![]() |
Citat:
.....si a lupta impotriva Diavolului, nu implica faptele ? |
Citat:
Potrivnicul , diavolul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa piarda... unde sa se duca diavolul sa ispiteasca ? cu cine duce el lupta ? pe cine vrea sa piarda ? NU PE CEI CARE INCEARCA SA FACA VOIA LUI D-ZEU...DE CE NU MERGE DIAVOLUL LA UN SECTAR ? De ce nu vorbesc pastorii despre ispite? De ce sectarul nu se pregateste continu de lupta cu Diavolul ? Pt. ca Satana nu actioneaza pe teritoriul sau...nu spune Hristos acest lucru cand este acuzat ca scoate pe diavoli cu ajutorul lui Belzebul ? In alt loc in Biblie se spune ca vor veni prooroci mincinosi care vor amagi oameni, DACA VA FI CU PUTINTA SI PE CEI ALESI... aparitia cultelor care au la baza 1 sau 2 FONDATORI nu se regasesc in aceste cuvinte ????? Ortodoxia are totusi o istorie...restul??? (asta cu istoria ar trebui sa trezeasca mintea sectarului ). Sectarii se considera oameni "sfinti" , toate faradelegile pe care le savarsesc sunt tratate de comunitate cu usurinta...trecerea la ortodoxie a unui sectar nu face decat sa fie cosiderat de comunitate ca fiind "OM FARA MINTE". |
Te rog sa citesti acesta prezentare: www.everystudent.ro/a/cunoasterea.html
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte .....
"Costaru Romi" <romi@everystudent.ro> Am si eu o intrebare pentru tine: Daca ar fii sa pleci din lumea acesta in ceruri chiar acum. Si daca ai sta singur(a) in fata lui Dumnezeu si te-ar intreba pe ce baza sa te primesc in prezenta Mea? Ce i-ai spune? Te rog sa citesti acesta prezentare: www.everystudent.ro/a/cunoasterea.html |
Esti sigură că ești ortodoxă, Caroline?
|
Citat:
Se intelege ca lupta cu diavolul se inscrie printre fapte. |
Citat:
Cred ca o sa deranjeze ce scriu aici, dar cred ca aceasta problema este tratata f superficial. Despre a cui mandrie e vorba? Bunicii mei au fost ortodocsi practicanti o viata si ei m-au invatat sa ma ros si sa merg la biserica. La batranete abia puteau sa mearga (nu exagerez, bunica avea 2 carje). Biserica era sus pe deal. Ce s-a intamplat? Tineri baptisti veneau dupa slujba si le citeau din Biblie (bunica abia vedea). Iar vecini baptisti isi trimiteau copiii sa-i ajute sa care apa de la fantana etc.. Ortodocsii (inclusiv preotul) stiau situatia, dar nu a venit nimeni sa stea de vorba cu ei!!! La batranete au trecut amandoi la baptism! Sa stiti ca pana la moarte au avut sprijinul moral al comunitatii baptiste, au fost in permanenta vizitati, incurajati... Eu am fost impresionata de acei tineri care mergeau duminica sa vorbeasca cu bunicii mei in loc sa petreaca timpul in mod egoist!! Este ff usor sa spui ca da.. ei sunt slabi la minte, mandri sau mai stiu eu cum! Dar adevarul este undeva pe la jumatate! Forta exemplului este f importanta! |
Draga anna, nu-i pot condamna pe bunicii tai ca au lasat ortodoxia pentru a fi ajutati la batranete. Numai Dumnezeu poate aprecia daca au facut bine sau nu.
