Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   e pacat sa asculti parazitii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7387)

WhiteChakra 30.08.2011 15:38:20

Chiar daca imi plac Parazitii, realizez ca muzica e un instrument foarte eficient de manipulare in masa (chiar daca artistii care iti plac si ii asculti nu au nicio intentie sa te manipuleze pe tine), deci e bine sa asculti, insa in acelasi timp trebuie sa ramai cu picioarele pe pamant.

Pr. Gheorghe 31.08.2011 08:37:41

"e pacat sa asculti parazitii?"

De ce să asculți paraziți(i), când poți să asculți "muzică"?

WhiteChakra 31.08.2011 15:54:17

Hip hop-ul nu se asculta, se simte. Cu tot respectul, nu poti critica ce nu intelegi.

Adriana-Simona 31.08.2011 16:20:41

Nu l-as incadra la pacat, atat timp cat e doar vorba de a auzi/asculta o melodie, insa fara ca ea sa ajunga sa influenteze sau sa domine. Atunci cand insa devine litera de lege devine o problema.
Intradevar lumea e destul de mizera, asa cum o descriu in versuri. Dar daca ajungi sa crezi doar asta, atunci riscul de a cadea in deznadejde e mare, si acolo deja, da, cadem in latura pacatului (pacat= despartire de Dumnezeu).
Este multa lume rea, dar suficient de multa buna, si poate fi facuta si mai buna prin propriul exemplu.
E bine sa fim realisti, dar sa ne tinem credinta tare, ca nu vom fi parasiti si e loc si de mai bine.

Altair 31.08.2011 16:27:40

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 395304)
De ce să asculți paraziți(i), când poți să asculți "muzică"?

Ma asteptam sa gasesc muzica, cand am dat click, dar a fost o capcana.

N.Priceputu 31.08.2011 16:30:53

Link-ul duce la un capitol din Epistolele Sf. Pavel. Însă era evidențiat un verset: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

Altair 31.08.2011 16:37:40

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395451)
Link-ul duce la un capitol din Epistolele Sf. Pavel. Însă era evidențiat un verset: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

Fa-le sa rimeze macar ;)

crestinOrtodoxa 31.08.2011 18:54:36

Citat:

În prealabil postat de mcsquared (Post 175695)
Cred ca stiti formatia romaneasca Parazitii, si in principal versurile melodiilor lor.
Este considerat pacat daca asculti asa ceva?

eu cred ca da. e pacat.

injura in rime si fac misto de absolut orice, bun sau rau, nu conteaza. E usor sa fii sarcastic, ei duc nesimtirea si sarcasmul la limitele maxime ...

expresia unei generatii frustrate, asta sunt "parazitii". Pe sistemul "ne aparam de depresii prin nesimtire si sarcasm".

laviniu 31.08.2011 18:56:48

Exista o vorba care nu este deplasata: spune-mi ce muzica asculti, ca sa iti spun ce fel de om esti ! Numai bine!

crestinOrtodoxa 31.08.2011 18:57:11

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395451)
„Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

pe de alta parte, iti este ingaduit si sa asculti minciuni, nu? Totusi stim ca daca o minciuna iti este repetata suficient de des ajungi sa o crezi adevar.
Eu cred ca odata ce identifici minciuna sa incetezi s-o asculti. Nu poti sa tii carbuni in bratze fara sa te murdaresti...

laviniu 31.08.2011 19:02:07

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 395496)
pe de alta parte, iti este ingaduit si sa asculti minciuni, nu? Totusi stim ca daca o minciuna iti este repetata suficient de des ajungi sa o crezi adevar.
Eu cred ca odata ce identifici minciuna sa incetezi s-o asculti. Nu poti sa tii carbuni in bratze fara sa te murdaresti...

Perfect adevarat , draga domnita! Numai bine!

crestinOrtodoxa 31.08.2011 19:06:07

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 176128)
...aia-s BUG Mafia... :)

:)) sunt hilari. bine ca nu mai canta :=))

canta despre un biet cartier de parca ar fi centrul coruptiei si mafiei mondiale :)))))

nu e nimic p-acolo, e doar un cartier.

toata muzica bug mafie e contruita in jurul mafiei imaginare din Pantelimon, cartierul mafiotilor, la cum canta te astepti sa vezi lume impuscandu-se pe strada, smog ca in vechea anglie, copii de 10-11 ani tragand pe nas pe la coltzuri, betivi si hotzi de n-ai loc sa arunci un ac...
Nu-s sanatosi la cap. Tragic e ca e lume care chiar crede asa ceva,

"respekt pt cartierul meu Pantelimounnn... m-a invatzat sa rezist- sa nu mor! gye" poate sa sune mai stupid de atat? cat de spalat pe creier sa fii sa asculti asa ceva?...

