Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa invatam sa ne corectam... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7283)

glykys 07.10.2009 13:59:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 171743)
Hihihi...pai si eu as vrea sa stiu daca este chiar gresit, pentru ca ma gandesc ca ambele or fi corecte, numai ca unul se foloseste intr-un anumit context si celalalt in altul; ceva de genul asta imi trece mie prin minte ;)

Andxrusca, ti-am dat linkul din DEX, care indica forma corecta copiez, copiezi, copiaza. eu nu am auzit varianta "copii" decat in limbajul scolaresc. e acelasi, dar acelasi verb, se conjuga la fel in toate contextele. Verbul a insemna, spre exemplu, are 2 variante - http://dexonline.ro/search.php?cuv=insemna
Acum, daca toata lumea o sa spuna "eu copii", peste cativa ani se va recunoaste si varianta asta, dictata de uz, asa cum in DOOM 2 sunt o gramada de variante acceptate, care nu concorda din punct de vedere al corectitudinii sau al etimologiei, dar sunt des folosite, cum ar fi polologhie si poliloghie. Din punct de vedere etimologic (poli - mult + logos - cuvant), a doua varianta este corecta, insa din 2005 DOOM a stabilit ca sunt corecte ambele, pentru ca primul intrase mult prea mult in uz, din cauza asimilarii lui i in "anturajul fonetic" al lui o (sper sa nu fi gresit explicatia asta). Un lingvist spunea ca daca peste 50 de ani vom spune majoritatea "ei este", asta va fi norma gramaticala! C'est la vie!

AndruscaCIM 07.10.2009 14:39:19

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 171747)
Andxrusca, ti-am dat linkul din DEX, care indica forma corecta copiez, copiezi, copiaza. eu nu am auzit varianta "copii" decat in limbajul scolaresc. e acelasi, dar acelasi verb, se conjuga la fel in toate contextele. Verbul a insemna, spre exemplu, are 2 variante - http://dexonline.ro/search.php?cuv=insemna
Acum, daca toata lumea o sa spuna "eu copii", peste cativa ani se va recunoaste si varianta asta, dictata de uz, asa cum in DOOM 2 sunt o gramada de variante acceptate, care nu concorda din punct de vedere al corectitudinii sau al etimologiei, dar sunt des folosite, cum ar fi polologhie si poliloghie. Din punct de vedere etimologic (poli - mult + logos - cuvant), a doua varianta este corecta, insa din 2005 DOOM a stabilit ca sunt corecte ambele, pentru ca primul intrase mult prea mult in uz, din cauza asimilarii lui i in "anturajul fonetic" al lui o (sper sa nu fi gresit explicatia asta). Un lingvist spunea ca daca peste 50 de ani vom spune majoritatea "ei este", asta va fi norma gramaticala! C'est la vie!

Ok...Multumesc! ;)

Fani71 07.10.2009 16:04:29

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 171730)
Mersic pentru explicatie! Si totusi ( fac si eu precum sectarii) asta nu mi se pare ca ar denota faptul ca ar fi gresita aceasta conjugare, pentru ca nu toate verbele primesc terminatia " -ez " desi au diferite terminatii la infinitiv : a canta, a manca, a compune, a scrie...care nu devin " cantez, muncez, compuneaza, scriaza =))

Cred ca am eu un pitic care bate tare din picior pe creierul meu...si de asta tin atat de tare la verbul " a copia " ;)

Andrusca, verbele in a se impart in doua categorii: cele care au extensia -ez la anumite persoane la prezent (majoritatea), si cele care nu o au.
Cand se introduce un verb nou in limba romana, el intra in subclasa (conjugarea) cu -ez, nu fara. Pentru ca asta este conjugarea 'vie', 'activa', sau 'productiva' cum ar spune lingvistii ;-)
(impreuna cu verbele in i, cu extensia -esc)
Verbele a canta, a scrie etc sunt cuvinte care sunt de mult in limba romana, de aceea nu au extensie. Nu toate verbele capata extensie, mai ales cele foarte folosite nu se mai schimba chiar daca modelul lor de conjugare este mai rar sau chiar complect neregulat (verbele a fi si a avea de ex. sunt neregulate in toate limbile).

