Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Crucea lui Iisus sa intre in tine! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7210)

mishi55 16.05.2010 21:38:44

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248986)
Si de cand ai inviat in dreapta-credinta, ai mai avut asemenea atacuri ?

Tu tot intrebi, dar nu zici: tie ti s-a intamplat? Ai avut asemenea experiente?
Impartaseste si tu. Nu stii cum poate fi de folos.

Catisma 16.05.2010 21:40:21

Da

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248840)
Vad ca si pe wikipedia la sectiunea folclor, in multe parti ale lumii, paralizia asta este considerata un fel de atac al unei entitati demonice.

Am gasit si un documentar despre asta (in engleza): http://www.youtube.com/watch?v=PPMUz...eature=related

Pana si multa lume de la comentarii au spus ca vad o femeia batrana sau fiinta similara sugrumand/lovind etc. Mi se pare uluitor ca foarte multi oameni au aceeasi experienta, si cu toate acestea stiinta nu are nici o explicatie sigura pentru acest fenomen.

Apropo, ai facut sfestanie? Sau ai incercat sa pui o icoana langa tine / un crucifix sub perna? Sa pui la un difuzor sau pe calculator o caseta / fisier ceva cu rugaciuni sa mearga noaptea ?

Da, am făcut si sfestanii, am chemat si preoti de două ori, într-unul din locuri (că eu mai merg si pe la tară, iar problema „călătoreste” cu mine, bineînteles; nu e legată de casa în care locuiesc)... Au fost perioade de acalmie, apoi iar a revenit.

În stadiul actual, problema mea - în forma ei recentă, în sensul că nu mă lasă să dorm deloc, mă trezeste (nu mai am „creaturi” care se asează pe mine) - e de două luni foarte, foarte intensă - am postat la subthreadul „vrăji” un început al povestii mele. În traducere liberă, eu interpretez asta asa: a văzut că nu mă sperii si că am înteles de unde vin sperietorile astea, iar acum a schimbat tactica. Cum? Mă trezeste ori de câte ori atipesc. Uneori chinul e pănă la 2, alteori până la 3, iar în ultima vreme (cea mai mare parte a acestor 2 luni), până dimineată... Îti dai seama că te scoate de pe sină total, o asemenea tortură.

În 2008 nu a existat comandă de lucru la care eu să mă duc odihnită (sunt traducător si nu lucrez în fiecare zi). Fix înainte de ziua de lucru, eram „lucrată” bine, astfel încât mă duceam la muncă buimacă, cu creierii verzi de oboseală.

Anul ăsta e prima oară când nu pot să dorm noapte de noapte, practic. Nu vreau să tin socoteala ca să nu-mi creez o obsesie din asta, însă stiu sigur că în ultimele 2 săptămâni, de exemplu, am dormit „cap-coadă” doar două nopti.

Trăiesc si pot să vorbesc si să scriu normal aici pur si simplu pentru că mă trezesc târziu; recuperez somnul ziua. Noroc că am avut mai mult de scris în ultima vreme, si n-a trebuit să ies (dar si asa, am refuzat două comenzi până acum).

Catisma 16.05.2010 21:44:31

Altceva

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 249010)

A spus colaps ceva, mai la început. El are alte forme de ispite.

Apropo, multumesc mult, mishi, pentru relatarea ta. Eu m-am folosit sigur. Acum că aflu că au mai trecut si altii prin asemenea lucruri, parcă mă simt mai bine.

mishi55 16.05.2010 21:46:57

Citat:

În prealabil postat de Catisma (Post 248993)
Asa este. De câte ori n-am avut incidente din astea...

Se intampla asemenea lucruri. Povesteste cineva ceva, si te regasesti in trairea acelei persoane. Asta ne face uneori sa ne simtim bine, ca si cum am regasi pe cineva din familie. Si e bine ca e asa. Uneori e destul un cuvant al cuiva, ca sa ne simtim mai bine, sa ne simtim ajutati, intariti. Uite, mai e cineva care a patit asa.

Sa ne ajute Domnul pe toti, sa ramanem pe cale! Si din orice cadere sa ne ridicam !

Catisma 16.05.2010 21:51:57

Asa este!

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 249003)
Ma incordam din toate puterile, fara vreun folos. Dar gandul "urla" dupa ajutor. Si, pe cat puteam, faceam cruce cu limba. Uneori puteam chiar sa "soptesc" rugaciunea.

Eu sunt asta.

Catisma 16.05.2010 21:55:47

Doamne-ajută tuturor.

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 249018)
Se intampla asemenea lucruri. Povesteste cineva ceva, si te regasesti in trairea acelei persoane. Asta ne face uneori sa ne simtim bine, ca si cum am regasi pe cineva din familie. Si e bine ca e asa. Uneori e destul un cuvant al cuiva, ca sa ne simtim mai bine, sa ne simtim ajutati, intariti. Uite, mai e cineva care a patit asa.

Sa ne ajute Domnul pe toti, sa ramanem pe cale! Si din orice cadere sa ne ridicam !

Sunt variatii (pe aceeasi temă, as spune) de la o persoană la alta, însă în ce ai relatat am găsit portiuni identice. Vorba lui colaps, e uluitor la câte persoane se regăsesc aceste fenomene.

Într-un fel sucit, dacă vreti, mă credeti sau nu, dar pe mine asta m-a adus si mă întăreste în credintă.

colaps 16.05.2010 22:00:21

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 249010)

Eu nu am asemenea experiente. Insa, primesc multe vise cu destrabalari, ispitiri de natura sexuala, perversiuni si alte lucruri gretoase de genul acesta.