WhiteChakra 31.08.2011 19:55:34

N-aveti de unde sa stiti daca nu ati trait ca ei.. si mafia inca (,) canta, trebuie sa scoata album. Oricum, cat de spalat pe creier trebuie sa fi sa asculti Inna sau Dan Balan ? Aia e muzica ? Pune 2-3 cuvinte pe un beat comercial si toata lumea innebuneste, nu inteleg. Hip hop-ul e arta, Cedry2k e dovada pura al acestui fapt, un geniu liric, un adevarat poet contemporan si crestin convins.

Cedry2k - Neprevazutul

Cand batranul sau tata in chinuri murea,
Harpagon privindu-l cazu pe ganduri,
Si ingrijorat si agitat se tot intreba:
„Oare or fi in pod destule scanduri?”
Isi zice Celimena bucuroasa:
„Nu e normal sa am inima curata
Pe cat sunt de frumoasa?”
Inima ei arsa! Prajindu-se inca in iad la foc infinit de pucioasa
Stiu un emcee, e monument de prostie,
Convins si el ca scrie filozofie.
Se da destept ca-i ateu,
Ma ia cu tampenii mereu gen „Arata-mi-l tu pe Dumnezeu!”.
Da' dintre toti cel mai bine-l stiu pe unu'
Care seamana cu mine si nu-si alege drumu’.
Fa un cui, bre, ca ma las de maine,
Da' pana una-alta hai sa ne mai dregem cu unu'!
Timp in care ceasul ingana: "Degeaba-l mai avertizezi,
Nu vezi si tu, ma, cat de orb, surd si trecator e omul?
Ca un zid vechi pe care insectele-l farama si-l darama…"
La urma vine unu’ sarcastic cu tupeu fantastic:

„V-amintiti - spun eu - ca l-ati negat zilnic pe Dumnezeu?
Idolatrizand chipul meu, beti morti din vinul meu!
In sufletele voastre mi-ati facut altar,
M-ati si pupat in cur, ca asta va e firea
Ma stii? Sunt Satana, cu rasul de barbar
Enorm si invalid ca insasi omenirea
Cum sa credeti, bai uratilor mascati,
Ca-l pacaliti pe maestru cu asa o farsa proasta?
Si cum sa sperati c-o sa va cumparati
Un loc in rai cu averea voastra fabuloasa?
E rasplata vanatorului batran
Ce se-ascunde-n ceata pana-nhata prada-n viata
Prin marile tenebre am sa va duc in zbor
Acolo unde toata bucuria va-ngheata
Prin marile tenebre, prin muntii fara creasta
Imi croiesc drum prin cenusa voastra!
Gonesc spre un palat cat mine de mare si de grotesc
Facut pe temelia pacatului omenesc.
Si-n el mi-am pus mandria, faima, istoria...”

In acest timp, pe deal, un inger suna gloria
Acelor care refuza sa piarda credinta;
Si cad in genunchi simtind din plin umilinta:
"Doamne, iti multumesc ca ma lasi sa simt durere caci calea e cainta
Si vazand ca viata mea e-n mainile Tale simt cum prind putere in toata fiinta,
Implineasca-Ti-se vointa!"
Trompeta o umple dulce cu sunetele ei calde
Apusul acestui cules de vie sfanta
Si vocea ei urca spre cer si incanta
Pe toti acei a caror lauda o canta…

Cedry2k - Cuvintecevindeca

Si viata nu-i roz, si ea-i o t****-n mov,
cand Dïavolu' te pune la-ncercare, ca pe Iov.

Haarp Cord - Dragoste sau frica

N-am trait in secolu’ intai
Da’ inca aud ecou’ vocii lui Iisus vorbind de dragoste fratilor lui.
Doua milenii mai tarziu vad bancheri si politicieni
Imprastiind frica si neincredere intre cetateni

(Cedry2k)

Ca totu-i dualist, vom salva iubirea din haul ei hedonist
Si-o vom transforma intr-o arma impotriva lui Antichrist

(Sisu Tudor)

