![]() |
Citat:
Daca voi incepetzi vineri seara ca in zilele Creatziei inseamna ca incepetzi oarecum greshit fiindca ingerul a zis ca se incepe la apusul soarelui, iar daca incepetzi vineri seara inseamna ca voi vineri de la apus daca va aflatzi la lucru il intrerupetzi caci in lume nu se tzine calendarul shi zilele din apus in apus, din seara in seara, ci de la ora 24 la ora 24, deci furatzi pe patron sau va eschivatzi de la lucru sau ce shtiu eu ce facetzi vineri, caci unii pot fi la lucru pana la ora 24... Deci din ce i-a zis ingerul shi ce a vazut Hellen White rezulta clar ca Sabatul poate sa inceapa ca sa se respecte randuiala Creatziei Sambata Seara de la apusul soarelui shi nu vineri, alta cale nu exista decat daca modificatzi calendarul ca zilele sa inceapa shi sa se termine pe la ora 12-14 ziua... deci nu avetzi cum sa incepetzi vineri de la apus caci apusul la evrei (seara) incepe de pe la ora 12-14 adica atunci cand soarele e deasupra capului shi incepe sa mearga spre asfintzit... Astfel ca proorocii lui Hristos au scris ca asha se tzine Sabatul in Noul Cer shi pe Noul Pamant, de sambata de la apusul soarelui pana luni la rasaritul soarelui... dat prin Cuvantul lui Dumnezeu. iar daca nu vrei sa potzi pricepe... te rog sa ma iertzi... caci atunci am sperat in zadar sa am cu cine sa fac un mic dialog... constructiv, ziditor... |
Citat:
Levitic 23:32 "Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru." Citat:
|
Citat:
dar de ce ai impresia ca seara la evrei este la apusul soarelui? nu domnule, ci seara incepe cand soarele depasheshte mijlocul Cerului... atunci incepe seara shi de atunci shi pana a doua zi cand soarele trece de mijloc se considera o zi... deci vezidumneata cum adaugashi dumneata "seara la apus" caci in text scrie doar seara... iar ce ai dat Levitic 23:32 "Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, și să vă smeriți sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiți Sabatul vostru." confirma ca sabatul nu este doar in ziua a 7-a ci shi a noua zi dintr-un shir randuit shi in care este un fel de post prin odihna... de Sabat... "să vă smeriți sufletele în ziua aceasta" deci e scris seara shi nu apusul soarelui caci asha erau randuite zilele la Creatzie dar iata ca Domnul Hristos asha le-a randuit ca Sabatul cel Nou, sa fie de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui... shi nu zice seara shi dimineatza ci spune clar: apus shi rasarit, iar termenii nu se confunda... cu seara shi dimineatza caci dimineatza este de la miezul noptzii pana la miezul zilei shi seara de la miezul zilei pana la miezul noptzii... fiind defapt doua jumatatzi ale unei zile, pe cand apusul soarelui este momentul in care soarele a disparut de la orizont iar rasaritul soarelui este momentul cand soarele apare la orizont... deci nu incerca sa ma fentezi cu speculatziile domniei tale... te rog frumos shi putzin respect ... pentru Cuvantul lui Dumnezeu shi pentru proorocii Domnului... ca sa mai stam de vorba ca altfel... n-ai decat sa huleshti dar singur... fara fraieri drept companie... |
Citat:
"Seara, după asfințitul soarelui, au adus la El pe toți bolnavii și îndrăciții."(Marcu 1,32) Pare că dându-și seama că termenul „seară” nu era destul de precis pentru iudei pentru a fixa momentul pe care el îl avea în minte, Marcu adaugă acest comentariu explicativ în plus. Nu este o tautologie, având în vedere imprecizia relativă a termenului seară. Legea rabinică interzicea orice atenție acordată bolnavilor în sabat, de aceea au adus bolnavii la Iisus abia după ce a apus soarele sâmbătă seara. Acest verset cred ca vă lămurește și când se termina sabatul (în postarea anterioară vă scrisesem când începe sabatul - vineri seara). Citat:
Citat:
|
tricesimusquintus
Citat:
deci din NT reiese ca fara specificarea, dupa apusul soarelui, ar fi fost seara shi inainte de apusul soarelui deci sf Marcu vrea sa arate ca era inainte de miezul noptzii shi din NT rezulta ca e asha cum tzi-am explicat eu ca seara era de la miezul zilei pana la miezul noptzii shi nu e ceva relativ ci foarte clar shi bine fixat mai ales pentru iudei. Citat:
Citat:
Citat:
Deci iata ca incaodata tzi-am aratat clar ca nu proorocii lui Dumnezeu mint ci ei bine marturisesc de la Cuvantul lui Dumnezeu ca Sabatul cel Veshnic, pe Pamantul shi Cerul cel nou, se tzine de Sambata seara dupa apusul soarelui pana Luni dimineatza la rasaritul soarelui iar in mijloc fiind sfanta Duminica a invierii... shi asha este cel mai corect. deci cine sunt cei ce slujesc lui baal sau lui peor sau lacomiei sau minciunii sau altor "dumnezei"? |
Citat:
[quote=vsovi;161014] Citat:
|
tricesimusquintus:
Citat:
nu vreau sa ma arat victima, o victima ca o furnicutza vrednica, ci iata ca multzumesc pentru ocara ca e singura care ma face mai rabdator, mai bun, dar totushi poate imi explici logic cum anume ai ajuns la concluzia ca evreii sarbatoresc Sabatul de vineri seara? shi inca de la apusul soarelui? poi nu scrie la Cartea Facerii ca zilele sunt "a fost o seara shi a fost o dimineatza"? deci dumneata crezi ca ei tzin vinerea Sabatul? Deci nu predispozitzie nu mai ai ci e clar ca deshi tzi-am demonstrat ca eshti in eroare nu vrei sa recunoshti ca ai priceput prea bine ce am scris shi ca o consecintza a pocaintzei tale, in loc sa ma faci contrazicator, poate ca era frumos sa spui shi sa marturiseshti: " multzumesc frumos Doamne ca m-ai indreptat prin fraierul asta cu care am discutat shi care indreptandu-ma pe mine a mai cazut de cateva ori in pacate poate din vina mea shi nu numai a lui" ... dar voi decat sa recunoashtetzi mai bine va scoatezti ca e evident ca defapt eu nu tzi-am explicat bine, ca nu e logic judecata facuta tocmai din cuvintele shi din citatele tale... shi ca e evident ca eu ma inshel... poi cum e atunci cu citatul din NT dat de tine in care se arata ca Sabat era shi inainte de apusul soarelui? caci abea dupa apusul soarelui au adus pe bolnavi la Hristos, de Sabat... deci care e atunci momentul inceperii in vechime a Sabatului? cand soarele este la catzi centimetrii deasupra orizontului inainte de apusul soarelui? deci e clar ca la evrei sabatul incepea imediat ce soarele depashea Zenitul spre apus, caci atunci se intra in primul moment al zilei: Seara, caci dupa miezul noptzii se intra in momentul al doilea shi ultimul: Dimineatza shi astfel Zilele erau socotite "a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua 9-a" ca la Creatzie. Dar Domnul Hristos, randuieshte ca Sabatul Veshnic sa se tzina "de Sambata seara, de la apusul soarelui, pana Luni dimineatza, la rasaritu soarelui", deci e clar ca zilele au alte inceputuri shi sfarshituri, alte Hotare... Rasaritul shi Apusul... shi nu miezul zilei shi miezul noptzii ca in VT deci acum se poate scrie "a fost un apus shi a fost un rasarit shi a fost un apus" sau invers "a fost un rasarit, a fost un apus shi a fost un rasarit" sau iata ziua Sabatului in Cerul shi pe Pamantul cel Nou, asha s-ar putea spune: "a fost un apus, a fost un rasarit, a fost un apus shi odihna sfanta pana la inca un rasarit, ziua Domnului, Sabatul Veshnic" dar Cuvantul lui Dumnezeu a zis doar asha ceva: "...de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui... se tzine sfanta Duminica" te-ai lamurit acuma... sau tot mai ai impresia ca tot eu sunt nelamurit? ca eu chiar ca sunt nelamurit pentru ce Domnul a schimbat randuiala VT... in ce priveshte inceputul shi sfarshitul unei zile. |
Doar am inceput sa spicuiesc din articolele postate de dvs. si m-am saturat de minciuni. Ce vreti sa fac? Sa iau aproape fiecare rand (sunt cam dese minciunile) si sa-l combat?
