Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ganduri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5559)

14carol06 10.02.2009 22:01:43

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 115381)
Asta da, este o realitate. Si o alta dure, ca un repros pentru parinti, este ca devin avocatii copiilor si atunci cand acestia sunt vinovati. Cred ca aceasta este una din slabiciunile parintilor.

Eu sunt de acord ca e o realitate,dar, asa cum ii spuneam si lui silverstar, mai devreme, daca nu luam atitudine ,si, numai, discutam, pe un forum, despre asta, atunci DEGEABA mai
discutam.

Thheo 10.02.2009 22:14:32

Copiii sunt suflete care imita, sunt usor de influentat, cauta sa arate cit de multe stiu ei.....cateodata ori cit de bine reusesti sa le dai educatie ....tot va fi ceva sau cineva care sa le semene in suflet nesiguranta, indoiala sau mai stiu eu ce.....e greu in ziua de azi sa dai o buna educatie unui copil ....mai ales la cite rautati se intampla in jurul lui.....iar rezultatele se vad mai tarziu....in adultul de maine...sunt si parinti care lupta si au grija de sufletele celor mici....dar pacat ca acestia sunt atat de putini....

adrian010155 10.02.2009 22:35:50

Inspirat acest topic. Iata gandurile.

14carol06 10.02.2009 22:55:24

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 115400)
Inspirat acest topic. Iata gandurile.

Multumesc!Dar gandurile tale nu se vad.Daca numai ni le arati in eter si nu le scrii,nu vor ramane decat pentru tine.

14carol06 10.02.2009 22:59:16

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Thheo (Post 115391)
Copiii sunt suflete care imita, sunt usor de influentat, cauta sa arate cit de multe stiu ei.....cateodata ori cit de bine reusesti sa le dai educatie ....tot va fi ceva sau cineva care sa le semene in suflet nesiguranta, indoiala sau mai stiu eu ce.....e greu in ziua de azi sa dai o buna educatie unui copil ....mai ales la cite rautati se intampla in jurul lui.....iar rezultatele se vad mai tarziu....in adultul de maine...sunt si parinti care lupta si au grija de sufletele celor mici....dar pacat ca acestia sunt atat de putini....

Ai dreptate!Spuneam mai devreme ca cei mici sunt ca un aluat.Daca-i bine crescut iese painea foarte buna,dar daca nu-i crescut cum trebuie iese painea pitroi.

14carol06 10.02.2009 23:11:51

Ganduri...

Si omul se preface...printre fiare,in leu ce-si are culcusul sus pe creste.Greselile lui sunt umbra;nu poti zice ca soarele nu lumineaza,fiindca e un colt de umbra si tie ti-e frig.Greselile celui curat se cunosc mai lesne decat ale celui pangarit,si lumea ,nedreapta,striga mai mult impotriva lor.Eroarea nu este o vina a cunoasterii,ci o greseala a judecatii,fiindca isi da asentimentul la ceva ce nu este adevarat.

silverstar 10.02.2009 23:30:19

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115411)
Ai dreptate!Spuneam mai devreme ca cei mici sunt ca un aluat.Daca-i bine crescut iese painea foarte buna,dar daca nu-i crescut cum trebuie iese painea pitroi.

[COLOR=green]Nemotivați, din punct de vedere material, profesorii nu se mai implică în procesul educațional și învățământ. Și, dacă la noi în țară, se întâmplă atâtea nenorociri, priviți cu atenție la figurile vinovaților. De regulă, sunt analfabeți ori semianalfabeți, brute, primitivi, ființe mai aproape de fiare decât de oameni... Aceștia acționează instinctiv. Pentru ei nu există logică, rațiune... :43:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Îi atenționez pe părinții care au copii de școală că niciodată în România nu se va mai face învățământ de calitate la școala de stat, obligatorie și gratuită. Cine vrea copii pregătiți, educați va trebui să opteze pentru o școală particulară... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Asta e societatea în care trăim și statul îi vrea proști pe români, proști pentru că așa lumea e ușor de mințit, de manipulat, de exploatat. Sigur că trebuie schimbare numai că autoritățile nu vor schimbare. [/COLOR]
[COLOR=green]Și noi, progresiștii ori Dvs, părinții, nu-i puteți pretinde statului învățământ GRATUIT și de bună calitate... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De 20 de ani, statul se preface că e interesat de școala românească și profesorii se prefac că muncesc... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu uitați: Copii șefilor voștri vor fi șefii copiilor voștri. :79:[/COLOR]
[COLOR=green]Se schimbă generațiile, obiceiurile vor rămâne...[/COLOR]

