![]() |
Citat:
Impartaseste si tu. Nu stii cum poate fi de folos. |
Da
Citat:
În stadiul actual, problema mea - în forma ei recentă, în sensul că nu mă lasă să dorm deloc, mă trezeste (nu mai am „creaturi” care se asează pe mine) - e de două luni foarte, foarte intensă - am postat la subthreadul „vrăji” un început al povestii mele. În traducere liberă, eu interpretez asta asa: a văzut că nu mă sperii si că am înteles de unde vin sperietorile astea, iar acum a schimbat tactica. Cum? Mă trezeste ori de câte ori atipesc. Uneori chinul e pănă la 2, alteori până la 3, iar în ultima vreme (cea mai mare parte a acestor 2 luni), până dimineată... Îti dai seama că te scoate de pe sină total, o asemenea tortură. În 2008 nu a existat comandă de lucru la care eu să mă duc odihnită (sunt traducător si nu lucrez în fiecare zi). Fix înainte de ziua de lucru, eram „lucrată” bine, astfel încât mă duceam la muncă buimacă, cu creierii verzi de oboseală. Anul ăsta e prima oară când nu pot să dorm noapte de noapte, practic. Nu vreau să tin socoteala ca să nu-mi creez o obsesie din asta, însă stiu sigur că în ultimele 2 săptămâni, de exemplu, am dormit „cap-coadă” doar două nopti. Trăiesc si pot să vorbesc si să scriu normal aici pur si simplu pentru că mă trezesc târziu; recuperez somnul ziua. Noroc că am avut mai mult de scris în ultima vreme, si n-a trebuit să ies (dar si asa, am refuzat două comenzi până acum). |
Altceva
Citat:
Apropo, multumesc mult, mishi, pentru relatarea ta. Eu m-am folosit sigur. Acum că aflu că au mai trecut si altii prin asemenea lucruri, parcă mă simt mai bine. |
Citat:
Sa ne ajute Domnul pe toti, sa ramanem pe cale! Si din orice cadere sa ne ridicam ! |
Asa este!
Citat:
|
Doamne-ajută tuturor.
Citat:
Într-un fel sucit, dacă vreti, mă credeti sau nu, dar pe mine asta m-a adus si mă întăreste în credintă. |
Citat:
Au aparut, cel mai probabil, dupa ce mi-am jurat ca voi face tot ceea ce imi sta in putinta sa renunt la toate poftele acestea trupesti. Si uite, caci cu ajutorul lui Dumnezeu reusesc sa biruiesc aceste pofte. Am incercat si singur, fara post si rugaciune, dar nu am izbutit. Desigur, nu-s nimic altceva decat ispitiri, cu toate ca vise de alt tip nu prea imi amintesc sa fi avut. Dar, sunt, intr-o oarecare masura, enervante. Se ivesc cel mai mult atunci cand, in acea seara, m-am abatut de la rutina rugaciunii, adica am rostit rugaciuni noi, sau le-am facut cu mai mare evlavie. Mai mult decat atat nu sunt, dar e putin obositor sa ai mai multe vise umede intr-o singura noapte. Te trezesti, te speli, te culci la loc. Iar te trezesti, iar te speli, iar te culci la loc si tot asa. Din fericire, nu prea am parte decat de unul pe noapte. Nu prea au loc atunci cand rugaciunea e rece si neroditoare. Parca atunci le fac pe plac dracilor si ei ma lasa in pace, sau nu stiu. Oricum, asta e o problema minora in comparatie cu a ta. |
Citat:
Si sa stii, am constatat ca tot ce mi s-a intamplat a fost "rodul" greselilor mele. Adica a fost o vreme cand am umblat in pacate, rele tare! Ei, chiar si dupa ce am vazut ca greseam, si m-am intors la dreapta credinta, si am zis eu ca am "curatat" gradina de buruiana, aceste rele tot isi mai arata uneori coltii - e adevarat, mai rar, si poate nu chiar cu aceeasi putere. Poate pentru ca si eu le primesc altfel. Da, tot cu teama, dar parca mai putina; adica acuma stiu ca ma pot bizui pe ajutor, acum stiu ca cer si mi se da, acuma stiu ca rugaciunea are raspuns! |
Citat:
Ia, du-te si trolleaza alt forum, ca aici nu-i misto, sunt numai crestini sobri. |
Citat:
|
Citat:
Am avut multe vise cu demoni, apareau ori sub forma unui fum cenusiu, ori a unor pisici turbate care fugeau sa ma muste, dar de fiecare data se miscau extrem de rapid si nu scapam de ei decat cu semnul sfintei cruci. Recent am avut un vis urat, urat, de obicei am cosmaruri si nu ma trezesc, dar asta a fost chiar aiurea. Am visat ca imi vorbea cineva a carui fata n-o vedeam si care imi spunea: "acum diavolii intra in oameni".. dupa asta am auzit strigate de oameni si vedeam siluete fantomatice care fugeau de colo colo. Apoi vocea iar mi-a spus "a mai ramas un singur diavol si acesta e cel mai rau dintre toti" dupa care am vazut o creatura mica, hidoasa, care mi-a sarit pe mana si a intrat in mine. :42: M-am trezit imediat dupa vis, desi repet, am multe vise urate, dar de obicei nu ma trezesc. Dupa cosmar mi-am facut cruce si m-am culcat linistita cu gandul ca n-a fost decat un vis si ca Dumnezeu grija de mine orice s-ar intampla. Visul asta l-am avut acum 1 luna, cam asa. Nu vad nimic schimbat la mine, asa ca prefer sa nu-i acord importanta :78: Poate o fi fost imaginatia mea sau poate a fost un semnal de alarma cu privire la starea mea sufleteasca, insa refuz sa cred ca as fi posedata :)) |
Citat:
Repet regula de aur a bisericii Ortodoxe: Sa nu crezi in vise si vedenii. Dar oricum, visele nu-s problema. Atunci cand vrajmasul nostru, in loc sa ne trimita doar vise, ne mai si ataca fizic, atunci e de luat in calcul. |
Citat:
|
da !
hai mai oameni buni, unde v-ati lasat ratiunea si dreapta gandire ?!
Eu de ce n-am vise cu demoni,sau urate, nici macar cosmaruri nu am(extrem de rar am avut in viata mea!), dimpotriva toate visele mele sunt linistitoare si placute ! Si ...am avut si eu momente de viata, mai dure...nu m-au ocolit chiar de tot !!! eu de ce nu visez ca cineva ma strange de gat, sau morti care ies din groapa,sau draci ??? Eu cred ca visele urate repetare si frecvente, sunt de fapt un semnal ,al unei predispozitii genetice si vulnerabilitati inspre o boala psihica, fiind afectate de ele sistemele nervoase foarte slabe sau cu predispozitie morbida ! De aceea as zice, ca omul afectat de astfel de vise,in mod frecvent, ar trebui sa mearga sa vorbeasca putin si cu un psihiatru(nu e nici o rusine in asta !)sau cu un psiholog sau psihanalist ! Si apoi,daca n uare nici o problema pe linia asta sa se gandeasca la afectari dracesti !!! |
Citat:
Dar de posedati ce zici? Si alea sunt chestii "psihologice" ? Ca tipa ala de ii explodeaza creierii cand ii pui crucea pe cap ? |
Citat:
|
Citat:
Dar ce sa vorbesc cu tine ... un ateu, nu o sa intelegi niciodata daca nu vrei macar sa afli adevarul, si nu sa-ti bati joci de thread-urile altor oameni. |
ok
Citat:
Stiinta nu exclude credinta ! Exista psihologie, dar exista si para-psihologie,care nu exclude fenomene ciudate pe care stiinta nu le poate explica prin metodele actuale epistemologice ! Daca ai citit cu atentie ce am scris, vedeai ca eu ziceam DUPA CE MEGE LA MEDIC, SI SE ASIGURA CA NU ARE NIMICA PSIHIC, atunci poate,dupa aceea, sa ia in consideratie ipoteza AFECTARII DRACESTI ! Dar prima data trebuie sa mearga la medic si nu sa-i steie capul la alte lucruri ! si abia apoi,daca medicu i-a zis: mai omule nu ai nimica ! atunci sa vada si alte explicatii si sa meraga pe la preoti sau calugari ! Desigur, daca omul e bolnav,atunci tot e bine sa merga la preoti si calugari, insa medicina si biserica trebuie sa conlucreze si nu sa fie separate ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
De obicei pe psihiatri nu ii intereseaza visele, in ciuda popular belief-ului.
