![]() |
offff,ce m-a manhit parerea ta.Sa zicem ca chemam protectia copilului,ii ia copiii,ii duce in centru de plasament unde asteapata sa fie incredintati unor asistenti maternali doi cate doi sau cate unul,ii desparte ,se fac mari si la 18 ani se intorc acasa .Unde ? in niste ruine?Daca tatal se va sinucide in urma ,(asa cum spunea ca daca ii va lua copiii el se spanzura),daca va lua alte cai gresite ramanand de unul singur ?Sa traiesc in fiecare zi cu gandul ca in dorinta de a ajuta am facut mai rau?
Incercarea de a-i ajuta ,,sa isi refaca casa,sa aiba lumina,apa de baut,strictul necesar in casa,mi s-a parut si mie si celor care m-au sfatuit sa fac asa, cel mai potrivit lucru in acest moment.Toate astea le-ar imbunatati considerabil situatia.Ar trai si ei in conditii mai bune! Nu li se darama casa renovata ,nu se surpa o fantana facuta,nu se rup firele de curent electric, sa aiba nevoie de ajutoare/bani pe timp nelimitat. Care e primul gand al unui om cand vede pe altul cazut la pamant? Sa il ajute ?Sau sa cheme pe altii ?Sau sa il lase acolo? |
Ganduri despre milostenie
Sunt sase fapte bune ale milosteniei pe care le citeaza Mantuitorul in Sfanta Evanghelie, si anume :
Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui : Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii vor raspunde, zicand : Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit ? Sau insetat si Ti-am dat sa bei ? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit ? Sau gol si Te-am imbracat ? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine ? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei : Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut. Amin. |
Doamne miluieste!
„Să nu te înfățișezi înaintea Mea cu mâna goală (deșert)” (Ieșirea 23, 15), zice Moise, și băgați de seamă că el spunea acestea iudeilor.
Dar cu cât mai vârtos nu ni s-ar putea spune nouă! De aceea stau săracii înaintea ușilor bisericii, ca astfel nimeni să nu intre înaintea Domnului deșert, ca să intre o dată cu milostenia. Intri ca să fii miluit; miluiește tu mai întâi. Cel ce vine după aceea, trebuie să dea mai mult; căci, când începem noi, cel de-al doilea dă mai mult. Fă-ți mai întâi datornic pe Dumnezeu, și după aceea cere și tu; împrumută-L, și după aceea cere, ca să iei înapoi împrumutul cu procente. Dumnezeu o voiește aceasta și nu se dă în lături. Dacă tu ceri împreună cu milostenia, vei dobândi; dacă vei cere, zic, astfel, vei primi și procente. Așa, vă rog, să faceți. Nu prin ridicarea mâinilor suntem auziți. Întinde-ți mâinile tale nu spre cer, ci spre mâinile săracilor. |
mda
Nu te supara draga scrabble dar casa de copii zici tu ca nu e o rezolvare.de acord!!!multa tristete ,teluri neindeplinite in viata,singuratate etc
Insa,zici ca marea rezolvare o reprezinta asistentii maternali.Eh,aici nu mai sunt de acord cu tine.Cati asistenti maternali nu au facut viata un calvar unor micuti nevinovati si cati nu "le-au luat viata",cunoastem noi multe cazuri si de la tv.Tu daca ai copii ar trebui doar sa-ti inchipui o despartire de ei si atunci vei intelege.Eu una ca si "copil ", ca nu sunt inca pe picioarele mele si tot copilul lu' mama sunt momentan ,nu mi-as vedea viata alaturi de alta familie,indiferent de cat de greu ar fi. Imi pare rau ca gandesti asa,si sincer nu as fi vrut sa fiu copilul tau. |
Dragii mei, in cazul in care nu aveti cui da de pomana, aveti aceste 7 suflete, care s-ar bucura de orice: niste zahar, ulei, paste fainoase, sau orice vreti voi...