14carol06 10.02.2009 23:44:39

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115424)
[COLOR=green]Nemotivați, din punct de vedere material, profesorii nu se mai implică în procesul educațional și învățământ. Și, dacă la noi în țară, se întâmplă atâtea nenorociri, priviți cu atenție la figurile vinovaților. De regulă, sunt analfabeți ori semianalfabeți, brute, primitivi, ființe mai aproape de fiare decât de oameni... Aceștia acționează instinctiv. Pentru ei nu există logică, rațiune... :43:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Îi atenționez pe părinții care au copii de școală că niciodată în România nu se va mai face învățământ de calitate la școala de stat, obligatorie și gratuită. Cine vrea copii pregătiți, educați va trebui să opteze pentru o școală particulară... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Asta e societatea în care trăim și statul îi vrea proști pe români, proști pentru că așa lumea e ușor de mințit, de manipulat, de exploatat. Sigur că trebuie schimbare numai că autoritățile nu vor schimbare. [/COLOR]
[COLOR=green]Și noi, progresiștii ori Dvs, părinții, nu-i puteți pretinde statului învățământ GRATUIT și de bună calitate... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De 20 de ani, statul se preface că e interesat de școala românească și profesorii se prefac că muncesc... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu uitați: Copii șefilor voștri vor fi șefii copiilor voștri. :79:[/COLOR]
[COLOR=green]Se schimbă generațiile, obiceiurile vor rămâne...[/COLOR]

Atunci,de ce nu iesiti in strada?De asta au murit unii dintre noi in `89,ca acum sa aveti posibilitatea sa va exprimati,chiar si in felul acesta!

alx 10.02.2009 23:57:36

In '89 s-a dorit impartirea Romaniei, lucru stabilit la Malta, cu ajutorul "revolutiei", care a creat panica in masa, pe baza de zvonuri irationale, securisti-teroristi, metode psihotronice, etc. Colaborarea dintre armata si securitate, adica, in final, o mana de oameni, a oprit stergerea de pe harta a Romaniei. Foarte putini stiu cine sunt cei care ne-au salvat, sunt nume de spioni care stau in umbra, sunt veghetori nestiuti, care au doar "creier" si prea putine sentimente, in slujba poporului; da, au exista asemenea persoane, si mai exista; ei pur si simplu ISI FAC DATORIA, fara laude, fara nevoie de recunostinta, fara slava.
Iar noi, stam si ne injuram pe forum, ne omoram, aruncam in noroi unul in altul, ne bucuram de telefon, televizor, etc, toate, pentru ca sunt, printre altele, si veghetori din umbra, veghetori umani; stam si discutam despre toate prostiile posibile, de rele, punem bariere artificiale intre noi, de ce face nu stiu cine la TV, in loc sa fim PRAGMATICI, REALISTI, CREATORI de bunuri materiale si morale.

14carol06 11.02.2009 00:05:30

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115430)
In '89 s-a dorit impartirea Romaniei, lucru stabilit la Malta, cu ajutorul "revolutiei", care a creat panica in masa, pe baza de zvonuri irationale, securisti-teroristi, metode psihotronice, etc. Colaborarea dintre armata si securitate, adica, in final, o mana de oameni, a oprit stergerea de pe harta a Romaniei. Foarte putini stiu cine sunt cei care ne-au salvat, sunt nume de spioni care stau in umbra, sunt veghetori nestiuti, care au doar "creier" si prea putine sentimente, in slujba poporului; da, au exista asemenea persoane, si mai exista; ei pur si simplu ISI FAC DATORIA, fara laude, fara nevoie de recunostinta, fara slava.
Iar noi, stam si ne injuram pe forum, ne omoram, aruncam in noroi unul in altul, ne bucuram de telefon, televizor, etc, toate, pentru ca sunt, printre altele, si veghetori din umbra, veghetori umani; stam si discutam despre toate prostiile posibile, de rele, punem bariere artificiale intre noi, de ce face nu stiu cine la TV, in loc sa fim PRAGMATICI, REALISTI, CREATORI de bunuri materiale si morale.

Exceptional!Asa este!Pur si simplu nu mai poti spune nimic,atunci cand cineva are atata dreptate si cand spune niste adevaruri.Felicitari!De mult n-am mai vazut sau auzit pe cineva care sa spuna lucrurilor pe nume!

laurschepsis 11.02.2009 00:33:06

Despre copii

Doamne-ajuta!

Vorbirea despre copii ar trebui sa o facem ca pe o spovedanie. Cu capul plecat, cu sufletul frant, dupa ce postim.

Copiii vin curati. Mici stele ce radiaza dragoste senina. Dar divin pe care am uitat cum sa-l dorim, pe care nu stim sa-l primim si sa-l pretuim.

Mi-aduc aminte ca stateam toti trei la masa din sufragerie. Sotia, baietelul si eu. Fiecare pe cate o latura a mesei. Ne uitam la el cum manca. Avea cam 3 ani. Era usor suparat ca il certasem pentru nu stiu ce trasnaie. Nu prea avea chef de mancare si, oftand plimba mancarea prin farfurie. Asa, cu privirea urmarind cercurile linguritei prin farfurie il aud spunand jumatate ca pentru sine, jumatate pentru noi: "Nu trebuia sa ma certati" "De ce, intreaba sotia" "Asa, ca nu trebuia. Eu v-am ales" I-am facut semn sotiei sa taca. "Eu am vrut sa vin la voi" "De unde, apuc eu sa ingaim" "De acolo. De sus" "Cum?" "V-am vazut" Si atunci si-a ridicat privirea catre mine. Avea pe atunci niste ochi verzi-albastri cum n-am mai vazut.

