Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adormirea ucenicei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5483)

ionela7 01.02.2009 16:34:52

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 112623)

Chair starea ta de agiatie si neliniste(care se vede din felul in care scri)arata ca esti in inselare.O stare de bucurie de la Dumnezeu nu poate fi exprimata prin starea cu care scri tu.Daca nu poti asculta sfaturile sfintilor parinti cu privire la vedenii atunci este alegerea ta.Sa nu te superi,am incercat sa te ajut.

Din aceste randuri eu inteleg ca ortodox4life este un expert in descoperirea starilor de neliniste si agitatie interioara ale oamenilor. Si mai inteleg ca domnia sa are si darul sa cunoasca cine este cazut in inselare si cine nu..... :2::2:

ortodox4life 01.02.2009 16:46:55

Ionela nu trebuie sa ma asculti pe mine,era doar o parere bazata pe scrierile sfintilor parinti in legatura cu subiectul respectiv.La fel cum este si parerea ta personala despre mine.Atata tot,Doamne ajuta,ma duc sa ma culc ca e dimineata la mine si nu prea am dormit,Doamne ajuta! :)

camiann 02.02.2009 15:16:17

masaje diversioniste

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 112595)
[SIZE=2]Ce sunt visurile si vedeniile, care este deosebirea intre ele si de cate feluri sunt? [/SIZE]

[SIZE=2]Va raspund cu cuvintele Sfantului loan Scararul, care zice: Visul este miscarea mintii in vremea nemiscarii trupului. lar[COLOR=darkred] nalucirea[/COLOR] (vedenia falsa) este amagirea ochilor, cand doarme cugetarea. Nalucirea este iesirea mintii cand trupul vegheaza. [COLOR=darkred]Nalucirea este o vedere a ceva fara ipostas (nereal) "[/COLOR] ( Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 75) lata dar ce sunt visele si vedeniile. Ele sunt de doua feluri: vise si vedenii bune si rele. lar deosebirea dintre ele este aceasta: [COLOR=darkred]Visele si vedeniile bune sunt de la Dumnezeu, prin care se descopera voia Lui cea mare, numai la cei ce sunt cu totul desavarsiti si sfinti[/COLOR] si care fac poruncile Lui, precum a fost dreptul losif, caruia i s-a aratat Arhanghelul Gavriil in vis, poruncindu-i sa fuga cu Pruncul lisus si cu Fecioara Maria in Egipt. Visele bune vin de la ingeri si ne amintesc de moarte si de osanda, iar dupa ce ne desteptam, ne indeamna la rugaciune si la pocainta. Dimpotriva, visele si nalucirile rele sunt de la diavoli, [COLOR=darkred]prefacuti in ingeri de lumina sau in sfinti[/COLOR], care ne amagesc in somn ca suntem buni si vrednici de rai; iar dupa ce ne desteptam ne scufundam [COLOR=darkred]in mandrie si in bucurie"[/COLOR] (Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 76). [/SIZE]

[SIZE=2]Din cate pricini se inseala oamenii de vedenii si de visuri desarte? [/SIZE]

[SIZE=2]Din sapte pricini se insala crestinii de vedenii si visuri, ca si cum ar fi de la Dumnezeu, si anume: din mandrie, din slava desarta, care este prima fiica a mandriei; din cauza mintii slabe si neiscusite a crestinilor, de care spune Sfantul Isaac Sirul: Cu mare boala boleste cel ce are ravna cea rea" (Filocalia, vol. X, Cuvantul 58). A cincea pricina a amagirii prin vedenii si visuri este neascultarea de duhovnici si indaratnicia unor credinciosi, mai ales a celor mandri, din care cauza usor sunt vanati de diavolul; a sasea pricina vine din cauza vietii de sine ascunse a unora si din nemarturisirea curata a gandurilor la duhovnic. lar ultima pricina prin care se insala crestinii cu visuri si vedenii mincinoase este necunostinta de sine si lipsa de citire a Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti. [/SIZE]

7) Cel ce crede lesne in visuri si in vedenii, [COLOR=darkred]fara multa cercetare si sfat[/COLOR], sa se canoniseasca, la fel cu cei ce merg la vraji si descantece, adica pana la 7 ani sa se opreasca de la Sfanta impartasanie.

Parintele Cleopa

Nu am scris ca sa va sperii ci ca sa atentionez ca e spre binele vostru ca nu e bine sa credem in vedenii.

