![]() |
Citat:
Ma bucur ca astfel te demasti d-le condor. Tu poate crezi ca-l slujesti pe Dumnezeu, eu insa am mari dubii... |
au pus parul pe unii "eretici"?sincer?foarte bine.......chiar unii merita.din plin........dar,condor...de ce esti rautacios?unii "eretici"au pus parul si pe altii....de asta nu ai auzit din ziarele vremii?aaaaaaaaaaaaaa,scuzama.....vezi doar partea pozitiva?uitate si la partea negativa!stiii care este partea negativa la ortodocsi?ca le-a dat aripi sa-si faca veacul acesti protestanti in romania.....nu au ce cauta aici....de exemplu in serbia nu prea au ce cauta......de ce tocmai in romania.....?chiar si-n grecia sunt fugariti......ce cauta acestia aici?au venit cu tone de ajutoare din germania si america ca sa ne ademeneasca?mai bine stam in saracia noastra si nu avem nevoie de ......."zdremtele"lor din germania si america.........doamne ajuta
|
Citat:
2. Circumcizia era facuta, la 8 zile de la nastere, copiilor de evrei. Singurele conditii pentru ca un copil sa fie circumcis erau urmatoarele: - sa fie de parte barbateasca;(lucru pe care nu-l putea alege copilul). - sa fie evreu (copilul nu putea alege daca vrea sau nu sa fie evreu - adica, sa faca parte din poporul ales). Ce voiati sa-l intrebe pe un copil de evreu? Daca vroia sa fie evreu? In cazul botezului, lucrurile stau cu totul altfel. Este nevoie de vestirea Evangheliei, de credinta in Evanghelia lui Hristos si de marturisirea acestei credinte. Oricine se poate boteza daca crede si marturiseste acest lucru, indiferent de varsta. O spune foarte clar Sfanta Scriptura. 3. Faptele Apostolilor 16:33. Cititi si versetul anterior." Si au vestit Cuvantul Domnului, atat lui cat si tuturor celor din casa lui."(Fapte 16:32) "Toti cei din casa lui" erau persoane carora li se putea vesti Cuvantul Domnului. Sunt 5 cazuri asemanatoare in Sfanta Scriptura. De aceste cazuri se agata cei care vor sa se foloseasca de Sfanta Scriptura, pentru a argumenta un botez nebiblic. Am incercat sa explic, cu Sfanta Scriptura, acele 5 cazuri, aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=161262 |
Citat:
Nu pot sa ascund faptul ca, totusi urmaresc ceva. Daca imi aduc contributia in a pune Biblia in mana cuiva, sunt foarte bucuros. Imi doresc ca oamenii sa cerceteze, cu rugaciune si dorinta de adevar, Cuvantul lui Dumnezeu. In rest... Dumnezeu sa-i mane unde este voia Lui. |
Citat:
Noi crestinii ortodocsi se subintelege ca cercetam " cu rugaciune si dorinta de adevar, Cuvantul lui Dumnezeu" tocmai de aceea ne si numim Ortodocsi, numai ca diferenta este ca noi mergem pe calea cea dreapta in timp ce dumneavoastra nu o cunoasteti, va mai si impleticiti pe calea cea gresita, incercati sa mai trageti dupa dumneavoastra si crestini adevarati dar cu toate acestea va ambitionati sa vindeti castraveti gradinarului ;) Deci dumneavoastra care se vede ca habar nu aveti sa interpretati nici macar un singur verset din Biblie, ne spuneti noua cum suna Cuvantul lui Dumnezeu...va dati seama cat e de grav??? |
Citat:
Nu stiu ...eu nu inteleg cum pot crede in principiul " Sola Scriptura" impreuna cu principiul nerecunoscut " in interpretarea mea trunchiata" ;) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si mai exista un risc, si mai mare. Atasamentul exagerat fata de o religie este in detrimentul atasamentului fata de Hristos. Sa nu mai vorbim de fanatismul generat de un astfel de atasament. Sper ca nu ati ajuns pana la acel stadiu. |
Citat:
Iubitul meu, una e ceea ce va impune secta sa ganditi si alta e realitatea de care ne lovim, este foarte clar ca o interpretare, o credinta inafara Bisericii e erezie, vezi, conform cu principiul dumneavoastra, s-au format sectele, "ce sa ascultam noi de Biserica, n-are dreptate" si in subiectivismul nostru creem erezii peste erezii, asa cu Biblia in mana Faptul ca o mana de oameni se aduna regulat , citesc din Scriptura,canta si au o traire morala nu-i face automat Biserica lui Hristos ci doar o gasca de razvratiti, iar neascultarea, mandria, e pacatul de capatai Apoi mie mi se pare o jignire adusa bunicilor mei si ai tai, sa pui in carca lor pacatele unora sau altora si sa spui "uite asta era "credinta" lor" dar e ceva tipic pt neo-protestanti! criminali, violatori etc, au existat si vor exista cat va tine lumea, Versetul scos din context pe care-l aduci, vorbeste despre credinta nu despre Sola Scriptura, credinta data odata pt todeauna este aceea in Iisus Hristos, aici nu se vorbeste despre moduri de inchinare, despre traire sau organizare cultica |
Citat:
Ma tot intreb, ce rost a avut infintarea Bisericii de catre Hristos si de catre Apostoli, daca tot nu conteaza, daca conteaza numai "Tu si iisus" ce nevoie mai avem de biserici, de slujbe, de predici, de cantece? nu ar fi mai bine sa impartim biblii pe strada si sa le zicem oamenilor, "cititi-le urmati-le si mantuiti-va" va dati seama unde s-ar ajunge Ma tot gandesc la neo-protestantii care afirma, "religia nu conteaza" de ce mai fac parte dintr-o adunare care oricum n-are niciun rost, ce-i determina sa mai mearga la o anumita confesiune, sa se boteze intr-o anumita confesiune , sa plateasca cotizatie unei anumite confesiuni fara nici un rol si nici un rost? Care pastor ar zice vreodata "nu conteaza religia, nu conteaza confesiunea, defapt nu stiu de ce mai veniti la adunare, mergeti acasa, studiati Biblia si mantuiti-va, noi aici nu avem niciun rol" cand un neo-protestant afirma "religia nu conteaza" isi darama propria credinta si isi contrariaza propria confesiune din care face parte |
Citat:
Atata timp cat nu zambesc parsiv, nu impart pliante pe strada, nu am un caracter intruziv si lipsit de bun simt, deranjand oameni necunoscuti din timpul lor liber pentru a purta discutii in tocul usii pe tema importanteti Bibliei ( de parca eu as fi singurul crestin in viata care am inteles-o)...as zice ca nu exista riscul ;) |
Citat:
|
Citat:
Eu nu m-am botezat la o anumita confesiune. Botezul a insemnat pentru mine un legamant cu Dumnezeu, nicidecum cu vre-o confesiune. In confesiunea din care fac parte nu exista cotizatie. Poti sa nu platesti nici un banut, si nu este absolut nici o problema. Beneficiezi de toate oficierile (botez, casatorie, inmormantare) fara sa fii intrebat de bani. Citat:
Cand un protestant afirma ca religia nu conteaza nu isi poate darama propria credinta. Credinta mantuitoare este in jertfa lui Hristos, nu in vre-o religie. Ce importanta are daca ma numesc ortodox, catolid sau protestant? Este chiar daunator (din cauza unor astfel de "credinte" au aprut razboaiele religioase si prigonirile). Important este sa cred in Cel care imi daruieste mantuirea. "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16) |
Citat:
In conceptia dvs., ce ar trebui sa faca cei care sunt in Biserica lui Hristos? |
Eh, sa nu exageram cu toleranta neoprotestantilor, in special in ce priveste mantuirea. Am auzit de cateva ori ca " daca vreti sa ne intalnim si pe lumea cealalta in rai trebuie sa va pocaiti (botezati, predati, sa-l primiti pe Iisus ca mantuitor personal, sau ce eufemism au folosit) ca altfel nu stiu daca ne inatlnim" :D :D :D Si asta este o conceptie generala intre neoprotestanti -- adica daca nu te "predai" nu poti sa te mantuiesti doar ortodox sau catolic fiind.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
DANIEL a sintetizat f frumos.....oricum doctrina lor fundamentala este sole scriptura......chiar dac a multi nu o recunosc
|
Doamne cu d mare
|
Citat:
|
sa ne intoarcem la invatati
Eu nu am nici o parere personala fata de cei numiti in popor "pocaiti". Parerile mele sunt imprumutate de la Parintele Cleopa si sfantul Vasile cel Mare, mai exact din canonul sfintiei sale.