Omul frumos de ieri il strica pe omul frumos de azi intr-o spirala infernala care si-a ratacit adevarul in propria-i agitatie inutila.

E, ganduri... Aviz, celor tineri.

Doamne-ajuta!

14carol06 11.02.2009 00:38:55

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 115435)
Doamne-ajuta!

Vorbirea despre copii ar trebui sa o facem ca pe o spovedanie. Cu capul plecat, cu sufletul frant, dupa ce postim.

Copiii vin curati. Mici stele ce radiaza dragoste senina. Dar divin pe care am uitat cum sa-l dorim, pe care nu stim sa-l primim si sa-l pretuim.

Mi-aduc aminte ca stateam toti trei la masa din sufragerie. Sotia, baietelul si eu. Fiecare pe cate o latura a mesei. Ne uitam la el cum manca. Avea cam 3 ani. Era usor suparat ca il certasem pentru nu stiu ce trasnaie. Nu prea avea chef de mancare si, oftand plimba mancarea prin farfurie. Asa, cu privirea urmarind cercurile linguritei prin farfurie il aud spunand jumatate ca pentru sine, jumatate pentru noi: "Nu trebuia sa ma certati" "De ce, intreaba sotia" "Asa, ca nu trebuia. Eu v-am ales" I-am facut semn sotiei sa taca. "Eu am vrut sa vin la voi" "De unde, apuc eu sa ingaim" "De acolo. De sus" "Cum?" "V-am vazut" Si atunci si-a ridicat privirea catre mine. Avea pe atunci niste ochi verzi-albastri cum n-am mai vazut.

Omul frumos de ieri il strica pe omul frumos de azi intr-o spirala infernala care si-a ratacit adevarul in propria-i agitatie inutila.

E, ganduri... Aviz, celor tineri.

Doamne-ajuta!

Foarte frumos!Ce ar mai pute cineva adauga?

geo.nektarios 11.02.2009 02:33:08

[SIZE=4]Intai de toate UITAM ce SUNTEM: CHIPUL lui Dumnezeu! Iar la "asemanarea" cu Dumnezeu trebuie sa lucram sa ajungem! Nu mai avem mintea atintita la El... nu ne mai raportam la Dumnezeu asa cum patriarhii Vechiului Testament o faceau si aveau toata binecuvantarea Lui... Caderea omului de azi de aici vine... din inlocuirea lui Dumnezeu cu PUTEREA proprie... Increderea in sine ne duce la indepartarea de Dumnezeu... si de aici toate lipsurile... Il percepem pe Dumnezeu azi ca pe un lucru inutil in viata noastra sau ca pe o piedica... nu mai cerem cu credinta "inima curata zideste intru mine Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele"! Daca am avea inima curata am fi plini de IUBIREA lui Dumnezeu! Si am fi in perfecta armonie... dar noi ne privim pe noi in raport cu cei de langa noi... facem diferente si ne aratam "puterea"... aceasta intrecere ne scade si ne duce in haos... nu mai avem nici pace sufleteasca nici liniste cu cei din jur... Oare Tu Dooamne pt ce Te-ai rastignit pt noi daca nu ca sa ne faci ca Tine? De ce ti-ai dat viata pt noi daca nu ca noi sa ti-o dam Tie? De ce ai ne-ai iertat pacatele prin sangele Tau nu pt.ca noi sa ne jertfim si sa facem cu aproepele cum ai facut Tu??? De ce mori o, Iisuse, de fiecare data cand pacatuim? de ce plangi pt noi? CAnd ai sa zambesti de bucurie ca suntem pe drumul bun? CAnd iti vei sterge lacrima ca noi ne intoarcem si Te cautam??? De ce atata mila pt noi cei care Ti-am intors spatele??? de ce ne iubesti pe noi cei ce nu Te ascultam nicio secunda??? Cat e de mare mila Ta??? Cat ne mai poti rabda??? [/SIZE]
[SIZE=4]Si totusi omul ramane indiferent fata de orice suspin de durere al Domnului pt el la orice greseala.... desi aude suspinele Lui, trece nepasator... Cand Il vom IUBI din TOATA fiinta, toata puterea, din tot cugetul...???? intr-atat am ajuns sa ne ridicam impotriva Lui si sa Ii reprosam ce nu ne convine... ne aratam mai destepti decat El... Cel Ce a facut TOATA lumea... [/SIZE]
[SIZE=4]Doamne trimite MILA Ta peste noi![/SIZE]

14carol06 11.02.2009 03:45:39

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115232)
Am avut curiozitatea de a afla ce inseamna semnatura ta, ALX, si iata ce am traducere am gasit pe un site cu insemne sataniste:

"AYRELIA BENERIA SYM FORO SYN " means: "Anymore airy-fairy noblesse." or
"Serenely ray brainy mafioso."
"DIO SYN ZE SASE TRI KAI TETHI " means:
"Taken hideosity satirizes."
or
"It is dozy, sneakier atheist."
"GATRI AYRIS NONAM NIASCHARIAN" means:
"Insanitary anarchism or again."
or
"Annoy maniac's hair-raising rat."

