![]() |
Citat:
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat. Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni. |
Citat:
|
Citat:
[SIZE=4][COLOR=teal]Cititi, va rog cele scrise de tigerAvalo9 asta seara, la acest subiect, ca sa vedeti cum minte, fara a avea dovezi, si ce insinuari face, fara sa ma cunoasca, fara sa stie cine sunt.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=teal]Multumesc![/COLOR][/SIZE] |
Citat:
Nu L-am vazut inca. Stiu ca exista, sper sa-L vad si eu, sper sa am si eu parte de bucuriile ce mi le-ar oferi. O sa incerc sa-I fac voia. Deci scrierile sunt ale oamenilor dar sunt scrise cu ajutorul Duhului Sfant? Hm. Am incercat de multeeeee ori sa citesc Biblia, dar mi se pare asa greoaie ca limbaj, n-ai idee. Nu inteleg nimic. |
Citat:
Corect,asta este una din cauzele in care multi evita sa vorbeasca despre sfarsit,eu cand aud de sfarsit nu ma gandesc la bombe atomice si ca voi muri in chin si ca se va sfarsi cu mine,suferinta si iar suferinta,ma gandesc la intalnirea cu Dumnezeu,la viata de apoi,daca esti crestin ,credincios cand auzi de sfarsit nu iti pare rau sau te intristezi ci esti bucuros fiindca il vezi pe Dumnezeu.Adevarat este ca si eu ma mai intristez cateodata ca nu o sa mai vad pe cei dragi,asta este singura suferinta,nu trebuie sa iti fie de moarte,poate unui ateu ai este frica de moarte fiindca el crede ca nu se va intampla nimic dupa . Din cate am auzit nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu ci l-au vazut pe Iisus Hristos cu toate ca este insusi Dumnezeu ,numai cei morti o sa il vada pe Dumnezeu la judecata.Sunt atatia oameni care spun ca am semne ,ca visez pe Iisus ,ca m-am intalnit cu Iisus dar eu nu cred ,cred ca sunt vise si gandiri de la diavol,rare sunt semne adevarate .Si in Apocalipsa spune ca ,inainte de sfarsit va veni Antihristul si se va da drept Hristos dar noi sa ne pastram credinta si sa nu ne supunem lui. |
Loryb, incepe nu Noul Testament; e mai usor de citit si de inteles.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Silverstar poti sa stai,nu te alunga nimeni,ti-am recomandat doar pentru ca ceea ce crezi tu este diferit de noi ,este adevarat ca toti oamenii au dreptul sa creada ce vrea,corect,dar daca ar veni unul printre ortodocsi si ar zice ca el crede ca Dumnezeu este o energie supranaturala nu in chip de om,altul daca ar crede altceva,altul altceva si tot asa,aici este un forum de crestini-ortodocsi nu altceva ,ateii poate au un forum,protestantii poate au un forum si tot asa.Poate am gresit si eu aducandu-ti vorbe urate si pentru asta imi cer scuze dar parerea mea personala,fiecare om are dreptul sa creada ceva despre alt om ,si voi puteti sa ma considerati nebun,este parerea voastra ,o respect,deci parerea mea este ca un om care nu crede ce scrie in Biblie ,care crede ca noi nu trebuie sa credem tot si sa ne supunem nu este crestin-ortodox.Sunt trist de faptul ca toti suntem crestini ortodocsi prin botez doar ca pastram doar eticheta.....Eu te sfatuiesc (nu te oblig) sa citesti Sfanta Scriptura si sa te apropii mai mult de Dumnezeu,fiindca tu poate crezi ,dar cine crezi tu ca este Dumnezeu nu este corect. |
Citat:
Apropo de asta,imi poti recomanda si mie ,o sursa pe internet ,sau un sfat,orice,despre cum sa citesc Biblia,adica cu ce sa incep ,ce este mai important ,de ce ,cum ,care,unde ,intelegi tu.Multumesc mult,multa sanatate. |
Tiger, cand am scris "sa-L vada pe Dumnezeu" era de fapt un fel de-a spune. Stiu ca nimeni nu L-a vazut,dar nici prin cap nu imi trece sa vorbesc iar despre aceasta tema, mai ales pe acest forum. Este ideea pe care incerc din rasputeri s-o alung din capul meu, adica "nimeni nu L-a vazut, deci ....." intelegi restul.
