![]() |
Da,asa este,am pierdut sensul rugaciunilor,le fredonam ca pe niste poeme uzate.Asta e!suntem niste ipocriti....rugatori.(recunosc,te intrec Alin).
|
Citat:
Exact cum ai spus,cine nu a sarutat niciodata pana la casatorie ori era prea tanar,ori era prea tanar(dorind sa se calugareasca). Eu m-am casatorit la 28 de ani...deci,este usor a judeca cei care s-au casatorit devreme,fara sa fie capabili de empatie.Si oricum,imi pare rau ca trebuie sa spun dar,in manastire,uneori "sarutul este un fleac",astfel este tratat el.Poate ca o sa va smintiti,nu aveti decat....asta este realitatea,mai degraba mirenii tind spre habotnicism,sau spre implinirea cuvantului de credinta,decat partea aceasta clerica....Asta e!Suntem ipocriti!...si asa vom ramane. |
Citat:
|
Sarutul este un act de iubire si pretuire daca nu este pe gura.
Daca e pe gura, e vorba de erotism, nu de iubire. |
Citat:
Asta e doar parerea ta. De ce se pune accent doar pe fapte. Poti sa saruti.. cu inima curata. Poti sa nu saruti absolut deloc, dar intentiile sa fie vinovate. Sarutul in sine nu e nici bun nici rau. Noi il incarcam cu semnificatii. (De aceea.. m-a impresionat atitudinea lui Alin sau a lui Kosmy.. dar nu as putea sustine ca asa trebuie sa faca toti!! Cred ca daca ai o viata curata gasesti firesc ceea ce ai de facut. Iar daca nu ai o inima curata, degeaba nu saruti!) Scuze ca vorbesc prea mult.. dar exista si sarut mincinos (!!!), exista si sarut sacrificiu, sarut trist, sarut bucurie... sarutul este o forma de comunicare in cuplu... De ce va ganditi DOAR la erotism??? |
Cand eram micuta dadeam pupici pe gura la cei din familie, si nu vedeam nimic rau in asta. Erau doar pupici. Cand cresti mare isi schimba sensul. Sau vedeti la alte culturi, la rusi nu e ceva neobisnuit sa se sarute barbatii pe gura. Pot fi saruturi si saruturi, depinde de o gramada de factori.
|
"sarutul este o forma de comunicare in cuplu"
Sarutul nu e comunicare in cuplu; avem limbaj prin care comunicam; avem sentimente pe care le impartasim cu cei dragi. Sarutul e erotism, si chiar in cuplu poate fi pacat, daca este facut pentru placere trupeasca. Da Anna, dadeai pupici cand erai mica, fara sa te gandesti la pofte trupesti; acesta e gest curat cum ar trebui facut si in familia de crestini adevarati. |
... asadar este pacat sa-ti saruti sotul pe gura?? Eu nu stiu de unde deduceti voi toate lucrurile astea.
Sotul meu este barbatul pe care-l IUBESC si SINGURUL cu care impart manifestarile erotice din viata mea. E grav si regretabil daca erotismul nu este dublat de sentimente de iubire, dar asa, daca-mi iubesc sotul, nu vad de ce nu l-as saruta?! @Trandafiralb: sarutul ESTE o forma de comunicare in cuplu! In afara de cuvinte, oamenii folosesc si limbajul trupului pentru a se exprima: daca vrei sa refuzi pe cineva e suficient sa dai din cap a "nu" de exemplu. Asa si cu sarutul, dandu-l cuiva iti exprimi cu aceasta ocazie dragostea fata de acea persoana. Doamne ajuta! |
Asta, vroiam sa scriu si eu, Coralinda: comunici cu privirea, cu gesturile, cu tonul vocii, cu postura.. cu sarutul!
