Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Puratatorul de cuvant al Patriarhiei il acuza pe Parintele Justin de habotnicie! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5351)

valentin.viliga 17.01.2009 07:21:38

Dom'le in primu rand forumu' asta nu-i forum de limba romana in al doilea io nu am facut ironii la adresa ierarhiei, ci am parafrazat pe unii care il fac pe PF Daniel in fel si chip, de aceea am zis "masonu' si ecumenistu' " nu din pricina ca nu stiu a scrie( "sa scriu" n-a sa-ti fac si pe plac) .
Apoi sa-ti spun ceva sf. nicolae din cauza ca i-a dat o palma la aria, sinodalii i-au luat omoforul si crucea si doar printr-o minune divina a fost eliberat.
In al treilea rand cat tu nu esti in stare sa postezi propriile tale opinii aci pe forum numa copy paste te rog sa nu ma critici ca nu stiu ce pentru ca eu macar sunt original in postari.

vladsergiu 17.01.2009 08:30:03

Daca Justin a zis ca ne pune la Liturghie ca sa patim ca Arie,cred ca este evident cu cine avem de-a face.Mai apoi,Arie a patit ce a patit pt ca nu a ascultat de episcopul sau,ceea ce Justin face acum,neascultand de ierarhie si invrajbind poporul.Mai bine s-ar pune el la Liturghie,ca poate ii mai trece din ura care ii clocoteste in inima,din intunecimea care ii orbeste ratiunea.Apoi faptul ca la el vin multi oameni,tot in Scriptura se zice ca vor fii multi prooroci mincinosi in vremurile de apoi,care vor invatat nu cuvantul lui Dumnezeu care indeamna la dragoste,ci invataturi proprii care indeamna la ura is razvratire.
Apoi,daca este vorba de adevar,cati tineri au ajuns direct la psihiatrie din manastirea lui Justin?Cate femei au innebunit facand canoanele de noapte ale lui Justin.Cu ce ajuta acest personaj poporul,cand indeamna la o viata"de martiriu" niste bieti copii si copile fare discernamant.
Acum a ajuns si blogger,si mai si ameninta cu blesteme.Vai si-amar de astfel de pastori,care ca niste lupi se reped in turma!

eduardd 17.01.2009 11:10:56

[SIZE=3]Iata un raspuns interesant pe blogul Ierom Savatie Bastovoi:[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Internetul si Patriarhia au luat foc de la cipuri[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Ieri am inregistrat un nou record pe blog: 4.419 intrari. Desigur datorita cipurilor. Degeaba incearca unii sa convinga lumea ca românii nu sint preocupati de apocalipsa si conspiratii.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Nici purtatorul de cuvint al Patriarhiei nu a avut o seara linistita din cauza cipurilor. A trebuit sa dea lamuriri in presa si sa indemne lumea la pace si echilibru. Dupa ce a afirmat ca in BOR nu exista exorcisme (declaratie cu care a bagat cinci oameni la puscarie), iar mai apoi a facut lobby promulgarii legii avortului la fetele de 12 ani, purtatorul de cuvint al Patriarhiei incepe sa sufere de boala conspiratiei. Cucernicul parinte, in loc sa puna mina pe telefon si sa-l sune pe Parintele Iustin pentru a verifica daca adresarea pe care a facut-o preotilor si credinciosilor ii apartine, a preferat sa-si exprime banuiala ca acea scrisoare ar fi un fals. Prin aceasta aiurita afirmatie, purtatorul de cuvint al Patriarhiei a demonstrat ca nu-i sta in fire sa consulte partile atunci cind emite o declaratie, sau ca nu stie sa se foloseasca de telefon, sau ca, indeobste, intre Patriarhie si preotii din tara nu mai exista nici o legatura.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Nu vreau sa dezvolt acum cita dreptate are fiecare in problema cipurilor. Ma surprinde insa cum oficialii Patriarhiei, atit acum, cit si in cazul Tanacu si cel al avortului din cazul fetei de 12 ani, s-au grabit sa iasa cu declaratii, fara sa se documenteze. In schimb nu a fost nici o declaratie in cazul inchiderii scandaloase a expozitiei „Destine de martiri”, care a ajuns sa fie dezbatuta peste tot in presa, numai la Trinitas si Lumina nu. Nu au fost declaratii nici in cazul paradei gay. Si nici nu vor fi.[/SIZE]