Sfintii Parinti printre care si Sfantul Ignatie Briancianinov in cartea sa "Despre inselare"ne indeamna sa nu credem in vedenii,de orice fel ar fi ele,caci diavolul se transforma sa in inger de lumina spre a pacali pe multi caldicei in credinta si a-i ademeni,pentru ca in final sa ajunga sa i se inchine lui.Sfintii ne indeamna sa nu credem in vedenii,chair si daca ar fi de la Dumnezeu,caci Domnul nu se supara si va gasi o modaliate sa ne instiinteze daca vrea sa ne descopere ceva,chair daca refuzam,asta pentru a ne pazi de vedeniile inselatoare.Domnul ne avertizeaza ca in vremurile de pe urma vor veni multi proroci mincinosi care ii vor rataci pe multi prin minunile lor false si insusi antihristul va vacem minuni,va invia mortii si va cobora foc din cer.Iata ce zice Sf Briancianinov despre inselare:

Ucenicul: Fa-ma sa inteleg intocmai si in amanunt cele despre inselare. Ce este inselarea ?
Staretul: Inselarea este vatamarea firii omenesti prin minciuna. [COLOR=darkred]Inselarea [/COLOR]este starea in care se afla[COLOR=darkred] toti oamenii, pana la unul,[/COLOR] stare nascuta din caderea protoparintilor nostri. Cu totii suntem in inselare (inceputul celui de-al treilea Cuvant al Preacuviosului Simeon, Noul Teolog, ed. Pustiei Optina, l852). Constiinta acestui fapt este cea mai de nadejde pavaza impotriva inselarii. [COLOR=darkred]Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare.[/COLOR] Cu totii suntem inselati, cu totii suntem amagiti, cu totii ne aflam intr-o stare mincinoasa, avand nevoie sa fim sloboziti de catre adevar; iar Adevarul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, l4-32).

Sa ne facem ai acestui Adevar prin credinta in El; sa strigam prin rugaciune catre acest Adevar - si El ne va scoate din prapastia amagirii de sine si a amagirii de catre demoni.

Doamne ajuta!

Dupa parerea mea mesajele postate de silverstar sunt lipsite de respect si nu au nimic in comun cu credinta ortodoxa. Vine aici sa dea lectii care tin invatatura de spiritul inselator a/al vremii a carei/carui roaba/rob este. Faptul ca este tolerata arata ca suntem crestini toleranti, dar cind pretinde sa dea lectii ar fi bine sa-si ia "intelepciunea" in alta parte.

camiann 02.02.2009 15:21:02

minti

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112501)
[COLOR=#993300][COLOR=green]Adormirea ucenicei (Rusia 2007) - este un clip video facut pe telefonul mobil in Rusia. Diferita de stralucirea soarelui, lumina puternica ce se observa aparand deasupra blocului unde locuia o femeie ce tocmai a adormit, ucenica a unui mare staret rus adormit si el intru Domnul, coboara si intra prin acoperis si prin peretii blocului si ridica la cer sufletul cel luminos al ucenicei. Este staretul care a venit sa-si duca ucenica in Imparatia Cerurilor. La sfarsit se observa deslusit cele doua lumini, ce au silueta ingereasca si 2 aureole luminoase ce strapung cerul si-l boltesc.[/COLOR]
[/COLOR]
http://theologhia.wordpress.com/2009...irea-ucenitei/

Mesajele tale au in ele simburi de dezinformare si minciuna. Esti sigur/sigura ca nu vrei sa mergi pe alte siteuri, unde ai fi mai bine inteles/inteleasa?

silverstar 02.02.2009 15:38:44

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112911)
Dupa parerea mea mesajele postate de silverstar sunt lipsite de respect si nu au nimic in comun cu credinta ortodoxa. Vine aici sa dea lectii care tin invatatura de spiritul inselator a/al vremii a carei/carui roaba/rob este. Faptul ca este tolerata arata ca suntem crestini toleranti, dar cind pretinde sa dea lectii ar fi bine sa-si ia "intelepciunea" in alta parte.

[COLOR=teal]Citeste cu atentie ceea ce scriu eu: [/COLOR]
[COLOR=teal]- ai putea sa argumentezi de ce postarile mele sunt lipsite de respect si nu au nimic cu ortodoxia?[/COLOR]
[COLOR=teal]- cum ar trebui sa fie postarile care sa aiba ceva comun cu ortodoxia? Umile? Servile? N-am ințeles? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Am dreptul de expresie ca tine si ca toti din preajma. De ce urmaresti tu sa-mi bagi pumnul in gura? Cu ce drept? Cine esti si ce vrei? Inca nu te-ai dezbarat de practicile comuniste? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Daca ti-ar sta in putere, ce mi-ai face pentru adevarurile pe care le spun? M-ai arde pe rug? Au trecut timpurile!... [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Eu nu dau lectii nimănui dar, daca te deranjează adevărurile pe care le spun, nu citi ce scriu. Pentru că numai adevărul deranjează. [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Sunt un om liber și-mi iubesc libertatea si militez pentru libertatea spiritului. Stii ce inseamna asta? Se pare ca nu? Informeaza-te ca sa nu te mai trezesti vorbind aiurea. [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Cine mă tolerează pe mine si de ce ar face-o? De ce ti-e teama de mine de chiar la a doua postare, ma ataci? Cu ce ganduri ai venit aici si intuiesti ca eu ti-as fi o piedica? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Sunt cu ochii pe tine! :39:[/COLOR]

geo.nektarios 02.02.2009 15:41:32

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112915)
[COLOR=teal]Citeste cu atentie ceea ce scriu eu: [/COLOR]
[COLOR=teal]- ai putea sa argumentezi de ce postarile mele sunt lipsite de respect si nu au nimic cu ortodoxia?[/COLOR]
[COLOR=teal]- cum ar trebui sa fie postarile care sa aiba ceva comun cu ortodoxia? Umile? Servile? N-am ințeles? [/COLOR]

