Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ierodiacon Visarion Iugulescu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4380)

Melissa 29.04.2011 14:51:04

Citat:

În prealabil postat de Aghioritul (Post 357139)
TE CHEAMA "MELISA"? eu stiu ca esti Dumitru...

Va multumesc pentru raspunsul dat, dar va rog sa nu fiti rau si artagos, ca si dumneavoastra v-ati legat de un mesaj pe care il adresam lui Dumitru!

Multumesc Dumitru pentru interventie.
Eu nu pot continua discutia pentru ca nu sunt documentata .De aceea ti-am si spus, "uite ce am gasit"...Ca atare, nu am sa mai intervin, ci doar am sa va citesc!

Aghioritul 29.04.2011 14:54:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357136)
Nu stiu care au fost sursele de inspiratie ale pr David, dar eu nu scriu din auzite ce scriu.

Daca nu stii de ce il sustii? daca stii mai bine ca "multi" de ce nu taci pt Domnul si sa te rogi ca un OM DUHOVNICESC LUMINAT de ADEVAR?
NU vei ajuta latrand, ci rugacndu-te! Cine vede ce scrii va stii ca un OM DUHOVNICESC ia prtea si curvei si betivului! Precum a luat partea femeii pacatoase cand toti au vrut sa o omoeare cu pietre... ESTI FARA DE PACAT? Nu mai vorbi prostii si vezi-ti de traba ta, ca NU TU DAI RASPUNS DE FAPTELE LOR! Taci si te mantuieste! Fa ca Marele Arsenie "fugi, taci si te linisteste!"

Aghioritul 29.04.2011 15:05:48

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 357141)
va rog sa nu fiti rau si artagos

...iarta-ma! Dar nu suport JUDECATA! Nu suprt denigrarea aproapelui ORICARE ar fi! daca se pretinde un OM DUHOVNICESC de ce nu tace? stiu, e slabiciunea lui! Ma rog pt el! Dar ma gandesc la toti ceilalti care vor citi "barfele" lui si daca vor fi slabi de inger, vor crede! Nu de asta mi-e teama ci de inselarea ce o produce! Si nu numai, de dezbinare!
Chiar daca cineva a gresit, NU trebuie aratat cu degetul! Ci sa ii ascunda faptele, asa ne spune Dl.Hristos in Evanghelie (nu mai stiu unde): carora veti acoperi pacatele si Dumnezeu va va acoperi voua pcatele! iar daca le facem aratate oamenilor Dumnezeu va ingadui ca si cele ascunse ale noastre sa fie ARATATE! apoi e si judecata care NU se iarta usor! Ca vom judecati aspru, ca Judecata se cuvine numai lui Dumnezeu NU noua! Noi suntem viermi si cenusa, nu suntem in masura sa judecam! Chiar de apostaziaza cineva - daca se leapada de credinta - NU sunt in masura sa il judec, ci sa ma rog pt intoarcerea lui! Pacatele sunt "apostazia" noastra! Ne lepadam de Dumnezeu mai ales prin Judecata! Cum oare sa nu te doara asta? Cand vezi ca fratele tau cade...? Ce Inima poti avea sa fii indiferent? EU nu pot sa judec... sa barfesc... ci SUFAR!

iana 29.04.2011 15:10:18

Citat:

În prealabil postat de Aghioritul (Post 357147)
.
Chiar daca cineva a gresit, NU trebuie aratat cu degetul! Ci sa ii ascunda faptele, asa ne spune Dl.Hristos in Evanghelie (nu mai stiu unde): carora veti acoperi pacatele si Dumnezeu va va acoperi voua pcatele! iar daca le facem aratate oamenilor Dumnezeu va ingadui ca si cele ascunse ale noastre sa fie ARATATE!

Cum poti sa le ascunzi faptele cand ei se mandresc cu ele pe un forum public, cand ei vor sa mai atraga si pe altii?

Aghioritul 29.04.2011 15:19:42

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 357149)
Cum poti sa le ascunzi faptele cand ei se mandresc cu ele pe un forum public, cand ei vor sa mai atraga si pe altii?