A copia are extensie, dar exista o varianta regionala fara extensie, dar nu stiu in ce regiune a tarii. Stiu ca am a in limba romana oficiala, am auzit varianta asta si la Bucuresti, dar cum acolo vin oamnei din toata tara, poate sa vina si din alta parte.
Cum este un verb destul de nou (imprumutat probabil din franceza), cred ca este mai firesc sa fie folosit cu extensie. Eu banuiesc ca varianta fara este o varianta dintr-una din regiunile unde extensia este mai putin raspandita, si poate nici nu este 'productiva'.
Daca tu simti ca ai spune 'copii', poate ca vii din una din aceste regiuni. Mai sunt si alte verbe la care te deranjeaza extensia?

Ma pricep un pic la fenomenul asta, ca am scris despre el. Dar nu din punct de vedere al compararii dialectelor sau istoric, ci pur lingvistic.

AndruscaCIM 07.10.2009 16:21:46

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171787)
Andrusca, verbele in a se impart in doua categorii: cele care au extensia -ez la anumite persoane la prezent (majoritatea), si cele care nu o au.
Cand se introduce un verb nou in limba romana, el intra in subclasa (conjugarea) cu -ez, nu fara. Pentru ca asta este conjugarea 'vie', 'activa', sau 'productiva' cum ar spune lingvistii ;-)
(impreuna cu verbele in i, cu extensia -esc)
Verbele a canta, a scrie etc sunt cuvinte care sunt de mult in limba romana, de aceea nu au extensie. Nu toate verbele capata extensie, mai ales cele foarte folosite nu se mai schimba chiar daca modelul lor de conjugare este mai rar sau chiar complect neregulat (verbele a fi si a avea de ex. sunt neregulate in toate limbile).

A copia are extensie, dar exista o varianta regionala fara extensie, dar nu stiu in ce regiune a tarii. Stiu ca am a in limba romana oficiala, am auzit varianta asta si la Bucuresti, dar cum acolo vin oamnei din toata tara, poate sa vina si din alta parte.
Cum este un verb destul de nou (imprumutat probabil din franceza), cred ca este mai firesc sa fie folosit cu extensie. Eu banuiesc ca varianta fara este o varianta dintr-una din regiunile unde extensia este mai putin raspandita, si poate nici nu este 'productiva'.
Daca tu simti ca ai spune 'copii', poate ca vii din una din aceste regiuni. Mai sunt si alte verbe la care te deranjeaza extensia?

Ma pricep un pic la fenomenul asta, ca am scris despre el. Dar nu din punct de vedere al compararii dialectelor sau istoric, ci pur lingvistic.

Multumesc pentru explicatie!
O fi pentru ca sunt din Targul Iesilor :D...cine mai stie!
Nu cred ca ma mai deranjeaza vreo extensie, insa eu asa il stiam de prin clasele primare ( sa nu iti imaginezi ca practicam copiatul in clasele primare, Doamne fereste!!...mai tarziu am inceput sa ma initiez ;)) si de asta mi se parea si vechi. Eram obisnuita si chiar imi placea aceasta conjugare in defavoarea formei corecte " copiaza", dar...voi renunta la ea!

monica.miholca 07.10.2009 17:35:58

Daca tot veni vorba... pe mine ma deranjeaza sa aud cum folosesc unii verbul "a iesi", adica aud destul de des expresii de felul "el IASA (dintr-o incapere), "rezultatul IASA prost" -adica forma de indicativ prezent la pers III sg (sper ca am zis bine). In loc de "el iese", "rezultatul iese". Nu stiu cum e in alte parti, aici la Cluj e foooarte des folosit, chiar si printre persoane cu pretentii, ca sa zic asa.

Fani71 07.10.2009 17:49:15

Ei, Andruisca si Monica, exista particularitati regionale si nu e nici o rusine sa le folosim.
Daca noua ni se par firesti, bineinteles.

AndruscaCIM 07.10.2009 17:51:50

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171813)
Ei, Andruisca si Monica, exista particularitati regionale si nu e nici o rusine sa le folosim.
Daca noua ni se par firesti, bineinteles.

:D...Mie imi placea forma aia, insa Monica nu este de acord cu " Iasa" si banuiesc ca nu o foloseste ;)

monica.miholca 07.10.2009 17:54:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 171815)
:D...Mie imi placea forma aia, insa Monica nu este de acord cu " Iasa" si banuiesc ca nu o foloseste ;)

:33:Mie mi se pare ca suna tare urat

Fani71 07.10.2009 18:03:16

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 171817)

Ne-am adunat ca in Miorita!