[SIZE=3]Patriarhia pare sa ia rolul de paravan intre poporul credincios si nelegiuirile guvernantilor. Legile anticrestine si inumane devin normalitate, in timp ce Patriarhia ii cheama pe toti cei care se ridica impotriva lor la pace si echilibru. De fapt, Patriarhia se teme sa nu iasa vreo suta doua de mii de credinciosi in strada, iar cu ocazia asta sa-si aduca aminte si de alte lucruri. Sa vedem al cui echilibru va fi mai tare.[/SIZE]

razvan_m 17.01.2009 18:44:12

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 109963)
Dom'le in primu rand forumu' asta nu-i forum de limba romana in al doilea io nu am facut ironii la adresa ierarhiei, ci am parafrazat pe unii care il fac pe PF Daniel in fel si chip, de aceea am zis "masonu' si ecumenistu' " nu din pricina ca nu stiu a scrie( "sa scriu" n-a sa-ti fac si pe plac) .
Apoi sa-ti spun ceva sf. nicolae din cauza ca i-a dat o palma la aria, sinodalii i-au luat omoforul si crucea si doar printr-o minune divina a fost eliberat.
In al treilea rand cat tu nu esti in stare sa postezi propriile tale opinii aci pe forum numa copy paste te rog sa nu ma critici ca nu stiu ce pentru ca eu macar sunt original in postari.

O fi forum de limba rromanes atunci, daca nu de limba romana.
Apoi inca o greseala de ortografie vad la tine, frate: acel "n-a" al tau, cu sens de "ia" se scrie legat, "na, poftim, de exemplu".
Din lipsa de timp, pe care il aloc invatatului ptr. sesiunea de examene in care am intrat, prefer sa fiu scurt, economicos si sa nu dau pareri personale, decat strictul necesar. In rest, cred ca-i suficient unul sau mai multe "copy/paste-uri" .

Teoria ta cu talibani [extremisti in credinta] si non-talibani [moderati, adica numai caldicei in credinta, vrei sa spui] a fost cuprinsa in invatatura transmisa noua de Mantuitorul si de Sfintii Sai Apostoli?
Vezi, frate, ca Sfantul Apostol Pavel, in Epistola sa catre Galateni da anatemei pe oricine ar introduce invataturi inoitoare in Sfanta Biserica, iar precis, tu esti unul dintre aceia, cu "invatatura" ta despre talibani [drepti in credinta si eu ma mandresc chiar cu acest epitet-:) si non-talibani [caldiceii in credinta]. Ai auzit tu despre talibani ortodocsi in invatatura de credinta a Domnului? Daca nu, taci din gura si nu mai vorbi de dragul vorbitului. Fragmentul respectiv din Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Galateni e cuprins in versetele 6:10 ale capitolului I al EpistoleI:

6.Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9.Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! 10.Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos. 11.Dar vă fac cunoscut, fraților, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om ; 12.Pentru că nici eu n-am primit-o de la om , nici n-am învățat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.

A vorbit Mantuitorul nostru despre talibani ortodocsi sau omul vorbeste in bataie de joc, crezand ca ii ironizeaza pe aceia, insa de fapt evidentiindu-le credinta de la care nu fac niciun compromis?...

R.

C.tin 17.01.2009 20:10:26

Poate spune Patriarhia ce-o vrea!

[COLOR="Red"]Daca la chemarea Parintelui Iustin s-au mobilizat crestinii cu asa zor, atunci e clar ca strigatul de la Dumunzeu este, ca un om fara Dumnezeu nu are nicio putere.
Si mobilizarea crestinilor, iesirea din hibernarea indusa printre altii si de Patriarhie, e un semn bun!

