Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Religia Islamica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5032)
-   -   relatiile crestini-musulmani (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=74)

najhat 04.05.2006 10:26:57

Citat:

În prealabil postat de Eugen
Citat:

În prealabil postat de najhat
Citat:

În prealabil postat de spinu
......daca ai putea sa imi zici despre copii tai,cum iL privesc ei pe Dumnezeu si care este parerea lor despre religia lor? pentru ca pentru niste copii este foarte greu atunci cand parintii lor sunt despartiti sau cand traiesc intr-o familie in care religiile parintilor sunt foarte diferite. Oare pe cine asculta ei cand este vorba de religie? Ai zis ca sunt musulmani dupa tata ,dar au si un firicel de crestinism in ei sau sunt musulmani convinsi?

Ai atins punctul sensibil la mine.Poti sluji la doi stapani??Copiii mei sunt musulmani convinsi.Ei cred religia islamica,ca fiind ultima religie,ei sunt cei mai buni,ei vor merge in rai[asa au invatat din Coran].In Coran scrie[spus de ei]despre Domnul Iisus ca nu a fost rastignit si a murit.Ei spun ca Dumnezeu L-a luat la El si se va intoarce la noi,deci ei nu cred in inviere.Sa stii ca ,copiii nu sufera din cauza religiei mele;la educatia copiilor am participat amandoi,pot sa spun de fapt,ca eu mai mult ,fiind cel mai mult timp cu ei.Le-am explicat si mi-au explicat religia.Sunt anumite lucruri in religia noastra care nu le accepta si la fel si eu[ca ori crestin] nu le-am inteles.Da-mi voie sa-ti povestesc ceva.Pe data de 21 martie [luna trecuta]am primit telefon din Damasc de la prietena Nuti,vecina cu mine in acelasi cartier si casatorita de vre 32de ani cu un sirian si are 3 copii.PE 21 ia murit sotul[de o luna vorbim f,des];dupa inmormantarea sotului,tribunalul civilreligios a anuntat-o ca nu are dreptul la nimic din mostenirea sotului,nici pensie de pe urma lui pentru ca este crestina.Un crestin nu mosteneste si nici prin act de donatie,absolut nimic.Daca nu ar fi avut baiat,ci numai fata ,ar fi luat fratii tatalui totul.Si eu si ea stiam acest lucru de cand ne-am casatorit,dar Dmnul Iisus e mai presus decat orice.In concluzie,sunt multe de spus ,dar multumesc lui Dumnezeu ca sunt respectata cum trebuie si de copii si de sot si familia lui si ca dovada ca si musulmanii ne respecta[daca esti om bun si milos si cu frica de Domnul]chiar te iubesc.Stii,fiind printre straini[de tara],vecinul de langa tine e mai aproape decat fratele de departe.La judecata da apoi,fiecare vom ajunge in fata Domnului,indiferentde religie vom fi judecati-poruncile Domnului si pacatele strigatoare la cer sunt aceleasi[analizand cu copiii].Stii care este regretul meu din casatoria aceasta?Copiii mei nu se vor inchina la moartea mea si nici pomana crestineste din partea lor nu voi avea.Prima pedeapsa de la Domnul!

Najhat, nu dispera, nu mai retin exact, dar mi se pare ca la Sf. Lavrentie al Cernigovului am citit ca, dupa 40 de ani ies din iad si crestinii care au facut pacate grele si nu are cine sa-i pomeneasca. Mare este mila lui Dumnezeu si puternice sunt rugaciunile Maicii Domnului!
Cartea o poti descarca de la adresa:
http://www.angelfire.com/space2/carti/detalii/0124.htm
Cat despre copii, era de asteptat ca ei sa primeasca ceea ce li se explica la scoala, mai ales ca e si credinta tatalui. Copiii sunt asa de influentabili! O, ce situatie delicata! Pentru ca ceea ce ii invata la scoala e in totala contradictie cu Sf. Scriptura si cu invataturile Bisericii noastre!
"Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume." (1 Ioan 4,1-3)
Cat despre ceea ce nu ai inteles din crestinism, eu cred ca sunt multi care ti-ar putea explica, chiar de pe acest forum. Si copiii, ce nu accepta din crestinism?

Draga Eugen,imi pare rau ca am fost inteleasa gresit dar e vina mea din cauza exprimarii gresite din ultimul mesaj.Cand m-am referit ca nu am acceptat anumite lucruri m-am referit la religia lor[ne-am explicat religia reciproc].In legatura cu religia invatata la scoala de catre copiii sa stii ca este completata acasa de catre tatal lor prin explicatii si exemple.,invataturi[cand greseau ptr.erau mici].Ei nu accepta in crestinism Reinvierea[cred in Inaltarea Domnului].In vara trecuta am fost in tara[dupa12 ani]si mergand prin Bucuresti au vazut un preot cum a introscapul dupa niste fete imbracate necrestineste si in loc sa le mustre chiar le admira.Multumesc mult ptr.articolul cu manastirea din Siria[stiu despre ea] si minunea petrecuta.Le-am citit si copiilor si sotului si am fost foarte dezamagita spunand ca totul este minciuna in sensul ca;imposibil ca un musulman[si mai ales din arabita saudita-pamantul sfant al musulmanilor]sa-si schimbe religia[chiar daca s-a facut o minune cu el].Altexemplu dat de ei,nu exista nici un articol in ziare[sa cautat in arhiva] si nici interviuri la canalele arabe din nici o tara despre asa ceva.In concluzie mi sa spus ca asta e propaganda facuta de crestini fara doveziconcrete.Mai este un al aspect;Spovedania.cica trebuie sa te rogi direct la Domnul facand rugaciuni si spunandu-ti pacatele si promitand ca nu le vei mai repeta;adica nu trebuie sa le spui unui muritor[preotul].Stii,Eugen sunt multe lucruri de spus si daca imi ajuta Domnulsi vin si anul acesta acasa poate familiile noastre se vor intalni[sunt din Bucuresti]si vom continua discutia pe acelasi ton prietenesc.DAMNE AJUTA !

