Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Curiozitate... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4989)

heaven 25.11.2008 09:01:19

"Si hai sa ne gandim...tot logic. Ne intrebai la inceput (mai mult ne certai) pe cei ce spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, daca si cum avem grija de fauna si flora. Te intreb si eu pe tine. Pusa fatza in fatza cu un sarpe veninos, sau vreun leu flamand, sau vreun scorpion gata sa te atace in urmatoarea secunda, ce faci? Te gandesti la fauna daruita de Dumnezeu? Sau incerci sa scapi cu viata?"
-intrebarea dumitale mi se pare fara sens si oarecum copilareasca.
Daca un om s-ar napusti asupra ta cu toporul sa te ucida,te intreb,dumneata ce ai face?Te-ai apara sau ai spune "faca-se voia Domnului"?

Loryb 25.11.2008 09:15:07

Acel om care se napusteste asupra mea sa-mi ia viata o face cu buna stiinta. Si ceea ce face el se numeste pacat, si e constient de acest lucru si va plati pt gestul sau. Sincer, nu stiu care mi-ar fi soarta daca as omori un om ca sa nu ma omoare el pe mine. Poate stiu altii de pe-aici.

Tu vorbesti, cu siguranta, gandindu-te la animale domestice, antrenate, obisnuite cu oamenii, care par ca nu ar ataca fara motiv. Te asigur, insa, ca in jungla putin le pasa animalelor ca tu le iubesti si esti om bun.

heaven 25.11.2008 09:20:49

Draga Loryb,am avut de a face si cu animale salbatice.In special cu lupi.
Ca sa intelegi mai clar:animalele au niste reguli proprii,bine puse la punct.Daca noi oamenii intelegem aceste reguli si le respectam,nu se poate intampla absolut nimic.
Acum,sincer,cine ma pune pe mine sa intru in barlogul ursului si sa il provoc?Inseamna ca nu sunt in toate facultatile mintale!
Deci,repet,daca stii sa respecti natura si regulile sale,ea nu se va intoarce impotriva-ti niciodata,ba mai mult,vom ajunge sa traim in armonie,armonie,care din pacate s-a pierdut demult,pentru ca omul este in razboi cu Terra si vietuitoarele sale,e in razboi pana si cu el insusi...

Loryb 25.11.2008 09:39:06

Ok...atunci leul care ataca si mananca zebra pur si simplu pt ca ii este foame si nu pt ca i-ar fi incalcat zebra regulile, cum sa fie privit de Dumnezeu?
Un gandac scarbos de bucatarie il lasi sa hoinareasca prin mancare sau il omori? Si nu-mi spune ca i-ai incalcat tu regulile.
Tantarii? Au reguli? Si care sunt alea? Daca le respect nu ma mai pisca?
Daca vorbesti de animale, hai sa vorbim de toate. Nu numai de catelusi si pisicute.

Eu inteleg de unde vii si inteleg unde bati. Iubesc si eu animalele si natura FOARTE mult. Dar ele nu ne sunt egale, si nu ma voi intalni cu papagalii mei in Rai si nici cu liliacul plantat cand eram copil.

heaven 25.11.2008 09:43:24

Ce nu intelegi tu este diferenta:animalele iau din natura doar atat cat este strict necesar,ele nu fac abuz,nu ucid din placere,in schimb omul da!
In natura totul se afla intr-o balanta perfecta,asa a lasat Dumnezeu lucrurile,insa unii oameni,datorita lacomiei si cruzimii de care sunt capabili,au reusit sa o destabilizeze.

MarinaAlca 25.11.2008 09:49:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 101937)
Marina are natura la loc de cinste si multi, multi altii. ....

