Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cartea care va place cel mai mult (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4650)

costel 02.02.2009 17:08:42

Am terminat de citit cartea "Cum sa supravietuim duhovniceste" de Sfantul Serghie Mecicov. Temele sunt tratate ca si cand ar spune diverse rugaciuni. Cand incepi sa o citesti, nu te mai opresti pana la final. A te opri e ca si cand te-ai multumi doar cu cateva cuvinte din rugaciunea Tatal nostru. Eu asta am simtit. (aparuta la editura Sofia)

cristiboss56 03.02.2009 04:43:20

Sfantul Ioan Iacob - Hozevitul "Hrana Duhovniceasca" ( Pilde, cugetari si imnuri in versuri cu continut dogmatic si moral )

veilur 05.02.2009 22:07:39

Mi-a placut mult Patericu Egiptean si cel despre vise si vedenii + scrierile Sf. Efrem siru numit si dascalu pocaintei. Insa ce bine ar fi sa aplicam si cate ceva din ce scrie in carti, ca la citit suntem cu totii experti.

costel 14.12.2009 16:04:25

"Taina iubirii" – mitropolitul Antonie de Suroj.

andrei25 14.12.2009 16:24:50

...

"Razboiul nevazut" - Sf Cuv Nicodim Aghioritul, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi" - Arsenie Boca, "Mestesugul mantuirii" - staretul Efrem Filotheitul, "Cele doua extreme, ecumenismul si stilismul" - Arhim. Epifanie Teodoropulos , "Viata si invataturile unui marturisitor - PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU" - Gratia Lungu Constantineanu, "Audienta la un demon mut" - Savatie Bastovoi, "A iubi inseamna a ierta" - Savatie Bastovoi (extraordinara cartea). Bineinteles Vietile Sfintilor sunt cele mai frumoase carti dupa Sf Scriptura. Doamne ajuta!

AndruscaCIM 14.12.2009 16:30:06

Mi-a placut foarte mult cartea " Lumanarile ard pana la capat" de Sandor Marai...absolut superba!

O alta carte care mi-a ramas la suflet este " Citadela" de Kronin...

razvan_andrei 14.12.2009 18:49:26

'Zorba Grecul', 'Hristos rastignit din nou' de Kazantzakis. Dostoievski(in special Crima si pedeapsa si Fratii Karamazov), Marin Preda, 'Procesul', de Kafka. Acuma citesc 'Numele trandafirului', de Umberto Eco si e o carte f interesanta.

antoniap 14.12.2009 19:54:12

Mantuirea pacatosilor de Agapie Criteanu este cartea la care tin cel mai mult. Imi da raspunsuri la foarte multe intrebari.
Acum citesc Cuvinte vii de Arsenie Boca.

truthtostone 14.12.2009 20:50:08

Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie,frumoasa carte.

caliyo 14.12.2009 21:44:54

Marturisire din mlastina disperarii- Dumitru Bordeianu (viata in inchisorile comuniste)

andrei_im 14.12.2009 21:58:25

Toate cartile parintelui Serafim Rose
Sfantul Ioan din Kronstadt - Liturghia, cerul pe pamant
Viata Sfantului Ioan Maximovici
Sfantul Nicoale Velimirovici - Rugaciuni pe malul lacului

Postez aici una din rugaciunile sfantului Nicolae al Serbiei:

Cine este Cel Care Se uita la mine printre toate stelele din cer si toate creaturile de pe pamânt?

Acoperiti-va ochii, voi stele si creaturi; nu va mai uitati la goliciunea mea. Aceasta ma chinue destul prin proprii mei ochi.

Ce este oare acolo de vazut? Un pom al vietii care a fost imputinat la marimea unui spin pe cale, care se inteapa atat pe sine cat si pe altii. Ce altceva inafara unei flacari ceresti cufundate in noroi, o flacara care nici nu lumineaza si nici nu se stinge?

Plugari, nu plugaritul vostru este lucrul cel de seama, ci Domnul Care vegheaza.

Cântareti, nu cântul vostru este cel ce conteaza, ci Domnul care asculta.

Voi cei ce dormiti, nu somnul vostru are vreo însemnatate, ci Domnul, Cel Care trezeste.