Dragoste sau frica? Aha…
Asta indica emotii complexe la ambele sexe
Constiinta crestina cu frica de cel
Care ne-a creat din dragoste universala,
Praf de stele si-a suflat, Ziditorul
Si-a facut omu’ Decaderea somnul
Izgonirea din Eden a vrut Domnul
Raul si cu binele, Liberul Arbitru
Libertatea ta morala, mantuirea, stii tu.
In drum doar idoli din aur, bivoli,
Secte, discipoli, te rog fa un ????.
Masonii controleaza mecanismu’ superstitiei,
Religiei, Babilonu’ ne intra in traditie!
Vechiul Testament – destul de coerent
Chivotul Legii, Decalogul, Iesirea din Egipt
Legea Talionului si Moise
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte
Noul Testament se leaga prea perfect:
Legea iubirii, legile firii…
Blandetea privirii si nobletea gandirii
Vine din Nazaret speranta omenirii:
Iisus Hristos, dragoste, frica, indepartare
Iisus Hristos, dragoste, frica, instrainare
Din Dumnezeul Tata, nascut nu facut
Si a inviat cu moarte, pe moarte calcand!

(Dragonu AK47)

..si multe alte pasaje biblice..

NeInocentiu 31.08.2011 20:06:13

Dedic refrenul:
http://www.youtube.com/watch?v=x6VgBAcKqKQ
Are doar o singura dracuitura (pentru o formatie ca BUG mafia este ceva).

WhiteChakra 31.08.2011 20:08:01

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 395525)
Dedic refrenul:
http://www.youtube.com/watch?v=x6VgBAcKqKQ
Are doar o singura dracuitura (pentru o formatie ca BUG mafia este ceva).

Asta-i tata, arta pura, multi oameni se regasesc in astfel de versuri. :)

laviniu 31.08.2011 20:08:49

Chiar suportati sa ascultati o asa muzica?E pierdere de vreme, credeti-ma!

WhiteChakra 31.08.2011 20:10:44

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 395527)
E pierdere de vreme, credeti-ma!

De ce ? Si ce fel de muzica recomanzi in schimb ? :)

laviniu 31.08.2011 20:12:56

Citat:

În prealabil postat de WhiteChakra (Post 395528)
De ce ? Si ce fel de muzica recomanzi in schimb ? :)

Scuza-ma, eu nu sunt in masura sa recomand, dar imi exprim opinia vizavi de muzica in discutie! Eu unul ascult complet altceva, asta sigur in functie de starea mea din acel moment! Numai bine!

crestinOrtodoxa 31.08.2011 20:17:20

:)) cedryk asta s-a lovit la cap cred de s-a apucat de de-astea. Sau doar ca sa atraga atentia... si de ar avea intentii bune, nu-i tocmai cel mai nimerit mod de a transmite toate astea... parerea mea. Si-n plus, e nasol sa transmiti mesaje despre Dumnezeu si sa dai exemple din Biblie vorbind VULGAR. Se impleteste mesajul cu vulgaritatea in mintea celui ce asculta, alterand mesajul si scopul lui. Parerea mea...

P.S.-eu ascult muzica clasica(moderna),muzica baroc (cel mai mult) si muzica bisericeasca/bizantina.

Dar decat hip hop, daca n-as avea alta alternativa, sigur as prefera nu numai Dan Balan sau Inna, as fi in stare sa ascult si manele, scuza-ma dar mai bine aud "of viata mea, of inima mea, ma scald in bani ca-s piscina, nevasta-mea-i nebuna, suntem 2 briliante, vreau sa-mi impart viatza cu tine,tu romanca eu tigan, vagabontul vietii mele, buzele tale doua petale, nu vreau banii tai nu sunt pe interes",etc.decat sa aud injuraturi de partile anatomice si alte chestii "secundare,perisabile" pe un ritm din care transpare rebeliune si ura.

WhiteChakra 31.08.2011 20:23:46

Fiecare cu ce-i place pan' la urma.

Deliric 1 - Negru
http://www.youtube.com/watch?v=h6tnI...eature=related

Ignorand tonul agresiv care sugereaza frustrarea, deznadejdea protagonistului, spuneti-mi ceva ce NU este adevarat in melodie.

crestinOrtodoxa 31.08.2011 20:28:05

scuza-ma, cand am auzit "cu flegme pe buze", i-am pus pauza si am inchis :D

WhiteChakra 31.08.2011 20:34:04

:))