Desi faptul ca un om e super fascinat de visele lui si ii vine sa le povesteasca si sa le intoarca pe toate partile e un simptom in sine :) |
Citat:
|
Citat:
Constient,subconstient si inconstient, acestea sunt cele trei straturi ale mintii umane ! visul este rodul pulsiunilor inconstiente( latura ancestrala si primitiva a eului )care se sublimeaza si apar deghizate sub forma unor simboluri greu de descrifrat pe urma ! creierul uman, functioneza pe baza de excitatie si inhibitie,si se diferntiaza in functie de forta sistemului nervos central( adica viteza ce circulatie a impulsurilor electrice intre neuroni)in sistem nervos, slab, putrenic,, si echilibrat ! Boala psihica este de multe ori de natura genetica, putandu-se mosteni de la antecesori,ca potentialitate, in unele cazuri nu se declanseza, dar in altele se poate declansa ! Schizofrenia de ex, apare pana in jurul varstei de maxim, 32-33 ani ! Nu e treaba mea sa pun diagnostice,eu am vrut doar sa dau si un alt tip de sfat, poate util ! |
Rugaciunea SF.Ciprian
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In plus Kiralina zice ca Dumnezeu nu il poate invinge pe diavol fara om, gandeste-te la asta. |
Citat:
|
am si eu experienta in domeniu: in unele nopti, inainte sa adorm cand sunt in starea de atipit, ma cuprinde o presiune care imi imobilizeaza tot corpu, simt ca si cum as fi impietrit ca o statuie. La inceput a fost urat dar cu timpu m-am obisnuit, e ca o patima. Imi este teama doar pe moment, dar dupa ce-mi trece, teama dispare. Dezavantaju e ca daca cineva treaz ar sta langa mine in acel moment, nu isi da seama ca mi se intimpla. Concluzie: nu va doriti asa ceva.
|
Ce se mai poate intampla?am citit marturia unui om care s-a trezit ca era afara din corpul sau si pe pieptul sau statea o entitate,voia sa intre in corp.abia a putut sa intre in trup.de aici ami nteles ca uneori,poti fi dat afara din trup si anumite entitati iti iau trupul in posesie si doamne feri de ce pot face printr-un trup uman.
|
Doamne fereste!!!
Citat:
|
ote=colaps;248934]Mie mi se pare amuzant sincer.
"Parinte! Ce sa fac ca ma bantuie duhurile necurate! Cauta a ma ispiti!" "Nu-ti fa griji fiule, te duci frumusel la farmacie, ceri un Algocalmin si niste Septolete si nu o mai indrazni a te ataca".[/quote]:24::24::24: |
Citat:
|
Citat:
|
Fii pe fază...
