Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Mantuirea - numai la ortodocsi?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4689)

bmd 19.02.2009 18:31:38

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 117193)
Dom-le da de ce sa ne preocupe pe noi daca se mantuiesc altii pe care noi nu avem cum sa ii ajutam?
.

Frate Mihai T daca nu te intereseaza discutia asta nu participa la ea!
Pe noi ne intereseaza pentru ca asa cum spui dumneata:
Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 117193)
ne preocupam de mantuirea noastra [COLOR=red]si a celor de pe langa noi[/COLOR].

iar cei de linga noi pot fi musulmani, evrei, protestanti, catolici, hindu...ba mai mult ne pot fi chiar neamuri.
Si ca sa ajuti pe cineva trebuie sa stii de ce are nevoie, unde-i problema.... samd

john1942 04.03.2009 04:08:02

Imparatia Lui Dumnezeu

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 95971)
Nu cred ca Parintele Dumitru Staniloaie a afirmat si de protestanti ca se vor mantui caci L-ar contrazice chiar pe Iisus Hristos care a spus ca cei care nu vor manca trupul Lui si nu vor bea sangele Lui (Sfanta Impartasanie) nu vor avea viata in ei si nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu. Ori, protestantii spun ca aceste sunt doar simboluri. Plus ca ei nu se spovedesc preotilor conf Ioan 20,21 ci direct lui Dumnezeu, asa ca ei cum primesc iertare de pacate? Inseamna ca nu e nici o problema sa ne unim si cu catolicii si cu protestantii. Asa sa fie???

Mintuitorul ii spune tilharului de pe cruce care sa recunoscut pacatos vinovat aceste cuvinte; Astazi vei fi cu mine in rai. Tilharul nu a fost botezat si nici nu sa mai impartasit .Si cu toate acestea Mintuitorul ii da asigurarea ca va fi cu El

Cristofor 04.03.2009 08:44:34

Citat:

În prealabil postat de john1942 (Post 120324)
Mintuitorul ii spune tilharului de pe cruce care sa recunoscut pacatos vinovat aceste cuvinte; Astazi vei fi cu mine in rai. Tilharul nu a fost botezat si nici nu sa mai impartasit .Si cu toate acestea Mintuitorul ii da asigurarea ca va fi cu El

Da, dar tâlharul din dreapta a fost răscumpărat potrivit Legii Vechi. Și nu doar el, ci și toți drepții Vechiului Testament, toți care fie au dus o viață dreaptă, fie, greșind înaintea Domnului, le-a părut rău. Începând cu Adam. Această răscumpărare potrivit Legi Vechi nu mai este posibilă astăzi, pentru cei care au auzit cuvântul Evangheliei. Aceștia nu se mai pot răscumpăra decât într-un singur fel: cu Cristos, prin Cristos, în Cristos.

vsovi 04.03.2009 09:18:15

Mantuirea - numai la ortodocsi?!
numai la Creshtini-ortodocshi, pe calea smereniei de la Dumnezeu shi nu pe alta, alta pe care fara sa-tzi dai seama, fara sa intzelegi, fara sa pricepi, ajungi de te umpli de patimi prin marea lucrare a strangerii de averi pe pamant ca sa te statorniceshti pe calea trufiei shi mandriei shi razbunarii de ciuda din pizma shi ura pentru dragoste patimasha sau nepatimasha shi delasatoare shi lepadatoare adica sa te asemeni mereu omului rau shi tacticos-mishto plin de credintza necredincioasa, de credintza prefacuta shi dragoste fatzarnica...postind la facerile de bine catre saraci dar mancand din belshug shi cu bunatate din priviri toate fructele shi poamele dulci ale goliciunilor crezand despre chipul sau cioplit al neascultarii ca este frumos shi vesel shi simpatic shi sexy shi de gashca shi rebel shi haios shi astfel fiind intr-un entuziasm nemaintalnit dis de dimineatza, atunci cand se trezeshte din betzie shi din intoxiactzie cu tutun, deci prinzand un entuziastm, o fericire splendida dis de dimineatza ca sa-l arate, chipul sau, shi sa-l prezinte lumii cat e de plin de insushiri shi capacitatzi shi nazbatii, asha ca o jucarie, ca o scula, ca o unealta a satanei care il ajuta shi care-i ofera mereu ceainicul plin de cafea cu care sa-si incante cat poate de fain mintea shi inchipuirea lui ca sa scorniceasca, shi sa zica mereu asemenea lui alladdin din basmul acela comunist, cautand cu curiozitate si interes clar printre shtiri la rubrica noutatzi pontul cel mare sau poanta cea mare shi daca nu-l gaseshte atunci intreband pe mama desfranata omida:
"ceainicule, ceainicule, ce mai scorniceshti?

Mihai3 04.03.2009 15:28:44

Citat:

În prealabil postat de Cristofor (Post 120336)
Da, dar tâlharul din dreapta a fost răscumpărat potrivit Legii Vechi. Și nu doar el, ci și toți drepții Vechiului Testament, toți care fie au dus o viață dreaptă, fie, greșind înaintea Domnului, le-a părut rău. Începând cu Adam. Această răscumpărare potrivit Legi Vechi nu mai este posibilă astăzi, pentru cei care au auzit cuvântul Evangheliei. Aceștia nu se mai pot răscumpăra decât într-un singur fel: cu Cristos, prin Cristos, în Cristos.

catehismul BC mai zice ceva de cei din afara Bisericii:

Citat:

«În afara Bisericii nu există mântuire»

846. Cum trebuie înțeleasă această afirmație deseori repetată de Părinții Bisericii? Formulată în mod pozitiv, înseamnă că toată mântuirea vine de la Cristos-Capul prin Biserică, Trupul său:

Bazat pe Scriptură și Tradiție, Conciliul afirmă învățătura de credință că această Biserică peregrină este necesară pentru mântuire. Într-adevăr, Cristos, care este singurul Mijlocitor și Calea mântuirii, este prezent pentru noi în Trupul său, care este Biserica; El însuși, afirmând în mod explicit necesitatea credinței și a Botezului, a confirmat în același timp necesitatea Bisericii, în care oamenii intră, ca pe o poartă, prin Botez. Prin urmare, nu s-ar putea mântui aceia care, bine știind că Biserica catolică a fost întemeiată de Dumnezeu ca necesară prin Cristos Isus, nu ar voi să intre în ea sau să rămână în ea [1411].