Avem urechi diferite, mie are sunt de la Bucuresti imi suna dulce, ardeleneste. No, ca nu-i bai daca unii il folosesc! :-))
Dar poate ca tie ti-ar suna dulce lucruri de la Bucuresti care pe mine ma zgarie pe ureche, cum ar fi 'ei face' sau 'ei iese'. (Nu stiu daca exista asta si in Ardeal)

AndruscaCIM 07.10.2009 18:08:58

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 171817)

Stai, sper sa nu se fi creat vreo confuzie, eu le am pe ale mele, ex: " eu copii" si chiar imi placea forma asta...insa faceam referire la tine , cum ca nu esti de acord cu " iasa" si nu folosesti aceasta forma, chiar daca in zona ta se foloseste ;)

AndruscaCIM 07.10.2009 18:11:37

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171820)
Ne-am adunat ca in Miorita!

Avem urechi diferite, mie are sunt de la Bucuresti imi suna dulce, ardeleneste. No, ca nu-i bai daca unii il folosesc! :-))
Dar poate ca tie ti-ar suna dulce lucruri de la Bucuresti care pe mine ma zgarie pe ureche, cum ar fi 'ei face' sau 'ei iese'. (Nu stiu daca exista asta si in Ardeal)

Ei astea deja sunt mult prea zgaraicioase...oricat s-ar vrea ele de ' regionalisme" ;)

P.S. Mi-am adus aminte ca aflandu-ma intr-un magazin, vanzatoarea a folosit pe putin de 5-6 ori cuvantul " Altu/altafel"...vaaaaaaaai si cum ma mai manca limba dar am tacut, spre posibila disperare a viitorilor clienti carora le-a fost sa auda acest cuvant =))

LapetiteMoc 07.10.2009 18:43:41

"iasa" este o forma de conjunctiv folosita in Ardeal si Banat in locul indicativului.
Varianta conjugarii pentru "a copia" este de fapt un dublet intalnit in cazul unor verbe de conjugarea I (care au terminatia in "a"). La Iasi asa se foloseste, ce-i drept. A propos, Adrusca, la ce liceu ai terminat si in ce an?

AndruscaCIM 07.10.2009 18:52:41

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 171827)
"iasa" este o forma de conjunctiv folosita in Ardeal si Banat in locul indicativului.
Varianta conjugarii pentru "a copia" este de fapt un dublet intalnit in cazul unor verbe de conjugarea I (care au terminatia in "a"). La Iasi asa se foloseste, ce-i drept. A propos, Adrusca, la ce liceu ai terminat si in ce an?

Hmmm...Liceul de Arta, promotia 2000 ;) Why?

axios 07.10.2009 18:52:51

...

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 171811)
Daca tot veni vorba... pe mine ma deranjeaza sa aud cum folosesc unii verbul "a iesi", adica aud destul de des expresii de felul "el IASA (dintr-o incapere), "rezultatul IASA prost" -adica forma de indicativ prezent la pers III sg (sper ca am zis bine). In loc de "el iese", "rezultatul iese". Nu stiu cum e in alte parti, aici la Cluj e foooarte des folosit, chiar si printre persoane cu pretentii, ca sa zic asa.

forma asta a verbului se foloseste in cazul in care spunem "o sa iasa bine". nu cred ca suna corect "o sa iese bine". ce zici?

Fani71 07.10.2009 18:55:33

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 171829)
forma asta a verbului se foloseste in cazul in care spunem "o sa iasa bine". nu cred ca suna corect "o sa iese bine". ce zici?

Asta e forma de conjunctiv, cum spune si Lapetitemoc, greseala sau regionalismul consta in a folosi o forma de conjunctiv in locul uneia de indicativ.

LapetiteMoc 07.10.2009 18:56:11

Citat:

Monica are dreptate. In Ardeal si Banat se spune "iasa mai repede astazi", "iar nu iasa problema asta" etc ... Pentru cei din Moldova pare ciudat, dar in celelalte zone e fluent si nu li se pare ciudat. Am auzit si colegi de-ai mei folosind forma regionala in locul celei literare.

Fani71 07.10.2009 18:58:43

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171830)
Asta e forma de conjunctiv, cum spune si Lapetitemoc, greseala sau regionalismul consta in a folosi o forma de conjunctiv in locul uneia de indicativ.

