![]() |
N-am inteles de ce nu se pot casatori, doar nu-s rude de sange, n-au niciun grad de rudenie, nici in linie dreapta, nici colaterala. Ei sunt rudenie prin alianta(afinitate) in linie colaterala. Vreti sa spuneti ca daca parintii lor ar divorta,(afinitate n-ar mai exista) ei s-ar putea casatori, insa in situatia de fata nu?
|
Citat:
Ce face lumea nu este un argument; lumea mai si fura, mai si da in cap, si crede ca aceluiasi Dumnezeu ii slujeste. Noi nu suntem chemati sa ne asemanam lumii, ci dimpotriva. Parintii lor sunt casatoriti la biserica? Poate ca asta ar schimba putin lucrurile. |
ionutu
Citat:
Am si eu intrebare,va rog sa ma lamuriti si pe mine:'" Strabunica-mea este sora cu strabunica iubitei mele. Ce grad de rudenie existra intre noi ? |
dilema
puteti sa ma ajutati va rog cu o chestie? A si B sunt veri primari; C si D sunt verisoare primare; se pot casatori intre ei? dupa ce se oficiaza prima casatorie (A si C), B si D o sa fie un fel de veri...ma gandesc..c rel de rudenie o sa existe intre ei? ...si daca se pot casatori..?!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
buna
am si eu o nelamurite: primul sot la mamei mele a murit si au 3 copii. dupa care mama o mai stat cu altcineva si am rezultat eu dar nu au fost casatorit:D.primu sot avea 3 surori,una din surori are o fica care la randu ei are si ea o fica si ea ii prietena mea.mama mea si bunica prietenei mele sunt cumnate iar mama mea cu mama prietenei mele is matusa si nepoata dupa primul sot.este vreun grad de rundenie inte mine si ea??.....ast raspuns ....plz...... ms
|
Citat:
|
sunt ruda cu o fata a carei matusa e in concubinaj cu fratele meu,nu sunt cununati si nici legal la primarie ,dar au facut un copil,faza e ca ne am cam indragostit s ni se spune ca nu putem pentru ca suntem rude?va multumesc
|
grad de rudenie
Stai linistit ,tata .ca nu ti-e nici o ruda ,uibeste-o si insoara-te cu ea ,daca-ti place de ea ,dragostea adevarata ,e cel mai pur sentiment ,de pe pamint ,noroc puiul mami...
|
Rude spirituale
Buna ziua!
Va solicit si eu ajutorul in urmatoarea privinta: daca mama unui baiat a botezat o fata, baiatul si fata se pot casatori? Ar reiesi ca sunt gradul III de rudenie, deci este posibil cu dispensa. Va multumesc! Doamne ajuta! |
Citat:
plus ca nu e nici firesc: nasa sa fie si soacra?????????? |
daka matusa mea este verisoara ku un baiat atunci eu sunt ruda ku acel baiat?si daca da ce sunt ku el ?multumesc mult
|
Citat:
Scrie te rog romaneste corect, avem si litera c, e atat de frumoasa limba noastra! |
pai mai exact fiul bunicii de pe mama sa casatorit cu aceasta fata care a devenit matusa mea deci nu prea imi dau seama e complicat
|
Citat:
Pana aici e bine? (In paranteza, pentru amuzament, parca am fi in cantecelul acela: taranul e pe camp/ taranul e pe camp/ hei, hai, lenuta mea/ taranul e pe camp/ el are o sotie/bis/refren/ sotia un copil/bis/refren/ copilul o dadaca/bis/refren/ dadaca o pisica/ bis/ refren/ pisica prinde soareci/bis/refren/ soarecii manca branza/bis/refren/ branza o fac ciobanii/bis/refren, etc) Sincer, cred ca nu esti ruda cu respectivul, nu e nimic cosangvinic, dar nu stiu daca din punct de vedere moral nu sunt restrictii... rude prin alianta?, daca se poate socoti asa, intraba un preot, cel mai simplu. |
Citat:
|
Citat:
Presupun insa ca ai anumite motive pentru ca te intereseaza acest aspect si deduc ca esti fata, si presupun ca iti place baiatul respectiv. Lore, mai adauga o informatie, te rog, daca relatia dintre ei ar fi ingradita in acest grad de rudenie |
Intre cei doi vb de o afinitate de gradul 2. In acest caz, potrivit hotararilor canonului 54 Trulan, casatoriile sunt interzise pana la al cincilea, sau chiar pana la al saselea grad, daca prin asta vb de o schimbare de nume.
