![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
LapetiteMoc, nvm inseamna nu mai conteaza. O prescurtare a cuvantului din Engleza: nevermind
|
Citat:
E adevarat ca mai sunt si cei care lucreaza cu demoni si altele,dar aceia vor plati pentru ce fac. |
Citat:
ps : spre exemplu un (frate ) preot calugar{ tin sa precizez ca eu le zic frati pentru ca si ei imi zic mie sora si au ajutat cum au putut in drumul meu ,eu aud sfaturile lor mereu cand sunt in primejdie } mi-a spus ca pe fratele meu natural il pot salva doar lacrimile de mama sub patrafir ...Si sa mai spun ca si eu simt ceva negativ la fratele meu si insensibilitate ca in acest an in ceea ce ma priveste nu am vazut la el,cu siguranta suferinta lui difera de a mea ,eu am gasit un refugiu ,el nu ! si nici nu vrea sa auda de Biserica>>> de parca Biserica iar face ceva rau... |
am avut parte de o intimplare asemanatoare cu cea descrisa la incepul acestui topic.
o femeie m-a abordat pe neasteptate si mi-a cerut sa se uite in palma mea,i-am dat-o caci m-a imboldit curiozitatea. mi-a spus lucruri adevarate,dar si o mare minciuna,ca peste 2 ani voi avea parte de o minune si voi scapa de boala pe care o am,au trecut 9 de atunci si minunea nu s-a intimplat. prefer sa fiu sceptica in fata acestor necunoscuti si sa nu-mi mai fac iluzii desarte. :( |
Citat:
dar mai sunt si pers care se nasc cu o clarviziune dar nu inseamna ca e mare sau ca e mereu ..in unele circumstante se stiu anumite lucruri Doamne ajuta! |
in primul rand a fost o needucata,cum isi permite sa iti spuna viitorul fara ca tu sa-i ceri asta?
|
Citat:
|
Diavolul NU stie viitorul. El incearca sa ghiceasca privind prezentul si facand analogie cu viitorul, insa NUMAI DUMNEZEU stie viitorul si cei carora El binevoieste sa le transmita o mica parte din acesta. Insa clarvazatorii lucreaza cu diavolul, doar sfintii, ascultand de Biserica si in cadrul Bisericii au fost luminati de Dumnezeu sa stie mici franturi din viitor.
|
Citat:
De unde, de ce,cum li se intampla...nu stiu.Eu zic, ca simpli muritori pacatosi ce suntem, ca aceasta problema ne depaseste...Poate nu e bine sa fim asa extremisti, sa judecam...si cine are acest dar, acela ar fi cel mai nimerit sa comenteze acest fenomen..... |
Citat:
|
Citat:
|
[quote=onyx235;172652]Acum cateva zile, o persoana, s-a uitat la o poza de-a mea si a inceput sa imi zica niste lucruri pe care nu avea de unde sa le stie despre mine...La fel si cu alta prietena de-a mea.
M-am speriat initial, am crezut ca e ghicitoare..vrajitoare sau mai stiu eu ce specie de genul asta...Ea mi-a zis ca nu, ca doar are darul inaintevederii si atat... Ca se numeste clarvazatoare Stau eu si ma intreb, oare Dumnezeu da acest dar oricui? Nu cumva e o forma de inselaciune a diavolului?[/QUOTE Dumnezeu lucreaza prin oameni ,si poate acea femeie are credinta mare si Dumnezeu i-a dat acest dar . |
Daca noi reusim sa vedem care sunt punctele slabe ale celor de langa noi, oare diavolul nu reuseste sa vada cu mult mai mult decat vedem noi? Cu siguranta ca da. Si aici ataca spre caderea noastra. Dar asa cum spunem pe alt topic, nu stiinta diavolului trebuie sa ne aduca temere, caci Dumnezeu nu-i permite sa ne ispiteasca mai mult decat putem duce, ci lipsa unirii noastre cu Dumnezeu.
|
Citat:
|
Citat:
|
Sa nu uitam ca si paintele Arsenie Boca avea darul inainte-vederii si al cunoasterii gandurilor oamenilor... si era dar de la Dumnezeu. :)
|
Parerea mea. Exista doua categorii.