Au aparut, cel mai probabil, dupa ce mi-am jurat ca voi face tot ceea ce imi sta in putinta sa renunt la toate poftele acestea trupesti. Si uite, caci cu ajutorul lui Dumnezeu reusesc sa biruiesc aceste pofte. Am incercat si singur, fara post si rugaciune, dar nu am izbutit.

Desigur, nu-s nimic altceva decat ispitiri, cu toate ca vise de alt tip nu prea imi amintesc sa fi avut. Dar, sunt, intr-o oarecare masura, enervante.

Se ivesc cel mai mult atunci cand, in acea seara, m-am abatut de la rutina rugaciunii, adica am rostit rugaciuni noi, sau le-am facut cu mai mare evlavie.

Mai mult decat atat nu sunt, dar e putin obositor sa ai mai multe vise umede intr-o singura noapte. Te trezesti, te speli, te culci la loc. Iar te trezesti, iar te speli, iar te culci la loc si tot asa. Din fericire, nu prea am parte decat de unul pe noapte.

Nu prea au loc atunci cand rugaciunea e rece si neroditoare. Parca atunci le fac pe plac dracilor si ei ma lasa in pace, sau nu stiu.

Oricum, asta e o problema minora in comparatie cu a ta.

mishi55 16.05.2010 22:16:32

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249028)

Nu prea au loc atunci cand rugaciunea e rece si neroditoare. Parca atunci le fac pe plac dracilor si ei ma lasa in pace, sau nu stiu.

Oricum, asta e o problema minora in comparatie cu a ta.

Nu parca. Ci atunci chiar sunt ei mai multumiti, si te lasa; se duc sa-l zadare pe altul, care in ziua/seara aceea i-a necajit pe ei mai tare cu rugaciunea, cu trairea.

Si sa stii, am constatat ca tot ce mi s-a intamplat a fost "rodul" greselilor mele. Adica a fost o vreme cand am umblat in pacate, rele tare! Ei, chiar si dupa ce am vazut ca greseam, si m-am intors la dreapta credinta, si am zis eu ca am "curatat" gradina de buruiana, aceste rele tot isi mai arata uneori coltii - e adevarat, mai rar, si poate nu chiar cu aceeasi putere. Poate pentru ca si eu le primesc altfel. Da, tot cu teama, dar parca mai putina; adica acuma stiu ca ma pot bizui pe ajutor, acum stiu ca cer si mi se da, acuma stiu ca rugaciunea are raspuns!

The_Fallen 17.05.2010 12:18:52

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 248916)
ia mai plimba ursu cand nu stii nimic despre draci!nu iti mai da cu parerea pe ce nu sti!lasa- pe cei ce stiu sa spuna ce concluzii au tras in urma intalnirilor demonice,care sunt de diverse feluri!da,dracul te poate strangula,nu trebuie sa vezi nimic!acum multi ani,intr-o noapte,m-am trezit simtind ca ceva ma strange de gat.ce-o fi fost?moartea pe schiuri?

Mai usor la obrajor ca-i cam gros.Am dreptul sa imi spun opinia, si nici tu, soro, nu stii totul (atentie la pacatul mandriei).Cica "intalniri demonice care sunt de multe feluri"!Descrie tu aceste intalniri.Daca te trezesti ca te stranguleaza cineva, este un fenomen normal, care apare uneori la unii oameni cand dorm si e doar o senzatie.
Ia, du-te si trolleaza alt forum, ca aici nu-i misto, sunt numai crestini sobri.

colaps 17.05.2010 12:25:20

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 249180)
Mai usor la obrajor ca-i cam gros.Am dreptul sa imi spun opinia, si nici tu, soro, nu stii totul (atentie la pacatul mandriei).Cica "intalniri demonice care sunt de multe feluri"!Descrie tu aceste intalniri.Daca te trezesti ca te stranguleaza cineva, este un fenomen normal, care apare uneori la unii oameni cand dorm si e doar o senzatie.
Ia, du-te si trolleaza alt forum, ca aici nu-i misto, sunt numai crestini sobri si blajini.

Si cand da masina peste tine si tu ajungi in iad pentru ca nu ai fost credincios si ti-ai batut joc de alti crestini, aia tot o senzatie este ?

zoridezi 17.05.2010 13:16:54

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248322)
Voi chiar ati avut asemenea stari?
Am gasit pe wikipedia o ilustratie pertinenta la articolul Sleep paralysis: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis Cititi mai ales sectia folklore.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Nightmare.JPG

Eu n-am avut niciodata o asemenea stare. Insa a avut mama mea o data, si spune ca a disparut acea presiune dupa ce a facut semnul crucii cu limba. Probabil nu era un atac prea intens.

Oricat de ciudat ar putea parea, as dori sa simt si eu o data aceasta paralizie / cosmar, sa vad si eu pe vrajmasii astia nevazuti si sa vad efectele unei rugaciuni / cruci / amintiri de icoana asupra lor.