[COLOR=teal]Am dreptul de expresie ca tine si ca toti din preajma. De ce urmaresti tu sa-mi bagi pumnul in gura? Cu ce drept? Cine esti si ce vrei? Inca nu te-ai dezbarat de practicile comuniste? [/COLOR]

[COLOR=teal]Daca ti-ar sta in putere, ce mi-ai face pentru adevarurile pe care le spun? M-ai arde pe rug? Au trecut timpurile!... [/COLOR]

[COLOR=teal]Eu nu dau lectii nimănui dar, daca te deranjează adevărurile pe care le spun, nu citi ce scriu. Pentru că numai adevărul deranjează. [/COLOR]

[COLOR=teal]Sunt un om liber și-mi iubesc libertatea si militez pentru libertatea spiritului. Stii ce inseamna asta? Se pare ca nu? Informeaza-te ca sa nu te mai trezesti vorbind aiurea. [/COLOR]

[COLOR=teal]Cine mă tolerează pe mine si de ce ar face-o? De ce ti-e teama de mine de chiar la a doua postare, ma ataci? Cu ce ganduri ai venit aici si intuiesti ca eu ti-as fi o piedica? [/COLOR]

[COLOR=teal]Sunt cu ochii pe tine! :39:[/COLOR]

...mi-ai luat-o inainte... gand la gand... Nu acela de a-l urmari, ci cele dinainte... Fii TARE!!!

silverstar 02.02.2009 15:41:53

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112912)
Mesajele tale au in ele simburi de dezinformare si minciuna. Esti sigur/sigura ca nu vrei sa mergi pe alte siteuri, unde ai fi mai bine inteles/inteleasa?

[COLOR=green]Ce mint, unde-i minciuna? Du-te de te cauta si nu striga la mine. [/COLOR]
[COLOR=green]E o simpla postare gasita pe internet si fiecare isi poate exprima o parere. Imi cunosti parerea ca sa ma acuzi de minciuna?[/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu mi-am exprimat parerea personala vizavi de aceasta postare...[/COLOR] :39:

silverstar 02.02.2009 15:43:25

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112919)
...mi-ai luat-o inainte... gand la gand... Nu acela de a-l urmari, ci cele dinainte... Fii TARE!!!

[COLOR=green]Multumesc! Ma bucur ca nu sunt singura![/COLOR] :63:

geo.nektarios 02.02.2009 15:46:16

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112921)
[COLOR=green]multumesc! Ma bucur ca nu sunt singura![/COLOR] :63:

fratii niciodata nu sunt singuri!!! :16:

camiann 02.02.2009 16:06:13

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112912)

...sau daca te hotarasti sa postezi in continuare aici, sa ai mai mult respect pentru oamenii de credinta crestin-ortodoxa care intra pe acest site. Nu vreau sa fiu judecatoarea ta deci admit posibilitatea ca s-ar putea sa dezinformezi in necunostinta de cauza, dar si in acest caz cred ca ar fi mai onest din partea ta sa te informezi despre credinta ortodoxa; sa nu dai lectii intr-un domeniu in care esti total neinformata. Daca insa vorbesti in "cunostinta de cauza", campania ta de re-educare are iz de efort bolsevic. Asta faceau si comunistii in scoli si aiurea, se straduiau sa rastoarne credinta adevarata si sa indoctrineze oamenii cu principii false , rasturnate invatate de la stapinii lor. Nimic nou sub soare.

In concluzie, admit ca s-ar putea sa gresesc, dar mesajele tale imi amintesc de campania de dezinformare care se face pe net de catre oameni care nu numai ca l-au pierdut pe Dumnezeu, dar vor sa-i duca in ratacire si pe ceilalti care Il cauta, sau Il au in suflet. Tocmai acesti oameni traiesc sub semnul minciunii universale la care face referire Orwell. Iti doresc sa nu fii unul dintre ei.

vsovi 02.02.2009 17:00:36

Cam asha o fi, vine ingerul shi urmeaza trecerea prin Vami... nu-i exclus sa fie real filmuletzu, dar se poate shi truca, ca ce nu se poate face, ce nu se poate truca? se pot face tot felul de ciudatzenii... ca sa se mire naivii... dar deobicei vin doi ingeri, unul se asheaza la cap shi altul la picioarele mortului, aici pare ca este unul singur care avea in bratze sufeltul cuiva, iar mai sus devin doi ingeri, ...

nu-s convins ca e adevarat shi nu shtiu ce m-ar putea convinge, pentru ca orice poze shi filme se cam pot truca, dar chiar daca ar fi trucat, acela ce l-a trucat, a trucat conform cu scriptura cu marturisirile unor sfintzi deci cam asha se intampla cand moare cineva bun ce merge in Ceruri, vine Hristos, ori Duhovnicul ori cei doi Ingeri dupa acel suflet... fericit... asha cum apare in filmuletzul acesta... deci chiar daca ar fi trucat, tot adevarat este ca adevar ce se intampla cu fiecare, dar nu totzi trec prin cele 24 de vami ci doar cei care s-au desavarshit... asupra carora duhurile rele nu mai au ce argumente sa aduca... ce pacate sa invoce ca sa-l ia ei pe acel suflet... ca sa-l duca in tartar...

camiann 02.02.2009 19:01:23

cine esti tu?