Citez: "Nu vă luati după slugile satanei care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe prosti si pe nelămuriti în credintă, să rupă unitatea în sufletul poporului român si vor să facă cele mai mari erezii si nebunii în tara aceasta. Păziti-vă de acestia! Au case de rugăciuni dar acolo e casa satanei. (Ortodoxia si internationalismul religios, ed. Scara, 1999) Din punct de vedere al trairii ortodoxe, neoprotestantismul nu reprezinta nici o problema, dar din punct de vedere social sunt o problema si o molima intrucat considerandu-ne pe noi ortodoxii nici mai mult nici mai putin decat niste pagani, tind sa ne excluda din structurile sociale sau din institutiile unde tatal lor i-a instalat pe inalte posturi. Asa ca te trezesti ca nu poti ocupa un post pe care l-ai castigat pe drept intrucat acel post este rezervat pentru un "frate" al directorului. |
Citat:
"Faptul ca o mana de oameni se aduna regulat , citesc din Scriptura,canta si au o traire morala nu-i face automat Biserica lui Hristos ci doar o gasca de razvratiti" - sunt cuvintele dvs. Am intreles ca faceti referire la "sectele neo-protestante", despre care spuneti ca "se aduna regulat, citesc din Scriptura, si au o traire morala". Aceleasi atribute le avea si Biserica lui Hristos din primul secol: membrii ei se adunau (si se rugau), cercetau Scriptura si duceau o viata morala. Curios este faptul ca, pe cei care au astfel de atribute, dvs. ii numiti "o gasca de razvratiti", care nu au dreptul sa creada ca fac parte din Biserica lui Hristos. Atunci va intreb: cei care merg la slujbe care nu se tineau pe vremea Sfintilor Apostoli, pupa mana preotului, se ichina la sfinti (inchinare refuzata chiar de Sfintii Apostoli), apoi injura, se imbata, fura si curvesc, pot avea pretentia ca sunt Biserica? |
Citat:
Cred ca avem foarte mari probleme cu intelegerea, eu nu ziceam k a te aduna regulat si a citi din scriptura e rau ci ziceam ca oricine se poate aduna , citi, canta, asta nu inseamna ca sunt biserica lui Hristos, traire morala au si ateii intalniri regulate au si mormonii, masonii, scientologii etc |
normal ca nu
Citat:
Daca suntem ortodoxi este numai meritul Lui Dumnezeu care ne-a ales si ne-a facut vase alese dandu-ne apoi pe tava sa mancam din jaratecul cuvintelor Sale pentru a putea zbura deasupra ratacirilor lumii acesteia. Repet: nu gresesti/gresiti deloc caci nu noi l-am ales pe Dumnezeu ci El ne-a ales pe noi si ne-a daruit cu dreapta Sa credinta ca sa nu murim ci sa avem Viata vesnica. Doamne ajuta! |
Raspuns
Citat:
- ei nu au o religie ei ii spun frumos "cult" sau "confesiune" ca pana la urma nu vor sa re-lege creatura de creator ci sa-i dea omului o preocupare - ei nu au dogma ci doctrina - nu mai spun ca merg la biserica - ca de fapt nici nu e o Biserica - ci spun ca merg la "adunare". - lor nu le vorbeste preotul - ca de fapt nici nu e Preot al Dumnezeului Prea Inalt - ci le vorbeste pastorul. - nu au nasi ci "familie de onoare". - neavand mantuire ii duc si pe altii in ratacire spunand ca mantuirea exista si in afara bisericii adica ceva in genul "daca esti