Trebuie sa fie o explicatie medicala si pentru paralizia somnului. Asta cu demoni, atacuri, nu e prea concludenta.
Am avut multe vise cu demoni, apareau ori sub forma unui fum cenusiu, ori a unor pisici turbate care fugeau sa ma muste, dar de fiecare data se miscau extrem de rapid si nu scapam de ei decat cu semnul sfintei cruci. Recent am avut un vis urat, urat, de obicei am cosmaruri si nu ma trezesc, dar asta a fost chiar aiurea. Am visat ca imi vorbea cineva a carui fata n-o vedeam si care imi spunea: "acum diavolii intra in oameni".. dupa asta am auzit strigate de oameni si vedeam siluete fantomatice care fugeau de colo colo. Apoi vocea iar mi-a spus "a mai ramas un singur diavol si acesta e cel mai rau dintre toti" dupa care am vazut o creatura mica, hidoasa, care mi-a sarit pe mana si a intrat in mine. :42: M-am trezit imediat dupa vis, desi repet, am multe vise urate, dar de obicei nu ma trezesc. Dupa cosmar mi-am facut cruce si m-am culcat linistita cu gandul ca n-a fost decat un vis si ca Dumnezeu grija de mine orice s-ar intampla. Visul asta l-am avut acum 1 luna, cam asa. Nu vad nimic schimbat la mine, asa ca prefer sa nu-i acord importanta :78: Poate o fi fost imaginatia mea sau poate a fost un semnal de alarma cu privire la starea mea sufleteasca, insa refuz sa cred ca as fi posedata :))

colaps 17.05.2010 13:23:27

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 249226)
Trebuie sa fie o explicatie medicala si pentru paralizia somnului. Asta cu demoni, atacuri, nu e prea concludenta.
Am avut multe vise cu demoni, apareau ori sub forma unui fum cenusiu, ori a unor pisici turbate care fugeau sa ma muste, dar de fiecare data se miscau extrem de rapid si nu scapam de ei decat cu semnul sfintei cruci. Recent am avut un vis urat, urat, de obicei am cosmaruri si nu ma trezesc, dar asta a fost chiar aiurea. Am visat ca imi vorbea cineva a carui fata n-o vedeam si care imi spunea: "acum diavolii intra in oameni".. dupa asta am auzit strigate de oameni si vedeam siluete fantomatice care fugeau de colo colo. Apoi vocea iar mi-a spus "a mai ramas un singur diavol si acesta e cel mai rau dintre toti" dupa care am vazut o creatura mica, hidoasa, care mi-a sarit pe mana si a intrat in mine. :42: M-am trezit imediat dupa vis, desi repet, am multe vise urate, dar de obicei nu ma trezesc. Dupa cosmar mi-am facut cruce si m-am culcat linistita cu gandul ca n-a fost decat un vis si ca Dumnezeu grija de mine orice s-ar intampla. Visul asta l-am avut acum 1 luna, cam asa. Nu vad nimic schimbat la mine, asa ca prefer sa nu-i acord importanta :78: Poate o fi fost imaginatia mea, sau poate a fost vreun semnal de alarma cu privire la starea mea sufleteasca, refuz sa cred ca as fi posedata :))

Asa face vrajmasul nostru dracu sa ne ispiteasca, sa ne amageasca, sa ne demoralizeze si sa sadeasca deznadejdea in noi.

Repet regula de aur a bisericii Ortodoxe: Sa nu crezi in vise si vedenii.

Dar oricum, visele nu-s problema. Atunci cand vrajmasul nostru, in loc sa ne trimita doar vise, ne mai si ataca fizic, atunci e de luat in calcul.

zoridezi 17.05.2010 13:26:38

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249231)
Dar oricum, visele nu-s problema. Atunci cand vrajmasul nostru, in loc sa ne trimita doar vise, ne mai si ataca fizic, atunci e de luat in calcul.

Doamne fereste! In rest sunt de acord, nu trebuie sa dam importanta viselor si nici vedeniilor.

Radu32 17.05.2010 16:22:48

da !

hai mai oameni buni, unde v-ati lasat ratiunea si dreapta gandire ?!
Eu de ce n-am vise cu demoni,sau urate, nici macar cosmaruri nu am(extrem de rar am avut in viata mea!), dimpotriva toate visele mele sunt linistitoare si placute ! Si ...am avut si eu momente de viata, mai dure...nu m-au ocolit chiar de tot !!!
eu de ce nu visez ca cineva ma strange de gat, sau morti care ies din groapa,sau draci ???

Eu cred ca visele urate repetare si frecvente, sunt de fapt un semnal ,al unei predispozitii genetice si vulnerabilitati inspre o boala psihica, fiind afectate de ele sistemele nervoase foarte slabe sau cu predispozitie morbida !

De aceea as zice, ca omul afectat de astfel de vise,in mod frecvent, ar trebui sa mearga sa vorbeasca putin si cu un psihiatru(nu e nici o rusine in asta !)sau cu un psiholog sau psihanalist ! Si apoi,daca n uare nici o problema pe linia asta sa se gandeasca la afectari dracesti !!!

colaps 17.05.2010 16:38:14

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 249318)
Eu de ce n-am vise cu demoni,sau urate, nici macar cosmaruri nu am(extrem de rar am avut in viata mea!), dimpotriva toate visele mele sunt linistitoare si placute ! Si ...am avut si eu momente de viata, mai dure...nu m-au ocolit chiar de tot !!!
eu de ce nu visez ca cineva ma strange de gat, sau morti care ies din groapa,sau draci ???

Eu cred ca visele urate repetare si frecvente, sunt de fapt un semnal ,al unei predispozitii genetice si vulnerabilitati inspre o boala psihica, fiind afectate de ele sistemele nervoase foarte slabe sau cu predispozitie morbida !

De aceea as zice, ca omul afectat de astfel de vise,in mod frecvent, ar trebui sa mearga sa vorbeasca putin si cu un psihiatru(nu e nici o rusine in asta !)sau cu un psiholog sau psihanalist ! Si apoi,daca n uare nici o problema pe linia asta sa se gandeasca la afectari dracesti !!!