Eugen 04.05.2006 20:12:53

Da, era de asteptat sa fie mari diferente. Depinde ce iei in considerare. Daca Il ai ca piatra de temelie pe Mantuitorul Iisus, Biserica intemeiata de Apostoli si Evanghelia e una, daca iei Coranul si mahomedanismul dai peste altceva. Sigur ca in acest fel nu exista nici o sansa de apropiere intre ele.
Logic ar fi ca si ei sa accepte ceea ce a fost proorocit cu cca. 700 de ani inainte, ma refer la aparitia lui Mesia, Fiul lui Dumnezeu intrupat din Fecioara Maria, asta daca accepta macar Vechiul Testament. Altfel, nu exista baza comuna de discutie. Am citit si de un sfant grec, Arsenie, care a fost un timp in Farasa, in pamant musulman, impreuna cu o mica comunitate greaca, care a facut multe minuni si printre musulmani si cu toate acestea f. putini au venit la crestinism.
Daca-mi aduc bine aminte, parca in Siria se afla si mormantul Sfantului Ioan Botezatorul. In seara din ajunul sarbatorii "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul" (29 august), nu mai stiu in ce an, am fost la m-rea Antim, unde, parintele Sofian (traia pe vremea aceea) a tinut un cuvant si povestea ca a fost acolo si multe femei musulmane veneau si stateau ore intregi in genunchi si se rugau Sfantului si ca multe din ele se vindecau. Ne-a povestit si de o minune care s-a intamplat acolo la inceputul secolului trecut. Un grup de turci au intrat in acel mormant cu unelte de distrugere, nemultumiti de prezenta mormantului "ghiaurului" in pamantul lor. Au inceput sa sparga si sa strice tot ce intalneau, numai ca la un moment dat a inceput sa iasa mult sange si s-au speriat. A fost chemat un grup de preoti crestini si dupa ce s-au facut rugaciuni a incetat.
In ce priveste cealalta problema cu minunea Maicii Domnului de la acea manastire, daca nu e prea departe si nu ti-e prea greu, poate ne dai o veste buna, desi, mie mi se pare perfect adevarat avand in vedere ca si Sf. Mina a facut o minune asemanatoare, adica a refacut si a dat viata unui om taiat bucati, dar Maica Domnului...

najhat 05.05.2006 00:32:46

Citat:

Da, era de asteptat sa fie mari diferente. Depinde ce iei in considerare. Daca Il ai ca piatra de temelie pe Mantuitorul Iisus, Biserica intemeiata de Apostoli si Evanghelia e una, daca iei Coranul si mahomedanismul dai peste altceva. Sigur ca in acest fel nu exista nici o sansa de apropiere intre ele.
Logic ar fi ca si ei sa accepte ceea ce a fost proorocit cu cca. 700 de ani inainte, ma refer la aparitia lui Mesia, Fiul lui Dumnezeu intrupat din Fecioara Maria, asta daca accepta macar Vechiul Testament. Altfel, nu exista baza comuna de discutie. Am citit si de un sfant grec, Arsenie, care a fost un timp in Farasa, in pamant musulman, impreuna cu o mica comunitate greaca, care a facut multe minuni si printre musulmani si cu toate acestea f. putini au venit la crestinism.
Daca-mi aduc bine aminte, parca in Siria se afla si mormantul Sfantului Ioan Botezatorul. In seara din ajunul sarbatorii "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul" (29 august), nu mai stiu in ce an, am fost la m-rea Antim, unde, parintele Sofian (traia pe vremea aceea) a tinut un cuvant si povestea ca a fost acolo si multe femei musulmane veneau si stateau ore intregi in genunchi si se rugau Sfantului si ca multe din ele se vindecau. Ne-a povestit si de o minune care s-a intamplat acolo la inceputul secolului trecut. Un grup de turci au intrat in acel mormant cu unelte de distrugere, nemultumiti de prezenta mormantului "ghiaurului" in pamantul lor. Au inceput sa sparga si sa strice tot ce intalneau, numai ca la un moment dat a inceput sa iasa mult sange si s-au speriat. A fost chemat un grup de preoti crestini si dupa ce s-au facut rugaciuni a incetat.
In ce priveste cealalta problema cu minunea Maicii Domnului de la acea manastire, daca nu e prea departe si nu ti-e prea greu, poate ne dai o veste buna, desi, mie mi se pare perfect adevarat avand in vedere ca si Sf. Mina a facut o minune asemanatoare, adica a refacut si a dat viata unui om taiat bucati, dar Maica Domnului...