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112673)
te voi anunta !!! Fi sigur de asta!!!
EU ma las mai la urma ma las in limbaj popular si "taranesc" parafrazand sau numai explicand un cuvant din sfintii parinti, chiar daca nu mentionez de la cine este!!! Acelasi lucru fac si eu... dar mai diferit!!! Fratia ta vi direct cu sursa, eu merg mai agale si "paduchesc" fiecare vorba ca sa poate intelege toti... asta e diferenta intre noi 2!
Asa sa faci TOT tp, mergi dupa Sfintii Parinti ca te tii BINE!!!
Sf.Ioan Hrisostom vb extrem de simplu... de ex! Dar eu ma gandesc la TOTI ca nu toti au aceasta putere de intelegere! Desi nu se afirma ca nu inteleg, au am primit unele mesaje din care se arata ca nu se pricepe invatatura... de aceea nu scriu cu textul original! Na, fiecare dupa cum vrea face! Nu e obligat ce faca si ce nu! Eu sunt "Gheorghe' - in traducere "taran"! :21: Dar e mai bine asa!! :9:

Nu ai fost hirotonisit si pozezi in preot. E drept, pe net poti sa-ti iei orice identitate doresti, doar este o lume virtula. Dar in cugetul meu stiu ca nu am nimic de invatat de la tine. Invataturile cinstite stau in lumina nu se ascund dupa aparente inselatoare de popi nepopiti. Un parinte cu har te indeamna sa nu crezi in mascarici luminosi-asta este arta diavoluli sa se prefaca in inger de lumina. Nici daca asemenea vedenii sunt dumnezeiesti nu faci un pacat daca nu le dai crezare. Dumnezeu gaseste alta cale sa ajunga la sufletul tau. Deci, sa-ti spun sincer daca as avea cit de cit har, si am fi fata in fata, ti-as da o palma-si n-ar fi necrestineste pentru ca nu ar veni din patima. Vasile cel Mare i-a dat o palma lui Arie dar tot nu l-a trezit din ratacirea lui in care ii ducea si pe altii. Dar pentru ca nu sunt nici sfanta, nici nu am har de proroc sau alte virtuti duhovnicesti, aleg sa nu-ti mai citesc postarile.

camiann 02.02.2009 21:07:50

inchizitie? A cui?

Silverstar, sa nu-mi aduci argumentul inchizitiei sau al arderii pe rug in disputa mea cu geo-nektaris in care i-am zis ca ar merita o palma de la cineva cu har pentru ineptiile pe care le debiteza ascuns dupa paravanul hainelor preotesti. Inchizitia a aparut mult mai tarziu, nu a fost instituita de Biserica Apostoleasca, dovada ca Arie care a fost un mare eretic si a dus pe multi in ratacire nu a ars pe rug.

Daca aduci argumente circulare, ele se intorc spre tine ca un bumerang. De exemplu dai citate eliberatoare din Orwell dar nu poti scapa de sintagma lui Big Brother cind spui ca vei sta cu ochii pe mine ptc am postat ceva care te-a sifonat...Sau te prezinti ca fiind un spirit liber, care se misca discursiv si intrebator in afara dogmelor Bisericii, dar atunci cind cineva nu este de acord cu tine ii bagi pumnul in gura, spunandu-i "sa se caute". Trebuie sa-ti spun ca acest principiu "cine nu este cu noi este impotriva noastra", sau intr-o variatie la fel de familiara "e nebun" este in esenta bolsevic (nazzistii l-au aplicat si ei). Comunistii au facut din el un principiu "forte", si tocmai ca sa-i dovedeasca veridicitatea bagau in puscarii sau in spitale psihiatrice pe toti cei care nu erau de acord cu propaganda lor netezitoare de creiere. Asa argumentul lor devenea legitim- nu poti duce tratative cu infractorii sau cu nebunii. Asa era dialectica lor marxista, nu lasa loc pentru zone neutre, aluneca patologic de la un pol la altul.

