Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum si unde ar trebui sa-si petreaca un crestin cumpana dintre ani ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5172)

laraG 31.12.2008 20:42:41

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 106659)
Frumoasa urare mai ales ca aici unde sint ninge de numa numa ,nu stiu cum oi ajunge acasa apoi diseara la un resturant romanesc unde ne v-om intalni multi romani. :36: Eu intentionez sa stau pina dupa 12 apoi sa merg acasa si dimineata sa fiu la slujba cu grecii unde sint multi Vasilie Vasiliki si eu Vasilica.
An nou fericit va doresc la toti pe linia asta si numai la toti cu numele Vasile.

Doamne ajuta

Tie , celei ce porti numele Marelui Sfant Vasile, draga Vasilica, iti doresc de ziua ta multa sanatate, bucurii , impreuna cu cei dragi ai tai!La multi ani!Te imbratisez, cu drag, Georgeta Balla.
P.S.Si copiii mei sunt peste hotare, departe , in Canada.E trist pentru noi , parintii ramasi in tara.Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va aiba in paza Sa!

Anca-Miha 31.12.2008 22:34:04

La multi ani!

Tuturor un calduros LA MULTI ANI 2009!
SA DEA DOMNUL CA PACEA SA SE SALASLUIASCA IN INIMILE NOASTRE! MULTA SANATATE SI TOT CE VA DORITI!

Noesisaa 31.12.2008 22:46:53

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 106671)
Multumesc Tiger,
Dar aici e atata zapada ca nu-mi mai doresc sincera sa fiu. Este 20 cm si a facut un frig de -50 pentru 2 saptamani.
Acum se face plaja, ca e doar -11.
E si o lege sa cureti zapada ca daca nu platesti amenda, deci sigur eu nu mai vreau fulgi de zapada.
Dar doresc tuturor celor ce nu au zapada anul asta!!!!!!!

:D Da, imi aduc aminte de legea asta -- platesti amenda daca nu cureti zapada in 24 de ore de la incetarea ninsorii, desi asta era in US. :D

Acum sunt -11 grade la Suceava, si peste un ceas ne vom indrepta spre biserica. Imi aduc aminte ca acum cativa ani cand am mers prima data in noaptea de Anul Nou la biserica ma gandeam ca vor fi foarte, foarte putini oameni. Cand colo, in fiecare an biserica e arhiplina. :0

La multi ani cu bine la toata lumea si fie ca dorintele cele bune sa vi se implineasca! :11:

cristiboss56 31.12.2008 22:53:39

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 106694)
:D Da, imi aduc aminte de legea asta -- platesti amenda daca nu cureti zapada in 24 de ore de la incetarea ninsorii, desi asta era in US. :D

Acum sunt -11 grade la Suceava, si peste un ceas ne vom indrepta spre biserica. Imi aduc aminte ca acum cativa ani cand am mers prima data in noaptea de Anul Nou la biserica ma gandeam ca vor fi foarte, foarte putini oameni. Cand colo, in fiecare an biserica e arhiplina. :0

La multi ani cu bine la toata lumea si fie ca dorintele cele bune sa vi se implineasca! :11:

Sa fi binecuvantata Cristina si inca odata iertare pentru gafa fata de tine. La multi ani !

cristiboss56 31.12.2008 23:59:59

La multi ani 2009 !

La multi ani iubiti frati intru credinta Ortodoxa . Un An Nou mai bun in toate, sanatate, bucurii si spor duhovnicesc, ca toate ce le facem sa fie spre mantuirea noastra !
:100:

tigerAvalo9 01.01.2009 03:14:49

Bine v-am gasit in anul 2009,an in care sper sa fim mai buni cu toti,sa fim mai fericiti,sa fim mai impliniti ,mai credinciosi,mai linistiti sufletesti si ma SANATOSI.LA MULTI ANI!!!

Hartford 01.01.2009 09:24:56

An nou fericit.

