Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   In cine au incredere romanii ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5336)

Miha-anca 04.02.2014 16:32:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 550018)
Există dar nu s-au arătat și totuși sunt conducători.
:43:

Din umbră fraatee.

Ba s-au aratat unii dintre ei. Iata un exemplu: Mihai Neamtu, Presedintele Noii Republici. Va veni vremea si a celor, care inca nu s-au aratat inca, dar care au potential de conducatori.
Tie nu ti-ar place un conducator bun, cu frica de Dumnezeu, care sa puna binele tarii si al poporului inainte de binele sau personal?

Pentru informarea dumneavoastra:
http://www.privesc.eu/Arhiva/18825/C...Noua-Republica
Discursurile tinute cu aceasta ocazie sunt deosebite. Invitatii, la fel.
Mentionez cu aceasta ocazie ca pe data de 14.02.2014 se va face lansarea primei filiale din diaspora a Noii Republici, la Bruxelles, in sediul Parlamentului European.

AlinB 04.02.2014 16:57:33

Si Dan Diaconescu.

Sa nu-l lasam deoparte de lista cu tine sperante a politicii romanesti.

Si martiricul frate Becali, desigur.

DragosP 04.02.2014 17:03:31

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550020)
Tie nu ti-ar place un conducator bun, cu frica de Dumnezeu, care sa puna binele tarii si al poporului inainte de binele sau personal?

Ba da. Dar nu-i Neamțu ăla. Cel puțin nu acum.

ovidiu b. 04.02.2014 17:43:02

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549950)
E cazul ca noi, românii, sa avem incredere in conducatorii cu frica de Dumnezeu... ca de ceilalti ne-am saturat. Destul am suferit.

Suferința ar putea fi de folos, iar pentru a avea conducători mai buni, cu frică de Dumnezeu, există o condiție: să-i merităm. Sunt convins că Dumnezeu ne-ar da, dar noi ce dăm?

Miha-anca 04.02.2014 17:43:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 550028)
Ba da. Dar nu-i Neamțu ăla. Cel puțin nu acum.

Intr-adevar, nu il meritam inca pe Neamtu! Ai dreptate.
Acum ii meritam pe baronii locali, care taie si spanzura.

DragosP 04.02.2014 18:02:08

Ce-ți mai place șaorma!:13:

Miha-anca 04.02.2014 19:25:54

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 550041)
Ce-ți mai place șaorma!:13:

Presupun ca este o expresie; dar nu o cunosc. Ce vrei sa spui?

Miha-anca 04.02.2014 22:14:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550034)
Suferința ar putea fi de folos, iar pentru a avea conducători mai buni, cu frică de Dumnezeu, există o condiție: să-i merităm. Sunt convins că Dumnezeu ne-ar da, dar noi ce dăm?

Dar nu discutam noi aici despre rolul si folosul suferintei; pentru asta avem alte topicuri. Am vazut multi oameni, care sufera din cauza nepriceperii politicienilor, ajunsi sus de tot in ierarhie, Dumnezeu stie cum, si care nu fac altceva decat sa-si bage lor in sac, lasand vistieria tarii goala. Nu neg, suntem pusi la incercare de Dumnezeu, dar nu e cazul ca sa le ia locul altii mai priceputi si mai buni gospodari, care sa umple hambarele si vistieria, ca sa nu mai plece tot romanul in pribegie?
Noi ce facem? Ceea ce fac bisericile din toata Romania - ca nu mai sunt nicaieri atatea biserici ca la noi - se roaga la Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne miluiasca cu o conducere a tarii mai buna, mai competenta. Si sa ne fereasca de mai rau.

AlinB 04.02.2014 22:45:57

Ce le mai place astora care au dat bir cu fugitii din tara sa faca politica de la distanta..

Miha-anca 04.02.2014 23:12:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 550098)
Ce le mai place astora care au dat bir cu fugitii din tara sa faca politica de la distanta..

...pentru ca le pasa, atat de la distanta, cat si de aproape.

Corinusha 05.02.2014 08:12:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550016)
Oameni cu frica de Dumnezeu, bine pregatiti profesional exista, chiar daca nu au devenit persoane publice, dar nu vor sa se amestece inca. Nu cred ca toti din Romania sunt doar hoti, mincinosi si profitori. Inca mai exista oameni cu principii sanatoase. Te indoiesti de acest lucru? Generalizarea nu e buna.