Te-ai pus pe cruce de fraier Isuse
Că oamenii-s tot muci cu febra si tuse
Cu flegme pe buze, cu temeri și scuze
Cu germeni în spuse, cu cer negru-n cuget
El discerne cu fulger, digeră cu ulcer
Și disperă când nu e cel ce din sfere să urce
Da’ îngerii au cancer la aripi și-acum zboară-n jos
Da nu-s îngeri au cange e totu’ pe dos
Pământu-i frumos, verde, l-a pictat Tactu’ ca blegu
Dacă-l facea gri, poate nu vedeam jegul
Poate nu vedeam negru din orice respir
Poate nu-mi lipsea muzica din textul lu’ Shakespeare
Da-s toți surdo-muți, creștini urâți
Pășind pe spini desculți, copii născuți cărunți
Cerșind cu jind la adulți, scăpând suspini să-i cruți
Să-i uiți, să nu-i aduci în lumea asta de ciuți
Suntem deja prea mulți…

Tatăl nostru care ești în Ceruri
Am uitat Numele Tău, am ucis Împărăția Ta
Fără voia ta, ceru-i negru, așa-i si pe Pământ,
Pâinea noastră cea de toate zilele, ne batem pe ea astăzi
Și toți profită de greșelile noastre, și nici noi nu iertăm greșiților noștri
Și ne ducem cu toții în ispită, căci din noi izvorăște ce-i rău.
Amin!

Ai cuie-n mâini de fraier Isuse
Și tu ne găsești scuze
În curând o să plouă cu obuze
Când chipuri de președinți morți sunt muze
Pământu-i plin de vampiri cu ventuze
Ce-i sug sângele negru să-și hrănească roboții
Vii cu vinul, morții cu morții lor
Hoții cu preoții, ne prostesc cu toții
Ne iau din porții și tu ții să ne cruți pe toți, sti?!
Oamenii-s fiare, câini se bat pe pâini cu fiare'n mâini
Ovare poartă orfani de maine
Tac-tu’ a uitat de noi atunci noi cui ne închinăm?
Și-avem gaz în cer să-l intoxicăm
Am 16V, motor de 6 litri, 500 cp
Când trec pe strasse pițipoancele pică
Fraierii dau flegme de-oftică
O mână pe volan, una pe sticlă
Da] nu uit să mă închin când trec pe lângă biserică
Un pic de coca’n torpedo lângă o icoană mică
Sunt creștïn…

crestinOrtodoxa 31.08.2011 20:56:05

prefer asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=P8Rh-...eature=related despre moarte :) E bine sa ne mai amintim despre moarte cand si cand. Si despre sfinti.

Fiecare om da realitatii din jurul lui sensul care il are pt el. Eu nu vreau ca realitatea mea sa aiba legatura cu vreun sens cat de mic legat de hip-hop. punct.

laviniu 31.08.2011 21:23:54

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 395544)
prefer asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=P8Rh-...eature=related despre moarte :) E bine sa ne mai amintim despre moarte cand si cand. Si despre sfinti.

Fiecare om da realitatii din jurul lui sensul care il are pt el. Eu nu vreau ca realitatea mea sa aiba legatura cu vreun sens cat de mic legat de hip-hop. punct.

Ai dreptate din nou draga domnita, este un punct de vedere sanatos! Numai bine!

Patrie si Credinta 31.08.2011 21:37:58

Pe bune?

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 395495)
Exista o vorba care nu este deplasata: spune-mi ce muzica asculti, ca sa iti spun ce fel de om esti ! Numai bine!

In parte.Omul e o fiinta complexa,nu poti judeca doar fiindca ii place un anumit fel de muzica.Uite imi place in acelsai timp:rap(nu ma sfiesc sa spun ca am ascultat si imi place Eminem),two steps from hell in special albumul all drones go to hell(stiu dupa nume suna a trupa de ,,metal d-ala nesimtit'' cum se zice la mine in cartier,dar e de fapt muzica instrumentala mai mult,de trailer ex. ziceti voi ca asta nu e frumos : http://www.youtube.com/watch?v=4a-jG...elated),lonely island(ma rog nu e chiar muzica,e parodie pe multe teme pusa pe muzica), dar si muzica clasica si jazz.ce poti deduce din asta.Pe de alta parte stiu ca multi dintre voi va dati niste fini ascultatori care numai muzica bisericeasca si clasica bagati(la fel ca la threadul despre carti,in care voi toti erati mari devoratori de carti crestine),dar nu uitati ca hip-hopul si rapul e un gen muzical in sine,cu foarte multe curente si compozitori .