Poti sa ne dai o traducere in romaneste?

Daca numele lui este prescurtarea de la ALEXANDRU,cuvantul provine din greaca (ALEXANDROS)si inseamna:protector al oamenilor.

14carol06 11.02.2009 04:04:16

Ganduri...

Cand viata ti se pare grea,iar tu vrei sa izbutesti,trei arme trebuie sa ai:sa ierti,sa speri si sa iubesti.Ma doare si gandul ca poate, candva,vei uita de noi Doamne.As incerca sa-Ti redau zilele petrecute si noptile uitarii de Tine.Ma doare si gandul ca poate,candva,zambetul Tau cald va deveni zid.L-as zgaria pana la sange, cu unghiile mele crescute de dor.Ma doare si gandul ca poate,candva,lumea Ta se va inchide pentru mine.Ma doare, pana la moarte, gandul ca acest candva poate sa fie azi!

silverstar 11.02.2009 09:44:43

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115428)
Atunci,de ce nu iesiti in strada?De asta au murit unii dintre noi in `89,ca acum sa aveti posibilitatea sa va exprimati,chiar si in felul acesta!

[COLOR=green]S-a ieșit în stradă, s-au făcut greve și nu s-a rezolvat nimic după cum se știe. Am fost și suntem mințiți, manipulați. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Șefii noștri de sindicat sunt niște vânzători, oportuniști, lași... Nici lor nu le pasă de învățământ. Tot ce fac pe la TV-uri e doar să arate că le pasă. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De 20 de ani, aceiași șefi care trăiesc bine pe banii noștri, a cotizanților. Cine ni-i alege? Nu știu. Ei între ei. Pe noi, nimeni nu ne întreabă nimic. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cu o nesimțire fără margini, Tăriceanu a spus pe TV-uri că avem 12 sporuri. Care? Probabil în capul lui de grecotei cu nas subțire și ceafă groasă...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și anul acesta și-n anii care vor veni, multe catedre, la nivel de țară, vor fi ocupate de necalificați și pensionari, în timp ce tinerii noștri, special pregătiți în universități pentru învățământ, vor face muncă necalificată în străinătate pe un salariu de câteva ori mai mare decât cel oferit de guvern...[/COLOR]

14carol06 11.02.2009 10:24:10

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115493)
[COLOR=green]S-a ieșit în stradă, s-au făcut greve și nu s-a rezolvat nimic după cum se știe. Am fost și suntem mințiți, manipulați. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Șefii noștri de sindicat sunt niște vânzători, oportuniști, lași... Nici lor nu le pasă de învățământ. Tot ce fac pe la TV-uri e doar să arate că le pasă. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De 20 de ani, aceiași șefi care trăiesc bine pe banii noștri, a cotizanților. Cine ni-i alege? Nu știu. Ei între ei. Pe noi, nimeni nu ne întreabă nimic. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cu o nesimțire fără margini, Tăriceanu a spus pe TV-uri că avem 12 sporuri. Care? Probabil în capul lui de grecotei cu nas subțire și ceafă groasă...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și anul acesta și-n anii care vor veni, multe catedre, la nivel de țară, vor fi ocupate de necalificați și pensionari, în timp ce tinerii noștri, special pregătiți în universități pentru învățământ, vor face muncă necalificată în străinătate pe un salariu de câteva ori mai mare decât cel oferit de guvern...[/COLOR]

Probabil ca de-alde "Dinu Paturica" vor mai fi multi ,da nu trebui sa ne lasam ,trebuie sa luptam, ca asa-i viata asta facuta !

Anca-Miha 11.02.2009 15:48:18

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115451)
Daca numele lui este prescurtarea de la ALEXANDRU,cuvantul provine din greaca (ALEXANDROS)si inseamna:protector al oamenilor.

Nu ma refeream la semnificatia numelui, ci a cuvintelor in limba straina, de sub linie, acolo unde ar trebuie sa fie semnatura. Acum a schimbat textul.