Nu baltile de apa cu stanci dimprejurul lacului sunt cele de luat in seama, ci lacul insusi.

Ce este tot timpul omenesc decât un val care umezeste nisipul arzând de pe mal si apoi regreta ca a lasat în urma lacul care s-a uscat?

O, stele si creaturi, nu va mai uitati la mine cu ochii vostri, ci la Domnul. El singur vede. Priviti la El si va veti vedea in patria voastra.

Ce vedeti voi când va uitati la mine? O imagine a exilului vostru? O oglinda a efermitatii voastre de o clipa?

O, Doamne, frumosul meu val, brodat cu serafimi de aur, acopera-mi chipul precum un val peste chipul unei vaduve si aduna-mi lacrimile in care fierbe tristetea tuturor creaturilor Tale!

O, Doamne, frumusetea mea, vino si-mi fii oaspete, ca nu cumva sa ma rusinez de goliciunea mea, ca nu cumva multele priviri insetate ce cad asupra mea sa nu se intoarca acasa la fel de insetate.

gabriela8 15.12.2009 15:42:57

Recomand

QUO VADIS de HENRYK SIENKIEWICZ

RIDICAREA CUNUNIEI LA RANG DE TAINA - de PR ARSENIE BOCA

CARAREA IMPARATIEI- de PR ARSENIE BOCA

Mi-a placut si DOSTOIEVSKI

andrei_im 15.12.2009 15:46:58

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 191432)

Mi-a placut si DOSTOIEVSKI

Dostoievski e mai aproape de Hristos decat multi teologi de astazi...

costel 15.12.2009 15:51:23

Am finalizat de citit Jurnalul lui Miron Radu Paraschivescu. Il recomand cu drag.

zaharia_2009 15.12.2009 16:26:45

Virgil Maxim : Imn pt. crucea purtata

dumitrucelmare2000 15.12.2009 16:40:54

Biblia

Mie care care mi-a placut si care imi place cel mai mult este Biblia. Cand o citesc simt o alinare si o mangaiere sufleteasca pentru ca stiu ca este scrisa sub inspiratia Duhului Sfant si prin urmare as putea spune ca este scrisa de insusi Dumnezeu. Si gaesti acolo pasaje intregi in care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor.

gabriela8 15.12.2009 17:43:07

Citat:

În prealabil postat de dumitrucelmare2000 (Post 191490)
Mie care care mi-a placut si care imi place cel mai mult este Biblia. Cand o citesc simt o alinare si o mangaiere sufleteasca pentru ca stiu ca este scrisa sub inspiratia Duhului Sfant si prin urmare as putea spune ca este scrisa de insusi Dumnezeu. Si gaesti acolo pasaje intregi in care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor.

Foarte interesant! Desi citesc din Biblie, nu mi-a trecut prin minte sa o recomand...

mary20 15.12.2009 23:58:17

Va recomand cu caldura toate volumele (16) :"Ne vorbeste Parintele Cleopa" ,

glykys 18.12.2009 20:37:07

Cartea care este daruita cu dragoste.

gavriil 18.12.2009 21:03:52

Biblia.
Stiinta Oculta scrisa de Rudolf Steiner.

costel 03.02.2010 23:53:31

Va recomand "Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu.

zoridezi 02.04.2010 15:45:36

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 207931)
Va recomand "Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu.

Am citit ceva din ea, dar mai demult :71:

"Scara" a lui Ioan Scararul, mi-a placut foarte tare

annajanette 02.04.2010 15:59:33

"Cristofor magul din Carpati" de Aryana Havanah si "Inuaki reptilianul din mine", de aceeasi autoare.
In ambele carti se trateaza subiectul : Cine suntem , de unde venim, cate universuri parale sunt si cum lucreaza Dumnezeu prin noi

Xosroviduxt 02.04.2010 16:27:51

"Drumul spre Vozia"-(mai mult decat) un roman fantasy al parintelui Mihai-Andrei Aldea.

se poate citi si online:http://www.drumul-spre-vozia.ro/

costel 02.04.2010 16:27:59

"Pe urma pasilor Tai, Iisuse...", Olga Greceanu.

