Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   O alta lista cu pacate, din Filocalie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5929)

cristiboss56 24.05.2009 15:56:57

[quote=eulaura;140560]... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare:( eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum...:( nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.

Cand simtirea nu te-a parasit, fi faragriji. Cand constinta te nustra, draga Laura, legatura cu Dumnezeu exista si asta conteza cel mai mult. Calauza ta sa fie Bunul Dumnezeu, Sfanta Scriptura si Invataturile Sfintilor Parinti.

florinbrasov0 24.05.2009 20:29:10

Re

Citat:

În prealabil postat de eulaura (Post 140560)
... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare:( eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum...:( nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.

Un duhovnic se va bucura enorm vazand ca ii poate indrepta pe fii lui duhovnicesti. Chiar si ingerii din ceruri se bucura mai mult cand un pacatos se indreapta decat cand 99 de oameni drepti se roaga(nu mai stiu cine a spus asta dar cred ca am citat bine).

Dupe ce te duci cu lista aia care te sperie, te hotarasti sa nu mai pacatuiesti si incerci pe cat posibil sa nu mai repeti pacatele. Imi vine acum in minte ce spunea altcineva ca viata omului inseamna sa se ridice dupa ce a cazul in pacat. Daca gandim matematic e ca o sinusoida.

Dupa un timp lista se va reduce(sau nu). Dar daca ne curattim de anumite patimi dam peste altele. Lupta noastra se poarta la un nivel mai inalt, iar cu cat suntem la un nivel mai inalt putem cadea mai adanc. Lucifer a fost printre cei ma mari, daca nu cel mai mare inger, dar dupa ce a cazut, e cel mai afundat in intuneric. Sa nu uitam ca Dumnezeu sta cu bratele deschise si asteapta sa facem un pas pentru ca apoi El sa faca 100 spre noi. Sa nu ne pierdem nadejdea pentru ca avem cele mai puternice arme: crucea, postul si rugaciunea. Asa ca nimeni nu ne poate invinge atata timp cat avem iubire.
Doamne ajuta!

cristiboss56 08.06.2009 23:51:06

Să nu uităm și de voință , Florine.

florinbrasov0 04.07.2009 22:56:30

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 124302)
-[font=&quot]
-nepriceperea ? [COLOR=red]- nu cred, ca este un pacat[/COLOR]

Acesta este felul in care vad eu lista asta.
Dca gresesc, ma corectati, va rog?
NOTA
Toate aceste pacate sint unul singur: nu ai respectat poruncile lui Dumnezeu, nu esti smerit destul= mandria.

S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...e-sa-gateasca-

patinina34 04.07.2009 23:39:22

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 150234)
S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.

Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
:10::21:

cristiboss56 04.07.2009 23:58:07

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 150247)
Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
:10::21:

Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..:13::43:

Anca-Miha 05.07.2009 01:18:43

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150254)
Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..:13::43:

ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.

cristiboss56 05.07.2009 01:27:59

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150275)
ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.

Păi da, cam așa este ! Este oare vina ei că eu în miez de noapte m-am furișat la bucătărie și am gustat din prăjitura făcută aseară ? Cumpătarea de nu e, vai și amar, chiar de mâncăm dulce ! Postul și din acest punct de vedere, este extraordinar de bine venit, dar trebuie și după aceea să ne temperăm apucăturile, nu tocmai sănătoase, dar , căci mereu există și un dar, de la vorbă la faptă e cale lungă, lungă . . .

Nevrednicul 05.07.2009 01:36:09

Asa cum cele 10 porunci se pot reduce la una singura,asa si pacatele se pot grupa pe categorii si vor ramane destul de putine.

LapetiteMoc 05.07.2009 03:03:21

nu-mi revin inca

Abia acum descopar acest topic. Lista lui Florin-Ionut:43:, apoi explicatiile doamnei Nina si ale lui Ovidiu... Fiori reci ma trec! Ce de pacate! Din cate am observat niciunul nu e singur, izolat... Fiecare pacat antreneaza altele si mereu altele, incat lantul pare nesfarsit!
Nu suntem noi contabili, dar necuratul sigur este... Asa ca spovedanie deasa, post si rugaciune!

Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

cristiboss56 05.07.2009 06:46:38

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 150285)
Abia acum descopar acest topic. Lista lui Florin-Ionut:43:, apoi explicatiile doamnei Nina si ale lui Ovidiu... Fiori reci ma trec! Ce de pacate! Din cate am observat niciunul nu e singur, izolat... Fiecare pacat antreneaza altele si mereu altele, incat lantul pare nesfarsit!
Nu suntem noi contabili, dar necuratul sigur este... Asa ca spovedanie deasa, post si rugaciune!

Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

Necuratul nu-i contabil, dar este foarte inventiv în ispitele lui !

LapetiteMoc 05.07.2009 07:56:49

necuratul=contabil desavarsit al pacatelor noastre

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150287)
Necuratul nu-i contabil, dar este foarte inventiv în ispitele lui !

Ba eu cred ca impielitatul contabilizeaza cu mare sarg pacatele noastre, pentru a nu-i scapa nimic, nimic din ceea ce gresim fata de Domnul!
Lista lui poate fi stearsa doar prin spovedanie, pocainta, indreptare, innoire.

ory 05.07.2009 11:38:22

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 150234)

Mda, am mai auzit una...este pacat sa nu stii a gati, ma intreb oare ce mai poate fi pacat in nepriceperea noastra ? Sa nu stii sa faci "dragoste" oare este pacat ? !
Intr-adevar, chestia cu gatitul trebuie sa fie o caracteristica, aproape involuntara a unei femei, nici nu-mi inchipui o femeie fara sa stie sa gateasca, dar, deseori nu tine de nu a sti, caci toate se invata, ci tine de a nu-ti placea sa faci acest lucru, din lene sau din neindemanare. Deci, lenea este pacat, dar, neindemanarea nu cred, caci mai tine si de educatie si de zestrea genetica.
Asa deci, acest "pacat" nu-l detin, fiindca gatesc aproape orice si oricum...si in fiecare zi, poate ca de-aia sotul meu are 110 kg...deci, am dat in alt pacat.
Of !, mult isi mai schimonoseste omul viata si finetea ei nativa cu toate inventiile astea "spirituale". Trebuie sa ne bucuram de multe lucruri, trebuie sa profitam de energia pasiunilor care ne insufletesc, altfel devenim legumele psihologice ale unor doctrine mult prea neputincioase.

florinbrasov0 05.07.2009 12:53:25

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150299)
Mda, am mai auzit una...este pacat sa nu stii a gati, ma intreb oare ce mai poate fi pacat in nepriceperea noastra ? Sa nu stii sa faci "dragoste" oare este pacat ? !
Intr-adevar, chestia cu gatitul trebuie sa fie o caracteristica, aproape involuntara a unei femei, nici nu-mi inchipui o femeie fara sa stie sa gateasca, dar, deseori nu tine de nu a sti, caci toate se invata, ci tine de a nu-ti placea sa faci acest lucru, din lene sau din neindemanare. Deci, lenea este pacat, dar, neindemanarea nu cred, caci mai tine si de educatie si de zestrea genetica.
Asa deci, acest "pacat" nu-l detin, fiindca gatesc aproape orice si oricum...si in fiecare zi, poate ca de-aia sotul meu are 110 kg...deci, am dat in alt pacat.
Of !, mult isi mai schimonoseste omul viata si finetea ei nativa cu toate inventiile astea "spirituale". Trebuie sa ne bucuram de multe lucruri, trebuie sa profitam de energia pasiunilor care ne insufletesc, altfel devenim legumele psihologice ale unor doctrine mult prea neputincioase.

Sitotusi din cate sunt spuse in inregistrarea audio sunt si femei care nu stiu sa gateasca. Eu nu ma insor pana cand cea care o sa-mi fie nevasta ,in cazul in care nu stie, o sa invete sa gateasca. :D

Referitor la nepricepere, nu spun ca ar fi pacat nepriceperea in sine pentru ca nu stiu daca e sau nu, dar mi-a venit in minte 'faca' cu gatitul.