Si animalele draga Cristi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :108: si cele 2 printese"Elfa +Oarca":5:

dorinastoica14 25.11.2008 10:16:28

:108:Rona si gradina mea:53:iubire adevarata si bucurie curata.

fratele 25.11.2008 13:37:34

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 102071)
"nu e o teorie ca animalele nu au suflet....mai intereseaza-te(asta daca nu vrei tu sa faci vreo teorie ca animalele au suflet....)....poti sa te interesezi si din manuale de Dogmatica ortodoxa de seminar...totul e sa vrei, si sa accepti ca si alti mai au dreptate macar uneori....."-draga frate,chiar nu ma intereseaza vreun manual de dogmatica,cu toata parerea de rau ti-o spun.
Daca asta sunt invatati cei ce urmeaza seminarul,iarasi...nu pot decat sa ma intristez.
Lucrez cu animale de multi ani,daca acum ne referim strict la ele,desi eu deschisesem acest subiect pentru o sfera mult mai ampla si te asigur ca au suflet.

stimabile heaven...daca nici nu vrei sa intelegi si sa cunosti adevarul e problema ta, dar atunci nu mai intreba!cat despre cine inventeaza teorii vad ca deja incepi sa faci....tot scandalul ce il faci aici mi se pare "ridicol"(heaven).si am o intrebare pt pura mea lamurire....esti ortodox?

heaven 25.11.2008 16:09:29

Pentru dumneata adevarul se rezuma la cateva dogme,pentru mine cuprinde o sfera mult mai ampla.
Nu stiu unde vezi ca fac scandal,cred ca am discutat mai mult decat pertinent cu oricine.
Faptul ca impartim opinii diferite nu inseamna ca ne si certam,corect?
Sunt botezata in religia ortodoxa,dar sunt deschisa catre absolut orice cale spirituala.

Loryb 25.11.2008 17:20:04

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 102089)
Ce nu intelegi tu este diferenta:animalele iau din natura doar atat cat este strict necesar,ele nu fac abuz,nu ucid din placere,in schimb omul da!
In natura totul se afla intr-o balanta perfecta,asa a lasat Dumnezeu lucrurile,insa unii oameni,datorita lacomiei si cruzimii de care sunt capabili,au reusit sa o destabilizeze.

Nu contest asta. Sunt de acord cu ce spui. Nu numai ortodocsii sunt vinovati, insa. Ai mai pus intrebarea si pe forumuri cu alte religii? Sau 'curiozitatea' ta se refera numai la ortodocsi?

tigerAvalo9 25.11.2008 17:22:41

TOTI ar trebui dar nimeni nu face din pacate.Degeaba facem noi cei de pe forum sa zicem daca nu fac celelalte mii si tot asa.Nicioadata nu se ava ajunge la un consens.

heaven 25.11.2008 17:29:04

Am mai discutat un subiect asemanator cu niste catolici.
Curiozitatea mea nu se refera doar la ortodocsi,ci la toti cei care vorbesc despre Dumnezeu,indiferent de religie.

tigerAvalo9 25.11.2008 17:30:17

Dar cred ca si tu te numeri printre ortodocsii credinciosi.. NU?

heaven 25.11.2008 17:30:39

"TOTI ar trebui dar nimeni nu face din pacate.Degeaba facem noi cei de pe forum sa zicem daca nu fac celelalte mii si tot asa.Nicioadata nu se ava ajunge la un consens."-nu e nimic pe degeaba,te asigur.Contributia fiecaruia din noi,oricat de mica,conteaza...
Orice viata salvata a unui om,animal sau copac conteaza!

heaven 25.11.2008 17:37:06

Ce inseamna ortodox credincios?Tocmai ti-am spus ca sunt deschisa si catre alte cai spirituale.Nu contest nici una si nu apartin in totalitate nici uneia.
Cred in Dumnezeu,dar cred mai putin in oameni si dogmele lor.Consider ca adevarul se gaseste nu doar privindu-l dintr-un singur unghi.Parerea mea umila...
Aici,insa,nu cred ca discutam despre credinta mea proprie,corect?

tigerAvalo9 25.11.2008 17:39:53

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 102184)
Ce inseamna ortodox credincios?Tocmai ti-am spus ca sunt deschisa si catre alte cai spirituale.Nu contest nici una si nu apartin in totalitate nici uneia.
Cred in Dumnezeu,dar cred mai putin in oameni si dogmele lor.Consider ca adevarul se gaseste nu doar privindu-l dintr-un singur unghi.Parerea mea umila...
Aici,insa,nu cred ca discutam despre credinta mea proprie,corect?