Nu am nimic cu discursul dialectic. Cred ca este un exercitiu necesar in stiinta, care lucreaza in esenta cu adevaruri miscatoare, relative la capacitatea de intelegere a mintii umane, dar esuaeaza atunci cind este importat in religia crestina, unde Adevarul este dat si nu aflat, este descoperit prin harul lui Dumnezeu. Iisus este Intruparea Cuvantul Viu. El ne invata sa traim credinta, nu s-o argumentam si s-o rationalizam (cum fac si eu acum). De aceea cred ca aceste campanii de educare/ re-educare, care prin eforturi rationaliste seci se straduieste sa-mi arate ca a mea credinta este invechita, depasita de progresul timpului in cre traim, este pur si simplu superflua. Deci mai usor, baieti.

silverstar 02.02.2009 21:17:14

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 113048)
Nu ai fost hirotonisit si pozezi in preot. E drept, pe net poti sa-ti iei orice identitate doresti, doar este o lume virtula. Dar in cugetul meu stiu ca nu am nimic de invatat de la tine. Invataturile cinstite stau in lumina nu se ascund dupa aparente inselatoare de popi nepopiti. Un parinte cu har te indeamna sa nu crezi in mascarici luminosi-asta este arta diavoluli sa se prefaca in inger de lumina. Nici daca asemenea vedenii sunt dumnezeiesti nu faci un pacat daca nu le dai crezare. Dumnezeu gaseste alta cale sa ajunga la sufletul tau. Deci, sa-ti spun sincer daca as avea cit de cit har, si am fi fata in fata, ti-as da o palma-si n-ar fi necrestineste pentru ca nu ar veni din patima. Vasile cel Mare i-a dat o palma lui Arie dar tot nu l-a trezit din ratacirea lui in care ii ducea si pe altii. Dar pentru ca nu sunt nici sfanta, nici nu am har de proroc sau alte virtuti duhovnicesti, aleg sa nu-ti mai citesc postarile.

[COLOR=green]Asta e dusa rau! Vrea sa joace pe aici scene din Biblie. Se crede in vreun studiou din Holywood... :29: Confunda forumul...[/COLOR]

baniutilizati 02.02.2009 21:21:37

Pacat ca pe nimeni n-a interesat cine este ucenita si cine este staretul. Daca nu este trucat filmul este vorba de fiica duhovniceasca a Sfantului Lavrentie de Cernigov.

geo.nektarios 02.02.2009 21:23:49

Citat:

În prealabil postat de baniutilizati (Post 113128)
Pacat ca pe nimeni n-a interesat cine este ucenita si cine este staretul. Daca nu este trucat filmul este vorba de fiica duhovniceasca a Sfantului Lavrentie de Cernigov.

Slava Tie Doamne ca am aflat si asta! Iti multumesc din toata INIMA!!! :5:

camiann 02.02.2009 21:39:53

politizarea religiei

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 112664)
Frate Geo faptul ca dau copy si paste nu are legatura cu experienta sau credinta mea.Si nu dau mereu copy si paste,depinde de circumstante.Ce vrei sa arat despre trairea mea?Asta depinde cu cine vorbesc si de intelegerea fiecaruia,de capacitatea lor de a ma intelege.Apoi eu nu vreau neaparat sa conving pe nimeni,nu am asa putere de convingere,apoi fiecare e liber sa creada ce vrea.Dar pentru ca MEREU incerc sa ma ghidez dupa invataturile sfintilor parinti,asa stiu sigur ca nu pot cadea in inselare.Cine sunt eu sa invat pe altii?Daca te uiti cu atentie pe websit-ul meu o sa vezi ca nu dau nici un sfat personal si vei vedea inavaturile multor sfinti parinti acolo.Nu ca nu as avea experinta,ca cel care vede si se gandeste si vrea sa afle si parerea mea,ma poate intreba.Dar tu frate Geo nu m-ai intrebat de ce cred ca acele vedenii sunt false si nu ai crezut nici cand ti-am aratat ce zic sfintii parinti,deci cu atat mai putin te-ar fi interesat sa afli din experienta mea personala.Te rog daca poti si vrei sa spui duhovnicului tau despre ce ai vazut si ce ai simtit si sa cauti si parerea dansului,dar mai inainte roaga-L pe Dumnezeu sa-ti spuna adevarul,fi sincer cu Domnul si zi:Doamne eu am vazut ce am vazut si cred ca este de la Tine,spune-mi te rog prin duhovnicul meu daca este adevarat sau e inselare.Daca poti sa faci asa,macar ca te rog eu atunci am fi amandoi impacati.Ca daca cumva eu am gresit,ma poti indrepta si pe mine,Doamne ajuta!

Iarta-ma, dar cred ca intri intr-o disputa care este politica si nu religioasa. Eu cred ca oameni ca silverstar si geo-nektaris politizeaza religia, deci lor trebuie sa li se aduca argumente istorice si politice, nu religioase. Tipul lor de discurs se gaseste si sub alte topicuri ca sa le zic asa, unde dau de mama focului in cite cineva, ridicind in slavi pe altii. Exact asa-"bum" in dreapta-"traiasca" in stanga...sau invers, dupa imprejurari si dupa cum bate vantul. Cind nu sunt rusii, sunt evreii; apoi trec la arabi; apoi trec mai departe la romani, la chinezi, la americani, la eschimosi, la etiopieni...ei sunt oamenii noi, oamenii universali, dincolo de identitate religioasa, nationala...ori identitate pur si simplu. Ei sunt oamenii cosmici...Si sunt peste tot, printre noi, dincolo de noi. Descind direct din Absolut pe siteul nostru ca sa ne dezrobeasca din lanturile tuturor identitatilor...TABULA RASA.

