![]() |
interpretari ciudate
Dragii mei,sunt un martor al lui Iehova si m-a frapat modul in care interpretati Biblia....
Sa va dau doua exemple: -imaginile din Tabernacol si Heruvimii de pe chivot NU erau asezate acolo pt.inchinare!! Evreii NU se inchinau chivotului,ci NUMAI Tatalui ceresc,IHWH!!! (IEHOVA). -pe cale de consecinta,cultul icoanelor si al crucii INCALCA FLAGRANT porunca a II a!!! Acolo scrie " sa nu-ti faci chip cioplit,nici turnat,NICI VREO ASEMANARE A UNUI LUCRU DE PE PAMANT SAU DIN CER si SA NU TE INCHINI LUI"!! Clar??NU SE REFERA LA LUCRURI PAGANE,ci la TOATE LUCRURILE!! Deci,TOTI CEI CE SE INCHINA ICOANELOR SAU CRUCII,sunt,conform Bibliei,nu crestini,ci idolatrii!!! Sigur,termenul e dur,dar nu am ce face;nu eu spun aceasta,ci insusi Dumnezeu!! Al doilea exemplu este cu privire la identitatea Fiului,Isus Christos.Dvs.dati o interpretare halucinanta unui verset foarte clar.Obarsie inseamna origine,inceput....iar Tatal nu are obarsie (inceput) in timp ce Fiul are( ...inceputul zidirii...ati citit??).Fiul are toata puterea in cer si pe pamant de la Tatal.Fiul nu cunoaste ziua sfarsitului,deci NU este Dumnezeu Atotputernic.Numai Tatal este,pt.ca Tatal este capul lui Christos.Biblia ne spune fara echivoc:"...avem UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL...".Sigur ca-l numeste pe Fiul Dumnezeu,dar si Moise a fost facut Dumnezeu pt.Faraon....Fiul are o dumnezeire diferita de a tatalui.NU este egal cu Tatal.Biblia ne spune ca " nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu si sa traiasca" ,in timp ce pe Isus l-au vazut multi,inclusiv in glorie cereasca!!Fiul ,la sfarsitul domniei de 1000 de ani,se va supune Tatalui... Deocamdata atat si sper sa inlaturati din comentarii indecenta si intoleranta.... |
Citat:
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. 2. Acesta era întru început la Dumnezeu. 3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. 4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor. 5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o. 6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan. 7. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toți să creadă prin el. 8. Nu era el Lumina ci ca să mărturisească despre Lumină. 9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume. 10. În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. 11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit. 12. Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, 13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. 14. Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. (Ioan 1, 1-14) Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toți!(II Co 13,13) 23. Iar Iisus umbla prin templu, în pridvorul lui Solomon. 24. Deci L-au împresurat iudeii și Îi ziceau: Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Hristosul, spune-o nouă pe față. 25. Iisus le-a răspuns: V-am spus și nu credeți. Lucrările pe care le fac în numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine. 26. Dar voi nu credeți, pentru că nu sunteți dintre oile Mele. 27. Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine. 28. Și Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi. 29. Tatăl Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decât toți, și nimeni nu poate să le răpească din mâna Tatălui Meu. 30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem. Ioan 10, 23-30 http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif |
acum nu mai inteleg nimic...
Ce legatura au versetele postate pe forum cu ceea ce am comentat eu???