Cristi si Anca, Biblia mi se pare de neinteles in acest moment. Am luat-o si pe idei principale, si pe capitole, si din VT si din NT. Nu mai spun ca de fapt nu-mi place sa citesc nimic si ca Biblia are o grosime mult prea mare, si scrisul e mic si limbajul ala ma termina. Prefer sa citesc explicatii si apoi pasajele, bineinteles explicatii ortodoxe, nu de alt neam. P.S. Sugerez un buton "Edit". Este nevoie de aceasta facilitate la un forum. |
Chiar este nevoie de un buton edit,de multe ori am observat multe greseli in mesajele mele si nu am putut sa le corectez.O seara buna tuturor si multa sanatate.
|
Citat:
Fata lui Dumnezeu nimeni nu o poate vedea si sa ramana in viata. Doar spatele Si-l arata. Totusi, Dumnezeu, din dragoste pentru om L-a trimis pe Fiul Sau, pe Iisus Hristos, Om si Dumnezeu totodata, pentru a rascumpara pacatele oamenilor. Deci oamenii L-au putut vedea pe Dumnezeu Fiul, intrupat din Duhul Sfant si din Fecioara Maria, Maica Domnului. Dupa rastignire, S-a urcat iar la Cer si sade de-a dreapta Tatalui. Iti spun toate astea ca sa intelegi ca e cam mult sa ceri sa-L vezi pe Dumnezeu. Doar oamenii , care dupa o viata in care s-au dedicat lui Dumnezeu si au ajuns la indumnezeire, Il pot vedea pe Dumnezeu. Pentru asta trebuie rugaciune multa, curatirea de pacate si lacrimi. Il putem vedea totusi pe Dumnezeu in felul in care ne ajuta atunci cand Il rugam ceva: ori ne da ce am cerut, pentru ca ne e folositor; ori nu ne da ce am cerut, nefiindu-ne de folos, dar dandu-ne altceva, mai bun, la care nici nu ne gandisem. Deci prin ajutorul acesta Il recunoastem pe Dumnezeu; e mare lucru si acest lucru. |
Citat:
Eu as incepe cu Noul Testament, caci e in vigoare acum. Noul Testament nu anuleaza Vechiul Testament, ci il ridica la alte valente, prin adaugarea dragostei. Deci Iisus Hristos asta ne-a adus: DRAGOSTEA pe o trapta foarte inalta, caci porunca este a ne iubi si dusmanii. Dar am observat ca scrii despre ceea ce stii, nu despre ce nu stii; deci banuiesc ca nu esti tocmai novice. Imi plac raspunsurile pe care le dai; precum si temerile in privinta vremurilor celor de pe urma, caci sunt reale. Trebuie intr-adevar sa fim cu ochii in patru, cand antihristul si slugile lui vor face semne din cer si vor pacali pe multi. Pentru asta trebuie sa tinem permanent legatura cu Iisus Hristos. Doamne ajuta. |
Citat:
Daca ne concentram doar asupra vietii noastre si nu suntem atenti chiar si la niste speculatii, cum spui tu, putem foarte usor sa fim inselati.Daca nu suntem documentati putem considera(cum deja e obiceiul in societatea contemporana) ca binele e rau si raul e bine.Valorile morale sunt invechite,avem noi valori astazi,noi tehnologii ,dar care din pacate au la baza cifra fiarei de care ne vorbeste Sfanta Scriptura. Domnul nostru Iisus Hristos sa ne deschida ochii si sa ne lumineze sa intelegem ceea ce se intampla ptr.ca ni s-a spus ca fiara va incerca sa-i insele chiar si pe cei alesi. |
salut
Eu as avea o intrebare: e mai important sa punem problema cand vine sfarsitul lumii, sau in ce stadiu ne aflam noi, fiecare dintre noi. Eu n-am mai fost de mult pe forumul asta pt ca ultima data am fost jignit profund, si mi-a fost dovedita putina cunoastere de care dau dovada unii oameni de aici. Insa mi-am zis sa mai incerc odata, poate vom reusi sa discutam despre religie si credinta nu doar ca niste persoane care fac intocmai ce zic cartile etc, ci niste persoane care gandesc, contempleaza si incearca sa gaseasca raspunsul cat mai corect si mai aproape de adevar despre aceasta lume, despre noi, despre Dumnezeu. Cititi 'Jurnalul fericirii' si o sa descoperiti acolo o abordare despre credinta foarte interesanta. Si as vrea sa va pun o intrebare: are Dumnezeu vreo putere asupra iadului? Il poate face sa dispara? As vrea sa vad ce raspunsuri o sa dati. Multumesc.