in mijlocul oceanului poti ajunge la tarm si inotand". Este posibil, dar foarte putin probabil sa se intample asta. - ei nu au slujbe ci servicii iar serviciile lor nu sunt mantuitoare ci "inaltatoare" sau "frumoase" - nu au impartasanie ci "masa" Totul e mai frumos si mai modern la ei, nu-i asa? Apoi ii mai vezi pe unii "pocaiti" ca vin la slujbele de inmormantare ale ortodoxilor si spun "Pai daca mortul nu s-a pocait (pocait = trecut la neo-protestanti) in timpul vietii acum degeaba-i mai canta preotul la ureche". Mergi la o adunare de-a lor din curiozitate si auzi cum pastorul ii da sus si tare cu "ce lagatura sa fie intre un credincios si un necredincios" in timpul catehezei pentru tineri adica dragi tineri pocaiti voi sunteti o natiune de preoti, o natiune aleasa, asa ca nu carecumva sa va amestecati cu paganii (ortodoxii). Apoi, dupa multa otrava raspandita prin radio, televiziune si locurile lor de adunare vin si zic ca ei vor pace si vor ca bisericile sa fie puternice si poate intr-o zi unite. Singura mea alinare este un adevar proorocit de mult de Vaile cel Mare cum ca cei picati in eresuri tind sa se intoarca la religia din care au venit, pentru ca desi au intristat pe Duhul Sfant prin aderarea la eresuri, Acesta nu i-a lasat de tot in ratacire din pricina Botezului pe care l-au primit. Statisticile confirma proorocirea: 80% din cei ce s-au dus la diverse secte se intorc in timp la religia din care au facut parte initial (gasiti documentatie in acest sens). Asa ca ai pus inceput bun cand te-ai intors pe forumul crestin ortodox. Acesta este primul pas. Felicitari si Doamne ajuta!!! |
Citat:
Pe langa faptul ca se aduna impreuna si se roaga numai lui Dumnezeu, canta spre slava lui Dumnezeu si fac fapte morale, ce ar trebui sa mai faca oamenii pentru a fi biserica lui Hristos? Incercati sa scoateti mai bine in evidenta "insuficienta" acestor insusiri care pot fi si ale unor "bande de razvratiti". Ce trebuie sa faci ca sa fii din biserica lui Hristos? Va rog sa nu-mi raspundeti ca, pur si simplu, trebuie sa fie membru al unei biserici pe care unii o considera ca fiind Biserica lui Hristos. Concret. Ce trebuie sa faca un crestin autentic? |
Citat:
bine conceptul de "Biserica" este foarte abstract la neo-protestanti , pt unii nu are niciun rol, pt altii doar decorativ, desi fiecare se ataseaza de principiile unui cult, Ce ar trebui sa faca oamenii ca sa fie biserica lui Hristos? ar trebui sa fie in Biserica Lui Hristos, in comuniunea euharistica si tainica cu Fiul Lui Dumnezeu, in locul revarsarii harului si lucrarii Sfintelor Taine un crestinism fara Biserica, fara Taine fara Euharistie, este doar o teorie sau in cel mai bun caz un club |
Felicitari Condor. Ai reusit sa isti o adevarata furtuna de idei. Am citit cu interes discutiile de pe acest topic. Intr-adevar, diavolul cunoaste bine Biblia, poate reproduce texte intregi, dar nu-i vibreaza inima la revarsarea Adevarului din Sfanta Scriptura pentru ca nu-l mai intelege.
|
Toata viata luptam pentru dobandirea Duhului Sfant si pastrarea Lui, pentru ca usor este a-l pierde!
