Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

ovidiu-s 20.05.2010 23:40:18

Citat:

În prealabil postat de gibilan
Evanghelia Bucuriei la fiecare slujba de catre preoti iar noi citetii, citim cite un apostol adica din faptele apostolilor.deci se face "clar"vestirea Evangheliei ai priceput?.ca lucrarea sa fie desavirsita DUMNEZEUtrimite Harul de sus prin lucrarea SF.DUH.

Problema este că penticostalii așteaptă semne și minuni ale Duhului Sfânt, ca dovadă a faptului că Duhul Sfânt lucrează prin ei. Nu au nici un fel de smerenie, deși Biblia ne îndeamnă la a lucra poruncile lui Dumnezeu, nu a ne aștepta la semne, descoperiri și minuni:
Matei 4.7 "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău"
Luca 17.10 "Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem."
De obicei atunci când boscorodesc în limbi sau primesc vreo viziune referitoare la ceea ce numesc ei "Răpirea Bisericii", susțin că, ei personal s-au invrednicit de a fi "cercetați de Duhul", deși acele boscorodeli și "viziuni" pot să fie la fel de bine opera satanei, cum și sunt de fapt, pentru că nu provin din smerenie, ci din suflete orgolioase, dornice de a trăi experiențe noi:
2 Cor.11.14 "Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. 15.Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor."

Biblia nu ne îndeamnă să așteptăm semne și minuni, pentru a cădea în păcatul trufiei și a crede că Duhul Sfânt își face lucrarea prin noi. Asta au cam uitat-o "penti".

penticostalulmantuibil 21.05.2010 10:19:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 251162)
Problema este că penticostalii așteaptă semne și minuni ale Duhului Sfânt, ca dovadă a faptului că Duhul Sfânt lucrează prin ei.

Problema e ca tu pana la varsta asta nu ai invatat sa nu pui o eticheta unui grup atat de mare de oameni.
Dar nu-i tarziu, inca mai ai sanse.

Deci, atunci cand vorbesti despre un grup de oameni gandeste-te ca ei sunt diferiti.

Stii, a venit intr-o zi Filip a la Natanael și i-a zis: ,,Noi am găsit pe Hristos: Iisus din Nazaret, fiul lui Iosif.
Natanael, cu emfaza i-a raspuns: ,,Poate ieși ceva bun din Nazaret?``

Prostii dintr-astea face omul care generalizeaza.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 251162)
Nu au nici un fel de smerenie...

Biblia nu ne îndeamnă să așteptăm semne și minuni, pentru a cădea în păcatul trufiei și a crede că Duhul Sfânt își face lucrarea prin noi. Asta au cam uitat-o "penti".

Dupa felul plin de mandrie in care scrii, se pare ca tu nu ai stiut-o niciodata.

Tia 21.05.2010 12:31:11

Eu zic ca daca am fi undeva in afara nostra si ne-am vedea sufletele intinate de pacate, acest lucru ar fi ca un dus cu apa rece; ar fi momentul trezirii noastre si inceputul luptei cu ispitele. Pentru ca toti pacatuim, intr-un fel sau altul; cine spune ca nu are pacat, greseste amarnic.
Har si pace.

ovidiu-s 22.05.2010 11:17:29

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Problema e ca tu pana la varsta asta nu ai invatat sa nu pui o eticheta unui grup atat de mare de oameni.
Dar nu-i tarziu, inca mai ai sanse...
Prostii dintr-astea face omul care generalizeaza.

Domnule, unde am pus eu etichete cuiva? Voi penticostalii spuneți cu gura voastră că etichetele voastre, care vă deosebesc de celelalte secte pe care le numiți "evanghelice", (adică baptiștii și creștinii după evanghelie), sunt "vorbirea in limbi" și credința în Răpirea Bisericii. În rest credința voastră e identică cu a lor.
NU ASTEA SUNT ETICHETELE SECTEI VOASTRE?
NU DE FIECARE DATĂ CÂND BOSCORODIȚI ÎN LIMBI SPUNEȚI ÎN "SMERENIA" VOASTRĂ CĂ VOI V-AȚI ÎNVREDNICIT "SĂ FIȚI CERCETAȚI DE DUHUL"?
Astea sunt etichetele penticostalilor. D-ta dacă nu crezi că ești vrednic "să fii crecetat de Duhul Sfânt" de ce mai duci la "biserică" la penticostali? De ce nu te duci la altă grupare neo-protestantă?