Draga Eugen,eu am mai spus intr-un mesaj [cred ca pe la inceput],ca in Coran este recunoscut VT. si NT. si SF.Fecioara Maria si nasterea Fiului lui Dumnezeu intrupat din Fecioara Maria,invataturile Domnului Iisus,se vorbeste si despre minunile facute ,se vorbeste si despre pildele din Evanghelii[sotul mi le-a spus],se vorbeste despre tradarea Domnului Iisus de catre Iuda,despre patimile Domnului,pana se ajunge la rastignire si Inviere.Despre aceasta in Coran se spune[eu nu am citit,mi sa spus]ca Dumnezeu l-a Inaltat pe Fiu la El si se va intoarce la noi si sunt recunoscute semnele prin care vom stii ca va veni.Se vorbeste si de antichrist cum multi dintre noi vom fi pacaliti si vom crede in el.Ti-am scris acestea ,ptr.a-ti spune ca este baza comuna de discutii,dar nu vom ajunge niciodata sa terminam discutiile despre religii.Eu consider ca fiecare sa-si respecte si sa-si iubeasca religia si sa-i respectam si pe ceilalti.Religia noastra te invata sa-ti iubesti vrajmasul,sa nu intorci raul cu rau,sa accepti orice vine de la Dumnezeu si sa nu te lepezi de Domnul.IN legatura cu mormantul SF.Ioan Botezatorul,se afla in Damasc la un sfert de ora de casa noastra,intr-o moschee[Al Omawy-am scris cum se aude].Aici se afla numai capul Sfantului Ioan Botezatorul.Aici se afla o mare biserica si a fost transformata de musulmani[nu stiu in ce an]intr-o mare moschee si au lasat mormantul Sfantului si foarte multi oameni din intrega lume vin sa viziteze mormantul si moscheea[nu ai voie sa intri incaltat si trebuie sa imbraci pelerina care iti acopera si capul.Si PAPA a fost acolo si sa rugat la mormant.Ultima data cand am fost in Siria era in 2001.Acum sunt in Abu Dhabi si cand vvoi merge in Damasc voi merge la manastire si voi intreba calugaritele.Eu ti-am spus ca cred in minunile care se petrec in jurul acestei manastiri,avem prieteni arabi crestini care mi-au mai spus si despre un culoar prin munte [facut de Dumnezeu ca sa poata trece Feciara Maria cu Fiul in fuga ei].culoarul acesta adevenit un parau subtire in mijlocul muntelui[mi-a adeverit si soacra mea,chiar a trecut prin culoarul acela ajungand la o manastire.Eugen,iarta-ma ca am fost nevoita sa scriu anumite lucruri neplacute in legatura cu parerea altora despre noi crestinii.Socrul meu,mi-a dat un sfat;niciodata sa nu discuti despre religii[pro-contra],nu te fali cu vorba,ci cu fapta.Si noi crestinii,cred ca avem ce arata celor din jurul nostru si sper sa ne iubim mai mult si ne iertam greselile si sa nu ne mai aratam cu degetul,ci sa ne vedem noi insasi in oglinda.Asa cum ne purtam noi cu aproapele,tot astfel se va purta si Dumnezeu cu noi[parintele Arsene Boca]si mai spune;Doreste-i vrajmasului tau ce-ti ceri in rugaciune si ptr.tine.Doamne ajuta!

najhat 05.05.2006 00:34:54

Citat:

Draga Eugen,eu am mai spus intr-un mesaj [cred ca pe la inceput],ca in Coran este recunoscut VT. si NT. si SF.Fecioara Maria si nasterea Fiului lui Dumnezeu intrupat din Fecioara Maria,invataturile Domnului Iisus,se vorbeste si despre minunile facute ,se vorbeste si despre pildele din Evanghelii[sotul mi le-a spus],se vorbeste despre tradarea Domnului Iisus de catre Iuda,despre patimile Domnului,pana se ajunge la rastignire si Inviere.Despre aceasta in Coran se spune[eu nu am citit,mi sa spus]ca Dumnezeu l-a Inaltat pe Fiu la El si se va intoarce la noi si sunt recunoscute semnele prin care vom stii ca va veni.Se vorbeste si de antichrist cum multi dintre noi vom fi pacaliti si vom crede in el.Ti-am scris acestea ,ptr.a-ti spune ca este baza comuna de discutii,dar nu vom ajunge niciodata sa terminam discutiile despre religii.Eu consider ca fiecare sa-si respecte si sa-si iubeasca religia si sa-i respectam si pe ceilalti.Religia noastra te invata sa-ti iubesti vrajmasul,sa nu intorci raul cu rau,sa accepti orice vine de la Dumnezeu si sa nu te lepezi de Domnul.IN legatura cu mormantul SF.Ioan Botezatorul,se afla in Damasc la un sfert de ora de casa noastra,intr-o moschee[Al Omawy-am scris cum se aude].Aici se afla numai capul Sfantului Ioan Botezatorul.Aici se afla o mare biserica si a fost transformata de musulmani[nu stiu in ce an]intr-o mare moschee si au lasat mormantul Sfantului si foarte multi oameni din intrega lume vin sa viziteze mormantul si moscheea[nu ai voie sa intri incaltat si trebuie sa imbraci pelerina care iti acopera si capul.Si PAPA a fost acolo si sa rugat la mormant.Ultima data cand am fost in Siria era in 2001.Acum sunt in Abu Dhabi si cand vvoi merge in Damasc voi merge la manastire si voi intreba calugaritele.Eu ti-am spus ca cred in minunile care se petrec in jurul acestei manastiri,avem prieteni arabi crestini care mi-au mai spus si despre un culoar prin munte [facut de Dumnezeu ca sa poata trece Feciara Maria cu Fiul in fuga ei].culoarul acesta adevenit un parau subtire in mijlocul muntelui[mi-a adeverit si soacra mea,chiar a trecut prin culoarul acela ajungand la o manastire.Eugen,iarta-ma ca am fost nevoita sa scriu anumite lucruri neplacute in legatura cu parerea altora despre noi crestinii.Socrul meu,mi-a dat un sfat;niciodata sa nu discuti despre religii[pro-contra],nu te fali cu vorba,ci cu fapta.Si noi crestinii,cred ca avem ce arata celor din jurul nostru si sper sa ne iubim mai mult si ne iertam greselile si sa nu ne mai aratam cu degetul,ci sa ne vedem noi insasi in oglinda.Asa cum ne purtam noi cu aproapele,tot astfel se va purta si Dumnezeu cu noi[parintele Arsene Boca]si mai spune;Doreste-i vrajmasului tau ce-ti ceri in rugaciune si ptr.tine.Doamne ajuta!

