![]() |
Citat:
Dar ni s-a spus destul de clar ce avem de facut!!! Sa-l iubim pe Dumnezeu, sa iubim aproapele. Pentru a-L iubi pe Dumnezeu trebuie sa stii macar ca este Sfanta Treime!! Daca te inchini altcuiva decat Sf. Treimi, nu te inchini lui Dumnezeu, esti idolatru! Gresesc cumva??? Cred ca ortodocsii au o datorie: sa pastreze adevarul!!! Degeaba ne iubim unii pe altii daca traim toti in minciuna si ne inchinam lui satan!!! Nu crezi?? Ortodoxia nu este extremista!!! Generalizarea aceea nu-si are rostul. S-au facut crime din cele mai variate motive (in principal politice si din dorinta de putere), nu poti acuza ortodocsii in nici un caz!!! Si de unde stii tu ca se va mantui intreaga omenire??? Spune Biblia asa ceva?? Dimpotriva!!! 13.Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. 14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. (Matei, cap 7) Se mantuiesc putini! |
ps.. Heaven, nu mai scrie satan cu majuscula, ca nu ai de ce.
|
Citat:
Citat:
Iar suturile primite de la Dumnezeu nu pot fi decat din bunatatea Lui, nu altfel, caci te feresc de un rau mai mare si te aduc pe drumul drept. |
Draga mea,chiar si dupa cat de multe semne de intrebare si exclamare utilizezi se vede ca esti usor extremista,cu tot respectul.
Pe langa asta,una am spus eu,alta ai inteles tu: -nu am spus ca trebuie sa ne inchinam vreunuia Alcuiva decat Aceluia catre care simtim sa o facem,ci doar sa toleram,sa acceptam si sa ne iubim fratii apartinand oricarei alte religii ori filozofii de viata; -"Degeaba ne iubim unii pe altii daca traim toti in minciuna si ne inchinam lui satan!!! Nu crezi??"-la fel de valabil cum degeaba te inchini lui Iisus,dar habar nu ai care este iubirea de aproape; -"Generalizarea aceea nu-si are rostul. S-au facut crime din cele mai variate motive (in principal politice si din dorinta de putere), nu poti acuza ortodocsii in nici un caz!!!"-vorbeam de intoleranta si de fanatismul religios,care realmente duc la situatiile extreme despre care am discutat; -"Si de unde stii tu ca se va mantui intreaga omenire??? Spune Biblia asa ceva?? Dimpotriva!!!" Nu am de unde sa stiu,Dumnezeu le stie mai bine ca mine,asta chiar e numai treaba Lui cine se va mantui si cum,eu asa zic...:) Un singur lucru stiu sigur: ca Dumnezeu este IUBIRE,iar intoleranta si extremismul nu au nici o treaba cu ea. |
Citat:
E vorba de a nu trece noi la alte religii, la new age, ramanand credinciosi ortodoxiei noastre, nu a da cuiva in cap din pricina asta! ce e asa de greu de inteles. trebuie sa avem grija sa nu acceptam ce ne serveste new age si alte miscari de azi, ca sa putem deslusi ce vine de la Dumnezeu si ce nu. in ce priveste iubirea pentru fratele, ortodoxia o defineste complet. degeaba o dam noi inainte cu presupusul. daca te tii de Biserica, inveti cu sufletul ce inseamna iubirea pentru toti oamenii. mai mult despre asta nu stiu. dar stiu insa ca e aberant sa te apuci sa spui ca un ortodox ar da in cap unui neortodox! nici acum nu am inteles rationamentul acesta. nu suntem noi mai "alesi" decat altii, fiecare poate alege el insusi calea pe care merge. |
Bun,dar hai sa te intreb altceva: ai socializa fara nici o reticenta,la fel ca si cu fratii tai ortodocsi si cu catolici,musulmani,evrei,new-ageisti,budhisti etc?
