie:cald,ploaie,ninsoare,meciuri care nu erau prea aproape de casa dar totusi l-am lasat.Stiam ca Dumnezeu este cu el!A mers in nenumarate cantonamente platite bineanteles de noi parintii, a avut norocul de un antrenor care atunci i-a fost aproape.Totul a fost bine, a avut o viata ordonata si nu a neglijat deloc scoala unde a fost mereu aproape primul.Anii au trecut si a ajuns la majorat.Mentionez ca eu nu mergeam la meciuri,antrenamente etc.- nu imi place fotbalul si nu suportam sa vad cum cad, se lovesc etc. Anul acesta trebuia sa mearga la o echipa de juniori! si deodata baiatul meu a parasit "Fotbalul". 2-3 saptamani a stat suparat, inchis in el fara sa imi dea nici o explicatie. Am luat legatura cu antrenorul dar nici el nu a putut sa imi explice ce s-a intamplat! Dupa multe incercari de a afla ceva a fost dispus s-a imi explice, singurele cuvinte din care am inteles totul au fost "Mami nu avem noi bani sa razbim in MAFIA asta, te rog nu mai insista". Si asa s-au irosit 11 ani de Fotbal, care a insemnat munca multa sacrificii din partea lui si a mea! De atunci subiectul nu il mai deschidem, mai joaca pe diferite ternuri pe care le inchiriaza cu prieteni. Eu totusi ii multumesc lui Dumnezeu ca acesti ani au fost frumosi si viata lui a fost foarte ordonata! Acesta este intrun fel sportul dupa parerea mea!

Da, este diferenta intre sportul profesionist (ca job) si sportul ca relaxarea si modalitate de a trai sanatos. Din ce ne spui tu, fiul tau a avut numai de castigat.

ancah 28.08.2008 12:26:53

Citat:

In afara de ocean te-am mai scufundat undeva?

:D :D :D

ancah 28.08.2008 12:34:05

Iarta-ma, Mirene, dar m-ai facut sa rad cu lacrimi. Micile greseli de ortografie, strecurate din neatentie, sunt surse de bune umor.

ancah 28.08.2008 12:38:23

Citat:

În prealabil postat de saccsiv
Practic culturismul . Nu sunt de acord cu MATANIILE pe post de sport . MATANIA are alt scop , nu sportul .

Doamne ajuta !

Parintele Arsenie Papacioc recomanda metaniile in loc de sport, in sensul ca efortul fizic de la facutul metaniilor echivaleaza cu eforul facut la sport. Si, in functie de numarul de metanii, cam are dreptate.

Mirean 28.08.2008 16:02:33

Citat:

În prealabil postat de ancah
Iarta-ma, Mirene, dar m-ai facut sa rad cu lacrimi. Micile greseli de ortografie, strecurate din neatentie, sunt surse de bune umor.

:|

Mirean 28.08.2008 16:04:25

Citat:

Citat:

În prealabil postat de saccsiv

Doamne ajuta !

Parintele Arsenie Papacioc recomanda metaniile in loc de sport, in sensul ca efortul fizic de la facutul metaniilor echivaleaza cu eforul facut la sport. Si, in functie de numarul de metanii, cam are dreptate.

Metaniile nu trebuie scoase din contewxtul....duhovnicesc. Astfel ca ele nu pot fi considerate sport, chiar daca pot avea acelasi efect. Nu asta spunea parintele?

ancah 28.08.2008 23:20:51

Parintele Arsenie spunea ca cel care face metanii nu mai are nevoie de sport.

dorstor 28.08.2008 23:35:42

Citat:

Parintele Arsenie spunea ca cel care face metanii nu mai are nevoie de sport.

Depinde de ce mai face in afara de metanii!

cozia 29.08.2008 02:47:48

Pai in cazul Par Arsenie Papacioc, el a ramas in tr-o forma uimitoare deoarece metaniile erau continuate de munca la sapat transee , canale, spart pietre si carat in timpul inchisorilor.
Nu o sa vedeti pe nimeni care a stat in lagare de concentrare si puscarii si care s-a delasat si s-a ingrasat sau s-a lenevit. majoritatea traiesc foarte mult si sunt sanatosi, chiar daca au cicatrice de gloante si taieturi si au suferit batai crunte. Paradoxal aceste suferinte i-a intarit!