Vreti sa dovediti dumnezeirea lui Isus...dar eu nu o neg!!! Numai ca,noi crestinii avem UN SINGUR DUMNEZEU ADEVARAT -Tatal-Ioan 17:3 si I Cor.8:5,6.Un singur Dumnezeu Atotputernic...TATAL.Isus este Marele Preot,Unicul Mijlocitor intre noi si Dumnezeu( deci nu mijloceste intre noi si El insusi!!!),Regele nostru,Invatatorul,Mantuitorul nostru...Calea,Adevarul si Viata..... El nu poate fi Dumnezeu si Mare Preot in acelasi timp,asa cum ipoteza ca ar fi fost Dumnezeu si om in acelasi timp este ilogica...si falsa.Poate sa fie Dumnezeu ispitit??Se poate inchina El cuiva??? Poate Dumnezeu sa moara??? Cum explicati faptul ca Enoh,Noe,Avraam,Moise,David,Isaia,Daniel,Ioan Botezatorul,Petru,Pavel ,Matei,Luca etc.NU AU CREZUT IN TREIME,aceasta fiind introdusa in biserica in anul 382 e.n.la Conciliul de la Constantinopole?? Si Ioan1:1 ne vorbeste de un inceput al Cuvantului ,care era Dumnezeu ...dar era in acelasi timp CU Dumnezeu!Vedeti? Fiul este un Dumnezeu diferit de Tatal,supus Tatalui....iar Tatal nu are inceput,pe cand Fiul are.Si Dvs.,trinitarienii,ignorati Ioan 1:18.NIMENI NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU!!! Asa scrie acolo....Nu l-a vazut nimeni pe Isus?? Si va rog sa-mi mai explicati un lucru: ce fel de preotie detin preotii ortodocsi??? Biblia ne vorbeste prin apostolul Pavel de doua preotii: dupa randuiala lui Aron si dupa randuiala lui Melhisedec.Care din cele doua o au?? Si inca un lucru:daca avem un singur Mijlocitor intre noi si Dumnezeu,de ce Dvs.va rugati:"Sfanta Nascatoare (theotokos) mijloceste pt.noi"???Ce baza biblica aveti pt.aceasta??? |
Nedumerire!
Mai omule ce cauti pe forumul acesta?Chiar nu iti dai seama ce vorbesti si despre cine vorbesti?Cum poti sa spui despre Maica Domnului asa ceva?
Dar voi sectantii sunteti chiar asa de indoctrinati.Se si vede din explicatiile de pe topic.Ce cauti aici pe forumul acesta.Dute omule la iehovistii tai ca nimeni nu vrea sa stea de vb cu tine. Voi care nu tineti nici o sarbatoare ,voi care bateti din usa in usa sa va impartiti pliantele care nu au nici o valoare pt nimeni,indraznesti sa intri pe forumul acesta si sa ne vb despre Maica Domnului. Dute omule si lasane in pace ca aici nu ii locul tau! |
Vii si ne spui cum interpretam noi biblia?????????????
Biblia ne învață că există doar un singur Dumnezeu adevărat (Isaia 43:10-11; 44:6,8). Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt sunt identificați ca fiind Persoane distincte dintr-o Dumnezeire triunită (Mat.3:16-17; 2Cor.13:14). În întreg Noul Testament Fiul și Duhul Sfânt, cât și Tatăl, sunt în mod separat identificați ca fiind Dumnezeu. Fiecare posedă atribute divine și acționează ca Dumnezeu (Fiul: Marcu 2:5-12; Ioan 20:28; Evrei 1:8; Duhul Sfânt: Fapte 5:3-4; 2Cor.3:17-18). Deschide ochii si inima daca poti. |
Sa va ierte Dumnezeu !!
pe cei ce sunteti Iehovisti ca va inselati amarnic, chiar in biblie scrie sa va cinstiti parinti, si voi nici pe Mama Mantuitorului Nostru nu O cinstiti ? Casa pe care Insasi Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-o ? vai de voi, ca nici un Mijlocitor nu o sa aveti cand va veni momentul, caci cel ce necinsteste Mama cum ar putea sa-l cinsteasca pe Fiu ? Iar cel ce il necinsteste pe Fiu, va fi asemeni slugii care ii s-a dat pe mana via, iar cand a fost la cules si l-a trimis Tatal pe Fiu dupa rod, sluga la omorat . Ce credeti ca va face mai apoi Tatal ? Dumnezeu sa ne ierte pe toti dupa mare mila lui !