Sincer, cu toata parerea de rau, dar tot ma indoiesc ca exista sau ca rezista la conducere oameni buni, cu frica de Dumnezeu, cinstiti si pro adevar.

Alin, crezi ca cine e plect din tara a plecat de prea mult bine sau au plecat in ura fata de tara? Nu-i chiar asa; unii mai vor sa incerce si altundeva, iar cand vezi ca in afara iti e apreciata munca si platit pe masura muncii, normal ca ramai; aici in tara putini sunt aceia care te platesc decent pentru munca; putini mai stiu aprecia munca angajatului...

Florinvs 05.02.2014 08:35:30

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 550111)
Sincer, cu toata parerea de rau, dar tot ma indoiesc ca exista sau ca rezista la conducere oameni buni, cu frica de Dumnezeu, cinstiti si pro adevar.

Alin, crezi ca cine e plect din tara a plecat de prea mult bine sau au plecat in ura fata de tara? Nu-i chiar asa; unii mai vor sa incerce si altundeva, iar cand vezi ca in afara iti e apreciata munca si platit pe masura muncii, normal ca ramai; aici in tara putini sunt aceia care te platesc decent pentru munca; putini mai stiu aprecia munca angajatului...

Din pacate cam aveti dreptate! Ce am observat- chiar daca sa spunem ca s-ar gasi cineva cinstit si corect la inceput- dupa ce ajunge intr-o functie (consilier local sau judetean, primar, parlamentar, ministru, etc) parca se simte obligat sa fure din banul public, sa faca afaceri cu statul. O fi ceva psiholog- dorinta asta maladiva de imbogatire cu orice pret.

Cei care au plecat din tara sa munceasca (nu vorbim de tiganii sau romanii care s-au dus la cersit sau furat) nu au plecat de bine. Daca in Romania la stat se intra cum se intra, iar la patron sunt putini patroni seriosi, atunci omul ce sa faca ?
La noi sunt miliardar de carton, care au strans in doua zeci de ani averi care intr-o tara normala se strang in suta de ani. Diferenta dintre patronii lor si ai nostri este ca acolo fiscul fiind foarte puternic (celebrul Al Capone a cazut pentru ca nu si-a platit impozitele, desi facusera crime ingrozitoare), nu-si permit sa insele statul, iar ca sa faca o avere trebuie sa se zbata, sa aiba un talent, sa puna osu la munca. Pe când la noi dupa 1990 majoritatea asa-zisilor mari patroni si-au facut averea prin spolierea statului, si un ban obtinut facil si nemuncit nu este pretuit.

AlinB 05.02.2014 11:15:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550099)
...pentru ca le pasa, atat de la distanta, cat si de aproape.

Nu degeaba spunea cineva ca dragostea de oameni e direct proportionala cu distanta fata de ei.
Cel putin in unele cazuri de "iubitori", chestia asta are un inteles aparte.

AlinB 05.02.2014 11:16:54

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 550112)
La noi sunt miliardar de carton, care au strans in doua zeci de ani averi care intr-o tara normala se strang in suta de ani. Diferenta dintre patronii lor si ai nostri este ca acolo fiscul fiind foarte puternic (celebrul Al Capone a cazut pentru ca nu si-a platit impozitele, desi facusera crime ingrozitoare), nu-si permit sa insele statul, iar ca sa faca o avere trebuie sa se zbata, sa aiba un talent, sa puna osu la munca. Pe când la noi dupa 1990 majoritatea asa-zisilor mari patroni si-au facut averea prin spolierea statului, si un ban obtinut facil si nemuncit nu este pretuit.

Nu este nici o diferenta.
Si la noi este "foarte puternic" cu ala de jos.
Si la noi este "neputincios" cu cei care sunt protejati politic.
Acolo marile companii fac "lobby" (adica o forma oficializata de coruptie, platesc oficiali sa le sustina cauza pe toate caile "legale") pentru a primi tot felul de facilitati.

beatrix 05.02.2014 12:32:51

NU cred!

Nu cred si nu voi crede in politicienii de azi!!! E doar o gloata grohaitoare in scormonirea de imbogatire! Cat despre popor, am convingerea ca nu sunt perseverenti in ceea ce vor si se complac in starea de turma, deocamdata...Sper insa ca in curand sa se destepte, recurgand la un gest inteligent.Aici e un site cu continut religios si poate nu e indicata politichia....