|
Citat:
Cat despre puterea Lui Dumnezeu asupra iadului nu cred ca poate fi contestata. Insa, Dumnezeu este iubire. Atat de mult ne iubeste incat ne-a lasat liberi. Caci ce-ar mai fi existenta noastra de "fiinte superioare" daca nu am fi liberi? Adica sa avem alternative la alegere. Si fiindca libertatea presupune si responsabilitate, adica asumarea alegerii,trebuie sa existe si o maniera de a manifesta aceasta responsabilitate: iadul sau raiul. Bineinteles ca rationamentul acesta ( usurel si dezlanat de altfel ) ar putea fi suspectat ca nu prea tine: caci daca Dumnezeu ne-ar fi lasat intr-adevar liberi, nu ar trebui sa fie El cel care sa stabileasca care sunt alternativele si numarul acestora. Ma intreb daca este intr-adevar astfel, devreme ce El este si creatorul nostru. In fine, cele spuse sunt doar un exercitiu simplist de gandire. Las pe cei in masura sa ne lamureasca. Asa cum cita si Steinhardt, voi spune si eu: "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!" |
Citat:
Intrebarea mai buna este in ce stadiu se afla necredinciosii care daca pomenesc numele lui Dumnezeu in 2 saptamani?Este clar ca pe glob se intampla multe nenorociri,va fi si mai rau ,astea sunt primele semne.Nu credeti? |
Citat:
|
Subiectul acestui topic e despre sfarsitul lumii si va pierdeti timpul in speculatii. Asa cum spunea Parintele Serafim Rose, e mai tarziu decat ne inchipuim si Insusi Mantuitorul ne indeamna ca in vremea primejdiei sa fugim in munti (Matei 24,16) asa cum ne indeamna toti Sfintii Parinti. Iata un exemplu. Voi ce aveti de gand? Razboiul cu Iranul bate la usa.
Un om prevenit este un om pregatit, spune latinul, iar romanul: de-ar sti omul ce-ar pati, dinainte s-ar pazi. Cate semne mai vreti sa apara ca sa intelegeti ca anii sunt numarati pe degetele de la o mana-doua? Micro-cipul deja se implanteaza. Ofensiva impotriva crestinismului a inceput (vezi Zeitgeist pe saccsiv). Sfantul Efrem Sirul despre cei de pe urma (din timpul nostru) Parca pentru noi ar vorbi el din veacul IV Insa putini vor fi atunci cei ce vor voi sa asculte si sa creada în propovaduirea Proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-Si arate negraita Sa iubire de oameni, ca niciodata nu voieste moartea pacatosului și a necuratului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca; ca nici în vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la judecata. Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, [COLOR=Red]vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.[/COLOR] Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, [COLOR=Red]si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri,[/COLOR] nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. [COLOR=Red]Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti și iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist.[/COLOR] Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat. |
[COLOR=green]Iustin32 [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]... tu sigur esti barbat? Daca da! esti foarte batran si ai imbatranit degeaba daca poti sa gandesti asa ceva... :24: Unde scrie, unde a spus Bunul Dumnezeu ca eu sa-mi las casa si sa fug?... Pai, asta e lasitate. De ce sa fug... Numai lasii fug din calea greului... :70: Sau exista indicatii ca inainte de a fugi sa ne lasam bunurile, prin testament, cuiva... :102:[/COLOR] |
Dupa ce-or sa fie aruncate cateva bombe atomice si milioane vor pieri instantaneu, atunci cei care traiesc in celelalte orase mari si importante isi vor pune sigur problema daca sa mai ramana sau sa plece, eventual si in munti, sa scape de extinctie. Caci probabil acolo vor fi cat mai departe de radiatii si de consecintele razboiului nuclear care va fi inceput... Probabil c-o sa prindem evenimentele care sunt proorocite, caci prin foc va fi pierduta lumea, nu?