Cu pacea si linistea pe care o invoca Patriarhia, se calca inca pe mormane de mucenici nerecunoscuti, ba chiar uitati; se calca inca pe milioane de avorturi, crime pe constiinta neamului nostru; se calca pe sufletele noastre ale tuturor prin pierderea libertatii de fiinte umane. Daca de la Dumnezeu suntem liberi, cine o sa poata sa ne ingradeasca libertatea fara voia noastra. NIMENI !
[/COLOR]

valentin.viliga 17.01.2009 20:23:09

Ba, cum ai vrea sa-l numesc pe unu care instiga la violenta in numele credintei auzi acolo sa fim ca torpila japoneza si sa murim cu dusmanu' in brate...Hristos nu cred ca ne indemna la asta ci ne indemna la altceva, adu-ti aminte de petru cand si-a "incordat muschiu" catre soldati, si apoi s-a lepadat de Hristos luati asta in vedere sa nu patiti la fel

valentin.viliga 17.01.2009 20:33:47

cat despre avortul facut de acea fetita de 12 ani tin sa va anunt ca Biserica s-a oferit sa creasca acel copil, dar ultima decizie a apartinut familiei acelei fete

C.tin 17.01.2009 20:53:19

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 110050)
Ba, cum ai vrea sa-l numesc pe unu care instiga la violenta in numele credintei auzi acolo sa fim ca torpila japoneza si sa murim cu dusmanu' in brate...Hristos nu cred ca ne indemna la asta ci ne indemna la altceva, adu-ti aminte de petru cand si-a "incordat muschiu" catre soldati, si apoi s-a lepadat de Hristos luati asta in vedere sa nu patiti la fel

[COLOR="Purple"]Hristos ne invata ca, credinta fara fapte, este moarta! Degeaba spoieste Patriarhia pe dinafara daca in interior tine serpi...ca cei cu aripi, din policandrul din Catedrala Patriarhala....[/COLOR]

BogdanF2 17.01.2009 23:05:47

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 109944)
Din pacate atât parintele Papacioc cât si parintele Pârvu nu s-au dezis de miscarea legionara, care e straina, chiar opusa crestinismului.

Poate din cauza ca au cunoscut legionari in temnita, si i-au vazut cum sunt cu adevarat. De "legionarul" care si-a dat doza lui de antibiotice ca sa salveze viata unui evreu ai auzit?

BogdanF2 17.01.2009 23:38:15

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 109951)
[COLOR=blue]Așa că, te rog, să-ți păstrezi demnitatea dumitale, că altfel te pun la liturghie și să nu pățești ca Arie la Sinod.[/COLOR]"

Am citit ca un anumit Sfant s-a rugat parca despre Arie fie sa revina la credinta fie sa inceteze cu erezia. Si a incetat (a murit).

Alt Sfant s-a rugat pentru moartea (sau indepartarea?) imparatului apostat Iulian (si acesta a murit).

Bogdan.

sofiaiuga 17.01.2009 23:38:19

Citat:

În prealabil postat de vladsergiu (Post 109966)
Daca Justin a zis ca ne pune la Liturghie ca sa patim ca Arie,cred ca este evident cu cine avem de-a face.Mai apoi,Arie a patit ce a patit pt ca nu a ascultat de episcopul sau,ceea ce Justin face acum,neascultand de ierarhie si invrajbind poporul.Mai bine s-ar pune el la Liturghie,ca poate ii mai trece din ura care ii clocoteste in inima,din intunecimea care ii orbeste ratiunea.Apoi faptul ca la el vin multi oameni,tot in Scriptura se zice ca vor fii multi prooroci mincinosi in vremurile de apoi,care vor invatat nu cuvantul lui Dumnezeu care indeamna la dragoste,ci invataturi proprii care indeamna la ura is razvratire.
Apoi,daca este vorba de adevar,cati tineri au ajuns direct la psihiatrie din manastirea lui Justin?Cate femei au innebunit facand canoanele de noapte ale lui Justin.Cu ce ajuta acest personaj poporul,cand indeamna la o viata"de martiriu" niste bieti copii si copile fare discernamant.
Acum a ajuns si blogger,si mai si ameninta cu blesteme.Vai si-amar de astfel de pastori,care ca niste lupi se reped in turma!

multa URA razbate din cuvintele tale.TE-AI TREZIT SI TU SA CRITICI PE UN MARTURISITOR AL CREDINTEUI ORTODOXE ,MARTURISIRE PT CARE A FACUT PAR.IUSIN PIRVU 20 ANI DE PUSCARIE.Nu stii ca vorbesti despre un OM pe care il cauta crestinii 24 ore din 24,?!CUM ITI PERMITI !!AI FOST SI TU CU SFINTIA SA INCHIS PT CREDINTA??AI SUFERIT PT ASTA CA SA IRI PERMITI SA-L CRITICI?!

