![]() |
Am terminat de citit cartea "Cum sa supravietuim duhovniceste" de Sfantul Serghie Mecicov. Temele sunt tratate ca si cand ar spune diverse rugaciuni. Cand incepi sa o citesti, nu te mai opresti pana la final. A te opri e ca si cand te-ai multumi doar cu cateva cuvinte din rugaciunea Tatal nostru. Eu asta am simtit. (aparuta la editura Sofia)
|
Sfantul Ioan Iacob - Hozevitul "Hrana Duhovniceasca" ( Pilde, cugetari si imnuri in versuri cu continut dogmatic si moral )
|
Mi-a placut mult Patericu Egiptean si cel despre vise si vedenii + scrierile Sf. Efrem siru numit si dascalu pocaintei. Insa ce bine ar fi sa aplicam si cate ceva din ce scrie in carti, ca la citit suntem cu totii experti.
|
"Taina iubirii" – mitropolitul Antonie de Suroj.
|
...
"Razboiul nevazut" - Sf Cuv Nicodim Aghioritul, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi" - Arsenie Boca, "Mestesugul mantuirii" - staretul Efrem Filotheitul, "Cele doua extreme, ecumenismul si stilismul" - Arhim. Epifanie Teodoropulos , "Viata si invataturile unui marturisitor - PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU" - Gratia Lungu Constantineanu, "Audienta la un demon mut" - Savatie Bastovoi, "A iubi inseamna a ierta" - Savatie Bastovoi (extraordinara cartea). Bineinteles Vietile Sfintilor sunt cele mai frumoase carti dupa Sf Scriptura. Doamne ajuta!
|
Mi-a placut foarte mult cartea " Lumanarile ard pana la capat" de Sandor Marai...absolut superba!
O alta carte care mi-a ramas la suflet este " Citadela" de Kronin... |
'Zorba Grecul', 'Hristos rastignit din nou' de Kazantzakis. Dostoievski(in special Crima si pedeapsa si Fratii Karamazov), Marin Preda, 'Procesul', de Kafka. Acuma citesc 'Numele trandafirului', de Umberto Eco si e o carte f interesanta.
|
Mantuirea pacatosilor de Agapie Criteanu este cartea la care tin cel mai mult. Imi da raspunsuri la foarte multe intrebari.
Acum citesc Cuvinte vii de Arsenie Boca. |
Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie,frumoasa carte.
|
Marturisire din mlastina disperarii- Dumitru Bordeianu (viata in inchisorile comuniste)
|
Toate cartile parintelui Serafim Rose
Sfantul Ioan din Kronstadt - Liturghia, cerul pe pamant Viata Sfantului Ioan Maximovici Sfantul Nicoale Velimirovici - Rugaciuni pe malul lacului Postez aici una din rugaciunile sfantului Nicolae al Serbiei: Cine este Cel Care Se uita la mine printre toate stelele din cer si toate creaturile de pe pamânt? Acoperiti-va ochii, voi stele si creaturi; nu va mai uitati la goliciunea mea. Aceasta ma chinue destul prin proprii mei ochi. Ce este oare acolo de vazut? Un pom al vietii care a fost imputinat la marimea unui spin pe cale, care se inteapa atat pe sine cat si pe altii. Ce altceva inafara unei flacari ceresti cufundate in noroi, o flacara care nici nu lumineaza si nici nu se stinge? Plugari, nu plugaritul vostru este lucrul cel de seama, ci Domnul Care vegheaza. Cântareti, nu cântul vostru este cel ce conteaza, ci Domnul care asculta. Voi cei ce dormiti, nu somnul vostru are vreo însemnatate, ci Domnul, Cel Care trezeste. Nu baltile de apa cu stanci dimprejurul lacului sunt cele de luat in seama, ci lacul insusi. Ce este tot timpul omenesc decât un val care umezeste nisipul arzând de pe mal si apoi regreta ca a lasat în urma lacul care s-a uscat? O, stele si creaturi, nu va mai uitati la mine cu ochii vostri, ci la Domnul. El singur vede. Priviti la El si va veti vedea in patria voastra. Ce vedeti voi când va uitati la mine? O imagine a exilului vostru? O oglinda a efermitatii voastre de o clipa? O, Doamne, frumosul meu val, brodat cu serafimi de aur, acopera-mi chipul precum un val peste chipul unei vaduve si aduna-mi lacrimile in care fierbe tristetea tuturor creaturilor Tale! O, Doamne, frumusetea mea, vino si-mi fii oaspete, ca nu cumva sa ma rusinez de goliciunea mea, ca nu cumva multele priviri insetate ce cad asupra mea sa nu se intoarca acasa la fel de insetate. |
Recomand
QUO VADIS de HENRYK SIENKIEWICZ
RIDICAREA CUNUNIEI LA RANG DE TAINA - de PR ARSENIE BOCA CARAREA IMPARATIEI- de PR ARSENIE BOCA Mi-a placut si DOSTOIEVSKI |
Citat:
|
Am finalizat de citit Jurnalul lui Miron Radu Paraschivescu. Il recomand cu drag.