AlinB 05.02.2014 12:49:59

Categoric nu e indicata.

De fiecare data cand a fost pusa in discutie s-a lasat cu scantei.

Nu ca nu s-ar fi intamplat si cu alte subiecte dar cand e vorba de politica e si mai si.

ovidiu b. 05.02.2014 13:08:07

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550093)
Dar nu discutam noi aici despre rolul si folosul suferintei; pentru asta avem alte topicuri.

Cine o dă în sus și-n jos cu suferința? Sau trebuie să discutăm strict ce dictezi mătăluță?

Citat:

Nu neg, suntem pusi la incercare de Dumnezeu, dar nu e cazul ca sa le ia locul altii mai priceputi si mai buni gospodari, care sa umple hambarele si vistieria, ca sa nu mai plece tot romanul in pribegie?

Eu zic să plecăm capul, că sigur și pentru păcatele noastre Dumnezeu nu ne dă conducători mai buni. Suferința țării (și a lumii) trebuie plânsă ca propiile noastre păcate. În starea de jertfă vom birui. Biruind noi, biruie tot neamul.
Și revin la ideea că suferința poate fi de mare folos dacă o gestionăm corect duhovnicește.

Citat:

Noi ce facem? Ceea ce fac bisericile din toata Romania - ca nu mai sunt nicaieri atatea biserici ca la noi - se roaga la Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne miluiasca cu o conducere a tarii mai buna, mai competenta. Si sa ne fereasca de mai rau.

Demonstrezi contrariul, te plângi de conducători, de parcă numai ei au vină. Răspuzători suntem noi toți de conducătorii pe care îi avem, să ne asumăm răspunderea noastră. Biserica se roagă, dar dacă majoritatea care merg la biserică mai mult se plâng decât se roagă, cum vom ajunge la o conlucrare? Oare vei sesiza diferența?

Miha-anca 05.02.2014 14:53:35

Vad ca nu vedeti padurea de uscaturi...
Mai fac o incercare:
http://www.privesc.eu/Arhiva/18825/C...Noua-Republica
DUPA ce-i ascultati pe vorbitori, spuneti ca impresie v-au facut. Iar la sfarsit Grigore Lese pune punctul pe i, care spune "Suferinta e brand pentru Romania!" Are dreptate, dar nu numai pentru Romania, ci pentru romanii de pretutindeni.
Pesimistii sunt sigura ca nu vor vedea nimic deosebit, dar optimistii vor simti ca ceva se intampla spre binele tarii.

DragosP 05.02.2014 18:27:41

Într-un mod liberal iudeo-creștin, știm.

Miha-anca 05.02.2014 20:41:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 550157)
Într-un mod liberal iudeo-creștin, știm.

Da-ne te rog sursa acestei informatii; un citat, ceva...

ovidiu b. 05.02.2014 21:42:44

Greu, foarte greu. Uite aici în statutul PNR, site postat de tine: http://www.nouarepublica.ro/public/f...blic%C4%83.pdf
E clar că iarăși ne prezinți chestii noi fără să fi citit ce ne prezinți. Cât de ușor înghițim "gălusca", cu câtă idiferență, în schimb, avem dreptul să ne plângem de conducătorii pe care îi avem.
Și uite aici ți-a citat Dragoș: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=82
Te-a invitatat să cauți pe site, dar știu, e greu să cauți, ce să-i faci, de atâtea uscături e chiar greu să vezi pădurea.

Miha-anca 05.02.2014 22:42:27

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550182)
Greu, foarte greu. Uite aici în statutul PNR, site postat de tine: http://www.nouarepublica.ro/public/f...blic%C4%83.pdf
E clar că iarăși ne prezinți chestii noi fără să fi citit ce ne prezinți. Cât de ușor înghițim "gălusca", cu câtă idiferență, în schimb, avem dreptul să ne plângem de conducătorii pe care îi avem.
Și uite aici ți-a citat Dragoș: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=82
Te-a invitatat să cauția pe site, dar știu, e greu să cauți, ce să-i faci, cu atâtea uscături e chiar greu să vezi pădurea.