Combateti va rog si urmatoarele: Intre ratacirile sectei se numara:invatatura despre mileniu,credinta ca nu exista iad si nici suflet nemuritor, obligativitatea legilor Vechiului Testament privind serbarea sambetei si mancarurile necurate, credinta ca imparatia de 1260 de zile a Antihristului(cf.Ap.12,16) este perioda de ani intre 538-1798(dominatia papalitatii) Conform credintei acestei secte, toate bisericile crestine ar fi stapanite de diavol iar preotii ar fi slujitorii acestuia.In consecinta, toti crestinii trebuie sa paraseasca bisericile si sa intre in "singurul adapost" adevarat pe care il ofera secta lor; dupa "credinta" lor, sambata ar fi pecetea si semnul lui Dumnezeu, iar Duminica serbata de toti crestinii, ar fi pecetea Fiarei, a diavolului; de aceea, cel mai important lucru, dupa adventisti si semn ca esti de partea lui Dumnezeu,este sa tii sambata Sunt acestea niste minciuni sau insinuari? |
Doamne ajuta fratilor care suntem crestini ortdoxi sa nu ne luam dupa ratacirilor lor si sa ne rugam pentru ei sa i lumineze bunul Dumnezeu ca sunt in mare ratacire si cred asa de pusti sufleteste si char ddaca Hristos este o muncinua prefer sa raman cu minciuna aceasta adevarul lui FDumnezeu nu lupta nu trebuie demonstrat el pur si simplu exista Hristos e calea adevarul si viata si sa ne nevoim si sa cerem indurare Domnului si Doamne si de voiesc si de nu voiesc mmantuiestema nu tine seama de vonta mea iartatima Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti
|
Citat:
shi necredintza&necredintza&necredintza shi unsoare&unsoare&unsoare caci aia ii face pe unii sa fie zabavnici cu inima shi pe altzii tari la cerbice, minciura, minciunirea, ferisfadoqlhul... ajungand in trufie mereu deshi li se pare ca sunt pe drumul bun al mantuirii shi pocaintzei, pe drumul rugaciunii shi ascultarii, totushi inima lor se alipeshte de trufie shi incet incet mandria in toate pune stapanire pe ei, shi cad prada poftei rele ingamfandu-se ca sa huleasca, batjocureasca, osandeasca razbunand shi gLumind sfidand, ironizand, batjocurind in mod sincer shi prietenos ca nishte pui de pui sau pui de naparca ce vin sa amageasca intreband tot felul de lucruri din nerabdare shi plictis doar ca sa se afirme shi nu ca sa asculte vre-un sfat ci ca sa amageasca mereu... pe Dumnezeu... shi asha ratacitzi shi orbi li se pare ca starea asta a nebuniei de pe urma este o stare fireasca shi fericita shi tocmai acela e semnul inshelarii caci le-ar place sa petreaca pururea in starea aceea crezand ca e un rod al Harului sau se datoreaza inaintarii lor in cele duhovniceshti, defapt e starea de inshelare babana, de om zgarciob ce rade de oala sparta ce se ia in serios ca pe un om important-exportant, se socoteshte a fi ceva, se simte mai baban shi mai plin de responzabilitatzi shi e gata sa dea tot felul de solutzii din nascorceala shi imbuiBARa putzului sau ganditor... asha cum spune sf Simeon noul Teolog ca patzeshti de la rugaciunea plina de inchipuiri, patzeshti ca cei ce au primit un miros sau un drac sau au vazut "semne" sau lumini sau au avut vise shi care teologisesc shi inchipuie in rugaciuni crezand ca dracii le dau dreptate shi ca ei au descoperit in scripturi defapt interpretarile cele adevarate shi se simt de parca ar face parte din cinul ingeresc sau monahal sau al oamenilor de shtiintza ratzionalishti inaltzandu-shi mintea shi starnindu-se sa voiasca a cugeta la cele foarte inalte shi la dorirea lui Dumnezeu, dar neluand in seama nicioclipa posibilitatea ca defapt ei se mandresc, se amagesc shi pe ei inshishi shi defapt se departeaza shi ies din dragostea de Dumnezeu spre minciura, spre minciunire in trufie crezand ca indreapta pe altzii shi socotindu-se mereu victime cand li se cer lucruri elementare de bun simtz shi comportament cinstit shi li se pare ca e absurd ca altcineva decat ei sa aiba dreptate shi le este greu sa intoarca obrazul celalalt sau sa recunoasca cu dreptate adevarul in cele mai neinsemnate privintze caci ei niciodata nu-shi pot cere dreptate, iar cand o fac e pur formal sau in ironie shi batjocura sau ca sa scape de stress. -Shi de aia se ratacesc pentru ca nu au primit pe prooroci, pe sfintzi sau pe slujitorii trimishi la ei spre indreptare shi luminare ci crezandu-se vrednici ei inshishi shi plini de insushiri alese shi socotindu-se intzeleptzi chiar daca i-au primit dupa o vreme i-au lepadat shi curand iarashi s-au socotit fara greshala shi apoi nu au mai vrut sa se recunoasca decat pe ei inshishi ca mantuitori pentru slava de la oameni adoptand toate ca shi cum ar fi fost de la ei inshishi... shi astfel crezandu-se fara pacat au cazut direct in hau alaturi de totzi ingerii lui Dumnezeu ce s-au razvratit shi le-a placut gustul mandriei... shi din ingeri stralucitori au ajuns bete pete negre pe obraz shi scai uscatzi prin vanturi shi ingeri infocatzi ce le fierbe sangele in vine shi iutzi la manie shi mult mincinoshi shi lupi rapitori ascunshi sub haina sfanta gata oricand a primi cu bratzele deschise shi cu entuziasm alaturi de totzi apostatzii autointronarea sataniceasca, sau fiara pustiirii la loc sfant cum a fost data prin proorocul Daniel, fiind ca nishte spini pe frunte sau bolduri in coastele adevaratzilor credincioshi smeritzi shi sfintzitzi. -deci cam asha ajungi din pricina desfranarii burdeloqqqlhului ca uitzi sa te smereshti la vreme ca sa ascultzi shi sa-tzi aminteshti ce te-a sfatuit duhovnicul shi Biserica... aia vie din Ceruri, shi aia din sfintzi luptatoare de pe Pamant, pentru ca nu vrei sa cunoshti nici scripturile shi nici puterea lui Dumnezeu... din frica grijilor desharte shi ca sa-tzi scapi sufletul pentru ambitzia intietatzii de a purta falnic barna in ochiul tau ca nu ai auzit shi nici nu vrei sa shtii ca "Dumnezeu shi din pietrele acestea ishi poate ridica fiii shi fiicele" cum spunea sf Ioan Botezatorul... iar scripturile doar Domnul le shtie interpreta shi Deschide... pentru a curatzi paiul din ochiul celor smeritzi. |
P.S. Stiti care-i ironia sortii in aceasta situatie? E ca nu cred in minciuni ci pe intamplari petrecute pe pielea mea; prin anii '88 cand eram o tanara de liceu in clasa a XII-a, am fost invitata de o colega de a mea "undeva" unde avea ea putina treaba, fara sa-mi spuna despre ce era vorba; si uite asa m-am pomenit intr-o sala,bineinteles intr-o "casa de rugaciuni"; m-am asezat frumos alaturi de colega mea care imi zambea "naiv", intr-o banca unde erau locuri libere; in secunda urmatoare mi-a inghetat sangele in vine cand am vazut in fata, la o masa, ca si o catedra, un personaj imbracat intr-un costum negru, iar daca cunoasteti expresia "putin mai frumos decat dracu" intelegeti de ce m-am speriat, mai ales ca se agita acolo ca un pepsi alterat si bineinteles ca eu nu pricepeam nimic; mi s-a explicat ca era un musafir de vaza, tocmai sosit de peste mari si tari asa ca merita toata atentia ;tragedia pentru mine a inceput cand au inceput sa se roage, mi-am spus "gata, pana aici mi-a fost", aveam senzatia ca sunt intr-un spital de debili mintali si ca n-o sa mai scap cu viata de acolo, desi fiecare isi vedea de schimonoselile lui, in limba lui....Nu mai stiu cum am iesit de acolo, dar ceea ce trebuia sa-mi confere pace si liniste mi-a conferit o stare de frica de a trebuit sa dorm cu parintii in camera; mult timp dupa aceea am fost urmarita de acel cosmar, dar in tot raul a fost si un bine: am inceput sa caut si sa descopar unde este adevarul si care sunt tainele crestinismului;
Bineinteles ca buna mea colega care "mi-a vrut binele" nu era asa o buna crestina cum pretindeti voi ca sunteti si aruncati cu noroi in ortodocsi, numai ca noi, ne comportam asa cum suntem, fiecare la nivelul de traire duhovniceasac la care este, pe fata, si nu in ascuns asa cum sunt majoritatea sectantilor; fiindca colega mea chiulea de mama focului, tragea din tigara ori de cate ori avea ocazia si pe unde apuca, a facut vreo doua avorturi apoi s-a casatorit; dar bineinteles ca "la adunare" era fetita cuminte, cu baticut pe cap si toate cele ale sectei.... A, si o alta ironie, dupa ce m-am casatorit, m-am mutat impreuna cu sotul intr-un apartament pe aceeasi strada cu casa de rugaciuni cu pricina; Huh, de cate ori trec pe langa, imi fac o cruce maaaaaare si multumesc LUi Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor sfintilor ca m-am nascut in religia asta ortodoxa, cea mai frumoasa, cea mai buna dar mai ales cea ADEVARATA. Si cred cu toata taria ca IIsus Hristos,Mantuitorul lumii, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale tuturor sfintilor, nu ne va lasa biruiti de puterea si armele satanei, caci insusi El a zis Sfantului Apostol Petru:.."Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile iadului (gurile sectarilor) nu o vor birui"..... |
Imi plac cuvintele folosite la sfarsit,doamna Veverita.si eu simt la fel
|
Piatra, Stanca de Neclintit a Veacurilor pe care e cladita Biserica este Hristos si nu nisipul miscator al teoriilor omenesti. Sentimentul religios poate sa fie bun si inaltator, insa cand temelia religiei nu e formata din crezul apostolilor si invatatura Domnului nostru Isus Hristos, stai si te intrebi: oare aceasta sa fie Biserica Lui, sau e doar un jalnic surogat biruit deja de "portile iadului"?