Dar avand in vedere ca intre ei sunt7 grade nu mai e nici un impediment. |
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Am o relatie cu verisorul meu de-al doilea. Practic suntem rude de gradul VI. Am gasit intr-un articol ca s-ar putea da dispensa si pentru rudele de gradul VI in cazuri speciale. Stie cineva ce inseamna ,,caz special"? Cu alte cuvinte exista vreo sansa sa obtinem o astfel de dispensa? va multumesc!
|
va rog mult ajutati-ma cu un raspuns
am o relatie cu un verisor...am sa va explic ce neamuri suntem..nu stiu ce grad de rudenie este..poate ma puteti ajuta dumneavoastra...bunica mea si cu bunica lui sunt surori...astept un raspuns in cel mai scurt timp posibil..multumesc
|
Citat:
Grad de rudenie de gradul 6, relatie neingaduita de biserica. Mamele voastre ce ar fi? cuscre sau verisoare primare??? |
pai mama mea si cu tatal lui sunt verisori primari..si nu ar fi nici o posibilitate ca sa poata fi facuta casatoria si sa nu fie un pacat...nush ??
|
Daca strabunica mea a fost sora cu strabunicul lui , o casatorie e posibila intre noi 2?
|
Citat:
|
Neclar pentru mine
Buna tuturor , am si eu o nelamurire , casatoria este permisa in cazul in care el are un frate vitreg dupa tata casatorit cu o verisoara de gradul 2 din partea mea ,? :S ce grad de rudenie am eu cu el vreau sa stiu daca este permisa cununia religioasa ,
Va Multumesc! |
grade d rudenie
tata are un var iar nevastasa are un frate kre are o fata eu c grad sunt cu ea?
|
Exista grad de rudenie ?
Am si eu o nelamurire..... Sora bunici cumnatului meu are o nepoata...exista grad de rudenie intre mine si aceea nepoata ? pun intrebarea asta pentru ca unele persoane spun ca da...unele nu..... va rog sa imi raspundeti...
|
raspundeti doar daca sunteti in cunostiinta de cauza va rog frumos
deci am un frate care este de mama deci frate bun care vrea sa se casatoreasca cu o femeie care are o fata din alta casatorie ... vreau sa stiu si eu daca se poate ca eu si fata sa putem fi impreuna daca exista vreun grad de rudenie intre noi ... va rog raspundeti doar daca stiti apreciez orice parere.
|
nu poți să-ți faci cumnata soacră, gândește-te și tu...
|
pot avea o relatie ?
mama ei e veriosara de gradul II cu mine, fata ei ce e cu mine ? pot avea o relatie cu ea ?
|
O relație creștinească?
|
Buna ziua
sotul matusii mele are o sora care are un baiat care vrea o relatie cu mine ce fel de rudenie este intre noi?
|
Și pentru că ați venit pe un forum creștin-ortodox, v-am pus și eu o întrebare, ca să înțeleg ce fel de răspuns vreți. Dacă doriți să trăiți creștinește, întrebați-i pe creștini, iar dacă doriți lumește, întrebați lumea. Dacă le vreți pe amândouă, nu se poate.
|
servus
O relatie crestina am dori impreuna
|
Din perspectiva unei relații, întrebarea nu are sens, pentru că înrudirea se realizează în urma căsătoriei.
Iar între căsătorie și o „relație” diferența este ca de la credință la necredință; pentru că scopurile celor două sunt diferite. Creștinul se pregătește pentru căsătorie întrucât vrea să trăiască o viață cu rost, să formeze o familie în care Hristos să fie mereu prezent. „Relația” nu are nicio legătură cu Hristos, ba chiar Îl refuză, cei doi alegând să trăiască împreună, de cele mai multe ori pentru că așa îi îndeamnă trupurile. |
buna ziua
am vrea sa ne casatorim si vreau sa stiu daca sunt ruda cu el
|
Dacă vreți să vă căsătoriți, trebuie să mergeți la un preot. El cunoaște mai bine cum este cu înrudirile și, în plus, probabil vă va ajuta și să vă pregătiți duhovnicește pentru nuntă. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe ceva atât de important.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:07:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.