BogdanF2 17.01.2009 23:39:09

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 110092)
Am citit ca un anumit Sfant s-a rugat parca despre Arie fie sa revina la credinta fie sa inceteze cu erezia. Si a incetat (a murit).

Sa inceteze in sensul ca sa nu mai tulbure Biserica, sa se opreasca din propovaduirea ereziei.

tot-Laurentiu 17.01.2009 23:39:22

Pentru ce-i care mint ca textul nu ii apartine Parintelui Iustin Parvul si pentru cei care s-au uitat in gura lor.... pot asculta aici insusi declaratia audio a Parintelui:

http://apologeticum.wordpress.com/20...-iustin-parvu/

BogdanF2 17.01.2009 23:42:55

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 110093)
multa URA razbate din cuvintele tale.TE-AI TREZIT SI TU SA CRITICI PE UN MARTURISITOR AL CREDINTEUI ORTODOXE ,MARTURISIRE PT CARE A FACUT PAR.IUSIN PIRVU 20 ANI DE PUSCARIE.Nu stii ca vorbesti despre un OM pe care il cauta crestinii 24 ore din 24,?!CUM ITI PERMITI !!AI FOST SI TU CU SFINTIA SA INCHIS PT CREDINTA??AI SUFERIT PT ASTA CA SA IRI PERMITI SA-L CRITICI?!

16 ani, nu 20 (1948 - 1964).

Toata stima si suportul pentru Pr. Iustin!

tigerAvalo9 18.01.2009 00:25:57

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 110094)
Sa inceteze in sensul ca sa nu mai tulbure Biserica, sa se opreasca din propovaduirea ereziei.

In Acatistul Sf.Nectarie se spune ca Marele Sf.Nectarie l-a palmuit pe ereticul Arie...asa scrie,am cartea acasa.Acum nu stiu ...

valentin.viliga 18.01.2009 00:35:21

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 110103)
In Acatistul Sf.Nectarie se spune ca Marele Sf.Nectarie l-a palmuit pe ereticul Arie...asa scrie,am cartea acasa.Acum nu stiu ...

de fapt sf. nicolae l-a palmuit

tigerAvalo9 18.01.2009 00:37:19

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 110104)
de fapt sf. nicolae l-a palmuit

Iarta-mi greseala,da,este vorba despre Sf.Nicolae,in acatist spune ca Sf.Nicolae i s-a aratat in vis lui Sf.Nectarie ,si in continuare vorbeste de Sf.Nicolae,cum ca l-a palmuit pe ereticul Arie.Doamne ajuta!

mihailt 18.01.2009 01:34:22

Exista intr-adevar o inregistrare cu parintele Justin Parvu dar atentie! in inregistrare nu se pomenesc absolut deloc cuvintele "pasaport" sau "biometric".

Ce spune parintele Justin Parvu acolo:
"Cuvantul pe care l-am adresat eu poporului nostru ortodox este cuvantul meu care l-am adresat cu toata convingerea si sinceritatea si pentru cei care cred ca este cu adevarat sa fie binenuseintelege iar cei care nu cred ca este cuvantul meu sa-i lumineze Dumnezeu.....etc"

Se ia de masonerie,de evrei,de fortele americane dar nu zice nimic de pasaportul biometric.
Sa fiu sincer nu cred ca parintelui Justin Parvu ii este frica de cineva ,dar aud pe cineva ca ii zice parintelui in surdina ce sa zica , soptindu-i "toata noua ordine mondiala".

tot-Laurentiu 18.01.2009 02:07:55

PROTV-UL A LUAT IN RAS DEMERSUL PARINTELUI JUSTIN PARVU:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...-pasaport.html

mihailt 18.01.2009 02:24:54

Fiti iarasi atenti mai fratilor ca la pro-tv nu se da intregul interviu cu parintele Justin Parvu ci e aratat numai parintele Justin zicand "o parere ma".

monica.miholca 18.01.2009 03:01:18

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 110110)

nu ma asteptam la altceva de la protv, intotdeauna demonstreaza ca sunt niste neprofesionisti care, in loc sa transmita stiri adevarate si sa se informeze corect si complet, isi dau cu parerea! de cele mai multe ori, complet aiurea:mad:

mihairapcea 18.01.2009 04:49:33

Coalitia “Refuz Implantul !!!”