alx 02.02.2009 21:47:49

1. filmarea video e la o calitate proasta, deci detaliile nu se pot vedea
2. stim ca prelucrarea video de acum poate fi folosita pentru a creea cele mai mari "minuni"
3. presupunand ca acolo chiar a fost ucenita, de ce s-ar fi exprimat Creatorul prin aceast fenomen ? Daca dorea sa fie vazut de multe persoane pentru a demonstra ceva, nu cred ca o facea printr-un video filmat cu un amarat de telefon, "chemand" persoana respectiva sa filmeze; sunt alte cai mai eficiente, nu? Faptul ca ceea ce numesc multi Dumnezeu ca fiind un Creator, atribuindu-i astfel de fapte... e cam nepoliticos.

cristiboss56 02.02.2009 21:49:08

Va rog frumos reveniti la subiectul acestui topic ! Deja s-a ajuns mult prea departe. . . Intelepciune !

baniutilizati 02.02.2009 21:49:47

Nu e bine sa se discute asa , cred ca s-a zis destul despre adormirea ucenicei.

geo.nektarios 02.02.2009 21:55:07

Citat:

Vad ca te arati a fi mare JUDECATOARE!!! Si vii cu critici!!!

In primul rand cand cineva nou intra pe forum SE PREZINTA PE SINE mai intai si apoi posteaza! Ori fratia ta ai intrat DIRECT cu critica si judecata!!! Te arati a fi o zeita a intelepciunii si ai crezut ca aici gasesti numai PROSTI sau slabi de ingeri!!! Eu nu am facut-o pe niciun preot, si oricum daca NU-ti place trebuie SA ITI VEZI DE ALE TALE!!! NU sa te iei de orisicine!!! CINE ESTI DUMNEATA??? Daca ai ceva de spus spune dar in virtutea cunostintelor nu a PARERILOR ca aici NU este LUMEA PARERILOR ci a CREDINTEI!!! Fiecare isi arata CREDINTA prin ce scrie! Daca ai inceput deja cu critica si judecata pai sa stii ca de RAU te-au luat deja toti forumistii!!! NU ai deloc un dih BLAND de crestin autentic asa cum vrei sa te arati a fi! NU ai duhul lui Hristos!!! Esti straina de asa ceva, caci CRESTINUL de este DUR sau ASPRU, NU critica si nu JUDECA si si se simte duhul dragostei in el!
Te iei de mine ca sunt 'popa nepopit" ASTA TE DOARE PE FRATIA TA?????? sau cumva te simti prin ce scriu si te "incomodeaza"? asa s-au simtit mai multi, pt ca spun sincer ce am de spus, fara ocolisuri!!! Si tai si rup acolo unde este nevoie ca si acum cu fratia ta! Fara niciun drept te iei asa de toti, crezand ca noi nu stim ca esti persoana noua pe forum...
Apoi vad ca habar nu ai de IBU spunand fara pic de respect 'VAsile cel MAre" de parca spui de Basescu, sau macar de ai fi sora Dansului! Si aluia daca ai avea BUN SIMT i-ai spune Domnul Basescu, nu la pertu! Si sora Sf.Vasile, adica Sf.MAcrina i se adresa cu respect ca a fost APRHIEPISCOP nu un om de rand mirean! Sa stii ca e Vb de Sf.Nicolae al Mirelor Likiei, nicidecum de Sf.Vasile cel Mare (333-378) nici nu era nascut cand s-a tinut Sinodul I Ecumenic! poate iti aduci aminte in ce an s-a tinut...
Lipsa de respect de care dai dovada o, CRESTINO, se vede si din faptul ca NICI nu ma cunosti si spui ca m-ai plesni... MULTUMESC!!! Daca as vorbi EREZII, din RESPECT ti-as primi palma, dar asa? Cu ce drept? Esti profesoara de Dogamatica cumva??? Dupa cum te arati a fi din primele cuvinte adresate pe forum, esti TOTAL DEPARTE DE REALITATEA EXISTENTIALA A UNUI CRESTIN PRACTICANT AUTENTIC!!! Lipsa BUNULUI SIMT de care dai dovada, iti arata STAREA SUFLETEASCA in care esti, adica MANDRIA CRUNTA si fara RUSINARE!!! DUPA CUM ITI ESTE CREDINTA ASA ITI SUNT SI VORBELE, si sa mai stii un lucru de la Pr.Teofil Paraian: CEL SMERIT STA LA LOCUL LUI!!! De sora SILVIA te iei fara motiv si fara sa fii macar pe subiect.. esti total in afara.. oare esti in toate facultatile mintale???? nu cred... daca ai fi, ai vorbi mai civilizat!