Nu ma mira. Daca tu ai atitudinea asta fata de vedenii si atacuri, atunci sa nu-ti faci griji ca nu vei avea, caci faci pe plac lu dracu. El vrea sa te faca sa crezi ca el nu exista sau ca e slab ori neputincios. Daca a reusit sa te convinga ca il poti birui usor si fara probleme, deja a castigat.

Dar de posedati ce zici? Si alea sunt chestii "psihologice" ? Ca tipa ala de ii explodeaza creierii cand ii pui crucea pe cap ?

The_Fallen 17.05.2010 19:38:54

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249321)
El vrea sa te faca sa crezi ca el nu exista sau ca e slab ori neputincios.

Exact!Si doborandu-l pe diavol in lupta fizica nu la asta ne duce?La faptul ca diavolul e slab?Asta ca sa nu mai vorbim despre atitudinea de mandrie si orgoliu si de caterinca a persoanei care a initiat threadul.Lupta cu diavolul, ajunsa la o asemenea magnitudine nu este un prilej de a te considera cool, si de a-l zeflemisi pe diavol.Multumeste-i lui Dumnezeu ca nu ii permite sa iti faca mai mult si realizeaza faptul ca de la El provine ajutorul, nu din atitudinea ta de luptator "meserias" sau din faptul ca ai descoperit nustiuce combinatie de rugaciuni si invocari ale divinitatii.

colaps 17.05.2010 19:41:45

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 249448)
Exact!Si doborandu-l pe diavol in lupta fizica nu la asta ne duce?La faptul ca diavolul e slab?Asta ca sa nu mai vorbim despre atitudinea de mandrie si orgoliu si de caterinca a persoanei care a initiat threadul.Lupta cu diavolul, ajunsa la o asemenea magnitudine nu este un prilej de a te considera cool, si de a-l zeflemisi pe diavol.Multumeste-i lui Dumnezeu ca nu ii permite sa iti faca mai mult si realizeaza faptul ca de la El provine ajutorul, nu din atitudinea ta de luptator "meserias" sau din faptul ca ai descoperit nustiuce combinatie de rugaciuni si invocari ale divinitatii.

Mai desteptule, dar nu tu il biruiesti pe drac in lupta, ci te salveaza Dumnezeu.
Dar ce sa vorbesc cu tine ... un ateu, nu o sa intelegi niciodata daca nu vrei macar sa afli adevarul, si nu sa-ti bati joci de thread-urile altor oameni.

Radu32 17.05.2010 19:45:36

ok

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249321)
Nu ma mira. Daca tu ai atitudinea asta fata de vedenii si atacuri, atunci sa nu-ti faci griji ca nu vei avea, caci faci pe plac lu dracu. El vrea sa te faca sa crezi ca el nu exista sau ca e slab ori neputincios. Daca a reusit sa te convinga ca il poti birui usor si fara probleme, deja a castigat.

Dar de posedati ce zici? Si alea sunt chestii "psihologice" ? Ca tipa ala de ii explodeaza creierii cand ii pui crucea pe cap ?

Mai baiete ! Nu stiu ce calificare profesionala ai,dar nu pari un om de stiinta, cu un discurs de acest tip ! In rest,ai totusi capacitatea de a intelege lucrurile in complexitatea lor ,sper !
Stiinta nu exclude credinta !
Exista psihologie, dar exista si para-psihologie,care nu exclude fenomene ciudate pe care stiinta nu le poate explica prin metodele actuale epistemologice !
Daca ai citit cu atentie ce am scris, vedeai ca eu ziceam DUPA CE MEGE LA MEDIC, SI SE ASIGURA CA NU ARE NIMICA PSIHIC, atunci poate,dupa aceea, sa ia in consideratie ipoteza AFECTARII DRACESTI !
Dar prima data trebuie sa mearga la medic si nu sa-i steie capul la alte lucruri ! si abia apoi,daca medicu i-a zis: mai omule nu ai nimica ! atunci sa vada si alte explicatii si sa meraga pe la preoti sau calugari ! Desigur, daca omul e bolnav,atunci tot e bine sa merga la preoti si calugari, insa medicina si biserica trebuie sa conlucreze si nu sa fie separate !

kiralina 17.05.2010 20:12:21

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 249448)

atitudinea ei e perfecta!exceptand mandria ei,care e doar in capul vostru!un calugar mi-a spus candva ca dracul nu suporta sa iti bati joc de el!deci,ce e grav in a ajunge la o asa masura in urma unei lupte indelungate cu dracii,incat sa nu iti mai fie teama?e atipic,da,dar e ideal sa stai fara teama!reusita in asemenea lupta e rezultatul a doi factori:omul si Dumnezeu.de ce nu are voie omul sa se bucure ca el,impreuna cu DUmnezeu,au invins?.nici omul nu invinge fara Dumnezeu,nici Dumnezeu fara om,daca acesta nu lupta!de ce sa minimalizam efortul omului?de ce sa nu lasam omul sa se bucure ca e puternic si ca oricand poate sa invinga iar,ptr ca stie cum sa o faca?