NU LE ASCUND! Ci ii ascund! Ca si Hristos cu femeia pacatoasa! NU ma intereseaza faptele lor! NU esti in masura sa ii judeci si sa ii arati faptele! Daca continui asa, toata invatatura lui Hristos e degeaba pt fratia ta! Legea Iubirii lui Hristos IARTA si ASTEAPTA INTOARCEREA PACATOSULUI! Iar fratia ta ii judeci? Nu cumva te crezi Hristos judecandu-i? Hristos a murit pt fiecare dintre noi, si-a dat viata si tu ii arati cu degetul? asta e iubirea ta? asta ai invatat tu de la Hristos?
Fie-ti mila de sufletul tau si plange-ti pacatele! Ca iti ajung cate ai, nu iti mai adauga in desaga judecand pe aproapele! Asta numesti tu IERTARE SI IUBIRE! Hristos NE VREA PE TOTI nu ne alege! Nu face diferenta intre niciun om! Fie el ultumul si cel mai de seama pacatos! Iarta toate tuturor pt Invierea lui Hristos! daca ai fost atenta la Slujba Invierii! Fiecare are CHEMAREA lui la pocanta! STII TU CE POCANTA FACE INTRU ASCUNS? numai Tatal vede intru ascuns, el cunoaste inima fiecaruia, fie si curvar de au fi! NU AI DREPTUL SA JUDETI!

AndruscaCIM 29.04.2011 15:51:17

Citat:

În prealabil postat de Aghioritul (Post 357152)
NU LE ASCUND! Ci ii ascund! Ca si Hristos cu femeia pacatoasa! NU ma intereseaza faptele lor! NU esti in masura sa ii judeci si sa ii arati faptele! Daca continui asa, toata invatatura lui Hristos e degeaba pt fratia ta! Legea Iubirii lui Hristos IARTA si ASTEAPTA INTOARCEREA PACATOSULUI! Iar fratia ta ii judeci? Nu cumva te crezi Hristos judecandu-i? Hristos a murit pt fiecare dintre noi, si-a dat viata si tu ii arati cu degetul? asta e iubirea ta? asta ai invatat tu de la Hristos?
Fie-ti mila de sufletul tau si plange-ti pacatele! Ca iti ajung cate ai, nu iti mai adauga in desaga judecand pe aproapele! Asta numesti tu IERTARE SI IUBIRE! Hristos NE VREA PE TOTI nu ne alege! Nu face diferenta intre niciun om! Fie el ultumul si cel mai de seama pacatos! Iarta toate tuturor pt Invierea lui Hristos! daca ai fost atenta la Slujba Invierii! Fiecare are CHEMAREA lui la pocanta! STII TU CE POCANTA FACE INTRU ASCUNS? numai Tatal vede intru ascuns, el cunoaste inima fiecaruia, fie si curvar de au fi! NU AI DREPTUL SA JUDETI!

Daca ar fi asa, chiar nu s-ar mai vorbi despre nici un pacat, nimeni nu ar fi considerat eretic, nu s-ar mai sti care sunt ereticii si care cei care pastreaza credinta adevarata...ori realitatea e cu totul alta. Probabil ca ii iei apararea acestui preot, pentru ca l-ai cunoscut, sau nu stiu...ii apreciezi lucrarea, insa despre erezii/erori se vorbeste (daca se constata prezenta lor in cadrul Bisericii), se identifica, astfel incat sa poata fi evitate cu ajutorul lui Dumnezeu, daca e cazul...si sa se traga un semnal de alarma!!

Asta e parerea mea...

iana 29.04.2011 15:54:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 357163)
Daca ar fi asa, chiar nu s-ar mai vorbi despre nici un pacat, nimeni nu ar fi considerat eretic, nu s-ar mai sti care sunt ereticii si care cei care pastreaza credinta adevarata...ori realitatea e cu totul alta. Probabil ca ii iei apararea acestui preot, pentru ca l-ai cunoscut, sau nu stiu...ii apreciezi lucrarea, insa despre erezii/erori se vorbeste (daca se constata prezenta lor in cadrul Bisericii), se identifica, astfel incat sa poata fi evitate cu ajutorul lui Dumnezeu, daca e cazul...si sa se traga un semnal de alarma!!