Ps:Ai dreptate WhiteChakra,mare problema acum nu e rapul,ci onania aia muzicala facuta de Inna,Balan si alti ,,artisti''.ca Parazitii asculti voluntar daca asculti,dar porcarie d-aia sinistra aud peste tot la radio,in magazine,la strand,oriunde.Bine,bine,viata de dupa blocurile gri si chestii,dar cu promovarea vietii si mentalitaii hipsteresti,de club,(ca numai make me high,tequille,si sexy girl aud) nu se gandeste nimeni?

Takeshi Tikano 31.08.2011 21:38:33

Nu am stat sa citesc tot topicul, am vazut ca s-a legat lumea si de cedry2k, si de deliric...nu stiu daca s-a legat si de haarp cord ( din care face parte cedry2k ), dar aceasta trupa chiar vorbeste de Dumnezeu, Iisus, ortodoxism..deh...va loviti de niste bariere lipsite de importanta, la fel ca in cazul melodiei Negru.

ioanna 31.08.2011 21:57:24

Nu inteleg intrebarea: “ e pacat sa ascult Parazitii”? E oare pacat sa merg pe strada si sa vad o prostituata? Conteaza ce invatatura tragi din ceeea ce asculti sau ceea ce vezi, doar esti supus zilnic la un flux de informatii. Parazitii ingroasa si ei randul "prostitutiei muzicale" de la noi, nu mai sunt ceea ce au fost candva ... pacat.

E pacat ca ascult power metal? metal-ul ala curat,clasic, fara compromisuri? :)
http://www.youtube.com/watch?v=t73wl...eature=related

WhiteChakra 31.08.2011 23:14:05

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 395553)
Ps:Ai dreptate WhiteChakra,mare problema acum nu e rapul,ci onania aia muzicala facuta de Inna,Balan si alti ,,artisti''.ca Parazitii asculti voluntar daca asculti,dar porcarie d-aia sinistra aud peste tot la radio,in magazine,la strand,oriunde.Bine,bine,viata de dupa blocurile gri si chestii,dar cu promovarea vietii si mentalitaii hipsteresti,de club,(ca numai make me high,tequille,si sexy girl aud) nu se gandeste nimeni?

De Lady Gaga ce parere ai ? O satanista care isi bate joc de Iisus in ultimul hal iar sute de milioane de oameni o aplauda si o idolatrizeaza. Daca hip hop-ul e spalare pe creier, atunci asta ce e ?

Citat:

În prealabil postat de Takeshi Tikano (Post 395554)
Nu am stat sa citesc tot topicul, am vazut ca s-a legat lumea si de cedry2k, si de deliric...nu stiu daca s-a legat si de haarp cord ( din care face parte cedry2k ), dar aceasta trupa chiar vorbeste de Dumnezeu, Iisus, ortodoxism..deh...va loviti de niste bariere lipsite de importanta, la fel ca in cazul melodiei Negru.

Exact, nu poti sa critici ce nu intelegi.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 395560)
Parazitii ingroasa si ei randul "prostitutiei muzicale" de la noi, nu mai sunt ceea ce au fost candva ... pacat.

De ce prostitutie muzicala ? Fiindca spun lucrurilor pe nume fara nicio jena ? Macar ei canta live, iar lumea apreciaza asta, nu ca 90% dintre "artistii" nostri dragi care se fac de rusine "prin concerte, cand le sare discul", daca ar fi sa-i citez pe paraziti. :)

Nae123 01.09.2011 00:26:09

Dar decat hip hop, daca n-as avea alta alternativa, sigur as prefera nu numai Dan Balan sau Inna, as fi in stare sa ascult si manele, scuza-ma dar mai bine aud "of viata mea, of inima mea, ma scald in bani ca-s piscina, nevasta-mea-i nebuna, suntem 2 briliante, vreau sa-mi impart viatza cu tine,tu romanca eu tigan, vagabontul vietii mele, buzele tale doua petale, nu vreau banii tai nu sunt pe interes",etc.decat sa aud injuraturi de partile anatomice si alte chestii "secundare,perisabile" pe un ritm din care transpare rebeliune si ura.[/quote]

Am inteles si sint total de acord: realitatea baietilor de la Parazitii nu va intereseaza si preferati, in lipsa de alternativa, manelele. Ce nu inteleg eu, si am observat si la altii ca dumneavoastra: de unde stringeti atita dispret pentru ,,realitatea,, hip-hop? Ar trebui sa va fie mila, nu?

ioanna 01.09.2011 00:52:04

Citat:

În prealabil postat de WhiteChakra (Post 395590)
De ce prostitutie muzicala ? Fiindca spun lucrurilor pe nume fara nicio jena ? Macar ei canta live, iar lumea apreciaza asta, nu ca 90% dintre "artistii" nostri dragi care se fac de rusine "prin concerte, cand le sare discul", daca ar fi sa-i citez pe paraziti. :)