Ti-ai lasa copiii tai sa se joace cu copiii lor?(daca nu ai copii imi poti raspunde chiar si ipotetic) |
Citat:
Bineinteles ca trebuie sa iubim, sa acceptam si sa toleram fratii de alte religii sau filozofii, dar asta nu inseamna sa fim de acord cu ei, sa le impartasim credintele sau sa ii aprobam. Ca sa imi dau seama mai bine ce inseamna acest lucru ma gandesc asa: daca sora mea ar avea idei din astea new ageiste, sau ar trece la cine stie ce secta sau religie (Doamne fereste!) as iubi-o in continuare, as tolera ideile ei si as accepta-o asa cum e, dar m-as ruga din tot sufletul sa isi schimbe ideile si m-ar durea extrem de tare acest lucru, nu as fi de acord cu ea si as incerca sa combat ideile ei. desigur ca nu pot spune acelasi lucru daca e vorba de un om neapropiat mie, as fi fatarnica. eu nu iubesc oamenii asa, nici pe Dumnezeu dar imi doresc sincer si din toata inima sa ajung sa ii iubesc asa. dar pana atunci prefer sa spun ceea ce cred si simt ca e adevarul, asa cum pot, pentru ca nu pot sa ascund sau sa tac: si anume ca se ajunge la Adevar numai in Biserica Ortodoxa. de aceea sunt ortodoxa, si Adevarul caut. |
Citat:
Si eu am crescut laolalta cu copii de alta credinta. I-as lasa, dar daca intre ei ar vorbi despre aceste lucruri (desi ma indoiesc) i-as explica copilului meu cum stau lucrurile. |
Citat:
|
Citat:
Cunosc,din pacate,destule persoane care nu ar accepta in ruptul capului sa tolereze o astfel de socializare. |
Citat:
Dar care este esenta, de fapt? Am incredere in cei care le-au inteles in esenta, Sf Ignatie Briancianov, Sf Nicolae Velimirovici, Cuviosul Seraphim Rose, si sa nu uitam de Sf Apostoli, si alti sfinti, pe care nu ii cunosc (inca). |
ps. nu am dorit sa scriu cu majuscule in mesajul precedent, asa a iesit.
|
Citat:
|
Citat:
|
Si mai faci si o mica confuzie:a nu uri si a tolera nu este echivalent cu a iubi!
|
Citat:
nu mi se pare nimic ridicol din ce am scris. este ceea ce cred. |
Citat:
Pai eu multe rude apartinand altor religii.. cum crezi ca ma port cu ei??? Dar nu pot sa ma prefac ca religia lor este ok, nu pot!! Ei sunt oameni minunati, dar sunt cazuti in inselare... imi pare f rau pt ei, ma simt neputincioasa.. dar in nici un caz nu-i urasc, nu-i dispretuiesc etc... |
Citat:
|
...
ma copii, nu va mai certati aiurea. iubirea se invata, se traieste, se alimenteaza...
aveti dreptate amandoua... insa, totul trebuie facut cu masura, cu discernamant. pentru ca nu poti arunca diamante purcelushilor... nu vor cunoaste la ele si le vor calca in picioare... sa invatam sa-i iubim pe-ai nostri si dupe aia sa ne uitam si la ceilalti. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Si ca un mic amanunt: inteleg si fara atatea semne de intrebare si exclamare,pe cuvantul meu de pionier! :) |
Citat:
Si inca un mic amanunt: inteleg si fara atatea semne de intrebare si exclamare,pe cuvantul meu de pionier! :) |
Citat:
As pune emoticons, dar nu stiu cum |
...
mai bine relaxati-va si uitati-va aici...
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=268 si plangeti in liniste... de fericire ca sunteti ortodocsi... sa fiti iubiti! |
...
si daca mai vreti... cereti si vi se va da.
|
Citat:
|
Care sunt urmarile aderarii la New Age, exceptand belciugele, tatuajele si creasta de cocos? Din cate am putut vedea, sunt stapaniti de dorinta de imbogatire cu orice mijloc; prostitutia nu mai e un pacat ci un mijloc rapid de imbogatire. Bautul peste masura. In general se cultiva pacatele si se adoarme constiinta.