Asta e parerea mea...

Exact asa cred si eu. Unii nu fac diferenta intre a judeca cu sensul de a osandi si a judeca cu sensul de a discerne.

Dumitru73 29.04.2011 15:56:25

Citat:

În prealabil postat de Aghioritul (Post 357139)
TE CHEAMA "MELISA"? eu stiu ca esti Dumitru...

nu tipa! ca nu e frumos.
credeam ca este un forum public. daca voiai sa comunici doar cu ea, de ce nu i te-ai adresat in privat?

Dumitru73 29.04.2011 15:59:01

Citat:

În prealabil postat de Aghioritul (Post 357143)
Daca nu stii de ce il sustii? daca stii mai bine ca "multi" de ce nu taci pt Domnul si sa te rogi ca un OM DUHOVNICESC LUMINAT de ADEVAR?
NU vei ajuta latrand, ci rugacndu-te! Cine vede ce scrii va stii ca un OM DUHOVNICESC ia prtea si curvei si betivului! Precum a luat partea femeii pacatoase cand toti au vrut sa o omoeare cu pietre... ESTI FARA DE PACAT? Nu mai vorbi prostii si vezi-ti de traba ta, ca NU TU DAI RASPUNS DE FAPTELE LOR! Taci si te mantuieste! Fa ca Marele Arsenie "fugi, taci si te linisteste!"

cred ca am scris destul de inteligibil.
il sutin pentru ca are dreptate.
ce legatura are asta cu sursele lui?

Dumitru73 29.04.2011 16:04:45

Citat:

...iarta-ma! Dar nu suport JUDECATA! Nu suprt denigrarea aproapelui ORICARE ar fi! daca se pretinde un OM DUHOVNICESC de ce nu tace? stiu, e slabiciunea lui! Ma rog pt el! Dar ma gandesc la toti ceilalti care vor citi "barfele" lui si daca vor fi slabi de inger, vor crede! Nu de asta mi-e teama ci de inselarea ce o produce! Si nu numai, de dezbinare!
Chiar daca cineva a gresit, NU trebuie aratat cu degetul! Ci sa ii ascunda faptele, asa ne spune Dl.Hristos in Evanghelie (nu mai stiu unde): carora veti acoperi pacatele si Dumnezeu va va acoperi voua pcatele! iar daca le facem aratate oamenilor Dumnezeu va ingadui ca si cele ascunse ale noastre sa fie ARATATE! apoi e si judecata care NU se iarta usor! Ca vom judecati aspru, ca Judecata se cuvine numai lui Dumnezeu NU noua! Noi suntem viermi si cenusa, nu suntem in masura sa judecam! Chiar de apostaziaza cineva - daca se leapada de credinta - NU sunt in masura sa il judec, ci sa ma rog pt intoarcerea lui! Pacatele sunt "apostazia" noastra! Ne lepadam de Dumnezeu mai ales prin Judecata! Cum oare sa nu te doara asta? Cand vezi ca fratele tau cade...? Ce Inima poti avea sa fii indiferent? EU nu pot sa judec... sa barfesc... ci SUFAR!

vezi tu ... eu nu pretind ca sunt om duhovnicesc.

Dumitru73 29.04.2011 16:09:02

Citat:

eu nu ma pretind om duhovnicesc.

Dumitru73 29.04.2011 16:12:28

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 357167)
Exact asa cred si eu. Unii nu fac diferenta intre a judeca cu sensul de a osandi si a judeca cu sensul de a discerne.

cred ca am sute de postari legate de visarionisti.
chiar am spus, ca nu il cred eretic pe pr Visarion.
dar, de multe ori, Lucrarea lui a avut manifestari la granita ereziei.
de aceea nu pot sa tac, atunci cand vin sa se laude.

iana 29.04.2011 16:18:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357175)
cred ca am sute de postari legate de visarionisti.
chiar am spus, ca nu il cred eretic pe pr Visarion.
dar, de multe ori, Lucrarea lui a avut manifestari la granita ereziei.
de aceea nu pot sa tac, atunci cand vin sa se laude.

