![]() |
Citat:
|
Citat:
Cate detalii dau - ma priveste. Ma cunoaste cineva? Inca o data, fii calm... Daca te-am deranjat cu ceva, scuza-ma. |
Citat:
ai macar bun simt. |
Citat:
deci? hotaraste-te odata |
Citat:
Nu mai latra la om degeaba pentru ca ti'a spus clar ca va da cate detalii vrea. Si cum e pana la urma, ca nu inteleg, parca tu spuneai ca .. Citat:
Faptul ca a intrat pe forum si a cerut o parere in legatura cu acest lucru inseamna ca aspectul il preocupa. |
Citat:
Daca iti furi caciula si-ti cauti interesul care e in conflict cu invatatura ortodoxa, vei cauta preoti ca primul. Daca te intereseaza adevarul, vei pune mana si vei cauta sa vezi ce zic niste oameni mai induhovniciti + teologia ortodoxa. Citat:
Si parintele i-a zis: "canonul v-a fi atunci sa vinzi tot ce ai si sa traiesti din cersit, iar cu banii pe care ii strangi sa ajuti copii cu nevoi". Cica i-ar fi trecut rapid cheful de "glume" din astea.. Mai gandeste-te, pe tine te poti minti, dar pe Dumnezeu ba. Sper sa nu vii ca altii pe forum sa zici pe urma "am facut totul drept si cum trebuie, de ce nu-mi merge bine?" |
Citat:
Daca este o alegere, nu este una crestina. |
Eu, ca femeie, ma ingrozesc de ceea ce citesc aici. In vecii vecilor nu as accepta un sot "crestin" care sa vrea sa imi fac operatie chirurgicala, ca sa se simta el fara pacate ca nu vrea copii! Penibil! E o insulta prea mare la adresa unei femei.
Edit: am recitit titlul topicului... Care va sa zica mantuirea barbatului sta in legarea trompelor uterine ale unei femei! Mare ti-e gradina, Doamne! |
Nu cred ca asta e concluzia omului..tarziu am aflat ca topicul e din 2008, omul e inca activ, poate s-a mai inteleptit intre timp.
|
:(
Citat:
Eu nu pot si nu pot sa inteleg un lucru, oricat de mult m-as stradui: este viata sexuala o "necesitate fiziologica"? Citat:
Si daca sexualitatea ar fi cu adevarat manifestarea iubirii fata de celalalt, atunci ar fi golita de egoism (ca iubireainseamna daruire, in primul rand) si atunci lipsa ei (in posturi, sau cand copiii sunt evitati etc..) nu ar fi o tragedie (sau un lucru pentru care noi asteptam un premiu de virtute). Nu stiu daca ma fac inteleasa. Dar cred ca nu suntem animale. |
Citat:
daca Dumnezeu STIE ca NU ai nevoie de copii, NU ti-i va da! Dar daca STIE ca PRIN ei iti dobandesti mantuirea, ii vei avea! DAR, daca te opui VOII LUI si LEGII FIRESTI prin TAINA CASATORIEI, nu iti ramane decat o judecata ASPRA de la Creator! El Cel ce te-a creat si te-a unit cu sotia „spre nastere de prunci buni” STIE CE E BINE PT TINE! Cum „se va binecuvantat omul, cel ce se teme de Domnul? femeia TA ca o vie roditoare in laturile casei TALE, fiii tai ca tinere vlastare de maslin in prejurul mesei TALE”! (Ps.126) Parerea preotului este parere PROPRIE si NU INVATATURA lui Hristos!!! Stii bine, ca facand teologie ai avut acces la cartile bisericesti si mai mult ca altii la INVATATURA SF.PARINTI! DECI ELE NE VOR FI DE MARTURIE INAINTEA LUI HRISTOS! NU fratia ta decizi asupra vietii, ci Hristos, de aceea NU TREBUIE SA TE OPUI! Taina casatoriei NU va fi lucratoare ci te va judeca aspru! LASA-L PE HRISTOS SA LUCREZE INTRE VOI, ca EL CARE DA VIATA ARE SI GRIJA DE EA! NU te necaji ca nu aveti cu ce sa cresteti copiii, ci pune-ti NADEJDEA in Dumnezeu si IN ajutorul Sau, ca El „va da binecuvantare in veac”! |
Citat:
Vorbind in general, acum, sunt cazuri in care un cuplu nu vrea sa aiba copii pentru ca au unul sau amandoi o tara genetica si nu vor sa o transmita. Mai sunt cazuri in care femeia are o boala care i-ar pune in pericol grav viata daca ar fi insarcinata. Sau care a avut deja doi copii handicapati? (deci, este clar ca este o problema genetica la mijloc) In aceste cazuri extreme mie nu mi se pare un lucru atat de barbar sterilizarea. Se tot spune pe aici sus si tare ca anticonceptionalele sunt abortive, atunci ce sa faca un cuplu in aceasta situatie, care nu vrea sa riste pierderea de embrioni (fie ea cat de rara, in cazul anticonceptionalelor)? |
Citat:
"Sa presupunem ca stii o femeie insarcinata care deja are 8 copii. Trei dintre ei sunt surzi, doi sunt orbi si unul este dezechilibrat mintal. Femeia are sifilis. Ai sfatui-o sa faca un avort?" Mi se pare ca cele spuse de Geonektarios sunt cele mai in conformitate cu crestinismul, dar pentru a putea gandi astfel, trebuie cu adevarat sa duci o viata in Hristos.Sa ne ajute Dumnezeu sa avem copii buni, prin care sa ne putem mantui! |
Citat:
Dar eu nu am propus avort! este o mare deosebire intre avort (a distruge o viata, a omori o fiinta umana) si sterilizare - a impiedica viata sa apara. Sigur, stiu ca un cuplu crestin trebuie sa fie deschis vietii. Dar eu am vorbit de conditii speciale, nu de cazul general. |
Citat:
|
ce bascalie face asta care a deschis topicul
vrea - sex spre slava lui Dumnezeu .. vrea si sa nu iasa copii din asta ca i-e teama c-o sa-i ia mancarea de la gura .. sau poate i-e teama ca o sa se mantuiasca femei-sa prin nastere de copii.. si vrea sa se numeasca si crestin, cautandu-si duhovnic dupa pofte |
Citat:
|
Citat:
Problema s-a discutat încă din vremea lui Origen, care s-a scopit cu un scop mai mult decât nobil: gândurile păcătoase nu-i dădeau pace și considera ca asta îl împiedică în urcușul spiritual, iar automutilarea a fost soluția găsită de el. |
Citat:
|
Citat:
Este greu de acceptat acest lucru,dar este adevarat,si stim ce greu este sa urmam calea stramta a lui Iisus. Daca te lamureste asta,Klaus Keneth a spus ca dupa casatorie a hotarat sa nu faca copii,pentru ca are de oferit ceva lumii.Si atunci au luat hotararea sa traiasca cu sotia,ca sora si frate,lucru care l-a marturisit la o emisiune reluata si ieri la postul Trinitas. Deci hotararea de a nu face copii inseamna fara echivoc incetarea relatiilor trupesti. |
@Daniel - vorbesti prostii
@Fani - ai dreptate, dar solutia radicala este ireversibila. La exemplele tale exista alte solutii. Nu sunt de acord cu asemenea solutii, pentru ca parerile se mai schimba in timp si pe urma poti regreta. La un moment dat nu vrei copii, dar mai tarziu se mai schimba situatia si poate totusi vrei si nu mai ai cum. @Florin - nu faceti asa ceva. Daca totusi se intampla, suntem destui dornici sa va preluam copilul/copiii si la batranete vei fi bucuros. |
Citat:
Pai atunci scopul casatoriei care a fost pana la urma? Si de cand copii sunt o piedica? Ce avea de oferit asa important si anevoios incat un copil sa fie o piedica? |
Citat:
Probabil se merge pe ideea cu "raul cel mai mic". Imediat dupa, este solutia ideala: abstinenta. Oare la evreii VT care era treaba cu contraceptia? |
Ma intreb de fiecare data cand citesc sau aud despre familii care singure decid ca nu vor sa aiba copii daca au tinut vreodata in brate unul in primele zile de viata...imi vine greu sa cred ca cineva care a tinut vreodata in viata un copilas nu si-ar dori macar unul.