Lupta impotriva cipurilor poate si trebuie sa fie castigata de noi. Singura conditie pentru ca raul sa triumfe este ca oamenii buni sa nu faca nimic. Am dovedit ca putem invinge. Sa nu disperam. Amintiti-va de hotararea CNCD privind scoaterea icoanelor din scoli. Ne-am mobilizat si am reusit sa trimitem bestia inapoi in intunericul din care iesise. Curtea suprema a anulat decizia CNCD iar icoanele au ramas pe peretii claselor copiilor nostri. Putem face acest lucru si cu legea privind cipurile din acte. Propun sa infiintam Coalitia “Refuz Implantul !!!”, in care sa aducem cat mai multe organizatii, cat mai multi oameni. Sa atacam la Curtea Constitutionala legea. Cand exista vointa, exista si mijloace. Sub presiunea strazii, nu vor indrazni sa ne infurnte. Sunt mai slabi si mai tematori, pe fondul crizei, acum este momentul sa spunem NU cipurilor !
Vom face ceea ce au facut si grecii. Proteste de strada. Cei care doresc sa facem ceva concret, sa ma contacteze pe adresa mea de mail: rapcea@gmail.com Suntem foarte multi cei care refuza cipurile. Trebuie sa fim si uniti. Inclusiv in actiuni. Cred ca impreuna putem invinge, ii putem forta sa dea inapoi, cel putin in chestiunea cipurilor. Hai sa facem sa iasa ceva bun din Romania. Sa facem ca zicala “Ti-e frica de sfarsitul lumii ?! Atunci vino in Romania, ca aici suntem cu 100 de ani in urma…. :)” sa fie adevarata in sensul bun al cuvantului…

eduardd 18.01.2009 08:05:49

Raspunsul [SIZE=4][COLOR=red]AUDIO[/COLOR][/SIZE]a paritelui Iustin Parvu aici:
http://www.crestinortodox.ro/Asculta...tine-4177.html

eduardd 18.01.2009 08:07:00

1 Materialul urmează a fost alcătuit folosind în principal sursele puse la dispoziție de Electronic Frontier Foundation și de CASPIAN, două organizații din SUA care luptă pentru libertatea individuală în fața măsurilor de urmărire și control electronic impuse de guverne.
2 Prescurtare de la Radio Frequency Identification Device.
3 Pînă acum cunoaștem cazurile a aproape 16 politicieni și oameni de afaceri din Mexic, mai mult de 300 de personae implantate în SUA de firma Verichip Corporation, cîteva zeci de copii din Columbia, cîteva zeci de oameni de afaceri din Spania și mai multe zeci de deținuți din Marea Britanie.
4 Cu adevărat despre aceasta vorbește și Sfîntul Apostol Pavel în prima sa epistolă către Timothei: Iar cei ce vor să se îmbogățească, cad în ispite și în curse, și în pofte multe fără de socoteală și vătămătoare, care cufundă pre oameni în pierire și în pierzare. Că rădăcina tuturor răutăților este iubirea de argint, pe care unii poftindu-o au rătăcit din credință, și s-au pătruns cu dureri multe. (6:9-10)
5 Conform standardului ISO 14443, care specifică obligativitatea lipsei de contact fizic a cipurilor din pașapoarte și specificarea prezenței acestora pe copertă.
6 Malaiezia în 1998, Irlanda, Japonia, Pakistan, Germania, Portugalia, Polonia, Spania în 2006, Marea Britanie, Australia și SUA în 2007, Serbia și Korea în 2008, România în 2009.
7 Firma MasterCard a scos cipurile RFID de pe cărțile sale de credit în urma constatării unor fraude cu mult mai mari decît cele
existente pînă la introducerea lor.
8 Spre exemplificare, metroul din Moscova a introdus aceste cititoare pentru prima dată în Europa în anul 1998.
9 Albrecht, K. “Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990-2006.
10 http://omroep.vara.nl/tvradiointerne...subtopic=38690 și http://www.theregister.co.uk/2006/08...ng_epassports/

tot-Laurentiu 18.01.2009 12:36:15

Citat:

În prealabil postat de mihairapcea (Post 110125)
Lupta impotriva cipurilor poate si trebuie sa fie castigata de noi. Singura conditie pentru ca raul sa triumfe este ca oamenii buni sa nu faca nimic. Am dovedit ca putem invinge. Sa nu disperam. Amintiti-va de hotararea CNCD privind scoaterea icoanelor din scoli. Ne-am mobilizat si am reusit sa trimitem bestia inapoi in intunericul din care iesise. Curtea suprema a anulat decizia CNCD iar icoanele au ramas pe peretii claselor copiilor nostri. Putem face acest lucru si cu legea privind cipurile din acte. Propun sa infiintam Coalitia “Refuz Implantul !!!”, in care sa aducem cat mai multe organizatii, cat mai multi oameni. Sa atacam la Curtea Constitutionala legea. Cand exista vointa, exista si mijloace. Sub presiunea strazii, nu vor indrazni sa ne infurnte. Sunt mai slabi si mai tematori, pe fondul crizei, acum este momentul sa spunem NU cipurilor !
Vom face ceea ce au facut si grecii. Proteste de strada. Cei care doresc sa facem ceva concret, sa ma contacteze pe adresa mea de mail: rapcea@gmail.com Suntem foarte multi cei care refuza cipurile. Trebuie sa fim si uniti. Inclusiv in actiuni. Cred ca impreuna putem invinge, ii putem forta sa dea inapoi, cel putin in chestiunea cipurilor. Hai sa facem sa iasa ceva bun din Romania. Sa facem ca zicala “Ti-e frica de sfarsitul lumii ?! Atunci vino in Romania, ca aici suntem cu 100 de ani in urma…. :)” sa fie adevarata in sensul bun al cuvantului…

Cea mai buna idee....Sunt de acord cu tine....Sa nu uitam nici faptul ca si campania impotriva mizeriilor de GARDASIL/SILGRAD a dat roade ....Cu toata opozitia si minciuna din presa..... numai 3% din populatie a acceptat controversatul vaccin, aceasta mizerie de vaccin!

Trebuie sa ne mobilizam! :)
Domnul sa ne ajute!
Cu Dumnezeu inainte!

tot-Laurentiu 18.01.2009 12:44:45

https://s31.postimg.org/zg08q7t63/jpg.png

BogdanF2 18.01.2009 13:05:21

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 110110)

Cam toate comentariile de la stirea respectiva il sustin pe Pr. Iustin!!! Cred ca cei de la pro tv nu se prea asteptau la asa ceva.

Bogdan.

eduardd 18.01.2009 13:08:54

Si crestinii din parohia noastra sunt gata sa iasa in strada daca e nevoie. Insa inainte de a face acesta sa NE RUGAM FRATILOR.

tigerAvalo9 18.01.2009 13:26:06

Parintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei ,cei de la pro tv sunt ironici si au bagat titlul Dracul s-a ascuns in pasaport.Pana la urma tot posturile mici ca OTV,National Geographic,Etno,Favorit,Trinitas,TVR sunt mai de laudat.Posturile acestea mari cu patroni arhi-cunoscuti si arhi-bogati sunt bune de aruncat,au numai emisiuni regizate si ironii.

Dupa parerea mea nu ar trebui sa accepte cineva aceste cipuri,peste 50 de ani o sa avem in loc de bani cipuri care sa contina bani?Modernizarea uneori nu face bine,ce daca porti pasaportul ,cartea cu tine? e prea grea?Tot respectul parintelui Iustin Parvu.

eduardd 18.01.2009 13:37:09

Acum am vorbit cu o prietena de la Iasi jurnalista la Evenimentul zilei. Va merge saptamana viitoare la IPS Teofan si va scrie un articol despre aceste cipuri. Va tin la curent! Sa ne rugam fratilor, fara rugaciune NIMIC nu putem face.

tot-Laurentiu 18.01.2009 13:39:03

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 110169)
Si crestinii din parohia noastra sunt gata sa iasa in strada daca e nevoie. Insa inainte de a face acesta sa NE RUGAM FRATILOR.