Mihnea Dragomir 02.04.2010 17:17:01

"Transformation in Christ" de Dietrich von Hildebrand

Florin-Ionut 02.04.2010 18:02:30

Impartasirea continua cu Sfintele Taine. Dosarul unei controverse — marturiile Traditiei -> Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ica jr

In urma cu 225 de ani — pe 13 ianuarie 1772 — ierodiaconul Neofit Kavsokalivitul, refugiat la Brasov, incheia redactarea primului Manual de Impartasire continua care isi propunea restabilirea sensului apostolic si patristic al practicii euharistice ortodoxe. Publicat anonim in 1777, manualul s-a izbit de rastalmaciri si a starnit polemici. In 1783 a intervenit in dezbatere si Cuviosul Nicodim Aghioritul cu un al doilea manual publicat anonim: Carte foarte folositoare de suflet despre Impartasirea continua, relansand o aprinsa controversa care a durat trei sferturi de veac. Patriarhia Ecumenica a tinut in tot acel rastimp o serie de sinoade si a emis nenumarate scrisori si documente oficiale.

http://www.edituradeisis.ro/index.ph...&product_id=13

E o carte care ar trebui sa nu lipseasca din biblioteca unui ortodox. Costa doar 25 de lei.

tigerAvalo9 02.04.2010 19:59:25

Pe langa cartile crestine,religioase,ale Sf.Parinti imi plac si romanele lui Jules Verne.Sunt un copil,am suflet de copil si citesc cu interes toate aventurile create de el.Sunt frumoase si misterioase.

sunsray 07.04.2010 12:29:23

Jakob Lorber

Toate operele

windorin 07.04.2010 12:33:20

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 230689)
"Pe urma pasilor Tai, Iisuse...", de Olga Greceanu.

Minunata carte... si atat de sensibila.
Imi vine sa cred ca doar o inima de femeie putea scrie atat de tandru si miscator despre Locurile Sfinte.

Adaug la aceasta insa si "Pelerinaj la Mormantul Domnului", a Parintelui Ioanichie Balan.
Aceasta imbina randuri intregi de istorie cu neincetate rugaciuni si ganduri de slava, multumire si pocainta, inaltate lui Dumnezeu.

Recomand insa Sfanta Scriptura, o carte atat de putin citita, chiar si de catre teologi si crestinii practicanti.
Am deschis in Vechiul Testament, la Cartea I Regi, si am ramas uimit cate raspunsuri poate gasi omul in Biblie, oriunde ar deschide'o.

Cititi capitolele 1-4 din I Regi... raspuns la infertilitate, la intrebarea "cati copii sa facem", despre nadejdea in Dumnezeu si despre puterea Lui Dumnezeu asupra vietii, despre reaua crestere a copiilor de catre parinti si nepedepsirea greselilor copiilor, la nerespectarea Bisericii si la pangarirea darurilor aduse la Altar, la rautatea slujitorilor Altarului, etc.

georgeval 07.04.2010 15:21:38

Va recomad cartea parintelui Arhimandrit Sofromnie de la Essex- IUBESC, DECI EXIST.

ana09 07.04.2010 18:13:09

Va recomand cartea ,,Acuzatul ZEK-18376 Un Sfant in lagarele comuniste,, de PARINTELE ARSENIE

sunsray 07.04.2010 18:55:59

Jakob Lorber

Jakob Lorber - oricare din lucrari , sunt multe, toate sunt frumoase

casiana 07.04.2010 21:28:12

Pe mine m-a impresioat "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" de Sfantul Siluan Athonitul, iar din domeniul beletristic cartea mea preferata este "Panza de paianjen" de Cella Serghi.

flying 07.04.2010 22:46:12

Vedere duhovniceasca-Anonim ,e minunata!

o puteti gasi aici http://ortodox.dyndns.org/ro/Ionut-l...ovniceasca.zip

-din carte :

Mi-a spus Mântuitorul: "... Eu îti arătam în vedenie nenumărati porumbei albi
ca zăpada, al căror număr era ca nisipul mării, iar tu prindeai numai putini, pe cei care
zburau în jurul tău, si te bucurai pentru cei pe care îi prindeai, dar te întristai deoarece nu
puteai să prinzi mai multi. Din porumbeii aceia pe care îi prindeai, atât am binevoit Eu să
însemnezi despre rugăciunea mintii, cât poate firea umană să pună în lucrare. Ceilalti
porumbei,pe care numai îi vedeai, dar nu-i puteai prinde, arătau întelesurile acelea pe care
am binevoit să nu fie însemnate despre rugăciunea mintii, care sunt cu putintă omului
numai să le vadă si să le dorească, dar nu si să le împlinească".