Mult timp primeam cate un sarut pe buze cand el pleca la lucru.. Erotic?! Nu. Iubire? Nu. Cred ca pot sa interpretez deja fiecare sarut al sotului.. recunostinta, bucurie, regret.. Va limitati ff mult cu erotismul!! |
Citat:
Eu nu am spus ca sunt vrednica....doar,oarecum realista. |
Citat:
|
Citat:
Chiar daca toata lumea s-ar saruta inainte de cununie, firescul faptei nu o va transforma pe acesta in virtute, ci ne transforma pe toti in pacatosi. Asa este. Realitatea este ca toti ne-am sarutat inainte de cununie, am acumulat un pacat si am slabit o veriga. Noi nu discutam despre realitati aici, asa cum eronat cred unii, ci despre pacate si ce e de facut pentru a nu le face. Cei, care au pacatuit in acest fel, nu mai au ce face; dar mai sunt tineri, care inca se afla curati si care au posibilitatea, daca vor, sa se pastreze curati, deci nu numai trupeste, ci si cu gandul, pana la cununie. Pentru cel care a invins pacatul in acest fel, nu exista canon. Dar a crede, ca daca toata lumea a gresit in acest fel e doar omenesc si fara nici o urmare, este o eroare. Diavolul cauta pe toate caile sa-i faca pe oameni nesititori la porunca lui Dumnezeu, ii face sa nu ia seama la Legea Lui, sa nu paraseasca pacatele si sa nu se indrepte. Grija aceasta o are diavolul, sa nu-l lase pe om sa poata veni pe calea adevarului, care este alta decat realitatea care ne inconjoara. Daca sarutul nu ar fi pacat inainte de cununie, de ce mai spune atunci preotul mirelui si miresei: "Puteti sa va sarutati acum!" ? Acest topic m-a determinat sa ma gandesc mai mult la ceea ce reprezinta sarutul pentru om; este pasul premergator contopirii celor doi intr-unul singur. Este greu sa te pastrezi curat si in acesta privinta; pare chiar imposibil de realizat. Am vazut insa zilele acestea o cantareata scotiana in varsta de 47 ani, care s-a remarcat prin glasul ei iesit din comun de frumos la un concurs de talente din Marea Britanie, si care a afirmat: "Pe mine nu m-a sarutat inca nici un barbat". Nu zice nimeni, ca e de dorit sa astepti primul sarut pana la acesta varsta; dar acesta exceptie ne arata insa ca se poate. |
Citat:
|
Citat:
|
Oamenii nu se saruta atunci cand sunt tristi. Sarutul e un semn al bucuriei. Cei doi se vor una. Si astfel, pasesc impreuna pe calea sarutului. Pacat ca oamenii nu mai inteleg sarutul, nu mai cunosc bucuria de a sta in bratele celuilalt.
Oamenii de astazi vad de cele mai multe ori in celalalt o prada. Si asa nu mai au de ce sa se sarute, sa se imbratiseze. Vor doar satisfacere imediata a poftelor. |
Poftiti aci cei care nu vreti sa credeti un fragment din Mistagogia Sfantului Maxim Marturisitorul de e scrisa undeva la anul 500:
"Ce simbolizeaza sarutarea dumnezeiasca Sarutarea duhovniceasca, vestita tuturor,preinchipuieste si zugraveste unirea in cuget si marturisirea intr-un gand si identitatea pe care o vor avea cu totii intrelaolalta prin credinta si iubire, cand se va descoperirea bunurilor viitoare negraite. Prin ea, cei vrednici vor primi impreunarea cu Cuvantul si Dumnezeu. Caci gura este simbolul cuvantului si ratiunii, prin care toti cei partasi de cuvant si de ratiune, ca fiinte rationale, vor deveni una cu totii si cu Cuvantul prim si unic cauza si cauza a tot cuvantul si ratiunea. " Se pare ca e un pic invers si anume ca sarutarea pe gura a avut mai intai inteles duhovnicesc si apoi s-a transformat in ceva erotic. |
Citat:
|
Citat:
Cand el vine obosit si trist acasa, sotia il saruta.. ca sa-l incurajeze, ca sa nu uite ca nu este singur...etc. CE AVETI OAMENI BUNI, VEDETI DOAR PACAT PRETUTINDENI!!!?? |
Citat:
|
Aveti perfecta dreptate
Dnu Cristi aveti pertecta dreptate in