c/v poate fi virata in contul afisat de nutzy pe 1. pagina a acestui topic. Orice banut conteaza! Dumnezeu sa va rasplateasca pentru gandul vostru bun! |
nu merita sa faci transfer bancar ptr sume minore ptr ca taxa de tranzactie este de $30.
|
Intr-adevar nu se merita sa facem transfer bancar pentru sume mici; dar nu ne impiedica nimeni si nimic sa facem transfer bancar pentru sume mai mari, Mirela, caci pentru noi, care avem bani in banca, ar fi de toata jena sa trimitem c/v unui Kg de zahar sau a unui litru de ulei. Dar ceea ce pentru noi inseamna putin, pentru acesti copii inseamna mancare, din care duc acum lipsa, hranindu-se in mod normal doar cu lapte si mamaliga.
Mai sus scrisesem pentru cei, care NU au bani, avand in vedere ca multi sunt studenti sau elevi. Se stie, ca de multe ori cei fara bani sunt mai milostivi cu cei care nu au; de aici si indemnul meu. Milostenie inseamna a da; numai cei, care nu au bani, se pot rezuma la a se ruga. Sa nu uitam, ca daca putem si nu dam, se adauga la pacatele noastre, ca fapta pe care am fi putut-o face si nu am facut-o. |
transferurile bancare
da, asa este Anca (apropo, ma asteptam la acest raspuns din partea ta :), dar eu una nu dispun de sume mari si nici nu cred ca voi dispune, cel putin in viitorul apropiat.
|
Citat:
Faptele vorbesc! Vom plati si pentru faptele pe care am fi putut sa le facem, dar nu le-am facut. In privinta celor 6 copii, care nu au de mancare, nu-ti fa griji; s-or gasi niste suflete caritabile sa-i ajute! |
draga mea, fiecare le stie mai bine pe ale sale... faptul ca tu ai impresia ca eu invart bani cu lopata si nu vreau sa dau si la altii, este o problema de perceptie.
|
Nu, Mirela, ma bazez exclusiv pe afirmatiile tale: tot in vremea cand refuzai sa ajuti un om care ne cerea ajutor, tu iti doreai cabana la munte a.s. a.p., adica cat se poate de repede.
Sper ca ai primit-o. Bine ca Domnul Iisus Hristos nu a spus "nu se merita sa imi dau viata pentru niste pacatosi", ci dimpotriva Si-a dat-o fara sa clipeasca din ochi pentru noi, pacatosii. Nimeni din cei care au dat sau vor da nu au bani, sa-i invarta cu lopata; nici nu au acest ideal. |
esti deplasata, cel putin in ceea ce ma priveste. si interpretezi cu adevarat "dupa ureche".
|
Ma intristezi foarte tare cu acesta atitudine constanta fata de cei nevoiasi. Te rog sa ma ierti ca am insistat inutil.
|
eu fac des transferuri bancare si stiu ca de cand romania apartine uniunii europene exista conventii intre banci (de ex.germania) si pentru un transfer se plateste 1 euro..voi ajuta si eu cu ce voi putea si voi spera ca nutzy sa duca la bun sfarsit lucrul pe care l-a inceput.
------------------------- Feiciti cei ce au castigat dragostea lui Dumnezeuin sufletele lor,ca acestia se vor chema iubitori de Hristos |
Te rog da-mi relatii pe MP, caci si eu cand transfer de aici platesc 20 € per transfer.
|
Citat:
|
Sa revenim la topic!
Inca mai este nevoie de urmatoarele alimente si obiecte de uz casnic: - Orez, Malai, Ulei, Zahar - Farfurii, Ligheane, Galeti, Cada de plastic. - Asternuturi: Plapuma/Paturi, Perne, Cearceafuri, - Cosmetice: Sapun, Detergent, Hartie igienica - Rechizite Punctele lipsa au fost acoperite din diverse parti. Pe altele nu le-am scris pentru a nu va speria, caci asa de mari sunt nevoile acestei familii; nu au mai nimic. Lista nu e "batuta in cuie" si poate fi solicitata de la nutzy, cu conditia ca MP sa functioneze. Va multumim anticipat. |
Am primit acum fotografia copiilor. Au asa fete luminoase; saracia nu-i impiedica sa fie fericiti. Se vede clar ca sunt fete de copii cuminti. Nu am nici un dubiu ca se simt bine in familie si ca locul lor este langa tatal lor.