Oricum, mai intai sa asteptam aparitia in scena oficiala a lui sefului diavolilor intrupat si imbracat in haine de bland mielusel... Dar ce va faceti griji? Cine e prieten cu Hristos nu se va teme nici de va fi dus in valea umbrei mortii, nu? |
Citat:
Daca nu o crezi inseamna ca nu esti crestina! Spui ca viata este un dar de la Dumnezeu si ai foarte mare dreptate, in schimb daca te declari crestina trebuie sa sti ca Domnul Iisus a spui ca pamantul si cerul va trece dar cuvantul sau care este Sfanta Scriptura nu va trece. Asa ca daca crezi in Dumnezeu,crezi si in cuvantul sau care este Biblia si daca crezi ca ceea ce spune Biblia este adevarat atunci trebuie sa sti ca Apocalipsa este parte integranta a Bibliei. Nu vreau sa par ca dau lectii,Dumnezeu stie ca nu sunt in masura sa fac asta! Doamne ajuta! |
Citat:
La asta ma refeream si eu.Nu stiu ce fel de crestina e..Sunt alte religii care nu cred in Iisus Hristos ,cateva fapte etc.Deci.. |
Citat:
Da imi place de silverstar ca ma amuza. Ce aberatii poate sa posteze pe forum . De fapt din afirmatiile ei se vede clar ca nu da doi lei pe vorbele si sfaturile Sfintilor Apostoli, Evaghelisti , Prooroci si Sfinti ai lui Dumnezeu, le considera pe toate o malipulare a timpurilor noastre, ba inca si in Hristos isi are o suspiciune si se gaseste sa posteze cu nesimtire lucruri ce contravin cu dogmele Bisericii din care pretinde ca face parte. Si Dalai Lama se crede dumnezeu, dar nu are sansa nici sa se reincarneze intr-o ganganie mica . Ce mai dumnezeu! Ce mai oameni! Le-a mancat mandria mintea si se cred peste Dumnezeu. Silverstar trebuie sa iti ridicam statuie "fato" ,ca desteapta esti! :24::24: |
*manipulare
|
Citat:
Ca sa denunte cu o asemenea limpezime si o asemenea energie "adevarul" esentei crestine, era nevoie de o minte "geniala", nici mai mult, nici mai putin. :65: |
Vad ca "sfarsitul lumii" a ajuns rubrica de umor. Dar in loc sa radem ar trebui sa plangem, caci vine mai repede decat credeam noi. Timpul s-a scurtat. Semnele sunt cat se poate de clare...
|
suntem o adunatura de lepadaturi. ne iubim atat de mult pe noi insine, ca iubirea asta devine bolnava. nu va repugna propriile voastre afirmatii? mie, da (deci, inclusiv ale mele). jignim caci dreptatea e intotdeauna de partea noastra (daca e posibil sa fie undeva)si nu a altcuiva, ne inaltam atat de sus, ca am devenit proprii nostrii dumnezei. fiecare e mai tare decat celalalt, fiecare are cheia mantuirii si e in stare sa dea indicii si sfaturi celorlalti. farisei si nebuni suntem cu totii.
avem nevoie de un canon al tacerii. am uitat de post, am uitat de iubire. |
Citat:
[COLOR=green]Eu sunt un om liber, vreau sa gandesc liber si nu sa-mi insusesc ideile altora. Lumea a evoluat si eu nu doresc sa raman intepenita in niste dogme sau legi care nu mai sunt valabile prezentului.[/COLOR] :6: |
1 atașament(e)
[COLOR=green]RUGĂ[/COLOR]
[COLOR=green]Cu mâna întinsă a rugă spre cer,[/COLOR] [COLOR=green]Cu ochii închiși și capul plecat,[/COLOR] [COLOR=green]Cu gândul la Tine încă mai sper,[/COLOR] [COLOR=green]Speranța o, Doamne, nu-i un păcat.[/COLOR] [COLOR=green]Umilă Îți cer să-mi dai sănătate[/COLOR] [COLOR=green]Și pâine pe masă,[/COLOR] [COLOR=green]În viață dreptate,[/COLOR] [COLOR=green]O rază de soare,[/COLOR] [COLOR=green]O floare de crin,[/COLOR] [COLOR=green]O toamnă frumoasă[/COLOR] [COLOR=green]Cu cerul senin,[/COLOR] [COLOR=green]Un strop de iubire[/COLOR] [COLOR=green]Și-o cupă de miere,[/COLOR] [COLOR=green]Că știu ce-i durerea[/COLOR] [COLOR=green]Și gustul de fiere.[/COLOR] [COLOR=green]Tu Doamne, pe toate le poți de voiești.[/COLOR] [COLOR=green]Te rog in genunchi[/COLOR] [COLOR=green]Ruga mea să primești.[/COLOR] [COLOR=green]Personala[/COLOR] |
Citat:
:6: |
:6: si eu va imbratisez.