De aceea am zis si eu ca trebuie sa discernem.

Dumitru73 29.04.2011 17:47:44

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 357176)

e ca si cum as sta de vorba cu un musulman.
ascult toate vorbele lui despre credinta sa.
o respect si il respect.
dar daca imi spune ca islamul este o religie a pacii ... dau cu el de toti peretii.

floricica 29.04.2011 17:53:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357194)
.
dar daca imi spune ca islamul este o religie a pacii ... dau cu el de toti peretii.

Dovedind astfel ca de fapt religia ta este una a pacii!

Dumitru73 29.04.2011 18:05:37

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 357195)
Dovedind astfel ca de fapt religia ta este una a pacii!

poate e un obicei prost, dar eu vizitez profilele celor cu care dialoghez.
intra de curiozitate, ca sa vezi ce religie apar.

floricica 29.04.2011 18:15:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357205)
poate e un obicei prost, dar eu vizitez profilele celor cu care dialoghez.
intra de curiozitate, ca sa vezi ce religie apar.

Hai ca dai rau cu stangu-n dreptu' ! In cazul asta n-ai de ce sa stai de vorba cu nici un fel de oameni apartinand vreunei religii, fiindca tu nu ai de fapt cu ce sa compari si ce sa aperi.

Dumitru73 29.04.2011 18:45:01

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 357215)
Hai ca dai rau cu stangu-n dreptu' ! In cazul asta n-ai de ce sa stai de vorba cu nici un fel de oameni apartinand vreunei religii, fiindca tu nu ai de fapt cu ce sa compari si ce sa aperi.

cat de transant!
doar ca eu am intrat aici ca sa apar ateismul.
intervin cand este atacata teoria evolutiei.
dar nu incerc sa convertesc pe nimeni.
cei cu care discut in privat ti-o pot confirma.
in plus, cred ca m-am straduit sa dau si sfaturi bune celor ce aveau intrebari legate de religie si viata duhovniceasca.

O p e t h 29.04.2011 19:11:52

Florica:Nu o sa inteleg vreodata posibilitatea de mergere a unui non-crestin pe crestinism atunci cand crestinii ,oameni care trebuie sa indragosteasca pentru a spiritualiza,a da contur ideilor lor ,sunt atat de reci si retrasi cu adevarul lor...ateii nu au ciuma,avem aceeasi conditie umana iar pana la ajungerea in transcendental pacatul savarsit de crestin este mai greu decat cel savarsit de ateu.

cristiboss56 29.04.2011 19:17:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357228)
cat de transant!
doar ca eu am intrat aici ca sa apar ateismul.
intervin cand este atacata teoria evolutiei.
dar nu incerc sa convertesc pe nimeni.
cei cu care discut in privat ti-o pot confirma.
in plus, cred ca m-am straduit sa dau si sfaturi bune celor ce aveau intrebari legate de religie si viata duhovniceasca.

Dumitre , ti-au venit intarituri !:3:

Melissa 29.04.2011 19:18:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 357228)
m-am straduit sa dau si sfaturi bune celor ce aveau intrebari legate de religie si viata duhovniceasca.

Asa este Dumitru. Cine te cunoaste, stie ca esti un om deosebit. Si dai deseori sfaturi duhovnicesti si lamuriri legate de religie, mai bune decat cei la care apare mentiunea "ortodox" la profil! Si esti un om corect.:53:

cristiboss56 29.04.2011 19:20:33

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357238)
Florica:Nu o sa inteleg vreodata posibilitatea de mergere a unui non-crestin pe crestinism atunci cand crestinii ,oameni care trebuie sa indragosteasca pentru a spiritualiza,a da contur ideilor lor ,sunt atat de reci si retrasi cu adevarul lor...ateii nu au ciuma,avem aceeasi conditie umana iar pana la ajungerea in transcendental pacatul savarsit de crestin este mai greu decat cel savarsit de ateu.