Dupa ce au suferit fara sa se planga, Dumnezeu a trimis-o pe Lenuta la ei, si pe ea la noi, ca impreuna sa mai ridicam putin greutatile acestor copii. Sora cea mare, care este doar cu putin mai inalta decat restul fratilor, are un zambet care iti inmoaie inima; iar mainile ei ne descopera fara cuvinte, ca pe capul ei cade toata munca din casa. Are 16 ani, dar nu-i-i dai! |
multumiri
Tin sa multumesc celor care m-au contactat si s-au alaturat acestui ajutor umanitar.Stiu ca sunt multi credinciosi suspiciosi cand e vorba de a ajuta material sau financiar niste persoane necunoscute in ideea ca, or nu ajung la ei, ori ca e o escrocherie,ori ca nu merita ,s.a.m.d.
Singura dovada care pot sa o arat (si iarasi ma repet,pentru unii nu este credibila)este iubirea pentru Dumnezeu,dorinta de a face bine aproapelui si bucuria de a-i vedea pe apropiatii nostri fericiti, ca implicit se va vedea caracterul . Citeam intr-o carte si m-am oprit sa copii acel fragment :"Nu ezitati unde stiti ca puteti ajuta cu ceva ,unde stiti ca puteti interveni cu ceva,nu numai dand ceva din mana ci dand ceva din inima.Sfantul Isaac Sirul spune ca atunci cand ii dai cuiva ceva ,veselia fetei tale sa fie mai mare decat darul pe care il dai."-Veniti de luati bucurie-de arhim.Teofil Paraianu. Tot arhim.Teofil Paraianu spunea:"cel ce unge cu miresme pe altul,el mai intai miroase frumos''. Daca din pildele Lui IISUS macar una va cadea in "pamant bun si va da rod",incet, incet vor cadea si celelalte,iar bucuria crestina va fi mai presus decat bucuria fireasca. Am reusit intr-una din zile sa vorbesc cu doua dintre fete spunandu-le ca vreau sa le fac o poza la toti, caci cei care vor sa ii ajute sa ii si vada intr-o poza .Mare mi-a fost mirarea cand am vazut cat de bucurosi erau.Le-am promis ca le voi scoate pozele si le voi da.Una dintre ele chiar mi-a spus ca atunci cand tatal lor e la munca si ei i se face dor de el se uita in poza de la buletin.M-am gandit imediat la sfatul unora care spuneau ca ar trebui incredintati statului acesti copii.Probabil ca cei care stiu situatia de la nivel local ,au gandit la fel ca mine.Sa nu despartim copiii.Eu nu vreau sa fiu autorul moral al acestei intamplari.Vreau sa ii ajutam crestineste cu ce putem si Dumnezeu va avea grija de toti.Si de ei si noi. Ca a mai trecut o zi din viata noastra si am mai facut o fapta buna. Doamne-ajuta! |
Te rog nutzi
Fa un efort si afla nr preotului si al parohiei si da tu lista cu ce mai au nevoie,am vazut ca Laurentiu spune de o lista ,si Anca-Mihai dar de ce nu a dat lista aici pe forum cu bifarile cele rezolvate de el ca in continuare fiecare sa bifeze cu ce poate contribui si ceilalti sa vada ce este nevoie in continuare,referitor la operatiunile bancare cred ca se pot gasi soluti facand legatura cu cei ce au un card in euro sau poate e cineva care are vreo solutie cat mai simpla,important e sa se concretizeze ajutoarele.