847. Această afirmație nu-i vizează pe cei care, fără vina lor, îl ignoră pe Cristos și Biserica lui:

[color=red]Într-adevăr, aceia care, necunoscând, fără vina lor, Evanghelia lui Cristos și Biserica lui, îl caută totuși pe Dumnezeu cu inimă sinceră și se străduiesc, sub impulsul harului, să împlinească în fapte voia lui cunoscută prin glasul conștiinței, pot dobândi mântuirea veșnică [1412].[/color]

848. «Chiar dacă Dumnezeu, pe căi de El cunoscute, îi poate aduce pe oamenii care nu cunosc, fără vina lor, Evanghelia, la credința fără de care este cu neputință să-i fim plăcuți [1413], este totuși datoria imprescriptibilă a Bisericii și, în același timp, dreptul ei sacru de a vesti Evanghelia [1414]» tuturor oamenilor.

alx 04.03.2009 15:43:09

Unii pur si simplu nu vor sa inteleaga ca Ortodoxia este Calea. Am ratacit mult, ca o oaie pierduta, dar Dumnezeu mi-a scos in cale un tanar de care m-am indragostit, si cu ajutorul celui de sus, poate ne vom casatori. Stiu ca nu e indicat la mai putin de 2 ani dupa prima intalnire, asa ca am rabdare. O crestina adevarata trebuie sa rabdare, caci numai celor rabdatori, bucuriile le umple viata.

Cristofor 04.03.2009 22:11:06

"Într-adevăr, aceia care, necunoscând, fără vina lor, Evanghelia lui Cristos și Biserica lui, îl caută totuși pe Dumnezeu cu inimă sinceră și se străduiesc, sub impulsul harului, să împlinească în fapte voia lui cunoscută prin glasul conștiinței, pot dobândi mântuirea veșnică"

Această situație este rară în zilele noastre. Mult mai des am văzut oameni care, nu numai auzind, dar și citind Sf Scriptură și frecventând Biserica sporadic, pe la nunți, botezuri și înmormântări, aleg totuși ateismul, sau credința într-un Dumnezeu impersonal, în metempsihoză, metemsomatoză, OZN-uri, în orice altceva decât în Cristos. Ei își fac o socoteală foarte greșită, zicând: "Dacă voi duce o viață morală bună, atunci mă voi mântui". Îmi e milă de asemenea suflete, sunt într-o situație mult mai rea decât creștinul care are îndoieli, mai rea chiar decât păcătosul convertit. Este necesar ca toți să știe că o viață morală bună este necesară, dar nu suficientă pentru mântuire. Din fericire, atâta timp cât omul respiră, există speranță.

Mihai3 05.03.2009 15:38:26

intr-adevar rara, dar eu asa stiu ca se refera la acei oameni ca din unele triburi africane de exemplu care pur si simplu nu au auzit de Cristos, acuma-s rare situatiile acestea dar si in primul mileniu chiar daca Mantuitorul a venit deja, majoritatea lumii nici nu a auzit de El, eu nu ma refeream la cei din tari crestine, sau doar nu-i va cere Dumnezeu unu-i om lucruri imposibile pt acesta.

Marius22 05.03.2009 18:07:57

Am mai postat in cadrul unui alt topic acest fragment al Sfantului Nicolae Velimirovici. Este un text pe care il recitesc de fiecare data cu o mai mare dragoste si care mi se pare reprezentativ pentru aceasta tema.

"Dintre toti oamenii de pe pamant, cea mai mare raspundere inaintea lui Dumnezeu o poarta cel ce se numeste pe sine crestin; Dumnezeu le-a dat cel mai mult crestinilor, si va cere mult de la ei. Popoarelor care s-au indepartat de descoperirea primordiala a lui Dumnezeu. Dumnezeu le-a lasat natura si mintea: natura drept carte si mintea drept indreptar de citire a acestei carti. Crestinilor insa pe langa natura si minte, le-a fost restaurata revelatia primordiala, si li s-a dat o noua revelatie in Domnul Iisus Hristos. Crestinii au si Biserica, paznic, talcuitor si indrumator intru amandoua Revelatiile; in sfarsit, crestinii au si puterea Duhului Sfant, de viata -datator, invatator si calauzitor inca din inceputul Bisericii. Astfel pe cand necrestinii au un singur talant - mintea - care ii indruma si-i invata din cartea naturii, crestinii au cinci talanti: mintea, revelatia veche, revelatia noua, Biserica si puterea Duhului Sfant.

Cand un om care nu este crestin se intoarce catre natura, sa o citeeasca si sa o talcuiasca, are lumina unei singure candele: mintea; cand un evreu se indreapta catre natura, sa o citeasca si sa o talcuiasca, are lumina a doua candele: mintea si revelatia veche; dar cand un cresin se indreapta catre natura, sa o citeasca si sa o talcuiasca, are lumina a cinci candele: mintea, revelatia veche, revelatia noua, Biserica si puterea Duhului Sfant. Cine, asadar, vede mai bine: cel cu o lumina, cel cu doua sau cel cu cinci ? Fara indoiala ca toti pot citi cate ceva, dar nici vorba ca cel cu cinci luminari va vedea mai limpede si mai departe decat ceilalti doi.

