![]() |
Citat:
|
Scrii iarasi abureli!
Adevarul e că posturile de curatire trupeasca, dar mai ales lăuntrică cerute de Biserica Oertodoxa, sunt mai lungi si mai aspre decat la secte. La secte ele nu servesc decat la a prelungi viata unui trup trecator si placerile acestei lumi. |
Citat:
Iar posturile, sunt posturi asa cum le gasim in Sfanta Scriptura. Adica, nu se mananca deloc. Nu stiu de unde ati scos expresii de gen "post simplu" si "post negru". Postul este de un singur fel: lipsa hranei (ma refer la partea fizica a postului). |
Postul nu înseamnă doar abținerea de la anumite alimente, deși acest lucru este și el necesar, dar, în același timp, înseamnă curățirea întregii lumi lăuntrice, și, mai ales, a laturii imaginative a sufletului, de gânduri și imagini și, mai mult decât atât, iluminarea minții, mintea reprezentând latura conducătoare a sufletului. Acei oameni care leagă postul doar de niște simple practici exterioare, și nu de întreaga viață ascetică, se află în înșelare.
Desigur, o mare ispită în timpul postului este iubirea și părerea de sine, când o persoană care postește încearcă să o imprime celorlalți, așa încât să fie considerat drept un bun creștin. Tipul caracteristic al acestui păcat îl reprezintă fariseul, care se laudă cu faptul că postește, și, în general, cu faptul că respectă Legea. Dar lauda de sine face “inutilă strădania noastră de a posti și a ne ruga”. Părerea de sine înlătură atât răsplata cât și osteneala postului și a rugăciunii. Dar postul trebuie să fie îmbinat cu toate celelalte virtuți, adică nu numai cu cele câteva fapte de comportament moral personal, ci prin lucrările lui Dumnezeu, deoarece pacea, dragostea și dreptatea sunt lucrări dumnezeiești. Și atunci când un om împlinește Voia lui Dumnezeu, el se face părtaș lucrărilor Sale și, ca atare, se bucură de pace, dreptate, dragoste, și toate celelalte. Așadar, postul trebuie îmbinat cu virtuțile. Un post care nu este legat de această atotcuprinzătoare atmosferă duhovnicească și ascetică, nu este bineplăcut lui Dumnezeu. Sfântul Grigorie Palama scrie în mod impresionant, că un post care nu are de a face cu întreaga viață ascetică “are mai degrabă afinitate cu îngerii cei răi”, deoarece chiar și demonii postesc, dar abținerea lor de la hrană este îmbinată cu mânie, ură, mândrie și împotrivire față de Dumnezeu. Deci, atunci ne aflăm în primejdie să postim în felul demonilor, când nu legăm postul nostru de întreaga viață ascetică. Dar, dincolo de aceste lucruri, postul înseamnă și curățirea minții de năluciri și gânduri pătimașe. Interpretând cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos: “Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală” (Matei 6,17), Sfântul spune că aici Dumnezeu ne îndeamnă să nu arătăm că postim și în acest fel să cerșim slava și laudele oamenilor. |
Citat:
http://logos.md/2008/11/27/postul-sf...ama/#more-1987 Și-i mai acuzați pe alții că copiază de pe site-uri adventiste... |
Ceea ce am scris mai sus e luat de pe site-ul crestinortodox, adica unde scrii si tu, nu am avut pretentia ca ce scrie mai sus despre post e de la mine, iar citatele apartin lui Grigoria Palama, cum e si specificat.
|
Citat:
Revin la o nedumerire a mea, pe care ati ocolit-o (postand acea "poliloghie" inutila). Ce vrea sa insemne "postul simplu" si "postul negru"? Eu stiu ca , din punct de vedere fizic, postul este de un singur fel si inseamna abtinerea de la hrana (in totalitate - dupa modelul Mantuitorului). Va pun o intrebare ajutatoare: cum poate posti (in viziunea dvs.) un vegan (care se hraneste numai cu vegetale)? Iar, in ceea ce priveste postul in adevaratul sau inteles, gasiti o explicatie foarte frumoasa si plina de Duh, in Sfanta Scriptura. Vezi Isaia cap. 58 incepand cu versetul 3. |
Despre semnificatia postului in Biserica lui Hristos ti s-a explicat foarte clar mai sus.