Nu stiu ce este asa agitata ,cu mesajul tau,nu inteleg ce vrei tu defapt,sa ne adunam si sa plantam copaci.Ortodox credincios cel care crede in El si Il asculta.Multi au doar nume de ortodocsi dar degeaba caci sunt distantati de Biserica.

heaven 25.11.2008 17:44:11

Pai ce sa vreau...Aveam si eu o curiozitate.Vorbim despre Dumnezeu,credem in el,ne rugam foarte bine,minunat!Dar practic?Facem ceva pentru creatia Lui?Ne pasa?Cam asta,in linii mari.

mihailt 25.11.2008 18:24:48

Auzi mai frate/soro Heaven mata cati copaci ai plantat la viata ta?
Daca nu ai plantat macar 2-3 nu esti ecologist/ecologista.
Ai masina personala?
Daca ai nu esti ecologist/ecologista.
Umbli cu taxiul?
Daca umbli nu esti ecologist/ecologista.
Umbli cu avionul?
Mai intai fa mata acestea ca sa dai exemplu altora si apoi vino sa ne predici despre ecologie.

tigerAvalo9 25.11.2008 18:42:42

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 102193)
Auzi mai frate/soro Heaven mata cati copaci ai plantat la viata ta?
Daca nu ai plantat macar 2-3 nu esti ecologist/ecologista.
Ai masina personala?
Daca ai nu esti ecologist/ecologista.
Umbli cu taxiul?
Umbli cu avionul?
Mai intai fa mata acestea ca sa dai exemplu altora si apoi vino sa ne predici despre ecologie.

Mihailt m-ai facut sa rad,ai dreptate,daca stam sa ne gandim nici cei de la Partidul Ecologist nu sunt ecologisti fiindca au masini si multe altele.

fratele 25.11.2008 18:43:51

"Cred in Dumnezeu,dar cred mai putin in oameni si dogmele lor.Consider ca adevarul se gaseste nu doar privindu-l dintr-un singur unghi.Parerea mea umila..."-parerea ta umila chiar te si contrazice...il privesti pe Dumnezeu si din alt unghi decat cel ecologist?
spuneai ca animalele nu ucid din placere dar ca oamenii da-imi spui si mie cati oameni ai intalnit care sa zica: "ma duc sa omor un om ca atat de mult imi place..."?
cat despre "Facem ceva pentru creatia Lui?Ne pasa?" ar trebui sa pui accentul pe oameni nu pe animale sau copaci...imi poti da si mie cateva exemple din Biblie sau Sfanta Traditie in care sa fie f mare scandal pt ca s-a taiat un copac sau a murit vreun animal...in schimb pentru moartea oamenilor sunt foarte multe...pentru ca principal e omul...totul e sa mai si incerci sa afli cate ceva nu sa ai convingerea ca tot ce interpretezi tu din faptele animalelor iti releva adevarul...si mai am o intrebare: pentru tine copacii au suflet?

heaven 25.11.2008 18:49:29

Unii ma acuza pe mine de scandal si predici,dar comportamentul altora lasa mult de dorit.
De ce atata agresivitate,stimabile?
Eu vorbesc de implicarea pe intreg mediul inconjurator,fiecare pe puterile sale.Stai dumneata linistit,ca eu ma implic.Nu sunt aici sa bat toba in acest sens.Sunt doar ca sa port o discutie cu cei care il iubesc pe Dumnezeu sau cel putin afirma asta...