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 106682)
Tie , celei ce porti numele Marelui Sfant Vasile, draga Vasilica, iti doresc de ziua ta multa sanatate, bucurii , impreuna cu cei dragi ai tai!La multi ani!Te imbratisez, cu drag, Georgeta Balla.
P.S.Si copiii mei sunt peste hotare, departe , in Canada.E trist pentru noi , parintii ramasi in tara.Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va aiba in paza Sa!

Multumesc de urare, chiar acum am venit acasa de la intilnirea cu fratii mei romani si nu pot sa dorm citeva ore ca dimineata sa pot participa la slulba asa de mult draga mie de ziua Sfantului Vasile.
An nou fericit.
Vasilica

nede_mar 01.01.2009 11:38:52

La multi anii!

Pentru toti crestini care isi sarbatoresc astazi ziua numelui,si pentru toti ceilalti un calduros "LA MULTI ANI!Fie ca anul care tocmai a sosit sa va aduca multa sanatate fericire, pace si liniste sufleteasca , necazurile si grijile sa stea departe de voi, iar langa voi sa fie dragostea, bunastarea si tot ce va doriti!:53:

MarinaAlca 01.01.2009 13:04:15

LA multi ani!!

La multi ani draga noastra Vasilica(Hartford) sa ne traiesti intru multi si buni ani!!!!.. aceleasi urari si ptr toti colegii nostri de forum care isi serbeaza ziua numelui

MarinaAlca 01.01.2009 13:09:28

http://www.sfantulvasilecelmare.info/icoane/1-150.jpg

Fie ca in aceasta mare zi de 1 ianuarie, Sfantul Vasile cel Mare, cu puternicele sale rugaciuni, sa ajute tuturor, intru sanatate multa (trupeasca si sufleteasca) si bucurie duhovniceasca.AMIN

dorinastoica14 01.01.2009 13:30:15

[SIZE=3][COLOR=darkred]"La multi ani" celor care poarta numele Vasile,Vasilica.Sa aveti snatate si multe bucurii in toate.:6:[/COLOR][/SIZE]

tigerAvalo9 01.01.2009 14:05:03

La multi ani tuturor ce poarta numele Vasile ,Vasilica..,LA multi ani Hartford,iti doresc multe impliniri,bucurii,liniste sufleteasca si SANATATE.LA MULTI ANI!!

Hartford 01.01.2009 15:02:56

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 106714)
La multi ani draga noastra Vasilica(Hartford) sa ne traiesti intru multi si buni ani!!!!.. aceleasi urari si ptr toti colegii nostri de forum care isi serbeaza ziua numelui

Multumesc de urare draga Marina,uite ca am
trecut cu bine in 2009 sint sanatoasa ceea ce iti doresc si tie.
La multi ani si sa-ti dea Domnul liniste sufleteasca.
Vasilica

Hartford 01.01.2009 15:13:58

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 106717)
La multi ani tuturor ce poarta numele Vasile ,Vasilica..,LA multi ani Hartford,iti doresc multe impliniri,bucurii,liniste sufleteasca si SANATATE.LA MULTI ANI!!

Multumesc de urare si ma bucur ca am prieteni pe linia asta care se gindesc si la mine. Cel mai mult am nevoie de liniste sufleteasca ca in ultima vreme am o viata tulburata, dar am nadejde la Domnul.
La multi ani si sa-ti dea Domnul ce stie el ca e bun pt tine.
Vasilica

cristiboss56 01.01.2009 15:29:11

Vasilica draga, toti norii negri sa se risipeasca din viata ta, iar soarele sa straluceasca cu putere pentru totdeauna ! Multa liniste si pace sufleteasca , bucurii, sanatate si nu in ultimul rand : La Multi Ani ! ! !

MadalinaM 01.01.2009 17:44:27

Chiar daca mai tarziu, LA MULTI ANI tuturor celor care poarta numele Sfantului Vasile cel Mare!

Fie ca in acest nou an calendaristic sa-I dam lui Dumnezeu mai mult din timpul nostru!

patinina34 01.01.2009 20:26:55

:25:Sfantul Mare Vasile sa va dea tuturor - celor care-i poarta numele dar si celor are au un alt nume de botez - pace in suflete, bucurie, sanatate si dezlegarea tuturor relelor care sint asupra noastra.

