![]() |
toate scrierile parintelui Arhim.Sofronie (Saharov).
|
Citat:
|
Eu am in general in biblioteca istorie ( a Bizantului mai ales), teologie, literatura ( in general romane) si mai nou filosofie
|
Sfantul Nicolae Velimirovici, [COLOR=DarkRed]"Taramul inaccesibil"[/COLOR]
|
Eu citesc, in general, mai multe carti simultan. in prezent Aventura lui Miguel Littin clandestin in Chile - Gabriel Garcia Marquez, Tanara generatie - Mircea Vulcanescu, un tratat de stiinta militara si niste poezii de Marin Sorescu
am citit recent Sfantul inchisorilor si mi-a placut mult, si Sf. Teofan Zavoratul - Raspunsuri la intrebari ale intelectualilor. vad multe filme, daca exista interes si pentru acest subiect detaliez cu placere |
Windorin, ai vazut doar versiunea noua din Mandrie si prejudecata (cu Keira Knightley) sau si pe cea veche (cu Laurence Olivier)?
|
Citat:
Am vazut filmul nou care mi s-a parut foarte bun, p interpretare originala si uneori neasteptata, dar imi place parca mai mult cel lung facut de BBC cu vreo 15 ani in urma. Respecta mai bine cartea. |
Mie mi-a placut varianta cu Laurence Olivier, e mai veche decat cea BBC si nu e atat de lunga dar mi se pare excelent.
|
Citat:
Stai sa ma uit. Da, am vazut'o pe cea noua. Daca o vrei, ti'o pot trimite. |
Recomand tuturor cartea "[COLOR=darkred]Invitatia la vals[/COLOR]", de Mihail Drumes. O carte pe care am citit'o de vreo doua sau trei ori. Sa fim ca albina, sa luam din orice ceea ce este bun si frumos. Cartea de reinvata sa iubim, iar pe cei mai in varsta, sa fie din nou tineri.
|
carti
Citat:
|
Biblia,carti religioase,de geografie,de astronomie,apoi cartile de aventura ,Jules Verne etc.Citesc mult dar citesc ce e cu bun simt.
|
Recomand jurnalul lui Christos Yannaras: Foamea si setea, scos la editura Anastasia.
|
"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.
Da, sunt cativa autori d ela inceput de secol, cu carti superbe: Dessila, Drumes, Cella Serghi, Hortensia Papadat-Bengescu, Henriette-Yvonne Stahl, Ionel Teodoreanu etc. Din literatura universala: Cronin, Pearl S.Buck, Galsworthy, Charlotte Brönte etc. Imi plac mult biografiile, inclusiv ale oamenilor necunoscuti, dar care au reusit ceva in viata, cu experiente de viata deosebite, de la care avem ceva de invatat. |
Citat:
|
Si eu ii mai incurc cateodata.
|
Vasile Voiculescu la Editura Anastasia cu integrala de proza. Minunat volum!
|
Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor. |
Citat:
|
Cititi 'Zorba Grecul', de Nikos Kazantzakis. Sau 'Hristos rastignit din nou', de acelasi autor. Sunt romane foarte controversate, in special de Biserica Catolica, insa tin sa precizez ca autorul era grec, de religie ortodoxa. Aceste romane ofera o viziune diferita asupra libertatii, iar oamenii care sunt liberi cu adevarat sunt putini. Un exemplu este Zorba, care chiar a existat, romanul fiind de fapt povestirea unor intamplari din viata autorului.
|
@Windorin: acela nou il am si eu, l-am vazut de foaarte multe ori, si mie mi-a placut, cu toate ca nu sunt fan Bronte.
@sophia: nu stiu cum ii poate placea cuiva Hortensia Papadat-Bengescu, nu pot suferi deloc stilul ei, nu am putut sa-i citesc nici o carte pana la capat, este mult mai greu decat sa citesti Balzac (nici Balzac nu imi place dar macar pot citi o carte intreaga). Oricum, felicitari ca ai reusit sa o citesti. Daca iti plac biografiile incearca Giovanni Papini - Chipuri de oameni (oameni obisnuiti, nu celebritati). Modul in care ii portretizeaza este miscator. Nu cred ca pot fi considerate biografii dar cartea merita citita. |
Am inceput sa citesc "Memoriile" IPS Bartolomeu Anania. Cei care au vreme de lectura sa nu ocoleasca aceasta carte.
|
Sa fim precum albina, sa luam din orice, doar ceea ce este bun si de folos.
UInii s'ar putea sminti citind [COLOR=darkred]Memoriile [/COLOR]de mai sus. |
Cateva recomandari si de la mine :1: - voila:
'Daruind vei dobandi' & 'Jurnalul Fericirii' de Nicolae Steinhardt 'Cararea Imparatiei' de Par. Arsenie Boca 'Vietile Sfintilor' (cateva volume - 9 sau 12, sau chiar mai multe) 'Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie' de Dyonysios Farasiotis 'Ne vorbeste Parintele Cleopa' (vol. 1-9) 'Nebunul' de Par. Savatie Bastovoi Carti 'lumesti': 'Geniu Pustiu' (din scrierile in proza) de Mihai Eminescu '1984' & 'Ferma animalelor' ('Animal Farm') de George Orwell 'Cum am devenit prost' de Martin Page (http://www.romlit.ro/termen_de_garanie) (http://atelier.liternet.ro/arhiva/78...ie-urbana.html) Unele dintre ele pot fi gasite si online. :3: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:18:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.