|
Citat:
http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif |
Citat:
Ce ai de comentat despre șarpele de aramă ? Nici lui nu i se închinau israeliții ? Referitor la dumnezeirea Domnului Iisus, este pierdere de vreme deoarece majoritatea sectelor martorilor o recunosc în afră de câțiva ateiști care umblă la ei și nu recunosc preexistența Domnului ca "Cuvânt". ;) Ași putea să citez: Proverbe 30:4 - Cine s-a suit în ceruri și iarăși s-a pogorât, cine a adunat vântul în mâinile lui? Cine a legat apele în haina lui? Cine a întărit toate marginile pământului? Care este numele lui și care este numele Fiului Său? Spune dacă știi! La acesta un brahamist ar zice că se referă la fiul regelui. Învățătorul Pavel, apostolul a citat din Psalmul 2: Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei! Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei; Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut! Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta, marginile pământului. Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!" Și acum împărați, înțelegeți! Învățați-vă toți, care judecați pământul! (Psalmul 2:4-10) Ep. Evrei 1:1-6; 5:5 - După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile. El, care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui, și care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curățirea păcatelor, și a șezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte, ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moștenit un Nume mult mai minunat decât al lor. Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut?” Și iarăși: „Eu Îi voi fi Tată, și El Îmi va fi Fiu?” Și, când duce iarăși în lume pe Cel întâi-născut, zice: „Toți îngerii lui Dumnezeu să I se închine!” Amin |
Citat:
|
Am o intrebare pentru martorii LUI IEHOVA.
Dece credeti voi ca ISUS era in cer arhanghelul MIHAIL? Dece nu credeti ca ecsista viata dupa moarte si dece credeti ca o sa ecsistati numai in memoria LUI DUMNEZEU pina la inviere? Dece nu credeti in iad si rai? |
Referitor la Fecioara Maria pina si musulmanii cred ca este cea mai mare intre femei iar voi care va credeti crestini vorbiti asa ce putem crede despre voi.Sper sa fi fost o greseala in exprimarea voastra.
Daca un simplu om cind se roaga LUI DUMNEZEU este ascultat cu atat mai mult este ascultata Maica DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS cind se roaga LUI DUMNEZEU. |
Nu are nimeni curaj sa raspunda la aceste intrebari.:68::33::(
|
Nu stiu cine ai vrea sa ti raspunda...eu nu pot decat sa zic ca eu m-am ingrozit cand o fata din aceasta secta mi a spus ca nu trebuie sa ne rugam la Maica Domnului ca nu facem altceva decat sa facem voia diavolului, car ar fi o inselare rugaciunea la maica Domnului si Sfinti...Iar eu care stiu cat de mult m-a ajutat Maicuta Domnului si Sfintii. Sunt oi ratacite saracii...
|
Citat:
Amestecarea in anumite treburi pot sa ne raneasca, eu tocmai am patit-o in seara asta - m-am bagat in tarate si m-au rontait porcii. Asa ca nu mai sta de vorba, doar iti amarasti sufletul............ |
Citat:
Bineinteles, sunt sigur ca ai alte argumente, dar faptul ca ai fost ajutata nu e un argument in sine. |
Eu nu zic mai mult decat o intamplare cu fosta mea colega de servici:lucram in Cluj si aveam colega care trecuse de la ortodocsi la martori, o femeie foarte educata, simtita, desteapta foc. Avea un sot pe masura: programator, trecut din dragoste pentru ea la martori; un cuplu care iti sarea in ochi oriunde prin frumusetea si agerimea mintii lor. In fine....mergeau la adunari, faceau referate pe diferite teme, se intruneau seara si erau instruiti ce sa spuna in anumite cazuri cum sa interpreteze, toate ca la carte...dar dupa congrese il gasea pe sotul ei (barbat de 25 de ani, inalt de 1,90, sportiv, puternic, sanatos) cazut prin casa si zbatandu-se ca un demonizat, facand spume la gura...era distrusa dimineata, dar nu facea legatura ca mergand acolo se umple de duhuri. Asa era dupa fiecare congres, a spus-o chiar ea. Il duceau la spital cu salvarea, ii dadeau calciu si gata.