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Dupa felul plin de mandrie in care scrii, se pare ca tu nu ai stiut-o niciodata.

E, dacă asta e opinia ta, eu o respect. Totuși, eu scriu rar și nu cred că eu sunt cel care umple spațiul de pe forum, de la "secte și culte", cu tot felul de inepții la care i s-a răspuns de multe ori.

gibilan 22.05.2010 19:46:32

Ovidiu nu pot sa nu pun stampila aprobat pe ceia ce ai scris mi se pare postarea ta ca timbru pe scrisoare felicitari nota 10+

vasalie 22.05.2010 20:02:59

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 251575)
NU DE FIECARE DATĂ CÂND BOSCORODIȚI ÎN LIMBI

Ovidiu, inlocuieste termenul "boscoroditi" cu alta expresie. Probabil stii care este originea termenului "boscorodeala" si ce semnificatie are in istoria bisericii ortodoxe din Romania.

penticostalulmantuibil 22.05.2010 20:04:45

E un fel de a vorbi de funie in casa spanzuratului :)

Dar nu e nici o problema: maestrul Gibi stampileaza :3:

gibilan 23.05.2010 14:27:11

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 251726)
E un fel de a vorbi de funie in casa spanzuratului :)

Dar nu e nici o problema: maestrul Gibi stampileaza :3:

bolboroseli frate!!!.

gibilan 23.05.2010 14:32:02

mai dar voi va legati pina la urma si de virgule tineti-va de ele frate asta e chear problema voastra.

penticostalulmantuibil 23.05.2010 14:34:34

Asa e Gibi, nu te supara si tu ca-ti pierzi harul.
Mi-am dat si eu seama ca vorbim cam degeaba.
Mai bine mai zi-ne vreo poveste de-a ta :44:!

P.S. Dar vezi ca esti pe un forum ortodox, nu mai baga picanterii d`alea... :68:

onyxya 23.05.2010 15:29:40

cateva cuvinte..

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 101758)
CUVANTUL iese mai intai cu GANDUL ! Deci, mai inainte de a scoate cuvantul verbal el este rostit deja cu gandul.
Si "vorbirea in limbi" tocmai in acest fenomen sta!

Ca omul de orice neam ar fi fost el, nu mai asculta cuvintele verbale cu auzul, pt ca mai inainte le pricepea cu gandul, lucru care se suprapune auzului asa de fin incat nu-ti dai seama!

Si asta e minunea Dumnezeiasca! Mintea Apostolului care propovaduia Sf. Evanghelie era prin puteri divine legata la toate celelalte minti care il ascultau, astfel incat toti ii pricepeau gandul Apostolului, Cuvantul Evangheliei, ca si cum l-ar fi ascultat pe limba lor. Si asta vine insotita cu multe alte semne, bucurie divina (nu rasul dracesc de la penticostali) liniste/pace desavarsita (nu tremuraturile si zbantuielile dracesti de la penticostali), incredere in viata, macar ca ai fi precum Lazar de la usa bogatului...

Aiurelile-Bolboroselile fara inteles (cum spunea si Costel) sunt dracii de impresioant naivii!

Marina Alca, ai simtit bine ceea ce ai simtit! Cele de care amintesti si tu, sunt dracii de care bine ai face sa te feresti...

Sunt perfect de acord cu explicatia dvs. C.tin. Si ceea ce a scris Geonni e foarte frumos si bine...ceea ce penticostali fac nu ma intereseaza, mai bine sa nu ne apropiem de ei...dar sa le respectem libertatea de a fi asa cum sunt, pt. ca sunt oameni ca si noi...bine ar fi ca in smerenie uneori sa ne rugam si pt. ei, sa le lumineze Bunul Dumnezeu mintiile si sufletele!
Doamne Ajuta tuturor!

Doriana 23.05.2010 16:03:36

Aseara a venit la mine o ortodoxa care mi-a transmis un cuvant [proorocie] de la Dumnezeu . Iar azi a venit la noi in adunare un adventist care a predicat despre darurile Duhului Sfant (!!!) si necesitatea ca ele sa se manifeste si in ziua de azi. El a citi din Ioan 14:12, 13 :

"Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul."