Bine ai venit pe forum !:25:

cristiboss56 29.04.2011 19:22:43

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 357243)
Asa este Dumitru. Cine te cunoaste, stie ca esti un om deosebit. Si dai deseori sfaturi duhovnicesti si lamuriri legate de religie, mai bune decat cei la care apare mentiunea "ortodox" la profil! Si esti un om corect.:53:

Exact , si tocmai de aceea este singurul "ateu " din lista mea !

Dumitru73 29.04.2011 19:37:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 357242)
Dumitre , ti-au venit intarituri !:3:

multumesc :D
eu am credinta, sau necredinta mea.
daca nu imi place ceva, acela este credinta proasta, sau prost inteleasa.
ii prefer, de exemplu , pe protestanti in locul puciosilor.
de ce? pentru ca cei din urma se pretind ortodocsi.

Dumitru73 29.04.2011 19:44:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 357243)

incerc meteu sa fiu corect si mai ales bun.
stiu bine ca nu reusesc decat uneori. dar incerc.

ca sa revin la subiect.
sa-mi spuna oricine unde am spus un neadevar despre visarionisti. este o provocare.

tin sa mentionez ca cel mai nevisarionist dintre visarionisti este chiar cel ce a deschis acest subiect, geo.nektarios.

floricica 29.04.2011 20:25:52

Daca va simtiti in stare sa fiti voi judecatorii si sa condamnai sau sa judecati ce este bun sau rau la cei pe care voi ii numiti "visarionisti" va doresc multe postari si cat mai multe intariri. Discerneti, cercetati, judecati, insa doar cu puterile si mintea voastra. Judecata cea dreapta si finala va fi insa doar a lui Dumnezeu.
Si acum, cu atatea intariri, dati-i drumul la proces!

O p e t h 29.04.2011 20:35:43

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 357244)
Bine ai venit pe forum !:25:

Multumesc si eu pentru calduroasa gazduire!

Florica: Ce ar fi fost daca nu judecai tu prima?

floricica 29.04.2011 21:03:35

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357293)
Multumesc si eu pentru calduroasa gazduire!

Florica: Ce ar fi fost daca nu judecai tu prima?

Nu v-as mai fi dat voua ocazia sa ma urmati. Asadar, daca eu am dat tonul, continuati!

O p e t h 29.04.2011 21:09:12

Continuam si singuri ,multumim.

floricica 29.04.2011 21:29:54

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357306)
Continuam si singuri ,multumim.

Nu pot sa raspund "cu placere" pentru ca iata, mi-am atras semenii la un mare pacat: judecarea . Pentru asta voi da socoteala. Asta este. Voi suporta consecintele.

O p e t h 29.04.2011 23:01:34

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 357317)
Nu pot sa raspund "cu placere" pentru ca iata, mi-am atras semenii la un mare pacat: judecarea . Pentru asta voi da socoteala. Asta este. Voi suporta consecintele.

Hei!Exagerăm și noi acilea,sa revenim la Visarion..

ioan_strainul 30.04.2011 00:04:23

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 357176)

Ce inseamna pt fratia ta a discerne In lucrarea care a Ingaduito Dumnezeu, as mai spune ca daca nu era voia Lui Dumnezeu sar fi perdut si nu aveati de ce sa va mai Impedicati.
Ce spune Hristos unde vor fi DOI sau Trei adunati in Numele Meu acolo si eu ma cobor In mijlocul lor sau Hristos minte cInd spune nu poate nimeni sa propovaduiasca In numele Meu si sa ma urasca .

iana 30.04.2011 00:11:04

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 357356)
Ce inseamna pt fratia ta a discerne In lucrarea care a Ingaduito Dumnezeu, as mai spune ca daca nu era voia Lui Dumnezeu sar fi perdut si nu aveati de ce sa va mai Impedicati.
Ce spune Hristos unde vor fi DOI sau Trei adunati in Numele Meu acolo si eu ma cobor In mijlocul lor sau Hristos minte cInd spune nu poate nimeni sa propovaduiasca In numele Meu si sa ma urasca .