Cand unui om care merge la lumina a cinci candele i se sting toate cinci, se gaseste intr-un intuneric cu mult mai mare decat unul care merge la lumina unei singure candele care i se stinge. Cand doi oameni se gasesesc in acelasi intuneric, mai negru e intunericul pentru ochii celui care vine dintr-o lumina mai mare. Cei care merg la lumina doar a unei singure candele, si merg cu inima curata si cu minte neintunecata, pot razbi prin valea intunecoasa a acestei lumi spre lumina cea mare a lui Dumnezeu; dar mai usor pot strabate cei al caror drum e luminat de un sfesnic cu cinci lumini. Iar daca cei care merg cu o candela sunt fara cuvant de aparare (Romani 1, 20) daca se abat din cale si se pierd in intuneric, ce cuvant de aparare inaintea lui Dumnezeu vor avea cei carora Dumnezeu le-a dat cinci lumini, daca ei se abat din cale si se pierd in intuneric ? Cu adevarat, intre toti oamenii de pe pamant, cea mai mare raspundere inaintea lui Dumnezeu o poarta cel ce se numes-te pe sine crestin."

costel 05.03.2009 18:19:02

Vezi tu Marius, multi cred ca cele cinci lumini sunt asemenea unor bunuri. Le poti purta cu tine, indiferent de starea in care esti. Ori nu-i asa. Daca nu esti impacat cu tine, cu ceilalti si cu Dumnezeu esti lipsit de ele. Multi dintre noi pierd din vedere acest aspect, si pe baza unui simplu nume: ortodox, isi iau dreptul de mare judecator: tu te mantuiesti, tu nu. Acest mod de judecata exprima pentru mine starea celui decazut si nu a celui desavarsit. Pentru ca cel ce urca se smereste, se considera cel mai mic, nu cel mai mare si cel mai privilegiat.

anne 07.03.2009 13:50:27

Dupa patru legi vor fi judecati oamenii la infricosata Judecata de apoi...

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 95172)
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.

[SIZE=3]Sfantul Grigorie de Nyssa spune ca dupa patru legi vor fi judecati oamenii la infricosata Judecata de apoi:[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]1. Cei care au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai, vor fi judecati de Hristos dupa legea constiintei data omului din nastere, numita si legea morala sau legea firii. Prin constiinta, care este glasul lui Dumnezeu in om, fiecare stie ce este bine si ce este rau. Dupa aceasta lege s-a condus lumea pana la Moise. (Romani 2, 14-15)[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]2. A doua lege dupa care se vor judeca oamenii dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos , este legea zidirilor , a intregii creatii care ne sta pururea in fata si ne spune ca este facuta atat de minunat de un Creator nevazut , de Dumnezeu. "Lumea vazuta", spune Sf. Vasile cel Mare, "este scoala a sufletelor celor cuvantatoare" , este Biblia nescrisa a tuturor oamenilor (Romani 1, 20); Filocalia , vol X, Cuvantul 5, p.43; Exaimeron, Cuvantul 1, Bucuresti, 1826) [/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]3. A treia lege, dupa care se vor judeca numai evreii, este legea scrisa a lui Moise care s-a dat pe muntele Sinai(Romani 2, 12).[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]4. A patra lege este Legea darului sau Evanghelia, data noua de Hristos , dupa care se vor judeca toate popoarele crestine (Ioan 12, 48; Romani 2, 1-6; Iacob 2, 12).[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]("Lumina si faptele credintei" - arhim. Cleopa Ilie, arhim. Ioanichie Balan, p.171, Iasi, 1994)[/SIZE]

Florin-Ionut 07.03.2009 13:59:38

Citat:

În prealabil postat de anne (Post 120919)
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]1. Cei care au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai, vor fi judecati de Hristos dupa legea constiintei data omului din nastere, numita si legea morala sau legea firii. Prin constiinta, care este glasul lui Dumnezeu in om, fiecare stie ce este bine si ce este rau. Dupa aceasta lege s-a condus lumea pana la Moise. (Romani 2, 14-15)[/SIZE]

[SIZE=3]2. A doua lege dupa care se vor judeca oamenii dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos , este legea zidirilor , a intregii creatii care ne sta pururea in fata si ne spune ca este facuta atat de minunat de un Creator nevazut , de Dumnezeu. "Lumea vazuta", spune Sf. Vasile cel Mare, "este scoala a sufletelor celor cuvantatoare" , este Biblia nescrisa a tuturor oamenilor (Romani 1, 20); Filocalia , vol X, Cuvantul 5, p.43; Exaimeron, Cuvantul 1, Bucuresti, 1826)[/SIZE]

Care-i diferenta intre primele doua criterii de judecata?

anne 08.03.2009 17:01:34

Diferente...

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 120920)
Care-i diferenta intre primele doua criterii de judecata?

Nu stiu daca sunt eu cea mai in masura sa-ti spun care e diferenta intre cele doua criterii de judecata, draga Florin - Ionut. Parintele arhim. Cleopa in cartea sa nu da explicatii referitoare la aceste judecati.
Am sa-ti spun insa cum inteleg eu, o biata pacatoasa, aceste diferente si, daca gresesc, ii rog pe cei de pe forum , care sunt mai in masura sa ne explice (teologi, preoti…), sa aduca completari, corecturi…
Prima diferenta intre cele doua judecati ar fi categoria de oameni pe care o va judeca:
1.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai;
2.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos; (indiferent daca au auzit sau nu de Hristos….- parerea mea…)
O a doua diferenta consta in insusi criteriul de judecata:
1.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea constiintei
2.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea zidirilor
Prima e clara: neavand legi scrise , cei ce au trait de la Adam pana la darea legii, vor fi judecati dupa legea firii, dupa binele si raul pe care constiinta fiecaruia l-a lucrat.
In cazul celei de a doua legi, pe langa constiinta si cele 10 porunci deja date, va judeca si dupa legea zidirilor.
Iata cum vad eu aceasta lege a zidirilor:
Privind frumosul de langa noi…apele limpezi ale raurilor , macii rosii intr-un lan de grau , cerul plin de stele, zambetul unui copil, un copac cu flori, o ploaie calda de vara, soarele ce se stinge intr-o vatra de jaratec….etc….sa vedem, sa intelegem ca dincolo de toate acestea se afla UN CREATOR NEVAZUT!!! Se afla CINEVA care le-a creeat…SA CUGETAM LA CEVA MAI PRESUS DECAT NOI care le-a dat fiinta!!! Pentru ca e imposibil ca toate astea sa fi aparut pur si simplu….din senin…fara ca CINEVA sa le fi dat viata, forma, esenta! Si sa cugetam cu admiratie, cu respect….macar (daca cu dragoste nu se poate :2:) fata de acel CREATOR!.Sa multumim acelui CREATOR pentru toate cele date noua si atat de bine randuite ! Un Creator pe care noi, crestinii, il numim atat de frumos…TATAL NOSTRU,…DUMNEZEU!
(Aceasta lege a zidirilor…as numi-o si legea cugetarii la Dumnezeu, la CREATORUL a toate cate sunt…sau, mai simplu…GANDUL NOSTRU LA DUMNEZEU,…la Creator…)
Ii rog , inca o data pe teologii sau preotii de pe acest forum sa vina cu completari si corecturi…daca nu am dreptate…daca gresesc in ceea ce am afirmat…Sau daca au observat ei insisi alte diferente.