1.Clarvazatori.Sigur exista.Nu stim de unde le vine acesta putere de a spune ce se intampla in viitor.Am cunoscut o clarvazatoare care spunea ca face si calatorii in astral, vorbea si de alte vietuitoare ale planetei,serpilieni,etc si mai spunea ca mereu suntem inconjurati de entitati luminoase sau din planul astral inferior. Zicea ca intr-o incapere daca esti singur, defapt nu esti singur.Mai exista cateva entitati cu tine.Teoria era ca entitatile sunt luminoase sau nu in functie de ceea ce tu chemi prin ganduri,atitudine,etc.Nu stiu de unde are aceasta putere si nu am sa stiu vreodata exact.Pot presupune doar.Parintele Cleopa spunea sa ne ferim de clarvazatori ca au vedenii si viziuni de la diavol.
2. INAINTEVAZATORI CU DUHUL,care sunt cu totul altceva, sunt calugarii care au capatat de la Dumnezeu darul de a vedea lucrurile inaintea implinirii lor.Ceea ce e un mare har pe care il avea si parintele Arsenie Boca si parintele Teofil (Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul) . |
Cred ca fiecare dintre noi a avut la inceput acest potential si nu ma refer la un "inceput" antic, ci la unul real al vietii curate si neintinate. Cati dintre noi nu am trait macar o data in viata, propria anticipare a unor evenimente, cand in minte ni se derula un film ce urma sa se petreaca intr-o anumita zi? Nu implinisem 17 ani cand am avut o astfel de experienta si cand puteam sa jur ca totul se va petrece intocmai cu acea "vizualizare".
Timpul a trecut, iar eu nu am constientizat atunci acel potential. Incet-incet, am descoperit lumea pacatului, iar harul acela nu mai venea decat sporadic, dar nu ca o anticipare a vreunui eveniment, ci mi se intampla sa spun cuiva fara sa-mi dau seama de ce si cum, ziua si luna in care este nascut/a, fara sa fi cunoscut vreodata acea persoana. Iar asta de foarte multe ori in decursul anilor. Sunt convins ca exista multi clarvazatori despre care nu stim nimic, fiindca au inteles ca acest har nu trebuie sa fie popularizat si speculat. Omul este tentat sa cerceteze viitorul si cum aude de cineva cu un astfel de har, da fuga sa afle ceea ce Dumnezeu nu vrea sa dezvaluie. Cred cu tarie ca, o viata traita in curatenie si nevinovatie, este ca o carte de credit in alb, din partea lui Dumnezeu si ca cel putin teoretic, poti avea orice iti doresti. Dar ce-ti mai poti dori cand Dumnezeu iti umple toate golurile? Literatura recent aparuta speculeaza ideea ca viitorul de dupa 2012 va aduce omenirii si o schimbare la nivel de constiinta, astfel incat, cei ce vor accepta schimbarea vor fi inzestrati cu multe dintre aceste trasaturi ce astazi sunt considerate paranormale. Cert este ca suntem contemporani cu evenimente ce depasesc puterea noastra de imaginatie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Singurul lucru pe care poti sa-l faci in momentul de fata este sa incerci sa uiti episodul si sa mergi la duhovnicul tau si sa-i spui ca te-a marcat acel moment si probabil iti va da niste rugaciuni ca sa scapi de ganduri. Consider ca acea persoana nu avea nici un dar dumnezeiesc, ci de alta natura...
|
Nu este de la diavol(parerea mea)
Buna tuturor.