Nu toti cei care se declara ca sunt in numele lui Hristos, chiar sunt. Si nici nu puteti spune ca daca sunt "ingaduiti de Dumnezeu" inseamna ca sunt in regula.

AndruscaCIM 30.04.2011 01:04:21

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 357356)

Pai conform celor intelese de dumneavoastra am putea fara nicio problema sa ne adunam si cu harismaticii/penticostalii...mai ales ca sunt grupati in mai multi de 2-3, nu?

Ingaduiti sunt multi...si tare multi si variati afirma ca propovaduiesc in numele lui Hristos, deci sa ne luam de mana cu toti care spun asta, sau cum ne sfatuiti sa procedam?:39:

dobrin7m 30.04.2011 12:46:00

``- Cum sa afle oamenii lumesti adevarata credinta?

Fiecare credinta de pe pamant poarta numele omului care a initiat-o. Mahomedanii poarta numele lui Mahomed, papistasii (catolicii) poarta numele papei, luteranii poarta numele lui Lhuter, pascovitii poarta numele lui Pascov si celelalte credinte care poarta numele oamenilor si datorita lor sunt numite asa nu sunt ale lui Dumnezeu si Dumnezeu nu este in ele. Caci daca sunt credintele lui Dumnezeu atunci de ce poarta numele oamenilor? Singura si adevarata credinta este cea ortodoxa caci poarta numele lui Dumnezeu Insusi al lui Iisus Hristos - credinta crestina.``
Sfantul Teofan Zavoratul

Eu nu stiu cine este Visarion, dar cand am citit aici despre visarionisti si puciosi mi-a venit in gand repede acest citat al Sfantului Teofan Zavoratul

Iertare ca nu vreau sa supar pe nimeni
Doamne ajuta!

ioan_strainul 30.04.2011 23:18:57

"@ iana

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 357357)
Nu toti cei care se declara ca sunt in numele lui Hristos, chiar sunt. Si nici nu puteti spune ca daca sunt "ingaduiti de Dumnezeu" inseamna ca sunt in regula.

Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti ca sa intelegem si sa plinim poruncile lui.

Daca sunt Ingaduiti de Dumnezeu Sunt pentru ca uni mai au timp sa se MINTUIASCA pt ca asa este voia CREATORULUI pentru ca spune BIBLIA ca nu voieste moareta pacatosilor ce voieste ca sa ne Intoarcem si sa fim vii Impreuna cu Hristos.

Daca sunt In regula sau nu asta numai Dumnezeu SFINTUL stie si eu nu caut sa judec si nu doresc polemica pa aceasta tema, Sf Apostol Pavel spune cei ce sunt sub lege vor fi judecat in lege iar cei ce sunt In Hristos vor fi judecati Intru Hristos, si mai spune ca nici taerea Imprejur si nici netaierea nu pot MIntui far de Hristos cel care sa rastignit pt noi ca sa ne arate cIt de mult nea iubit si ne iubeste si astazi si ne asteapta sa ne Intoarcem la EL .

S L A V I T sa fie D O M N U L AMIN AMIN AMIN

ioan_strainul 30.04.2011 23:36:25

Hristos a Inviat

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 357365)
Pai conform celor intelese de dumneavoastra am putea fara nicio problema sa ne adunam si cu harismaticii/penticostalii...mai ales ca sunt grupati in mai multi de 2-3, nu?