Pardon, este o forma de viitor care" are ca baza conjunctivul ;-)

LapetiteMoc 07.10.2009 19:00:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 171828)
Hmmm...Liceul de Arta, promotia 2000 ;) Why?

In acel an eram prof. la Pedagogic... Ma gandeam ca poate suntem in fata unei surprize. :3:

LapetiteMoc 07.10.2009 19:15:34

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171832)
Pardon, este o forma de viitor care" are ca baza conjunctivul ;-)

Fani draga, cred ca faci o confuzie cu franceza (viitorul pe baza infinitivului, si pe acelasi criteriu si conditionalul).

"iasa" este forma de conjunctiv prezent (sa ies, sa iesi, sa iasa....). Forma de viitor in limba romana are la baza infinitivul (voi iesi, vei iesi, va iesi ...).

Vorbitorii din Ardeal si Banat folosesc forma de conjunctiv in locul celei de indicativ... In loc de "iese din casa cand vrea", acolo se foloseste "iasa din casa cand vrea".

Fani71 07.10.2009 19:35:44

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 171837)
Fani draga, cred ca faci o confuzie cu franceza (viitorul pe baza infinitivului, si pe acelasi criteriu si conditionalul).

"iasa" este forma de conjunctiv prezent (sa ies, sa iesi, sa iasa....). Forma de viitor in limba romana are la baza infinitivul (voi iesi, vei iesi, va iesi ...).

Vorbitorii din Ardeal si Banat folosesc forma de conjunctiv in locul celei de indicativ... In loc de "iese din casa cand vrea", acolo se foloseste "iasa din casa cand vrea".

Nu ma refeream la viitorul 'va iesi' care are ca baza conjunctivul, ci la viitorul de tipul 'o sa iasa', pe care il daduse ca exemplu monica.

Hm, cred ca de vina este formatia de lingvist generalist care ia limba ca sistem, deci daca vede o forma ca 'iasa' , la fel cu cea de conjunctiv, zice ca e conjunctiv (sau le numeste pe amandoua altfel), fara sa se uite la etimologie. ;-)

Acum m-am uitat intr-o gramatica (Mioara Avram) si am vazut ca si acolo zice ca se formeaza cu conjunctivul acest tip de viitor.

axios 07.10.2009 19:37:29

...

pana la urma, cele mai deranjante urechilor sunt dezacordurile...
parerea mea...

LapetiteMoc 07.10.2009 19:45:13

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 171843)
pana la urma, cele mai deranjante urechilor sunt dezacordurile...
parerea mea...

Asa este. "Este" multi care fac dezacorduri. Dar si aceasta este o forma de regionalism gramatical in Muntenia.

LapetiteMoc 07.10.2009 19:50:30

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 171842)

Acum m-am uitat intr-o gramatica (Mioara Avram) si am vazut ca si acolo zice ca se formeaza cu conjunctivul acest tip de viitor.

Acesta este viitorul popular (nu cel literar) care are ca baza conjunctivul, asa este.

monica.miholca 07.10.2009 20:56:03

Citat:

Nu, la noi se foloseste "el iasa" in loc de "el iese"- adica indicativ prezent. nu ma refer la conjunctiv. Dar no, acolo in Bucovina nu ai de unde sti.

Acum am vazut ca deja ati raspuns...

axios 07.10.2009 23:19:27

...

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 171869)
Nu, la noi se foloseste "el iasa" in loc de "el iese"- adica indicativ prezent. nu ma refer la conjunctiv. Dar no, acolo in Bucovina nu ai de unde sti.

Acum am vazut ca deja ati raspuns...

stiu... doar te tachinam...

glykys 12.10.2009 22:46:57

Ce faceti, lasati sa moara acest topic?....

AndruscaCIM 12.10.2009 23:56:11

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 173075)
Ce faceti, lasati sa moara acest topic?....

Nu, nu...dar mie personal nu mi-au fost zgaraiate urechiusele decat de aceiasi " i" in plus..hihihi "a fii" in loc de A FI ;)

Doamne ajuta!

clementia 14.10.2009 13:03:03

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 173101)
Nu, nu...dar mie personal nu mi-au fost zgaraiate urechiusele decat de aceiasi " i" in plus..hihihi "a fii" in loc de A FI ;)

Doamne ajuta!