|
1. Bani pentru strictul necesar zilnic (prin sora Nutzi): apa, paine, lapte, biscuiti, fructe, legume.
2. Alimente: Faina, Orez, Malai, Ulei, Sare, Zahar, Ceai 3. Haine si incaltaminte: Orice este bine venit 4. Menaj: Farfurii, Cani, Oale de gatit, Ligheane, Tacamuri, Galeti, Cada de plastic. 5. Mobila: 4 Paturi suprapuse, 8 saltele, Dulap, Masa, Scaune, Aragaz, Butelie 6. Asternuturi: Paturi, Perne, Cearceafuri, 7. Cosmetice: Sapun, Detergent, Pasta de dinti, Periute de dinti, Hartie igienica 8. Rechizite: Orice 9. Lemne de incalzit 10. Scanduri pentru dusumea Lista poate fi completata, caci daca lipsesc atatea, cu siguranta nu au de nici unele pentru bucatarie, baie, etc. |
Nu stiu cat de bune sunt paturile suprapuse intr-o incapere atat de joasa, in care incalzirea se face cu lemne, vreascuri culese din padure.
|
Am intrebat ceva
Si am rugat un raspuns clar exact.Cine ce rezolva din lista asta .tu Anca ce rezolvi?
|
Eu voi da bani. Mai am niste obiecte stranse, care nu sunt pe lista, folositoare in bucatarie: printre altele tacamuri.
|
milostenie
Anca ,eu cred ca mare lucru ar fi daca acesti copii ar avea o soba in casa si curent electric.
Si ce pune pe masa. Cei ce acceseaza acest forum sunt putini dar mare rasplata vor avea ei daca vor ajuta din putinul lor ,cum spune psalmistul: "Fericit cel care caută la sărac și la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul." Iar sfantul Ioan Gura de Aur a spus: "Saracii sunt doftorii ranelor noastre" si "Dispretuieste averile, de vrei sa ai averi,fii sarac, de voiesti a te îmbogati". Acum este post si preotii ne indeamna sa facem milostenie ,deci un bun prilej ,mai ales pentru cei care nu gasesc saraci la tot pasul. |
Da, anita, ai cu siguranta dreptate. Casa fara curent electric, in care traiesc 6 copii, in buna parte copii de scoala, nu-mi imaginez, si totusi exista. Am inteles ca e destul de scum sa introduci curentul; primul stalp e la 60 metri de casa. Dar daca am pune mana de la mana, s-ar strange. Asta ar rezolva multe.
|
Citat:
Practic nu au de nici unele. |
Am vorbit in seara aceasta cu cineva, care a fost impresionat de situatia copiilor. Mi-a spus sa o rog pe Lenuta sa aprecieze cam de cati bani e nevoie pentru a le imbunatati situatia.
Asta inseamna, ca odata ce stim cam de cati bani e nevoie, sa ne organizam pentru a face rost de acesti bani. E nevoie de extinderea cu (cel putin) inca o camera, avand in vedere ca e vorba de fete si baieti, care dorm in aceeasi camera si poate chiar in acelasi pat; bucatarie si baie. Abia dupa ce exista aceste incaperi putem vorbi de mobila si alte obiecte necesare in locuinta. Cam la ce suma s-ar ridica acest proiect, plus tragerea curentului in casa si saparea unei fantani? |
Re...
Citat:
|
multumiri tuturor
Dragii mei,tin sa va anunt ca de curand ,zilele trecute ,copiii au primit alimente de la voi ,de la cei care au intins o mana de ajutor acestor copii.Astazi au primit si hainute,multe chiar,jucarii de plus,incaltaminte pentru toata familia,linguri,furculite,cutite.Situatia contului la data de 13 -03-2009 este de 210 euro si 310 ron.Eu multumesc ,in numele copiilor ,tuturor celor care au trimis aceste ajutoare si acesti bani .M-am gandit ca din acesti bani sa le iau un aragaz cu butelie (ca vine caldura si nu mai pot face focul in casa)alimente si daca vor mai ramane bani niste ciment pentru reparatii la casa.Cand am luat la inceput acesta initiativa de ajuta acesti copii ,va spun ,ca nu mi s-a parut chiar atat de greu,dar acum cand am luat "haturile" in maini ,ca sa zic asa ,ma cam doboara,mai ales ca acum am si eu un necaz in familie care m-a dat peste cap cu totul.Voi incerca insa, chiar daca lucrurile vor merge mai greu,sa duc la bun sfarsit ce am inceput.
|
Nutzy, poate te putem ajuta cu neczul tau?