Hotarat lucru, lumea se intoarce cu susul in jos, caci lui Dumnezeu pur si simplu nu-i mai pasa de granitele interconfesionale. Sa dea Dumnezeu sa li se zdruncine increderea in oameni si culte si sa aiba incredere numai in mantuirea Lui ca sa poata fi salvati!

gabriela8 23.05.2010 20:33:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 251912)
Aseara a venit la mine o ortodoxa care mi-a transmis un cuvant [proorocie] de la Dumnezeu.

Ne poti spune si noua "proorocia"?

Doriana 23.05.2010 21:51:15

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 252000)
Ne poti spune si noua "proorocia"?

Ah, nu, scuze...era personala... :1:

gibilan 24.05.2010 10:19:18

Dedic asta epistola

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 251898)
Asa e Gibi, nu te supara si tu ca-ti pierzi harul.
Mi-am dat si eu seama ca vorbim cam degeaba.
Mai bine mai zi-ne vreo poveste de-a ta :44:!

P.S. Dar vezi ca esti pe un forum ortodox, nu mai baga picanterii d`alea... :68:

stimatului domn penticostal mintuit nainte de vreme iar ai pus mina pe bat sa dai in umilinta mea de ce vrei neaparat ca forumistii sa afle chear toate dedesupturile sectei din care cu multa mindrie faceti parte.sau chear esti curios tare sa mai afli stiri din Ardeal referitor la fratiucii tai cei dragi si tramurici.vrei sa se stie: ca se mai ocupa si cu alte deochituri,eu chear nu as fi vrut sa scot tot la suprafata deoare-ce va pune intr-o situatie penibila ca secta ca ori-cum faceti destule nefacute.si apoi o sa te exprimi:nu mai baga picanterii d`alea. no serbus ma.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 11:22:09

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252125)
stimatului domn penticostal mintuit nainte de vreme

Tu nu vezi ca nu mai sunt mantuit ci doar mantuibil? Tu esti nemantuit?
Citat:

iar ai pus mina pe bat sa dai in umilinta mea

Tu chiar nu simti ca batul e de burete?
In cazul tau nu folosesc si nu voi folosi batul adevarat.
Citat:

de ce vrei neaparat ca forumistii sa afle chear toate dedesupturile sectei din care cu multa mindrie faceti parte.sau chear esti curios tare sa mai afli stiri din Ardeal referitor la fratiucii tai cei dragi si tramurici.vrei sa se stie: ca se mai ocupa si cu alte deochituri,eu chear nu as fi vrut sa scot tot la suprafata deoare-ce va pune intr-o situatie penibila ca secta ca ori-cum faceti destule nefacute.

N-ai ghicit. Doar imi place cum scrii.
Si ma gandesc ca oricum nu crede nimeni ca-s adevarate.
Lumea-si da seama ca au doar un sambure de adevar, restul sunt inflorituri.
Citat:

si apoi o sa te exprimi:nu mai baga picanterii d`alea. no serbus ma.

Ziceam de picanteriile alea sexi. Te sfatuiam sa nu mai umbli cu ele pe aici.

ionut stefan 24.05.2010 12:29:22

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 101710)
Mai exista in ziua de astazi aceasta practica?Dak da,atunci de unde vine ea?Penticostalii spun ca aceasta limba vine de la Dumnezeu!!!Si dau ca exemplu 1corinteni14:2.De asemenea ei mai spun,pe temeiul 1 corinteni 13:1 ca aceste limbi,sunt "limbi ingeresti"!!! Care este adevarul?

inselare totala ca sa nu spun diavoleasca

Ioana-Andreea 24.05.2010 12:43:11

Citat:

"Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul."
Dar in minunile Fecioarei Maria de ce nu credeti,conform versetului?

Danut7 24.05.2010 13:40:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 251912)
Iar azi a venit la noi in adunare un adventist care a predicat despre darurile Duhului Sfant (!!!) si necesitatea ca ele sa se manifeste si in ziua de azi. El a citi din Ioan 14:12, 13 :

Nu mai este nici o necesitate pentru darul limbilor... acest dar a fost necesar in Biserica de inceput si se adresa perioadei aceleia.A fost un dar temporar care a ajutat la raspandirea evangheliei si care a aratat venirea la credinta a neamurilor,desavarsirea credintei si unitatea credintei in Duhul Sfant.Acest dar a incetat a mai fi raspindit de Duhul Sfant ca dar general, pentru ca nu mai este necesar.Dupa cum s-a si zis ca se va intampla "darul limbilor va inceta"...

