Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=711)

carmina 29.04.2009 20:40:40

toate scrierile parintelui Arhim.Sofronie (Saharov).

LapetiteMoc 21.06.2009 14:14:39

Citat:

În prealabil postat de Maria-Raluca (Post 130863)
"Quo Vadis", de Henryk Sienkiewicz...e o carte despre perioada in care domnea Nero, in perioada in care a ars Roma si au fost prigoniti multi crestini

... și pentru care a primit în 1905 Premiul Nobel ...

valentin.viliga 21.06.2009 15:36:18

Eu am in general in biblioteca istorie ( a Bizantului mai ales), teologie, literatura ( in general romane) si mai nou filosofie

windorin 30.06.2009 15:28:45

Sfantul Nicolae Velimirovici, [COLOR=DarkRed]"Taramul inaccesibil"[/COLOR]

cristinamaria 01.07.2009 01:42:11

Eu citesc, in general, mai multe carti simultan. in prezent Aventura lui Miguel Littin clandestin in Chile - Gabriel Garcia Marquez, Tanara generatie - Mircea Vulcanescu, un tratat de stiinta militara si niste poezii de Marin Sorescu

am citit recent Sfantul inchisorilor si mi-a placut mult, si Sf. Teofan Zavoratul - Raspunsuri la intrebari ale intelectualilor.

vad multe filme, daca exista interes si pentru acest subiect detaliez cu placere

cristinamaria 01.07.2009 01:56:10

Windorin, ai vazut doar versiunea noua din Mandrie si prejudecata (cu Keira Knightley) sau si pe cea veche (cu Laurence Olivier)?

Fani71 01.07.2009 01:59:14

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 149353)
Windorin, ai vazut doar versiunea noua din Mandrie si prejudecata (cu Keira Knightley) sau si pe cea veche (cu Laurence Olivier)?

Si eu iubesc foarte mult cartile lui Jane Austen si fillmele dupa ele.
Am vazut filmul nou care mi s-a parut foarte bun, p interpretare originala si uneori neasteptata, dar imi place parca mai mult cel lung facut de BBC cu vreo 15 ani in urma. Respecta mai bine cartea.

cristinamaria 10.07.2009 22:09:08

Mie mi-a placut varianta cu Laurence Olivier, e mai veche decat cea BBC si nu e atat de lunga dar mi se pare excelent.

windorin 10.07.2009 22:25:37

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 149353)

Nu mai stiu. Este cea noua, cred. Mi'a placut tare mult.
Stai sa ma uit. Da, am vazut'o pe cea noua. Daca o vrei, ti'o pot trimite.

windorin 10.07.2009 22:30:00

Recomand tuturor cartea "[COLOR=darkred]Invitatia la vals[/COLOR]", de Mihail Drumes. O carte pe care am citit'o de vreo doua sau trei ori. Sa fim ca albina, sa luam din orice ceea ce este bun si frumos. Cartea de reinvata sa iubim, iar pe cei mai in varsta, sa fie din nou tineri.

LapetiteMoc 10.07.2009 23:50:56

carti

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 151994)
Recomand tuturor cartea "[COLOR=darkred]Invitatia la vals[/COLOR]", de Mihail Drumes. O carte pe care am citit'o de vreo doua sau trei ori. Sa fim ca albina, sa luam din orice ceea ce este bun si frumos. Cartea de reinvata sa iubim, iar pe cei mai in varsta, sa fie din nou tineri.

Un alt roman pe aceeasi idee de-al lui Mihail Drumes - "Iubim".

tigerAvalo9 11.07.2009 00:21:02

Biblia,carti religioase,de geografie,de astronomie,apoi cartile de aventura ,Jules Verne etc.Citesc mult dar citesc ce e cu bun simt.

costel 11.07.2009 10:53:35

Recomand jurnalul lui Christos Yannaras: Foamea si setea, scos la editura Anastasia.

sophia 11.07.2009 13:12:49

"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.