Danuta 10.06.2006 23:01:11

citand erika:
si eu iubesc un baiat musulman care ma iubeste si el... depinde si din ce regiune si ce familie provine. Eu am avut norocul ca mama lui sa ma placa dar daca verisoara ta il iubeste si vre sa fie acceptata de familia baiatului va trebui sa-si schimbe religia........asa poate va fi acceptata.

Draga erika te rog sa nu te superi pe mine, dar nu mi se pare normal sfatul pe care l-ai dat. Eu nu cred ca exista nici un motiv suficient de intemeiat pe lumea asta pt a renunta la religia crestina. Ce ar fi daca si Dumnezeu ar renunta la noi. Eu cunosc un caz similar in care cei 2 s-au casatorit si fiecare si-a pastrat si isi respecta religia lui. Verisoara ar trebui sa roage, ca Dumnezeu sa o lumineze ca sa vada ce este de facut. Eu cred ca ar trebui sfatuita ca orice ar fi sa nu renunte la religia ei. Alti crestini au fost supusi la chinuri groaznice si nu au renuntat. Ea tot ceea ce trebuie sa faca este sa se roage pt a fi luminata.

06dec 22.07.2006 13:26:23

Stie careva sa ne lamureasca in legatura cu Dumezeul lui Avraam,al lui Isaac si al lui Iacov?Adica daca musulmanii se roaga Lui?Ca nu cumva sa se roage dumnezeului lui Mahomed..si noi sa mergem dupa ei,că doar Mohamed a trait mai mult lumeste,si cine stie cat cereste?Si oare cum a sfarsit Mahomed?Pe cruce din iubire pentru noi?

06dec 24.07.2006 10:04:46

Haide najhat,eu te cred ca iubesti pe Hristos prin religia musulmana,dar nu ar fi fost mai bine sa-L iubesti direct?Prin sfanta Lui Lege,Liturghia?Eu sunt sigur ca multi dintre musulmani prin iubirea aproapelui sunt mai crestini decat mine.Nu vreau sa te conving daca Eugen nu a putut,ii multumesc pentru osteneala.Pune-i daca vrei o intrebare pe tema aceasta maicutei Siluana http://www.sfintii-arhangheli.ro/maica-siluana-va-raspunde.php si sper ca dumneaei prin smerenia si trairea sa te va lamuri cumva

najhat 20.08.2006 00:45:37

Citat:

În prealabil postat de 06dec
Haide najhat,eu te cred ca iubesti pe Hristos prin religia musulmana,dar nu ar fi fost mai bine sa-L iubesti direct?Prin sfanta Lui Lege,Liturghia?Eu sunt sigur ca multi dintre musulmani prin iubirea aproapelui sunt mai crestini decat mine.Nu vreau sa te conving daca Eugen nu a putut,ii multumesc pentru osteneala.Pune-i daca vrei o intrebare pe tema aceasta maicutei Siluana http://www.sfintii-arhangheli.ro/maica-siluana-va-raspunde.php si sper ca dumneaei prin smerenia si trairea sa te va lamuri cumva

bine v-am regasit .Nu sunt obligata sa conving pe nimeni de credinta mea,Domnul si numai in fata Lui voi da socoteala.Te rog frumos trimite mesajul si lui Eugen in legatura cu pelerinajul la manastirile din Damasc.Doamne ajuta!

Bin_Adem 06.11.2006 01:47:29

Salutari, sunt nou pe acest forum, nu doresc decat sa imi consolidez cunoasterea in legatura cu Crestinismul.

Am observat acest topic, si mi-a atras atentia, cum locuiesc in Constanta, sunt multe exemple de convietuire intre musulmani si crestini...noi primim oua rosii si cozonac de la vecini de Pasti, si oferim baclavale de bayram...:D:D:D

Atat am vrut sa spun,
Pacea fie asupra tuturor!

dmb 10.11.2006 15:50:33

Am ramas cu un gust tare amar dupa ce am citit fugitiv mesajle. Sot si sotie inseamna una. Greu de crezut ca si sint cind unul trage la moschee si altul la biserica; cind unul viseaza un rai in care sa fie aproape Dumnezeu iar celalalt viseaza un rai plin de cadine focoase, unul trebuie sa-si iubeasca dusmanii in timp ce celalalt trebuie sa-i ucida oriunde ii afla; unul il are pe iisus drept Dumnezeu in timp ce celalalt il considera un rabin oarecare.............
Fericirea aici pe pamint este efemera. Pentru ea sa renunti la vesnicie mi se pare un pret prea mare!

29.11.2006 20:22:21

Citat:

În prealabil postat de spinu
da... :( este destul de rau, si vad ca tu nu poti face nimic pt ei. Si cand te gandesti cat de putin costa o lumanare si cat de insemnificativa este pentru noi ca efort financiar si cat de folositoare le este celor adormiti ......

Spinu, ai scris ceva penibil si mi-e rusine sa ma numesc crestin cand vad pe cineva afirmand prostii de genul acest care nu fac decat s-o amareasca pe biata fata.