Efeseni 4:13-15 Până vom ajunge toți la unitatea credinței și a cunoașterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârșit, la măsura vârstei deplinătății lui Hristos.Ca să nu mai fim copii duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii, Ci ținând adevărul, în iubire, să creștem întru toate pentru El, Care este capul - Hristos.

1Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 13:42:50

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 252149)
inselare totala ca sa nu spun diavoleasca

De ce sa nu spui? Crezi ca ai fi singurul care spune prostii?
Spune frate tot ce ai pe inima... :)

penticostalulmantuibil 24.05.2010 13:48:32

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 252155)
Dar in minunile Fecioarei Maria de ce nu credeti,conform versetului?

De ce nu as crede ca Maica Domnului a facut minuni?
E adevarat ca nu sunt scrise in Biblie, dar probabilitatea este una foarte mare.
Daca Dumnezeu a gasit cu cale sa faca minuni prin simpli pescari deveniti Apostoli si prin oamenii lui de astazi, de ce nu ar fi facut prin cea care L-a purtat in pantecele ei pe Domnul nostru?

Eu pot sa cred linistit in minunile ei.

hanico 24.05.2010 14:14:37

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 101710)
Mai exista in ziua de astazi aceasta practica?Dak da,atunci de unde vine ea?Penticostalii spun ca aceasta limba vine de la Dumnezeu!!!Si dau ca exemplu 1corinteni14:2.De asemenea ei mai spun,pe temeiul 1 corinteni 13:1 ca aceste limbi,sunt "limbi ingeresti"!!! Care este adevarul?

Practica mai exista si azi, din pacate la penticostali, dar cred ca este vorba de o inselare diavoleasca. Daca ar fi limbi ingeresti cred ca s-ar intelege unul cu altul,dar dupa cite am auzit eu nu prea se inteleg. Doamne ajuta!

penticostalulmantuibil 24.05.2010 15:14:17

Sunt uluit descoperind ca as putea raspunde la niste intrebari legate de chestii de care nu am habar... :6:

AndruscaCIM 24.05.2010 15:51:42

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 252200)
Practica mai exista si azi, din pacate la penticostali, dar cred ca este vorba de o inselare diavoleasca. Daca ar fi limbi ingeresti cred ca s-ar intelege unul cu altul,dar dupa cite am auzit eu nu prea se inteleg. Doamne ajuta!

Partea proasta e ca nici nu incep sa se inteleaga la un moment dat, pentru ca cica postesc si se roaga atat de mult incat primesc darul...dar oare daca sunt atat de daruiti, de ce nu ii binecuvinteaza Dumnezeu si cu talmacirea, asa cum sfatuieste Sf.Ap.Pavel sa se roage, pentru a o dobandi?

De asemenea nu spun nimic despre faptul ca poti dori sa vorbesti cuvinte intelese de cei din sala, decat 1000 de cuvinte fara inteles, asemanate cu vorbirea in vant de catre Sf. Ap. Pavel...de ce?...pentru ca ei nu vor asta, sau nu pot, oare de ce?:65:

Talmaciul sare repede, sa nu cumva sa ajunga sa para suspect chiar si pentru comunitate...si astfel vorbirea in vant (poate numai a unora), e transformata cu dibacie in "cu inteles", dar de la Dumnezeu, rugaciune...etc.!

Eu as fi curioasa daca exista cazuri in care unii indivizi sunt lasati sa vorbeasca asa aiurea, si sa nu sara talmaciul, sa ii dea vreun inteles la indeamana, de altfel?

AndruscaCIM 24.05.2010 15:56:14

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252183)
E adevarat ca nu sunt scrise in Biblie, dar probabilitatea este una foarte mare.
Daca Dumnezeu a gasit cu cale sa faca minuni prin simpli pescari deveniti Apostoli si prin oamenii lui de astazi, de ce nu ar fi facut prin cea care L-a purtat in pantecele ei pe Domnul nostru?

Crezi ca Sf.Porfirie a facut o minune prin aducerea la credinta a Annoulei, cu ajutorul vorbirii in limbi, sau nu?