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9442 Stiu foarte bine ce zici... Dracul încearcă la oricine. Depinde de cât de tare îti e „scutul” (păcatele tale, cele din familie, viata ta de crestin). Eu as zice să mergi la biserică, să-ti faci un obicei de rugăciune, chiar dacă problemele tale au fost mult mai rare. Ca să fii protejată. Esti într-o situatie de „lux”, pe lângă mine. Încă te mai poti asigura. Nu pierde nici o secundă si apropie-te cât mai mult de o trăire ortodoxă... Fiecare clipă e pretioasă... E vorba de sufletul tău. Doamne-ajută. |
Decorporalizare
Citat:
|
experienta in domeniu a Sfantului siluan Athonitul
frati crestini... stiti ..spuneau un sfant candva ca cine intra in convorbiri cu diavolul cade negresit.. si cea mai frecventa convorbire e asta cand zicem noi ca "caut metode sa-i dau in cap" rugaciuni, posturi etc.. adica slava desarta.. am auzit pe cineva spunand ca pe masura ce se roaga mai tare pe atat se intetesc atacurile.. slava desarta... cititi mai mult scrierile sfintilor parinti si despre vise si despre mandrie sau slava desarta.. aceste vise si aceste stari apar celor care se cred pe cale, sau care se cred luptatori, pentru acea ravna -patima..cand se face o patima din lupta impotriva patimilor..il amintesc pe Sfantul Siluan care a avut 15 ani de-a randul aceats "ispita" aparitia dracilor pana si aievea! cauza? mandria dupa cum i-a spus insusi Mantuitorul" cei mandri sufera pururea din partea dracilor.. ce sa fac Doamne ca sa ma smeresc? tine mintea ta in iad si nu deznadajdui".. adica asa cum insusi Sfantul Siluan traducea mai exact.. unde vreau sa ajung? sunt al iadului? greseam cand vroiam sa ies din el.. acei draci erau trimisi de pronia si de mila lui Dumnezeu ca sa ma ajute sa ma smeresc la loc.. noi suntem ai iadului si ai lui vom fi pururea.. noi nu putem iesi sau parasi aceasta stare.. suntem paralizati aici.. "panica sau incercarea de a scapa din aceasta presiune este aceasta mandrie care ia aceasta infatisare.. noi vrem sa fim zicem noi mai buni.. ceea ce e o mandrie.. noi ne indepartam de Dumnezeu si niciodata nu a fost si nu va fi altfel.. un sfant spunea magistral" sfintii sunt pacatosi care isi vad pacatosenia iar pacatosii sunt pacatosi care nu-si vad starea de pacatosenie, de cadere.. iata ce invata Sfantul Siluan ca trebuie sa gandim in astfel de ispite: sa ne osandim singuri la iad si sa ne aruncam singuri mai vartos in flacarile iadului si nicidecum sa nu incercam sa scapam de compania dracilor.. ca sa plece sa-i arda trebuie sa ne smerim.. e un paradox.. intelegeti? sa zicem adica: ASTA MERIT? ca talharul din dreapta "pentru faradelegile mele sufar eu acum" si nu sa incercam sa iesim ca cel din stanga.. adica sa refuzam ispita venita sa ne ajute.. sa ne ajute sa ne smerim.. sa ne vindece.. dracii sunt medicamentul nostru cel amar.. ridica ispita si nimeni nu se va mantui spune un sfant..talharul de-a stanga cel hulitor a zis.. mantuieste-Te si pe Tine si pe noi!..
sa nu cerem izbavirea ci sa acceptam iadul ca unii ce suntem fii lui.. tot Sfantul Siluan zice asa" doua ganduri sunt de la diavol" ma voi mantui si sunt un sfant si nu ma voi mantui niciodata si sa deznadajduiesti.. si unul e dreptcredincios" nu merit sa ma mantuiesc si voi arde dupa merit in focul vesnic dar Dumnezeu e milostiv.". a-ti inteles fratilor? Doamne ajuta!! |
Corect
Citat:
Doamne-ajută. |
da !
ma oameni,mai lasati-l pe diavol in pace,el isi vede de oamenii indraciti, care fac raul la orice pas !
mai mergeiti si la medicul psihiaru, cei care aveti vise urate noapte de noapte, e un simptom, destul de ingrjorator,ce poate prefata sau semnala un inceput de boala psihica ,sau daca nu, totusi o vulnerabilitate psihica,un sistem nervos fragil ! eu de ce nu visez cu darci,sau urat ? si totusi am intalnit in viata reala de doua ori...moartea cu ochii !!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:50:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.