NU o lumanare te ridica in ochii lui Dumnezeu! Nu un parastas "pune o pila" la judecata!
Numai faptele si inimata ta buna conteaza in fata lui Dumnezeu, fie ca esti crestin, musulman, evreu sau budist! Jerfa de rascumparare a lui Isus nu a fost doar pentru crestini sau cum iti place tie sa crezi, doar pentru ortodoxi, jerfa a fost pentru toata umanitatea. Iar legea de aur data de Isus, "iubeste-l pe aproapele tau" ramane valabila pentru orice religie iar preotii crestini care NU aproba casatoriile mixte si care NU inteleg iubirea fata de aproape fac un grav pacat stricand dragostea dintre 2 oameni. Pentru ca NIMENI nu trebuie sa interfereze cu dorinta de a iubi si de a ajuta pe cel care are nevoie, chit ca este un sot musulman sau oricare.
Biata fata, prin cate a trecut este mai vrednica decat noi toti laolalta!

Judecati cu o inima buna si veti vedea ca ce face biata fata este o ostracizare demna de toata admiratia pentru ca infrunta in sufletul ei amarat atata dor de tara, de convingerile sale incat cvintele pe care le-ai spus tu Spanu mai sus sunt rau-voitoare si necrestine!

Bin_Adem 30.11.2006 02:02:52

Ma scuzati ca ma bag si aici, pentru ca ati adus aminte de casatoriile mixte, vreau sa informez ca un musulman se poate casatori cu o femeie din "ahl-al kitaab"(oamenii Scripturii), fara ca ea sa se converteasca.Pentru ca "Nu este cu putinta silirea la credinta"->Coran, Surat Al-Baqarah, 256.

Cu alte cuvinte, sotul poate merge la moschee, femeia la biserica sau sinagoga, si unde este dragoste si respect se poate trai foarte bine.(doamna najhat este un exemplu)

nicola06 01.12.2006 23:28:47

Credeti ca este posibila convertirea unui musulman? cum credeti sau de unde as putea incepe? ce anume sa-i prezint din religia ortodoxa? sa-i arat ca islamul nu este "adevarata religie"? va rog sa ma ajutati cu cun sfat :)....
Iubesc un musulman,,, imi dau seama ca Dumnezeu nu agreeaza relatia... dar el este un baiat minunat, bland. cu un puternic simt al corectitudinii, al dreptatii, are un carater ales... Sufar foarte mult cand imi dau seama ca nu voi putea sa ma casatoresc cu el. Simt ca el este cel pe care l-am cautat, dar ma simt neputincioasa pentru ca nu pot sa fac nimic... ca relatia noastra trebuie sa se termine.. ca de fapt nici n`ai fi trebuit sa inceapa... pentru ca el este musulman.
Imi doresc foarte mult sa-l convertesc... dar el este nascut musulman... dintr-o tara musulmana... deci ...

Traditie 02.12.2006 00:03:43

Credeti ca este posibila convertirea unui musulman? cum credeti sau de unde as putea incepe? ce anume sa-i prezint din religia ortodoxa?

Trofeul convertirilor este obsesia sectantilor. Biserica nu vrea convertiri ci binele oamenilor. Fiecare om trebuie sa descopere adevarul în libertate.

Din cuvintele tale se pare ca vrei sa-l convertesti ca sa poti sa te casatoresti, deci nu urmaresti dezinteresata binele lui.

Întreaba duhovnicul si fii încredintata ca Dumnezeu va rândui totul cum e bine si vei/veti avea parte de tot ce e bun daca împlinesti/împliniti voia Lui pâna la capat. Dar destinatia e în ceruri.

nicola06 02.12.2006 13:01:43

Din cuvintele tale se pare ca vrei sa-l convertesti ca sa poti sa te casatoresti, deci nu urmaresti dezinteresata binele lui.

Aici ai dreptate, vreau sa-l convertesc ca sa ma casatoresc cu el, imi dau seama ca fac o greseala, dar il iubesc si imi vine greu sa accept sa renunt la el, avand in vedere caractetul lui frumos. Dar in acelasi timp, as vrea sa simta si el din trairile noastre orotodoxe, pacea si dulcetea din timpul unei Sfinte Liturghii, din pelerinajul la manastiri, din frumusetea colindelor cantate la nasterea Mantuitorului, nu mai spun bucuria de la Invierea Mantuitorului... si foarte multe altele...

Trofeul convertirilor este obsesia sectantilor. Biserica nu vrea convertiri ci binele oamenilor. Fiecare om trebuie sa descopere adevarul în libertate.

El traieste intr-o tara islamista si niciodata nu a avut contact cu religia ortodoxa... deci nu stiu cm ar putea sa il descopere :).. complicata treaba :)

Bin_Adem 02.12.2006 19:29:10

Ortodoxismul permite casatoria cu un ne-ortodox?(chiar nu stiu)Islamul permite casatoria cu crestine si evreice, sotul putand continua a fi musulman, si sotia crestina sau mozaica.

Dupa mine, nu cred ca este posibila convertirea unui musulman, mai ales dintr-o tara islamica, la ortodoxism...daca este musulman adevarat.

P.S.:el ce gandeste despre dumneavoastra? V-a spus intentia lui in legatura cu casatoria? Cred ca si atitudinea lui vis-a-vis de aceasta relatie trebuie sa o stim,nu doar sa privim din punctul dumneavoastra de vedere, pentru a putea evalua corect situatia, si deci a da un sfat bun...