Iata mi-ai amintit de Esau, care pentru manacarea pierdutdreptul de prim nascut. Facerea Cap. 25 31. Iacov însă i-a răspuns lui Isav: "Vinde-mi mai întâi dreptul tău de întâi-născut!" 32. Și Isav a răspuns: "Iată eu mor. La ce mi-e bun dreptul de întâi-născut?" 33. Zisu-i-a Iacov: "Jură-mi-te acum!" Și i s-a jurat Isav și a vândut lui Iacov dreptul său de întâi-născut. 34. Atunci Iacov a dat lui Isav pâine și fiertură de linte și acesta a mâncat și a băut, apoi s-a sculat și s-a dus. Și astfel a nesocotit Isav dreptul său de întâi-născut. Mi-ar parea rau,ca bunicii tai sa fie in aceeasi situatie. Dar bunicii nu mai aveau alte rude, care sa-i ajute? Eustiu ca in mod normal oamenii isi ingrijesc batranii, sau angajeaza pecinva sa ii ajute; nu-i lasa de izbeliste si apoi ii critica pe vecini, nu?!? |
Citat:
Eu inteleg (macar in parte) ce inseamna lepadarea ortodoxiei.. nu pot decat sa sper in mila lui Dumnezeu. Dar ortodocsii inteleg ca au o responsabilitate fata de cei din jur? Exemplu personal este mai mult decat o mie de cuvinte. Am cunoscut oameni care dadeau dovada de un spirit crestin autentic, fara a fi ortodocsi. (Iarna trecuta era un ger cumplit afara.. aveam o vecina saraca. Ma intalnesc cu ea in fata liftului:cara o plapuma. Vazuse afara un om fara adapost si ii ducea plapuma ei! A fost o lectie!). E cel mai simplu sa judeci pe altii pe considerente religioase! |
sigur
Citat:
|
Citat:
nu e vorba de fapte... |
Citat:
Nu am avut intentia te cert, ci mi-am exprimat doar regretul, ca niste oameni, care toata viata au fost ortodocsi, au ajuns la batranete sa renunte la religia lor pentru putina atentie. De cand am descoperit credinta ortodoxa, am inteles valoarea ei universala si mi se pare de neconceput sa renunte cineva la ea; nu vreau insa sa judec. Intr-adevar oamenii saraci inteleg deseori mai bine pe un alt nevoias; Dumnezeu lucreaza prin asemenea oameni, ca vecina ta. Niste exemple bune pentru noi toti. Sigur ca si ortodocsii au responsabilitate in calitate de oameni. Sa nu uitam totusi, ca ortodocsii se descurca de obicei singuri, daca nu au relatii de buna vecinatate cu cei din jur. Pe soacra-mea, locuind la bloc, o ajutau toti de pe scara. Anna, mi-ai adus aminte de bunica mea, care ma trimitea in copilarie la o batrana, originara din Casimcea, care locuia la etajul superior, ca sa-i duc zilnic mancare. Saraca era bolnava si vesnic in pat; rareori venea cineva pe la ea. Bunica mea era ortodoxa prin traire, dar nu a fost botezata niciodata; stia si tinea tot calendarul bisericesc; stia posturile, dezlegarile..ce stia era de la bunicul, care era ortodox si f credincios. Iata deci ca si ortodocsii ajuta; asa erau cel putin pe atunci. Lumea se multumea cu ce avea si mai avea si de dat... Numai acum am ajuns de nimic nu ne mai ajunge... iar altii chiar nu au. |
Citat:
Nu condam cultele NP , n-am nimic cu ele , dar sa stii ca atunci cand au posibilitatea sa faca ceva o fac....crezi ca nu sunt si batrani care sunt din temelie sectari ??? dar sa stii ca nu intotdeauna "fratii " ii viziteaza....atunci cand au posibilitatea sa faca o fapta prin care sa se laude o fac..., iar apoi arata cu degetu, si zic :vezi noi asa si asa, voi??? Si fariseii POSTEAU, se RUGAU, dadeau ZECIUIALA....dar apoi se si bateau cu caramida in piept...vezi pilda vamesului si a fariseului. Omul cu plapuma si-a luat plata...de ce nu l-a dus pe omul de afara in casa sa-i de-a un loc unde sa doarma....sa-i dea de mancarae....a.a.a nu , a iesit afara sa il vada lumea c e om este el... Iisus a spus :sa nu stie dreapta ce face stanga.. Sectarii umbla dupa fala si dupa lauda....ortodocsii nu se mandresc, sau poate nu au cu ce??? Bunicii tai vor da seama pt. faptul ca s-au lepadat de credinta...!!! Sa nu creada APOSTAZIATII ca nu v-a da seama pt. faptul ca se leapada de credinta pt. care multi oameni au murit, avem un caledar plin de ei... Oare ce vom spune in fata lui D-zeu la JUdecata, ca am calcat credinta cea dreptmaritoare ???????????? |
Geony, ma mira tonul tau!