Deci eu zic ca mai mult decat duhuri rele nu au de castigat. |
Citat:
Este adevarat ca exista situatii in care, pentru a insela, dusmanul face asa-zisele "false minuni", dar acestea nu tin, ca si minciuna; in plus, orice asemenea falsa minune este intotdeauna amestecata si cu un foarte subtil rau. In ceea ce o priveste pe Maica Domnului, intre Ea si sarpele din vechime nu poate exista nici o apropiere, pentru ca scris este: "Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul". |
Chiar nu are nimeni dintre martorii lui Iehova curaj sa raspunda la aceste intrebari pe care leam pus.:20::20::20:
|
Mai am o intrebare.
DECE nu va inchinati LUI HRISTOS? |
Citat:
nu se inchina lui pentu ca nu Il considera egal Tatalui.Considera ca e o relatie tata fiu in care fiul nu are aceleasi calitati si atributii. |
Pentru martorii lui Iehova.
Stiti cind sa infiintat acesta biserica (martorii lui Iehova)si de cine? |
Nu stie nimeni?
|
Citat:
Iehovistii se mai numesc "studentii in Biblie", " milenisti" sau "ruselisti". Fondator este Charles Taze Russell care in urma calatoriei la Locurile Sfinte isi sistematizeaza primele idei doctrinare: "iminenta sfarsitului lumii, inexistenta iadului, conceptul de Armaghedon,mileniul. Specificul gruparii : predilectie pentru calcule ale Parusiei(a 2 a venire a Mantuitorului). In 1872 strange adepti- studenti in Biblie si acorda mare importanta Vechiului Testament. Interzic transfuziile, vaccinul,tratamentele medicale,refuza apararea patriei si exercitarea dreptului de vot. Sunt violenti si adeptii care vor sa paraseasca cultul sunt amenintati si urmariti sa revina. In Romania primul promotor a fost ardeleanul Ioan B Sima intors din SUA in 1920. Au fost interzisi intre anii 1927-1944 ; si1948-1989. Incearca un cogres mondial la Bucuresti in 1996 dar au fost respinsi. Din 2000 sunt recunoscuti drept cult! De castigat nu au ce castiga... decat pierderea sufletului! |
Citat:
|
"Dar cei care publica aceste carti nu isi dau seama ca sunt ridicoli? Exagerari care sa vad cu ochiul liber!!
Sau poate aceste carti sunt facute pentru cei multi si prosti? " Stau si ma intreb asa, crestinii ortodoxi isi dau seama cat de ridicoli sunt? Cate exagerari fac? Cu cipurile, cu internetul si multe alte lucruri. Martorii lui Iehova sunt aceeasi marie cu palarie. Stai tu linistit ca fac gaselnite de bani si aia. Un serviciu foarte bun si stabil sa stii. Vand iluzii oamenilor ca si celelalte culte. *Sa vedem, schimb mentalitatile ingradite si spiritul de http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_%28person%29 hmm? |
Buna ziua
Am si eu cateva intrebari despre aceasta religie!
1-Care este numele lui Dumnezeu? 2-Religia Ortodoxa de ce ia bani pt. (lumanari,carti,icoane,Biblii ,etc),si nu faceti ca Martorii lui Iehova sa le dati pe gratis? 3-De ce sunt razboaie? 4-De ce va inchinati la icoane si nu la cerul instelat? 5-De ce sunt (cersetori)in fata bisericii Ortodoxe si nu sunt si in fata bisericii Martorilor lui Iehova? |
Citat:
2. pentru ca in BO nu se da zeciuiala 3. sa nu spui ca ortodocsii sunt responsabili pentru razboaie. 4. cauta pe forum...o sa gasesti raspuns (s-a mai discutat subiectul) 5. poate ca martorii sunt mai zgarciti din fire...cine stie? |
"martori" mincinosi ?