"20. Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos. 21. Întru El, orice zidire bine alcătuită crește ca să ajungă un locaș sfânt în Domnul, 22. În Care voi împreună sunteți zidiți, spre a fi locaș al lui Dumnezeu în Duh." (Efeseni 2) 1. Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. 2.Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu. 3.Drept aceea, adu-ți aminte cum ai primit și ai auzit și păstrează și te pocăiește. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur și nu vei ști în care ceas voi veni asupra ta. (Apocalips 3) |
Citat:
- primul eveniment: revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea celor morti in Hristos si inaltarea la cer a credinciosilor pentru a fi totdeauna cu Domnul. Acest eveniment este foarte bine ilustrat de Sfantul Apostol Pavel in 1 Tesaloniceni 4:13-17. - al doilea eveniment, care va avea loc dupa o mie de ani, („ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani”-Apocalipsa 20:5) este invierea pentru judecata si osanda a celor necredinciosi, curatirea pamantului si revenirea pe noul pamant a credinciosilor (vezi Apocalipsa cap. 21). In concluzie, ce vedeti gresit la invatatura mileniului? Este o invatatura biblica,in care se vorbeste despre o perioada de timp (de o mie de ani sau de „mii de ani”- conform unor traduceri ortodoxe) care incadreaza doua evenimente importante. Faptul ca dvs. nu aprofundati Scriptura si nu luati in seama unele pasaje nu va da dreptul sa numiti rataciri unele invataturi biblice. Citat:
Tot asa si cu acea pedeapsa vesnica despre care vorbeste Sfanta Scriptura. Este vorba despre o nimicire pentru totdeauna (nu este exclusa si o perioada de chin inaintea acestei nimiciri). Citat:
Daca vorbim despre starea omului intre momentul mortii (prima moarte) momentul invierii: Sfanta Scriptura prezinta aceasta moarte ca pe un somn in care „nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta nici intelepciune” (Ecelsiastul 9:10) Va rog sa veniti cu lamuriri. In ce consta, concret, „ratacirea” la care faceti referire? Citat:
Ziua a saptea este singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, a fost pazita de poporul ales, a fost pazita de Domnul Sambetei (Domnul Iisus Hristos), a fost pazita de Sfintii Apostoli, a fost pazita de primii crestini, este pazita si astazi de unii crestini, va fi pazita si pe noul pamant (vezi Isaia cap. 66- la sfarsit). Despre ce ratacire vorbiti dvs? Despre binecuvantarea si sfintirea zilei intaia a saptamanii si despre pazirea acesteia, nu gasim nici un verset in Sfanta Scriptura. Daca tot cautati rataciri, nu le cautati in pazirea zilei hotarata de Dumnezeu. Cautati sa vedeti ratacire la cei ce pazesc o zi hotarata de oameni. Citat:
Sfantul Apostol Petru, care a trait si a invatat la picioarele lui Hristos, refuza sa manance ceva necurat (vezi Faptele Apostolilor cap. 10 - aveti grija sa nu va lasati inselata de unele interpretari si sa cititi explicatiile pe care le da insusi Sfantul Apostol Petru, in acelasi capitol incepand cu vers. 28 si la inceputul cap. 11). Citat:
Unde este ratacirea? Daca aveti dvs. explicatii mai corecte a profetiilor biblice, dati-le. Ca sa ne dam astfel seama de ratacirea noastra. Citat:
Copiez de pe un site adventist: „In ceea ce priveste relatia cu alte biserici si organizatii religioase, Biserica Adventista de Ziua a Saptea sustine ca aceia care il prezinta pe Hristos inaintea oamenilor fac parte din planul divin pentru evanghelizarea lumii si ii respecta pe crestinii din alte biserici angajati in salvarea de suflete pentru Hristos.” De asemenea, va recomand sa cititi din „Manualul doctrinelor biblice azs”. La capitolul intitulat „Biserica ramasitei” veti gasi scris (redau din memorie): „Adventistii nu considera ca ei sunt singurii credinciosi de pe pamant. Dumnezeu are oile Sale si in alte staule, credinciosi sinceri care-L marturisesc pe Hristos.” Plus alte citate (daca doriti vi le dau) in care se arata respectul pentru credinciosii din alte religii si credinta ca si dintre acestia vor fi multi mantuiti. |
Citat:
"20. Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos. 21. Întru El, orice zidire bine alcătuită crește ca să ajungă un locaș sfânt în Domnul, 22. În Care voi împreună sunteți zidiți, spre a fi locaș al lui Dumnezeu în Duh." (Efeseni 2) 1. Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. 2.Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu. 3.Drept aceea, adu-ți aminte cum ai primit și ai auzit și păstrează și te pocăiește. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur și nu vei ști în care ceas voi veni asupra ta. (Apocalipsis 3) |
Citat:
In capul domniilor voastre e un talmes-balmes, ca si cum ati amesteca sarea cu zaharul;Sfanta Scriptura, care mai precis , o luati de buna? nu ma-ti convins cu explicatiile date mai ales ca nu ati amintit nimic despre obligativitatea resepectarii legilor Vechiului Testament pe care il aveti ca si carte de capatai; dupa Vechiul Testament da, sambata era ziua cea care trebuia "pazita", dar odata cu venirea lui Hristos se schimba treaba, se schimba legea, avem o lege noua, a iubirii, "dintele pentru dinte" se transforma in "intoarce si celalat obraz", iar duminica ia locul sambetei deoarece odata cu aceasta zi, odata cu jertfa Fiului lui Dumnezeu ni s-a dat sansa de mantuire; sa nu uitam ca pana la rastignirea lui Hristos, toti dreptii Vechiului Testament erau in iad; Domniile voastre vorbiti despre orice numai despre esenta lucrurilor nu! si e de inteles atata timp cat va invartiti in jururl cozii, in jurul V.T. Orice erezie isi revendica propria "spiritualitate" si propria metoda de practicare a vietii religioase, dvs. revendicati legile V.T, din N.T faceti referire la Hristos insa aveti un Hristos fara Cruce, (fara a recunoaste jertfa suprema si mai ales pentru cine si pentru ce a facut aceasta),fara Golgota, fara Sfintele Taine.... Vorbiti despre Sfintii Parinti... care? spuneti-mi despre un Sfant Parinte adventist, penticostali,ale carei invataturi le studiati; Sfintii Parinti pe care noi ortodoscii ii avem ca modele de traire intru Hristos, au cinstit-o pe Maica Domnului, dvs o cinstiti? Poate doriti sa-mi vorbiti putin despre cultul pe care il aveti despre Maica Domnului? Ce reprezinta pentru cultul adventist Maica Domnului? Pentru noi ortodocsii este Mama noastra pentru ca sta in genunchi in fata Fiului Ei si se roaga pentru iertarea pacatelor, se roaga Fiului Ei sa nu ne piarda pentru faradelegile noastre, este grabnic ajutatoare in necazuri si suferinte;Detasati-va putin de Vechiul Testament si vorbiti-mi despre Noul Testament, vorbiti-mi putin despre Maica Domnului si despre Nasterea Fiului Ei, vorbiti-mi putin despre viata, patimile si rastignirea lui Hristos, vorbiti-mi putin despre evangheliile lui Hristos si inca putin despre multimea mare, dar mare de tot, a sfintilor care au si-au jertfit viata pentru Hristos, care au trait sub ploaia Duhului Sfant si au facut minuni, dar minuni cu adevarat; numai acestia care-si rastignesc de buna voie patimile si viata lumeasca si duc o viata de aspra nevointa pot ajunge la asemenea masuri. |
Marele Sfant si parinte bisericesc Teofan Zavoratul, conglasuind impreuna cu toti Sfintii parinti, spune clar ca darurile Sfantului Duh sunt transmise prin "tocmai prin taina Mirungerii, care a fost instituita de Sfintii Apostoli in locul punerii mainilor" Din faptele Sfintilor Apostoli invatam ca la inceput taina Mirungerii se savarsea prin punerea mainilor.