mary20 08.03.2009 18:19:51

Citat:

În prealabil postat de matad (Post 95998)
Iustin tu chiar crezi cu tarie ca maninci trupul si bei singele lui Hristos la impartasanie ? E tare magia asta . Scuza-ma .Eu credeam ca e vorba de credinta. Isus ne invata sa facem acest ritual in memoria Lui pina la a doua venire .Eu unul nu sint dipus sa devin mistic cu tendinte spre magie alba.Abia am renuntat la ateism si magia nu are loc acolo.
Iar faptul ca tu pui o distanta fata de alti frati diferiti de tine , aduce aminte de farisei care se considerau numai ei curati.

Apoi de ce il crezi pe Dumnezeu atit de rau ,sa nu ierte pacatele . Nu EL ne considera deja neprihaniti ,daca ne intoarcem cu fata catre EL?
Mai trebuie citit Pavel.
Unde zici tu ca un alt om pacatos si neprihanit poate ierta pacatele? Stiu ca ,conducerea bisericii vrea aceasta putere.Dar asta e o ncumetare fata de Dumnezeu ,pt ca numai El are acest drept . Stii tu vreun judecator atit de curat si drept ,afara de Hristos?

Daca vrei ceva sa te intareasca vezi emisiunile de pe www.oxigen.tv
Dureaza 15min in fiecare zi.
Acolo nu se fac discriminari denominationale.

Sfânta Împărtășanie este cel mai minunat dar lăsat de Dumnezeu oamenilor pe pământ, până la întâlnirea cu El în viața viitoare.
Sfânta Împărtășanie înseamnă sfințirea pâinii și vinului, la Sfânta Liturghie, când, prin rugăciunea preotului și coborârea Duhului Sfânt, aceste daruri se transformă în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, după care preotul și toți cei credincioși se împărtășesc. Actul împărtășirii mijlocește întâlnirea cu Domnul Hristos și sfințirea întregii noastre ființe, fiind pentru cel credincios o bucurie și o binecuvântare decât care nu există mai mare, în viața pământească.
De ce săvârșește Biserica această Taină? Pentru că este darul cel mai de preț primit de la Mântuitorul Hristos. Înainte de patima Sa, El a petrecut o seară deosebită cu ucenicii Săi. Domnul i-a adunat în jurul Său ca pe niște prieteni iubiți și a săvârșit un gest minunat și semnificativ. A luat o bucată de pâine și binecuvântând-o a împărțit din ea tuturor, spunând că acela era trupul Său. Și toți au gustat. Apoi a luat și un pahar cu vin, și binecuvântându-l a dat tuturor să bea, spunând că acela era sângele Său. Și fiecare a gustat. Pe lângă această mâncare dumnezeiască, Mântuitorul le-a dat o poruncă, scurtă dar de mare preț: ca ucenicii Săi să își poarte iubire unul altuia precum El Însuși, Iisus, îi iubise pe ei.
La acea cină, Mântuitorul i-a învățat pe ucenici cum să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său. După Înălțarea Sa la cer, prin trimiterea Duhului Sfânt, ucenicii lui Iisus primesc ei înșiși puterea de a săvârși ceea ce îi învățase Mântuitorul mai înainte, și de a împărți acest Dar tuturor celor credincioși, pentru ca toți să-l poată primi pe Hristos și să se mântuiască.
Astfel, fiecare Sfântă Liturghie este chipul acelei întâlniri dintre Mântuitorul Iisus și ucenicii Săi. El vine la ei prin darul Trupului și Sângelui Său, iar ei, credincioșii, adunați în jurul Său, primesc cu credință și dragoste, ca din mâna Lui, Sfânta Împărtășanie. Este un gest de apropiere și dragoste, exact ca la acea Cină de Taină, și nici unul dintre ucenicii Săi nu s-ar gândi să refuze darul sau să stea deoparte. Toți se împărtășesc și parcă altfel nici nu se poate...
Cum, nu se poate totuși să fim creștini și ucenici ai Domnului, chiar dacă la Liturghie noi de cele mai multe ori nu ne împărtășim? Nu e de ajuns că postim când putem, că citim destule rugăciuni, că mergem duminica și în sărbători la biserică?
Mântuitorul Hristos avea cu ucenicii Săi o legătură plină de iubire; ucenicii Îl ascultau cu iubire și cu încredințarea că învățăturile Lui sunt bune și mântuitoare. El i-a învățat să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său, și tot El le-a mai spus că cine nu face aceasta nu poate să moștenească viața cea veșnică. Înțelegem de aici că împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului reprezintă o condiție indispensabilă mântuirii.
Pe vremea Sfinților Apostoli și după aceea, creștinii aveau multă dragoste pentru Hristos și se împărtășeau la fiecare Sfântă Liturghie. Ei înțelegeau foarte bine că Sfânta Liturghie aceasta înseamnă în principal: împărtășirea cu Hristos, prin care primeau darul Duhului Sfânt și putere dumnezeiască de a se iubi unii pe alții și de a trăi ca adevărați ucenici ai iubitului lor Învățător și Domn.
Noi, creștinii de astăzi, câtă dragoste avem față de Mântuitorul Iisus Hristos? Cum ne ducem la Sfânta Liturghie și cum ne întoarcem de acolo? Ne ducem pregătiți să-L întâlnim pe Fiul lui Dumnezeu și să ne sfințim viața prin Împărtășanie? Și ne întoarcem noi purtându-L în noi, cu smerenie si dragoste, cum au făcut dintotdeauna adevărații Săi ucenici? Sau rămânem încă o dată goi de darul cel mai de preț, pentru că, din cine știe ce cauză, nu am înțeles ce se săvârșește acolo, Cine vine la noi și ni Se dăruiește, Cine ne iubește și ne mântuiește, și așa am rămas deoparte, ca și cum nici măcar n-am fi intrat în cămăruța de taină unde Mântuitorul se împărtășește ucenicilor Săi.