Salutari !
Sunt nou pe aici, asa ca sorry daca incalc vreo regula... Interesante aspecte am citit pe aici ... si tare mi-ar place sa gasesc raspuns la niste intrebari pe care mi le tot pun de la o vreme ... Am fost botezat crestin ortodox, ca mare parte din romani, si sunt mandru de asta ... Nimic nu se misca in Univers fara stirea lui Dumnezeu, iar faptul ca am fost botezat de mic copil fara consimtamantul meu imi umple inima de o si mai mare bucurie ...nici acum nu simt nevoia sa aprob ceea ce mi-a oferit Dumnezeu in dar ... tot ce vreau sa fac e sa ma bucur ca am meritat darul Sau si sa-I multumesc prin gandurile si faptele mele, si sa fac asta cat pot de bine, cu sufletul. Cu mintea, cred in Dumnezeu , desi ca si pregatire sunt cam paralel cu religiile... ma rezum la analiza Lumii si vietii dupa regulile a ceea ce eu numesc bun simt, care e o notiune strict subiectiva... si dupa un calcul mental sumar am ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu poate fi confiscat de nici o secta si nici nu exista titulari ai brevetului care sa detina Adevarul. Dumnezeu apartine tuturor, pentru ca S-a daruit tuturor...Ce face fiecare cu acest dar, e propria sa relatie cu Dumnezeu . Am vazut pe aici un topic la tema si iata ca imi fac curaj sa scriu cate ceva... poate chiar reusesc sa si postez aceste randuri... Intamplator cunosc pe cineva martor al lui iehova ... am fost si eu convins sa merg pe la sala ceea a lor ... in cautarea lui Dumnezeu ...si bineinteles ca le-am refuzat ceea ce ei numesc in limbajul lor de lemn ceva de genul "vestea cea mareata " .... De ce? pt ca imi creeaza impresia de falsitate... parca ar purta o serie de masti menite sa te induca in eroare ... am incetat de mult sa mai ascult cuvintele oamenilor si privesc mai mult spre faptele lor...asa ca eu cel putin nu as pune niciodata baza pe ce spune un martor ... si asta din mai multe motive: 1 - dupa parerea mea, o persoana care umbla prin lume imprastiind blesteme nu mai are nimic de a face cu specia umana, si cu atat mai putin cu crestinismul... cum s-ar putea numi altfel convingerea lor intima ca daca nu esti la ei esti blestemat si condamnat la moarte de ...xyz, iehoviciu,...,,, sau ce nume or fi scornit ca sa semene dar sa nu se confunde cumva cu acel YHVH pomenit in Biblie ... eu daca as gandi asa despre cineva, indiferent de "vina" pe care i-as atribui-o, mi-ar crapa obrazul de rusine ...NUMAI DUMNEZEU ARE DREPTUL SA JUDECE SI SA CONDAMNE, caci El este cel care ne da viata si ne pune in fata binele si raul si ne da dreptul sa alegem intre ele si iehova va trebui sa-I dea socoteala pentru milioanele de suflete vii livrate mortii, iar daca e numai o notiune inventata de Russell, atunci vor raspunde de faptele lor personal toti cei ce o folosesc, chiar daca sunt orbiti si li s-a desfiintat ceea ce se numeste personalitate. Asa ar fi logic sa sune justitia divina : fiecare sa raspunda pentru faptele sale, chiar daca le-a facut inconstient...copilul care baga mana in foc nu e scutit de suferinta pe motiv ca nu a stiut ce e focul 2 - astia par sa fie politeisti ... adeca desi afirma contrariul, ei cred ca exista mai multi Dumnezei si trebe musai sa alegi unul din ei la care sa te inchini, si anume ala ce plateste mai bine ... dar nu ar recunoaste ca se inchina la o zeitate inferioara de la nivelul unde e nevoie de nume de identificare, sa nu-i confunzi intre ei... Ce nevoie are de nume Cel ce detine toate cuvintele? 