Trebuie sa mai trecem si la fapte ca de rugat ne-am rugat si ne-om mai ruga noi.
Trebuie sa fim si noi activi...

Stii ce i-a spus lui Dan Puric, Parintele Justin Parvu cand a fost la chilia sa!

"Fiule Tara asta are inflatie de smerenie. Dar uneori este nevoie si de sfanta palma a Sfantului Nicolae”. Trebuie sa fim traitori si luptatori in ortodoxie."

catalinfm 18.01.2009 14:55:34

Punct de vedere

Din pacate lucrurile decurg asa cum si-au propus dusmanii adevarului,..Dar , la ce ne-am putea astepta de la cei care au facut primul pas spre dezbinarea ortodoxiei?
Va reamintesc , schimbarea calendarului ,etc,....o sa spuneti : "ce mai vrea si asta?" din pacate toate au o legatura,....sa nu ne asteptam ca va fi mai bne de la cei care , acum, au alta misiune decat pastrarea credintei sfinte ortodoxe!...

vladsergiu 19.01.2009 11:19:08

Nu toti care fac puscarie sunt martiri,asa ca acesta nu este un criteriu ar sfinteniei,puscaria.Sunt altele...

eduardd 19.01.2009 11:43:10

Parere personala!

[COLOR=Black] Asa cum am mai scris si in alte mesaje, NU prezenta cipurilor ( acum sau peste 5 ani) trebuie sa ne aduca teama ci pierderea Credintei. Repet ceea ce am mai spus, [COLOR=Red]NU de moarte sa ne temem ci de Inviere![/COLOR] Toti suntem "datori" cu o moarte, dar cu adevarat esential este ce vom afla dincolo de ea. Din punctul meu de vedere parintele Arsenie a luat cea mai buna atitudine TOCMAI pentru a NU ne pierde credinta! Dovada??? Priviti aici pe acest forum, cata dezbinare, cate jigniri, cat haos. Ori aici suntem doar 2% ( sa presupunem ca suntem doar atati) si deja e mult haos.. daca si parintele Arsenie ar fi spus daaaaa e timpul sa luptam, e timpul ..atunci s-ar starni cea mai mare dezbinare din istoria ortodoxiei romane!! [SIZE=3][COLOR=Red]Fratilor, NU mai judecati parintii!![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red]Avem multa indrazneala sa punem la indoiala un parinte Arsenie sau Iustin[/COLOR][/SIZE]. [SIZE=4][COLOR=Red]Daca parintele Iustin a tras semnalul sa ne trezim, parintele Arsenie a adus CA O COMPLETARE nu ca o judecata sa ne pastram RATIOANAMENTUL SI CREDINTA. E ca si cum am sta toti cascati cu ochii spre cer asteptand sa vina steaua cazatoare sa ne nimiceasca desconsiderand sarpele ce zace la picioarele noastre si sta gata sa ne muste. Asta e pararea mea, ASTA a vrut parintele Arsenie sa spuna.[SIZE=2][COLOR=Black] [SIZE=4][COLOR=Red]Nu contest adevarul si pericolul cipurilor, insa vital este sa fim rationali, sa stam stramb sa gandim drept, cand va veni vremea. [/COLOR][/SIZE] Cand va veni vremea DE VA TREBUI vom iesi in strada, dar cu rugaciune inainte, NU cu sabia scoasa urland! Parerea mea personala: Cuvantul parintelui Arsenie a sosit exact in momentul potrivit, pentru cine are urechi de auzit! [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

eduardd 19.01.2009 11:45:19

Citat:

În prealabil postat de vladsergiu (Post 110344)
Nu toti care fac puscarie sunt martiri,asa ca acesta nu este un criteriu ar sfinteniei,puscaria.Sunt altele...