" Noi toti care am fost botezati si mirunsi avem darul Sfantului Duh.....chiar daca el nu este activ in toti. Biserica Ortodoxa are insa la indemana mijloacele de activare a acestui Har, si in afara acestor mijloace nu mai exista nici o alta cale... |
INVATATURA DESPRE MILENIU:
"Evanghelistii protestanti, ca de ex. Billy Graham, in modul lor gresit si personal de a interpreta Apocalipsa, asteapta "mileniul" in care Hristos va domni peste pamant;Alti evanghelisti din Israel gasesc ca interpretarea lor milenarista despre Mesia, este tocmai ceea ce trebuie pentru a-i pregati pe evrei pentru venirea Lui. Arhifundamentalistul Carl McIntire se pregateste sa ridice o replica, in marime naturala, a Templului din Ierusalim in Florida, avand convingerea ca soseste clipa in care evreii vor construi chiar "Templul in care Domnul Insusi se va intoarce asa cum a promis" Cea de a doua venire a lui Hristos va fi cu neputinta de confundat, Ea se va intampla deodata; va veni din cer _ "barbati galileeni, de ce stati privind la cer?Acest Iisus Care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer"_ si va hotari sfarsitul acestei lumi. Nu poate exista nici un fel de pregatire pentru Hristos in afara de cea pe care si-o lucreaza fiecare crestin ortodox prin cainta de pacate, curatire, priveghere, rugaciune. Nu exista nici un fel de mileniu viitor!; pentru cei vrednici sa-l primeasca, "mileniul" apocaliptic este chiar acum; este viata plina de Har din Biserica Ortodoxa, de-a lungul acestei "mii de ani" ce desparte prima venire a lui Hristos, adica Intruparea Sa, de venirea lui antihrist. Aceasta este invatatura ortodoxa a Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Andrei al Cezareii si a altor sfinti parinti Faptul ca protestantii asteapta venirea "mileniului"candva in viitor, nu face altceva decat sa intareasca faptul ca ei marturisesc prin aceasta ca nu-L traiesc, ca se afla in afara Lui, adica in afara Bisericii lui Hristos, al Carei har dumnezeiesc ei nu l-au gustat" |
Citat:
În prealabil postat de veveritza Combateti va rog si urmatoarele: Intre ratacirile sectei se numara:invatatura despre mileniu, Invatatura despre mileniu. Sfanta Scriptura vorbeste despre doua evenimente foarte importante: - primul eveniment: revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea celor morti in Hristos si inaltarea la cer a credinciosilor pentru a fi totdeauna cu Domnul. Acest eveniment este foarte bine ilustrat de Sfantul Apostol Pavel in 1 Tesaloniceni 4:13-17. - al doilea eveniment, care va avea loc dupa o mie de ani, („ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani”-Apocalipsa 20:5) este invierea pentru judecata si osanda a celor necredinciosi, curatirea pamantului si revenirea pe noul pamant a credinciosilor (vezi Apocalipsa cap. 21). In concluzie, ce vedeti gresit la invatatura mileniului? Este o invatatura biblica,in care se vorbeste despre o perioada de timp (de o mie de ani sau de „mii de ani”- conform unor traduceri ortodoxe) care incadreaza doua evenimente importante. Faptul ca dvs. nu aprofundati Scriptura si nu luati in seama unele pasaje nu va da dreptul sa numiti rataciri unele invataturi biblice. Da, aici e corecta credintza voastra dar este doar o credintza scriitoriceasca fiindca voi nu suntetzi duhovniceshti shi apoi voi credetzi shi vedetzi invierea tuturor la o data fixa shi pana atuntzi ii credetzi mortzi, pe sfintzi sau prooroci ca n-au inviat cu sufletul shi pe ceilaltazi mortzi ii bagatzi pe totzi in aceiashi oala, ca intr-un somn cand defapt ei sunt dushi la muncile iadului, shi vedetzi lucrurile petrecandu-se toate exact dupa 1000 de ani cand defapt e dupa 2000 de ani shi lucrurile sunt in derulare iar nici unii nici altzii nu credetzi. Citat: În prealabil postat de veveritza credinta ca nu exista iad Credinta ca nu exista iad. Adventistii nu cred in iadul ortodox, cu toate grozaviile lui. Sfanta Scriptura ne vorbeste despre un loc de pedeapsa si despre nimicirea completa a celor pacatosi. Prin vesnic, in Sfanta Scriptura, se intelege „pentru totdeauna”, „cu consecinte vesnice”, „fara cale de intoarcere”, etc. Sfantul Apostol Iuda (nu iIuda iscarioteanul) ne da un exemplu:” Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupã trupul altuia, ne stau înainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic.”(Iuda 7) Au suferit pedeapsa unui foc vesnic. Dar, aceste cetati nu mai ard. Se intelege ca au ars pentru totdeauna, fara cale de refacere. Tot asa si cu acea pedeapsa vesnica despre care vorbeste Sfanta Scriptura. Este vorba despre o nimicire pentru totdeauna (nu este exclusa si o perioada de chin inaintea acestei nimiciri). dar pilda cu bagatul nemilostiv shi saracul Lazar este film sau inchipuire SF sau minciuna? sau celui ce in noaptea asta i s-a cerut sufletul sau? cel ce avea interesul cu hambarele mai mari caci ii rodise tzarina? Citat: În prealabil postat de veveritza si nici suflet nemuritor, Credinta ca nu exista suflet nemuritor. A nu se interpreta ca adventistii cred ca nu mai exista nimic dincolo de groapa. Dimpotriva, in biserica adventista este foarte puternica credinta in revenirea Domnului Iisus Hristos, in invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice. Cat despre suflete nemuritoare: Sfanta Scriptura spune clar: „Sufletul care pacatuieste acela va muri”. ( Ezechiel 18:20) De fapt, asa ne invata si unii Sfinti Parinti (pot veni cu citate, daca este nevoie). Daca vorbim despre starea omului intre momentul mortii (prima moarte) momentul invierii: Sfanta Scriptura prezinta aceasta moarte ca pe un somn in care „nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta nici intelepciune” (Ecelsiastul 9:10) Va rog sa veniti cu lamuriri. In ce consta, concret, „ratacirea” la care faceti referire? Ratacirea e in ideea ca totzi dorm pana la inviere, poi nu, ci totzi sunt dushi la diferite munci ale iadului, moartea a doua. Somn este un termen perfect potrivit dar este defapt starea de zombi, de corceala intre om shi drac shi care munceshte in chinuri amarnice ale sufletului in flacarile care nu te ard ci te chinuiesc. Citat: În prealabil postat de veveritza serbarea sambetei Serbarea sambetei (ziua a saptea). Vedeti vre-o ratacire daca pazesti singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o si a sfintit-o inca de la facerea lumii, cand nu exista poporul evreu? (Facerea 2:3). Vedeti vre-o ratacire in respectarea tuturor celor 10 Porunci (inclusiv porunca a patra- referitoare la pazirea zilei a saptea), scrise de insusi Dumnezeu, pe piatra? Ziua a saptea este singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, a fost pazita de poporul ales, a fost pazita de Domnul Sambetei (Domnul Iisus Hristos), a fost pazita de Sfintii Apostoli, a fost pazita de primii crestini, este pazita si astazi de unii crestini, va fi pazita si pe noul pamant (vezi Isaia cap. 66- la sfarsit). Despre ce ratacire vorbiti dvs? Despre binecuvantarea si sfintirea zilei intaia a saptamanii si despre pazirea acesteia, nu gasim nici un verset in Sfanta Scriptura. Daca tot cautati rataciri, nu le cautati in pazirea zilei hotarata de Dumnezeu. Cautati sa vedeti ratacire la cei ce pazesc o zi hotarata de oameni. ratacirea este ca nu atzi priceput ca Domnul cand a fost inca Sabatul, in Duminica Invierii dupa calendarul nou dar era in dimineatza adanca de Sabat, shi ingerul a zis Mariei Magdalena "Bucuratzi-va!" shi Domnul a zis sa nu se atinga de El deci se considera mort shi spurcat shi ca inca nu se suise la Tatal shi deci abea dupa ora 12 adica dupa ce soarele a trecut de zenit a venit la apostoli shi le-a zis Pace Voua, adica in inceput de seara a venit, deci in Sfanta Duminica chiar shi dupa calendarul evreiesc al zilei (a fost o seara shi a fost o dimineatza, seara incepand dupa ora 12 dupa ceasurile noastre de acum) deci abea Duminica Seara a intrat la apostoli prin ushile incuiate, caci abea atunci fusese inviat Duhovniceshte shi abea atunci a venit de la Tatal, se coborase dupa ce se suise, deci abea atunci a dat binecuvantarea salutand shi daruind spunand "Pace Voua" shi daruind Sfintzenie fara pacate, deci pana atunci inca mai purta pacatele noastre asupra Lui, shi se considera spurcat shi asha a ferit-o pe Maria Magdalena ca sa se atinga de El, deci inviase cu adevarat abea dupa ora 12 deci doar Duminica inviase cu adevarat chiar daca din mortzi s-a sculat inaintea Duminicii, in Dimineatza Adanca, deci e clar ca de Sabat s-a ridicat doar trupeshte dar purta inca pacatele noastre asupra Lui, deci a inviat Duhovniceshte intru Tatal abea in Sfanta Duminica, in seara sfintei Duminici urmand apoi o dimineazta a sfintei Duminici (a fost o seara shi a fost o dimineatza)... caci nu s-a aratat apostolilor shi nu a dat Pace shi Binecuvantare shi Duh Sfant de la Tatal decat dupa ora 12, decat dupa ce se suise la Tatal, intru Sfintzenie, in Duminica Sfanta, deci dupa ce s-a incheiat Sabatul a venit la ucenici shi Apostoli, caci pana atunci a fost in Emaus dupa Luca shi Cleopa shi acolo l-a prins inceputul sfintei Duminici shi a intrat la ei shi atunci a frant Painea shi s-a facut Nevazut... deci voi nu pricepetzi faptul ca sfanta Duminica este Sabatul cel Nou, shi in el a inviat in sfintzenie Domnul caci de sabatul vechi inviase doar trupeshte... in dimineatza adanca scris in scriptura insemnand foarte clar ca era zi de Sabat shi Domnul nu era sfant ci inca purta pacatele noastre chiar daca inviase, deci se considera pe sine MORT caci a vrut s-o fereasca pe Maria Magdalena ca sa se atinga de mort deci e clar ca ea era mai sfanta ca Domnul in clipele acelea, shi iata ca ea shi celelate femei venisera sa unga pe mort in zi de sabat caci Sabatul nu se incheie decat urma sa se incheie in inceputul serii zilei urmatoare, deci dupa ce soarele depashea zenitul... astfel ca e greshit sa mai tzinetzi Sabatul cel vechi daca spunetzi ca urmatzi lui Hristos in timp ce nu tzinetzi shi sfanta Duminica... caci normal ar fi macar sa le tzinetzi pe amandoua... adica asha cum ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu: "de sambata seara pana luni dimineatza" continuarea mai jos |
continuare
Citat:
În prealabil postat de veveritza si mancarurile necurate, Mancaruri curate si necurate. Dumnezeu a impartit animalele in „curate” si „necurate”, inca de la inceput (cand nu existau evrei). In Facerea cap. 7, Noe este sfatuit cate animale sa ia in arca (cate o pereche de animale „necurate” si cate sapte perechi de animale „curate”). Sfanta Scriptura ne invata sa nu mancam din animalele numite „necurate” (printre care si porcul). Este un lucru bun pentru sanatatea noastra. Suntem datori sa avem grija ce bagam in noi, pentru a ne pastra trupurile curate si sanatoase. „ Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi..... Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”( 1 Corinteni 6:19,20). Sfantul Apostol Petru, care a trait si a invatat la picioarele lui Hristos, refuza sa manance ceva necurat (vezi Faptele Apostolilor cap. 10 - aveti grija sa nu va lasati inselata de unele interpretari si sa cititi explicatiile pe care le da insusi Sfantul Apostol Petru, in acelasi capitol incepand cu vers. 28 si la inceputul cap. 11). de aici rezulta ca nu shtitzi ca tocmai lui Noe i s-a dat voie sa manace din toate caci toate sunt ale lui Dumnezeu, a lui Dumnezeu este Cerul shi Pamantul, shi i s-a spus doar sanage cu carne sa nu manance, in timp ce abea Moise a facut osebirea mancarurilor pentru fiii lui Israel shi nu doar porcul l-a socotit necurat ci multe alte mancaruri din diferite animale sau insecte sau taratoare, pe care iata ca Hristos spune sf Ap Petru ca "ce a curatzit Domnul sa nu numeshti tu necurat" deci se arata ca Domnul are puterea sa curetze shi sa sfintzeasca bucatele oricare ar fi, la fel shi oamenii care au ajuns sa fie doar carnarie, deci necurate fiind, toate pot fi curatzite shi mancate prin rugaciune, prin multzumire, prin cercetare de sine shi infranare deci nu ca ar fi toate curate ci spurcate sunt toate dar curatzindu-le de blestem shi hula shi silitnicie, toate mancarurile oricare ar fi pot fi consumate daca nu sunt inchinate idolilor, daca cineva crede sunt inchinate idolilor, shtie ca este asha atunci nu mai pot fi consumate pentru acela sau pentru propria conshtiintza... Citat: În prealabil postat de veveritza credinta ca imparatia de 1260 de zile a Antihristului(cf.Ap.12,16) este perioda de ani intre 538-1798(dominatia papalitatii) Imparatia de 1260 de ani a antihristului. Nu este vorba despre o imparatie. Este vorba de unul din „semnalmentele” antihristului. Sfanta Scriptura ne da vre- 10-11 caracteristici ale fiarei care se pune in locul lui Hristos (antihrist). Toate aceste caracteristici arata catre istitutia papala (nu catre papa- care este doar un om; nici catre credinciosii catolici - care pot avea parte de mantuire). Una dintre caracteristici se refera la perioada de 1260 de ani ( descrisa in diferite forme: 1260 de zile sau 42 de luni sau o vreme doua vremi si o jumatate de vreme). In anul 538 generalul Belizarie (sau Belizarius), un general a lui Justinian, il instaureaza oficial pe primul papa. Incepe dominatia papala. Stim bine ce evenimente au avut loc de-a lungul istoriei evului mediu (numit si evul intunecat). Dupa 1260 de ani, in anul 1798, generalul Berthier il aresteaza pe papa si il inchide la Avignon. Dominatia papala s-a incheiat si a tinut 1260 de ani. Papalitatea a primit o lovitura care i-a provocat o rana de moarte. „Dar rana de moarte fusese vindecata” (Apocalipsa 13:3). In anul 1929, Musolinii reinstaureaza institutia papala si o repune in drepturi. Si istoria continua... Se poate discuta foarte mult pe acesta tema, cu Biblia intr-o mana si cu cartile de istorie in cealalta. Unde este ratacirea? Daca aveti dvs. explicatii mai corecte a profetiilor biblice, dati-le. Ca sa ne dam astfel seama de ratacirea noastra. aici e multa shi mare ratacire caci antichristul nu va veni decat in chip ascuns shi numai "patriarhul" il va recunoashte shi atunci il va ucide pe patriarh caci este imbracat antichristul in haina sfanta shi sub manushi are la unghii copite sau ghiare, atunci cand va participa "patriarhul" la autointronarea sa shi vazand copitele sau ghiarele cand ishi va face cruce, shi in vremea lui vor proorocii doi oameni in duhul lui Ilie shi Enoh sau chiar Ilie shi Enoh vor lupta-invatza pe popor in vremea lui antichrist ca sa nu-l creada shi antichristul ii va omora shi pe ei... dar va veni dupa trei zile duh de viatza de la Dumnezeu shi vor invia shi vor sta pe picioarele lor shi se vor sui la Ceruri... deci voi nu pricepetzi prea bine despre ce e vorba shi despre ce fiu al pacatului e vorba care se va autointrona intr-o splendida biserica cu participarea "patriarhului" mintzind cum ca el e defapt mantuitorul, numai el insushi... el, un copil dintr-o desfranata jidoavca care umbland prin gradina la varsta de 12 ani a intrat satana in el spunand "nu te teme, te voi ajuta" caci copilul s-a cutremurat cand a vazut pe satana aparand din pamant, dintr-o balta... Citat: În prealabil postat de veveritza Conform credintei acestei secte, toate bisericile crestine ar fi stapanite de diavol iar preotii ar fi slujitorii acestuia.In consecinta, toti crestinii trebuie sa paraseasca bisericile si sa intre in "singurul adapost" adevarat pe care il ofera secta lor; Una dintre cele mai mari minciuni spuse despre biserica adventista. Si dvs. o postati increzandu-va in cei care va mint (sau, poate ca va plac astfel de minciuni, va gadila placut urechea). Copiez de pe un site adventist: „In ceea ce priveste relatia cu alte biserici si organizatii religioase, Biserica Adventista de Ziua a Saptea sustine ca aceia care il prezinta pe Hristos inaintea oamenilor fac parte din planul divin pentru evanghelizarea lumii si ii respecta pe crestinii din alte biserici angajati in salvarea de suflete pentru Hristos.” De asemenea, va recomand sa cititi din „Manualul doctrinelor biblice azs”. La capitolul intitulat „Biserica ramasitei” veti gasi scris (redau din memorie): „Adventistii nu considera ca ei sunt singurii credinciosi de pe pamant. Dumnezeu are oile Sale si in alte staule, credinciosi sinceri care-L marturisesc pe Hristos.” Plus alte citate (daca doriti vi le dau) in care se arata respectul pentru credinciosii din alte religii si credinta ca si dintre acestia vor fi multi mantuiti. marele vostru eres este ca voi nu credetzi ca preasfanta Maria a nascut miraculos de la Dumnezeu prin zamislire shi nashtere nedureroasa shi preacurata, fara pacat, fara barbat, shi mai shi consideratzi ca Hristos a mai avut fratzi din aceiashi Mama, Preasfanta shi Pururea fecioara Maria, deci problema voastra este ca o batjocuritzi pe preasfanta nascatoare de Dumnezeu lucru pentru care cu sigurantza nu vetzi intra niciodata in Rai, caci insushi Cuvantul lui Dumnezeu o marturiseshte spund despre voi ca va vetzi chema ingerii lui antichrist, deci nu eu v-am numit asha ci Dumnezeu spune ca asha va vetzi chema... din pricina aceasta...iar parintele Arseie Boca a zis sa nu dam cu bata in viespii sectari, deci sa nu lovim cand marturisim dreapta credintza, sa nu lovim pe nimeni. |
aici trebuie sa fac o rectificare fatza de ce am scris mai sus:
ratacirea este ca nu atzi priceput ca Domnul cand a fost inca Sabatul, in Duminica Invierii dupa calendarul nou dar era in dimineatza adanca de Sabat, shi ingerul a zis Mariei Magdalena "Bucuratzi-va!" shi Domnul a zis sa nu se atinga de El deci se considera mort shi spurcat shi ca inca nu se suise la Tatal shi deci abea dupa ora 12 adica dupa ce soarele a trecut de zenit a venit la apostoli shi le-a zis Pace Voua, adica in inceput de seara a venit, deci in Sfanta Duminica chiar shi dupa calendarul evreiesc al zilei (a fost o seara shi a fost o dimineatza, seara incepand dupa ora 12 dupa ceasurile noastre de acum) deci abea Duminica Seara a intrat la apostoli prin ushile incuiate, caci abea atunci fusese inviat Duhovniceshte shi abea atunci a venit de la Tatal, se coborase dupa ce se suise, deci abea atunci a dat binecuvantarea salutand shi daruind spunand "Pace Voua" shi daruind Sfintzenie fara pacate, deci pana atunci inca mai purta pacatele noastre asupra Lui, shi se considera spurcat shi asha a ferit-o pe Maria Magdalena ca sa se atinga de El, deci inviase cu adevarat abea dupa ora 12 deci doar Duminica inviase cu adevarat chiar daca din mortzi s-a sculat inaintea Duminicii, in Dimineatza Adanca, deci e clar ca de Sabat s-a ridicat doar trupeshte dar purta inca pacatele noastre asupra Lui, deci a inviat Duhovniceshte intru Tatal abea in Sfanta Duminica, in seara sfintei Duminici urmand apoi o dimineazta a sfintei Duminici (a fost o seara shi a fost o dimineatza)... caci nu s-a aratat apostolilor shi nu a dat Pace shi Binecuvantare shi Duh Sfant de la Tatal decat dupa ora 12, decat dupa ce se suise la Tatal, intru Sfintzenie, in Duminica Sfanta, deci dupa ce s-a incheiat Sabatul a venit la ucenici shi Apostoli, caci pana atunci a fost in Emaus dupa Luca shi Cleopa shi acolo l-a prins inceputul sfintei Duminici shi a intrat la ei shi atunci a frant Painea shi le-a dat-o lor shi s-a facut Nevazut... iar apoi dupa 8 zile, deci Luni a venit din nou la apostoli shi s-a aratat shi lui Toma spunand Pace Voua shi binecuvantatnd deci voi nu pricepetzi faptul ca sfanta Duminica este Sabatul cel Nou, shi in El a inviat in sfintzenie Domnul caci de sabatul vechi inviase doar trupeshte adica in dimineatza adanca scris in scriptura insemnand foarte clar ca era zi de Sabat shi Domnul nu era sfant ci inca purta pacatele noastre chiar daca inviase, deci se considera pe sine MORT caci a vrut s-o fereasca pe Maria Magdalena ca sa se atinga de mort deci e clar ca ea era mai sfanta ca Domnul in clipele acelea, mai curata, shi iata ca ea shi celelate femei venisera sa unga pe mort in zi de sabat caci Sabatul nu se incheie decat urma sa se incheie in inceputul serii zilei urmatoare, deci dupa ce soarele depashea zenitul... astfel ca e greshit sa mai tzinetzi Sabatul cel vechi daca spunetzi ca urmatzi lui Hristos in timp ce nu tzinetzi shi sfanta Duminica... caci normal ar fi macar sa le tzinetzi pe amandoua... adica asha cum ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu: "de sambata seara pana luni dimineatza", adica pana luni, deci defapt amantrei shi nu doua, caci abea cand shi Toma daca a vazut (a luat Domnul mana lui shi a pus-o in semnele cuielor shi in coasta) a crezut shi a marturisit, deci abea de atunci s-a odihnit Domnul shi le-a daruit Sabatul Veshnic ce urma a se tzine pe pamantul cel Nou caci s-a odihnit cu totzi ai Sai... iar de Rusalii i-a imbracat in puterea Duhului Sfant, caci Duh Sfanat suflase peste ei deja in Duminica Invierii... deci de aia de sambata seara pana luni dimineatza dupa calendarul nostru shi nu cel evreiesc adica de la apusul soarelui pana la rasaritrul soarelui de sambata seara pana luni dimineatza caci asha ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu dat prin sfintzi shi prooroci ca sa tzinem sfanta Duminica. |
iar antichristul este lupul ascuns in haina sfanta care se recunoashte numai pe sine ca mantuitor shi dumnezeu shi este dintr-o desfranata jidoavca... shi poate fi oricine... dar se va autointrona shi va sulimeniza bisericile spre a fi ispita pentru multzi shi se vor intra in ele fara oprelishti shi acolo se va aduce jertfa sangeroasa shi sa nu intratzi in ele caci sunt o sinagoga a satanei caci dracul se va autointrona peste ele promitzandu-le bunastare celor ce vor semna cand vor umbla echipa de scamatori din casa in casa pentru autointronarea sataniceasca pacalind cu semne mari shi entuziasmand vazduhurile... shi barbatul va semna caci femeia va zice sa semneze pentru copii... shi vor primi pecetea sataniceasca shi autointronarea sataniceasca shi apostatzii vor primii cu bratzele deschise pe fiul satanei shi vor merge dupa fiare shi daca ar putea ar inshela pana shi pe cei aleshi...