Sfinte Vasile cel Mare, fii milostiv cu noi pacatosii in anul care abia a inceput si mijloceste de la Bunul Dumnezeu pentru noi, iertarea pacatelor noastre cele stiute si nestiute, asa incit sa incepem cu forte noi rugaciunile noastre iar inimile noastre sa slaveasca pe Domnul mai mult in 2009 decit am facut-o in 2008!
Amin.

Hartford 01.01.2009 22:39:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 106725)
Vasilica draga, toti norii negri sa se risipeasca din viata ta, iar soarele sa straluceasca cu putere pentru totdeauna ! Multa liniste si pace sufleteasca , bucurii, sanatate si nu in ultimul rand : La Multi Ani ! ! !

Multumesc draga Cristi de asa o frumoasa urare. Astazi am participat la Sfinta sluba de Sf Vasile cel Mare si am avut primele lacrimi pe anul asta. Au fost lacrimi bune ca mi-a mers slujba la suflet. Trei preoti doi romani si un grec au slujit in trei limbi a fost tare frumos pacat ca numai eu am fost romanca ceilalti probabil dupa revelioan obositi nu putut veni.
Un an nou cu bucurii iti doresc si eu multa sanatate tie si la sotia ta.
Vasilica

patinina34 03.01.2009 11:59:52

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 106694)

Scuza-ma pentru intarziere. Da cred ca regula sta e si in US, nu stiu. Fetele de pe acolo pot spune, curatitul zapezii, iar vara taitul ierbii, ca de nu amenda.
Ce sa faci? Trebuie facute si astea!!!
Ai 24 de ore dupa ce a nins si aici sa cureti,iar acum ninge mereu, azi iar am dat zapada la o parte.:3:

tigerAvalo9 03.01.2009 14:07:38

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 107276)
Scuza-ma pentru intarziere. Da cred ca regula sta e si in US, nu stiu. Fetele de pe acolo pot spune, curatitul zapezii, iar vara taitul ierbii, ca de nu amenda.
Ai 24 de ore dupa ce a nins si aici sa cureti,iar acum ninge mereu, azi iar am dat zapada la o parte.:3:

La noi nu ninge ,la Galati ,deloc,spui ca e primavara,ce as vrea sa ne trimiti zapada si spre Romania.Doamne ajuta!

iuliana21 03.01.2009 15:42:32

La multi ani tuturor! Dumnezeu sa va dea credinta, sanatate trupeasca si sufleteasca, rabdare si un an mai bun!
Dumnezeu sa va binecuvanteze!

tigerAvalo9 03.01.2009 16:13:35

Citat:

În prealabil postat de iuliana21 (Post 107321)
La multi ani tuturor! Dumnezeu sa va dea credinta, sanatate trupeasca si sufleteasca, rabdare si un an mai bun!

Multumim ,si tie iti dorim asemenea,pace sufleteasca,impliniri,bucurii si SANATATE!

Hartford 05.01.2009 17:28:19

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 107276)

In localitatea unde stau eu nu prea merge lumea pe jos mai ales iarna, asa ca nu ne amendeaza daca e zapada in fata casei. De curatatull zapezii de pe strazi se ocupe cei de la conducerea orasului la fel si cu frunzele toamna. Noi ne curatam in propietatea nostra, si regulile difera de la stat la stat. Daca ai trotuar in fata casei pe unde trece lume trebuie curatat sa nu cada careva ca te da in judecata mai mult cu scopul de a colecta bani de la asigurare. Banii bata-i vina !!!!

tigerAvalo9 05.01.2009 18:49:49

De cand nu a mai fost o iarna grea ca la americani?:2:Iarna grea si frumoasa,sincer acum as vrea sa locuiesc in America ,pentru iarna asta.La noi se simte incalzirea globala...