|
Virgil Maxim : Imn pt. crucea purtata
|
Biblia
Mie care care mi-a placut si care imi place cel mai mult este Biblia. Cand o citesc simt o alinare si o mangaiere sufleteasca pentru ca stiu ca este scrisa sub inspiratia Duhului Sfant si prin urmare as putea spune ca este scrisa de insusi Dumnezeu. Si gaesti acolo pasaje intregi in care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor.
|
Citat:
Foarte interesant! Desi citesc din Biblie, nu mi-a trecut prin minte sa o recomand... |
Va recomand cu caldura toate volumele (16) :"Ne vorbeste Parintele Cleopa" ,
|
Cartea care este daruita cu dragoste.
|
Biblia.
Stiinta Oculta scrisa de Rudolf Steiner. |
Va recomand "Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu.
|
Citat:
"Scara" a lui Ioan Scararul, mi-a placut foarte tare |
"Cristofor magul din Carpati" de Aryana Havanah si "Inuaki reptilianul din mine", de aceeasi autoare.
In ambele carti se trateaza subiectul : Cine suntem , de unde venim, cate universuri parale sunt si cum lucreaza Dumnezeu prin noi |
"Drumul spre Vozia"-(mai mult decat) un roman fantasy al parintelui Mihai-Andrei Aldea.
se poate citi si online:http://www.drumul-spre-vozia.ro/ |
"Pe urma pasilor Tai, Iisuse...", Olga Greceanu.
|
"Transformation in Christ" de Dietrich von Hildebrand
|
Impartasirea continua cu Sfintele Taine. Dosarul unei controverse — marturiile Traditiei -> Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ica jr
In urma cu 225 de ani — pe 13 ianuarie 1772 — ierodiaconul Neofit Kavsokalivitul, refugiat la Brasov, incheia redactarea primului Manual de Impartasire continua care isi propunea restabilirea sensului apostolic si patristic al practicii euharistice ortodoxe. Publicat anonim in 1777, manualul s-a izbit de rastalmaciri si a starnit polemici. In 1783 a intervenit in dezbatere si Cuviosul Nicodim Aghioritul cu un al doilea manual publicat anonim: Carte foarte folositoare de suflet despre Impartasirea continua, relansand o aprinsa controversa care a durat trei sferturi de veac. Patriarhia Ecumenica a tinut in tot acel rastimp o serie de sinoade si a emis nenumarate scrisori si documente oficiale. http://www.edituradeisis.ro/index.ph...&product_id=13 E o carte care ar trebui sa nu lipseasca din biblioteca unui ortodox. Costa doar 25 de lei. |
Pe langa cartile crestine,religioase,ale Sf.Parinti imi plac si romanele lui Jules Verne.Sunt un copil,am suflet de copil si citesc cu interes toate aventurile create de el.Sunt frumoase si misterioase.