Parca fondatorul vostru afirma ca darul a tot fost primit de-a lungul Istoriei Crestinismului, se primea, si se va primi...acestea fiind spuse, de ce rezumati darul doar la ceea ce se intampla in cultul penticostal, daca el era cunoscut, numai cel al pastorului Parham...nu prea?:16:

gibilan 24.05.2010 16:40:38

Pentru cel ce imi poarta mereu de grija

si mereu dezminte ce relatez eu.penti.intrebai daca sunt mintuit nici nu indrasnesc sa ma gindesc la asa ceva dara sa afirm dupa cum bine stie toata lumea Dumnezeu ofera NADEJDIA MINTUIRII sa fim mereu luptatori caci la capatul drumului ne asteapta cununa mintuirii.viata este: o lupta pt. existenta si defensiva impotriva celui rau cind te prinde cu garda jos iti trage asa una la ureche la propriu de te pune cu rotile in sus.mi-am dat seama deabia acu ce om 'deosebit si cum se cade' esti cind ma speli cu dero cind dai cu batul de burete.cit despre povestirea ultima ce ma bucura faptul este ca au fost o sumedenie de martori si ca nu apelez la inflorituri fiind-ca sunt un om pacatos si nu vreau sa capitalizez si astfel de pacate sau de aceia uneori dl. panti minti cu atita usurinta crezind ca nu e pacat?mare grija dusmanul asculta.apoi acelea numesti picanteri ca de faceai parte dintre stimatii auditori aveai parte de niste scene de care chear mi-ar fi rusine sa relatez.mai gindest-e-te cind ai vreme ca lucrurile pot fi si mai rele decit ne putem noi inchipui, cu toata pregatirea de care au dat dovada penti'nimeni nu a putut prevedea ce putea sa urmeze,alt botez public nici nu a mai urmat.

gibilan 24.05.2010 16:51:03

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252183)

domnule penticostal primesti de la mine o jumatate de bila alba deoarece nu ti-e marturia
deplina.

AndruscaCIM 24.05.2010 17:15:45

Ciudat om, si discurs!

http://www.youtube.com/watch?v=mfnUp...eature=related

E seara ta, e ziua ta...nu pierde ocazia, veniti femei, barbati!:29:

Un cor ingeresc...Fanafara de la Toflea!

http://www.youtube.com/watch?v=Xgbz8...eature=related

AndruscaCIM 24.05.2010 17:49:51

Uitati cum se inchina unii NP, si la cineee....:17:

http://www.youtube.com/watch?v=wYceN...eature=related

Danut7 24.05.2010 17:51:44

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 252200)

Limbile ingerilor inseamna cunostiinta dumnezeiasca... In Scriptura este scris "le-a dat sa manance mana cereasca, paine ingereasca"... aceasta mancare e invatatura dumnezeiasca... In alt loc spune Hristos : "Nu doar cu paine si cu apa se va hrani omul ci cu orice cuvant ce iese din gura lui Dumnezeu".. si in alt loc se intituleaza painea ce s-a coborit din Cer.Aceasta paine cu care se hranesc si ingerii este Cuvantul lui Dumnezeu si limbile ingerilor reprezinta cunostiinta si invatatura dumnezeiasca.Apostolul Pavel spune "limbile ingerilor" pentru a face diferenta intre cunostiinta lumeasca si cea dumnezeiasca, si spunand asta el zice ca in zadar ar cunoaste daca nu are dragoste.In plus, de unde vin toate limbile?Ele vin de la Dumnezeu... La inceput era o singura limba.. toti oamenii aveau acelasi grai.. pana cand s-a coborit Dumnezeu la turnul Babel si a amestecat limbile.. Ce limbi vorbesc ingeri?Au oare n-au vorbit ei cu oameni ? Ba da au vorbit.. Si prin ce s-a diferentiat limbajul lor de al nostru, decat prin mesajul divin pe care l-au transmis si tainele dumnezeiesti?Asa au vorbit si ei cu oamenii dupa graiul nostru... vedeti ca ei n-au alt grai in afara de noi... nu au o limba secreta si talmacita.. A cunoaste sau a vorbi in limile ingerilor inseamna a sti tainele dumnezeiesti.. Ba mai mult Apostolul cand vorbeste de glossalalia spune ca este dupa graiurile lumesti... Deci nu exista vorbire in limbi intr-un grai codificat si secret...

Cor 14:10Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 17:52:12

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252253)
...postesc si se roaga atat de mult...

In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!
Citat:

...dar oare daca sunt atat de daruiti, de ce nu ii binecuvinteaza Dumnezeu si cu talmacirea, asa cum sfatuieste Sf.Ap.Pavel sa se roage, pentru a o dobandi?

Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:
Citat:

Talmaciul sare repede...

Pai vezi... ceea ce era de demonstrat.
Citat:

Eu as fi curioasa daca exista cazuri in care unii indivizi sunt lasati sa vorbeasca asa aiurea...

Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...

penticostalulmantuibil 24.05.2010 18:04:40

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252254)
Crezi ca Sf.Porfirie a facut o minune prin aducerea la credinta a Annoulei, cu ajutorul vorbirii in limbi, sau nu?

Eu cred in minuni.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252254)
Parca fondatorul vostru afirma ca darul a tot fost primit de-a lungul Istoriei Crestinismului, se primea, si se va primi...

Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca fondatorul Bisericii mele este Domnul Iisus Hristos. Laudat sa-i fie Numele!

Fratele Parham a spus si el ce s-a priceput dar marturisesc ca, spre deosebire de unii eu consider ca infailibilitate are doar Scriptura in manuscrisele ei originale.

Darul a fost primit de crestini in decursul Istoriei Bisericii.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 18:09:31

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 252265)
intrebai daca sunt mintuit nici nu indrasnesc sa ma gindesc la asa ceva dara sa afirm dupa cum bine stie toata lumea Dumnezeu ofera NADEJDIA MINTUIRII sa fim mereu luptatori caci la capatul drumului ne asteapta cununa mintuirii.

Frate Gibi ce crezi tu despre tine, esti un fiu al lui Dumnezeu?

AndruscaCIM 24.05.2010 18:11:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252280)
In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!

In opinia ta, de fapt am inteles ca postesc pentru acest dar...si cam 3 zile, nu mai mult in unele cazuri!

Nu, mie nu mi se par model...chiar nu!
Citat:

Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:

Hey...te faci ca nu intelegi ce vreau eu sa spun, ca sa pictezi o imagine falsa cultului? Cei care vorbesc, trebuie sa si talmaceasca...ce nu intelegi din sfatul Sf. Ap Pavel?

Am zis ca e ceva ciudat cu talmaciul asta, si cu vorbitorii care nu inteleg ce vorbesc, nici nu stiu sa talmaceasca...cand asta ar trebui sa isi doreasca din spusele Sf. Apostol, nu ai citit partea asta cu rugaciunea pentru a talmaci, pai de ce?
Citat:

Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...

Sunt lasati vorbitorii sa vorbeasca...fara sa sara talmaciul vrei sa spui? In caz ca ai vorbi tu...si nimeni nu te-ar intelege in primele 5 minute, ar sari "talmaciul" nu, pentru ca ar fi vorbe in vant...desi si tu ar trebui sa simti asta ( pentru ca esti constient, si nu in transa) si sa incetezi, nu asa stau lucrurile?

Sf. Apostol Pavel afirma ca isi doreste sa vorbeasca cateva cuvinte cunoscute in Biserica, decat o multime necunoscute, voi va doriti acest lucru, tineti cont de acest indemn?

Pai cum "le au", sau nu...nu e dar de la Duhul Sfant, si impartit cui crede El de cuviinta? Exista dar, oferit mai din plin...si mai putin, iar daca " darul" nu e prea wow...vine altul care se crede mai gifted, sau cum...ca nu inteleg?

AndruscaCIM 24.05.2010 18:29:56

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252282)
Eu cred in minuni.

Cum s-a manifestat darul pana la primirea a ceea ce a primit pastorul-fondator? A afirmat ca acest dar a tot fost primit, si ca va continua sa fie primit...a dat exemple, a cunoscut oameni care au vorbit in limbi...sau el o fi fost de fapt singurul?

Cum a explicat faptul ca manifestarile sale, si afirmatiile sale nu au fost privite cu bucurie, ci cu scepticism...fiind indepartat de cultul din care facea parte?

De ce nu a fost crezut, tu de ce crezi...cum mi-ai putea explica?

Minuni s-au tot intamplat in toata Istoria Crestinismului, si asta timp de 19 secole...de ce oare ceea ce afirma ca are pastorul, nu a fost privit ca fiind dar...daca acest dar era cunoscut, recunoscut...si laudat?
Citat:

Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca fondatorul Bisericii mele este Domnul Iisus Hristos. Laudat sa-i fie Numele!

In ce an ati aparut, si datorita cui...era pastorul Parham si cei 12 credinciosi care l-au urmat, sau Iisus Hristos?