Eu am dat acel exemplu pentru a nu spune direct: si NOI vom da seama cand cel de langa noi cade si se leapada de ortodoxie. Acum am spus direct! Si cu vecina mea.. pai tu crezi ca si-a dat plapuma din casa ca sa ma uimeasca pe mine?? (Era noaptea!! Cine sa o vada? Am vazut-o eu ca asa a vrut Dumnezeu: sa ma smereasca!!) Sa stii ca sunt multi oameni care fac fapte bune si le fac din inima!! (Eu nu spun ca ortodocsii nu fac nimic! Dar nici nu detin monopolul! Eu stiu ca ortodoxia este singura credinta adevarata.. sunt convinsa de asta!! Dar dincolo de asta, eu NU sunt mai buna decat un baptist sau un ateu!! Deschideti si voi ochii sa vedeti ca exista oameni extraordinari in jur.. daca doar judecati, cum veti putea sa-i iubiti???) |
Citat:
Am o vecina penticostala, nimeni nu a intrebat-o , si-mi spune ca de ce nu ma duc sa vizitez doi batrani (mosu e cam surd , iar baba e oarba) ca sunt fara de ajutor,...eu m-am dus si le-am dus de mancare- zicea vecina. Asa ca SECTARUL tot sectar este. |
Nu stiu daca vecina se va lauda sau nu!! Astea sunt doar presupuneri. Si din nou: ar insemna sa judec!! (Nici nu stiu ce credinta are vecina, dar nu e ortodoxa)
Sa admit ca "ei" se lauda.. Dar asta inseamna automat ca eu "judec"! Ca sa zic asa, sunt eu mai breaza? Parerea mea despre partea cu lauda e urmatoarea: sectele sunt organizate dupa principii moderne de marketing. Inclusiv "promovarea produsului". Nu stiu cat se lauda adeptii la nivel individual (am cunoscut baptisti care chiar ascund binele care-l fac..), dar isi promoveaza credinta (la modul: eram pacatos.. acum sunt mai bun etc..). De aici perceptia cu lauda! |
Citat:
MANDRIA...bat-o norocu, e "VIRTUTEA" sectarului. |
Citat:
Am o cunostinta .. cred ca e baptista (nu ma prea intereseaza, deci nu-mi amintesc exact). Cum ar fi sa auda asta din gura mea??!!! "sectarul tot sectar este" Nu este grosolan, jignitor?? |
Citat:
"De omul eretic dupa prima si a doua mustrare sa te indepartezi"....cum as putea sa nu spun acele cuvinte? nu le vad jignitoare deloc...eu nu sunt o persona ecumenista, ii iubesc ca sunt si ei creatii a lui Dumnezeu-dar pana aici. Cand e vorba de credinta (eu pacatosul) nu pot sa-i accept (pe acesti "sfinti"). GRESESC??? |
Citat:
Una este sa respingi credinta lor, cu totul altceva este sa respingi persoana. (sectarul este tot sectar.. se refera la persoana, nu la invatatura. Cred ca trebuie sa ne ferim de generalizari.. Comunismul, fascismul si alte ideologii satanice opereaza cu etichete si categorii!!). Apoi, gandeste-te si tu, daca omul acela eretic isi va parasi credinta.. se va duce.. unde? Va veni el la tine daca nu-i arati iubire??? |
Citat:
Ce sa facem sa-i pupam pe frunte? Iti zboara ca niste fiare in gat. Sa stai de vorba cu ei ? Iti scot Biblia in fata... Cred ca trebuie sa gasesti o cale de mijloc...celei bland cu blandete sa te comporti, cu cel aspru sa fii mai dur... |
In primul rand, discutiile despre dogma pot fi evitate, daca stii ca nu vei ajunge la nici un rezultat!! Asta nu inseamna ca trebuie sa dispretuiesti omul din fata ta!!