Anca-Miha 05.07.2009 13:54:16

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150299)
Trebuie sa ne bucuram de multe lucruri, trebuie sa profitam de energia pasiunilor care ne insufletesc, altfel devenim legumele psihologice ale unor doctrine mult prea neputincioase.

Cine spune?

Noesisaa 05.07.2009 14:20:17

Iaca am mai auzit-o si pe asta -- e pacat daca nu ai indemanare la gatit. Hahahahahah! Atunci o fi pacat si pentru barbati daca nu stiu sa repare lucruri prin casa, sa tencuiasca, sa dea cu var, sa munceasca pamantul...Este?

Parerea mea este ca oricine, barbat sau femeie trebuie sa stie sa faca de mancare -- poate nu cine stie ce extravagante, dar mancare de baza. Parintele la religie in liceu ne spunea ca mancarea trebuie sa o faca cel care ajunge mai repede acasa de la serviciu, adica daca tu, ca barbat, ajungi mai repede nu stai imbufnat si tolanit cu ziarul in mana pana vine nevasta sa faca ceva de mancare, ci pui de niste ochiuri, sau ce mancare stii sa faci, sau sa incalzesti mancare pentru amandoi. Eu asa ma gadesc si eu ca trebuie sa fie intr-o familie din ziua de azi in care ambii soti lucreaza.

Fani71 05.07.2009 17:01:11

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 150318)
Iaca am mai auzit-o si pe asta -- e pacat daca nu ai indemanare la gatit. Hahahahahah! Atunci o fi pacat si pentru barbati daca nu stiu sa repare lucruri prin casa, sa tencuiasca, sa dea cu var, sa munceasca pamantul...Este?

Parerea mea este ca oricine, barbat sau femeie trebuie sa stie sa faca de mancare -- poate nu cine stie ce extravagante, dar mancare de baza. Parintele la religie in liceu ne spunea ca mancarea trebuie sa o faca cel care ajunge mai repede acasa de la serviciu, adica daca tu, ca barbat, ajungi mai repede nu stai imbufnat si tolanit cu ziarul in mana pana vine nevasta sa faca ceva de mancare, ci pui de niste ochiuri, sau ce mancare stii sa faci, sau sa incalzesti mancare pentru amandoi. Eu asa ma gadesc si eu ca trebuie sa fie intr-o familie din ziua de azi in care ambii soti lucreaza.

Da, si eu cred asa... In fine se gaseste echilibru daca exista dragoste si atentie pentru celalalt, daca un barbat chiar nu se pricepe la gatit poate face alte treburi la care nu se pricepe sotia.

De aici pana la a zice ca e pacat ca nu ai entuziasm la gatit... vai, vai! Scrie in filocalie? :-)

Pacatul sta mai ales o atitudine pe care o ai fata de un lucru. Poti sa gatesti excelent dar sa le scoti asta tuturor din familie pe nas, mandrindu-te si dispretuindu-i ca ei nu stiu si nu fac. Poti sa gatesti putin si prost, dar sa o faci cu dragoste si bunavointa...

ory 05.07.2009 17:18:04

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150313)
Cine spune?

Anca, nici ca mi-as fi inchipuit ca te iei de alt paragraf, decat acesta, acesta mai profund, deci este dedicat celor profunzi, care gandesc si cu mintea lor. Trebuie neaparat sa spuna cineva ceva ce eu sa redau ulterior, despre viata si despre mine insami ? Tu astfel existi, doar prin prisma teoriilor citite de pe undeva ? Atunci, de ce ti-a dat Dumnezeu mintea, mai ales una atat de particulara, trebuia sa-ti amplaseze un computer programat cu citatele despre viata a tuturor, si-ti era mai convenabil decat atata zbucium despre "unde scrie ?".
Imi pare rau, esti pedagog si ar trebui sa respecti gandirea oamenilor, gandirea proprie aplecata spre imaginatie si creativitate.