Daca imi poti da niste exemple de penticostali care au trait sa zicem...in secolul II d.Hr, sau de niste scriitori penticostali din timpurile alea, stiu eu...sec.4-5...asta ca sa poti vorbi serios cand afirmi ca Hristos e fondatorul vostru, si ca al vostru cult nu a fost fondat de un om...si eu imi schimb opinia pe loc!:3:

Incearca sa fii sincer...mai ai o sansa, aceea a fost o gluma, si chiar m-ai facut sa rad copios!:6:
Citat:

Fratele Parham a spus si el ce s-a priceput dar marturisesc ca, spre deosebire de unii eu consider ca infailibilitate are doar Scriptura in manuscrisele ei originale.

Pastorul Parham e fondatorul cultului tau, si nu exista cate un cult pentru fiecare vorbitor in limbi de-a lungul Istoriei...ci numai unul fondat de acest pastor, toti primind " darul" in masa din cate stiu eu, dupa evenimentul nefericit din.19 in care a mai aparut un cult in plus...gresesc?
Citat:

Darul a fost primit de crestini in decursul Istoriei Bisericii.

Ofera-mi exemple de crestini care au primit darul, cum l-au primit, cum se manifestau...cum erau priviti...si daca au fost excomunicati, sau au infiintat culte in virtutea primirii acestui dar...si atunci am sa cred ca pastorul Parham a fost intr-adevar daruit, si nu pe meadows!:3:

AndruscaCIM 24.05.2010 19:36:24

*sec.20...sorry! Deci putin mai fresh acest cult...:4:

penticostalulmantuibil 24.05.2010 20:35:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252288)
Pastorul Parham e fondatorul cultului tau...

Andrusca, tu chiar crezi ca Cerularie a fost fondatorul cultului tau?
Sau crezi ca tu esti singurul crestin care crede ca Hristos a fost fondatorul Bisericii lui?
Toti crestinii cred ca ei sunt urmasii lui Hristos, a Apostolilor si a Bisericii primare. E normal sa fie asa.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252288)
Daca imi poti da niste exemple de penticostali care au trait sa zicem...in secolul II d.Hr, sau de niste scriitori penticostali din timpurile alea, stiu eu...sec.4-5...asta ca sa poti vorbi serios cand afirmi ca Hristos e fondatorul vostru, si ca al vostru cult nu a fost fondat de un om...si eu imi schimb opinia pe loc!:3:

Incearca sa fii sincer...mai ai o sansa, aceea a fost o gluma, si chiar m-ai facut sa rad copios!:6:

Pai crezi ca eu nu rad cu lacrimi de drepturile pe care (in mod serios) si le aroga unii de pe aici?

Ca sa fiu in ton cu ei as putea spune ca toti Apostolii si urmasii lor au fost penticostali pentru ca au vorbit in limbi. Toti scriitorii Noului Testament asisderea. Biserica Penticostala e singura Biserica Botezata cu Duhul Sfant ca la Cincizecime. Toate celelalte-s false, normal. Daca vor sa aiba parte de mantuire trebuie sa vina la credinta care a fost data Sfintilor odata pentru totdeauna.

Tu crezi ca doar in BO se spun cele de mai sus?

Doar ca pe la noi astea-s pentru novici. Pe cand aici pe forum vad oameni in toata firea, cu conostinte teologice solide, care sustin cu seriozitate ca biserica lor (cultul, confesiunea) are monopol pe mantuire.

penticostalulmantuibil 24.05.2010 20:38:54

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 252307)
*sec.20...sorry! Deci putin mai fresh acest cult...:4:

Old and fresh yeah, oldies but goldies :))

AndruscaCIM 24.05.2010 21:21:38

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252322)
Andrusca, tu chiar crezi ca Cerularie a fost fondatorul cultului tau?
Sau crezi ca tu esti singurul crestin care crede ca Hristos a fost fondatorul Bisericii lui?
Toti crestinii cred ca ei sunt urmasii lui Hristos, a Apostolilor si a Bisericii primare. E normal sa fie asa.

Nu, Ortodoxia nu a aparut in urma interpretarii Cuvantului lui Dumnezeu pe la anul 1911...sau in urma tremurului unui/or om/oameni, cam asta e ceea ce cred eu, deci nu ceea ce crezi tu ca...as crede eu!