Anca-Miha 11.02.2009 16:15:01

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115424)
[indent][indent][indent][COLOR=green]Nemotivați, din punct de vedere material, profesorii nu se mai implică în procesul educațional și învățământ. Și, dacă la noi în țară, se întâmplă atâtea nenorociri, priviți cu atenție la figurile vinovaților. De regulă, sunt analfabeți ori semianalfabeți, brute, primitivi, ființe mai aproape de fiare decât de oameni... Aceștia acționează instinctiv. Pentru ei nu există logică, rațiune... :43:[/COLOR]

Ma gandesc ca atunci cand am mers eu la scoala, deci prin Ž50-Ž60-Ž70, salariile profesorilor nu erau din cele mai mari. Erau probabil tot la fel de mici ca acum, comparativ cu celelalte salarii, care nici ele nu erau prea mari. Profesorii, unul si unul, isi facea datoria, asa incat intr-o clasa daca era unul, care sa fie f slab, sau care sa ramana repetent. Acestia de obicei nu statea bine nici cu nota de la purtare. Notele se luau pe merit.
De cand au aparut tentatiile, banii nu mai ajung. Ce-i drept au crescut si preturile. Dar ce legatura este intre cheltuieli si calitatea muncii pe care o prestam ca profesori?!? Eu nu vad legatura. Prin prestatia mea eu imi arat si calitatea de om. Oare si aceasta depinde de cati bani primesc la sfarsit de luna?
Am stat odata pe hol la scoala fiului meu, in asteptarea pauzei. Puteam auzi glasul profesorilor, care predau. In clase era un vacarm, incat nu cred ca era cineva care asculta ce preda profesorul respectiv. Ce fel de ora e aceea? Ce fel de respect are acel profesor pentru sine dupa asa o prestatie?
Am inteles ca unii profesori isi fac cu adevarat meseria acasa, meditand elevii proprii. Este inca o taxa impusa parintilor. Nu-mi pare rau ca se ocupa astfel de copiii lor, dar multi parinti nu au mijloace, nici pentru un trai decent, dapai pentru ore particulare...
Oare la acestia se gandeste cineva?!? Ma gandesc si eu, si ma intreb in sinea mea... Si alta data se mergea la ore particulare, dar pentru a aprofunda cele predate la scoala, nu pentru a parcurge materia de scoala.
Ce vreau sa spun este, ca lumea a intrat intr-o vrie si oamenii nu mai pot sa se opreasca. Cu cat continua pe acest drum, cu atat mai rau este.

silvia, m-ai impresionat cu strudelul cu branza. Tu esti modesta si nimeni nu are ce-ti imputa. Dar sunt oameni, care pentru a-si procura obiecte uita de omenie. Abia atunci banul face din om robul lui.

silverstar 11.02.2009 17:12:07

[COLOR=green]Anca-Miha scrie:[/COLOR]
Citat:

De cand au aparut tentatiile...
[COLOR=green]Da, ai dreptate... De când au crescut tentațiile și-a pus diavolul pata de profesori. Și, tocmai pentru că sunt profesori, hai să-i condamnăm la sărăcie, boală și mizerie. Hai să nu le permitem să fie oamenii acestor timpuri... :79: [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]E drept ca orice cetățean al lumii să se bucure de confort, de toată aparatura apărută, da' de ce și profesorii? Nu-i așa?[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cu siguranță că așa gândesc și blestemații de guvernanți... [/COLOR]

silverstar 11.02.2009 17:16:54

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115510)
Probabil ca de-alde "Dinu Paturica" vor mai fi multi ,da nu trebui sa ne lasam ,trebuie sa luptam, ca asa-i viata asta facuta !

[COLOR=green]Singură nu pot... Am încercat și am avut mult de suferit... [/COLOR]
[COLOR=green]Și mulți dintre cei loviți de acest sistem canceros, se tem că nu vor mai primi o catedră dacă deschid gura. Frica e mare, repercursiunile asupra generațiilor viitoare sunt incalculabile. [/COLOR]
[COLOR=green]Lumea tace și suportă. Au copii de întreținut la școală, au datorii de achitat și nimeni nu vrea să riște...[/COLOR]

14carol06 11.02.2009 17:36:01

Ganduri..

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115594)
[COLOR=green]Singură nu pot... Am încercat și am avut mult de suferit... [/COLOR]
[COLOR=green]Și mulți dintre cei loviți de acest sistem canceros, se tem că nu vor mai primi o catedră dacă deschid gura. Frica e mare, repercursiunile asupra generațiilor viitoare sunt incalculabile. [/COLOR]
[COLOR=green]Lumea tace și suportă. Au copii de întreținut la școală, au datorii de achitat și nimeni nu vrea să riște...[/COLOR]

Asta inseamna FRICA! De asta poporul asta este atat de incercat!Ne este frica sa ne asumam responsabilitati!Pana la urma vrem sa demonstram lumii ca suntem un popor de lasi si op[ortunisti.