Pace tuturor!

maria55 02.12.2006 20:00:28

Chiar ,
m-ar interesa si pe mine explicatia acestui fenomen .
Dece nu se intilnesc oamenii ? E plin pamantul abia ne mai suporta si eu nu gasesc o singura fiinta care sa-mi tina companie ?
Dece il gasesc mereu pe cel mai nepotrivit ?
Sint milioane de crestini si eu gasesc unul de alta religie care m-a fascinat ?
Cum de nu-si gaseste fiecare perechea ?
Sintem haraziti din nastere sa ramanem singuri?
Dece bat mereu la poarta care nu trebuie ?
Dece fac ceva cind stiu de la inceput ca voi suferi mai mult decit imi imaginez ?
Dece nu ma intereseaza ce spune altul?
Dece am nevoie mereu de experienta mea ?
Dece nu pot sa zic o data "gata pina aici" de azi ininte ,nimic fara rost ?
Dece , dece ,dece , dece..........?
Dece sint aici si nu cu persoanele pe care le-am iubit .
Dece am mers un drum care nu l-am vrut ?
Sint intrebari generale , fara adresa , la care nu gasesc raspuns .

dmb 02.12.2006 20:12:32

Draga Nicola,
Tu esti intr-o situatie de neinvidiat. Colegul nostru musulman are dreptate.Greu se face un musulman crestin ortodox. Si mai greu ramine:)(ca si noi de altfel). Daca Sfintii parinti au dreptate si islamul este o inselare a celui rau, atunci tu in intentia ta te lupti cu cel rau. Mare credinta trebuie sa ai ca sa-l invingi.Si atunci doar cu ajutor de sus.
Situatia inversa este mult mai simpla. Ca in oricare secta si in islam poti intra f. usor si sa-ti para ca ai liniste, pentru ca nu te mai lupti cu cel rau. Are si el de lucru altele si daca pe tine te-a pus deja in rubrica "victorii" de ce sa-si mai bata capul cu tine?:rolleyes:
In plus tu nu-i ceri doar convertirea ci (functie de tara islamica in care traieste)sa-si riste VIATA (sa-si recistige sufletul insa)! Sa renunte la familie sa devina un paria pentru tine. Dar sa aibe sansa mintuirii.Este iubirea lui asa mare?
Cam asta-i motivul convertirii mai ales a femeilor crestine la islam. Fiind sexul "slab" cedeaza mai usor (mai ales ca nu le omoara nimeni pentru asta si pot ramine in legatura cu familia, tara) in timp ce unul din Arabia Saudita risca tot pamintescul ca sa cistige cerescul.

dmb 02.12.2006 20:21:14

Citat:

În prealabil postat de Bin_Adem
Ma scuzati ca ma bag si aici, pentru ca ati adus aminte de casatoriile mixte, vreau sa informez ca un musulman se poate casatori cu o femeie din "ahl-al kitaab"(oamenii Scripturii), fara ca ea sa se converteasca.Pentru ca "Nu este cu putinta silirea la credinta"->Coran, Surat Al-Baqarah, 256.

Cu alte cuvinte, sotul poate merge la moschee, femeia la biserica sau sinagoga, si unde este dragoste si respect se poate trai foarte bine.(doamna najhat este un exemplu)

Pai nici nu are nevoie de convertire daca traieste cu un musulman (sau crestin de altfel) necununati, in desfriu! Diavolul isi atinge scopul si asa. Se poate tot duce biata femeie la biserica de impartasit nu poate fii vorba ori daca nu ai impartasire cu Hristos la biserica te duci mai degeaba.
De trait se traieste cel mai adesea f. bine in "familiile" necununate. Fiind pe drumul larg, arareori are cel rau chef sa-i invrajbeasca ca risca ca sa sa-i desparta si sa-si vina vreunul in fire!

Bin_Adem 02.12.2006 23:07:02

De ce asociati Islamul cu Diavolul?!?!?

Oare Diavolul zice oamenilor sa isi lase treaba de 5 ori pe zi, sa se spele, sa se purifice, sa se roage lui Dumnezeu, si sa caute adapost la Dumnezeu de Satana cel alungat, adica de el insusi?!?!? judecati putin...!

nicola06 02.12.2006 23:32:03

Punctul lui de vedere: el mi-a zis ca religia lui ii permite... dar stie foarte bine ca nu voi accepta.. in sinea noastra asteptam o minune fiecare :)... Am discutat subiectul, suntem constienti ca nu putem sa ne casatorim dar eu personal nu pot sa pun capat relatiei.. de ce? pentru ca il iubesc.. am avut cateva tentative de a ne desparti... dar nu pot.. el spune macar sa ne mai acordam putin timp impreuna ( nu avem relatii trupesti)

Pai nici nu are nevoie de convertire daca traieste cu un musulman (sau crestin de altfel) necununati, in desfriu! Diavolul isi atinge scopul si asa. Se poate tot duce biata femeie la biserica de impartasit nu poate fii vorba ori daca nu ai impartasire cu Hristos la biserica te duci mai degeaba.

TOTAL de acord

Multumesc pentru opiniile voastre, care ma fac sa vad situatia din mai multe unghiuri..

wera 03.12.2006 00:07:14

Citat:

Oare Diavolul zice oamenilor sa isi lase treaba de 5 ori pe zi, sa se spele, sa se purifice, sa se roage lui Dumnezeu, si sa caute adapost la Dumnezeu de Satana cel alungat, adica de el insusi?!?!? judecati putin...!