heaven 25.11.2008 18:59:04

"parerea ta umila chiar te si contrazice...il privesti pe Dumnezeu si din alt unghi decat cel ecologist?
spuneai ca animalele nu ucid din placere dar ca oamenii da-imi spui si mie cati oameni ai intalnit care sa zica: "ma duc sa omor un om ca atat de mult imi place..."?"-a iubi creatia lui Dumnezeu nu stiu daca se numeste a fi egologist.O fi,daca spuneti voi!
Cand spuneam ca il privesc pe Dumnezeu si din alte unghiuri,nu ma refeream la ecologie,ci si la alte religii,filozofii de viata etc.
Sa iti dau exemple de oameni care ucid din placere?Pai e istoria plina de indivizi care au ucis din placere,de criminali in serie si nu numai.Da si dumneata un search pe google si ia sa ii vezi.Sunt siteuri intregi despre ei.Ar dura prea mult sa incep sa vorbesc eu despre astfel de oameni,daca ii poti numi asa.
Daca vreti parerea mea personala,da consider ca si copacii au suflet si intreaga natura,iar conceptia ca omul e stapanul Pamantului si el e unicul important aici...mi se pare exact motivatia care duce la distrugerea Terrei,a echilibrului si armoniei care ar trebui sa existe pe acest plan.

fratele 25.11.2008 19:03:37

imi raspundeti, va rog,la intrebarea: Copacii au suflet?ma gandesc ca din experienta dvs. ecologista ne puteti informa corect nu "eronat" cum zic dogmele...Va multumesc.

fratele 25.11.2008 19:07:09

Va multumesc..nu am vazut raspunsul cand am trimis mesajul...cat despre criminalii in serie nu cred ca puteti zice ca au omorat din placere...

fratele 25.11.2008 19:10:50

cat despre "daca vreti parerea mea personala" -categoric pe aceasta o vroiam ca dogmele nu sunt si opinia dvs...din cate observ...

heaven 25.11.2008 19:29:23

Toti cei care se ocupa de plante stiu ca ele simt.Sunt extrem de receptive la muzica,la iubire,se misca,doar ca in ritmul lor mult mai lent.
A existat si un experiment,nu mai stiu sa va spun exact unde prin care s-au masurat cu un aparat special vibratiile produse de copaci.Cand unul din copaci era taiat,ceilalti simteau si intreaga padure incepea sa vibreze intr-un mod anume.
Intrebati,repet,pe oricine se ocupa de plante si va va spune fara nici un dubiu ca si plantele simt!

heaven 25.11.2008 19:31:07

"cat despre criminalii in serie nu cred ca puteti zice ca au omorat din placere..."-cum sa nu?!
Eu spun sa va informati!Unii prin crima simt inclusiv placere sexuala.Mai documentati-va in acest sens.

geo.nektarios 25.11.2008 19:44:45

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 102205)
Toti cei care se ocupa de plante stiu ca ele simt.Sunt extrem de receptive la muzica,la iubire,se misca,doar ca in ritmul lor mult mai lent.
A existat si un experiment,nu mai stiu sa va spun exact unde prin care s-au masurat cu un aparat special vibratiile produse de copaci.Cand unul din copaci era taiat,ceilalti simteau si intreaga padure incepea sa vibreze intr-un mod anume.
Intrebati,repet,pe oricine se ocupa de plante si va va spune fara nici un dubiu ca si plantele simt!