Hartford 05.01.2009 19:43:10

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 107870)
De cand nu a mai fost o iarna grea ca la americani?:2:Iarna grea si frumoasa,sincer acum as vrea sa locuiesc in
America ,pentru iarna asta.La noi se simte incalzirea globala...

Astazi dimineata a fost gheata, toate scolile au fost deschise cu intirziere pina la 2 ore. Cam asa se face pe aici a preventa accidentele si cum spuneam de a da in judecata asigurarile. Iarna are si ea rostul ei stie Dumnezeu de ce ne-a dat si iarna sa mai inchete si mocrobii. Am avut parte de zapada si inca se mai anunta Miercuri storm si se v-or inchide scolile pt toata ziua. TigerAvalo9 eu zic daca iti e dor de zapada sa dai o fuga pina aici :21: sa ma ajuti la zapada.

tigerAvalo9 05.01.2009 19:49:21

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 107877)
Astazi dimineata a fost gheata, toate scolile au fost deschise cu intirziere pina la 2 ore. Cam asa se face pe aici a preventa accidentele si cum spuneam de a da in judecata asigurarile. Iarna are si ea rostul ei stie Dumnezeu de ce ne-a dat si iarna sa mai inchete si mocrobii. Am avut parte de zapada si inca se mai anunta Miercuri storm si se v-or inchide scolile pt toata ziua. TigerAvalo9 eu zic daca iti e dor de zapada sa dai o fuga pina aici :21: sa ma ajuti la zapada.

Cu mare placere,eu nu ma dezlipesc de America,s-ar putea sa nu ma mai intorc inapoi,ador USA si Anglia,istoria si obiceiurile lor.

Thheo 05.01.2009 21:52:12

La multi ani tuturor!....o viata frumoasa si plina de bucurii ....sanatate si pace sufleteasca...

antoniap 05.01.2009 22:40:26

La multi ani tuturor!

Indiferent unde petrec Revelionul, la ora 24, iau putina Agheasma la si apoi gust din sampanie. Pentru a evita discutiile, ma conformez partial si continuu sa ma rog in taina. Petrec Revelionul de obicei in familie.

micalia 05.01.2009 23:11:47

La multi ani!

Eu mi-am petrecut noaptea dintre ani la Manastirea Putna. A fost minunat! Nu am cuvinte sa exprim bucuria pe care am trait-o acolo! Slujbele, peisajul, totul a fost extraordinar!

Noesisaa 05.01.2009 23:29:42

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 107870)
De cand nu a mai fost o iarna grea ca la americani?:2:Iarna grea si frumoasa,sincer acum as vrea sa locuiesc in America ,pentru iarna asta.La noi se simte incalzirea globala...

Eu nu as spune -- de peste 3 saptamani la noi la Suceava temperatura este sub 0. Adica de obicei -- -7, -8, -15 chiar. Plus zapada multa. Nu prea vad eu unde e incalzirea asta globala. :D

Imi aduc aminte ca anul trecut pe vremea asta in ianuarie aterizam in America. Eu eram infofolita bine venind din Romania -- geaca de iarna, fular, bocanci, plus o raceala buna. Si cand ies din aeroport -- surpriza, erau aproape 20 de grade celsius, si oameni in tricou cu maneca scurta. :D Asta intr-un oras unde iarna e cam ca pe aici in Bucovina. De obicei. :D

patinina34 06.01.2009 05:59:39

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 107859)
In localitatea unde stau eu nu prea merge lumea pe jos mai ales iarna, asa ca nu ne amendeaza daca e zapada in fata casei. De curatatull zapezii de pe strazi se ocupe cei de la conducerea orasului la fel si cu frunzele toamna. Noi ne curatam in propietatea nostra, si regulile difera de la stat la stat. Daca ai trotuar in fata casei pe unde trece lume trebuie curatat sa nu cada careva ca te da in judecata mai mult cu scopul de a colecta bani de la asigurare. Banii bata-i vina !!!!