In al doilea rand, daca astfel de discutii apar.. eu intotdeauna am avut de castigat din asta: am pus mana pe carte si am citit!!! Am invatat mult din "provocarile" celor de alta religie. In astfel de discutii am inteles ca nu cunosc suficient sau destul de profund!!! Si in al treilea rand.. nu trebuie sa uitam niciodata porunca de a ne iubi aproapele! |
(raspunsul de mai sus era pt Samuel)
|
imi doream foarte mult sa fi scapat de cei care vor sa fie "altfel"...sa gasesc oameni care deja au simtit dulceata ortodoxiei,dar vad la tot pasul ca unii vor cu tot dinadinsul sa ne reconvertim...sper sa nu obososec sau sa ma enervez...prea tare...
|
Citat:
Ce insinuezi??? Vrei sa spui ceva.. spui! |
am spus exact ce am avut de spus...nu insinuez nimic...era on offff...un oftat...
|
Azi, pe o alee ma agata un nene mai in varsta, imbracat la costum si cravata:
- Nu-i asa ca te simti dezorientat? aratandu-mi o brosura. - Eu sunt ortodox, ii zic dupa un scurt moment de mirare. Intre timp nevasta-mea ma tragea de mana... - Si crezi ca exista mantuire la ortodocsi? - Da, cred. - Nu a adevarat, imi spune. - ?! Dupa care am plecat, la insistentele sotiei. Mi-a fost mila de mosulet, am spus in gand o rugaciune scurta pentru el... |
Citat:
|
Citat:
Da , o sa dam seama pt. cel apostaziat in momentul in care nu ne-am facut datoria fata de el ... ce e pierdut, pierdut ramane....nu poti sa scoti porcul din mocirla daca el a vazut ca-i place acolo, fereste-l sa nu ajunga acolo, fa-l sa ocoleasca locul , si poate reusesti sa-l dezveti de a se mai indrepta acolo. Si Mantuitorul Hristos a propovaduit Evanghelia multimilor, si-a intarit cuvantul Sau prin numeroase minuni , si totusi...NU TOTI CEI CARE L-AU ASCULTAT L-AU SI URMAT. Asa si noi avem datoria morala de a calauzi si sfatui pe cel slab in credinta ca sa priceapa adevarul ... daca n u vrea te departezi de el ca nu cumva lucrand Vicleanul prin el sa foloseasca cuvinte pe care crezandu-le sa te abati de la Calea Mantuitoare. |
preot ortodox si un pastor neoprotestant
http://www.youtube.com/watch?v=gGNCV...eature=related
merita sa vezi toate predicile si la urma cintarile preotului ortodox. preotul ortodox cinta cintari care se cinta in bisericile penticostale |
cintare cintata de un preot ortodox
http://www.youtube.com/watch?v=47TpP...eature=related
cintari neoprotestante cintate de un preot ortodox ma bucur ca dumnezeu face legatura .toti suntem crestini si credem in dumnezeu |
Nu Dumnezeu, ci Satana, pentru pregătirea scaunului lui Antichrist.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
:-) :-( |
'Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.'
Asta am vrut eu sa zic. Trebuie sa ne gandim mai intai la responsabilitatea noastra de ortodocsi, cum e trairea noastra de fug altii de Biserica? Nu sa stam sa ii judecem. Judecata e treaba lui Dumnezeu. Bineinteles ca avem responsabilitatea si sa pastram credinta ortodoxa, asta e de la sine inteles. |
Citat:
Cum imi poti demonstra ca e "de-a voastra"? |
http://www.youtube.com/watch?v=9wq2s...eature=related
Draga, da' de ce nu ai pus link-ul asta? A, sunt icoane. De-aia |
Citat:
|
Cei care se convertesc la alta religie decat cea in care au fost nascuti o fac,gandesc eu ,pt ca nu incredere in ei ! eu am fost la o adunare de adventisti(nu imi place sa la spun pocaitii,cum fac toti,pt ca "a te pocai " ,insemana ca poti fi pocait si in religia ortodoxa,catloica etc ) si nu o sa ma convertesc ! Nu simt serviciul lor divin,nu imi da liniste in suflet,nu ma bucura ! dar nici nu ii desconsider ca oameni ,fiecare e liber sa simta si sa traiasca cum vrea !
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:59:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.