...asa este! TOATA CREATIA este IUBIREA LUI DUMNEZEU! defapt INTREAGA CREATIE este OGLINDA lui Dumnezeu! Toate Il au pe Dumnezeu in ele... Zicea Cuv.Paisie Aghioritul ca "noi alergam sa sarutam vesmintele unor sfinti, dar nu sarutam o frunza care poarta amprenta lui Dumnezeu, este dragostea Lui! omul cu dragoste de Dumnezeu, isi manifesta Dragostea nu numai de semeni ci si de animale si de natura!"

heaven 25.11.2008 19:47:08

Multumesc!Frumos raspuns...:)

mihailt 25.11.2008 20:14:08

Nu dom-le nu au pe Dumnezeu in ele vietuitoarele ca plantele si animalele.
Nimeni nu are pe Dumnezeu in el in fiinta.
Bine primesc lucrarea lui Dumnezeu cea de viata facatoare.
Iar Harul sau lucrarile indumnezeitoare a lui Dumnezeu pot sa o primeasca numai ingerii si oamenii.
Iar ca sa poata primi Harul trebuie sa fie fapturi rationale care au liber arbitru,ratiune etc etc.
Animalele nu au ratiune ci actioneaza dupa instinct.

heaven 25.11.2008 20:25:38

Dumneata spui ca nu,eu spun ca nu exista nimic din creatia Sa lipsit de El!A-I batjocori creatia,inseamna a-l batjocori pe insusi Dumnezeu!Asta este parerea mea!

fratele 25.11.2008 20:40:01

in masura in care oamenii omoara din placere pot zice ca si animalele omoara din placere... imi aduc aminte ,cand eram si eu micut, am fost la bunici si aveau o pisica... au mers sa scoata cartofi si m-am dus si eu cu pisica pe camp cu ei... cand am ajuns i-am dat drumu pisicii si dupa un timp pisica a inceput sa prinda soricei...a prins cat a prins... o fi mancat,cred,cat o fi mancat...dar dupa un timp a inceput sa prinda soareci , sa ii omoare si sa ii lase pe camp aiurea...
ce zice geo e adevarat...si cred ca va poate zice si d-lui ca animalele nu au suflet ... Creatia inafara de om nu are suflet dar il are pe Dumnezeu in ea...daca ai bunavointa sa intelegi e f bine..daca nu inseamna ca "hiar ai alta sfera"...

fratele 25.11.2008 20:41:14

"chiar ai alta sfere"

sofiaiuga 25.11.2008 20:53:56

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 101926)
Nu ti-a pus nimeni pumnul în gura, dovada ca postezi din nou. Era un apel la bun simt.

Da, e un argument. Tu continui sa delirezi fara argumente.

Dumnezeu i-a dat sarcina in rai lui Adam sa fie stapin si peste frumoasa natura.Deci si noi oamenii tre sa avem grija de acest dar de la Dumnezeu f.f.frumos NATURA ,ca si de celelalte daruri ,precum vietuitoarele ...dar ...nu ne lasa pacatele ,anume pacatul exagerarilor consumiste ,al productiilor nucleare cu deseurile lor ,care polueaza cel mai mult ..tot OMUL e cel de care depinde problema ,dar pactul omului se rasfringe si asupra naturii si asupra a tot ce atinge ;pacatul este deci un blestem care distruge tot ce atinge si omul spiritual ,dar si natura peste care el ar fi trebuit sa fie stapin.:57:

fratele 25.11.2008 22:08:25

Concluzia este ca nimeni nu zice ca natura nu trebuie protejata dar ca inca de la caderea in pacat Dumnezeu ne cheama la altceva...precum spun Sfintii Parinti tot ce duce numai pana la mormant e desertaciune...:29:

razvan_andrei 25.11.2008 22:57:58

Salut! Sa va zic ceva: omul are autodistrugerea in sange, el este cel care va distruge tot ce este frumos pe acest Pamant, si asta pt ca omul este liber. Animalele nu sunt libere, ele nu au posibilitatea de a alege, pt ca ele actioneaza doar manate de instinct. Omul este cea mai frumosa creatie a lui Dumnezeu, tocmai prin faptul ca este liber... Este ceva ametitor de frumos, numai ca nu toti inteleg cu adevarat ce inseamna libertate... Si pt heaven: stai linistit, distrugerea Terrei este inevitabila, totul e doar o chestiune de timp. Pacat ca se va intampla acest lucru, insa nu avem ce face. Cei care doresc sa fie liberi in adevaratul sens al cuvantului sunt din ce in ce mai putini...(de mult timp nu am mai postat aici pt ca ultima data am fost jignit profund, si nu neaparat asta m-a deranjat, cat mai ales faptul ca multi oameni nu stiu care e scopul lor in aceasta viata si vorbesc numai aberatii)