|
Jakob Lorber
Toate operele
|
Citat:
Imi vine sa cred ca doar o inima de femeie putea scrie atat de tandru si miscator despre Locurile Sfinte. Adaug la aceasta insa si "Pelerinaj la Mormantul Domnului", a Parintelui Ioanichie Balan. Aceasta imbina randuri intregi de istorie cu neincetate rugaciuni si ganduri de slava, multumire si pocainta, inaltate lui Dumnezeu. Recomand insa Sfanta Scriptura, o carte atat de putin citita, chiar si de catre teologi si crestinii practicanti. Am deschis in Vechiul Testament, la Cartea I Regi, si am ramas uimit cate raspunsuri poate gasi omul in Biblie, oriunde ar deschide'o. Cititi capitolele 1-4 din I Regi... raspuns la infertilitate, la intrebarea "cati copii sa facem", despre nadejdea in Dumnezeu si despre puterea Lui Dumnezeu asupra vietii, despre reaua crestere a copiilor de catre parinti si nepedepsirea greselilor copiilor, la nerespectarea Bisericii si la pangarirea darurilor aduse la Altar, la rautatea slujitorilor Altarului, etc. |
Va recomad cartea parintelui Arhimandrit Sofromnie de la Essex- IUBESC, DECI EXIST.
|
Va recomand cartea ,,Acuzatul ZEK-18376 Un Sfant in lagarele comuniste,, de PARINTELE ARSENIE
|
Jakob Lorber
Jakob Lorber - oricare din lucrari , sunt multe, toate sunt frumoase
|
Pe mine m-a impresioat "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" de Sfantul Siluan Athonitul, iar din domeniul beletristic cartea mea preferata este "Panza de paianjen" de Cella Serghi.
|
Vedere duhovniceasca-Anonim ,e minunata!
o puteti gasi aici http://ortodox.dyndns.org/ro/Ionut-l...ovniceasca.zip -din carte : Mi-a spus Mântuitorul: "... Eu îti arătam în vedenie nenumărati porumbei albi ca zăpada, al căror număr era ca nisipul mării, iar tu prindeai numai putini, pe cei care zburau în jurul tău, si te bucurai pentru cei pe care îi prindeai, dar te întristai deoarece nu puteai să prinzi mai multi. Din porumbeii aceia pe care îi prindeai, atât am binevoit Eu să însemnezi despre rugăciunea mintii, cât poate firea umană să pună în lucrare. Ceilalti porumbei,pe care numai îi vedeai, dar nu-i puteai prinde, arătau întelesurile acelea pe care am binevoit să nu fie însemnate despre rugăciunea mintii, care sunt cu putintă omului numai să le vadă si să le dorească, dar nu si să le împlinească". Te-ai rugat Hristosului tău din adâncul inimii tale? Ai spart urechile lui satan care nu suferă să te audă. Din adâncul tău ai suspinat? Si-a pierdut orice control satana de frica ta. Ai trimis strigăt din inimă lui Dumnezeu împotriva diavolului? Ai pregătit înfricosătoare ploaie împotriva rătăcitorului satan. Ai transpirat de strâmtorare, rugându-te din inimă? Ai urmat sudorii lui Hristos, care s-a făcut ca stropii de sange în rugăciunea Lui, căzând pe pământ. Ai zdrobit inima ta cu rugăciunea? Ai ridicat fruntea sufletului tău si ai zdrobit fruntea lui lucifer. |
Imi place de asemenea cartea ,,Ne vorbeste parintele Porfirie''.Ai ce sa inveti de la acest parinte.
Si nu in ultimul rand ,,Parintele Paisie a spus..''. Ii multumesc cu aceasta ocazie persoanei care mi le-a daruit.Doamne ajuta! |
Citat:
Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero.... |
Citat:
|
"Proloagele de la Ohrida" - Sfantul Nicolae Velimirovici (30 lei)
Zilnic, o pagina sau maxim doua. Este minunata "cugetarea" zilnica si "predica". Dar si viata sfintilor din fiecare zi, foarte pe scurt. http://www.librarie.net/coperta/prol...e-la-39847.jpg |
Daca ar fi sa recomand cuiva o carte duhovniceasca, i-as recomanda Patericul, cel egiptean.
Chiar ma intreb de ce nu mai citeste lumea Patericul. A fost prima carte, de gen, pe care am citit-o. Ar mai fi "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" de Sfantul Siluan Athonitul si Scara Sfantului Ioan Scararul. La beletristica am mai multe optiuni, nu le mai amintesc. Ca sa inchei ca in reclame: Cititi cu atentie si moderatie, este o recomandare facuta de un ateu ;) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:52:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.