Dar, tu, care ai citit totul, ti-a placut ce ai citit? Eu am citi si mi-a placut, altfel nu recomandam.
Acum, program sau statut... tot aia e. Si imi place de Mihai Neamtu, ca e bine pregatit profesional, om credincios si bun patriot. O valoare pentru Romania.
Conducerea actuala? La cine te referi, la ministrii aceia multi, care au fost schimbati? Da, erau prea buni...

DragosP 05.02.2014 22:54:38

Mie nu mi-a plăcut.

ovidiu b. 05.02.2014 23:08:24

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550194)
Dar, tu, care ai citit totul, ti-a placut ce ai citit?

Nu mi-a plăcut. Parcă cereai o sursă?
Ai întors-o ca la Ploiești. Nu e prima dată când faci așa.

ovidiu b. 05.02.2014 23:47:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550194)
Si imi place de Mihai Neamtu, ca e bine pregatit profesional, om credincios si bun patriot. O valoare pentru Romania.

Pregătit profesional? Credincios? Absolvent al facultății de Teologie? Wow...
Sloganul PNR dovedește contrariul: http://www.nouarepublica.ro/files/stejarul.pdf

Miha-anca 06.02.2014 02:18:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550205)
Pregătit profesional? Credincios? Absolvent al facultății de Teologie? Wow...
Sloganul PNR dovedește contrariul: http://www.nouarepublica.ro/files/stejarul.pdf

Vad ca tu le stii pe toate, ovidiu b, asa ca te rog sa-mi explici cum poate un slogan sa anuleze studiile cuiva, doctoratul cuiva?
Partidul Noua Republica s-a afiliat intr-adevar la Partidul Conservator European. Ce e rau in asta?!? Chiar te rog sa-mi explici pe inteles, nu cu trimiteri la alte siteuri.
Tu stii ce valori apara Partidele Conservatoare din Europa?
Astept cu nerabdare raspunsul tau.

Miha-anca 06.02.2014 02:20:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550204)
Nu mi-a plăcut. Parcă cereai o sursă?
Ai întors-o ca la Ploiești. Nu e prima dată când faci așa.

Nu e suficient sa spui: Nu mi-a placut!
Argumenteaza!

Miha-anca 06.02.2014 02:21:32

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 550200)
Mie nu mi-a plăcut.

Ce nu ti-a placut si mai ales de ce?

Corinusha 06.02.2014 09:00:24

Prin faptul ca un om are studii teologice nu inseamna ca e si credincios. Nu are asa o importanta ce studii ai. Oricine poate face studii teologice si nu toti fac studiile teologice din acelasi motiv. Cunosc o persoana care a facut studii superioare teologice din curiozitate; omul e ateu convins; probabil vroia sa vada daca studiile ii pot schimba ateismul in credinta; inca e ateu...
In oncluzie, daca studiezi teologia nu inseamna ca esti si credincios.

antiecumenism 06.02.2014 14:23:14

INTERVIU Iulian Capsali: BIG BROTHER bate iarăși la ușa istoriei popoarelor lumii

http://www.culturavietii.ro/2014/02/.../#.UvN7Ifl_tBl

"Parlamentul European a aprobat ieri Raportul Lunacek, prin care se definește fără echivoc orientarea Uniunii Europene asupra problematicii mariajelor gay și a adopției de copii de către cuplurile homosexuale. Prin manipularea drepturilor fundamentale ale omului, sub umbrela non-discriminării, paragrafele 1, 2 și 3 cer în mod expres ca homosexualitatea, lesbianismul, bisexualitatea, transexualitatea etc. să devină… valori europene. Paragraful 4 fixează etapele unui proces totalitar în plină desfășurare de forțe. Iată care sunt acestea: mobilizarea în acest sens a tuturor agențiilor plătite de contribuabilii europeni ( la punctul A3); propagandă la nivelul tineretului prin sistemul de educație (la punctul D i); impunerea căsătoriei homosexuale tuturor statelor membre UE (la punctul H iv); libertatea promovării homosexualității (“gay pride”) și alte forme de manifestare (la punctul I); incriminarea oricărei critici, rebotezată “discurs al urii” (la punctul H); drept de azil politic acordat celor care se declară homosexuali și care trăiesc în afara Europei (la punctul K).

Ce se va întâmpla cu libertatea de expresie? Nu cumva în numele combaterii homofobiei, se va ajunge la heterofobie, familie-fobie sau creștino-fobie?

