![]() |
Citat:
Eu si sotia mea intram fara probleme in bisericile ortodoxe, fara sa deranjam pe nimeni. Am un coleg si prieten, preot ortodox (nu are parohie si lucram impreuna). L-am dus cu placere (cu masina) pe el si inca trei persoane la o manastire din jud Covasna. As putea sa va povestesc multe despre convietuirea cu cei din jurul nostru si mai ales din familia noastra. |
Colega asta nu-mi lasă inima în pace. Se petrece un fenomen ciudat: faptul că nu prea are chef de mine mă incită mai rău în loc să mă potolească.
|
Elom, acesta nu e decat un vechi truc feminin. Va continua pana vei zice ca ea. De ce nu faci si tu al fel?
|
E felul ei de a fi mai retrasă - cam față de toți colegii ei așa. Dar cu sau fără voia ei mă incită.
|
"Fructul interzis" este cam acelasi lucru ca mai sus.
|
Citat:
Cum i-ar numi pe acei oameni care ar veni intr-o localitate ortodoxa si ar vorbi de domnul ,iar la finalul "petrecerii"(spun astfel ca vin cu fanfara si horesc de mama focului) dau o punga cu haine , sau o ciocolata care are un termen de valabilitate fie expirat fie de foarte scurta durata (asta am spus-o ca sa vedeti ca doar n-au adus ceva de Doamne ajuta)???-AICI MA REFER LA CULTUL BAPTIST?? Cum i-ar numi pe cei care in cuvantarile lor funerare ar vorbi doar de "greselile ortodoxiei" de fata fiind si preotul comunitatea respectiva care a venit in semn de respect pt cel raposat si cu o inima deschisa spre oameni (indiferent de credinta lor)?-aici ma refer la CULTUL PENTICOSTAL Oare care sunt PROOROCII MINCINOSI ??? Dar HRISTOSII care se vor ridica??? Cum ai dori tu sa-i numesti pe acesti oameni? Nu sunt "draci" care ies din iad sa atace ortodsoxia? Daca ar fi oameni cred ca si-ar vedea de viata si credinta lor ! Numai DIAVOLUL nu are alinare pana nu ispiteste pe oiameni. AM GRESIT UNDEVA? Argumentati Biblic. |
Citat:
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun." 2. Tot Sfantul Apostol Pavel ne spunea, inca de acum 2000 de ani: "Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze"(2 Tesaloniceni 2:7) Iar Sfantul Apostol Ioan spunea, tot acum 2 milenii: "Sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi" (1 Ioan 2:18). Asa ca cei care se lauda cu vechimea lor se pot lauda si cu o lucrare a faradelegii. In doua mii de ani "taina faradelegii" a avut timp sa lucreze temeinic. Mai ales intr-o grupare religioasa unde ideea de reforma a fost respinsa continuu. |
Citat:
|
Citat:
Intr-o credinta nu poti sa vorbesti de reforma...ce vrei sa spui ca la un interval de cativa ani ar trebui sa se faca o noua inviorare a credintei... Uita-te ce a facut reforma....daca o accepta ortodoxia (acest lucru ne se putea , pt ca "pe acesta Biserica nici portile Iadului nu o va safarama) cate bisericute era in aceasta lume... Multumita reformei iata avem aici si astazi ocazia sa ne "scoatem ochii" care mai de care ...multumita reformei a inceput sa apara ura si mandria intre crestini...datorita reformei si diavolul rade si-si petrece cand vede cat de imprastiata e mintea unora....datorita reformei Biblia a ajuns nu sa fie citita , ci sa fie interpretata.... Cinste reformatorilor....!!!! |
Citat:
|
Cred ca s-a cam deviat de la subiect. Aici era vb de faptul ca bietului baiat ii sfaraie calcaiele dupa fata aceea.