Si io scriu cu ii , mai multi sau mai putini . Insa ma ostenesc sa-i folosesc cum trebuie. Acuma ..daca nu-mi "iasa" de fiecare data , ma iertati. Intentie am. Marea mea problema de acum vreo 4 ani: nu stiu ce-mi venii (acu asta cum se scrie?? !! ) deodata , cum ca iti sau isi se scriu cu cratima .Dar greu mi-am revenit ca-mi scapa mereu liniuta in timpul scrisului desi stiam forma corecta , dupa ce am fost corectata !

Am citit cu o pagina doua in urma despre dulcele no, din ardeal si e multi ,de la Bucuresti. Intradevar suna prost ptr mine ca ardelenca , dar la fel de prost suna si no ! O corectez mereu pe fiica mea cand il foloseste daaar mi-e greu mie uneori sincer sa ma abtin ,din cauza rutinei. Atat suntem de rutinati cu no-ul asta ca-ti scapa fara sa doresti.

AndruscaCIM 14.10.2009 13:34:17

Citat:

În prealabil postat de clementia (Post 173460)
Si io scriu cu ii , mai multi sau mai putini . Insa ma ostenesc sa-i folosesc cum trebuie. Acuma ..daca nu-mi "iasa" de fiecare data , ma iertati. Intentie am. Marea mea problema de acum vreo 4 ani: nu stiu ce-mi venii (acu asta cum se scrie?? !! ) deodata , cum ca iti sau isi se scriu cu cratima .Dar greu mi-am revenit ca-mi scapa mereu liniuta in timpul scrisului desi stiam forma corecta , dupa ce am fost corectata !

Am citit cu o pagina doua in urma despre dulcele no, din ardeal si e multi ,de la Bucuresti. Intradevar suna prost ptr mine ca ardelenca , dar la fel de prost suna si no ! O corectez mereu pe fiica mea cand il foloseste daaar mi-e greu mie uneori sincer sa ma abtin ,din cauza rutinei. Atat suntem de rutinati cu no-ul asta ca-ti scapa fara sa doresti.

Esti o scumpa! Nu e vorba ca ar trebui sa ceara scuze cineva altcuiva in cazurile astea...problema este legata de faptul ca uneori putem citi ceva si sa nu intelegem exact ce a vrut sa spuna persoana din cauza "iii-lor" in plus sau in minus. Intr-adevar nu este o greseala grava...dar exista posibilitatea sa nu ne facem intelesi din cauza acestor greseli, mai mici sau mai mari.

La voi o fi "no"...dar la noi in Moldova exista "oleaca" de exemplu...sau vocala " e" de la sfarsitul cuvintelor poate devini "i" in pronuntie..ceea ce iarasi nu suna bine deloc si de aici si ironiile la adresa moldovenilor ;). In fine...eu intr-un fel am constatat ca exista mai mult probleme legate de pronuntie in Moldova, dar greselile gramaticale nu prea fac parte din dialectul nostru.

In concluzie, cu totii avem cate ceva de corectat pe undeva...;)

clementia 14.10.2009 16:20:47

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 173464)

La voi o fi "no"...dar la noi in Moldova exista "oleaca" de exemplu...sau vocala " e" de la sfarsitul cuvintelor poate devini "i" in pronuntie..ceea ce iarasi nu suna bine deloc si de aici si ironiile la adresa moldovenilor ;). In fine...eu intr-un fel am constatat ca exista mai mult probleme legate de pronuntie in Moldova, dar greselile gramaticale nu prea fac parte din dialectul nostru.

In concluzie, cu totii avem cate ceva de corectat pe undeva...;)

Deci in concluzie : tot cu "ii " iesti probliema ! ;) Uiti ca sa-ti fac pi plac matali si sa zic ca pi la voi eu am sa scriu oleaca cu i . (este o gluma , sper ca se intelege)
PS eu de ce nu am emoticoane?

AndruscaCIM 14.10.2009 16:37:10

Citat:

În prealabil postat de clementia (Post 173515)
Deci in concluzie : tot cu "ii " iesti probliema ! ;) Uiti ca sa-ti fac pi plac matali si sa zic ca pi la voi eu am sa scriu oleaca cu i . (este o gluma , sper ca se intelege)
PS eu de ce nu am emoticoane?

Hahaha...da, ar fi o problema sa zicem...desi nu am spus ca eu vorbesc neaparat cu iiii...bini, tini =))

Nici eu nu prea am emoticoane, decat pe cel care face din ochi...in rest nu inteleg de ce nu am o gama mai variata!