Iulian Capsali, candidat independent pentru Parlamentul European a răspuns întrebărilor ActiveNews.

ActiveNews: Care sunt consecințele acestui vot asupra românilor?
Asistăm la debutul unei noi dictaturi, foarte asemănătoare cu cea din care abia am ieșit. Stigmatizarea, condamnarea unui om pentru că mărturisește că 2 plus 2 fac patru ne amintește de calvarul orwellian al dictaturii minciunii, confuziei și întunericului. Ce altceva presupune, pana la urma, raportul Lunacek, cel care va defini de acum înainte politica Consiliului Europei privind drepturile omului?

AN: Ce vă determină să afirmați acest lucru?
În fond, ce prescrie acest raport? Homosexualii sau toți cei care atacă majoritatea vor avea oricare drept în a stigmatiza pe oricine li se opune, în schimb oamenii normali, cei care au familie, cei care își apără credința și identitatea culturală, vor putea fi acuzați oricând de manifestare de ură sau îndemn la ură, echivalentul dușmanului poporului în regimul comunist. Așadar, nimic altceva decât o redefinire a termenilor și înlocuire a clasei muncitoare cu clasa lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și transsexualilor. Vor urma pedepsele. Probabil că la început va fi doar contravenția sau amenda penală, asta ca să ne obișnuim cu ideea, ca pe urmă libertatea de conștiință să fie sancționată chiar cu pușcăria, căci nu degeaba este definită infracțiunea cu numele de crimă – hate crime.

AN: Afirmațiile dumneavoastră sunt foarte grave nu credeți că ar putea fi privite, pur și simplu, ca o exagerare?
Ne-am bucura să fie o exagerare, pentru că așa am mai avea nădejdea să mai vorbim și pe viitor fără frica că vom fi acuzați, judecați și condamnați la pușcărie. Din păcate însă raportul votat în aceste zile spune explicit că se solicită statelor membre ale UE să înregistreze și investigheze așa-numitele „crime motivate de ură” la adresa homosexualilor și să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen. („Member States should register and investigate hate crimes against LGBTI people, and adopt criminal legislation prohibiting incitement to hatred on grounds of sexual orientation and gender identity”). Deci este vorba despre o punere sub urmărire a tuturor manifestărilor care pot supăra noua ideologie. Se redeschide astfel din nou epoca dosarelor care te urmăresc o viață întreagă.

AN: Credeți așadar că se va ajunge la o încălcare a drepturilor omului?
Raportul constituie de fapt o proclamare a drepturilor homosexualilor, care exclude în mod paradoxal drepturile majorității. S-a ajuns la situația absurdă în care logica drepturilor este încălcată flagrant chiar din interiorul ei dintr-o exacerbare artificiala a drepturilor, combinată cu declasarea oamenilor normali din punct de vedere sexual. Heterosexualii, adică familiștii, creștinii si toate religiile monoteiste de altfel, toți cei care nu sunt circumscriși de termenul LGBT, sunt excluși sau sunt indicați cu subînțeles ca principali suspecți ai infracțiuni de crimă pentru instigarea la ură dacă afirmă însăși normalitatea. Așadar, oricare dintre noi, prin noua lege care se profilează la orizontul țărilor Europene, va putea fi inclus în lista suspecților până când nu-și dovedește obediența față de noua ordine morală și socială și culturală a homosexualilor.

Adică, dacă mărturisești că ești heterosexual și se poate interpreta o anumită emfază în afirmația ta poți fi acuzat. Dacă spui că nu ești de acord ca în școală copiilor tăi să li se facă propagandă homosexuală vei fi de asemenea acuzat. Și odată deschisă cutia pandorei, orice cuvânt, gest sau acțiune de mărturisire a normalității, a credinței, a propriei identități va putea fi sancționat. Aceasta înseamnă mai mult decât pedeapsa în sine, înseamnă reapariția autocenzurii, a chinuitoarei autocenzuri, adică reafirmarea drepturilor lui Big Brother de a-ți controla conștiința.