Parerea mea este ca acest dar il avem cu totii cand ne nastem si il simtim pana pe la varsta de 10-14 ani.Copii pot vedea lucruri si pot vb cu ingeri si au legatura directa la Dumnezeu.Acest dar se pierde cu timpul din cauza preconceptiilor din familie si societate.Eu cred cu tarie ca Bunul Dumnezeu nu face diferenta intre fii si ficele Lui si ne da tot ce ne trbuie atunci cand ne nastem pentru ca El sa-si faca lucrarea prin noi.Nu trebuie luat ca un lucru rau,poate Dumnezeu a vrut sa-ti transmita un mesaj sau sa-ti arate ca exista si altceva care e departe de logica si ratiunea noastra.Dumnezeu lucreaza prin noi toti si daca tot ce vine de la El este pus la indoiala si ne lasam condusi de frica atunci cum sa mai lucreze prin noi? Lasa-te condusa de fiinta ta interioara ,caci ea e cea adevarata, facuta dupa chipul si asemanarea Lui si vei gasi raspunsul.Atunci cand Il iubesti DUMNEZEU cu toata fiinta ta neconditionat nu te vei mai speria pentru ca simti ca Dumnezeu este intr-adevar ATOTPUTERNIC si diavolul nu are nici o putere asupra ta.Parerea mea e ca a fost un mesaj divin,poate aveai nevoie de o dovada pentru ceva,poate e o incercare pentru tine "Ce sa fac ?sa cred sau nu cred,ce anume ma domina ?credinta oarba in El sau indoiala."Asculta-ti inima ,ca acolo gasesti raspunsul adevarat si ai incredere in raspuns.Da-i voie lui Dumnezeu sa lucreze prin tine ,nu-I inchide portile pentru ca ti-e frica.Va pup dulce pe toti |
Citat:
Omul impatimit se poate pacali, de aceea trebuie sa alerge la cei inaintati duhovniceste pentru a lua sfat. Acestia au discernamant, stiind sa deosebeasca duhurile. Se spune in Pateric ca "oarecari frati s-au dus la avva Antonie, ca sa-i vesteasca lui nalucirile pe care le vedeau si sa se invete de la dansul, de sunt adevarate, sau de la draci. Si aveau ei un magar si a murit pe cale. Deci, dupa ce au venit la batranul, apucand el mai inainte, le-a zis lor : cum a murit magarul pe cale ? Au zis lui : de unde stii, avvo ? Iar el le-a zis lor : dracii mi-au aratat. Si ei au zis lui : noi pentru aceasta am venit sa te intrebam, ca vedem naluciri si de multe ori se fac adevarate; nu cumva ne inselam ? Si i-a incredintat pe ei batranul din pilda magarului, ca de la draci sunt." |
Desigur ca exista clarvedere si sunt destui oameni dotati in aceasta directie...Trebuie avuta grija insa ca sunt si sarlatani...Un clarvazator autentic, nu se bate in piept cu darul sau, nici nu apare la "n" emisiuni televizate si mai ales nu pretinde sume de bani exorbitante....Sunt greu de gasit clarvazatorii reali....Doamne ajuta!
|
Ca sa deosebim un clarvazator de un om duhovnicesc cu darul inainte-vederii trebuie sa avem noi insine darul discernamantului. Exista si duh pitonicesc, caci daca n-ar fi nu s-ar povesti...
Cei care ghicesc viitorul cu ajutorul duhului pitonicesc de obicei vor sa-si innobileze preocuparile. Ei sustin ca au ,,darul'' de a ghici, dar nu spun ca acest ,,dar'' il au de la diavol. Astfel, omul ajunge sa se minuneze de falsele minuni facute cu puterea celui rau. Se seamana astfel confuzie. Grav este ca omul ajunge sa se indoiasca apoi de darul inainte-vederii, care este un dar al Duhului Sfant. Vrajitoarea nu ne cere nici pocainta, nici post, nici rugaciune, ne spune tot ce vrem sa auzim, pentru bani! Pe cand un sihastru ne poate pretinde si noua sa ne corectam, ne spune ce ne este de folos pentru mantuire sau pentru rezolvarea unei probleme si atat. Fara a ne pretinde nimic. Fara sa-si faca reclame in ziare. Pustnicul se fereste de prilejuri de a cadea in mandrie, iar cand face cunoscuta o descoperire dumnezeiasca referitoare la un aspect al realitatii, o face cu smerenie. Unele probleme pe care le avem pot fi din vina noastra, iar cel cu darul inainte-vederii nu ne maguleste orgoliul, ci ne spune verde-n fata ce patimi sufletesti avem si cum sa luptam cu acestea. |
Să fugim de vedenii
<< [...]Fericit este sufletul care și-a dat seama că este pe deplin nevrednic de Dumnezeu, care s-a judecat ca ticălos și păcătos! Un astfel de suflet se află pe calea mântuirii; în el nu mai este amăgirea de sine.