Da, sunt cativa autori d ela inceput de secol, cu carti superbe: Dessila, Drumes, Cella Serghi, Hortensia Papadat-Bengescu, Henriette-Yvonne Stahl, Ionel Teodoreanu etc.
Din literatura universala: Cronin, Pearl S.Buck, Galsworthy, Charlotte Brönte etc.
Imi plac mult biografiile, inclusiv ale oamenilor necunoscuti, dar care au reusit ceva in viata, cu experiente de viata deosebite, de la care avem ceva de invatat.

LapetiteMoc 11.07.2009 13:48:15

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 152067)
"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.

Asa este. Scuze, ma gandeam la romanul "Scrisoare de dragoste" al lui Mihail Drumes.

sophia 11.07.2009 13:50:03

Si eu ii mai incurc cateodata.

LapetiteMoc 11.07.2009 13:50:14

Vasile Voiculescu la Editura Anastasia cu integrala de proza. Minunat volum!

anastasia2008 11.07.2009 15:31:48

Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor.

cristiboss56 11.07.2009 15:55:56

Citat:

În prealabil postat de anastasia2008 (Post 152103)
Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor.

Cuvinte de credință și în general Nicolae Steinhardt e ceva deosebit. La librăria Sophia erau multe cărți de genul acesta. Chiar recomand pentru pasionați www.librariasophia.ro

razvan_andrei 11.07.2009 18:06:27

Cititi 'Zorba Grecul', de Nikos Kazantzakis. Sau 'Hristos rastignit din nou', de acelasi autor. Sunt romane foarte controversate, in special de Biserica Catolica, insa tin sa precizez ca autorul era grec, de religie ortodoxa. Aceste romane ofera o viziune diferita asupra libertatii, iar oamenii care sunt liberi cu adevarat sunt putini. Un exemplu este Zorba, care chiar a existat, romanul fiind de fapt povestirea unor intamplari din viata autorului.

cristinamaria 11.07.2009 20:27:02

@Windorin: acela nou il am si eu, l-am vazut de foaarte multe ori, si mie mi-a placut, cu toate ca nu sunt fan Bronte.

@sophia: nu stiu cum ii poate placea cuiva Hortensia Papadat-Bengescu, nu pot suferi deloc stilul ei, nu am putut sa-i citesc nici o carte pana la capat, este mult mai greu decat sa citesti Balzac (nici Balzac nu imi place dar macar pot citi o carte intreaga). Oricum, felicitari ca ai reusit sa o citesti. Daca iti plac biografiile incearca Giovanni Papini - Chipuri de oameni (oameni obisnuiti, nu celebritati). Modul in care ii portretizeaza este miscator. Nu cred ca pot fi considerate biografii dar cartea merita citita.

costel 13.07.2009 16:45:24

Am inceput sa citesc "Memoriile" IPS Bartolomeu Anania. Cei care au vreme de lectura sa nu ocoleasca aceasta carte.

windorin 15.07.2009 12:58:33

Sa fim precum albina, sa luam din orice, doar ceea ce este bun si de folos.

UInii s'ar putea sminti citind [COLOR=darkred]Memoriile [/COLOR]de mai sus.

cherub 25.07.2009 05:40:26

Cateva recomandari si de la mine :1: - voila:
'Daruind vei dobandi' & 'Jurnalul Fericirii' de Nicolae Steinhardt
'Cararea Imparatiei' de Par. Arsenie Boca
'Vietile Sfintilor' (cateva volume - 9 sau 12, sau chiar mai multe)
'Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie' de Dyonysios Farasiotis
'Ne vorbeste Parintele Cleopa' (vol. 1-9)
'Nebunul' de Par. Savatie Bastovoi

Carti 'lumesti':
'Geniu Pustiu' (din scrierile in proza) de Mihai Eminescu
'1984' & 'Ferma animalelor' ('Animal Farm') de George Orwell
'Cum am devenit prost' de Martin Page (http://www.romlit.ro/termen_de_garanie)
(http://atelier.liternet.ro/arhiva/78...ie-urbana.html)

Unele dintre ele pot fi gasite si online. :3:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:18:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.