stefanmitric77 15.03.2009 21:48:21

credinta ta acum, este stramba. Nu te uita la tot felul de emisiuni care au rolul de distrugere a ortodoxiei. Sfanta impartasanie este taina si drumul spre mantuire

vero37 02.04.2009 14:44:48

mintuire doar pentru ortodoxi

Caci prin Har a-ti fost mantuiti,prin credinta .Siaceasta nu vine de la voi,ci este darul lui Dumnezeu. Deci nu un cult ne aduce mintuire.

windorin 02.04.2009 14:59:59

Deci sa stam si sa asteptam darul lui Dumnezeu, nu? Sau sa credem, neasteptand decat incredintarea lui Dumnezeu? (Sa se ia aminte la diferenta dintre credinta si incredintare.)

Daca eu cred ca sotia mea exista langa mine si ma iubeste, ma straduiesc si eu sa ii arat ca exist langa ea si ca o iubesc. Ma trezesc inainte ei (dupa cum indeamna si Sfantul Ioan Gura de Aur), nu o tratez de sus si altele asemenea. Deci exista "un cult" al vietii in doi.

Cu atat mai mult pentru Dumnezeu. Nu se cade sa manifestam ceea ce credem? Adica sa ne adunam impreuna, ca urmare a dragostei unuia fata de altul, sa ne rugam, sa cantam, sa citim, sa impartasim ceea ce avem. Fiecare cu darul lui: unul canta, altul citeste, altul predica, altul slujeste, altul picteaza, altul face tamaie, altul face lumanari, altul asculta.

vero37 02.04.2009 15:03:56

Mantuire -doar la ortodoxi

cine va crede-ti frati ortodoxi sa faceti astfel de remarci.Ia cititi Epistola catre Efeseni cap.2;10 ,sa vedem,se refera la vreun cult s-au la harul lui Dumnezeu.ATENTIE!sa nu va aflati ca hotariti in locul lui Dumnezeu.Sa nu va treziti ca faceti cu alte culte cum au facut evreii necredinciosi ,dar se credeau credinciosi,cu Domnul Isus.Si ia cititi si Luca cap.19;1-10 si vedeti cum a fost mintuit Zacheu si nu a fost ortodox.cumputeti sa denigrati ,mai bine studiem scriptura impreuna si il laudam pe dumnezeu decat sa facem cearta de culte.

vero37 02.04.2009 15:18:04

Mantuire -doar la ortodoxi

se cunoaste ca nu studiezi scriptura.Altfel ai fi recunoscut ca asta a zis-o Domnul Dumnezeu prin gura lui Pavel in Efeseni cap.2;8 si ar fi bine sa citesti tot capitolul,pentru lamurire.

vero37 02.04.2009 15:20:43

Citat:

În prealabil postat de vero37 (Post 126296)
se cunoaste ca nu studiezi scriptura.Altfel ai fi recunoscut ca asta a zis-o Domnul Dumnezeu prin gura lui Pavel in Efeseni cap.2;8 si ar fi bine sa citesti tot capitolul,pentru lamurire.

Pentru windorin.

razvan_m 02.04.2009 21:38:48

Ce cauta sectantii la aceasta rubrica?

De ce vrei, Vero, sectantule, sa tulburi apele pe aici cu parerile inspirate de slava ta desarta cum ca tu esti atotcunoscator al Scripturii? Sa iti spun cine esti pe-adevaratelea? Un neica-nimeni ratacit pe la ereticii sectanti, sectanti ce au facut prozeliti in lume din pricina americanilor, celor care au inventat sectele de maximum trei sute de ani ca sa loveasca in Ortodoxie.
Intinde-o de aici - ai doar rubrica ta preferata, aceea dedicata sectelor - acolo si numai acolo, tu, ereticule, vei fi avand dreptul sa scrii... La urma urmelor, ca sa-ti faci prozeliti, de ce nu deschizi si tu un topic al tau ca oamenii, ca sa vezi ce scursuri din punct de vedere spiritual ale societatii romanesti te vor urma. Esti ERETIC, indiferent de ceea ce vei spune. Nimic nu te va face sa devii dreptcredincios pana nu vei trece la Ortodoxie. Pana atunci, intinde-o de pe acest topic!!!

vero37 07.04.2009 13:52:29

mintuirea numai la ortodoxi?

Frati ortodoxi in Ioan cap.3-16 ni se spune:Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in EL, sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.Zice clar ca oricine crede in EL.

Florin-Ionut 07.04.2009 14:16:02

Citat:

În prealabil postat de vero37 (Post 127214)
Frati ortodoxi in Ioan cap.3-16 ni se spune:Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in EL, sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.Zice clar ca oricine crede in EL.