Da asa e si aici, insa driveway-ul trebuie curatat, daca nu vin cei d ela oras, il curata si apoi iti adauga 850$ la taxele anuale. Motivul pentru cararea cre duce la usa ta, de a fii curatat este pentru cei care aduc flyers si pentru baietii de la gas si apa ca sa poate\a citi ceasul ala nenorocit, si cre de obicei e situat pe casa undeva.

La fel pentru iarba vara, frunze toamna etc.

Este neplacut sa ai de platit mai mult.

Cei de la city ( oras) ins,a sint asa de nesimtiti ca nu curata pentru ei, dar curata pentru tine - doar daca cineva reclama- si-ti maresc taxele.

patinina34 06.01.2009 06:03:06

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 107877)

Sau aici vino, hai ca e dea zapada de curatat ca ai sa plangi la urma sa mergi acasa la tine :24:.
Esti invitat de onoare!
Apropo: care e situatia cu vizele acuma ca Romania e in Europa Unita? Ar trebui s ate pui pe avion si sa zbori aici pentru 3 ori 6 luni fara probleme. Mai cer astia viza?

veilur 07.01.2009 15:51:38

Citat:

În prealabil postat de wertygo (Post 105956)
Inainte de 9 dimineata este din indemnul dracilor, citisem din scrierile pustnicilor egipteni ceva de genul ca cine mananca la ora 12 ii supara iar cine dupa ora 15 ii biruie desavarsit.

Adevarat, dar noi nu am ajuns la masura pustnicilor egipteni. Si eu in trecut ma faceam "dascal" sugerand astfel de idei, dar mi-am dat seama ca rataceam. Momentan ar fi bine macar sa facem putin sau cat putem, ca tot ce-i peste masura e al dracilor, fie de-i putin sau mult.

Hartford 07.01.2009 17:14:05

Canada

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 107922)
Da asa e si aici, insa driveway-ul trebuie curatat, daca nu vin cei d ela oras, il curata si apoi iti adauga 850$ la taxele anuale. Motivul pentru cararea cre duce la usa ta, de a fii curatat este pentru cei care aduc flyers si pentru baietii de la gas si apa ca sa poate\a citi ceasul ala nenorocit, si cre de obicei e situat pe casa undeva.

La fel pentru iarba vara, frunze toamna etc.

Este neplacut sa ai de platit mai mult.

Cei de la city ( oras) ins,a sint asa de nesimtiti ca nu curata pentru ei, dar curata pentru tine - doar daca cineva reclama- si-ti maresc taxele.

Oh legile canadiene sint mai severe, aici cutia postala e la marginea driveway-ul, postasul pune corespondenta din masina deci are volanul pe dreapta , cei de la curent citesc din masina cu telecomnda indiferent unde e montat ceasul, deh astia sint mai domni (si o sa zica cineva ca de aceea sint si multi grasi pe aici cam putina miscare). Daca vii la mine si cazi pe scari ai dreptul sa deschizi caz si asa asigurarea mea la casa o sa-ti platesca despagubirile si astfel mie imi mareste asigurarea anuala.(naspa)

Hartford 07.01.2009 17:17:58

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 107923)
Sau aici vino, hai ca e dea zapada de curatat ca ai sa plangi la urma sa mergi acasa la tine :24:.
Esti invitat de onoare!
Apropo: care e situatia cu vizele acuma ca Romania e in Europa Unita? Ar trebui s ate pui pe avion si sa zbori aici pentru 3 ori 6 luni fara probleme. Mai cer astia viza?

Nina mesajul asta era pentru TigerAvalo9 care doreste zapada, eu nu am ideie cum e cu viza din Rom.:1:

patinina34 07.01.2009 19:27:37

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 108129)
Nina mesajul asta era pentru TigerAvalo9 care doreste zapada, eu nu am ideie cum e cu viza din Rom.:1:

Da, scuza-ma de confuzie!!!!!!!:21::53:

mirelat 24.01.2009 18:40:39

Cum petrece Patriarhul Romaniei noaptea dintre ani

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 106609)
oare cum petrec isi noaptea de Anul Nou mai marii BOR? poate luam si noi exemplu, cat de cat.