Eu cunosc f. multi musulmani !Sint baieti f. buni ,care-si iubesc si ajuta sotiile ,isi iubesc mult copii,ca si romanii de altfel.Sint la fel de inimosi. Dar aic nu e vorba de aceste caracteristici ci de ...care va pleca cu Isus daca El vine azi???Toti copii vor pleca cu Isus,"caci a lor e imparatia ceruriilor!!"asta a zis Isus clar.Apoi vor pleca toti cei ce au crezut in Isus ca Fiul lui d-zeu,ca Mintuitor,ca D-zeu si Domn vesnic ,mostenitorul Tatalui ceresc,toti cei ce il au pe Duhul Sfint caci in Biblie scrie ca El ne va preschimba in alte corpuri ceresti ,asa facindu-ne aptii pentru locul unde vom merge cu Isus.Draga LOREDANA,cum stie crestinul ce are de facut?Bineinteles,rugindu-se"!Deci verisoara ta si chiar tu si cu familia ei sa va rugati ca D-zeu sa-i dea intelepciune si putere ca ea sa faca voia Lui!"IAR VOIA LUI E sa credem in cel pe care El l-a trimis ca mintuitor,pt a avea viata vesnica!"...Mie mi-a placut si ex. f. interesant si educativ dat aici despre Mucenicul Ioan,il gasesc f. bun ...caci sa ne gindim f. bine :ISUS a murit si pt verisoara ta personal-dece?ca ea sa poata trai vesnic !Iar ea daca se va converti la islam crede-ma ca "nu va mai trai vesnic,neindeplinind conditiile(vorbesc acum birocratic).Pe de alta parte ,cine va stii daca dupa ce Isus va rapi Biserica ,va mai avea puterea de a crede in Isus,caci:Biserica si crestinii vor fii aprig persecutati de antichrist(cel ce se crede D-zeu),toti oamenii se vor intoarece in tara lor din cauza urii rasiale inversunate,numai cine se va preda lui antichrist si va lua un senm(tatoo sau chip???)va mai putea vinde sau cumpara,etc.Biblia de studiu zice ca ...totusi multi vor crede in Isus asteptind revenirea Lui de data asta pe pamint pt. a-l lega pe satan si toti adeptii lui si a domnii 1000 de ani,etc.Acesti crestini noi convertiti vor socotii revenirea lui Isus 3ani si jumatate din ziua cind antichrist isi aseaza icoana lui proprie in biserica,cerind ttuturor inchinare,omorind si persecutind pe cei ce refuza aceasta (cititi apocalipsa )Biblii de studiu va ofer eu ,scrieti-mi la adresa:evarei@personal.ro.Eu am visat ca Isus e gata sa vina,mai avea doua trepte de coborit,de aceea eu personal cred ca El va venii in zilele noastre,de aceea sfatuiesc pe orisicine sa se "TINA strins de D-zeu,prin credinta in Isus si sacrificiul lui".Biblia spune:"caci prin credinta din inima si prin marturisirea cu gura despre Isus ca Mintuitor sintem mintuiti;iar prin credinta si marturisirea cu gura in Invierea lui prin Duhul Sfint sintem indreptatiti,de a-l vedea pe D-zeu deci de a trai vesnic.Dar sa nu uitam ,ca Isus a mai zis:"nu am venit sa desfiintez legea ci s-o intaresc",deci mai avem si ceva de implinit.Deci ,sa ne uitam dragi crestini ,sa nu fim mai rai ca cei ce, cu toate ca nu-l cunosc pe D-zeul adevarat(Elohim-Sf.Treime)din bun simt ,practica lucrurile placute lui D-zeu,...D-zeu vorbind despre acestia ca niste oameni pe care El ii va avea in vedere"caci cu toate ca ei nu m-au cunoscut,bunul lor simt le-a dictat sa se poarte asa ca si cind M-ar cunoaste"scrie in Biblie.Asta nu inseamna ca ei sint salvati avind viata vesnica ,dar pt. ca D-zeu este drept ,li se va recunoaste ca dreptate si probabil vor fii indreptati spre adevar.

dmb 03.12.2006 08:21:16

Citat:

Bin-Adem, omule asocierea asta nu o fac eu.Ea exista! Este motivul pentru care scriu ce scriu.Razboiul meu nu-i cu tine sau cu pocaitul de ziua 5,6 sau 7 ci cu cel rau! Tu esti un om ca toti oamenii facut de Dumnezeu si ca "constructie a Lui" meriti respectul si iubirea mea,a noastra a tuturora. Dar esti inselat in religie.Esti pe un drum gresit si noi incercam (unii) sa punem in fata ta argumente care sa te faca sa te intrebi daca totusi nu s-ar putea sa nu fii pe drumul bun.
Desigur Diavolul nu face biseici...doar atunci cind acestea il indeparteaza de Dumnezeul cel adevarat. Scopul celui rau este sa se opuna mintuirii a cit mai multi dintre oameni.Si pentru asta face multe viclenii cu singurul scop de a-l indeparta pe om de la impartasania cu Iisus. Nu doar cu moslemii sau sectantii ci chiar cu noi crestinii ortodocsi (poate sa-ti confirme fiecare cite piedici ai sa ajungi sa te spovedesti eventual impartasesti)
Deci lui ii convine sa va rugati lui Dumnezeu cit vreti pina nu-l considerati Dumnezeu pe Iisus. Judecati putin...!:)
Incearca sa te rogi : Doamne Iisuse Hristoase, daca Tu esti fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! E o rugaciune de a noastra adaptata pentru tine care nu crezi ca Iisus este Dumnezeu. Cit de des. Dar asteapta-te la probleme pamintesti.Dumnezeu o sa-ti deschida ochii, cel rau insa nu o sa fie de acord insa sa vezi.

Bin_Adem 03.12.2006 12:58:20

Dumnezeu nu are nevoie de Fii sau Fiice...!
Oare ganditi un pic logic...? Daca Dumnezeu a facut lumea, a facut oamenii, a facut-o pe Maria, si din Maria S-a nascut pe Sine Insusi?!?