Depinde ce anume cred respectivii. Hinduistii cred ca a fost un avatar eliberat in viata, mahomedanii cred si ei ca a fost unul dintre profeti; monofizitii, nestorienii, mormonii, martorii lui Iehova si ceilalti au si ei o "credinta" in Iisus Hristos, dar o credinta falsa, domnule. Adevarul este la ortodocsi, pentru ca respecta cu sfintenie dogmele stabilite inca din primele secole ale crestinismului. Pana si catolicii s-au indepartat de Adevar (probabil ca atunci s-au incheiat cei 1000 de ani si satana a fost dezlegat), ce sa mai zic despre cei care s-au desprins din catolici...

Vezi ca mai este un verset care spune cam asa, la Matei 7, 23:

"Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea."

Oare despre cine ne vorbeste aici Fiul lui Dumnezeu?!

trandafiralb 07.04.2009 14:31:06

Eu zic sa nu mai pierdem timpul cu intrebari a caror raspuns il stim deja: Da, Mantuirea e doar la ortodocsi si poate la catolici (gresesc?). Restul ajung in iad, chinuiti pentru eternitate.

Florin-Ionut 07.04.2009 15:07:00

Citat:

În prealabil postat de trandafiralb (Post 127221)
Eu zic sa nu mai pierdem timpul cu intrebari a caror raspuns il stim deja: Da, Mantuirea e doar la ortodocsi si poate la catolici (gresesc?). Restul ajung in iad, chinuiti pentru eternitate.

Da, gresesti. Mantuirea numai Dumnezeu o acorda si stie El bine sa cerceteze inimile. Deci nu te grabi sa condamni aproape intreaga omenire la chinuri infernale... :) Exista mai multe "raiuri" ca sa le zic asa, unele mai apropiate de Dumnezeu, altele mai "departate" (talharul de-a dreapta a pasit in Rai, dar in mod sigur nu a ajuns in Imparatia Cerurilor cu Ioan Botezatorul). Si mai multe nivele de chin, adica un criminal in serie nu va sta in acelasi loc cu un crestin care nu a reusit sa se mantuiasca din cauza patimii iubirii de bani sau a mandriei de exemplu.

Si nu poti sa condamni la gramada aproape 2 miliarde de chinezi si 1 miliard de indieni (si pe cei dinaintea lor) pentru ca n-au auzit de Iisus Hristos. Pentru ei exista alte criterii de judecata, cum s-a mai scris pe forum de cateva ori.

Deci credinta ortodoxa este cea adevarata, Dumnezeu nu-i va judeca pe oameni superficial pentru vesnicie. Fiecare dintre noi este un caz particular, insa vai de noi ortodocsii care mult am stiut si putin am facut... Pentru noi nu vor exista circumstante atenuante!

vero37 07.04.2009 15:49:21

mintuire doar la ortodoxi

dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive .daca el more cu credinta ca Isus este mintuitorul, sau oare este imposibil sa fie mintuit.oare Dumnezeu nu poate face posibil ceea ce la oameni este imposibil.In Evrei ni se spune :Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri;patrunde acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii .Daca acel om se ghideaza dupa cuvintul lui Dumnezeu,il iubeste si il crede tot nu este mintuit de nu poate fi ortodox cum am mai spus ,din diferite motive?Cu respect astept raspuns.

razvan_m 07.04.2009 15:54:46

Citat:

În prealabil postat de vero37 (Post 127240)
dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive .daca el more cu credinta ca Isus este mintuitorul, sau oare este imposibil sa fie mintuit.oare Dumnezeu nu poate face posibil ceea ce la oameni este imposibil.In Evrei ni se spune :Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri;patrunde acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii .Daca acel om se ghideaza dupa cuvintul lui Dumnezeu,il iubeste si il crede tot nu este mintuit de nu poate fi ortodox cum am mai spus ,din diferite motive?Cu respect astept raspuns.

Vero, intai invata sa scrii corect si dupa aceea mai posteaza!

valentin.viliga 07.04.2009 16:22:02

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 127242)
Vero, intai invata sa scrii corect si dupa aceea mai posteaza!

cred ca raspunsul trebuia sa fie altul...

razvan_m 07.04.2009 16:37:49

Daca vrei acel raspuns, mantuirea exista la:
-ortodocsi;
-la anumiti eretici care nu au auzit de Ortodoxie, insa fac faptele cele bineplacute in fata lui Dumnezeu [catolici si protestanti], e adevarat putini la numar;
-apoi e o minciuna practic sa zici ca exista pagani care n-au auzit de Domnul Iisus Hristos. Practic toti au auzit, insa din motive de comoditate sau de alta natura continua sa invoce "ajutorul" zeitatilor pagane in viata de zi cu zi. Astia sunt politeisti si cred in demoni. E o aiureala sa spui ca s-ar putea mantui crezand in demoni.

vero37 07.04.2009 17:08:16

Razvan_m

Ai contorsionat rau de tot mesajul meu.De la ce am spus eu la ce ai ajuns tu este diferenta mare.Si apoi ai recunoscut si tu ca pot fi mintuiti si altii in afara de ortodoxi.In alt rind mi-ai spus mie ca imi fac slava desarta,dar uita-te la limbajul tau,asta arata ce caracter ai .In psalmul 141:3 zice:Pune, Doamne,o straja inaintea gurii mele,si pazeste usa buzelor mele.Nici in mesajul care mi l-ai trimis mai inainte nu mi-ai dat o replica din Scriptura,nici acum,dai verdicte doar de la tine si vai ce limbaj.Si da,intradevar se fac greseli de scriere si nu sunt singurul caz,dar tu nu faci greseli?S-au poate esti perfect!? Ai vorbit mult si jignitor,dar fara un raspuns clar in ambele mesaje.

Florin-Ionut 08.04.2009 06:35:45

Citat:

În prealabil postat de vero37 (Post 127240)
dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive

Cum am mai zis, fiecare dintre noi este un caz particular inaintea lui Dumnezeu. Eu cred ca respectivul s-ar mantui, dar nu ar ajunge in Imparatia Cerurilor, ci in Rai.