deci nu e vorba de catolici sau adventishti caci ashtia unii sunt luciferici iar ceilaltzi ingerii lui antichrist dar defapt e vorba de... de... ne va povatzui sf Ilie shi Enoh despre cine e vorba shi ne va scoate din a mai crede in minciunile antichristului... asha ceva ne spune sf Lavrentzie. ca chipul spurcat shi marshav al antichristului se va arata printre shtiri la rubrica noutatzi shi ferice de cel ce nu va vedea chipul antichristului shi acele biserici nu au duhul shi sunt sulimenizate spre ispitire shi multzi vor cadea shi in casele creshtinilor in locul icoanei vor fi unelte ademenitoare peste care se va arata duhul lui antichrist... |
Citat:
Aratati-ne ce legi Vechi Testamentare respectam fara sa fie respectate chiar de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Citat:
Dati-mi un exemplu in care Domnul Iisus Hristos schimba singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o. Citat:
Citat:
Citat:
" Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit." (1 Corinteni 2:2) Cred ca problena recunoasterii lui Hristos ca Mantuitor ar trebui sa si-o puna cei care cred in necesitatea completarii lucrarii de mantuire prin adaugarea de forme de inchinare pe care Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) le condamna. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani"(Apocalipsa 20:4). Se vorbeste despre prima inviere, adica invierea celor credinciosi. "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" (Apocalipsa 20:5) Se vorbeste despre invierea, dupa o mie de ani de la prima inviere, a celor necredinciosi. Daca dvs. sustineti ca "mileniul" este chiar acum, trebuie sa-mi spuneti cand a avut loc prima inviere (ca eu nu stiu nimic despre faptul ca Domnul Iisus hristos a revenit deja si a inviat pe cei morti in Hristos; sunteti cumva martor a lui Iehova?). Pentru ca acest "mileniu" este incadrat de cele doua invieri (Sfanta Scriptura este limpede in acest sens). |
textul este asha:
"Capitolul 20 - Balaurul este legat. Sfintii se scoala la imparatia de mii de ani. Gog si Magog. Diavolul este prabusit. Judecata de apoi. Balaurul este legat. Sfintii se scoala la imparatia de mii de ani. Gog si Magog. Diavolul este prabusit. Judecata de apoi. 1. Si am vazut un inger, pogorandu-se din cer, avand cheia adancului si un lant mare in mana lui. 2. Si a prins pe balaur, sarpele cel vechi, care este diavolul si satana, si l-a legat pe mii de ani, 3. Si l-a aruncat in adanc si l-a inchis si a pecetluit deasupra lui, ca sa nu mai amageasca neamurile, pana ce se vor sfarsi miile de ani. Dupa aceea, trebuie sa fie dezlegat catava vreme. 4. Si am vazut tronuri si celor ce sedeau pe ele li s-a dat sa faca judecata. Si am vazut sufletele celor taiati pentru marturia lui Iisus si pentru cuvantul lui Dumnezeu, care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si nu au primit semnul ei pe fruntea si pe mana lor. Si ei au inviat si au imparatit cu Hristos mii de ani. 5. Iar ceilalti morti nu inviaza pana ce nu se vor sfarsi miile de ani. Aceasta este invierea cea dintai. 6. Fericit si sfant este cel ce are parte de invierea cea dintai. Peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El mii de ani. 7. Si catre sfarsitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din inchisoarea lui, 8. Si va iesi sa amageasca neamurile, care sunt in cele patru unghiuri ale pamantului, pe Gog si pe Magog, si sa le adune la razboi; iar numarul lor este ca nisipul marii. 9. Si s-au suit pe fata pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea cea iubita. Dar s-a pogorat foc din cer si i-a mistuit. 10. Si diavolul, care-i amagise, a fost aruncat in iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor. 11. Si am vazut, iar, un tron mare alb si pe Cel ce sedea pe el, iar dinaintea fetei Lui pamantul si cerul au fugit si loc nu s-a mai gasit pentru ele. 12. Si am vazut pe morti, pe cei mari si pe cei mici, stand inaintea tronului si cartile au fost deschise; si o alta carte a fost deschisa, care este cartea vietii; si mortii au fost judecati din cele scrise in carti, potrivit cu faptele lor. 13. Si marea a dat pe mortii cei din ea si moartea si iadul au dat pe mortii lor, si judecati au fost, fiecare dupa faptele sale. 14. Si moartea si iadul au fost aruncate in raul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. 15. Iar cine n-a fost aflat scris in cartea vietii, a fost aruncat in iezerul de foc. " deci se arata ca iadul shi moartea e mic copil fatza de iezerul de foc ce arde cu pucioasa... iar miile de ani sunt miile de ani cat petrec unii in iad, cum a fost cu Adam shi Eva care au stat in iad vre-o 4000 de ani... deci asha au avut parte de inviere, dupa miile de ani... shi asha poate ca mai au parte unii... iar cei ce nu se vor afla scrishi in cartea vietzii se arata ca a fost aruncat in iezerul de foc... unde nu vei arde ci te vei chinui... este un foc cum nu se intalneshte in iad ci mult mai rau... cineshtie cat e de rau shi cat de infricoshator este... asha cum e ura... ura fatza de Dumnezeu... ura fatza de aproape, bucuria de raul altui, desfranarea shi ispita... asha cum e mandria... shi poate mult mai rau... ceva de neinchipuit... dar ce a mai rau este ca acolo este aruncat shi fiara shi diavolul (satana) dar shi proorocul mincinos... deci e la comun cu ei... in iezerul de foc ce arde cu pucioasa... deci acolo va fi un horror veshnic shi nu e unul interesant ci unul de unde nu mai ieshi... " caci insetat am fost shi nu mi-atzi dat sa beau, flamand am fost shi nu m-atzi miluit, bolnav shi nu m-atzi cercetat, inchis shi n-atzi venit la Mine, gol shi nu m-atzi imbracat, descultz shi nu m-atzi incaltzat, infrigurat shi nu m-atzi lasat in casa, orb shi ratacit shi nu m-atzi povatzuit, strain shi nu m-atzi primit, bun shi drept am fost shi nu m-atzi iubit ci m-atzi vandut" ca asha ceva le va zice acelora... Domnul... |
Domnule Condor, tot ce ati scris este un fel de.....praf in ochi, aruncat asa ca sa spuneti ceva...nu sunteti deloc convingator!