3 - Cand e vorba sa ceara, nu au retineri, nici bun simt ... cer dreptul la libertate de credinta ... dar le neaga altora libertatea de a crede .... mai exact, nu se sfiesc sa batjocureasca icoanele, daca-i lasi, si sa le intoarca cu fata la perete ... poate chiar si crucifixurile, desi de astea se cam sfiesc sa se atinga...( "vestea" ii face sa nu prea suporte contactul, oare?... sau lepadarea de lepadare? cred ca nici ei nu stiu) 4 - Am impresia ca astia chiar nu respecta unele din cele 10 porunci ... banuiesc ca unele sunt valabile numai in relatiile cu membrii sectei, oamenii normali care nu vor sa se lase prostiti nefiind posesori ai calitatii de "aproapele" lor ... Oricum, se considera a fi loiali numai fata de cei din secta, nu fata de "prostime", fata de care e permis cam orice .... scopul scuza mijloacele... 5 - Dupa ce le-am respins "inegalabila" oferta, desigur, nu mai beneficiez de dreptul de a mi se raspunde la salut, decat daca mai e cineva de fata, care ar putea fi influentat ... de aici deduc faptul ca numai interesul de grup ii mana prin viata ... si anume foamea disperata dupa noi adepti a "firmei" urmasilor lui Russell, caci in afara de asta , ideologia lor pare asa de firava si fara continut, bazata pe atitudinea de "Gica contra"...si pe crearea de experti in arta manipularii constiintelor , la fel ca orice alta gaselnita de joc piramidal a diversilor "smekeri" ai momentului. Nu am facut un studiu general, dar in minim trei cazuri am observat aceasta maniera de inter-relationare de pe principiul "Pot sa fiu magar, ca am spatele asigurat " ... Ce e mai grav e ca nu au minimul de bun simt sa recunoasca un adevar , desi acesta e evident... Nu stiu daca aceasta e o "obligatie de serviciu", sa nu se lase "murdariti" de cei care nu le impartasesc opiniile... Dumnezeu stie, mie nu ar trebui sa-mi pese, desi ridicarea de catre unii la rang de virtute a mojiciei imi provoaca uneori suferinta, pentru ca am fost educat in spiritul bunului simt... 6 - Limbajul asta de lemn gen "Congres", "Batrani ", "Congregatie" ... mi se pare mai curand specific etniei rrome decat societatii umane evoluate ...un fel de jargon suburban cu termeni din care sa nu intelegi decat ca "e ceva important, dom'le, daca-i zice asa" 7 - eu n-am gasit inca un martor de-asta in stare sa gandeasca lucid... orice ai vrea sa-ti spuna, iti tranteste niste cifre - numere de paragraf din biblie, ca si cum orice paragraf al Bibliei ar avea de unul singur, valoare de adevar ...de parca nu ar fi atatea care afirma lucruri contrare unele altora .... si scoase din context sa poata fi folosite pentru a argumenta absolut orice nazbatie... 8 - dar nu in ultimul rand... eu n-am vazut nici unul care sa respecte ce scrie in Bilie... cu totii respecta fara cracnire doar ce le spun sefii lor ca scrie in Biblie ... am impresia ca e chiar interzis sa se hazardeze sa faca ceva din ce citesc fara sa le fie "tradus" pasajul dupa cum dicteaza interesele mai-marilor lor ... iata deci cum asculta oamenii de oameni, desi pozeaza in invatati cu bibliile in maini ...ca orbii care sunt condusi de alti orbi... In concluzie, "depunerea unei marturii" facuta cu vorba, nu cu fapta, pare un fel de pretext care ascunde ceva mult mai grav, si anume tentativa de afiliere la o gasca sau cum i-or spune ei ... Tare mi-as dori sa vad pe unul