Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Astrologii spun ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos s-a nascut in iunie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5138)

tigerAvalo9 20.12.2008 20:42:13

Avand in vedere ca subiectul este despre Iisus Hristos am si eu o intrebare,in unele colinde scrie ca s-a nascut la Betleem si in altele la Viflaim? E acelasi lucru?Imi puteti da mai multe amanunte despre aceste locuri ?

Noesisaa 20.12.2008 21:29:20

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 105143)
Avand in vedere ca subiectul este despre Iisus Hristos am si eu o intrebare,in unele colinde scrie ca s-a nascut la Betleem si in altele la Viflaim? E acelasi lucru?Imi puteti da mai multe amanunte despre aceste locuri ?

Acelas loc, doar ca pronuntat diferit. Betleem vine de pe filiera latina, pe cand Viflaim sau Vitleiem, de pe filiera slava.

cristiboss56 20.12.2008 21:36:46

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 105146)
Acelas loc, doar ca pronuntat diferit. Betleem vine de pe filiera latina, pe cand Viflaim sau Vitleiem, de pe filiera slava.

Iti multumesc din suflet draga Noesisaa, ca m-ai luminat si mi-ai aratat adevarata fata a ta. Pentru faptul ca nu am vrut sa hulesc Biserica alaturi de tine, cerandu-ti iertare ca nu pot fi deacord cu tine, te-ai maniat si m-ai sters din lista. Multumesc din toata inima, pentru lumina ce s-a facut. Sarbatori fericite tie si familiei tale.

Noesisaa 20.12.2008 21:44:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 105148)
Iti multumesc din suflet draga Noesisaa, ca m-ai luminat si mi-ai aratat adevarata fata a ta. Pentru faptul ca nu am vrut sa hulesc Biserica alaturi de tine, cerandu-ti iertare ca nu pot fi deacord cu tine, te-ai maniat si m-ai sters din lista. Multumesc din toata inima, pentru lumina ce s-a facut. Sarbatori fericite tie si familiei tale.

Huh? Te-am sters de pe ce lista???????????? Eu NU STIU DESPRE CE VORBESTI. Nu m-am maniat pe tine nici pe nimeni!! Care hula impotriva Bisericii??

cristiboss56 20.12.2008 21:57:17

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 105152)
Huh? Te-am sters de pe ce lista???????????? Eu NU STIU DESPRE CE VORBESTI. Nu m-am maniat pe tine nici pe nimeni!! Care hula impotriva Bisericii??

Te rog sa ma ierti . Din suflet ti-o spun si ti-am trimis in acest sens ,un mesaj pe privat de iertare.

Noesisaa 20.12.2008 22:00:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 105154)
Te rog sa ma ierti . Din suflet ti-o spun si ti-am trimis in acest sens ,un mesaj pe privat de iertare.

Nici o problema. :) Daca acum, cand se apropie marea sarbatoare a Nasterii Domnului cu pasi repezi nu ne iertam, atunci cand?? :)

Maria-Raluca 23.01.2009 19:16:25

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 105009)
Eu niciodata n-am pus pret pe datele exacte in materie de credinta, si stiu ca nu avem nicio dovada ca Hristos sa se fi nascut in 25 decembrie..si..ce importanta are?

eu ma bucur ca serbam odata pe an, Nasterea Mantuitorului, adica evenimentul acela sfant care s-a petrecut acum 2000 de ani in Betleem , eveniment care este inceputul mantuirii noastre, noi nu sarbatorim data ci evenimentul, mi-e indiferent k nu e ziua exacta, vedeti voi, Pastele au data schimbatoare, niciodata nu sarbatorim data rastignirii si invierii lui Iisus ci evenimentul crucial din istoria mantuirii noastre, ce mi-e ca e 25 decembrie sau nu, daca nu sarbatoresti Nasterea Lui, atunci nici de ai sti data exacta nu ti-ar ajuta cu nimic, daca te bucuri cu bucuria sfanta de venirea lui in lume, atunci nu conteaza daca e sau nu data corecta..importanta e jertfa postului de dinainte si pregatirea noastra, restul..doar speculatii si interpretari lipsite de orice este duhovnicesc,

sunt de acord cu tine:).......astrologii, astronomii, vrajitorii, mediumurile si ghicitorile sunt toti niste prefacuti pagani si care vor sa il deruteze pe crestin si sa il departeze de Dumnezeu, orbindu-i sufletul:|

tigerAvalo9 23.01.2009 23:34:57

Citat:

În prealabil postat de Maria-Raluca (Post 111118)
sunt de acord cu tine:).......astrologii, astronomii, vrajitorii, mediumurile si ghicitorile sunt toti niste prefacuti pagani si care vor sa il deruteze pe crestin si sa il departeze de Dumnezeu, orbindu-i sufletul:|

Da,asa este ,il deruteaza,omul ii cere unei vrajitoare sa ii spuna viitorul,desi poate are dreptate vrajitoare in prezicerea viitorului aceste puteri ale vrajitoarelor sunt necurate,date de la diavol ,nu Dumnezeu le-a inzestrat pe acele femei cu acest dar.Nu exista destin ,omul isi poate schimba in fiecare zi drumul pe care-l va parcurge maine.

milisauti 27.02.2009 23:26:04

dupa oamenii astia de stiinta (astrologii si altii...)n-ar mai fi nici Hristos nascut nici rastignit nici Hristos inviat nici Maica Domnului fecioara dupa nastere, ca ei spun ca totul se poate proba doar cu stiinta. nu vad cu toata stiinta lor nu pot face nimic impotriva asa zisei ,,criza,,.Doamne fereste de asa stiinta

tigerAvalo9 27.02.2009 23:29:27

Citat:

În prealabil postat de milisauti (Post 119591)
dupa oamenii astia de stiinta (astrologii si altii...)n-ar mai fi nici Hristos nascut nici rastignit nici Hristos inviat nici Maica Domnului fecioara dupa nastere, ca ei spun ca totul se poate proba doar cu stiinta. nu vad cu toata stiinta lor nu pot face nimic impotriva asa zisei ,,criza,,.Doamne fereste de asa stiinta

Adevarat dar sunt si oameni de stiinta care lucreaza cu credinta in Dumnezeu,adica ,ei cred.Multi oameni de stiinta spun ca sigur exista un Creator fiindca viata fara un Creator nu are logica nici daca totul a inceput de la materie neagra,iarasi cine a facut materia aia neagra?Ei cred intr-un Creator.Sunt si oameni de stiinta care cauta in folosul religiei,arheologii etc.Nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:13:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.