Ingaduiti sunt multi...si tare multi si variati afirma ca propovaduiesc in numele lui Hristos, deci sa ne luam de mana cu toti care spun asta, sau cum ne sfatuiti sa procedam?:39:

Fratia ta eu nu caut sa apar pe nimeni si nici sa sustin o parte sau alta Insa vreau sa spun ca cuvintele de care tu spui sunt ale LUI H R I S T O S si eu sustin ca nu minte pentru ca el este lumina lumi este Dragoste si Adevar daca a spus ca unde vor fi doi sau trei In Numele lui acolo si EL coboara In mijlocul lor de unde stim noi ce Voieste EL si ce HotarIre a luat sau ce este In sufletul celor 2 sau 3 adunati in numele DOMNULUI H R I S T O S sau noi negam ca sunt adunati In numele Lui de si ei spun ca sunt.
daca sunt Ingaduit atunci ete un dram de speranta nu ????
Intrebare pt fratia ta de ce crezi ca sa ajuns la atItea religii si confesiuni care este cauza si de unde sa pornit ruperea de Biserica Mama Ortodoxa si cine au fost desbinatori si de ce ??????

Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca Intelepciune ca recunoastem ca numai el Este Domnul si MIntuitorul nostru si numai lui sa ne Inchinam ca numai lui se cuvine cinstea INCHINACIUNEA amin amin amin S L A V I T sa fie DOMNUL AMIN AMIN AMIN

iana 01.05.2011 14:06:58

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 357597)
Fratia ta eu nu caut sa apar pe nimeni si nici sa sustin o parte sau alta Insa vreau sa spun ca cuvintele de care tu spui sunt ale LUI H R I S T O S si eu sustin ca nu minte pentru ca el este lumina lumi este Dragoste si Adevar daca a spus ca unde vor fi doi sau trei In Numele lui acolo si EL coboara In mijlocul lor de unde stim noi ce Voieste EL si ce HotarIre a luat sau ce este In sufletul celor 2 sau 3 adunati in numele DOMNULUI H R I S T O S sau noi negam ca sunt adunati In numele Lui de si ei spun ca sunt.
daca sunt Ingaduit atunci ete un dram de speranta nu ????
Intrebare pt fratia ta de ce crezi ca sa ajuns la atItea religii si confesiuni care este cauza si de unde sa pornit ruperea de Biserica Mama Ortodoxa si cine au fost desbinatori si de ce ??????

Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca Intelepciune ca recunoastem ca numai el Este Domnul si MIntuitorul nostru si numai lui sa ne Inchinam ca numai lui se cuvine cinstea INCHINACIUNEA amin amin amin S L A V I T sa fie DOMNUL AMIN AMIN AMIN

Care este cauza rupturii de Biserica? MANDRIA. Mandria celor care se cred mai grozavi. Hai sa punem noi de-o alta “adunare” ca noi suntem mai destepti, noi nu mai avem nevoie de Biserica, ca ne avem pe noi insine. Deci hai sa o luam pe aratura ca nu-i bine pe carare, ca-i prea ingusta. Pe aratura e mai larg , avem mai mult loc sa ne facem de cap. Ca doar e suficient sa fim 2-3, sa declaram ca ne adunam in numele lui Hristos, ca nu se prinde nimeni ca, de fapt, ne adunam in numele nostru. Al nostru al celora care credem ca am inteles noi mai bine. Si ca sa se vada bine ca noi suntem altfel, hai sa ne luam uniforme, halate, servetele pe cap, etc, cat mai multe schimbari ca sa ne deosebim cat mai mult.