Ce zici de o incercare? Poate o rugaciune, oricind sa ajute. |
Citat:
Dar ceilalti de pe forum? Vad ca la vorbarie suntem buni. La placinte inainte, la razboi inapoi. Drept sa va spun ma asteptam la mai multa adeziune. 300 lei ...asta e tot ce putem face pentru acesti copii, sau am optat pentru indiferenta?!? Ne facem ca nu vedem, nu auzim, si trece cazul...se uita. Asa ne va uita si Dumnezeu pe noi, cand vom cere mila petnru faptele si vorbele noastre de prisos. Asa sa ne ajute Dumnezseu, ca fatarnici suntem cu totii! Doamne ajuta si ne lumineaza ca traim in negura si nu mai stim ce e lumina si ce e intuneric! |
Asta este ridicol, fiecare dintre noi predica aici bunatatea, milostenia etc etc, insa numeni aproape nu da o mana de ajutor.
Nutzy, trimite-mi adresa ta de acasa sa-ti trimit ceva bani. Rog si pe altii care au cit de putin, sa punem mana de la mana si sa ajutam aici. Asta e ridicol. |
Adresa mea:IGNAT LENUTA,LOC.TG.BUJOR,STR.RECOLTEI,NR.93,JUD.GALATI, COD805200
TEL:0236341245,0756286215 CONT LA BCR:RO32RNCB0143107635270001 (LEI) RO05RNCB0143107635270002 (EURO) DESCHIS PE NUMELE :IGNAT LENUTA Pentru cei care dau raspuns acestei cereri ,le MULTUMESC in numele celor mici SI MA ROG CA BUNUL DUMNEZEU SA ADUCA IN SUFLETELE SI IN CASELE VOSTRE PAINEA ,PACEA SI BUCURIA ZILEI DE MAINE.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SANATATE SA VA DARUIASCA! CU RESPECT,LENUTA IGNAT |
Urgent catre cei din Bucuresti
Daca mai doriti sa-i ajutati pe cei 6 copii cu ceva bunuri,alimente sau banuti ,puteti contacta telefonic pe Dl. Laurentiu (laurschepsis),care maine cel tarziu dupa amiaza vine la Tg. Bujor.
0726127206 |
Ce noutati mai sunt in legatura cu cei 6 copii? Stiu ca erau in pericol de a fi indepartati de langa tatal lor.
|
impreuna la bine si la rau
Pericolul a trecut,Anca.Dl. Laurentiu a aparut la momentul oportun,chiar daca era in al 12 lea ceas.A reusit sa schimbe lucrurile.Impreuna am fost la primar,la parintele paroh,la scoala,la protectia copilului.Toti s-au aratat dispusi sa ne ajute.Cu siguranta copiii nu vor fi despartiti .V-as scrie mai multe ,dar vreau sa il las pe dl. Laurentiu sa va povesteasca tot .Vineri cand a sosit aici ,a zis ca pleaca inapoi duminica,si-a amanat plecarea in fiecare zi.Asta pentru ca vrea ca totul sa iasa bine si sa plece cu sufletul impacat ca schimbarea s-a produs.
|
Slava Domnului! Dar cu situatia tatalui ati reusit sa faceti ceva? Fara o calificare si un serviciu nu isi va putea intretine familia.
|
Sfanta Sarbatoare a Pastelui, si Lumina Sfanta va aduce multa bucurie acestor copii, veti vedea.
Doamne ajuta, si multumim Domnului pentru toate!:53: |
Sa nu se inteleaga cumva ca problema copiilor s-a rezolvat. Doar a trecut pericolul de a fi despartiti de tatal lor. Inca mai e nevoie de ajutorul nostru, mai ales banesc. Daca fiecare care simte tristetea acestor copii ar trimite un banut, am ajunge departe. Dar altfel e f greu, daca nu imposibil.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:13:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.