În același timp însă, potrivit acestui raport, homosexualii te pot acuza oricând de orice le trece prin minte, te pot stigmatiza ca homofob, toată presa aservită „noului regim” te poate judeca și condamna fără ca aceasta să însemne o instigare la ură. Aceasta pentru că legea este formulată numai pentru homosexuali. Nici comuniștii nu au ajuns până acolo. Măcar la ei legile erau echidistante, numai că interpretarea era falsă. Acum legile sunt date ca în Ferma Animalelor adică: toți sunt egali, doar că unii sunt mai egali decât alții, iar aceștia, în cazul nostru sunt homosexualii.

AN: Ce credeți că putem face?
Să continuăm să spunem adevărul, cu orice risc. Și mai mult decât atât, să ne solidarizam toți care vrem să ne păstrăm cultura, identitatea și credința. Dacă vom ajunge din nou să fim nepăsători în fața noilor ideologii totalitare atunci, cel mai probabil, nu ne așteaptă decât alte câteva decenii de autism totalitar. Este momentul, cred, ca să ne trezim, căci altfel, calvarul va începe din nou: Big Brother bate iarăși la ușa istoriei popoarelor lumii… (preluare ActiveNews.ro)"

antiecumenism 06.02.2014 15:04:08

Crucea Bisericii Ortodoxe Române nu poate sta la pieptul europarlamentarului Ovidiu Silaghi

http://ioanflorin.wordpress.com/2014...vidiu-silaghi/

"Șapte europarlamentari români au votat, zilele trecute, în Parlamentul European, în favoarea „Raportului Lunacek” (sau, cum este numit oficial, ca să facă impresie, „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen”). Este vorba de parlamentarii Petru Luhan (PDL), Adrian Severin (independent), Eduard Hellwig, Norica Nicolai, Renate Webber, Adina Vălean și Ovidiu Silaghi (toți aceștia, de la PNL). Pentru cine n-a apucat să afle, recomandările „Raportului Lunacek” includ, între altele, recunoașterea (implicită) a căsătoriilor homosexuale în constituțiile naționale, sugestia unor presiuni politice asupra Organizației Mondiale a Sănătății (e incredibil că amestecul politic în agenda unei organizații independente a fost aprobat pe față!), promovarea homosexualității în școli etc."

ovidiu b. 06.02.2014 17:09:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550210)
Vad ca tu le stii pe toate, ovidiu b, asa ca te rog sa-mi explici cum poate un slogan sa anuleze studiile cuiva, doctoratul cuiva?

Ai citit sloganul? Metoda aleasă nu e una creștină. Nu lovești în adversar pentru a câștiga "ciolanul". Neamtu a terminat teologia. Din punctul meu de vedere sloganul cam anulează studiile lui de teolog, mai exact porunca iubirii (de vrăjmași).

ovidiu b. 06.02.2014 17:21:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550211)
Nu e suficient sa spui: Nu mi-a placut!
Argumenteaza!

Un argument ți-am dat. M-am uitat la înregistrarea postată de tine și mi s-a părut un circ ieftin, de doi bani. Apoi ar fi argumentul deja amintit de Dragoș.

Programul de guvernare a PNR sună bine. Însă, în campania electorală ce partid nu a avut un program de guvernare atrăgător?

ovidiu b. 06.02.2014 20:04:14

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550210)
Tu stii ce valori apara Partidele Conservatoare din Europa?

Da sună frumos impozite și taxe mici, garantarea propietății private, păstrarea familiei - singura viabilă (bărbat, femeie, copii) etc... 'om vedea de ce sunt în stare. Probabil că o să votez PNR în lipsă de alte variante.

Miha-anca 06.02.2014 23:35:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550265)
Ai citit sloganul? Metoda aleasă nu e una creștină. Nu lovești în adversar pentru a câștiga "ciolanul". Neamtu a terminat teologia. Din punctul meu de vedere sloganul cam anulează studiile lui de teolog, mai exact porunca iubirii (de vrăjmași).

Avem totusi de-a face cu o lupta, si oricat ti-ai iubi oponentul, tot mai mult trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu si apoi pe aproapele, adica poporul pentru care te bati. Nu consider ca incalca porunca iubirii, atata timp cat nu se lupta pentru binele lui personal, ci al poporului.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550268)
Un argument ți-am dat. M-am uitat la înregistrarea postată de tine și mi s-a părut un circ ieftin, de doi bani. Apoi ar fi argumentul deja amintit de Dragoș.

Programul de guvernare a PNR sună bine. Însă, în campania electorală ce partid nu a avut un program de guvernare atrăgător?