Din punctul meu de vedere, dupa Irefutabil, au dat-o pe panta misto-ului accesibil, aerului morbid-umoristic din belsug, instrumentatie usoara, abundenta de injuraturi, cu alte cuvinte, au devenit comerciali. Muzica lor, care la inceput (pana prin 2003) avea un rol educativ, schimba ceva in oameni, schimba mentalitati, a devenit azi una strict pentru divertisment. Inainte mai scapau cate o injuratura, insa bine ales momentul, studiat, astfel incat sa accentueze o idee, acum, injuraturile lor sunt doar o murdarie meschina si saracacioasa, ceruta insa de publicul "parazit", amator de caterinca ieftina. Ei ar fi trebuit sa pastreze o doza de independenta fata de gusturile masei, n-au facut-o, s-au "prostituat". Ca sa nu mai zic de sound-ul lor, care n-a inregistrat niciun progres, Parazitii n-au crescut calitativ ,au crescut cantitativ in ceea ce priveste misto-ul, atat.

Nae123 01.09.2011 01:33:51

si gata

Publicul ,,parazit,, este tot cel dinainte de Irefutabil? Pentru ca ar fi trist, asa, ne-au schimbat mentalitatile si apoi ne-au abandonat. Sau cum? Apreciez, si cu asta inchei, seriozitatea cu care abordati un subiect ieftin si vulgar. Numai bine, chiar!

WhiteChakra 01.09.2011 09:34:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 395606)
Din punctul meu de vedere, dupa Irefutabil, au dat-o pe panta misto-ului accesibil, aerului morbid-umoristic din belsug, instrumentatie usoara, abundenta de injuraturi, cu alte cuvinte, au devenit comerciali. Muzica lor, care la inceput (pana prin 2003) avea un rol educativ, schimba ceva in oameni, schimba mentalitati, a devenit azi una strict pentru divertisment. Inainte mai scapau cate o injuratura, insa bine ales momentul, studiat, astfel incat sa accentueze o idee, acum, injuraturile lor sunt doar o murdarie meschina si saracacioasa, ceruta insa de publicul "parazit", amator de caterinca ieftina. Ei ar fi trebuit sa pastreze o doza de independenta fata de gusturile masei, n-au facut-o, s-au "prostituat". Ca sa nu mai zic de sound-ul lor, care n-a inregistrat niciun progres, Parazitii n-au crescut calitativ ,au crescut cantitativ in ceea ce priveste misto-ul, atat.

Parazitii intodeauna au fost caterincosi, inclusiv pe "Irefutabil". Vrei sa spui ca piese precum "Jos cenzura", "Fii pregatit", "Goana dupa iluzii", "Egali din nastere" sau "Drogurile schimba tot" nu sunt cat de cat educative ? Adevarat, mai sunt si piese produse 100% pentru amuzamentul (sau plictiseala) propriu, si beat-ul e un pic modern insa hai sa fim seriosi, au trecut 10 ani de la acel album, normal ca trebuia sa schimbe ceva, altfel nu se mai vindea deloc. Si cu toate astea, nu s-au dat pe dance, house ca sa iasa banul, au ramas aceiasi oameni ca la inceput. Ceea ce face Puya e prostitutie muzicala, si multi altii.

N.Priceputu 01.09.2011 10:28:55

Impresia pe care mi-o fac Paraziții și hip-hop-ul în general este că au găsit o formulă de succes speculând și amplificând dorința de protest, de revoltă a tinerilor, plăcerea de „a spune pe bune” tot ce le trece prin minte, folosind cuvinte triviale, disprețuind autocenzura, vrând să dea impresia că prin astfel de formule spun lucruri incomode, că scot la iveală adevărurile ascunse cu grijă de ipocriți.

Părerea mea este că ei înșiși sunt nesinceri, că nu caută decât o formulă de succes, găsindu-și o nișă pe piața audio.

Găsesc nesinceritate și lașitate în felul acesta de protest, care e plin de ură la adresa altora, pentru care întotdeauna altcineva e de vină pentru tot răul. Iar noi, „cei buni”, le aruncăm în față, cu ură și sarcasm, la modul cel mai vulgar, tot ce credem despre ei.

Mai mult, mi se pare o blasfemie a-L lua ca aliat pe însuși Hristos, care, știm bine, chiar și când îi critica pe farisei, o făcea plângându-i (nu înjurându-i).

