![]() |
Citat:
[COLOR=green]Mierea de albine nu face rau decat consumata in exces, nu provoaca nici o stare... Doar starea de bine.[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Mierea de albine se cantareste la kg și nu la litru. Intr-un bidon de 2 litri intra trei kg de miere. Asta ti-o poate spune orice apicultor. [/COLOR] |
Bine, Silvia. Acum stiu si eu ca sunt 3 kg de miere intr-o sticla de 2 l.
Daca iti face bine mierea, foarte bine. Oricum mai bine miere, decat sa consumi zahar, care e nociv. |
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Prefer miere decat medicamente. :56:[/COLOR] |
Citat:
1. Si eu maninc miere in post (rar dar o fac) 2.nici vacile nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara,aduna clorofila ierbii o amesteca cu roua si astfel se transforma produsul miraculoe in...lapte! Caci nu maninci vaca ci laptele produs de ea caci ele sint doar niste mici sufletele ascultatoare de Dumnezeu (adaug iubitoare de Dumnezeu care l-au ocrotit de la nastere chiar) harnicute si nevinovate (v-ati uitat vreodata in ochii unei vaci?dar in ochii unei albine?:21:) lucratoare pentru a produce laptele... Atita doar ca si laptele si mierea contin celule de "producator"! Si pentru cei care sint fani-miere ea este la fel de daunatoare ca zaharul si asta o spune un diabetic. Desigur este un medicament minune pentru un sanatos pentru un bolnav (alergic, diabetic....) mai putin! |
@bmd: :)
Laptele cu miere: delicios, dar de post, sau nu? |
Doar jumatate din pacate! Adica doar : Cios!:43:
|
Dom-le unii zic ca mierea are printre alte proprietati si cea de afrodisiac.
In ce fel nu am idee. Mierea e facuta din polen care sunt celulele reproducatoare masculine ale florilor. Acum daca o fi asa de fapt Dumnezeu stie ca el a creat si florile si albinele. |
[COLOR=blue]2.nici vacile nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara,aduna clorofila ierbii o amesteca cu roua si astfel se transforma produsul miraculoe in...lapte! Caci nu maninci vaca ci laptele produs de ea caci ele sint doar niste mici sufletele ascultatoare de Dumnezeu (adaug iubitoare de Dumnezeu care l-au ocrotit de la nastere chiar) harnicute si nevinovate (v-ati uitat vreodata in ochii unei vaci?dar in ochii unei albine?:21:) lucratoare pentru a produce laptele...
[/COLOR] Ai logica sanatoasa Marius sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, ca de umor nu duci lipsa !Eu il multumesc pt ce-ai postat, mi-ai descretit fruntea -si-ti spun sincer in ochii unei vacute m-am uitat... |
Citat:
Maica Domnului nu s-a împerechiat pentru a rămâne însărcinată cu Mântuitorul Iisus Hristos. Și acum să vedem cam este treaba cu albinele și cu vacile -cu mierea și cu laptele. Albinele lucrătoare care produc mierea și toate celelalte produse ale stupului nu au organe de reproducere.Matca este cea care depune ouă prin împerechere cu trântorul. Pe cănd vaca nu te supăra, dar pentru împerechere o duce stăpânul la taur.Vițelul se naște din împerechere iar scopul producerii de lapte este hrănirea vițelului și nu a noastră. |
Citat:
[COLOR=green]Umor sau nu, dar de ce sa fie laptele de frupt daca vaca se hraneste cu iarba? Unde-i logica?[/COLOR] :79: [COLOR=green]Am mai intrebat acest lucru pe aici, dar nu mi-a raspuns nimeni.[/COLOR] :43: |
Citat:
|
Citat:
Dar cred ca ai dreptate,Silvia, in privinta mierii de fan. Data viitoare ma voi orienta catre aceasta. De fapt voi punemai multe intrebari apicultorului de la care voi cumpara mierea. Am citit cartea lui Jarvis si am fost incantata de ce scrie el despre miere. Multumesc inca odata. |
Multam, Dorina pt explicatii , stiiam ca laptele -i de dulce dar nu si motivul ..Binevenite si la obiect interventiile tale -multumesc :53:
|
Scopul producerii de lapte la mamifere, este hranirea puilor, evident. Ca mai luam si noi din el, asta e alta poveste. Totusi, scopul producerii mierii e hranirea omului, sau defapt noi procedam la fel ca la vaci, luam prin productia lor pentru propriul interes?