Nu mi s-a parut "circ ieftin", in primul rand pentru ca nu a fost ieftin, si apoi nu a fost circ. Participantii au avut discursuri inteligente, bine intentionate, profesionale. Nu le pot reprosa nimic, caci au deziderate pe care le impartasesc si eu, pentru binele tarii si al romanilor.
Dar poate mi-a scapat mie ceva; de aceea da-ne te rog un element de "circ ieftin" pe care l-ai sesizat tu, ovidiu b. Eu i-am urmarit pe toti vorbitorii, inclusiv pe cei care au vorbit in engleza si franceza, si nu am sesizat nimic tras de par. Dimpotriva, am remarcat eleganta exprimarii si cunostintele temeinice de limbi straine la vorbitorii români, ceea ce m-a facut inca odata sa remarc faptul ca avem oameni de calitate, care pot contribui la ridicarea României pe culmile atinse intre cele doua Razboaie Mondiale.

ovidiu b., te inteleg ca esti sceptic in general, caci românii au indurat multe deceptii in rastimpul de la "revolutie" si pâna azi; dar suntem datori sa nu ne pierdem speranta, caci Romania este gradina Maicii Domnului si nu ne va lasa sa pierim.

antiecumenism 07.02.2014 17:38:09

Deșteaptă-te române! E timpul să-ți aperi dreptul de-a spune “mamă” și “tată“

http://www.nouarepublica.ro/ro/opini...e-mam-tat.html

Câteva considerații privind adoptarea de către Parlamentul European a “Foii de parcurs a UE împotriva homofobiei și a discriminării pe motive de orientare sexuală și identitate de gen” (Raportul Lunacek)

Prin adoptarea în data de 4 februarie 2014 a controversatului Raport Lunacek cu o largă majoritate (374 de voturi pentru, 176 împotrivă și 72 de abțineri) Parlamentul European a deschis un nou capitol în istoria Uniunii Europene în care una din evoluțiile plauzibile și o posibilă concluzie a acestui nou capitol poate fi inaugurarea unei noi ere de persecuție în spațiul public a creștinilor și a tuturor celor care, din diverse motive, nu sunt de acord cu ideologia stângistă revoluționară din acest raport și din alte documente oficiale ale Uniunii Europene.

Raportul Lunacek sau, mai precis (ca să folosim titlul complet al acestui raport promovat de către Ulrike Lunacek, europarlamentar austriac din grupul ecologiștilor) “Foaia de Parcurs a UE împotriva homofobiei și a discriminării pe motive de orientare sexuală și identitate de gen” conține o serie de recomandări extrem de problematice din perspectiva filosofie clasice a drepturilor omului și care sunt în directă contradicție cu multimilenara înțelegere a condiției umane propusă de tradiția iudeo-creștină.

Asumpția fundamentală a Raportului Lunacek, ca și a atâtor altor documente oficiale tributare relativismului post-modern ajuns la putere, este ca omul NU ESTE făcut “bărbat” și „femeie” ci că există o pluralitate de identități de gen, care nu sunt date în mod natural, ci sunt construcții culturale (astfel, cu ocazia parcurgerii Raportului Lunacek, am aflat că există încă o “identitate de gen”, de care nu știam nimic până acum, anume “intersex people” iar drept urmare în textul acestui document veți găsi prescurtarea beneficiarilor sub forma de LGBTI, adică “lesbians, gays, bisexuals, transsexuals and intersex people”). Acestă asumpție este ridicată de adepții ei la rangul de adevăr științific sau dogmatic, deși ea contrazice în mod flagrant atât experiența cotidiană (fiecare dintre noi realizăm din primul moment al unei interacțiuni sociale dacă avem de-a face cu un bărbat sau o femeie) cât și criteriile minime ale veridicității științifice. Iar fiindcă marea majoritate a oamenilor nu este convinsă de adevărul acestei foarte îndoielnice înțelegeri a naturii umane, promotorii ei din politica europeană au decis să o impună cu forța, utilizând structurile de putere existente, de la Parlamentul European la Colegiul European de Poliție.