Parcă încearcă să facă treaba lui Dumnezeu folosind metodele și stilul diavolului.

Edit: Rezultatele acestei culturi se văd în stilul pe care-l adoptă adolescenții și tinerii de azi: nemulțumiți de tot, urându-i pe ceilalți, lipsiți de idealuri, de dorința de trăi cu rost (v. așa-zisele revolte din Anglia și Germania)

ioanna 01.09.2011 11:36:06

Citat:

În prealabil postat de Nae123 (Post 395612)
Publicul ,,parazit,, este tot cel dinainte de Irefutabil? Pentru ca ar fi trist, asa, ne-au schimbat mentalitatile si apoi ne-au abandonat. Sau cum? Apreciez, si cu asta inchei, seriozitatea cu care abordati un subiect ieftin si vulgar. Numai bine, chiar!

Publicul 'parazit' e mereu altul, pentru ca Parazitii nu au urmarit sa-si fidelizeze publicul, ci au avut mereu o categorie tinta: adolescentii, au speculat spiritul de fronda. Ii mai ascultam si eu ocazional prin liceu, prin ’98-’99, insa personal resimt o diferenta intre atunci si acum. E adevarat ca si eu m-am schimbat, iar acum ma raportez (poate) intr-un mod diferit la ei, insa miserupismul generalizat, in spiritul parodic si bascalios al romanului e mult mai evident acum. Cred ca fenomenul a fost Mafia, mai putin Parazitii, pentru ca muzica lor reverbera si rezona atenuant, facandu-i pe tineri sa devina circumspecti la unele aspecte ale societatii, insa indecenta lor ascundea un apel la decenta. Motto-ul de pe sonetul meu a fost din BUG Mafia, din Ridica-ma la cer :) Pentru mine ei raman o Poveste fara sfarsit, Fara cuvinte intr-o Lume nebuna, nebuna de tot in timp ce Parazitii – Omul din lift, care militeaza pentru “jos cenzura”, doar pentru a avea satisfactia de a se pisa (ma scuzati) pe libertatea de exprimare.

Patrie si Credinta 01.09.2011 12:18:46

Dec

[quote=WhiteChakra;395590]De Lady Gaga ce parere ai ? O satanista care isi bate joc de Iisus in ultimul hal iar sute de milioane de oameni o aplauda si o idolatrizeaza. Daca hip hop-ul e spalare pe creier, atunci asta ce e ?

Satanista nu stiu,nebuna clinic disperata de atentie,da. ,,.... in ultimul hal iar sute de milioane de oameni o aplauda si o idolatrizeaza''.Eu intreb cum faci toate tacanelile alea:rochie de carne,sa vii beata,jumatate dezbracata la meci etc. si sa te aplaude si idolatrizeze lumea.

WhiteChakra 01.09.2011 13:07:52

Ca sa nu mai vorbim de videoclipuri.. papusa Illuminati ! :)

NeInocentiu 01.09.2011 17:37:44

Dar numai ascultatul formatiei "parazitii" este pacat ?

laviniu 01.09.2011 19:33:04

Normal ca nu...Si nici nu stiu dace e un pacat ci exact cum mai scrisesem e pierdere inutila de timp! Iar pacatul consta in irosirea vremii aiurea.La fel si cu manelele, pe care eu unul le consider apanaj al unor limitati, fiind o forma de subcultura. Insa fiecare pana la urma e liber sa asculte ce vrea !Numai bine!

Claudiu_FT 02.09.2011 01:20:38

Reeducare

Eu am ascultat Parazitii de la varsta de 9 ani si acum am 22.

Ok, nu ma mir ca va luati strict de ei, pt ca si pe mine m-au dezamagit in multe piese. Ce ma deranjeaza ca unii critica extrem de pueril in necunostinta de cauza. V-ati luat de cultura hip-hop, ar trebui sa fac un post de lungimea unei carti ca sa expun detaliat aceasta cultura. Pe langa hip-hop ascult multe altele: jazz, blues, rock ( umpic din toate ramurile ), experimentalul modern, raggae chiar simfonica sau folclor romanesc. Cu exceptia folclorului, care fiecare tara il are, toate genurile muzicale nu au granite, arta e menita sa uneasca oamenii, unitate in diversitate.

1. Asta pentru ca zicea cineva ca hip-hopul e la americani. Stiti atat: BUG Mafia, Parazitii si La Familia. Va spun eu ca sunt artisit hip-hop in romania care promoveaza crestinismul in versuri, printr-o subtilitate atat de fina, incat pana si ateii sunt educati in spiritul crestin.