|
Citat:
Sectarii spun :noi traim dupa BIBLIE (si voi adventistii la fel), si atunci imi pun niste banale intrebari:De ce va uitati la televizor ? De ce stati pe NET? De ce mancati ceea ce n-au mancat crestinii primelor secole ? De ce aveti si voi conturi in banci? De ce aveti masini? etc. Aceste intrebari par HAZLII dar sa stii ca pt cei care inteleg ce vreau sa spun ,ele spun multe. Asa este si cu "VIATA BISERICII" noastre....slujbele , care dupa parerea voastra nu au fundament biblic , au patruns in cultul crestin (ortodox ) ca o necesitate pt viata spirituala-asa cum internetul, masina,avionul, energia electrica, etc au patruns in viata CULTELOR NP. chiar daca ele NU AU FUNDAMENT BIBLIC> |
Citat:
4 Regi 18:4 "A îndepãrtat înãlțimile, a sfãrîmat stîlpii idolești, a tãiat Astarteele, și a sfãrîmat în bucãți șarpele de aramã, pe care-l fãcuse Moise, cãci copiii lui Israel arseserã pînã atunci tãmîie înaintea lui: îl numeau Nehuștan." Citat:
|
corectura
4 Regi 18:4 "A îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele, și a sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nehuștan."
imi cer scuze |
Aici vorbeam despre o colegă de-a mea, nu despre cauzele reformei.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Totusi SARPELE DE ARAMA a adus vindecare!!! Asa sunt pt noi , in zilele noastre , SF. ICOANE facatoare de minuni si SF MOASTE....nu stiu de ce cultele NP vad in acestea o inchinare la idoli din moment ce au fost cazuri (...si nu unul doar) care rugandu-se si cerand mila de la D-zeu au dobandit VINDECARE...ESTE CEVA RAU IN ASTA? Tamaia a fost adusa de copiii lui Israel in fata sarpelui care a adus tamaduire ... mai tarziu MAGII au adus intre daruri Pruncului Sfant, tamaia, -Aceluia care avea sa aduca vindecare intregii omeniri....iar noi, (ortodocsii) dupa modelul Magilor aducem arderi de tamaie lui D-zeu, pt a dobandi vindecare... Avea Iisus nevoie de DARURI??? De ce le-a acceptat??? Era D-zeu adevarat si Om adevarat, putea sa shimbe ratiunea magilor si sa-i impiedice sa aduca daruri... daca le-a acceptat de ce nu le-ar accepta si pe ale noastre daruri????? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cand au venit magii era Prunc , dar nu era unul obisnuit , era Fiul lui D-zeu intrupat...chiar daca era Prunc CRED ca avea putere ca D-zeu (doar era D-zeu)... Magii nu au fost crestini , dar prin Providenta Divina au veni si s-au inchinat Lui aducandu-i daruri , DE CE D-ZEU A INGADUIT ACEST LUCRU ? Crezi ca avea nevoie, putea (repet) sa-i impiedice sa vina...daca Lui nu-i placea aceste daruri (si aici ma refer in special la TAMAIE) aceasta relatare BIBLICA cred ca nu-si avea rostul, ...deoarece erau multe fapte facute de Iisus care daca s-ar fi scris in aceasta Carte n-ar incapea in lumea asta toate cartile. Sunt intrebari firesti care isi au raspunsul in Biblie si, spre deosebire de cultele eretice, in viata Bisericii. Eu asta cred , iar daca nu ar fi bine ce cred, am nadejdea ca asa cum nu i-a respins pe Magi , asa nu nu va respinge si pe noi atunci cand ii aducem DARURI. |
Citat:
Si din cate se vede, este considerat bun. In timpul sarbatorilor de iarna se merge cu "steaua magilor" (din cauza careia au murit o multime de prunci). De ce nu se merge cu "ingerii", care i-au condus pe pastori direct la staulul in care s-a nascut Iisus? |
Citat:
http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa mergem cu "ingerul"(un nou obicei), pentru ca si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului, fara sa provoace vre-un rau. De ca sa mergem cu "steaua" magilor cand putem marge cu "ingerul" Domnului? |
Scuze. Am postat de doua ori acelasi raspuns deoarece mi se paruse ca primul mi-a "disparut".