În ultimă instanță despre aceasta e vorba în Raportul Lunacek: despre impunerea (deocamdată sub formă de recomandări încă “ne-obligatorii” pentru Statele Membre ale UE) unei noi înțelegeri a naturii umane și despre ridicarea “ne-discriminării pe bază de orientare sexuală și de identitate de gen” la rangul de criteriu eliminatoriu (așa numitul “mainstreaming”) pentru toate politicile Uniunii Europene dar și ale Statelor Membre. Și, evident, de finanțarea generoasă de la bugetul UE a adepților acestor ideologii (acest amănunt, nu lipsit de importanță, pare-se că a jucat un rol hotărâtor în succesul politic al Raportului Lunacek). Iar cei care au o altă opinie în privința naturii umane și a ceea ce este bine sau rău în materie de familie și sexualitate (începând cu milioanele de europeni care aderă la un cod moral inspirat de învățăturile morale ale creștinismului, iudaismului sau ale islamului dar și a altor învățături și coduri etice tradiționale) ar urma să treacă printr-un proces de re-educare (suportând, eventual, rigorile legii) până când vor renunța la criteriile morale tradiționale și vor deveni suficient de conștienți în ceea ce privește drepturile “LGBTI people”.

ovidiu b. 08.02.2014 20:30:23

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 550313)
Avem totusi de-a face cu o lupta, si oricat ti-ai iubi oponentul, tot mai mult trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu si apoi pe aproapele, adica poporul pentru care te bati.

Scopul nu scuză mijloacele, iar din punctul meu de vedere sloganul ales nu e unul tocmai creștin, oricât ai încerca să-l califici ca unul potrivit ”luptei”.

Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc”

Citat:

Nu consider ca incalca porunca iubirii, atata timp cat nu se lupta pentru binele lui personal, ci al poporului.

Serios? Cum demonstrezi? Cu promisiuni pompoase înainte de alegeri?

Citat:

Participantii au avut discursuri inteligente, bine intentionate, profesionale. Nu le pot reprosa nimic, caci au deziderate pe care le impartasesc si eu, pentru binele tarii si al romanilor.

Pe mine nu mă impresionează vorbăria goală și plină de ifose, ci faptele. Dă-mi un exemplu concret în care un partid înainte de alegeri nu a promis binele țării.

antiecumenism 09.02.2014 01:18:38

160.000 de francezi au iesit in strada la Paris: “JOS EVREIMEA MASONICA. Jos evreul socialist Hollande”

http://lupuldacicblog.wordpress.com/...list-hollande/

Mizerabila presa din Romania, finantata din umbra de gruparile mafioto-masonice din Romania, nu scoate un sunet pe marginea acestui subiect, baga capul in pamant . Ei au mentalitate de slugi umile: “Tara noastra este o biata colonie, suntem vinovati de un holocaust inventat, nu trebuie sa iesim din cuvantul homosexualilor pedofili de la Bruxelles”.

Miha-anca 11.02.2014 12:17:35

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 550506)
Scopul nu scuză mijloacele, iar din punctul meu de vedere sloganul ales nu e unul tocmai creștin, oricât ai încerca să-l califici ca unul potrivit ”luptei”.

Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc”

Serios? Cum demonstrezi? Cu promisiuni pompoase înainte de alegeri?

Pe mine nu mă impresionează vorbăria goală și plină de ifose, ci faptele. Dă-mi un exemplu concret în care un partid înainte de alegeri nu a promis binele țării.

Eu sper si cred ca mai exista oameni pe aceasta lume, care au primit de acasa o asa educatie, incat sa promita ceea ce si-au propus sa faca si sa se tina si de cuvant; macar partial, daca integral nu se poate din motive obiective.
Un om, care a facut studii serioase - spre deosebire de cei, care si-au adaugat tot felul de studii in CV, pe care nu le aveau - este el insusi un om serios si isi iubeste tara, va face tot posibilul sa se tina de cuvant fata de electorat. Asa unui om ii voi acorda sansa, pana la proba contrarie.

Vrei fapte: da-le o sansa sa demonstreze ca sunt oameni seriosi si se tin de cuvant.

A ne indoi de absolut toata lumea, este egal cu a nu da o sansa decat celor de pana acum, care au luat puterea incepand de la revolutie si care si-au schimbat numele, dar naravul ba. Iar faptele lor sunt foarte graitoare si la multi incununate cu un dosar penal si ani de puscarie. In astia sa mai avem incredere?!?
Am gresit odata, de doua ori... dar acum e cazul sa privim mai cu atentie cui acordam increderea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:11:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.