N-am aflat despre actualul patriarh PF Daniel, dar am gasit aici pe site acest articol mai vechi despre PF Teoctist:

Cum petrece Patriarhul Romaniei noaptea dintre ani

[SIZE=2]Am fost intrebati de mai multi cititori cum isi petrece noaptea dintre ani Patriarhul Teoctist. "Buna intrebare", ne-am zis, si pe data am urcat Dealul Patriarhilor, pentru a-l intreba direct pe liderul spiritual al romanilor. "Unde sa petrec Anul Nou decat in biserica?", ne-a raspuns Patriarhul. "In care biserica?", am insistat noi. "In paraclisul patriarhal, acolo unde, de 17 ani incoace, ma prinde miezul noptii, cumpana dintre ani". Am mai aflat ca in ajunul Anului Nou, in Palatul Patriarhal (care are, ca institutie, regim de manastire) are loc o mica reuniune, la care particpa numai "ai casei", adica cele cateva monahii si cei cativa monahi care alcatuiesc personalul Resedintei. Aceasta austeritate comportamentala este datorata, in mare parte, celei de a doua zi, 1 ianuarie, cand se praznuieste Sfantul Vasile cel Mare si se citesc Molitfele acestuia. Atunci preotii trebuie sa fie odihniti, concentrati, seriosi. Nici o urma a petrecerii din ajun nu are voie sa razbata in cadrul slujbei de pe 1 ianuarie, si cu atat mai mult la citirea Molitfelor.[/SIZE] [SIZE=2]
De cativa ani, insa, un obicei a prins viata in bisericile noastre. Ca urmare a Apelului facut in anul 2000 de Patriarhul Teoctist, de a petrece Anul Nou in biserica, tot mai multi crestini, impreuna cu preotii lor, fac acest lucru. Se roaga, canta impreuna, iar dupa ce clopotele (sau orologiile) bat de miezul noptii, se imbratiseaza, se felicita, dupa care cheful in familie sau cu prietenii poate incepe nestingherit. Cu masura, insa, caci a doua zi... "ne vede" Sf. Vasile.[/SIZE]

[SIZE=2]
Pentru Dvs., dragi cititori, am mers la Paraclisul Patriarhal din cadrul Resedintei, pentru a va oferi o imagine a locului tainic unde se roaga Intaistatatorii Bisericii Ortodoxe Romane. Acolo sunt moastele Sf. Ioan Gura de Aur si ale Sf. Ambrozie al Mediolanumului (Milanului), precum si alte comori ale artei si spiritualitatii romanesti. Tot aici s-a rugat pentru tara Patriarhul Teoctist in momentele grele, ultimele mineriade fiind printre cele care au prilejuit fierbinti rugaciuni patriarhale...[/SIZE]

[SIZE=2]Pe data de 1 ianuarie, la ora 17, Patriarhul Teoctist se intalneste cu toti preotii din capitala, pentru a-i felicita si a primi urarile lor. Este momentul destinderii si al ciocnirii unui pahar cu vin adevarat, bisericesc. Anul Nou poate sa inceapa...[/SIZE]
[SIZE=2]
Razvan BUCUROIU
Lumea credintei, anul II, nr. 1(6)[/SIZE]

goldfinger17 25.01.2009 13:02:23

Citat:

În prealabil postat de wertygo (Post 105947)
Se poate sta si acasa si manca pana la ora 24 stiut fiind faptul ca cine mananca inainte de 9 dimineata nu este ajutat de ingeri. Apoi sa priviti artificiile cu gandul ca este la infinit mai frumos in imparatia cerului. In orase veti fi surprinsi cat de multi oameni or sa vina la biserica pentru moliftele Sfantului Vasile.

e treaba babeasca aia cu 9 dimineata ;)

tigerAvalo9 25.01.2009 14:38:01

Citat:

În prealabil postat de goldfinger17 (Post 111367)
e treaba babeasca aia cu 9 dimineata ;)

Asa m-am gandit si eu..nicaieri in Biblie nu scrie de asta...si nu scrie nici despre superstitii.Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:46:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.