Nu ma mai aburiti aici cu tot felul de minciuni de ale voastre, doar in aparenta si de ochii lumii, sa prostiti naivii care mai sunt,sa vina la secta voastra ; spuneti ca Crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul, inseamna "absolut totul" pentru voi; DOVEDITI-O SI CINSTITI-O ASA CUM SE CUVINE! SI PE MAICA DOMNULUI LA FEL, daca recunoasteti ca prin Ea ne-a venit mantuirea! Si da, prin rastignirea Domnului Hristos, in semn de multumire, de respect, de cum vrei tu, ziua "pazita" asa cum va place voua s-o numiti, este Duminica;este o hula adusa lui Dumnezeu si Fiului Sau sa nu cinstim aceasta zi, ziua in care Domnul S-a jertfit, eu sa fac orice altceva, numai laude si multumire si inchinaciuni sa nu-I aduc, nu? pai da, ca asa vrea Satana; daca voi ati spune: veniti la noi, ca la noi e dracu, ar mai veni cineva? nu, categoric; voi spuneti: veniti la noi ca la noi veti primi Duhul Sfant, dar uitati sa adaugati: care va face din voi cei mai buni circari si contorsionisti; Si daca prin Sfintii Parinti imi aduce ex. pe Sf. Apostol Pavel...alti Sfinti Parinti mai cunoasteti? in afara de Sfintii Apostolii Si stii ce? am mai postat de experienta mea cu "cultul vostru" advenist, asa ca stiu in mod sigur ca nu aveti voi nici o treaba cu Crucea si Maica Domnului, respectul pe care il acordati voi e asa .....in treacat... Asa ca........lasati-ne pe noi in pace, nu mai veniti voi cu argumente din Sfanta Scriptura, ca o avem si noi la indemana; fiecare cu ai lui; cand veti avea voi atatia mucenici, martiri, sfinti,moaste facatoare de minuni asa cum au ortodocsii, mai vorbim; pana atunci...la revedere..nu de alta dar riscam sa umplem pagini intregi degeaba, fara vreun folos pentru cineva, timp in care eu as putea sa merg in Biserica si sa ma inchin Crucii lui Hristos, Cea datatoare de viata! |
Intr-adevar ceea ce scrie Condor este praf in ochi pentru naivi.
Secta adventistilor de ziua a saptea nici nu crede in existenta sufletului dupa moarte, independent de trup. Asa ca nu au pe cine sa cinsteasca, atunci cand spun ca o cinstesc pe fecioara Maria, maica Domnului. |
Citat:
Capitolul 2 1. Scrie îngerului Bisericii din Efes: Acestea zice Cel ce ține cele șapte stele în dreapta Sa, Cel care umblă în mijlocul celor șapte sfeșnice de aur: 2. Știu faptele tale și osteneala ta și răbdarea ta și cum că nu poți suferi pe cei răi și ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli și nu sunt și i-ai aflat mincinoși; 3. Și stărui în răbdare și ai suferit pentru numele Meu și nu ai obosit. 4. Dar am împotriva ta faptul că ai părăsit dragostea ta cea dintâi. 5. Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fă faptele de mai înainte; iar de nu, vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocăi. 6. Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu. 7. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în raiul lui Dumnezeu. 8. Iar îngerului Bisericii din Smirna, scrie-i: Acestea zice Cel dintâi și Cel de pe urmă, Cel care a murit și a înviat: 9. Știu necazul tău și sărăcia ta, dar ești bogat, și hula din partea celor ce zic despre ei înșiși că sunt iudei și nu sunt, ci sinagogă a satanei. 10. Nu te teme de cele ce ai să pătimești. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniță, ca să fiți ispitiți, și veți avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții. 11. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruiește nu va fi vătămat de moartea cea de-a doua. 12. Iar îngerului Bisericii din Pergam scrie-i: Acestea zice Cel ce are sabia ascuțită de amândouă părțile: 13. Știu unde sălășluiești: unde este scaunul satanei; și ții numele Meu și n-ai tăgăduit credința Mea, în zilele lui Antipa, martorul Meu cel credincios, care a fost ucis la voi, unde locuiește satana. 14. Dar am împotriva ta câteva lucruri, că ai acolo pe unii care țin învățătura lui Balaam, cel ce învăța pe Balac să pună piatră de poticneală înaintea fiilor lui Israel, ca să mănânce care jertfită idolilor și să se dea desfrânării. 15. Astfel ai și tu pe unii care, de asemenea, țin învățătura nicolaiților. 16. Pocăiește-te deci, iar de nu, vin la tine curând și voi face cu ei război, cu sabia gurii Mele. 17. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Biruitorului îi voi da din mana cea ascunsă și-i voi da lui o pietricică albă și pe pietricică scris un nume nou, pe care nimeni nu-l știe, decât primitorul. 18. Iar îngerului Bisericii din Tiatira scrie-i: Acestea zice Fiul lui Dumnezeu, ai Cărui ochi sunt ca para focului și picioarele asemenea aramei strălucitoare: 19. Știu faptele tale și dragostea și credința și slujirea și răbdarea ta și știu că faptele tale cele de pe urmă sunt mai multe decât cele dintâi. 20. Dar am împotriva ta faptul că lași pe femeia Izabela, care se zice pe sine proorociță, de învață și amăgește pe robii Mei, ca să facă desfrânări și să mănânce cele jertfite idolilor. 21. Și i-am dat timp să se pocăiască și nu voiește să se pocăiască de desfrânarea ei. 22. Iată, o arunc pe ea bolnavă la pat și pe cei ce se desfrânează cu ea, în mare strâmtorare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor. 23. Și pe fiii ei cu moarte îi voi ucide și vor cunoaște toate Bisericile că Eu sunt Cel care cercetez rănunchii și inimile și voi da vouă, fiecăruia, după faptele voastre. 24. Iar vouă și celorlalți din Tiatira câți nu au învățătura aceasta, ca unii care n-au cunoscut adâncurile satanei, după cum spun ei, vă zic: nu pun peste voi altă greutate. 25. Însă, ceea ce aveți, țineți până voi veni. 26. Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri. 27. Și le va păstori pe ele cu toiag de fier și ca pe vasele olarului le va sfărâma, precum și eu am luat putere de la Tatăl Meu. 28. Și-i voi da lui steaua cea de dimineață. 29. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor. Iata inteleptule si atotstiutorule, cum are Hristos grija de toate Bisericile locale! Daca atunci a aratat prin vedenie unui Sfant, fie el si Apostol, ca in anumite Biserici locale sunt greseli, pacate si erezii, cum e cea a nicolaitilor, tu crezi ca Hristos a parasit Biserica Sa pentru care si-a varsat sangele timp de 18 secole fara sa trimita Sfinti in tot acest timp pentru a-i indruma turma? Secta ta se bazeaza doar pe minciunile unei singure persoane, si aceea femeie (fara sa tina seama ca femeia nu are voie sa invete in biserica), pe cand in Biserica Ortodoxa mereu au fost Sfinti Parinti cu tot felul de daruri minunate care au inviat morti si mutat muntii din loc sau cu darul invataturii cum sunt Sfintii Trei Mari Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul si alti multi, chiar si in timpul nostru. |
Citat : Draga enkidu, citind Biblia se poate constata ca Domnul Dumnezeu a lasat EXAC
As dori sa vad unde EXACT in Biblie scrie EXACT SAMBTA.
Scrie , in schimb de ziua a saptea, dar nu scrie nici sambata si nici nu scrie : a spatea zi de dupa miercurea-ciuc. Repet : Nu scrie cuvantul sambata. Ceea ce e cu adevarat penibil si trist si chiar patetic pentru voi adventistii este altceva : a venit Hristos pe pamant si NU a zis nimic despre sambata.... A intarit Hristos multe legi din cele vechie, le-a explicat, le-a readus in actualitate, dar NU a lasat nimic specific despre tinerea sambetei.... Trist, nu e asa , tricesimuse ? |
mititelu
"Versetul este din traducerea preotului ortodox Dumitru Cornilescu......"
Imi pare rau pentru tine, dar Cornilescu nu a fost niciodata preot. Nu a ajuns decat la treapta diaconiei si apoi a parasit tara. |
Mc 2, 27
Triscesimus,
Nu mai trunchia citatele din Biblie si nu mai scoate din context. Biblia este un tot unitar si nu e intelept sa pui litera deasupra Duhului. Relatarea din Marcu cap.2 sau Matei 12, 1-9 se refera exact la faptul ca Hristos nu dorea sa se tina sambata . El Insusi se lua ca exemplu atat pe Sine cat si pe David : 1 În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce. 2 Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. 3 Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? 4 Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? 5 Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? 6 Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici. 7 Dacă știați ce înseamnă: Milă voiesc iar nu jertfă, n-ați fi osândit pe cei nevinovați. 8 Că Domn este și al sâmbetei Fiul Omului. ATENTIE : 5 Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? si mai departe : 7 Dacă știați ce înseamnă: Milă voiesc iar nu jertfă, n-ați fi osândit pe cei nevinovați. |
Care este ziua a saptea?
Citat:
"Dupa ce a trecut sambata, cand se lumina de ziua intaia a saptamanii (duminica)..."(Matei 28:1) "Si dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii (duminica)..." (Matei 16:2) "In ziua intaia a saptamanii (duminica)..."(Ioan 20:1) Mentionez ca nu am pus de la mine parantezele. Traducerea ortodoxa tine sa specifice care este ziua intaia a saptamanii. Si o face in mod corect. Nu iti ramane decat sa faci un calcul simplu. Daca ziua intaia a saptamanii este duminica, nu-ti va fi greu sa socotesti care este ziua a saptea. |
Cat de mult a vorbit Domnul Iisus Hristos despre felul cum trebuie pazita sambata!