|
Citat:
[COLOR=green]Am citit si eu ce a scris Jarvis despre miere - are doua volume. E foarte bine sa legi discutii cu apicultorii. Stiu multe lucruri interesante. In mai, iunie cand imi propun sa merg dupa miere, imi rezerv o zi de taclale... E educatiiv, instructiv si informal... [/COLOR] |
Citat:
[COLOR=green]Ca sa vezi! Si ce propui? Vrei sa ne bagi pumnul in gura? Vrei liniste? In pustie sau la cimitir... De ce crezi ca ne adunam aici? Ca sa ne ascultam linistea?[/COLOR] |
1 atașament(e)
Citat:
Mai intii vreau sa reamintesc ca nu EU am dorit sa despicam firul in 4!!! 1.Albinele au organe de reproducere toate. In atasament (daca am reusit sa-l pun) ai o schita , in germana dar eierstöke inseamna ovare) diferenta dintre lucratoare si matca se face prin hranire. 2. Pestii se impart in ovipari si vivipari. Ultimii fac pui vi asa ca iti poti inchipuii cum se inmultesc. 3. Daca scopul producerii laptelui este alimentatia vitelului atunci si mierea se produce pentru stup nu pentru oameni (ea se produce si in salbaticie asa ca nu-i pt oameni) 4. Cineva tot intreaba de ce nu-i laptele de post. Am tot raspuns ca laptele contine celule de vaca care este un animal nu o planta. |
o schita
1 atașament(e)
o schita mai buna
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Dorina incepi sa devii sarcastica sau mi se pare mie?
Desigur ca apicultor (cum spui ca esti) sti cu siguranta ca regina poate fi inlocuita cu o lucratoare cu diferenta ca acesta va face oua din care vor iesii doar trintori. Si cum de trintori nu-i nevoie ci de lucratoare un apicultor cumpara o noua regina (adevarata) |
Citat:
Și nu sunt apicultor doar am avut stupi și m-am învârtit și eu pe acolo. Eu sunt mai mult o trântoraiță leneșă! Și mai sunt și glumeață pe deasupra atunci când cineva îmi este simpatic.:6: |
Citat:
[COLOR=green]Știți ce contează? Că mierea este dulce și că mie-mi place și-mi face bine și că-mi pot permite s-o cumpăr...[/COLOR] :36: |
Deci, laptele cu miere e de post?
|
Citat:
Laudabil interesul .Eu când eram de vârsta ta nici nu-mi puneam această întrebare.Și când mă gândesc că te-am judecat greșit! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Raspunsul ramine acelasi: doar jumatate ....cios |
@bmd: Daca doresti, poti consuma tu "cios". Eu voi incerca "deli" :)
|
Citat:
|
Deli poti pina luni, de luni incolo pina de Sf. Pasti, o sa consumi doar cios! Asta daca-ti place , iti face bine si o poti cumpara doar!:24:
|
Eu n-am vazut sa scrie in calendar "dezlegare la miere". Exista dezlegare la lapte, branza si oua - asta spunandu-ne ca sunt interzise in celelalte zile din post. Deci mierea nu este interzisa in post, zica cine ce-a zice.
|
Eu n-am vazut sa scrie in calendar "dezlegare la smintina". Exista dezlegare la lapte, branza si oua - asta spunandu-ne ca sunt interzise in celelalte zile din post. Deci smintina nu este interzisa in post, zica cine ce-a zice.:3:
|
Deja aberezi,smantana intra in categoria lactatelor,deci,toata lumea stie care sunt produsele din aceasta categorie si nu este nevoie de specificatii la fiecare produs.Asocierea ta este,cel putin irelevanta.Dupa aceasta afirmatie,ar insemna sa se specifice in calendar pentru fiecare produs in parte,produs ce poate fi consumat sau nu,si asta ar fi imposibil.
DECI,MIEREA ESTE UN PRODUS DE POST!JUST! |
Cum spuneam obiceiul tau este sa-i urmaresti pe cei care nu-ti plac si sa-i contrazici.
Daca-ti luai un pic de timp puteai observa din mesajele anterioare ca: 1. Am spus intotdeauna ca mierea este de post 2. Nu eu am dorit despicatul in 4 a firului 3. Mesajul meu anterior voit ironic pentru ca logica "daca nu scrie ca exista dezlegare este de post" nu prea este logica!:15: 4. Multumesc pentru ca mi-ao lamurit faptul ca smintina "intra in categoria lactatelor"...ma intreb oare brinza nu intra? Ca o diferenta trebuie sa fie daca brinza e mentionata iar smintina, untul, iaurtul, zarul, zara....nu! |
Citat:
[COLOR=green]Dacă-i vorba de brânză și smântână, iată-mă-s și eu! O porție! Dacă se poate dublă... Și cu mămăliguță![/COLOR] :79: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:45:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.