"Un sărut venit din suflet și dăruit persoanei dragi în clipele mai puțin bune, echivalează cu cel mai bun balsam de pe pământul ăsta. " Si o imbratisare,o clipa in care poti asculta si darui o vorba,un zambet,intelegere,o sustinere morala. |
Citat:
Era un post mai sus cu unul care ura habotnicii. Ce n-a inteles el probabil e ca pentru cei care sunt pe cale catre Hristos lumea asta este foarte ciudata, nu este pe "firea omului" |
"...în păcate m-a născut maica mea"(ps.5o)
Toți suntem născuți în păcat și toți suntem păcătoși.Iisus Hristos la Canaana-Galilei a binecuvântat nunta,deci relațiile dintre bărbat și femeie.Unii dintre acei care scriu aici tineri fiind sunt în afara realității.Te poți mântui și căsătorit fiind,sărutându-ți soția,făcând sex în zilele admise și după rânduiala creștină. Atunci când în relația dintre două persoane este acceptată prezența celui rău pentru a crea false senzații atunci lucrurile se complică și nu mai este nimic după placul și voia lui Dumnezeu. Sunt convinsă că unii vor înțelege ce vreau să spun...dar nu toți. Într-un cuplu adevărat odată cu trecerea timpului iubirea devine "mai presus de dorire" iar dacă nu se întâmplă așa cei doi nu sunt o familie creștină adevărată. |
Totusi de ce trebuie sarutul sa fie pe gura si nu pe obraz? Este aici o 'teologie' a unirii celor doi?
Cred ca s-a creat un cult si mistica artificiale ale cuplului. Ne place sa credem ca suntem semizei, ca tot ce facem e maret si misterios, când de fapt suntem niste fiinte banale. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
...
mi se pare exagerat spus ca o fata sarutata nu mai e fecioara sai ca o femeie care s-a sarutat fara sa fie casatorita trebuie sa primesca canonul malahiei....e prea mult, mult prea strict nejustificat.... pai daca nu ai voie nici un fel de apropiere cu viitorul sot de exemplu(si evenual nu ai voie nici sa-l vezi decat vreo 2 ore , de 3 ori pe saptamana si nici sa stai prea aproape de el ca cine stie...???) atunci cum sa-l mai cunosti? si poti sa te casatoresti cu un necunoscut? nu, nu cred... chiar nu pot sa cred ca Dumnezeul nostru milostiv ne va trimite in iad , sau ne va pedepsi aspru pe pamant doar pt ca ne-am sarutat inainte de casatorie
|
Pai sarutul buze pe buze facut cu intentii fratesti e una si schimonosirea sarutului care se face cu schimb de fluide si intentii erotice nu e decat inventia Satanei pentru a pangari sarutul cel cast si frumos.
Da una era sarutul care se dadea dupa terminare Sfintei Liturghii buze pe buze si Sfantul Maxim Marturisitorul arata semnificatia aceluia. Alta e sarutul erotic care se face intre sot si sotie. Si altul e sarutul cu intentii necurate. Problema e ca sarutul la tineri daca se face poate sa ridice anumite pofte si de aceea e contraindicat inainte de casatorie. Asa si actul sexual e foarte bun daca se face pentru ca sa apara noi oameni in cadrul tainei Sfintei Cununii si e foarte rau daca se face pentru placere in afara cununiei. Ca doar Maica Domnului pe calea cea fireasca a fost conceputa si a primit pe Duhul Sfant pogorandu-se peste Dansa spre a o pregati pentru primirea lui Dumnezeu Cuvantul in preacuratul sau pantec. Pacatul stramosesc se curateste prin Sfantul Botez. Acum sarutul a fost scos pentru ca suntem noi necurati la suflet nu pentru ca e sarutul necurat. |
Oameni se cunosc intre ei vorbind pentru ca sunt fiinte rationale.
|
eu tot nu pot sa inteleg asta
si sunt perfect de acord cu parerea lui ory, cati din cei care dau cu asprime acest sfat l-au urmat si ei??? plus ca inuman...chiar mi se pare prea mult si atunci cand o dam in habotnicie riscam sa cadem in pacate mult mai mari...
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:11:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.