Totusi ce-i atrage pe tineri si nu numai, sa adere? |
Citat:
|
New age-istii sunt niste oameni foarte rataciti care au nevoie de ajutor!!
Nu stiu cati dintre ei au citit biblia sau macar cartile Sfintilor Parinti, ca sa isi dea seama de aceasta inselaciune, dar in biblie scrie clar ca nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona! |
Citat:
|
Mai e oare nevoie sa adaug, ca tot ce vine de la Stapanul acestei lumi este minciuna?
|
Citat:
Citat:
Cred ca cuvintele cheie sunt: iubirea, toleranta, Eul (divin, eventual).. au ideea aceasta ca exista divinul in oricare din noi si trebuie sa-l dezvoltam, sa-l punem in valoare etc.prin forte proprii, prin vointa. New age este centrat pe om (prin opozitie cu crestinismul care este centrat pe Dumnezeu). Un reprezentant new age in mod tipic nu accepta existenta iadului (sau identifica iadul cu preconceptiile noastre, cu inchistarea gandirii.. altele in acelasi sens). Daca mi se pare ca stau de vorba cu un reprezentant new age, pot sa-l verific afirmand ca ortodoxia este singura religie adevarata (omul explodeaza garantat). Sau ca Dumnezeu este Sf. Treime (la fel, un new age-ist greu concepe asta deoarece crede ca si alte religii sunt mantuitoare) Sau pot afirma ca doar in Iisus exista mantuire (exista argumente suficiente in Biblie).. dar exista crestini care neaga dumnezeirea lui Iisus (cum ar fi martorii lui Yehova).. |
New Age beliefs:
A number of fundamental beliefs are held by many New Age followers; individuals are encouraged to "shop" for the beliefs and practices that they feel most comfortable with: Monism: All that exists is derived from a single source of divine energy. Pantheism: All that exists is God; God is all that exists. This leads naturally to the concept of the divinity of the individual, that we are all Gods. They do not seek God as revealed in a sacred text or as exists in a remote heaven; they seek God within the self and throughout the entire universe. Panentheism: God is all that exists. God is at once the entire universe, and transcends the universe as well. Reincarnation: After death, we are reborn and live another life as a human. This cycle repeats itself many times. This belief is similar to the concept of transmigration of the soul in Hinduism. Karma: The good and bad deeds that we do adds and subtracts from our accumulated record, our karma. At the end of our life, we are rewarded or punished according to our karma by being reincarnated into either a painful or good new life. This belief is linked to that of reincarnation and is also derived from Hinduism An Aura is believed to be an energy field radiated by the body. Invisible to most people, it can be detected by some as a shimmering, multi-colored field surrounding the body. Those skilled in detecting and interpreting auras can diagnose an individual's state of mind, and their spiritual and physical health. Personal Transformation A profoundly intense mystical experience will lead to the acceptance and use of New Age beliefs and practices. Guided imagery, hypnosis, meditation, and (sometimes) the use of hallucinogenic drugs are useful to bring about and enhance this transformation. Believers hope to develop new potentials within themselves: the ability to heal oneself and others, psychic powers, a new understanding of the workings of the universe, etc. Later, when sufficient numbers of people have achieved these powers, a major spiritual, physical, psychological and cultural planet-wide transformation is expected. Ecological Responsibility: A belief in the importance of uniting to preserve the health of the earth, which is often looked upon as Gaia, (Mother Earth) a living entity. Universal Religion: Since all is God, then only one reality exists, and all religions are simply different paths to that ultimate reality. The universal religion can be visualized as a mountain, with many sadhanas (spiritual paths) to the summit. Some are hard; others easy. There is