Anca-Miha 05.07.2009 19:51:22

Stiut este ca vom da socoteala de vorbele noastre; si tu, si eu. Tot vorbesti de profunzime, incalcand si negand totodata cele afirmate de Sfintii Parinti. In general nu esti de acord cu cele spuse de acestia. Si atunci de unde profunzime, cand sunt doar simple pareri personale?!?
Am citit ieri ce a scris Pr. Seraphim Rose despre "Vederea dumnezeiasca":

"Care e obarsia adevaratei cunoasteri a lumii intai-zidite si cum se deosebeste ea de stiinta ? Cum poate Sfantul Grigorie Sinaitul sa stie ce se intampla cu fructele coapte din Rai, si de ce nu pot stiintele naturii sa descopere asemenea lucruri ? Fiind si dumneavoastra un iubitor al Sfintilor Parinti, cred ca stiti deja raspunsul la intrebare. Voi infatisa totusi raspunsul, intemeindu-ma nu pe judecata mea, ci pe neindoielnica autoritate a unui Sfant Parinte cu foarte inalta viata duhovniceasca, Sfantul Isaac Sirul, care a vorbit despre urcarea sufletului catre Dumnezeu intemeiat pe propria experienta".
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...e-serafim-rose

Deci, daca Pr. Seraphim Rose apeleaza la cuvintele pline de autoritate ale Sfintilor Parinti, noi cine ne credem, de preferam parerile noastre izvorate din propria fantezie?!?

florinbrasov0 05.07.2009 20:55:33

Re

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 150318)

Nu stiu daca ai ascultat inregistrarea cu parintele dar el se referea la nepriceperea la gatit din cauza faptului ca nu au invatat sau nu au fost invatate nicidecum la indemanare.

ory 05.07.2009 21:14:36

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150402)
Stiut este ca vom da socoteala de vorbele noastre; si tu, si eu. Tot vorbesti de profunzime, incalcand si negand totodata cele afirmate de Sfintii Parinti. In general nu esti de acord cu cele spuse de acestia. Si atunci de unde profunzime, cand sunt doar simple pareri personale?!?
Am citit ieri ce a scris Pr. Seraphim Rose despre "Vederea dumnezeiasca":

"Care e obarsia adevaratei cunoasteri a lumii intai-zidite si cum se deosebeste ea de stiinta ? Cum poate Sfantul Grigorie Sinaitul sa stie ce se intampla cu fructele coapte din Rai, si de ce nu pot stiintele naturii sa descopere asemenea lucruri ? Fiind si dumneavoastra un iubitor al Sfintilor Parinti, cred ca stiti deja raspunsul la intrebare. Voi infatisa totusi raspunsul, intemeindu-ma nu pe judecata mea, ci pe neindoielnica autoritate a unui Sfant Parinte cu foarte inalta viata duhovniceasca, Sfantul Isaac Sirul, care a vorbit despre urcarea sufletului catre Dumnezeu intemeiat pe propria experienta".
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...e-serafim-rose

Deci, daca Pr. Seraphim Rose apeleaza la cuvintele pline de autoritate ale Sfintilor Parinti, noi cine ne credem, de preferam parerile noastre izvorate din propria fantezie?!?

Da, multumesc pentru citate !
Profunzime, inseamna mai presus de toate sa fii tu insuti...

Anca-Miha 05.07.2009 21:35:44

Dex

PROFUNZÍME, profunzimi, s.f. 1. Adâncime. 2. Capacitatea sau calitatea de a judeca și de a înțelege lucrurile în esența, în adâncimea lor; profunditate. – Mai inseamna "maturitate".
Profunzimea nu are legatura cu subiectivismul, ci cu esenta lucrurilor.

cristiboss56 05.07.2009 21:51:07

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150441)
Da, multumesc pentru citate !

Exact. Ai pus dgetul pe rana . . .

ory 05.07.2009 22:07:19

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150449)
PROFUNZÍME, profunzimi, s.f. 1. Adâncime. 2. Capacitatea sau calitatea de a judeca și de a înțelege lucrurile în esența, în adâncimea lor; profunditate. – Mai inseamna "maturitate".
Profunzimea nu are legatura cu subiectivismul, ci cu esenta lucrurilor.