Nu caut sa te conving de nimic. Daca asta crezi , e problema ta. E un spatiu public toti avem dreptul la opinie. Doamne ajuta-ne!

tot-Laurentiu 19.01.2009 12:04:25

CUM VA FI PRIMIT ANTIHRIST SI CUM VA FI SFARSITUL. CAUZA NENOROCIRILOR. INDRACIREA OAMENILOR SI CHINURILE ULTIMILOR CRESTINI
(…) Eh, rațiunea aceasta! Unii taie cu cuțitul pâine, iar altul îi ia cu el omului viața. Iar rațiunea, [COLOR=navy]rațiunea e un lucru alunecos, nu există ticăloșie și mârșăvie pe care rațiunea să nu le poată justifica,[/COLOR] să nu găsească cauza din care toate acestea n-ar trebui făcute. Așa va găsi o scuză și pentru numerele personale și pentru pașapoarte și pentru … 666! Că doar nu pe cadavre vor fi puse numerele astea și nici nu vor adormi simțurile oamenilor, nu, nicidecum. [COLOR=navy]Toți, toți vor înțelege, dar rațiunea va găsi justificări, numaidecât va găsi, iar omul, pregătit deja în forul său interior să trădeze, se va autoliniști cu argumentele rațiunii.[/COLOR] Amar îmi este mie, unui bătrân de o sută de ani, să spun aceasta, dar pregătirile vor fi de așa natură că despre materii înalte, vă rog să mă credeți, nici vorbă nu va fi! Ce vorbă mai poate fi de „iubește-L pe Domnul Dumnezeul tău“? Pe sine însuși se vor trăda, pe nevestele și copiii lor, trup din trupul lor. Apostolul Iubirii îi demasca pe cei care se băteau cu pumnul în piept că-L iubesc pe Dumnezeu și-l urau pe aproapele, zicând: Cel care nu-l iubește pe aproapele său pe care îl vede, cum îl poate iubi pe Dumnezeu, pe Care nu-L vede? (Ioan 4: 20) Aproapele, nu ca rudă de sânge, ci toți oamenii care ne înconjoară. Trădătorul timpurilor de pe urmă e și trădătorul sângelui său, gata să distrugă totul pentru o clipă de viață pământească, care nu vrea să-și ia de seamă, să înțeleagă că, întâi de toate, pe sine se trădează, că se dă nu în mâinile despoților de pe pământ, ci la chinuri veșnice în iad. Se trădează, se trădează. Iată-l născut și botezat până se află în mâinile Domnului. Însă el are voință liberă de alegere și înțelegere a binelui și răului, și conștient se leapădă de dreptul de fiu al Iubirii și trece în robia răului! Dar cât e de înfricoșător acolo! (…)
Starețul s-a lăsat pe pernă și a tăcut. De sub pleoapele lăsate cădeau lacrimi - una, două, trei… Buzele i se mișcau mute în rugăciune.

tot-Laurentiu 19.01.2009 12:10:59

Al doilea link pentru elgleza poate fi sters deoarece vad ca nu merge!

razvan_m 19.01.2009 12:30:44

Citat:

În prealabil postat de vladsergiu (Post 110344)

Vlad Sergiu,

Vrei sa insinuezi cu aceasta replica a ta pe care ai fi voit-o taioasa, ca parintele Justin este orice altceva decat un slujitor credincios al Bisericii?
Daca da, noteaza-ti acest lucru pe lista pacatelor tale la adresa slujitorilor Bisericii, cum ca "l-am hulit pe parintele Iustin Parvu", pentru a-l marturisi duhovnicului tau. Si ca sa nu lungesti aceasta lista a pacatelor, e de preferat sa nu mai dai atatea replici "taioase", care izvorasc din preaplinul mandriei personale...

Romeo

eduardd 19.01.2009 12:55:25

http://www.youtube.com/watch?v=gCWYB...eature=related

tot-Laurentiu 19.01.2009 13:27:35

Mesajul video cu Parintelui Arsenie este contrafacut!

La sfarsit este taiat si repeta aceeasi chestia ca la inceput!
[color=red]Sa le fie rusine![/color]

Si intrebarile sunt puse rau intentionat si scoase din context! Se vede clar ca cel care pune intrebarile incearca un atac la dresa Parintelui Justin Parvu

Parintelui Arsenie Papacioc nu i se prezinta comunicatul Parintelui Justin Parvu si i se prezinta niste chestii care scoase din context pot capata cu totul alte intelesuri!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:51:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.