Te-ai rugat Hristosului tău din adâncul inimii tale? Ai spart urechile lui satan care nu
suferă să te audă.

Din adâncul tău ai suspinat? Si-a pierdut orice control satana de frica ta.

Ai trimis strigăt din inimă lui Dumnezeu împotriva diavolului? Ai pregătit
înfricosătoare ploaie împotriva rătăcitorului satan.

Ai transpirat de strâmtorare, rugându-te din inimă? Ai urmat sudorii lui Hristos, care
s-a făcut ca stropii de sange în rugăciunea Lui, căzând pe pământ.

Ai zdrobit inima ta cu rugăciunea? Ai ridicat fruntea sufletului tău si ai zdrobit
fruntea lui lucifer.

tigerAvalo9 07.04.2010 22:47:44

Imi place de asemenea cartea ,,Ne vorbeste parintele Porfirie''.Ai ce sa inveti de la acest parinte.
Si nu in ultimul rand ,,Parintele Paisie a spus..''.
Ii multumesc cu aceasta ocazie persoanei care mi le-a daruit.Doamne ajuta!

stioph 07.04.2010 23:27:54

Citat:

În prealabil postat de madalina_0129 (Post 94714)
daca am vazut ca se incep discutii despre muzica ce va place, m-am gandit sa recomandati si cateva carti(din orice domeniu) celorlalti!ce va place,ce va impresionat,etc!

am sa incep eu,mie mi-a placut mult "Jurnalul Fericirii",Nicolae Steinhardt
o carte pe care o recomand tuturor tinerilor(si nu numai), e o carte in care am aflat multe raspunsuri la intrebarile mele!

si acum sa vad ce recomandati!ca sa ma apuc de citit!:D

Recomandarea mea ar fi "QUO VADIS" de HENRYK SIENKIEWICZ , ( i s-a decernat Premiul Nobel in 1905) Titlul face aluzie la întrebarea retorică pe care Sfântul Petru o adresează lui Iisus Hristos, pe care îl întâlnește când pleacă din Roma: "Quo vadis, Domine ?"
Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero....

casiana 08.04.2010 09:00:04

Citat:

În prealabil postat de stioph (Post 232341)
Recomandarea mea ar fi "QUO VADIS" de HENRYK SIENKIEWICZ , ( i s-a decernat Premiul Nobel in 1905) Titlul face aluzie la întrebarea retorică pe care Sfântul Petru o adresează lui Iisus Hristos, pe care îl întâlnește când pleacă din Roma: "Quo vadis, Domine ?"
Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero....

Am citit cartea cand aveam vreo 14 ani.. stiu ca mi-a placut, dar cred ca era destul de grea pt varsta ce o aveam. Daca tot ai amintit-o cred ca in week-endul asta o sa incep sa o recitesc pt ca nu imi mai amintesc f bine firul cartii.

windorin 08.04.2010 13:00:09

"Proloagele de la Ohrida" - Sfantul Nicolae Velimirovici (30 lei)

Zilnic, o pagina sau maxim doua.
Este minunata "cugetarea" zilnica si "predica". Dar si viata sfintilor din fiecare zi, foarte pe scurt.

http://www.librarie.net/coperta/prol...e-la-39847.jpg

Dumitru73 08.04.2010 13:18:05

Daca ar fi sa recomand cuiva o carte duhovniceasca, i-as recomanda Patericul, cel egiptean.
Chiar ma intreb de ce nu mai citeste lumea Patericul. A fost prima carte, de gen, pe care am citit-o.
Ar mai fi "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" de Sfantul Siluan Athonitul si Scara Sfantului Ioan Scararul.
La beletristica am mai multe optiuni, nu le mai amintesc.

Ca sa inchei ca in reclame:
Cititi cu atentie si moderatie, este o recomandare facuta de un ateu ;)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:52:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.