Azi am fost la botezul fetitei unei prietene si aproape ca am plans de emotie : fericiti sunt cei care sunt binecuvantati de Dumnezeu cu asemenea minunatii! (nadajduiesc sa ma numar si eu printre ei :) |
Citat:
Nu stiu de ce nu vreti sa faceti copii,poate unul dintre voi (mai probabil tu) ai vreo boala si se poate transmite,asa ca nimeni sa nu te critice ca nu vrei sa ai copii.Este o mare dovada de altruism ca alegi ca tu sa iti faci vasectomie,si nu ii impui sotiei sa isi lege trompele. SAu poate nu aveti resurse financiare pt a intretine copiii....Dumnezeu stie.Oricum nu e treaba mea.Singura solutie este sa te rogi Lui Dumnezeu sa iti lumineze mintea,sa alegi ceea ce este bine pentru toti cei implicati,iar alegerea ta sa fie pe placul Lui. Doamne-ajuta! |
Citat:
Are multe actiuni,dar trebuie sa le cunosti ca sa intelegi. |
Citat:
Încă o dovadă că nici spiritele cele mai strălucite nu sunt scutite de eroarea protestantă: departe de interpretarea autorizată a Bisericii, poți greși grav cu Biblia în mână. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In afara de asta toata lumea stie ca metoda calendarului presupune abstinenta (doar) in zilele fertile ale femeii. |
Metodele naturale de planificare familială care sunt permise ÎN ANUMITE SITUAȚII se bazează pe principiul abstinenței periodice. Principalele sunt: metoda calendarului, metoda curbei termice, metoda Billings.
Un articol recent despre metoda calendarului am scris aici: http://www.doctordragomir.ro/articol...lendarului.htm |
Citat:
|
Anca, nu exista logica in argumentatia ta. Iata ce recomandai celor care nu-si doresc copii:
Citat:
Citat:
|
Coralina, iti spun doar un cuvant: cezariana. Sper ca vei intelege acum, de ce trebuie unele femei sa se fereasca o vreme de a face copii.
|
Scopul casatoriei este nasterea de prunci.Nici abuzul, dar nici refuzul- spunea Parintele Arsenie Boca.Totodata, intemeierea unei familii nu are ca scop relatiile intime dintre soti. Pentru cinstirea unor zile din saptamana, sau sarbatori, acestea pot avea loc marti si joi- vezi Parintele Cleopa.Dar indiferent de situatie, mama nu trebuie sa-si ucida pruncul venit pe nepregatite.Sa-l nasca, pentru ca are Dumnezeu grija sa cresca langa ceilalti... si nu stii daca nu va deveni un om invatat, un preot, un sfant... un om destoinic...si va avea grija de parinti la batranete.
|
Citat:
|
Citat:
Un barbat si o femeie, casatoriti fiind, inteleg sensul casatoriei, expus mai sus, ca parte din mantuire. Dar un barbat insurat cu alt barbat, nu va intelege decat sensul placerii. Cred si sper ca te-ai edificat, caci eu pun punct acestui dialog. |
Citat:
Pai daca femeia nu are voie sa faca copii in acea perioada, de ce are nevoie de relatii sexuale? Nu spuneai tu ca se alege in acest caz doar placerea carnala? Ok, incheiem dialogul. In coada de peste. |
Plăcerea carnală este sădită în natura umană. De aceea, relațiile intime dintre un bărbat și o femeie, dacă se desfășoară în interiorul legăturii matrimoniale, nu sunt păcătoase. Ceea ce Dumnezeu a sfințit, să nu îndrăznim să numim necurat.
Relațiile sexuale din cadrul căsătoriei pot deveni păcătoase dacă sunt închise vieții, altfel spus dacă în mod voit se decuplează plăcerea sexuală, operă a lui Dumnezeu, de scopul acestei opere, care este procrearea. Asemenea situații, care sunt păcate grave (dar cutremurător de frecvent întâlnite) înseamnă că păcătoasă nu este plăcerea însăși, ci "Non fiat"-ul spus lui Dumnezeu față de zămislirea unei noi vieți. |
Citat:
Concret, in ce situatii sunt permise, in afara de cele de ordin medical. Alta intrebare: daca riscul medical pe care il presupune o eventuala sarcina este mare, se poate alege sterilizarea (prin legarea trompelor de ex.) dat fiind ca metoda calendarului si cele care se bazeaza pe evitarea perioadei fertile sunt prea nesigure? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:38:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.