Una e sa te gandesti la un protestant din America sa zicem, care n-a stiut toata viata decat de ceea ce a auzit la adunarea lui, acolo, si care a adormit in speranta invierii, cu credinta in Hristos. Iar altul este cazul tau de exemplu, care ai avut privilegiul de a te fi nascut intr-o tara ortodoxa, care ai avut acces la Adevar si l-ai refuzat constient. Pe tine nu te vad bine, sa stii. Fara suparare, dar asta cred eu.

Dar sa nu uitam ca:

"O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui!
Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?" Romani 11, 33-34

vero37 08.04.2009 11:33:09

Florin Ionut

Nu este nici o suparare ca ti-ai spus parerea,toti avem dreptul asta.Doar comunicind politicos putem convietui in pace.Am vazut ca tu faci diferenta intre Imparatia lui Dumnezeu si rai.Astea doua una sunt.Adica vrei sa spui ca in Rai va fi mai putin bine decat in Imparatia lui Dumnezeu?Nu exista aceasta diferenta.Imparatiei lui Dumnezeu i se mai spune si Rai si invers,cum si iadului i se mai spune si moartea a doua,s-au iazul de foc si pucioasa.Ai zis de protestantul din America,ei bine, dar in America sunt multe culte printre care si cel ortodox ca si la noi.si ai spus ca intradevar ,unul ce crede in Isus,indiferent de nationalitate s-au cult si moare in Hristos este mintuit.Asta este esenta,MINTUIREA sufletelor noastre de pacate,dupa aceea este treaba lui Dumnezeu.De ce a venit Domnul Isus pe pamint,sa ne Mintuiasca,Nu?Dupa aceea El stie ce are de facut.Ai spus ca am renuntat de buna voie la adevar.Care este adevarul daca nu Cuvintul lui Dumnezeu si credinta nestamutata in El?Stii ca tarisoara noastra a fost cindva incorporata in imperiul bulgar si ca o vreme bulgarii au stat sub jurisdictia Papei de la Roma,ca atare si Romania.Si Roma a fost catolica si este .insa in anul 870,din motive geopolitice,bulgarii au rupt legatura cu Roma si s-a unit cu Constantinopolul.Asa s-a trecut de la catolicism la ortodoxie.Automat ei le-au impus ruperea romanilor de Roma si acceptarea ortodoxiei bizantine.Cu Romani 11;33-34 sunt foarte de acord si ma bucur nespus de mult ca citesti Biblia,asta este un pas esential.Pe mine Biblia m-a facut sa inteleg ca sunt o persoana pacatoasa si asa mi-am cerut iertare de la Dumnezeu penru pacatele mele. Dumnezeu sa binecuvinteze Romania!

Florin-Ionut 08.04.2009 12:55:26

Citat:

În prealabil postat de vero37 (Post 127407)
Am vazut ca tu faci diferenta intre Imparatia lui Dumnezeu si rai.Astea doua una sunt.Adica vrei sa spui ca in Rai va fi mai putin bine decat in Imparatia lui Dumnezeu?Nu exista aceasta diferenta.Imparatiei lui Dumnezeu i se mai spune si Rai si invers,cum si iadului i se mai spune si moartea a doua,s-au iazul de foc si pucioasa.

Eu cred ca numai cei desavarsiti vor ajunge sa-L vada pe Dumnezeu. Vorbesc de Sfintii care ajung sa dobandeasca Duhul Sfant inca din lumea asta, pentru ca acesta este sensul Imparatiei lui Dumnezeu din inimile lor. Acesta este si intelesul invocatiei "vie Imparatia Ta", adica sa vina Duhul Tau Cel Sfant.

Poate ca Raiul este sinonim cu Imparatia, dar daca este asa atunci in mod sigur exista mai multe nivele de fericire la care ajung oamenii, pentru ca nu toti cei care se mantuiesc ajung la aceeasi apropiere de Dumnezeu: "În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt." Ioan 14, 2 Era evident ca sunt mai multe locuri in Cer pentru noi, dar aici nu cred ca ni se comunica multitudinea, ci faptul ca locasurile sunt diferite, pe masura desavarsirii noastre.

Acel musulman fictiv care L-a acceptat pe Hristos in ultima clipa nu s-a desavarsit in acea clipa. La fel si talharul care a "furat" Raiul pe cruce. Dumnezeu il mantuieste, insa nu-l va aseza langa Sfintii Sai, pentru ca nu a devenit Sfant instantaneu... La fel si un locuitor al junglei se poate mantui prin legea firii fara sa fie macar crestin, avand o inima buna si traind o viata decenta, dar nu pot crede ca va ajunge foarte aproape de Dumnezeu. Pentru ca mai este si acel verset care ne spune ca de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu, nu? Dar nici in iad nu va aruncat pentru ca s-a nascut in jungla. Poate ca totusi exista o deosebire sensibila intre Cerurile Sfintilor si Raiul dreptilor...

De fapt, cred ca noi doi avem o conceptie diferita despre sfintenie si de aici pornesc divergentele.

vero37 09.04.2009 17:51:07

Florin-Ionut

Eu mai vad aceasta situatie in felul urmator:ca si cum doua persoane vor sa urce un munte care arata identic din orice parte l-ai privi. Se afla amandoi in fata muntelui,dar unul vrea sa urce pe partea stanga si celalalt pe partea dreapta.Si se hotarasc asa sa faca.Toate bune si la locul lor.Au un ghid scris dupa care se orienteaza, identic.Isi dau mana si pleaca la drum,avand amindoi aceeasi tinta,sa ajunga in virf.Pe parcurs cerceteaza ghidul sa nu se rataceasca si dupa un timp ajung amindoi la destinatie.S-au bucurat nespus cand s-au reintilnit si au ramas prieteni in continuare.Nu vad discutiile noastre ca pe niste divergente.Sant opinii diferite pentru ca gandim diferit,suntem persoane diferite si facem parte din culturi diferite.Ar fi bine sa se rezume divergentele dintre culte doar la atat.cred ca stii ca si intre persoane care fac parte din acelasi cult exista conceptii diferite.Am multe rude apartinatoare altui cult si ne intelegem,ne vizitam.Am casnicia mixta si ne intelegem.In casa la mine vine si preotul ortodox,dar si pastorul.Ne impacam si cu unu si cu altul.Mi-a placut cum ai spus de tilharul care a "furat" raiul pe cruce.Am vazut ca ai si tu ghidul cel bun,Biblia si vad ca ai aceeasi tinta,sa ajungi in Imparatia lui Dumnezeu.Totul este O.K.