|
Citat:
Tot se face pomenire cum este biata de ea nevinovata e judecata de un asa zis credincios (fanatic), neluand in seama toate jignirile pe metrul patrat la propria noastra credinta. Asa ca nu te mai da tu Sfanta Teresa ca nu e cazul, mai ales cu ce aberatii postezi. Tot repeti cuvantul fanatism, intind sa cred ca ai ai o obsesie pt el, lucru penibil la un asa zis cadru didactic care ar trebuii sa stie ca repetarea excesiva a unor expresii si cuvinte nu ne dovedeste decat lipsa unui vocabular consistent. Iti dai seama cine ma judeca dupa legile lui Hristos, una care il considera pe Hristos "intepenit" , un suprimator al libertatii si un "legiuitor" care nu e valabil prezentului. De altfel , esti cam imatura sa crezi ca a intra pe un forum poti sa jignesti in stanga si in dreapta , iar toti sunt fanatici si monstrii daca cuteza numai sa iti raspunda. Sau ai intrat pe forum crestin cu ideea ca ei nu au voie sa raspunda ca trebuie sa fie buni? Sa negi (ca tu nu judeci) asta este ori naivitate ori altceva. Te tot te aperi ca o penibila ca esti judecata. Cand nu o sa mai judeci nici tu pe nimeni imi vei inchide gura . Aaa, dar cum sa nu judeci tu? Ar fi cea mai mare nedreptate. Si cine se cred ceilalti sa te judece , tu judecatoarea tuturor. Stii cine poate sa imi reproseze ca sunt judecator? Unul care nu judeca pe forum. Unul care din tot comportamentul sau nu a reiesit niciodata ca a judecat, nu o persoana care are aceiasi patima ca si mine. Cum ar striga hotul la hot: hotuleeee!! Sau curva la curvar: curvaruleeeeee!! Sper ca ai inteles ideea. Daca nu, am sa vin cu completari. |
Citat:
Mi-a placut poezia . Stai linistita ca nu te lingusesc. Mi-a placut chiar mult. |
Citat:
Tu vrei sa fii (pari) crestina dar vrei sa fii si libera (de invatatura crestina care ,,nu mai e valabila,,) Hristos spune : ,,Fiti robii mei ! Fiti robii libertatii!,, Cine ti-a spus ca dogmele si legile nu mai sunt valabile prezentului cand ,,Hristos ieri, astazi si in veacul veacului acelasi este,, cum spune Sf. Ap. Pavel? |
Citat:
[COLOR=green]Habar n-am ce e cu New Age! Niciodata nu am citit nimic despre acest curent si niciodata nu m-am gandit sa-mi schimb religia, adica ceea ce am primit de la bunicii si parintii mei. [/COLOR] [COLOR=green]Nu poti sa afirmi ca sunt un om cu un vocabular limitat pentru ca folosesc des cuvantul fanatic. Il folosesc ca pe un semnal de alarma. Si-l voi folosi in contnuare. Nu vreau ca oamenii sa devina niste roboti. Nu vreau sa se mai scrie despre noi ca ortodoxia este o frână in calea progresului... [/COLOR] [COLOR=green]Consider ca ti-am spus destul. Daca poti ocoleste-mi postarile si nu le mai citi daca nu-ti place ce scriu. Nu renunt la nici o idee de dragul nimanui...[/COLOR] |
http://www.crestinortodox.ro/forumac...cons/icon1.gif
Din moment ce cunoasteti ce se va intampla in anii urmatori, plus faptul ca va veni dupa cipuire o seceta si o foamente cum n-a mai fost nici in timpul lui Ilie, cum aveti de gand sa va pregatiti? Este oare demn de urmat exemplul lui Iosif care talcuind visul faraonului cu cele 7 vaci grase si 7 slabe, a adunat prisosul celor 7 ani imbelsugati pentru a avea ce sa manance in cei 7 ani de seceta si foamete? Poate ca noi, cu ajutorul lui Dumnezeu vom rezista un timp cu verdeturi si radacini(daca le vom gasi si pe-alea), dar ce vom face cu copii nostri? |
Citat:
Noi putem fi pregatiti la sfarsitul lumii sufleteste nu material. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:53:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.