2. Cineva zicea ca nu ii place cum se imbraca. Daca ai spirit teologic, ar trebui sa intelegi ce inseamna un simbol. Moda hainelor largi provine din ghetou. Ele se poarta in amintirea vremurilor cand negrii erau marginalizati si traiau in conditii mizere. Cei mici purtau hainele fratilor mai mari, neavand cu ce sa e imbrace. Papucii fara sireturi sunt in amintirea celor ce ajungeau la inchisoare, unde sireturile erau confiscate ca sa nu se poata spanzura detinutii cu ele. Exemplele pot continua pe aspectul acesta.

3. Lumea blameaza foarte mult hip-hopul pentru ca e o muzica in care se injura. Eu cred ca trebuie sa intelegem diferenta dintre obscen si vulgar. Obscenul e atunci cand cineva atrage atentia intr-un mod total stupid si se evidentiza prin lipsa lui de educatie. Vulgarul e ceva folosit in toata arta: pictura, sculptura, teatru, film etc. Vulgarul e atunci cand exprimi niste sentimente, cand vrei sa evidentiezi niste probleme dar simti ca lumea e ignoranta si nu ia in serios ceea ce spui, asa ca sochezi printr-o refulare a trairilor interioare desi restul actiunilor sunt perfect controlate cu ratiune si bun gust.

4. O mica istorie. Acest gen de muzica s-a conturat la sfarsitul anilor 80`. Ceea ce iese cel mai mult in evidenta si e specific acestui gen e rap-ul. Aceasta recitare de versuri sub forma de cearta, a aparut din dorinta de a se renunta la violenta fizica. Situatia negrilor din acea vreme era precara si ei erau constant in mijlocul conflictelor sociale.Erau mereu violente intre bande insa prin rap ei au inlocuit violenta fizica cu arta. Asa s-a nascut battle-ul.Se intalneau la colt de strada si faceau batalii de versuri ''scuipate'' pe tobe.Lumea se distra,se unea si se punea tot mai mult accent pe inteligenta si indemanarea asta lingvistica. Rap tradus din argoul lor, inseamna reputatie, respect. Deci acei oameni au reusit sa isi depaseasca conditia prin acest mod demn de respectat ( Rap ). Aceasta muzica poate fi vazuta si ca un discurs iar de multe vulgaritatea din texte reflecteaza cel mai clar problemele societatii contemporane. Sa fim seriosi, cati dintre noi nu ar avea o strofa rap de ''scuipat'' impotriva actualei guvernari si a situatie din Romania actuala?

5. Eu inteleg ca e un curent muzical greu de digerat si daca nu iti place de la prima auditie e cam greu sa il ai in preajma ca ambient sau ca un gen muzical care iti e usor sa il ignori. Mie personal imi place de cand ma stiu insa niciodata nu am atacat pe nimeni, ca ceea ce ascult eu ar fi superior muzicii acultate de altcineva, si nu mi-am permis niciodata sa atac un gen muzical, in special cand nu am nici o documentare si sunt in necunostinta de cauza.

6. Va las cateva linkuri de hip-hop romanesc care eu il consider de calitate:

Tema politica:

http://www.youtube.com/watch?v=z4Bl4KB9cOI

Tema sociala:

http://www.youtube.com/watch?v=BEcS3PYPLkA

Tema filozofica:

http://www.youtube.com/watch?v=_2Ub-aAjrLQ

In concluzie, Parazitii au un CV important pentru hip-hopul romanesc, desi sunt unele piese in care si pe mine m-au dezamagit. Nu e pacat sa asculti parazitii caci ''nu ce intra in gura omul spurca, ci ceea ce iese''.

P.S: Ar ma fi multe de spus, insa cred ca e destul de lung postul meu, insa pe aceasta tema as fi dispus sa raspund si la alte intrebari. Toate cele bune!

fallen 02.09.2011 09:37:57

Dar sa asculti un manelist care, citez, ii multumeste lui Dumnezeu ca a facut bani "fara numar", are masini si gagici multe, si "dusmanii moare"? Si cand te gandesti ca oamenii astia chiar merg la biserica si aprind lumanari si se roaga sa le mai dea...mai mult , daca se poate...fara numar...eventual mai construiesc si cate o biserica, aia mai bazati.

Daca te influenteaza tot ceea ce vezi si ce auzi, mai bine nu mai deschizi televizorul sau radio-ul... si nu mai iesi nici din casa..

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:22:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.