singur schimbat in bine dupa un asemenea "studiu" ... adica sa fie capabil sa ajute dezinteresat pe cineva ... fara sa-i ceara nimic in schimb, fara sa-i strecoare o "reclma " la adresa "firmei" sau o invitatie, doar in numele omeniei ... Si inca ceva ... ma dezgusta imens la ei faptul ca actioneaza exact invers fata de ceea ce spun ... tehnica asta de anestezie a constiintei posibilei victime poate da roade doar la "orbii cu ochi"... despre care evreii zic ca nu-i pacat sa-i jefuiesti... Dar asta ii face previzibili... Nu as vrea sa ma inteleaga nimeni gresit ... eu nu critic persoane fizice, nici organizatii, ci doar acele obiceiuri si actiuni ale lor care ma afecteaza direct... si din moment ce un membru al familiei a picat in "ghearele" ratacirii de acest gen, am de incasat tot felul de insulte mascate... vad ca astia considera de datoria lor sa semene zazanie si cearta, ca doar asa le spun lor sefii ca ii invata Isus... bineinteles ca si la asta raspund tot cu o cifra si cu citatul acela referitor la "eu nu am venit sa aduc pacea... etc" pe care il scot din context... Din punctul meu de vedere, cine le pica in plasa are de-a face cu ilustrarea notiunii de posedare a sufletului, in care tot ce au in dar de la Dumnezeu cel adevarat le e confiscat si e folosit in scopul cresterii organizatiei ... Acum sa ne gandim ce are de-a face iubirea crestineasca a aproapelui cu "planul de productie" intocmit pe cartiere, cu "dosarele de personal" pe care le fac itinerantii, in care se cauta punctele slabe ale fiecarei posibile victime (am observat pe viu ca au prioritate in oferirea "vestii" cei cu necazuri si batranii posesori de casa si fara copii) Pot ei sa spuna oricat contrariul, dar exploatarea punctelor slabe si a vulnerabilitatilor unei fiinte umane e apanajul acelui "dumnezeu" in care cred ei, si daca datoria lor e sa-l creasca pana va ajunge stapanul lumii asteia - si in timpul asta sa tot repete ca nu au nici un interes material... mie mi-e clar la cine s-au bagat slugi... Am scris randurile astea pentru aceia care merita sa le citeasca si care se vor intalni vreodata cu asa - zisele "aduceri a vestii celei bune" ... daca merita, ii vor scuti de a pierde timp de viata si energie pe o cale despre care si creatorii ei recunosc ca duce la moarte... Totusi, poate aici au dreptate ... pentru ei , exista moarte definitiva o data cu moartea trupului... Iadul, in care ei nu cred pentru a nu avea scrupule ca raspund de faptele lor in fata unui for superior, exista numai pentru cei care mai au o sansa la Viata, in scop de educare... In aceasta ordine de idei , daca veti face greseala sa urati "La multi ani" sau "sanatate" sau "o zi buna" vreunuia din ei, veti primi probabil in schimb o cautatura otravita si un mormait ... le e interzis sa doreasca binele cuiva ... mai ales daca nu e de-al lor... cred ca nici nu ar putea sa mai invete asta ... Dar eu tot le urez sa traiasca o viata frumoasa, sa invete buna cuviinta, si ma rog la Dumnezeu Cel Adevarat, sa le lumineze mintea acelora dintre ei care merita, sa-si dea seama ce fac... Sau, poate, e pe aici cineva care sa ma contrazica, sa nu raman cu idei preconcepute... ?? |
Citat:
Pronuntia de DUMNEZEU in Israeliana este EL atunci cum pot martorii lui Iehova sa spuna ca IL chema asa pe DUMNEZEU adica Iehova. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
"1-Care este numele lui Dumnezeu?