Anca-Miha 11.02.2009 17:50:36

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115591)
[COLOR=green]Anca-Miha scrie:[/COLOR]
[COLOR=green]Da, ai dreptate... De când au crescut tentațiile și-a pus diavolul pata de profesori. Și, tocmai pentru că sunt profesori, hai să-i condamnăm la sărăcie, boală și mizerie. Hai să nu le permitem să fie oamenii acestor timpuri... :79: [/COLOR]

[COLOR=green]E drept ca orice cetățean al lumii să se bucure de confort, de toată aparatura apărută, da' de ce și profesorii? Nu-i așa?[/COLOR]

[COLOR=green]Cu siguranță că așa gândesc și blestemații de guvernanți... [/COLOR]

Nu asta am spus, silverstar, cred totusi ca ai inteles ce am vrut sa spun.

silverstar 11.02.2009 17:56:01

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115606)
Asta inseamna FRICA! De asta poporul asta este atat de incercat!Ne este frica sa ne asumam responsabilitati!Pana la urma vrem sa demonstram lumii ca suntem un popor de lasi si op[ortunisti.

[COLOR=green]Da FRICA este cea care ne oprește. Realizezi tu că pe noi ne conduc și astăzi tot comuniștii? Și, ca să reziste pe mai departe prin copiii lor pe care deja au început să și-i implimenteze în parlament ori prin alte structuri, v. Oana Sârbu, Oana Mizil etc, distrug copiii, viitorul țării. Am spus că neșcoliții, neinformații sunt ușor de mințit, de exploatat, de manipulat. [/COLOR]
[COLOR=green]Majoritatea politicienilor își trimit copiii la școală în străinătate. v. Adriean Videanu... Oare de ce crezi?[/COLOR]

silverstar 11.02.2009 18:03:30

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115612)
Nu asta am spus, silverstar, cred totusica ai inteles ce am vrut sa spun.

[COLOR=green]Sigur că nu asta ai vrut să spui. [/COLOR]
[COLOR=green]Problema e că trăim foarte greu, ne descurcăm greu oricâte economii am face... Tot banul este drămuit. Nu de mine, ci de ei, de guvernanți... Din ce câștig, dau aproape 2/3 pe facturi. Din ce-mi rămâne, mănânc... [/COLOR]
[COLOR=green]Nu-mi pot permite o haină bună, o carte, o ieșire în weekend...[/COLOR]

Anca-Miha 11.02.2009 18:06:43

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115616)
[COLOR=green]Sigur că nu asta ai vrut să spui. [/COLOR]
[COLOR=green]Problema e că trăim foarte greu, ne descurcăm greu oricâte economii am face... Tot banul este drămuit. Nu de mine, ci de ei, de guvernanți... Din ce câștig, dau aproape 2/3 pe facturi. Din ce-mi rămâne, mănânc... [/COLOR]
[COLOR=green]Nu-mi pot permite o haină bună, o carte, o ieșire în weekend...[/COLOR]

Da, in timp ce parlamentarii isi maresc salariile si bonusurile.

14carol06 11.02.2009 18:49:37

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115613)
[COLOR=green]Da FRICA este cea care ne oprește. Realizezi tu că pe noi ne conduc și astăzi tot comuniștii? Și, ca să reziste pe mai departe prin copiii lor pe care deja au început să și-i implimenteze în parlament ori prin alte structuri, v. Oana Sârbu, Oana Mizil etc, distrug copiii, viitorul țării. Am spus că neșcoliții, neinformații sunt ușor de mințit, de exploatat, de manipulat. [/COLOR]
[COLOR=green]Majoritatea politicienilor își trimit copiii la școală în străinătate. v. Adriean Videanu... Oare de ce crezi?[/COLOR]

Pai ce nu ti-ai dat seama pana acum?Este esalonul doi al comunismului care-i, oricum,mai rau decat era atunci cand erau chiar ei la putere!

alx 11.02.2009 18:50:31

Daca cineva are curiozitatea sa se uite prin ultimele topicuri din sectiunea "Generalitati", poate observa faptul ca dupa doar cateva mesaje, subiectul topicului este de cele mai multe ori parasit, urmand pagini intregi de atacuri directe de cele mai multe ori, si uneori indirecte asupra diferitelor persoane care si-au exprimat parerea. De aici se poate presupune ca cei mai multi nu se pot concentra asupra discutiei, si ataca AUTORUL in loc sa atace IDEEA (am mai spus asta); daca cititi ultimele mesaje, de multe ori nici nu au legatura cu subiectul topicului.
Normal ar fi sa acceptam pluraritarea de opinii, sa le discutam, sa le analizam, si sa extragem din fiecare ce se poate. Evident, nu e cazul sa ne gandim sa ajungem toti la aceeasi concluzie, pentru ca e imposibil. Important e ca din discutie, cat mai multi sa se aleaga cu ceva, cu un plus, cu o lamurire, cu o informatie nou castigata.
Deasemenea, o dovada de discutie civilizata, serioasa, poate rezulta si din faptul ca, dupa discutii lungi, chiar contradictorii, rezultatul fiind opinii total diferite, sa putem sa ne salutam pe strada in continuare, sa ne zambim. Nici un om nu detine adevarul suprem, asa ca sa fim rezervati in cat mai multe, sa ne gandim ca fiecare putem invata cateva ceva de la altii.
Despre acest mod in care au loc multe discutii pe forum, nu s-a ingrijorat nimeni? Sunteti ancorati de ideea sa atacati autorul, incat nu mai puteti privi situatia in ansamblu?