MarinaAlca 14.10.2009 18:44:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 173518)

Nici eu nu prea am emoticoane, decat pe cel care face din ochi...in rest nu inteleg de ce nu am o gama mai variata!

Bine ca s-a elucidat misterul... chiar incepusem sa-mi fac griji vazand cat de des folosesti numai pe ochiosul cel albastru... credeam ca ai probleme la unul dintre ochi si ma pregateam sa iti recomand un ORL-ist:35::11:
PS.Si ca sa nu fiu off topic, sa stii ca si eu am prostul obicei de a darui, cu generozitate, puncte de suspensie in text.:6:

clementia 14.10.2009 19:42:07

marina anca

Ne dezvalui secretul? de unde ai totusi asa o gama variata de emoticoane? Sau nu am activat-o noi?

LapetiteMoc 14.10.2009 21:41:40

Citat:

În prealabil postat de clementia (Post 173546)
... dezvalui secretul? ... asa o gama variata de emoticoane? Sau nu am activat-o noi?

La inceput nu aveam figurinele acestea:29:. M-am adresat administratorului :77:si s-a rezolvat:41::69:.

glykys 14.10.2009 22:38:33

Iata aici o lista cu combinatiile de taste pentru emoticoane, insa nu imi iese nici mie:
http://www.ymlover.ro/lista-cu-emoticoane/

AndruscaCIM 14.10.2009 23:32:48

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 173535)
Bine ca s-a elucidat misterul... chiar incepusem sa-mi fac griji vazand cat de des folosesti numai pe ochiosul cel albastru... credeam ca ai probleme la unul dintre ochi si ma pregateam sa iti recomand un ORL-ist:35::11:
PS.Si ca sa nu fiu off topic, sa stii ca si eu am prostul obicei de a darui, cu generozitate, puncte de suspensie in text.:6:

Foloseam eu mai multe, daca stiam cum. Prost obicei, de altfel...incerc sa renunt si la asta ca si la punctele de suspensie, ca prea ma critica sotul pentru faptul ca le folosesc foaaarte des :(.

MarinaAlca 15.10.2009 00:24:38

Nu am facut nimic special ptr a le avea.. pur si simplu sunt in lista mea de emoticoane

MarinaAlca 15.10.2009 00:30:48

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 173598)
Foloseam eu mai multe, daca stiam cum. Prost obicei, de altfel...incerc sa renunt si la asta ca si la punctele de suspensie, ca prea ma critica sotul pentru faptul ca le folosesc foaaarte des :(.

Dar vad ca il mai ai si pe uratul cel mov!
Folosirea emoticoanelor nu mi se pare chiar un prost narav... si asta tocmai ptr ca fiind intr-un spatiu virtual, in care nu stim aproape nimic unul despre celalat, emoticoanele sunt (in opinia mea) de un mare ajutor ptr a reda starea de spirit ce ne-a insotit atunci cand am postat ideea.Uite, un mic exemplu: s-a intamplat de cateva ori, prin nefolosirea emoticoanelor, un text sa fie inteles ca ironie(insulta) pe cand in realitate el era doar o simpla glumitza facuta ptr a descreti fruntile.

glykys 15.10.2009 11:22:11

Asa este, foarte bune emoticoanele astea:41:... cum s-o spune corect, emoticoane sau emoticonuri? :7:

AndruscaCIM 15.10.2009 12:44:38

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 173607)
Dar vad ca il mai ai si pe uratul cel mov!
Folosirea emoticoanelor nu mi se pare chiar un prost narav... si asta tocmai ptr ca fiind intr-un spatiu virtual, in care nu stim aproape nimic unul despre celalat, emoticoanele sunt (in opinia mea) de un mare ajutor ptr a reda starea de spirit ce ne-a insotit atunci cand am postat ideea.Uite, un mic exemplu: s-a intamplat de cateva ori, prin nefolosirea emoticoanelor, un text sa fie inteles ca ironie(insulta) pe cand in realitate el era doar o simpla glumitza facuta ptr a descreti fruntile.

Da, ai dreptate :).
Asta e, numai astia mov sunt activati la mine cred...desi eu as folosi cu preponderenta emoticoanele vesele, dar uite ca nu am parte de ele aici, desi eu in realitatea rad foarte muuuult.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:38:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.