Citat:
Cred ca problema pazirii sambetei (ziua a saptea), in spiritul lui Hristos, este una din cele mai discutate in Sfintele Evanghelii. |
Citat:
Mai apoi, pun pe seama ignorantei faptul ca v-a deranjat aplicatia mea omiletica asupra Bisericii Sardes, cand de fapt trebuia sa va bucure. In fapt, perioada corespondenta acestei biserici este Reformatiunea, respectiv Protestantismul, insa aceasta are de-a face cu cercetarea exegetica a textului sacru, ori eu stiu ca in Biserica Ortodoxa nu se predica din Apocalipsa. Citat:
|
Citat:
Citat:
"39. Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5) |
Citat:
"19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor." (Matei 5) Atentie deci la invatatura pe care incercati s-o dati, pericolul e mare: sa fi socotit prea mic pentru a intra in Imparatia Cerurilor! |
Citat:
Citat:
Citat:
Maica Domnului merita mai mult decat acest atribut! Iata si textul pe baza caruia o numim asa:Capitolul 2 1. Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. 2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin. 4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu. 5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune. 6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre. Iata ca Maica Domnului a grabit providenta divina, cu puterea si inraurirea ce o are asupra Fiului Ei. Ce predica smerita ,singura de altfel!!! ,,Faceți orice vă va spune.,, Si minunea s-a infaptuit peste timpul randuit de Dumnezeu ca El sa inceapa sirul minunilor. Ea este Nascatoare de Dumnezeu, ,,cea plina de har,, nu o femeie ca oricare, cum blasfemiator spuneti voi, ereticii. Voi ati decretat-o pe EG White profetesa doar pe baza unor naluciri a mintii ei bolnave si ti-am aratat de atatea ori profetiile ei mincinoase si aberatiile ei, pe cand Maica Domnului a fost luata cu trupul la cer caci nu se cuvenea ca cea mai Sfanta persoana care a trait pe pamant si care a tinut in pantece pe Fiul lui Dumnezeu zamislit mai presus de fire sa fie data stricaciunii. |
Citat:
Daca ar fi sa ne luam dupa interpretarea dvs. (aceea cu "puterea si inraurirea ce o are asupra Fiului Ei") ar trebui sa mai gasim exemple de "putere si inraurire" asupra Fiului lui Dumnezeu (ce urat suna). Numai ca, lucrul acesta nu s-a mai intamplat. Maria a inteles bine ce i-a spus Mantuitorul. |
Citat:
pentru ca si demonii au mijlocit pe langa Iisus, iar El le-a ascultat rugamintea si le-a implinit-o: 31. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoți afară, trimite-ne în turma de porci. 32. Și El le-a zis: Duceți-vă. Iar ei, ieșind, s-au dus în turma de porci. Și iată, toată turma s-a aruncat de pe țărm în mare și a pierit în apă.(Matei 8) Realizati acum grozavia inchinarii false pe baza unei interpretari gresite? |
Iustin
"Iata inteleptule si atotstiutorule, cum are Hristos grija de toate Bisericile locale! Daca atunci a aratat prin vedenie unui Sfant, fie el si Apostol, ca in anumite Biserici locale sunt greseli, pacate si erezii, cum e cea a nicolaitilor, tu crezi ca Hristos a parasit Biserica Sa pentru care si-a varsat sangele timp de 18 secole fara sa trimita Sfinti in tot acest timp pentru a-i indruma turma? Secta ta se bazeaza doar pe minciunile unei singure persoane, si aceea femeie (fara sa tina seama ca femeia nu are voie sa invete in biserica), pe cand in Biserica Ortodoxa mereu au fost Sfinti Parinti cu tot felul de daruri minunate care au inviat morti si mutat muntii din loc sau cu darul invataturii cum sunt Sfintii Trei Mari Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul si alti multi, chiar si in timpul nostru." Cu iertare draga Iustin dar nici dumneata nu pricepi o iota din ce spune Domnul, shi te rog ma scuza ca tzi-o spun direct, deci ma shi iarta, poi draga domnule, cand zice acolo de "femei", vorbeshte de femeile voastre, cu mai multe sensuri, shi nu am sa-tzi dau decat unul din ele, care rezulta din intarirea cu bold, adica femeile credincioshilor, femeile preotzilor, adica femeile lor, shi nu femeile lui Dumnezeu, nu femeile mironositze, proorocitze, sfinte cuvioase, diaconitze, ca Domnul nu e misogin shi printr-o preasfanta Fecioara Curata a venit in lume ca sa fie aratat lui Israel, deci nu mai vorbi despre Hellen White ca shi despre o mincinoasa. fiindca daca nu ai cercetat shi nu ai priceput vedeniile ei, nu inseamna ca e mincinoasa, ca mai mult ca sigur ca n-a mintzit ea, ci tzi-am explicat de o mie de ori ca cei care au mintzit au fost cei neduhovniceshti, colaboratorii ei care au hotarat ei cum se interpreteaza ce i s-a dat ei... ei au pus la cale secta, ca ea, era doar o infocata credincioasa, shi Domnul poate i-a rasplatit credintza shi staruintza cu vedenii, dar ceilaltzi au interpretat absurd shi rau shi au scos o credintza rea shi mincinoasa, deci tzi-am aratat cine au fost cei ce se inshelau shi autoinshelau... iar dumneata prin excesul acesta antisectarist devi chiar mai orb shi absurd ca ei, caci Domnul nu asha s-a luptat cu imparatzia raului din farisei shi saduchei, prin dezinformare shi sustzineri misogine shi interpretari pe care apoi altzii urmand orbeshte le tot raspandesc mereu unii dupa altzii crezand ca apara ortodoxia de eresuri, apara ei dreapta credintza... neshtiind ca asha merg exact in minciura shi nebunia cea de pe urma... Astfel ca acum tzi-am zis-o iara, este pentru ca ma doare cand vad cum un frate se orbeshte crezand ca aduce jertfa cu miros bun lui Dumnezeu... dar jertfa este una in deshert shi ma mir cum nu-tzi dai seama, caci daca lepezi Calea shi mai ales Adeavarul, acuzand shi mintzind atunci nu ai cum sa ajungi la Viatza iar in imparatzia Cerurilor, inaintea unora ca noi, daca contuinuam sa interpretam fantezist, vor intra viespii sectantzi shi mushtele eretice caci noi ne vom dovedi mereu a fi lupi rapitori ascunshi in haina sfanta... deci ma iarta daca am fost prea dur, dar de ce crezi dumneata ca Hellen White a mintzit? sau ca a fost inshelata? ca au inshelat dracii pe "unii" atunci musai totzi is inshelatzi de draci... poi Domnule, acolo nu zice sa-i oasnditzi la comun, ci sa cercetatzi duhurile daca sunt de la Dumnezeu, sau crezi ca Dumnezeu judeca dupa fatza omului shi daruieshte doar la ortodocshi cautand la haina sau la fatza omului? poi nu se uita oare Dumnezeu dupa inima omului? iar alt om nu vede bine pe om deci fi sigur ca n-o cunoashte (inima omului shi starea ei inaintea lui Dumnezeu) asha ca lasatzi balta acuzarea asta ce ne scoate din mintzi... cu sectele, cu eresurile, cu canoanele, nu zic sa renuntzam la canoane sau la dreapta credintza, ci sa renuntzam la a ne hazarda in acuzari shi interpretari desharte crezand ca aducem astfel jertfe de bun miros Domnului... sa fim serioshi... iar eu am impresia aproape sigur ca Hellen White nu mintzea ca n-avea de ce shi pentru ce, shi nu era nici bolnava shi nici epileptica shi nici nebuna, ci era doar o infocata credincioasa shi cei ce au crezut-o doar n-au crezut-o bine ca n-au priceput vedeniile ei cum nu le pricepea nici macar ea ci doar au speculat-o shi s-au folosit de vedeniile ei ca sa hotareasca ei o credintza absurda shi pierzatoare, un amestec de baptism, mormonism, neoprotestantism, razvratism shi tot felul de ciudatzenii shi previzionishti care au incercat sa explice cifre shi date apocaliptice neshtiind ca acestea sunt in mana Tatalui shi vor veni pe nepregatite, ca un fur... ca sa incerce intreaga lume... shi vai de sluga nevrednica sau de fecioarele nebune... Asha ca te rog frumos sa ai mai multa decentza shi sa nu mai portzi "cruciada" asta antisectarista sau anti eretica, fiindca daca ai sa vezi in istorie, sfintzii luptau cu fratzii lor care cadeau in eres shi minciuna ca sa-i intoarca shi nu cu cei ratacitzi... luptau cu lupii imbracatzi in haina sfanta, caci ei pricepusera cuvantul "de la noi sau de la un inger din cer" deci noi erau apostolii, cei ce vesteau impartzia shi nadejdea cea noua, deci e vorba de nascocelile lor interpretative sau nascocelile unor ingeri propovaduite de confratzi ortodocshi... sau crezi ca mintzea sf Pavel? ca chiar ma intreb de unde e moda asta cu defaimarea oamenilor ratacitzi sau orbi sau ce shtiu eu cum au ajuns ei? ca este scris "sa nu rataceshti pe orb" sa nu-i pui pietre de poticnire inainte, shi nu este scris ca trebuie sa-l termini! nu este scris ca trebuie sa-l distrugi!... deci cine v-a invatzat shi pentru ce? ca Domnul nu-i huleshte ci doar zice ca se vor chema ingerii lui antichrist deci se vor chema candva asha shi nu vor intra in Rai, tot asha cum facatorii de pace se vor chema fiii lui Dumnezeu... dar nu o pace cu pactele shi cu imparatzia raului ci o pace a lui Dumnezeu cu omul, caci ura trebuie sa o avem pe pacatele "vii" pe care tocmai le savarshim, pe balta patimii in care ne balacim shi cu nisipul unde ne bronzam de zor privind la balcoane shi copane... Deci daca vrei sa te cred ca Hellen White a mintzit te rog sa-mi aratzi citatele mincinoase ale ei, din cartzile ei, sa vedem unde shi de ce a mintzit... ca asha... deci da citate shi explica sa vedem "cum citeshti" ca sa vedem duhul, litera, sa deosebim duhul daca ne ajuta Dumnezeu ca altfel nu facem decat sa ne ratacim mai rau, oasndind ori la gramada ori pe bucatzele caci un orb n-are cum vedea Adevarul shi nici calauzi sau indrepta altzi orbi... caci este scris ca pana shi Cunoashterea Scripturilor este un dar al lui Dumnezeu... iar credintza credincioasa in Hristos un mare Har... dar nu pentru slava de la oameni. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:39:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.