|
Citat:
Dar sa sti ca chiar se merge cu "ingerul" in traditia populara exista multe scenete de craciun si colinde in care apar pastori, irozi, ingeri si toate acestea pt a vesti Nasterea lui Hristos |
Citat:
|
Citat:
Vedeti aici este si o greseala a cultelor NP....i-au ce le place. Dar d-ta crezi ca in Biblie sta scris si lucruri care nu-si are locul? Parca am mai spus-o , CREZI CA ACELE LOCURI NU PUTEAU FI UMPLUTE CU CEVA CARE sa aiba o importanta?? Am ajunge sa spunem ca Biblia este un ROMAN SF , luam doar ceea ce credem noi ca se potriveste cu viata noastra, restul lasam de ordinul fantasticului. Dar la NUNTA DIN CANA GALILEII , de ce a mai sporit Iisus vinul, nu crezi ca poate era destul in nuntasi ...de ce Domnul "incurajeaza" si sustine BAUTURA ???...de ce nu a facut SUC de struguri ??? vinul=bautura alcoolica...iar NP spun ca sunt pocaiti si nu beau...or fi ei mai curati ca Iisus???. Ce coincidenta biblica intre Iisus si Pavel care condamna bautura....a.a.a nu , pe BETIVI. |
Citat:
Dumneata poti sa inventezi ce vrei. Totusi, din bun simt, incercati sa nu mai faceti pe inteleptul si atotostiutorul in ale NP. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1. Și a treia zi s-a făcut [COLOR=#800000]nuntă în Cana Galileii[/COLOR] și era și mama lui Iisus acolo. 2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin. 4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu. 5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune. 6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre. 7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus. 8. Și le-a zis: Scoateți acum și aduceți nunului. Iar ei i-au dus. 9. Și când nunul a gustat apa care se făcuse vin și nu știa de unde este, ci numai slujitorii care scoseseră apa știau, a chemat nunul pe mire, 10. Și i-a zis: Orice om pune întâi vinul cel bun și, când se amețesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai ținut vinul cel bun până acum. [COLOR=#008000]11. Acest început al minunilor l-a făcut Iisus în Cana Galileii și Și-a arătat slava Sa; și ucenicii Săi au crezut în El. [/COLOR] [COLOR=#008000]Asta ca o completare la faptul ca ei beau "suc"[/COLOR] |
Citat:
Citatul dvs. probabil este din "biblia betivului" (alta decat Sfanta Scriptura). Cred ca va este greu sa concepeti faptul ca se poate petrece la o nunta fara ca oamenii sa bea vin ametitor. Si, uite asa, l-ati confundat pe Domnul Iisus Hristos cu zeul Bachus (la care este posibil sa va inchinati). |
Citat:
Alte traduceri ale versetului din Ioan 2:10, suna cam asa: "Si i-a zis: "orice om pune, intai la masa vinul cel bun; si dupa ce oamenii au baut bine... ". |
Citat:
|
Citat:
Si nu ma inchin zeului Bachus, pentru ca eu sunt crestina, si nu pagana, cum credeti Dvs. Iar citatul nu este luat din "Biblia Betivului"(nu stiu cum ati putut scrie asa ceva), ci din Biblie sau Sfanta Scriptura. In opinia Dvs, "dupa ce au baut bine", nu este egal cu "s-au ametit"? Si domnul Iisus a stat la masa cu pacatosii care beau si se veseleau. Nu puteti contrazice Biblia Sau vreti sa faceti si acum cum ati facut cu steaua, care in opinia Dvs, e vinovata pentru moartea celor 14.000 prunci? Sa va spun ceva, domnule Litanu: caile Domnului sunt nestiute. el este atotputernic, si nimic nu ni se intampla fara voia Lui. El lasa pe diavol sa ne ispiteasca doar atat cat crede El ca putem rezista Doamne ajuta |
Citat:
Cu nadejdea ca ma veti ierta, voi cauta sa nu mai fac astfel de greseli. |
Citat:
In obisnuinta noastra, ne este greu sa concepem ca poti sa bei bine fara sa te ametesti. Ne este greu si sa credem ca vinul poate sa nu te ameteasca. In Sfanta Scriptura, atat pentru vinul nefermentat (must-fara alcool) cat si pentru vinul fermentat (ametitor) se foloseste acelasi termen. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:21:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.