ioan_strainul 02.05.2011 17:06:39

@ iana [quote=iana;357687]Care este cauza rupturii de Biserica? MANDRIA. Mandria celor care se cred mai grozavi. Hai sa punem noi de-o alta “adunare” ca noi suntem mai destepti, noi nu mai avem nevoie de Biserica, ca ne avem pe noi.
Vezi tu ca ai multa dreptate dar sa nu partinim pe nimeni tot asa se poate spune si de unele persoane din Biseric Ortodoxa, care se cred ca ei nu pot fi Intrebati de nimeni si nimic si fratiile lor sunt mai sfinti si msi aproapr de Dumnezeu ca si noi muritori de rInd.
Ai sa spui ca nui treba mea clar ca nu sunt eu cel care sa deschid gura dar nici nu sunt acela care dac vad ca nu este bine sa tac eu nu doresc sa judec dar nici nu voi fi lingusitor sau tradator al Iubiri lui Hristos ,Eu cred ca spune Bine HRISTOS iubitiva uni pe alti precum si eu vam iubit pe voi, nu spune vam sfintit ca preoti sau ca alti slujitori acum puteti sa puneti sarcini cIte voiti si sa adunati aici pe pamint tot ce doriti pentru ca frati vostri sunt slabi la minte si nu vor deschide gura ca respecta porunca ,iubiri , pe cre uni nu vor sa o respecte , dar o propovaduiesc cu multa pompa si surle si trImbite . fratilor sunt deacord ca avem nevoie sa construim Biserici si Manastiri Insa cred cu tarie ca aven nevoie sa construim aceste Sfinte Locasuri In inimile noastre si In sInul familiei noastre.
Intrebati mereu ce este cu doi sau trei care spune Hristos ???
Hristos spune ca cei care se vor aduna In SF. Sau Nume si nu specifica unde Insa eu In nertebnicia mea si In slabiciunea minti si In putina Intelepciune care o am cred ca se pot IntIlni la munca cImpului la servici ,pe strada si In mertou mergInd la piata la servici, dar fiind In duhul adevarului si In dragostea Lui Hristos El vine In mijlocul lor pentru ca El este Sfint drept si nepartinitor .
El a spus ca se Suie la cer dar va fi cu noi pIna la sfirsitul veacurilor amin amin amin

S L A V I T sa fie D O M N U L
Doamne duhul stapIniri si al grairi desarte si al mIndriei nu nil da noua robilor tai ,iara duhul dragostei de T I N E si de aproapele nostru daruiestel noua sarmani si pacatosi amin amin amin +++ +++ +++ +++

iana 02.05.2011 17:14:09

Vezi tu ca ai multa dreptate dar sa nu partinim pe nimeni tot asa se poate spune si de unele persoane din Biseric Ortodoxa, care se cred ca ei nu pot fi Intrebati de nimeni si nimic si fratiile lor sunt mai sfinti si msi aproapr de Dumnezeu ca si noi muritori de rInd.
Ai sa spui ca nui treba mea clar ca nu sunt eu cel care sa deschid gura dar nici nu sunt acela care dac vad ca nu este bine sa tac eu nu doresc sa judec dar nici nu voi fi lingusitor sau tradator al Iubiri lui Hristos ,Eu cred ca spune Bine HRISTOS iubitiva uni pe alti precum si eu vam iubit pe voi, nu spune vam sfintit ca preoti sau ca alti slujitori acum puteti sa puneti sarcini cIte voiti si sa adunati aici pe pamint tot ce doriti pentru ca frati vostri sunt slabi la minte si nu vor deschide gura ca respecta porunca ,iubiri , pe cre uni nu vor sa o respecte , dar o propovaduiesc cu multa pompa si surle si trImbite . fratilor sunt deacord ca avem nevoie sa construim Biserici si Manastiri Insa cred cu tarie ca aven nevoie sa construim aceste Sfinte Locasuri In inimile noastre si In sInul familiei noastre.
Intrebati mereu ce este cu doi sau trei care spune Hristos ???
Hristos spune ca cei care se vor aduna In SF. Sau Nume si nu specifica unde Insa eu In nertebnicia mea si In slabiciunea minti si In putina Intelepciune care o am cred ca se pot IntIlni la munca cImpului la servici ,pe strada si In mertou mergInd la piata la servici, dar fiind In duhul adevarului si In dragostea Lui Hristos El vine In mijlocul lor pentru ca El este Sfint drept si nepartinitor .
El a spus ca se Suie la cer dar va fi cu noi pIna la sfirsitul veacurilor amin amin amin[/quote]

Cum ramane cu Sfanta Impartasanie? Daca cineva nu este de acord cu anumiti preoti, asta nu inseamna ca trebuie sa se rupa de Biserica. Sunt multe de spus aici, dar sa recunoastem ca adevaratele motive ale rupturii sunt: mandria, lacomia si slava desarta a celor care se rup.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:50:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.