tigerAvalo9 25.11.2008 23:05:47

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 102236)
Salut! Sa va zic ceva: omul are autodistrugerea in sange, el este cel care va distruge tot ce este frumos pe acest Pamant, si asta pt ca omul este liber. Animalele nu sunt libere, ele nu au posibilitatea de a alege, pt ca ele actioneaza doar manate de instinct. Omul este cea mai frumosa creatie a lui Dumnezeu, tocmai prin faptul ca este liber... Este ceva ametitor de frumos, numai ca nu toti inteleg cu adevarat ce inseamna libertate... Si pt heaven: stai linistit, distrugerea Terrei este inevitabila, totul e doar o chestiune de timp. Pacat ca se va intampla acest lucru, insa nu avem ce face. Cei care doresc sa fie liberi in adevaratul sens al cuvantului sunt din ce in ce mai putini...(de mult timp nu am mai postat aici pt ca ultima data am fost jignit profund, si nu neaparat asta m-a deranjat, cat mai ales faptul ca multi oameni nu stiu care e scopul lor in aceasta viata si vorbesc numai aberatii)

Omul are posibilitatea sa aleaga si dintre ce e bine si ce e rau.Mai degraba natura este distrusa de poluare din cauza fabricilor ,masinilor ,deseurilor.Degeaba plantezi 3 copaci cand langa tine este o fabrica care scoate fum cu nemiluita.

heaven 25.11.2008 23:06:01

Razvan_andrei,Terra inca mai poate fi salvata.Totul este sa ne trezim la timp si sa facem ceva pentru ea!
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri,indiferent de opiniile impartasite aici.O seara frumoasa!

geo.nektarios 25.11.2008 23:19:55

"...si un lup de ar fi in stramtoare el cere ajutorul omului! si cat de fioros este, find in stramtoare, el se supune si nu-i face rau, pt ca are nevoie de ajutor si el stie ca numai omul il poate ajuta! Si daca ii este foame tot omului ii cere ajutorul, pt ca stie ca omul ii este stapan!"
(Cuv.Paisie Aghioritul - Patimi si Virtuti - vol.V)
Da animalele nu au suflet, dar ele au nevoie de dragostea omului si de protectia lor! "animalul simte care om are dragoste si care nu, caci el simte rautatea vanatorului si nu poate sa fie bland daca el vine cu gand rau asupra lui" spune Cuv.Paisie!
Faptul ca animalele se mananca intre ele, nu e ceva de rau! si nu e o problema! Noi nu mancam animalele? nu le-a binecuvantat Dumnezeu sa mancam? "mielul pascal" sau "animalele cu copita despicata"?
Oare nu e mai importanat ca ne mancam noi oamenii intre noi??? macar animalele nu au ratiune, dar oamenii........???????? ca ele se mananca intre ele, este pt ca asa a lasat Dumnezeu! ce vina au ramale ca sunt mancate de atatea pasari??? fac ele ceva rau???
Haideti sa ne vedem de mantuirea noastra si de curatirea de pacate!!! AMIN!!!

nume 26.11.2008 03:28:23

Animalele sufera din cauza rautatii si iresponsabilitatii oamenilor care ar trebui sa aiba grija de ele. Pacatele noastre nu ne ranasc doar pe noi, ci ranesc totul in jurul noastru.

p.s.- ce se intampla cu animalutele dupa ce mor, unde se duc? imi fac griji, si-mi este dor de cainii mei din copilarie si pana acum care nu mai sunt... Sper sa aiba cineva grija de ei acolo unde sunt...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:52:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.