Postul negru inseamna renuntarea totala la mancare si bautura, iar postul in sens simplu este reuntarea la anumite mancaruri. Post inseamna abtinerea de la orice fel de hrana și de la orice placere care ne-ar putea abate mintea de la cele duhovnicesti. Prima porunca ce a dat-o Domnul in Gradina Edenului a fost tot o porunca de post, aceea de a nu manca dintr-un anume pom. Si posturile evreilor din Biblie erau de mai multe feluri. |
Citat:
dar fie ca tine ,voi sunteti cei mai cei ! ce iti mai doresti de la noi ,pacatosii ? botezul nostru in minciuna voastra ? never .... |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=dluh9YqSKXY Urmariti reportajul. Este scurt, interesant si mobilizator (poate trezi dorinta unora de a-si schimba stilul de viata). Urmariti ce varsta au personajele (batranele). |
Citat:
|
Citat:
Dar, adventistii se evidentiaza, in mod special, prin stilul lor de viata. Nu este vorba de stilul prezentat de dvs., in mod rautacios (crescuti cu pizza, grasi si cu celulita de la o varsta frageda). Este vorba de stilul de viata pe care l-au observat cei ca CNN, National Geographic sau universitatile care au efectuat si efectueaza studii (subiectul studiilor fiind modul de viata adventist). |
[quote=condor;173646]Am spus "stitlul de viata adoptat de adventisti (si nu numai)". Stiu ca sunt si altii care au un stil de viata sanatos.
Dar, adventistii se evidentiaza, in mod special, prin stilul lor de viata. Nu este vorba de stilul prezentat de dvs., in mod rautacios (crescuti cu pizza, grasi si cu celulita de la o varsta frageda). Este vorba de stilul de viata pe care l-au observat cei ca CNN, National Geographic sau universitatile care au efectuat si efectueaza studii (subiectul studiilor fiind modul de viata adventist).[/QUOTE ai spus : ADVENTISTII SE EVIDENTIAZA IN MOD SPECIAL ! de ce voi sunteti mai speciali ? "rage" mandria din tine ! and give me a break cu CNN si NG ! de ce nu au facut studiu si pe catolici ,ortodoxi etc ci doar pe adventisti ? ce MANDRU esti ! 13. Grăitorul de rele dă pe față lucruri de taină, iar omul cu duhul cumpănit le ține ascunse. 4. Limba dulce este pom al vieții, iar limba vicleană zdrobește inima. 18. Înaintea prăbușirii merge trufia și semeția înaintea căderii. 19. Mai bine să fii smerit cu cei smeriți decât să împarți prada cu cei mândri. |
Citat:
Daca vrei sa inveti cum sa te imbolnavesti, faci studii pe ortodocsi. Daca vrei sa inveti cum sa traiesti sanatos, faci studii pe adventisti. Dar, este mai usor sa-i acuzi ca respecta "legea veche" si nu consuma ceea ce Dumnezeu a spus sa nu fie consumat (sub pretext ca acele reguli au fost date de Dumnezeu numai evreilor - de parca numai sanatatea lor conteaza inaintea lui Dumnezeu). |
Citat:
Dacă vrei să înveți calea spre mântuirea sufletului atunci studiezi Biblia: 1 Petru 1 "Pentru că tot trupul este ca iarba și toată slava lui ca floarea ierbii: uscatu-s-a iarba și floarea a căzut, 25.Iar cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este cuvântul, care vi s-a binevestit. " 1 Ioan 2.6 "Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble." iar Hristos ne invata: Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic." Marcu 7.15 "Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă. " |
Citat:
|
Da, fireste. Să le vedem. Reluați-le punctual, combinate cu "argumentele" voastre!
|
Citat:
Încercați să schimbați subiectul, înțeleg: nu vă convine. Hai să vă dau totuși o mică satisfacție: Marcu 7.15 "Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă. " Cum am mai spus, argumentul nu este al nostru, ci tot al Bibliei în cazul de față vă răspunde chiar Iisus: 20. "Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om." (Matei 15) Era vorba de o spurcare rituală, și nu de spurcare cu alimente interzise. |
Inteleg. :24: Și care sunt alimentele interzise?
Si de ce le mai numiti "alimente", dacă sunt interzise? Pe crestini Biblia îi învață: 1. Cor. 10.25 "Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. 26.Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Romani 14.3-6 "Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. 4.Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea. 5.Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. 6.Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu. " |
Citat:
voi sunteti cei mai cei ,voi mancati sanatos ,voi va ... sanatos ,voi voi voi ! nu ti se pare ca semeni cu HITLER ??? voi sunteti RASA PURA ! bravo bravo bravo ! benybeny(bunica mea) are o vorba : nu ce intra in gura spurca pe om ,ci ceea ce ii iese din gura ! iar mai sus cineva ti-a dat si citat din Biblie ,ca sa fii SATISFACUT ! |
Citat:
Dar noi (si nu numai) nu exterminam pe nimeni. Dimpotriva, vrem ca si altii sa se bucure de ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu (prin Cuvantul Sau). Asa cum viata mea s-a schimbat in bine, as dori ca si viata altora sa se schimbe (inclusiv in chestiuni aparent minore, cum ar fi adoptarea unui stil de viata sanatos). Referitor la rasisim: de cand fac parte din biserica adventista, mi-am facut multi prieteni de etnie romma (oameni deosebiti, schimbati de Dumnezeu). |
Citat:
|
Citat:
P.S. Ar fi frumos, pentru dvs., sa incetati cu barfele si minciunile. |
Citat:
P.S ar fi frumos ,si crestineste si galant (asta dc esti un adevarat barbat ) sa iti ceri scuze ca m-ai jignit cu aceea "buna si crestineasca" caracterizare ! |
Imi plange sufletul dupa biserica romaneasca ortodoxa
Doresc si eu de multe ori sa ma duc la biserica. In Romania de cate ori mergeam in oras intram in biserica sa fac o scurta rugaciune. De multe ori daca treceam de doua ori pe zii prin oras poate de doua ori ma opream in biserica.