"Dar pentru ca nu sunt nici sfanta, nici nu am har de proroc sau alte virtuti duhovnicesti, aleg sa nu-ti mai citesc postarile"
cu ce drept nu am voie sa spun ce vreu? ca esti fratia ta mai tare? NU am inteles care e treaba, cine te obliga sa le citesti??? reactia avuta este ca te simti INJOSITA si mandria din tine nu te lasa sa vezi REALITATEA... AMIN!!!

Fii binecuvantata!!!

camiann 02.02.2009 22:05:18

Hollywood, Cannes sau Bollywood tot acelasi principiu...

Asa este, cind te trezesti buimac in lumina propriilor argumente, care se cam clatina si se bat cap in cap, si nu te mai poti ascunde sub o identitate falsa la capatul unu fir telefonic sau un virtual fir de net...atunci te poti simti sub reflectoare...ca pe la Hollywood, Cannes, sau Bollywood. Dar sti cum e ...pe net ca si in viata.

Nu e dragut cind te poti ascunde sub identitatea unui profesor, punand diagnostice, sau judecind dupa principiul paiului si al barnei? Este un exercitiu minunat, dar al libertatii gresit intelese si gresit asumate.

baniutilizati 02.02.2009 22:18:21

camiann , n-ai vazut ca nektarios este student la o facultate de teologie? asta te supara? Sa vedem ce poti scrie si in alta parte ,legat de alte subiecte.

geo.nektarios 02.02.2009 22:26:08

Citat:

În prealabil postat de baniutilizati (Post 113150)
camiann , n-ai vazut ca nektarios este student la o facultate de teologie? asta te supara? Sa vedem ce poti scrie si in alta parte ,legat de alte subiecte.

Dupa ea, sunt un "popa nepopit" care "fara rusinare iau chip de popa" (macar putin respect de Taina Preotiei) si ca ma dau mare cu postarile mele... Vai de capul meu si de pacatele mele, daca as vorbi de la mine... Dar oricum eu nu am NIMIC al meu, tot ce am e a lui Dumnezeu! Si ce spun NU spun ca e al meu, CI E LUI HRISTOS LASAT IN BISERICA SA... Asta este, frate, reactia celor plini de mandrie care daca sunt 'atinsi' riposteaza extrem de dur... S-o lasam in pace ca are neputinte! Dumnezeu sa o lumineze! Sa ne rugam pt ea!!!

Fii binecuvantat!!!

geo.nektarios 02.02.2009 22:51:45

Citat:

Nu ai fost hirotonisit si pozezi in preot.

Iarta-ma sora, nu sunt hirotonit, dar nici nu ma dau a fi preot pt ca nu este in firea mea sa fac ce nu ma reprezinta! Faptul ca studiez la Teologie nu inseamna ca eu sunt "teolog"! NIMENI nu este teolog, ca pe pamantul asta au fost numai 5 Teologi si acesti Sfinti: Sf.Vasile cel Mare, Sf.Ioan Gura de Aur, Sf.Grigorie de Nazianz, Sf.Ioan Hrisostom, Sf.Maxim Marturisitorul, Sf.Simeon NOUL Teolog, si pe langa acestia se adauga Sf.Grigorie de Nyssa, Sf.Atanasie cel Mare, Sf.Celement Alexandrinul, Sf.Chiril Alexandrinul, si inca multi altii!!!
Faptul ca termin o postare prin "Fii binecuvantat/a" nu arata MASCA mea, ci este SALUTUL MEU!!! Si apoi o rugaciune ca sa binecuvinteze Dumnezeu, NU eu, si este o formula CRESTINA ORTODOXA de la "Dumnezeu sa te Binevinteze" sau 'Fii Binecuvantat" care e acelasi lucru!

Doamne ajuta!!!

camiann 02.02.2009 22:52:27

ipocrizie sau lupi in haina de oaie

Sa vedem ce o sa spui tu cind o sa primesti un sfat "duhovnicesc" sa crezi in mascarici luminosi si o sa descoperi ca este inselatorie diavoleasca, in care poti ajunge si daca crezi in extraterestrii...nu trebuie sa fii crestin pentru asta. Oameni ca geo-nektaris "te binecuvanteaza" cu erezia lor si o fac intr-un mod elocvent si fals erudit de aceea cred eu ca sunt periculosi, din cauza ipocriziei lor... Daca sunt un om rau pentru ca nu accept minciuna lor si le-o spun pe fata, prefer sa raman in rautatea mea. Nu ma pretind un spirit evlavios. Nici nu sunt pe cale sa imbrace haina proteasca. El se prezinta inambele ipostaze, si o face aruncind veninul ratacirilor in dreapta si in stanga. Stii cum e...celor carora li se da mult, li se si cere mult...Deci el are o responsabilitate morala sa taca atunci cind "invatatura" lui vine in contradictie cu invatatura Sfintilor Parinti, care de a inceputurile crestinismului au invatat sa nu crezi cu una cu doua in vedenii, pentru ca cele mai multe sunt diavolesti. Sa-ti spun sincer nici nu sunt curioasa sa vad filmuletul. Maine o sa apara poate inca vrea 10 si mai convingatoare...si Geo-nektaris va avea o dificultate ina ne indruma pe care sa-l credem mai mult.

baniutilizati 02.02.2009 23:05:46

E bine ca nu esti curioasa . In sfarsit am gasit si eu o fata, femeie virtuoasa.

nastac_miruna 02.02.2009 23:09:47

"Celor vrednici ai Sai, Dumnezeu le face mari descoperiri."