Sa inteleg ca sunteti de-a dreptul dependenta de carti, fie ele crestinesti sau laice , sociale .
Si acum va intreb doamna, dumneavoastra ce detineti pe traseul dintre minte si inima...in afara de citate, cuvinte, teorii din alte parti ?
Stiu prea bine ce-am vrut sa spun prin profunzime, dar se pare ca nu puteti intelege, fiindca, cartile nu ofera si simtirea necesara, doar definirea acesteia.

LapetiteMoc 05.07.2009 22:16:47

despfre profunzime

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150441)

Imi cer scuze ca intervin. Cuvantele "profund, profunzime" sunt specializate pentru domeniile stiintelor umaniste care opereza cu idei. In acest sens, profunzimea cugetarii cuiva se vede atunci cand expunerea este pe deplin argumentata, ceea ce exclude intotdeauna "parerea mea", sau alta sintagma devenita de lemn - "dupa umila mea parere". Cine doar isi da cu parerea, fara a argumenta eficient (dupa reguli dure ale teoriilor de argumentare), nu se poate numi profund, si nici nu cunoaste profunzimea.
"A fi tu insuti" exclude profunzimea, deoarece nimeni nu este prin el insusi profund, ci devine studiind, cercetand, cautand fara incetare in hatisul dur al ideilor. "A fi noi insine" inseamna a fi cum suntem, cu bune, cu rele, cu nuantele lor. Adica nefals, sincer, onest, chiar daca in jur se desfasoara neincetat carnavalul mastilor!

Sa fim iubiti asa cum suntem e marea reconpensa daruita noua de Domnul!

LapetiteMoc 05.07.2009 22:24:09

"lista lui Florin"

... dar subiectul topicului este lista cu pacate oferita noua spre cugetare de Florin-Ionut... Sa revenim si sa ne straduim sa curatim, nu sa inmultim ...

Doamne ajuta!

Noesisaa 05.07.2009 22:27:17

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 150430)
Nu stiu daca ai ascultat inregistrarea cu parintele dar el se referea la nepriceperea la gatit din cauza faptului ca nu au invatat sau nu au fost invatate nicidecum la indemanare.

Nu, nu am ascultat -- mi se pare o aberatie, asa ca nu imi mai pierd timpul.

Si eu am spus ca este de datoria fiecarui individ, barbat sau femeie, sa stie sa faca ceva mancare, macar de baza. Nu vad cum anume ar fi un pacat in sine...mi se pare mai mare pacat sa stii sa faci ceva de mancare dar sa nu faci spunand ca e de datoria femeii, prin faptul ca este femeie, sa faca de mancare. Sau ca parinti de baiat sa nu il inveti sa isi spele o haina, sa isi calce o camasa sau sa faca niste mancare spunand ca e de datoria femeii sa faca lucrurile astea.

ory 05.07.2009 22:39:39

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 150467)
... dar subiectul topicului este lista cu pacate oferita noua spre cugetare de Florin-Ionut... Sa revenim si sa ne straduim sa curatim, nu sa inmultim ...

Doamne ajuta!

Stiu Petite ce-nseamna profund, am exprimat un mod mai figurat , dar,...nu mai conteaza . Ai dreptate si imi cer scuze, nu trebuie sa "inmultim lista ".

LapetiteMoc 05.07.2009 22:46:21

Erata

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 150464)
Imi cer scuze ca intervin. Cuvantele "profund, profunzime" sunt specializate pentru domeniile stiintelor umaniste care opereza cu idei. In acest sens, profunzimea cugetarii cuiva se vede atunci cand expunerea este pe deplin argumentata, ceea ce exclude intotdeauna "parerea mea", sau alta sintagma devenita de lemn - "dupa umila mea parere". Cine doar isi da cu parerea, fara a argumenta eficient (dupa reguli dure ale teoriilor de argumentare), nu se poate numi profund, si nici nu cunoaste profunzimea.
"A fi tu insuti" exclude profunzimea, deoarece nimeni nu este prin el insusi profund, ci devine studiind, cercetand, cautand fara incetare in hatisul dur al ideilor. "A fi noi insine" inseamna a fi cum suntem, cu bune, cu rele, cu nuantele lor. Adica nefals, sincer, onest, chiar daca in jur se desfasoara neincetat carnavalul mastilor!