Evident ca asa am dorit sa pot face si cind am venit aici unde stau. Din pacate cea mai aproape biserica ortodoxa de mine este la aprox. 100 km. Sint biserici peste tot, dar de religii ce nu am auzit in viata mea pina cind am sosit aici. Dorinta de a merge in biserica ma impins sa accept invitatia altora din alte religii: adventisti, penticostali, baptisti, iahovisti, etc. M-am gindit, in fond si la urma urmei casa lui Dumnezeu te primeste oriunde indiferent ce nume poarta. Eu cred ca sint multi credinciosi cu adevarat si in religiile astea si o data isi vor gasii ei calea adevarat. Asa cum m-am rugat eu ca Tatal sa-mi areata calea tot asa o vor vedea si altii. Nu m-am simtit bine la inceput, e normal, cum spunea cineva pe forum, parca eram la teatru, dar Dumnezeu m-a primit la el, si mi-a deschis ochii. Am reusit sa vad greselile , si nu judec doar le iau in socoteala ca sa stiu pe ce cale sa o iau. Nu trebuie sa judecam dar e bine sa vedem si sa cerem intelepciune de la Tatal nostru ca El sa ne arate cum sa ne ferim de ce nu-i bine si cum sa alegem binele, pentru mantuirea noastra.Amin. |
Citat:
Citat:
Imi cer scuze pentru partea cu jignirea. As vrea sa invat sa spun unele lucruri fara sa jignesc. |
Doamne ajuta!!!
In legatura cu stilul de viata am sa dau exemplu viata parintelui Cleopa care timp de 10 ani a trait cu un cartof pe zi si cu buruienile care le gasea prin padure. De asemenea il putem aminti si pe parintele Ioanichie Moroi sau pe parintele Paisie Olaru toti de la manastirea Sihastria si toti au ajuns la o varsta frumoasa. Nu gresim daca adaugam aici si pe Mosul Gheorge Lazar care manca o singura data in zi, sau pe Sfantul Paisie Aghioritul care cu darul bunului Dumnezeu traia 40 de zile doar cu Sfanta Impartasanie. Cateva cuvinte de la Sfintii parinti in legatura cu postul: Auzi ce spune Sfantul Vasile cel Mare: "Omule, vrei sa traiesti mult? Posteste mult! Postul este maica sanatatii si lungimea vietii" Tot acelasi Sfant parinte spune si acestea in cuvantul IV din Hexaimerion: "Bucatele cele multe si grase neputand sa le mistuie stomacul, multe boli au adus in lume. Iar postului si infranarii, pururea ii urmeaza sanatatea" Si daca imi spui ca postul e unul singur am sa-ti raspund cu cuvintele Sfantului Marcu Ascetul : "Precum se deosebeste arama de fier si fierul de vreascuri atata deosebire este intre un trup si altul" adica poate tu poti sa nu mananci pana seara si rezisti, iar eu daca nu mananc la amiaza mi se face rau... Asa spune si Sfantul Vasile cel Mare; " Masura infranarii sa se ia dupa masura puterii fiecaruia" Sfantul Maxim mai zice: "Da-i trupului tau, dupa putere, si mancare si odihna si bautura, dar toata grija ta o pune pentru minte, ca mintea ta sa fie cu Dumnezeu. Totdeauna in rugaciuni, in cugetari, in contemplatii duhovnicesti, iar trupul sa-l tii sanatos si usor" Am scris aceste cuvinte din cartea "Viata parintelui Cleopa" Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute fiecaruia. |
al mare il da la o parte pe al mai mic.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sfanta Scriptura ne invata ceva mult mai intelept si aducator de viata (pe acest pamant si in vesnicii): "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi."(Iacov 4:7) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
rromi
Citat:
de ce ii pui pe toti rromii in aceeasi oala? la fel gandesc mai nou si italienii despre romani, mai ales la cate s-au intamplat in ultima perioada. eu nu m-as grabi sa fac afirmatii de genul acesta, sunt si ei creatia lui Dumnezeu,nu? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și-mi mențin punctul de vedere, până va veni Danut7 să mi-l contrazică (încă aștept definiția lui). |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.