Am vazut si eu filmuletul de pe you tube, sincer m-a impresionat, a fost un moment de vis frumos, as vrea sa cred ca asa se intampla cu oamenii sfintiti cand pleaca la cele vesnice!
Dar, ma gandesc ca cine a reusit sa filmeze asa ceva, i s-a dat o sansa extraordinara, cum nu cred ca se da oricui, iar daca ai asa o superba sansa o tii pentru tine, nu o impartasesti si altora pentru ca iti poti pierde harul! Parintele Porfirie ( pe care si eu il iubesc enorm, este un exemplu de smerenie si bunatate), spunea ca "celor vrednici ai Sai, Dumnezeu le face mari descoperiri, in chip simplu si firesc. Le descopera evenimente ale trecutului, ale prezentului, si ce se va intampla in viitor. Le descopera adancul sufletului oamenilor, durerile si bucuriile lor, pacatele si harismele lor, bolile trupesti si sufletesti, timpul si felul mortii."
Si tot parintele spune: " pentru tainele pe care Dumnezeu ni le descopera inlauntrul nostru mai buna este tacerea."
Nu poti sa traiesti asa o minune si sa nu ramai extaziat, incremenit, timpul incremeneste ptr. acela! Asa cum am ramas noi cand am privit filmul! Am privit un film si am ramas extaziati! Dar sa vezi "pe viu" asa ceva? Te gandesti sa fotografiezi asa ceva? Eu nu cred, sa-mi fie iertata parerea!
Astazi exista foarte multe metode de a truca pozele, suntem foarte avansati in domeniul asta! Orice efect se poate face cu o poza!
Si mai este ceva: dupa cum a produs atata agitatie acest subiect aici pe forum, m-am edificat!
Iertati-ma daca v-am suparat!
Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

camiann 02.02.2009 23:19:34

Buna!!!

Citat:

În prealabil postat de nastac_miruna (Post 113163)
Am vazut si eu filmuletul de pe you tube, sincer m-a impresionat, a fost un moment de vis frumos, as vrea sa cred ca asa se intampla cu oamenii sfintiti cand pleaca la cele vesnice!
Dar, ma gandesc ca cine a reusit sa filmeze asa ceva, i s-a dat o sansa extraordinara, cum nu cred ca se da oricui, iar daca ai asa o superba sansa o tii pentru tine, nu o impartasesti si altora pentru ca iti poti pierde harul! Parintele Porfirie ( pe care si eu il iubesc enorm, este un exemplu de smerenie si bunatate), spunea ca "celor vrednici ai Sai, Dumnezeu le face mari descoperiri, in chip simplu si firesc. Le descopera evenimente ale trecutului, ale prezentului, si ce se va intampla in viitor. Le descopera adancul sufletului oamenilor, durerile si bucuriile lor, pacatele si harismele lor, bolile trupesti si sufletesti, timpul si felul mortii."
Si tot parintele spune: " pentru tainele pe care Dumnezeu ni le descopera inlauntrul nostru mai buna este tacerea."
Nu poti sa traiesti asa o minune si sa nu ramai extaziat, incremenit, timpul incremeneste ptr. acela! Asa cum am ramas noi cand am privit filmul! Am privit un film si am ramas extaziati! Dar sa vezi "pe viu" asa ceva? Te gandesti sa fotografiezi asa ceva? Eu nu cred, sa-mi fie iertata parerea!
Astazi exista foarte multe metode de a truca pozele, suntem foarte avansati in domeniul asta! Orice efect se poate face cu o poza!
Si mai este ceva: dupa cum a produs atata agitatie acest subiect aici pe forum, m-am edificat!
Iertati-ma daca v-am suparat!
Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

Ai pus punctul pe i! Cum filmezi cind ramai incremenit? Iata un paradox al vremurilor noastre. Iti multumesc mult, acum chiar nu mai am nici o curiozitate in a vedea filmul.

geo.nektarios 02.02.2009 23:21:35

[SIZE=4]Tocmai am vorbit cu un coleg al meu despre tema aceasta cu filmuletul, i-am dat link-ul si cand s-a uitat mi-a spus il stie ca EL A VAZUT REPORTAJUL LA STIRI LA TV... nu-si mai aduce bine aminte cand a fost, dar mi-a spus ca el de atunci a ramas SOCAT!!! [/SIZE]
[SIZE=4]Deci sunt si altii care stiu aceasta cu mult inaintea noastra... si nu e Singurul acest coleg al meu care mi-a martusit aceasta!!! [/SIZE]

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:33:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.