kiralina 17.05.2010 20:15:03

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 249458)
Mai baiete ! Nu stiu ce calificare profesionala ai,dar nu pari un om de stiinta, cu un discurs de acest tip ! In rest,ai totusi capacitatea de a intelege lucrurile in complexitatea lor ,sper !
Stiinta nu exclude credinta !
Exista psihologie, dar exista si para-psihologie,care nu exclude fenomene ciudate pe care stiinta nu le poate explica prin metodele actuale epistemologice !
Daca ai citit cu atentie ce am scris, vedeai ca eu ziceam DUPA CE MEGE LA MEDIC, SI SE ASIGURA CA NU ARE NIMICA PSIHIC, atunci poate,dupa aceea, sa ia in consideratie ipoteza AFECTARII DRACESTI !
Dar prima data trebuie sa mearga la medic si nu sa-i steie capul la alte lucruri ! si abia apoi,daca medicu i-a zis: mai omule nu ai nimica ! atunci sa vada si alte explicatii si sa meraga pe la preoti sau calugari ! Desigur, daca omul e bolnav,atunci tot e bine sa merga la preoti si calugari, insa medicina si biserica trebuie sa conlucreze si nu sa fie separate !

si oare ce ti-ar putea spune un medic psihiatru cand ii povestesti un asemenea vis?ce tratament ti-ar putea da?ptr ce?mintea de capul ei nu produce astfel de vise,nici chiar cand te gandesti intens la asemenea subiecte!deci,care ar fi diagnosticul dupa tine intr-un asemenea caz?

kiralina 17.05.2010 20:16:45

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 249318)

cand o sa fii tinta vrajilor,vei visa si tu cu draci!

colaps 17.05.2010 20:20:17

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 249485)
si oare ce ti-ar putea spune un medic psihiatru cand ii povestesti un asemenea vis?ce tratament ti-ar putea da?ptr ce?mintea de capul ei nu produce astfel de vise,nici chiar cand te gandesti intens la asemenea subiecte!deci,care ar fi diagnosticul dupa tine intr-un asemenea caz?

Nu uita, insa, ca aspirina sparge orice vedenie http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon10.gif

Jane Says 17.05.2010 20:23:44

De obicei pe psihiatri nu ii intereseaza visele, in ciuda popular belief-ului.
Desi faptul ca un om e super fascinat de visele lui si ii vine sa le povesteasca si sa le intoarca pe toate partile e un simptom in sine :)

kiralina 17.05.2010 20:24:23

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 249492)
De obicei pe psihiatri nu ii intereseaza visele, in ciuda popular belief-ului.

spune-i-o lui radu!

Radu32 17.05.2010 20:35:01

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 249485)

Exista o stiinta numita psihanaliza,sau noologie abisala,i se mai zice. Ea este de real ajutor in unele cazuri ,insa trebuie ca medicul sa fie unul bun, cu vocatie ! deci exista si solutii,trebuie doar incercate !
Constient,subconstient si inconstient, acestea sunt cele trei straturi ale mintii umane ! visul este rodul pulsiunilor inconstiente( latura ancestrala si primitiva a eului )care se sublimeaza si apar deghizate sub forma unor simboluri greu de descrifrat pe urma !
creierul uman, functioneza pe baza de excitatie si inhibitie,si se diferntiaza in functie de forta sistemului nervos central( adica viteza ce circulatie a impulsurilor electrice intre neuroni)in sistem nervos, slab, putrenic,, si echilibrat !
Boala psihica este de multe ori de natura genetica, putandu-se mosteni de la antecesori,ca potentialitate, in unele cazuri nu se declanseza, dar in altele se poate declansa !
Schizofrenia de ex, apare pana in jurul varstei de maxim, 32-33 ani !
Nu e treaba mea sa pun diagnostice,eu am vrut doar sa dau si un alt tip de sfat, poate util !

ioan_strainul 17.05.2010 20:47:23

Rugaciunea SF.Ciprian

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 248324)
Poate va ajuta Sf.Ciprian.
http://www.zlatari.ro/index.php?menu=PL

Rugaciunea Sfantului Ciprian

Stapane Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti;
Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie.
Tu, Cel ce locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai;
revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui;
copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor; femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecelui;
acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti.

Si dezleaga pe robul Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice.

Impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri toata lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Prea Sfantului Tau nume.

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul slujitorul Tau si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor, sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti), sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga, sfarama si distruge, acum, lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l cu toti ai casei lui, de toate uneltirile diavolesti. Zdrobeste, cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza, pentru totdeauna, toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul slujitorul Tau si pe robul Tau cu toti ai casei lui, si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si gresalele, stiute si nestiute, pentru Sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci.

Amin.

Citirea intregului acatist al sf. Ciprian 4o de zile bine ar fdi seara inainte de culcare su noaptea cine poate cu rugaciunile Incepatoare si sa sa aprinda si trei luminari si cum sInteti acasa in tara sa cumparati si tamiie si sa ap`rindeti si trei bobite de tamIe bine ar fi sa faceti acest lucru In camera unde dormiti si va ungeti cu sfInt mir in semnul cruci pe frunte pe mIini si in capul pieptului si veti vedea ca nu se va mai apropia vrajmasul de voi si va va ocoli , DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU TU NEAI ZIDIT DUPA SFINTA TA ASEMANARE SI DUPA SFINTUL TAU CHIP DEPARTEAZA PE VRAJMASUL DE NOI SI NE APARA CU PUTEREA SFINTULUI TAU DUH IN NUMELE PREA SFINTULUI TAU FIU A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ,SI A PREACURATEI SI DE DUMNEZEU NASCATOARE MARIA AMIN AMIN AMIN