Luati o pauza de la aruncatul pietrelor in oameni, mai radeti, mai visati si iubiti.

Fericirea sta la baza succesului, si nu invers. Fericirea, armonia, nu este ceva individual, e ceva conditional in foarte buna masura de cei din jur, pentru ca interactionam cu toti si toate. Si-apoi, unii au pretentia sa traiasca bine, cand in mintea lor dispretuiesc pe X ca e albastru, pe Y ca are opinie diferita despre cutare lucru, etc. Stiti ce spune "legea atractiei"? Atragem in viata noastra ceea ce gandim, suntem ceea ce gandim, universul se modeleaza dupa dorintele noastre, ne creeaza posibilitati, ne "arunca" in fata persoanelor potrivite pentru a duce la bun sfarsit diferite activitati.

Zambiti !

silverstar 11.02.2009 18:56:47

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115648)
Pai ce nu ti-ai dat seama pana acum?Este esalonul doi al comunismului care-i, oricum,mai rau decat era atunci cand erau chiar ei la putere!

[COLOR=green]Sigur că mi-am dat seama de mult, de când am constatat că s-a pus la cale distrugerea României întregi și nu numai a învățământului. Totul a fost planificat minuțios. Dar am scris pentru cei care, poate, nu au observat.[/COLOR] :79:

silverstar 11.02.2009 20:04:19

Cu regret, mi-a murit o rudă dragă... Ne vom intâlni dupa inmormantare.
Cu bine...

14carol06 11.02.2009 20:27:08

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115649)
Daca cineva are curiozitatea sa se uite prin ultimele topicuri din sectiunea "Generalitati", poate observa faptul ca dupa doar cateva mesaje, subiectul topicului este de cele mai multe ori parasit, urmand pagini intregi de atacuri directe de cele mai multe ori, si uneori indirecte asupra diferitelor persoane care si-au exprimat parerea. De aici se poate presupune ca cei mai multi nu se pot concentra asupra discutiei, si ataca AUTORUL in loc sa atace IDEEA (am mai spus asta); daca cititi ultimele mesaje, de multe ori nici nu au legatura cu subiectul topicului.
Normal ar fi sa acceptam pluraritarea de opinii, sa le discutam, sa le analizam, si sa extragem din fiecare ce se poate. Evident, nu e cazul sa ne gandim sa ajungem toti la aceeasi concluzie, pentru ca e imposibil. Important e ca din discutie, cat mai multi sa se aleaga cu ceva, cu un plus, cu o lamurire, cu o informatie nou castigata.
Deasemenea, o dovada de discutie civilizata, serioasa, poate rezulta si din faptul ca, dupa discutii lungi, chiar contradictorii, rezultatul fiind opinii total diferite, sa putem sa ne salutam pe strada in continuare, sa ne zambim. Nici un om nu detine adevarul suprem, asa ca sa fim rezervati in cat mai multe, sa ne gandim ca fiecare putem invata cateva ceva de la altii.
Despre acest mod in care au loc multe discutii pe forum, nu s-a ingrijorat nimeni? Sunteti ancorati de ideea sa atacati autorul, incat nu mai puteti privi situatia in ansamblu?

Luati o pauza de la aruncatul pietrelor in oameni, mai radeti, mai visati si iubiti.

Fericirea sta la baza succesului, si nu invers. Fericirea, armonia, nu este ceva individual, e ceva conditional in foarte buna masura de cei din jur, pentru ca interactionam cu toti si toate. Si-apoi, unii au pretentia sa traiasca bine, cand in mintea lor dispretuiesc pe X ca e albastru, pe Y ca are opinie diferita despre cutare lucru, etc. Stiti ce spune "legea atractiei"? Atragem in viata noastra ceea ce gandim, suntem ceea ce gandim, universul se modeleaza dupa dorintele noastre, ne creeaza posibilitati, ne "arunca" in fata persoanelor potrivite pentru a duce la bun sfarsit diferite activitati.

Zambiti !

Aici ma alatur si eu raspunsului tau ,specificand inca o data ca topicul l-am creat pentru cu totul altfel de ganduri;ganduri legate de mantuire,biserica si Indumnezeire,dar ma rog,daca asta- i situatia nu avem ce face!!!!

georgeval 11.02.2009 20:27:18

Citat:

În prealabil postat de Thheo (Post 115391)

Spunea Sfantul Ioan Gura de Aur ca sufletele copiilor sunt ca niste cetati lipsite de aparare. Deci datoria noastra este de a veghea la intrarea in aceste cetati.