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni de pe acest forum CRESTIN ORTODOX, dar ma gandesc ca cei care ratacesc de la adevarata credinta, ORTODOXIA, sa incerce sa citeasca si altceva, in primul rand despre Sfanta Traditie. Cred ca aici se pot gasi niste raspunsuri: http://www.sfaturiortodoxe.ro/secte/traditie.htm |
Citat:
Partea bisericeasca si cea ritualica sunt foarte putin amintite in Sfanta Scriptura. Viata de credinta este strans legata de gandurile si faptele tale din fiecare zi. Felul dvs. de gandire se reflecta si in ceea ce fac cei mai multi ortodocsi. Nu pun accent pe o viata morala si plina de grija fata de aproapele lor. Si este foarte rau. Biserica si preotii nu pot face nimic pentru acesti oameni. Locul lor nu poate fi in imparatia cerurilor. O spune clar Cuvantul lui Dumnezeu: "Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatiam lui Dumnezeu."(1 Corinteni 6:9,10) "Ti s-a aratat omule ce este bine si ce alta cere Dumnezeu de la tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila, si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?"(Maleahi 6:8) Ca ideologie, crestinismul propovaduit de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli este simplu. Avem nevoie de credinta in jertfa mantuitoare a lui Hristos. Aceasta credinta ne indeamna la dragostea de Dumnezeu si dragostea de semeni. Iar "dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3). Nu stiu de unde ati scos dvs. atatea taine si ritualuri. Domnul Iisus Hristos ne-a lasat doar, ca parte ritualica, Sfanta Impartasanie, botezul si nunta. In rest, tot crestinismul se reflecta in viata de zi cu zi. (recititi Noul Testament - e plin de indemnuri si sfaturi pentru o vietuire curata). Dvs., prin multimea de datini, ritualuri si inchinari de tip pagan ati transformat Crucea lui Hristos intr-o adevarata sorcova. Ca sa inchei in silul dvs.: un crestinism fara credinta in jertfa salvatoare a Mantuitorului, fara dragoste de Dumnezeu si fara dragoste de semeni, este mai rau decat un club. Este o frana in calea dezvoltarii spirituale si morale a omului. Daca vreti sa vedeti care biserica este a lui Hristos, verificati in felul urmator: vedeti in care biserica omul se schimba si devine placut lui Dumnezeu. Bisericile in care omul ramane la fel cum a fost (betiv, curvar,egoist, etc), nu sunt a lui Hristos. |
Citat:
Vreau sa va amintesc ca Domnul Iisus Hristos l-a biruit pe diavol cu Scriptura. De fiecare data s-a aparat de inselatoriile lui cu "este scris". Dvs. cum va aparati de aceste inselatorii care vin din toate partile (chiar si din altare sau de la amvoane)? Eu cred ca, cel rau nici nu se oboseste prea mult cu cei care nu cunosc Scriptura, pentru ca se ratacesc ei singuri: "Drept raspuns Iisus le-a zis: "Va rataciti, pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile nici puterea lui Dumnezeu."(Matei 22:29) Vorbiti de vibrarea inimii la revarsarea Adevarului din Sfanta Scriptura. Poate avea o astfel de "vibratie" cel care nu cunoaste Sfanta Scriptura? Daca citit Evangheliile veti vedea ca Domnul Iisus Hristos raspunde de vreo 40 de ori,( in fata fariseilor, preotilor si norodului) cu "este scris" (referindu-se la ce este scris in Scriptura). La fel fac si Sfintii Apostoli (citit epistolelel lor). Iar dvs. asemuiti cunoasterea scripturii cu ceva satanic. Am o intrebare, la care va rog sa-mi raspundeti: este un lucru bun ca un crestin sa cunoasca bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli? Daca considertati ca da, mai am o intrebare suplimentara: unde se gasesc aceste invataturi? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ce bine ar fi daca fiecare om ar face o cercetare a istoriei Bisericii, dezbracat de orice doctrina neo-protestanta ca sa vada cum biserica secolului unu si doi avea liturghie avea taine, era o biserica liturgica Nu e vorba de misticism, Harul lui Dumnezeu revarsat prin Sfintele Taine nu e misticism ci impreunare cu Hristos La partea cu judecata semenilor iti dai arama de neo-protestant adevarat pe fata asa ca nu mai am ce comenta Ei sa sti ca renuntarea la unele vicii nu e neaparat dovada a credintei si mormonii sunt foarte morali, Martorii lui Iehova deasemenea, chiar Islamicii sunt niste oameni care nu consuma alcool, multi atei sunt foarte morrali si nu consuma bauturi alcoolice sau tutut deasemenea au o dieta foarte echilibrata Apoi, de ce ti se pare ca toti ortodocsii care scriem pe acest forum, suntem betivi, curvari si egoisti? oare e bine sa bagi in aceeasi oala betivul de pe strada cu omul cumpatat care merge saptamanal la Sf Liturghie si are o traire morala? oare e bine sa bag si eu neo-protestantul model cu vecinul meu neo-protestant care este in puscarie pt furt? Schimbarile de care vorbesti dumneata , de cele mai multe ori sunt renuntarea la vicii, dar n-am vazut nici un neo-protestant sa fie schimbat intru smerenie, ba mai multi, fosti betivi, dupa ce au trecut la secte, au devenit mari judecatori ai semenilor si ai ortodoxiei, desi ei inainte nu calcasera pragul Bisericii Permite-mi sa fiu reticent la astfel de schimbari care din cate am vazut eu toata sunt trase la indigo " am fost betiv, fumator si m-am pocait si sunt mantuit" cand o sa vad o schimbare in sensul "m-am crezut superior, am fost mandru, am judecat pe fratele meu, m-am crezut mantuit si pe altii i-am socotit pierduti, pacatosi, oameni de nimic dar acum m-am schimbat si ma smeresc si nu mai judec si imi vad de pacatele mele" atunci probabil ca-i voi acorda o mai mare atentie |
Citat:
Este lucru stiut ca si oamenii nebuni stiu sa citeasca si pot interpreta Biblia, si aia cu IQ=21 si aia care vor sa rastalmaceasca intentionat...toti pot citi, memora si interpreta Biblia...dar cum puteti sustine dumneavoastra si sectele ca toti indivizii pot intelege si interpreta Biblia cum trebuie totusi???? Sunteti constient ca cei din cadrul sectelor tot descopera interpretari la foc armat si unii pot sa interpreteze doar pentru a se evidentia si ei cu ceva in cadrul comunitatii??? Daca ar avea mintea luminata cu adevarat de Dumnezeu nu ar intelege toti sectantii Biblia la unison? P.S. Ati constientizat macar pana acum, tot citind pe acest forum ca dumneavoastra nu cunoasteti toata Biblia si ca nici macar nu credeti in toata Biblia de fapt? Recunoasteti ca sectantii nu prea se ghideaza de fapt dupa principiul " Sola Scriptura " ci mai mult dupa " Solo Antico Testamento" ? Va numiti crestin, credeti in Iisus Hristos dar serbati Sabatul, cand nici un crestin nu a mai serbat Sabatul dupa Invierea Mantuitorului? Citat:
Nu v-au luat-o altii inainte, Biserica Ortodoxa este Stalpul si Temelia Adevarului ;) |
faptele de care vorbiti sunt generale , nu le fac doar orotdocsii
Felul dvs. de gandire se reflecta si in ceea ce fac cei mai multi ortodocsi. Nu pun accent pe o viata morala si plina de grija fata de aproapele lor. Si este foarte rau. Biserica si preotii nu pot face nimic pentru acesti oameni. Locul lor nu poate fi in imparatia cerurilor. O spune clar Cuvantul lui Dumnezeu:
"Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatiam lui Dumnezeu."(1 Corinteni 6:9,10) este imoral si tottal lipsit de respect sa afirmi ca "doa"r ortodocsii sau catolicii sau penticostalii se dedau la fapte ,care , din pacate au devenit universale. Problema nu este legata de faptul ca unii fac una si alta, problema este ca daca cineva a ales o cale gresita sa aiba bunul simt si sa nu atraga si pe altii pe cai pierzatoare de suflet.... |
Citat:
Problema nu e pusa corect, in lume asa cum ai spus si tu, todeauna au existat astfel de oameni si astfel de fapte, de aceea trebuie facuta o distinctie clara intre invatatura Bisericii ortodoxe si comportamentul unora care-si zic ortodocsi dar nu umbla dupa caile ortodoxe Nici pe Mantuitorul nu l-au urmat toti desi a facut minuni in fata lor, asta nu inseamna ca Mantuitorul a dat gres undeva, inseamna doar ca omul e liber sa aleaga ce cale vrea La fel e si in lume, lumea e libera, plina de ispite, pt multi insusi mantuitorul nu e decat o legenda si insausi crestinismul o serie de legende amestecate, Sa nu ne miram fratilor, doar nu va asteptati ca in zilele din urma sa fie plina lumea de credinta, nu zice si Scriptura ca la urma credinta celor mai multi se va raci? Apoi, neo-protestantii tot arunca discursu "omu merge la biserica apoi se imbata" , oameni buni, in ce lume traim? evident ca omul prin natura sa este o fiinta slaba, are caderi, dar ce ar trebui facut? aruncat din Biserica? , Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu, Mantuitorul spunea ca pentru cei pacatosi a venit, deci nimeni nu trebuie blamat, alungat, fiecaruia ii trebuie data sansa mantuirii mai ales ca aceasta mantuire nu ne apartine ci este data de Hristos, asa ca nu se cuvine sa judecam sa blamam a aruncam cu noroi in niciunul din semenii nostrii ci se cuvine sa ne rugam pt ei |
preotii ortodocsi nu pun accent pe trairea morala?dragul me condor,nute supara,pe ce lume traiesti?preotiii ortodocsi nu pun accent pe morala?dar,ai fost vreodata intr-o biserica ortodoxa?si daca ai fost ti-ai dat castile de muzica jos din urechi?(scuzama,dar ma uimeste simplitatea gandirii tale).ai stat de vb cu un preot vreodata?ai vb cu iustin parvu?ai vb cu arsenie papacioc?ai vb cu teofil paraianu?ai auzit de ei?ai auzit maca de arsenie boca?iti spune ceva numele asta?TOTI ACESTIA,SI MULTI ALTI ALTII AU TRAIT SI TRAIESC IN HRISTOS SI PRIN HRISTOS SI AU PROPOVADUITA IUBIREA MORALA ,DRAGOSTEA........dar dragii mei protestanti,VOI NU AVETI ISTORIE.voi nu aveti SFINTI PARINTI care sa va indrume si mergeti besmetici cu biblia in mana propovaduind.....ce?nici voi nu stiti.........fiecare intelege cum vrea biblia........si mai sunteti si peste 30000 de secte neoprotestante?30000?30000 DE INTELESURI? sa v a ajute dumnezeu......dar nu va mai luati de preotii ortodocsi.aveti si voi betivii si curvarii vostrii.traiesc alaturi si muncesc alaturi de "pocaiti"!sunt satul de ei pana peste cap........
|
Doamne ajuta
Se spune ca razboiul si foametea sunt conduse de catre diavoli iar razboiul sectelor este condus direct de satana
|
Doamne ajuta
Se spune ca razboiul si foametea sunt conduse de catre spurcatii diavoli iar razboiul sectelor este condus direct de spurcatul satan
|
Citat:
Aratati-mi cate "slujbe" au tinut Sfintii Apostoli si cat vorbesc despre ele. Si pentru fiecare verset referitor la o "slujba" tinuta de Sfintii Apostoli eu va dau cate 10 capitole despre propovaduirea Evangheliei, educatia si vietuirea crestina. Ce spuneti, este corect targul? Dvs. imi dati un verset despre "slujbe" in schimbul a 10 (zece) capitole despre educatia crestina, tinuta prin vorbire limpede, pe intelesul omului. Si, chiar nu inteleg de ce tineti atat la "ritualuri". Nu vedeti ca nu au efect in viata omului? Credeti ca degeaba a recurs Mantuitorul la invatare si nu la slujbe? "Iisus invata in toate zilele pe norod". (Luca 19:47) Si astfel de referinte, gasim de peste 20 de ori in Evanghelii. La fel ca Mantuitorul, au procedat si Apostolii Sai. Suntem noi mai priceputi la oameni, incat consideram ca le este mai de folos sa-i indopam cu tot felul de "slujbe", in loc sa punem accentul pe "educatie" crestina? Citat:
Daca vreti sa facem o imparteala pe "oale", cred ca in aceeasi oala pot sa intre toti cei imorali (ortodox, catolic, protestant) iar in alta oala pot intra cei morali (ortodox, catolic, protestant). In alta ordine de idei: sunt de acord cu dvs. ca este posibil ca oameni morali sa nu faca parte din biserica lui Dumnezeu (chiar ma doare acest lucru - cunosc oameni de o mare frumusete morala, dar rupti de Dumnezeu - sincer, nu stiu ce va fi cu ei). Dar, cert este, ca cei imorali sigur nu sunt din biserica lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu o spune limpede: hotii, curvarii, betivii, etc. nu au ce cauta in Imparatia lui Dumnezeu. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:52:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.