2-Religia Ortodoxa de ce ia bani pt. (lumanari,carti,icoane,Biblii ,etc),si nu faceti ca Martorii lui Iehova sa le dati pe gratis? 3-De ce sunt razboaie? 4-De ce va inchinati la icoane si nu la cerul instelat? 5-De ce sunt (cersetori)in fata bisericii Ortodoxe si nu sunt si in fata bisericii Martorilor lui Iehova?" Echivalente brutale dar reale: 1: "Stim combinatia castigatoare la loterie" 2: Noi luam impozite grele pe prostie, dar pentru ca le declaram in fata prostilor care le platesc, va defaimam ca luati spaga. 3: "Mor copiii de foame in Uganda si tu faci pe Iisus Hristos aici, fa pietrele paini si mai vorbim ca esti Fiul lui Dumnezeu". Aa, si chiar daca faci pietrele paini urmeaza sa cartim ca nu faci spanacul ciocolata. 4. "Ma doare-n cot de legea lui Moise, de chivotul lui, de heruvimii de pe chivot, de tot felul cuvios si cuviincios cum instruieste Vechiul Testament confectionarea de obiecte sfinte, in plus o sa-mi gasesc poticneala in tot ce-mi vine, explicati-mi Biblia exhaustiv si acum pe loc". 5. Pomana cu care va putem scoate ochii ca fiind un pacat este o adevarata binecuvantare pentru noi. Alte nelamuriri, fratilor? |
biblia
Citat:
Fratilor, iertati-mi apelativul, dar cred ca toti cei care credem in Dumnezeu ar trebui sa ne numim asa, o sa-ncerc sa va raspund pe cit pot la intrebarile voastre dpdv al martorilor. Dar inainte trebuie sa fac o mica observatie. Voi confundati partea spirituala cu cea ... omeneasca, sa-i zic asa. Si 2, voi trebuie sa intelegeti ca toata "doctrina" noastra este bazata pe biblie. Deci toate afirmatiile in general sint interpretari ale versetelor din biblie si atit. Stiu ca multi dintre voi nici nu prea stiti ce scrie in biblie si mai ales in VT. Dar martorii se bazeaza exclusiv pe biblie, si-atit. Mai de mult am dat anumite raspunsuri pe aici dar voi incerca sa va raspund pe cit posibil. Vad ca dati pe aici tot felul de situri unde scrie despre martori dar citi dintre voi s-au uitat pe situl lor oficial (jw.org, parca).Ati gasi raspunsuri la multe dintre intrebarile voastre. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
yeh-ho-vaw, din Gen 2 5 inseamna existentul, eternul si provine din verbul ,,haw-yaw,, care inseamna a fi, a exista,... si ,,yaw,, (iah, jah) - D-zeu,.. D-zeu Existentul, D-zeu Etenul,... iar o deviere a lui yehova este yeh-ho-vee se folosea dupa adonay si pronuntat ca el-o-heem ptr. a preveni repetitia aceluiasi sunet si de atunci se folosea mai mult adonay si yehova. Este un nume national ptr. D-zeu la evrei. Dupa cum am observat nu am vazut martori a lui Yehova, sa fie violenti, agresivi, (doar verbali adica discuta doar ce vor si cum sunt/sau invatat),... La inceput cand ai discutii cu ei iti spun ca ei cred in Isus, se reduce discutia aici, iar dupa un timp de intalniri, discutii, studii biblice,... dupa ce considera ca esti atasat emotional, (eu ii spun manipulare emotionala puternica ptr. cei care sunt prinsi), iti spun ceva de genul ,,pai sa vezi ca Isus nu este chiar asa ci este prooroc, ca Isus nu a zis acelui talhar ca maine ar fi in rai, ca nu este fi Fiu de D-zeu,...,, astea acum vreo 15 ani, acum nu stiu daca au mai schimbat ceva. Un crestin stie ca in Numele Domnului Isus (Mesia) orice genunchi se va pleca si nu este alt nume mai presus. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:23:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.