kiralina 17.05.2010 20:49:46

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 249501)
Exista o stiinta numita psihanaliza,sau noologie abisala,i se mai zice. Ea este de real ajutor in unele cazuri ,insa trebuie ca medicul sa fie unul bun, cu vocatie ! deci exista si solutii,trebuie doar incercate !
Constient,subconstient si inconstient, acestea sunt cele trei straturi ale mintii umane ! visul este rodul pulsiunilor inconstiente( latura ancestrala si primitiva a eului )care se sublimeaza si apar deghizate sub forma unor simboluri greu de descrifrat pe urma !
creierul uman, functioneza pe baza de excitatie si inhibitie,si se diferntiaza in functie de forta sistemului nervos central( adica viteza ce circulatie a impulsurilor electrice intre neuroni)in sistem nervos, slab, putrenic,, si echilibrat !
Boala psihica este de multe ori de natura genetica, putandu-se mosteni de la antecesori,ca potentialitate, in unele cazuri nu se declanseza, dar in altele se poate declansa !
Schizofrenia de ex, apare pana in jurul varstei de maxim, 32-33 ani !
Nu e treaba mea sa pun diagnostice,eu am vrut doar sa dau si un alt tip de sfat, poate util !

Da,dar un psihanalist crestin!Ca sa poata face bine diferenta intre cauze!

The_Fallen 17.05.2010 23:09:51

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249451)
Mai desteptule, dar nu tu il biruiesti pe drac in lupta, ci te salveaza Dumnezeu.
Dar ce sa vorbesc cu tine ... un ateu, nu o sa intelegi niciodata daca nu vrei macar sa afli adevarul, si nu sa-ti bati joci de thread-urile altor oameni.

Exact asta am zis, ca fara Dumnezeu nu faci nimic.Citeste mai atent.
In plus Kiralina zice ca Dumnezeu nu il poate invinge pe diavol fara om, gandeste-te la asta.

kiralina 18.05.2010 00:20:42

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 249610)
Exact asta am zis, ca fara Dumnezeu nu faci nimic.Citeste mai atent.
In plus Kiralina zice ca Dumnezeu nu il poate invinge pe diavol fara om, gandeste-te la asta.

pai cum,daca omul nu se roaga si nu posteste si continua in pacat?cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum?poate sa tot vrea Dumnezeu sa te ajute daca tu stai cu spatele!

veilur 21.05.2010 20:15:35

am si eu experienta in domeniu: in unele nopti, inainte sa adorm cand sunt in starea de atipit, ma cuprinde o presiune care imi imobilizeaza tot corpu, simt ca si cum as fi impietrit ca o statuie. La inceput a fost urat dar cu timpu m-am obisnuit, e ca o patima. Imi este teama doar pe moment, dar dupa ce-mi trece, teama dispare. Dezavantaju e ca daca cineva treaz ar sta langa mine in acel moment, nu isi da seama ca mi se intimpla. Concluzie: nu va doriti asa ceva.

kiralina 22.05.2010 00:10:03

Ce se mai poate intampla?am citit marturia unui om care s-a trezit ca era afara din corpul sau si pe pieptul sau statea o entitate,voia sa intre in corp.abia a putut sa intre in trup.de aici ami nteles ca uneori,poti fi dat afara din trup si anumite entitati iti iau trupul in posesie si doamne feri de ce pot face printr-un trup uman.

anne 22.05.2010 09:48:25

Doamne fereste!!!

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248322)
Voi chiar ati avut asemenea stari?
Am gasit pe wikipedia o ilustratie pertinenta la articolul Sleep paralysis: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis Cititi mai ales sectia folklore.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Nightmare.JPG

Eu n-am avut niciodata o asemenea stare. Insa a avut mama mea o data, si spune ca a disparut acea presiune dupa ce a facut semnul crucii cu limba. Probabil nu era un atac prea intens.

Oricat de ciudat ar putea parea, as dori sa simt si eu o data aceasta paralizie / cosmar, sa vad si eu pe vrajmasii astia nevazuti si sa vad efectele unei rugaciuni / cruci / amintiri de icoana asupra lor.

NU STII CE EXPERIENTA CUMPLITA CERI!!! Sa nu-ti doresti asa ceva!!!:26:

anne 22.05.2010 10:00:36

ote=colaps;248934]Mie mi se pare amuzant sincer.

"Parinte! Ce sa fac ca ma bantuie duhurile necurate! Cauta a ma ispiti!"
"Nu-ti fa griji fiule, te duci frumusel la farmacie, ceri un Algocalmin si niste Septolete si nu o mai indrazni a te ataca".[/quote]:24::24::24:

anne 22.05.2010 10:11:17

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 249514)
da,dar un psihanalist crestin!ca sa poata face bine diferenta intre cauze!

foarte bine punctat!!!:3:

Heurtebise 22.05.2010 12:24:44

Citat:

În prealabil postat de Catisma (Post 248284)
La mine, „presiunea” care mi se aseza pe piept nu pleca la nici un fel de rugăciune. Senzatia de imobilizare era atât de totală, încât nici în gând nu mai puteam spune rugăciunea cum trebuie. „Chestia” stătea - si acum, când se întâmplă să mai vină în stilul ăsta - si îmi dădea clar de înteles că îmi rămâne pe piept exact atât cât vroia ea si pleca când vroia ea. Evident, incidentele nu durează mai mult decât câteva minute.

Părerea mea este că e o tactică „la derută”; demonii nu pot face niciodată mai mult decât le îngăduie Dumnezeu. Senzatia mea, în cazul meu, e că stresul ăsta le e permis si deci, atunci când stau, stau în functie de cât le îngăduie Dumnezeu, nu de cât mă străduiesc eu să-i gonesc prin rugăciune.