Sa fim iubiti asa cum suntem e marea reconpensa daruita noua de Domnul!

Din graba tastarii (claviatura mea este pe model francez) s-au strecurat:

"profunzime" / in loc de "propfunzime"
"Cuvintele" / in loc de "Cuvantele"
"opereaza" / in loc de "opereza"
"recompensa" / in loc de "reconpensa"

cristiboss56 05.07.2009 23:20:51

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150472)
Stiu Petite ce-nseamna profund, am exprimat un mod mai figurat , dar,...nu mai conteaza . Ai dreptate si imi cer scuze, nu trebuie sa "inmultim lista ".

. . ., doar citind-o te apuca somnul , si n-am facut mai nimic . Nu ? :23::37:

LapetiteMoc 05.07.2009 23:36:09

"Nu stiu altii cum sunt..."

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150480)

"Nu stiu altii cum sunt", dar pe mine m-a tinut treaza!

ory 05.07.2009 23:40:34

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150480)

Cum n-ai facut nimic, dupa ce te trezesti mai ai puterea sa o citesti din nou...s.m.d

cristiboss56 05.07.2009 23:43:57

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 150486)
"Nu stiu altii cum sunt", dar pe mine m-a tinut treaza!

"Nu știu alții cum sunt", dar o am în cap în permanență și cam zilnic în proporție de 70-75% mă regăsesc.

LapetiteMoc 05.07.2009 23:50:58

somn si procente ...

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150489)
"Nu știu alții cum sunt", dar o am în cap în permanență și cam zilnic în proporție de 70-75% mă regăsesc.

Dv. spuneati ca va apuca somnul citind-o. :3: Eu ma regasesc in proportie de mie la suta :(:(... De aceea m-a tinut poate treaza!

cristiboss56 06.07.2009 00:12:53

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 150492)
Dv. spuneati ca va apuca somnul citind-o. :3: Eu ma regasesc in proportie de mie la suta :(:(... De aceea m-a tinut poate treaza!

Corect ce spui, dar să fim echilibrați , în sensul că multe nu se pot rezolva peste noapte și cel mai important de reținut că cam toate păcatele , fie el mari sau mici se leagă între ele , un păcat îl generează pe celelălalt, sau pe mai multe și fiecărui om în parte îi este specific un anumit grup de păcate, definindu-i astfel comportamentul, felul de a fi, de a se comporta, felul de a gândi, de a reacționa, etc. Treaba asta o studiez de mult timp și este extrem de interesantă și de reală.

ory 06.07.2009 00:30:15

Buna teorie ! Vezi sa nu fii combatut si invinuit de protestantism pentru faptul ca indraznesti sa "gandesti " cu propria minte.
Totul se leaga Cristi, si acest tot detine infinite caracteristici care se influienteaza pe sine...

cristiboss56 06.07.2009 00:36:14

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150503)
Buna teorie ! Vezi sa nu fii combatut si invinuit de protestantism pentru faptul ca indraznesti sa "gandesti " cu propria minte.
Totul se leaga Cristi, si acest tot detine infinite caracteristici care se influienteaza pe sine...

Da, e fantastic , așa e !

Anca-Miha 06.07.2009 01:00:16

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 150503)

ory, nu te amagi inutil; nu tot ce gandeste omul cu mintea lui e intelepciune. Uneori gandeste cele mai mari prostii... si se mai si mandreste!

ory 06.07.2009 01:03:10

Da, multumesc !

Fani71 06.07.2009 01:04:50

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150511)
ory, nu te amagi inutil; nu tot ce gandeste omul cu mintea lui e intelepciune. Uneori gandeste cele mai mari prostii... si se mai si mandreste!

Este valabil pentru noi toti. Toti gandim pe aici (ci alegerea citatelor tot gandire este), si putem sa si gresim.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:03:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.