Să nu căutăm îndulcire sau vedenii, căci suntem păcătoși, nevrednici de bucurii și vederi duhovnicești, incapabili de ele din pricina omului vechi care viețuiește în noi. Și când vom cunoaște starea noastră căzută, să stăm cu duhul înaintea Domnului Iisus Hristos, ca oarecând ceata leproșilor, orbilor, surzilor, șchiopilor, slăbănogilor, demonizaților. Și să strigăm, cu plâns puternic și lacrimi izvorâte din sărăcia duhului nostru, din străpungerea inimii pentru păcătoșenia noastră. Și strigătul nostru din rărunchi, pentru care nu găsim cuvinte pe măsură, să se înveștmânteze în rugăciunea cu puține cuvinte, dar plină de minunat folos: "Doamne IisuseHristoase, miluiește-mă pe mine, păcătosul!".[...] >> (Sfântul Ignatie Briancianinov) |
Citat:
Draga mea, atentie la afirmatii...Clarvederea poate fi un dar...Se nasc copii cu acest dar...poti tu jura ca acestia ar avea pe "ghiavol" in ei? Sa fim seriosi...Unii dintre noi au acest dar, insa precum scriam, cei autentici sunt rari si nu isi tipa-n gura mare ...."puterile"...Sa nu uitam ca Domnul lucreaza prin oameni, deci dc sa contestam putintele unora? Doar pt unii nu pot accepta ceva ce nu inteleg, sau nu poseda? Asta tine de un aspect ce nu vreau sa-l numesc acum... |
Citat:
|
Citat:
|
chiar exista oameni cu har lasati de dz
Sunt oameni si oameni in lume indiferent cat de mult ne agitam aici ca nu exista clarvazatori adevarati intradevar exista chiar daca nu sunt multi si dam de ei rar dar exista.asa cum exista preoti buni si preoti rai asa cum exista doctori buni si doctori care isi uita obiectele prin noi tot asa exista clarvazatori buni si asa zisi clarvazatori care nu stiu ce sa mai faca sa castige bani.in fine important este ca asa cum binele exista categoric exista si raul.ca drept urmare cand avem o problema la care nu gasim rezolvare nu consider ca e un pacat sa apelam la cineva ptr a o rezolva mai exact clarvazatori.dumnezeu ia lasat pe pamant pentru a ne ajuta niciodata nu coboara dz pe pamant sa ne rezolve problemele ci ne ajuta prin alti oameni.ca drept urmare daca suferi de o boala si tre sa fi operat nu astepti sa te opereze dz...dar totusi te duci la doctor si te rogi la Dz sa iti reuseasca operatia.eu sincer am apelat de mai multe ori la clarvazatori si am fos dezamagita pentru o problema de familie ,asta nu m-a oprit sa cred ca nu tre sa imi rezolv problema si tre sa ma uit la sora mea vaduva in urma unui accident cum innebuneste pe zi ce trece mai mult.pana la urma dumnezeu ma ajutat si am nimerit la Dna Denisa.Mi-a vindecat sora si mai mult decat atat ia prezis si viitorul ca se va casatorii dinnou si va avea 2 copii frumosi.de casatorit sa casatorit si a nascut luna trecuta si un print de copil....speram viitorul copil sa fie o fetita.IMPORTANT nu judecati pe toata lumea datorita unuia si nu va pierdeti speranta daca nimeriti gresit.Bate si ti se va deschide,cauta si vei gasii...asa cum si eu am gasito pe dna Denisa.Cine doreste o poate contacta 0721777174.Sanatate multa si numai bine tuturor!
|
Citat:
|
Citat:
Omul nu are nevoie de "clarvazatori". Tinand cont ca scopul este mantuirea nu imi este util sa stiu ce se va intampla sau sa imi spuna cineva ce sa fac astfel incat sa fie bine (si poate ne gandim si ce presupune binele in acest context). Dar prin absurd daca ar fi asa, "darul" acesta s-ar gasi in Biserica nu in locuri uitate de Dumnezeu, cu servicii contracost prestate de oameni care nu au legatura cu Biserica si care folosesc "instrumente", cum ar fi aghiasma, ale celor care ii acuza de sarlatanism. |
Imi trebuie si mie cineva care stie sa scoata argintul - s-a scumpit asa de tare ca e periculos sa-l port in mine.
Poate dna denisa ? :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:33:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.