razvan_m 09.04.2009 23:17:01

Vero, ce spune Sf. Apostol Pavel in una din Epistolele sale? Daca dupa ce il povatuiesti pe eretic de doua ori sa treaca la dreapta credinta [Ortodoxia], iar acela refuza cu incapatinare luandu-se dupa mintea lui ratacita, atunci se cade ca a treia oara sa nu-i mai spunem nimic, lasandu-L pe Domnul sa hotarasca in marea Sa milostivire ce e bun si de folos pentru acel eretic. Iar ereticul din discutia aceasta esti tu. Propun fratilor ortodocsi sa intrerupa orice dialog cu tine, care vad ca nu duce la nimic bun, ci doar continua in nesfarsite discutii al caror subiect a fost lamurit o data pentru totdeauna de Sfintii Parinti ai Ortodoxiei. Deci sa vorbesti numai tu singur si tot tu sa te auzi/citesti pe acest topic. Caci erezia ta e prea mare si prea evidenta ca sa incerce cineva sa te indrepte. Am stiut din prima ca tu esti un eretic dintre multele milioane de eretici protestanti din lumea aceasta. Asa ca, fa-ne un bine si nu ne mai provoca la subiecte pe care Parintii Bisericii naostre Ortodoxe le-au lamurit o data pentru totdeauan. Iar daca nu vrei sa dispari de pe forum prin propunerea pe care i-o voi face adminului de a te bana pentru erezie, pune mana si citeste cele 12 volume ale Filocaliei [crema operelor Sfintilor Parinti ai Bisericii] si dupa aceea cere-ne lamuriri si ti le vom da cu placere.

Razvan

razvan_m 09.04.2009 23:19:18

Iar daca persisti in erezie, maine vei fi banat de pe acest forum la propunerea mea personala pe care i-o voi face domnului admin Adrian.

razvan_m 09.04.2009 23:22:35

Iar daca nu vrei sa fii eliminat de pe acest hub, fa o pauza si studiaza Filocalia [12 volume]. Vorbesc cat se poate de serios, iar in caz contrar, maine mai devreme de ora aceasta nu vei mai avea acces pe acest forum ORTODOX, nu protestant.

razvan_m 09.04.2009 23:23:13

Nu hub, ci forum. Scz ptr. greseala.

vasidank 10.04.2009 02:35:00

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 127757)
Propun fratilor ortodocsi sa intrerupa orice dialog cu tine

"Refuzul de a comunica, dorul după armonie și agresivitatea comunicativă reflectă incapacitatea de a relaționa problematizarea propriei identităti prin concepte și interpretări concurențiale de viață și ale lumii."
E un citat dintr-un autor eretic. Pe deasupra mai e si neamt. Sau oare o fi inspirat chiar de Satana insusi?
Citatul cu sa ii spui de 2 ori fratelui...ereticului s.a.m.d. l-am vazut de vreo 20 de ori pe forum intr-o jumatate de ora. Daca asta e argumentul unei discutii intre doi oameni care cauta mantuirea (evident unul dintre ei a gasit-o deja) atunci ce rost mai are forumul asta? Hai sa banam toti ereticii de aici si sa ne lafaim in bucuria mantuirii.

vero37 11.04.2009 10:38:46

Razvan m

Este postat pe forum in felul urmator :Biserica ortodoxa in relatie cu alte confesiuni,de aici am tras concluzia ca vreti pareri de la diferite culte.De aici am intrat la alt subiect care enunta intrebarea:Mintuirea-numai la ortodoxi?Si iarasi am tras concluzia ca se doreste comunicarea cu diferite culte.Cel putin asa sugereaza titlurile.Am citat versete biblice,sper ca sunt corecte si din punctul tau de vedere.Nu am incalcat regulile forumului.Mi-am spus si parerile mele intr-un mod manierat si nu am blamat pe nimeni.Nu ca as vrea sa-ti dau tie socoteala,dar dupa cum suna sibiectele puse in discutie pe forum se intelege ca vreti pareri interconfesionale si nu numai ale cultului ortodox.Este ca si cum ne-ti fi invitat la discutii deschise pe aceasta tema.Nici nu am facut propaganda pentru vreun cult anume ci doar lui Dumnezeu,conform Cuvantului Sau.Daca nu va intereseaza si parerile noastre,inseamna ca nu va intereseaza de noi.In cazul asta de ce puneti problema mintuirii noastre ci nu a voastra.Va cereti doar pareri unii altora despre mintuirea noastra?Dar a voastra,de ce nu este pusa in discutie?De ce vezi gunoiul din ochii nostri si nu vezi barna din ochii tai.scoate mai intai barna din ochii tai si vei vedea mult mai bine sa scoti si gunoiul din ochii mei.Nu stii ca daca cineva il lauda pe Isus Hristos si crede in El nu are cum sa fie impotriva LUi?Dumnezeu este cel ce da verdictul,astfel ca nici un om nu poate hotari asupra sufletului altui om,unde va merge acesta!Sigur ca se cunoaste pomul dupa rod,dar este in puterea lui Dumnezeu sa hotarasca daca acesta va fi altoit cu un soi bun ,in cazul in care rodul pomului este rau,nu se poate altoi pomul singur.Dumnezeu sa ne cerceteze si sa ne binecuvinteze pe toti!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:47:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.