Eu am un vecin evreu care A STAT LA AUSHWITZ!!!!!!!! va imaginati si inca traieste! si umbla voios cu traista la cumparaturi. Are o mustata mare de care e mindru, iar cind sarbatoreste aniversari se duce la intilniri in hainele vargate cu gauri pe care le-a pastrat. Cind ma intilnesc cu el si dau mina si-i vad numarul tatuat pe brat ramin mereu ingindurat si nu-mi vine sa cred cit de bine arata

Mirean 29.08.2008 12:08:42

Citat:

Pai in cazul Par Arsenie Papacioc, el a ramas in tr-o forma uimitoare deoarece metaniile erau continuate de munca la sapat transee , canale, spart pietre si carat in timpul inchisorilor.
Nu o sa vedeti pe nimeni care a stat in lagare de concentrare si puscarii si care s-a delasat si s-a ingrasat sau s-a lenevit. majoritatea traiesc foarte mult si sunt sanatosi, chiar daca au cicatrice de gloante si taieturi si au suferit batai crunte. Paradoxal aceste suferinte i-a intarit!

Eu am un vecin evreu care A STAT LA AUSHWITZ!!!!!!!! va imaginati si inca traieste! si umbla voios cu traista la cumparaturi. Are o mustata mare de care e mindru, iar cind sarbatoreste aniversari se duce la intilniri in hainele vargate cu gauri pe care le-a pastrat. Cind ma intilnesc cu el si dau mina si-i vad numarul tatuat pe brat ramin mereu ingindurat si nu-mi vine sa cred cit de bine arata

Pr. Arsenie Papcioc a practicat, in tinerete, fotbal, atletism. Sunt si ierarhi care au practicat sport, unii dintre ei chiar box de pereformanta ori haltere.

Sportul disciplineaza trupul si mintea, mai departe exista "exercitii" duhovnicestri. Dar acestea nu se exclud reciproc.

tabitha 11.06.2011 06:18:45

mens sana in corpore sano, si mai mult decat atat.

Citat:

În prealabil postat de Mirean (Post 90029)
Sportul disciplineaza trupul si mintea, mai departe exista "exercitii" duhovnicesti. Dar acestea nu se exclud reciproc.

Bine zis. Si tare rau imi pare ca nu am nici una din deprinderile de mai sus. Dar poate pun un inceput curand.

Scotland The Brave 11.06.2011 12:00:17

Un football din cand in cand cu amicii(dar efortul depus este anulat de berea in valuri de dupa :) sau,ca sa fac totusi ceva util,tenis sau indoor cycling mai nou(ajuta mult cand ai un program stresant si cu un mare consum nervos).Mi-as dori sa imi iau un an de concediu candva si sa urc pe munti cu cortul-n spate.

Lilith23 11.06.2011 12:43:18

Eu făceam aerobic și alpinism (asta ca un hobby - destul de scump, ce-i drept). Acum nu mai am timp să fac sport regulat. Ies în parc cu copiii, alergăm, jucăm badminton, fotbal... sporturi de familie. Mai mergem cu bicicletele sau ieșim la pădure, la munte, în week-end, când ne permite vremea. Am făcut și yoga, de trei ori pe săptămână, acum m-am lăsat.

cristiboss56 11.06.2011 21:39:47

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 367946)
Un football din cand in cand cu amicii(dar efortul depus este anulat de berea in valuri de dupa :)

De admirat sinceritatea ta , ca tot vorbim de sinceritate la Topicul Pocainta ! Pentru mine , bicicleta a fost " sportul " preferat , multi ani , dar totul a devenit o amintire ! Am facut si un mic tur al Romaniei , dar a ramas amintirea , si burtica a cam crescut de atunci !:106:

Scotland The Brave 11.06.2011 22:09:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 368098)
De admirat sinceritatea ta , ca tot vorbim de sinceritate la Topicul Pocainta ! Pentru mine , bicicleta a fost " sportul " preferat , multi ani , dar totul a devenit o amintire ! Am facut si un mic tur al Romaniei , dar a ramas amintirea , si burtica a cam crescut de atunci !:106:

Yep,si eu am luat in greutate serios,partial stres,dupa ce m-am lasat de fumat si terminam frigiderul noaptea,plus regim de viata alert,mancam pe unde apucam,toate tampeniile,sedentarism in timpul liber,imi mutam posteriorul de la birou pe canapea si de pe canapea in scaunul de la masina.Din extrema dreapta ajunsesem la football fundas central :71: Apoi am trecut pe regim,mai multa miscare,mai multa ordine in alimentatie.Lucrurile pare rezonabil mai bune acum dar sunt departe de forma de pe vremuri,pff,ca orice cal ajuns gloaba(hihi).Insa mai pot face un tackling de calitate si mai pot da o centrare din alergare :) Spinning-ul insa este ceva excelent,mai ales dpdv al inimii.Cu un suc natural de fructe cu o lingurita de miere dupa..la sport cu noi :)

Noapte buna Cristi,toate cele bune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:15:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.