Rugăciunea în timpul acestor „vise lucide”, cum le numesc eu, are forma unor strigăte disperate, mai mult. În restul zilei e important ce facem si cum ne tinem de pravilă si de o adevărată viată crestină. Si cum spunea si persoana de mai sus, e vorba si de ce păcate am acumulat, nu numai noi însine, ci si de la „cei din spate”, din neamul nostru - pentru că toate acestea ne fac vulnerabili si ne expun la nefericiti care au ideea să ne trimită vrăji.

Doamne-ajută si as fi curioasă să aflu cum ati scăpat de aceste lucruri, pentru că la mine durează de 5 ani si - iarăsi a fost bine zis - si-a schimbat registrul / tactica, acum pur si simplu nu mă mai îngrozeste, ci mă trezeste si nu mă lasă să dorm deloc...

Numai de bine să auzim.

Si eu tot "vise lucide" le spun din cauza ca imi este treaz creierul in momentele acelea si sunt deplin-constienta si simt "apasarea"; am vorbit cu mai multe persoane despre lucrurile astea si am cerut chiar si parerea unuia ce studiaza psihiatria; acesta m-a asigurat ca nu sunt singura patita si mi-a spus ca se numeste "paralizie post-somn". A ras cand i-am spus ca eu am simtit "ceva"(o entitate negativa si ffff. stresanta,terorizanta etc.) in camera; mi-a zis ca e totul in capul meu sau ca e defularea stresului si a emotiilor negative cumulate in timpul zilei. Totusi mie nu mi s-a intamplat sa "simt" dect de vreo trei ori (pana acum) si la intervale de timp departate(cam un an)...eu am des cosmaruri dar alea din cele trei nopti cred ca sunt incalificabile pentru mine si experienta mea.

Catisma 22.05.2010 14:14:32

Fii pe fază...

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 251596)
A ras cand i-am spus ca eu am simtit "ceva"(o entitate negativa si ffff. stresanta,terorizanta etc.) in camera; mi-a zis ca e totul in capul meu sau ca e defularea stresului si a emotiilor negative cumulate in timpul zilei.

Ăstia care râd, în general, nici nu oferă o solutie valabilă de iesire din impas, iar în acest caz, bineînteles, e tot problema pacientului; ce convenabil. E usor a scrie versuri... Intră la subthreadul „vrăji” si vezi cum a ajuns o colegă de-a mea, cu tot tratamentul de specialitate si spitalizare.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9442

Stiu foarte bine ce zici...
Dracul încearcă la oricine. Depinde de cât de tare îti e „scutul” (păcatele tale, cele din familie, viata ta de crestin). Eu as zice să mergi la biserică, să-ti faci un obicei de rugăciune, chiar dacă problemele tale au fost mult mai rare. Ca să fii protejată. Esti într-o situatie de „lux”, pe lângă mine. Încă te mai poti asigura. Nu pierde nici o secundă si apropie-te cât mai mult de o trăire ortodoxă... Fiecare clipă e pretioasă... E vorba de sufletul tău. Doamne-ajută.

Catisma 22.05.2010 14:16:57

Decorporalizare

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 251514)
Ce se mai poate intampla?am citit marturia unui om care s-a trezit ca era afara din corpul sau si pe pieptul sau statea o entitate,voia sa intre in corp.abia a putut sa intre in trup.de aici ami nteles ca uneori,poti fi dat afara din trup si anumite entitati iti iau trupul in posesie si doamne feri de ce pot face printr-un trup uman.

Păi nu-i nevoie să citesti, întreabă-mă pe mine... Nu spun eu câte năzdrăvănii am pătit. :(

innocentul 22.05.2010 16:09:43

experienta in domeniu a Sfantului siluan Athonitul

frati crestini... stiti ..spuneau un sfant candva ca cine intra in convorbiri cu diavolul cade negresit.. si cea mai frecventa convorbire e asta cand zicem noi ca "caut metode sa-i dau in cap" rugaciuni, posturi etc.. adica slava desarta.. am auzit pe cineva spunand ca pe masura ce se roaga mai tare pe atat se intetesc atacurile.. slava desarta... cititi mai mult scrierile sfintilor parinti si despre vise si despre mandrie sau slava desarta.. aceste vise si aceste stari apar celor care se cred pe cale, sau care se cred luptatori, pentru acea ravna -patima..cand se face o patima din lupta impotriva patimilor..il amintesc pe Sfantul Siluan care a avut 15 ani de-a randul aceats "ispita" aparitia dracilor pana si aievea! cauza? mandria dupa cum i-a spus insusi Mantuitorul" cei mandri sufera pururea din partea dracilor.. ce sa fac Doamne ca sa ma smeresc? tine mintea ta in iad si nu deznadajdui".. adica asa cum insusi Sfantul Siluan traducea mai exact.. unde vreau sa ajung? sunt al iadului? greseam cand vroiam sa ies din el.. acei draci erau trimisi de pronia si de mila lui Dumnezeu ca sa ma ajute sa ma smeresc la loc.. noi suntem ai iadului si ai lui vom fi pururea.. noi nu putem iesi sau parasi aceasta stare.. suntem paralizati aici.. "panica sau incercarea de a scapa din aceasta presiune este aceasta mandrie care ia aceasta infatisare.. noi vrem sa fim zicem noi mai buni.. ceea ce e o mandrie.. noi ne indepartam de Dumnezeu si niciodata nu a fost si nu va fi altfel.. un sfant spunea magistral" sfintii sunt pacatosi care isi vad pacatosenia iar pacatosii sunt pacatosi care nu-si vad starea de pacatosenie, de cadere.. iata ce invata Sfantul Siluan ca trebuie sa gandim in astfel de ispite: sa ne osandim singuri la iad si sa ne aruncam singuri mai vartos in flacarile iadului si nicidecum sa nu incercam sa scapam de compania dracilor.. ca sa plece sa-i arda trebuie sa ne smerim.. e un paradox.. intelegeti? sa zicem adica: ASTA MERIT? ca talharul din dreapta "pentru faradelegile mele sufar eu acum" si nu sa incercam sa iesim ca cel din stanga.. adica sa refuzam ispita venita sa ne ajute.. sa ne ajute sa ne smerim.. sa ne vindece.. dracii sunt medicamentul nostru cel amar.. ridica ispita si nimeni nu se va mantui spune un sfant..talharul de-a stanga cel hulitor a zis.. mantuieste-Te si pe Tine si pe noi!..
sa nu cerem izbavirea ci sa acceptam iadul ca unii ce suntem fii lui.. tot Sfantul Siluan zice asa" doua ganduri sunt de la diavol" ma voi mantui si sunt un sfant si nu ma voi mantui niciodata si sa deznadajduiesti.. si unul e dreptcredincios" nu merit sa ma mantuiesc si voi arde dupa merit in focul vesnic dar Dumnezeu e milostiv.". a-ti inteles fratilor?
Doamne ajuta!!