no one correct path. All paths eventually reach the top. They anticipate that a new universal religion which contains elements of all current faiths will evolve and become generally accepted worldwide. New World Order As the Age of Aquarius unfolds, a New Age will develop. This will be a utopia in which there is world government, and end to wars, disease, hunger, pollution, and poverty. Gender, racial, religious and other forms of discrimination will cease. People's allegiance to their tribe or nation will be replaced by a concern for the entire world and its people. The Age of Aquarius is a reference to the precession of the zodiac. The earth passes into a new sign of the zodiac approximately every 2,000 years. Some believe that the earth entered the constellation Aquarius in the 19th Century, so that the present era is the dawning of the age of Aquarius. Others believe that it will occur at the end of the 20th century. It is interesting to note that the previous constellation changes were: from Aries to Pisces the fish circa 1st century CE. This happened at a time when Christianity was an emerging religion, and many individuals changed from animal sacrifice in the Jewish temple to embracing the teachings of Christianity. The church's prime symbol at the time was the fish. from Taurus to Aries the ram circa 2,000 BCE. This happened at a time when the Jews engaged in widespread ritual sacrifice of sheep and other animals in the Temple. from Gemini to Taurus the bull circa 4,000 BCE. During that sign, worshiping of the golden calf was common in the Middle East. Traducere: Adeptii de New Age, au citeva fundamente ale credintei, si anume ca ei sint incurajati sa cumpere ceea ce le place si sa faca ceea ce le place: |
In cazul acesta nu inteligenta e importanta, ci credinta. Daca nu o ai, cazi, caci esti fara aparare.
Omul pentru placere este in stare de orice. |
Citat:
(Ma doare sufletul sa vad ce usor catalogheaza unii pe cei care se straduiesc sa urmeze calea ortodoxiei: bigoti, fanatici etc.) Sa fii considerat inteligent este o mare tentatie. Eu cred ca este chiar cea mai mare tentatie.. mai mult decat ,mancarea bautura si altele mai aproape de biologic.. Nu intamplator, citatul preferat al ateilor pe care-i cunosc este "I want to know God's thoughts; the rest are details" (citat atribuit lui Einstein). De aceea miscarea new age este tentanta.. promite ca omul poate fi ca Dumnezeu. Ba, chiar este, dar trebuie descoperit. Mi se pare o erezie fantastica, dar in ultima vreme am auzit atat de des ca Dumnezeu este in fiecare dintre noi.. am auzit chiar crestini spunand asta. |
|
[quote=patinina34;137922]
In ce cred adeptii sectei New Age:
|
Multumim Nina ! e foarte binevenita clarificarea ta!
|
Ca sa fiu sincera, nu prea ma interesa acest topic, pina cind o prietena, de aici, m-a invitat la un fel d emeditatii care sa ma ajute sa trec peste niste probleme personale mai usor.
Mi-a explicat ca ma va ajuta mult si ca acolo sint oameni care sint foarte de ajutor, si buni. M-a chemat odata, de doua ori, si eu tot nu m-am dus ca nu eram curioasa. Apoi am discutat putin mai in amanunt, si imi vorbea despre karma, ca daca sufar acuma, este pentru ca am fost buna in cealalta viata, apoi am inteles despre ce vorbea ea, in sfrasit:New Age.... Dumnezeu m-a ferit s amerg acolo, si pentru ca nu stiam despre ce este vorba, am pus si pentru altii, ca sa stie ce inseamna. |
Daca nu va deranjeaza, as mai adauga ceva pe lista:
-Iisus privit nu ca Mantuitor, ci ca un mare invatator moral, ca un om care a atins o stare de iluminare etc. Am discutat cu reprezentanti "crestini" new age care mi-au spus ca Iisus a fost initiat in Egipt (cu "dovezi" exemple etc.) sau in Tibet.. Aduc in discutie in permanenta "crestinii" , ca daca stai de vorba cu un yoghin, stii la ce sa te astepti, surprizele apar din alta parte. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:01:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.