Crestin_Simona 11.02.2009 20:29:39

Citat:

Zambiti !

Imi place foarte mult cum ai pus problema.

Crestin_Simona 11.02.2009 20:40:09

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115687)
Aici ma alatur si eu raspunsului tau ,specificand inca o data ca topicul l-am creat pentru cu totul altfel de ganduri;ganduri legate de mantuire,biserica si Indumnezeire,dar ma rog,daca asta- i situatia nu avem ceface!!!!

Avem. Spune tu ce ganduri ai despre...oricare din subiectele propuse.

Crestin_Simona 11.02.2009 20:44:50

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115677)
Cu bine...

Acuma nu ca te urmaresc, dar intamplator am vazut aceasta postare. Imi pare rau sa aud asta. Sincere condoleante!

14carol06 11.02.2009 22:59:35

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 115696)
Avem. Spune tu ce ganduri ai despre...oricare din subiectele propuse.

Draga mea,daca te uitai mai cu atentie ,la inceputurile acestui topic,ti-ai fi dat seama ca am scris destule, dar daca tu vrei sa mai scriu, am sa mai scriu! DAR!!! Am si eu o rugaminte :atunci cand cititi ceva nu fiti superficiali,ci luati-o frate de la un capat si terminati in cealalta,adica ,incercati sa cititi cam tot ce este scris intr-un topic,nu conteaza cine a postat !!!!!!!!!!ATENTIE!!!!!!!!!!!

14carol06 11.02.2009 23:44:04

Superficial...

Putin mai devreme am revenit pe forum si am constatat ca nu toata lumea a inteles ce e cu topicul" GANDURI...",pe care l-am creat, si asta datorita faptului ca unii dintre noi inca suntem superficiali in ceea ce facem.Acum vreo zece ani,pana sa dau cu capul de tocul de sus(divort,casa arsa si alte necazuri,pe care Dumnezeu mi le-a dat,mie si familiei mele,ca pe niste incercari;multumescu-Ti Tie Doamne!),eram si eu la fel.Daca citeam sau faceam ceva,le faceam cu superficialitate.Dupa ce am vazut pragul de jos, mi-am dat seama ca nu mai merge asa .Asa ca, fratilor,ar trebui sa ne dam seama ca din superficialitate nu ne alegem cu nimic bun.Din cauza superficialitatii aproape nimic nu merge,fie in viata personala,fie in viata intregului popor.Nu stiu de ce m-am apucat sa va scriu aceste cuvinte,dar sa stiti ca m-am cam saturat de cei care nu inteleg odata pentru totdeauna,ca daca suntem superficiali(si aici cred ca ma repet),nu ne alegem cu nimic bun,fie in plan spiritual,fie in alte planuri.Ca incheiere, am sa mai adaug,cateva din" gandurile" mele:Sa surprinzi cantul turturelelor sub ceturile matinale,si sa-l iei cu tine,sa te stii pe de-a-ntregu-n acest cant,dar sa ignori ce poate face din el cine-l canta.Sa pandesti turturelele,sa vezi de unde-si trag chemarile lor si pe ele sa pui stapanire,sa le asezi in propiul tau camin si ritualul cant al lor sa fii deplin.Sa ganguresti cu ele,fara ele...Doamne ajuta!

14carol06 12.02.2009 00:23:13

Multumesc!

Citat:

În prealabil postat de runica7 (Post 115773)
campania de re-educare in ale cedintei pe siteul asta este de-a dreptul PENIBILA. Se cenzureaza mesajele mai grele si se insista pe dulcegarii. Insultele sunt si ele binevenite, cind sunt de la re-educatori. Este de -a dreptul GROSOLAN DE PENIBIL ce vanduti sunt unii.

Inca nu stiu cum sa percep mesajul tau,dar, oricum,iti multumesc.Am sa sta si am sa rumeg mai mult la cele ce mi-ai spus,dar te rog totusi frumos sa fii mai explicita!P.S. :Am vrut si eu sa-ti vad profilul ,dar nu am avut ce vedea!!!!

adrian010155 12.02.2009 00:30:43

Citat:

Zambiti !

Sint perfect de acord. In prima mea postare de pe acest topic am incercat sa spun acelasi lucru dar nu am reusit decat un palid oftat. Bineinteles, nu am scapat de ironia fina a autorului topicului. In schimb, ideile tale mi-au placut. Intr-adevar asa este corect, cum spui tu. Asta nu inseamna ca, pe ansamblu, sint de acord cu ideile postate de tine dar, pentru aceasta postare, respectele mele.

adrian010155 12.02.2009 00:38:58

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115677)
Cu bine...

Imi pare rau Silverstar. Condoleante. Fii tare. Iti spun asta pentru ca aparenta ta, uneori spinoasa, ascunde de fapt o fire fragila, marcata de multe dureri si sfasiata de rani inca nevindecate. Inca o data imi pare rau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:37:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.