Catisma 22.05.2010 17:51:51

Corect

Citat:

În prealabil postat de innocentul (Post 251642)
frati crestini... stiti ..spuneau un sfant candva ca cine intra in convorbiri cu diavolul cade negresit.. si cea mai frecventa convorbire e asta cand zicem noi ca "caut metode sa-i dau in cap" rugaciuni, posturi etc.. adica slava desarta.. am auzit pe cineva spunand ca pe masura ce se roaga mai tare pe atat se intetesc atacurile.. slava desarta... cititi mai mult scrierile sfintilor parinti si despre vise si despre mandrie sau slava desarta.. aceste vise si aceste stari apar celor care se cred pe cale, sau care se cred luptatori, pentru acea ravna -patima..cand se face o patima din lupta impotriva patimilor..il amintesc pe Sfantul Siluan care a avut 15 ani de-a randul aceats "ispita" aparitia dracilor pana si aievea! cauza? mandria dupa cum i-a spus insusi Mantuitorul" cei mandri sufera pururea din partea dracilor.. ce sa fac Doamne ca sa ma smeresc? tine mintea ta in iad si nu deznadajdui".. adica asa cum insusi Sfantul Siluan traducea mai exact.. unde vreau sa ajung? sunt al iadului? greseam cand vroiam sa ies din el.. acei draci erau trimisi de pronia si de mila lui Dumnezeu ca sa ma ajute sa ma smeresc la loc.. noi suntem ai iadului si ai lui vom fi pururea.. noi nu putem iesi sau parasi aceasta stare.. suntem paralizati aici.. "panica sau incercarea de a scapa din aceasta presiune este aceasta mandrie care ia aceasta infatisare.. noi vrem sa fim zicem noi mai buni.. ceea ce e o mandrie.. noi ne indepartam de Dumnezeu si niciodata nu a fost si nu va fi altfel.. un sfant spunea magistral" sfintii sunt pacatosi care isi vad pacatosenia iar pacatosii sunt pacatosi care nu-si vad starea de pacatosenie, de cadere.. iata ce invata Sfantul Siluan ca trebuie sa gandim in astfel de ispite: sa ne osandim singuri la iad si sa ne aruncam singuri mai vartos in flacarile iadului si nicidecum sa nu incercam sa scapam de compania dracilor.. ca sa plece sa-i arda trebuie sa ne smerim.. e un paradox.. intelegeti? sa zicem adica: ASTA MERIT? ca talharul din dreapta "pentru faradelegile mele sufar eu acum" si nu sa incercam sa iesim ca cel din stanga.. adica sa refuzam ispita venita sa ne ajute.. sa ne ajute sa ne smerim.. sa ne vindece.. dracii sunt medicamentul nostru cel amar.. ridica ispita si nimeni nu se va mantui spune un sfant..talharul de-a stanga cel hulitor a zis.. mantuieste-Te si pe Tine si pe noi!..
sa nu cerem izbavirea ci sa acceptam iadul ca unii ce suntem fii lui.. tot Sfantul Siluan zice asa" doua ganduri sunt de la diavol" ma voi mantui si sunt un sfant si nu ma voi mantui niciodata si sa deznadajduiesti.. si unul e dreptcredincios" nu merit sa ma mantuiesc si voi arde dupa merit in focul vesnic dar Dumnezeu e milostiv.". a-ti inteles fratilor?
Doamne ajuta!!

Asa este, innocentul. E un sfat foarte folositor. E foarte important ca în problemele astea să nu picăm în ispita de a crede că noi ne „luăm la trântă” în vreun fel cu vrăjmasul. Smerenia si îndelunga-răbdare sunt cheia, cu constientizarea deplină a neputintelor noastre si a faptului că nu suntem decât niste bieti păcătosi.

Doamne-ajută.

Radu32 22.05.2010 18:10:54

da !

ma oameni,mai lasati-l pe diavol in pace,el isi vede de oamenii indraciti, care fac raul la orice pas !
mai mergeiti si la medicul psihiaru, cei care aveti vise urate noapte de noapte, e un simptom, destul de ingrjorator,ce poate prefata sau semnala un inceput de boala psihica ,sau daca nu, totusi o vulnerabilitate psihica,un sistem nervos fragil !
eu de ce nu visez cu darci,sau urat ? si totusi am intalnit in viata reala de doua ori...moartea cu ochii !!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:50:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.