Toti crestinii care nu au legatura cu Biserica Primara, si nici nu cunosc (pentru ca nu li se preda) Istoria Crestinismului, nu cred in Sfintii Parinti, in Sfanta Traditie, in succesiunea apostolica, in Sfinti, Martiri, nu cred in Unitatea Bisericii, nu au Sfintele Taine...deci nu cunosc nimic din toate acestea nu pot fi urmasii Bisericii Primare...ci numai a celei de-a 3-4-5-6-7-8-9-10-100 a.
Citat:

Pai crezi ca eu nu rad cu lacrimi de drepturile pe care (in mod serios) si le aroga unii de pe aici?

Lacrimi de crocobaur cred, da...si te si inteleg, pai cum sa poti afirma cu fruntea sus, si cu pieptul bombat ca un cult aparut in urma unui pastor exclus din alt cult prin sec.20 poate fi Biserica Primara?...si mai cred ca ori de cate ori calculezi iti vine sa plangi, chiar inainte sa afli rezultatul?:6:
Citat:

Ca sa fiu in ton cu ei as putea spune ca toti Apostolii si urmasii lor au fost penticostali pentru ca au vorbit in limbi. Toti scriitorii Noului Testament asisderea. Biserica Penticostala e singura Biserica Botezata cu Duhul Sfant ca la Cincizecime. Toate celelalte-s false, normal. Daca vor sa aiba parte de mantuire trebuie sa vina la credinta care a fost data Sfintilor odata pentru totdeauna.

Din pacate tin sa te anunt ca al tau cult penticostal a cam deviat de la credinta adevarata...aia din America, nu se mai vede inflacararea aia de acolo, oamenii aia plini de Duh, plini de energie, de suflet, de dar!

Adica nah, voi cred ca v-ati ratacit de acum, pentru ca ati plecat de la vatra credintei adevarate, a profetilor( nenumarati) si cultelor infloritoare!

Stii ca acum Biserica Adevarata e de fapt una dintre acestea de mai jos?[SIZE=+1][COLOR=#804000]
Adunarea lui Dumnezeu
Biserica lui Dumnezeu
Biserica lui Dumnezeu a Profetiei
Biserica Internationala a Evangheliei
Biserica Baptista Penticostala a Voii Libere
Credinta Apostolica s.a. [/COLOR][/SIZE]

Trist, nu? Numai noi cunoastem toate sectele care apar, le tinem evidenta, le cunoastem Istoria...insa voi nu constientizati ca degeaba strigati cucurigu spre curtea noastra, cand aceleasi argumente ale indepartarii de Biserica Adevarata...vi le striga cei aparuti de dupa voi, cu alte profetii, alti profeti, alti fondatori!:2:

Eu zic sa ne "orientam cu totii spre ultimul cult aparut", parca asta e mersul...nu?

In plus ti-am zis...niet Duh Sfant la voi, atata doar, poate ca ar trebui sa vad cum arati tu, ca sa ma pot pronunta : dupa cum zicea un Pastor Penticostal " sa vad de esti un crestin comestibil"!...(iti arat si inregistrarea, asta dupa ce ma vei fi facut mincinoasa notorie de profesie):39:
Citat:

Tu crezi ca doar in BO se spun cele de mai sus?

Eu cred ca numai in Biserica Ortodoxa se spun, dar constituie si Adevarul, singurul, unicul...in rest: masini avariate in proportie de 90%, care stau sa pice din km in km, dar nu sunt lasate de soferi sa moara.
Citat:

Doar ca pe la noi astea-s pentru novici. Pe cand aici pe forum vad oameni in toata firea, cu conostinte teologice solide, care sustin cu seriozitate ca biserica lor (cultul, confesiunea) are monopol pe mantuire.

Nu, lasa cuiul in jurul in caruia te invarti cu mantuirea(aici e e vorba de alt aspect, pe care il ocolesti);Biserica Ortodoxa este Biserica Adevarata, si pentru a sti asta nu e nevoie de cunostinte teologie solide...ci de cunostinte eretice solide ca sa nu recunosti!!

AndruscaCIM 24.05.2010 21:29:01

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 252326)
Old and fresh yeah, oldies but goldies :))

Nu tu oldies, nu tu goldies...ci numai fresh, si cu multe E-uri ca sa para "ardeiul" rosu, shiny, si... "ardei" ( iar in traducere teologica=cult hranit cu multe erezii/ inselari...etc)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:20:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.