De ce spuneti ca Iisus s-a jertfit pentru noi, cand nu a fost vointa Lui sa se rastigneasca? A fost acuzat de catre romani!

nicola06 03.12.2006 14:01:08

Ce te costa sa spui aceasta fraza? cateva franturi de timp... dar cu cate lucruri nu ne pierdem noi oamenii timpul..
nu te costa nimic... dar daca totusi Dumnezeu o sa-ti descopere ceva..

dmb 03.12.2006 17:18:22

Mai explic odata poate ceva in sufletul tau se misca( nu prea cred ca esti tare ratacit).
Dumnezeu a fost din inceput Sfinta Treime. Iisus, Cuvintul, Tatal si Sfintul Duh. E greu de inteles cum o treime poate fii un unic. Dar daca am intelege Dumnezeirea in deplinatatea ei, am fi si noi Dumnezei. Voi Musulmanii din mindrie credeti ca sinteti capabili sa-L intelegeti pe Dumnezeu cu mintea voastra marginita de oameni doar.Prin Fecioara Maria Dumnezeu s-a intrupat ca om.A asteptat ca Maria sa se nasca si sa accepte sa nasca pe Dumnezeul-om. Mii de ani. Iisus este Dumnezeu adevarat si om adevarat.Iar greu de inteles.Dar normal sa nu putem fiindca altfel iar am fii capabili sa intelegem dumnezeirea.
Tu vrei sa intelegi prin logica. NU SE POATE DECIT DACA DUMNEZEU NU_I DUMNEZEU lucru asta. Incearca prin inima.(si rugaciunea de mai sus se cheama si Rugaciunea inimii)
Iisus nici macan nu a fost acuzat de romani ci doar executat de ei.De acuzat l-au acuzat evreii.Daca nu dorea sa fie jertfa de impacare pentru oameni cu Dumnezeu putea sa dispara sa nu fie rastignit.Ca tot vorbesti de logica. Daca Iisus a putut invia un mort care mirosea deja de ce nu putea sa faca o minune mai mica si sa dispara pur si simplu? Daca a putut satura mii de oameni cu putina pine si citiva pestisori de ce nu putea sa-i faca favorabili lui in alegerea Baraba sau EL? Nu a dorit-o! S-a adus pe el insusi jertfa pentru noi si acolo pe cruce dindu-si sufletul tot ia mai iertat pe oameni.
Un gest Dumnezeiesc.

dillema 06.12.2006 21:44:38

Citat:

În prealabil postat de loredana
o verisoara de-a mea are un prieten musulman.nici una din familii nu e de acord cu relatia lor deoarece ea e crestina.totusi ei par sa nu tina seama de aceste bariere religioase.cat e de riscanta aceasta relatie?ce s-ar putea face in cazul lor? cine se pricepe il rog sa ma sfatuiasca.

spune-i sa fuga ca de dracu!!! cand se termina sentimentalismele si asta cateva luni de la casatorie, o pateste de nu se vede:

Femeia crestina maritata cu un musulman:
- nu are dpretul la copii in cazul divortului
- la casatorie o va inscrie pe o carte cica de familie a barbatlui care contine 4 pagini pentru eventualele 4 sotii
- va purta numele de domnisoara obligatoriu nu are dreptul sa opteze (doar ca statul romanan u recunoaste casatoria unei romance sau roman in statele musulmane, vor trebui sa se casatoreasca si la statul romana si in acest caz isi poate schimba numele dupa pofta inimii DREPT DAT DE STATUL ROMANA REPET.
- in tara de bastina a sotului va fi tratata ca o femeie islamica, e obligata sa se acopere, acum depinde si de cat de "musulmana" e tara respectiva.
- NU ARE DREPTUL SA ISI MOSTENEASCA SOTUL dar daca devine musulmana are dreptul la 1/4 din averea lui dupa moarte
- in familie mama solui face legea, barbatul/sotul nu are voie sa comenteze
- islamul da drept tatalui sotului sa aceara acestuia sa divorteze de sotie daca i se cere
etc
mai departe vezi femeia in islam

Ps:ai grija la casatoria religioasa femeia chiar crestina fiind va fi obligata sa spuna acel de credinta musulman ca cred in allah si mohamed in araba: e o teapa enorma

dillema 06.12.2006 21:46:11

Citat:

În prealabil postat de alecsandru
Citat:

o verisoara de-a mea are un prieten musulman.nici una din familii nu e de acord cu relatia lor deoarece ea e crestina.totusi ei par sa nu tina seama de aceste bariere religioase.cat e de riscanta aceasta relatie?ce s-ar putea face in cazul lor? cine se pricepe il rog sa ma sfatuiasca.

Daca se iubesc nu este bine sa-i desparti, nici sa-i lasi sa pacatuiasca!
De ce nu intrebati un preot sau chiar preotul Duhovnic!
Si inca ceva in dreptul canonic exista solutii in sensul acesta!

in ortodoxism este interzisa casatoria unui crestin cu un musulman, doar daca acesta devine crestin ce e un fapt IMPOSIBIL, FANATISMUL NU ARE MARGINI

dillema 06.12.2006 21:52:35

Citat:

În prealabil postat de erika
si eu iubesc un baiat musulman care ma iubeste si el... depinde si din ce regiune si ce familie provine. Eu am avut norocul ca mama lui sa ma placa dar daca verisoara ta il iubeste si vre sa fie acceptata de familia baiatului va trebui sa-si schimbe religia........asa poate va fi acceptata.

Te rog sa te documentezi inainte de a face acest pas!!!ai numai de pierdut , nu te lasa amagita de kg de aur ,vei fi umilita ca femeie!

dillema 06.12.2006 21:57:08

Citat:

În prealabil postat de cristina_tk
SALUT.sunt noua pe acest site si vreau sa va spun ca si eu sunt casatorita cu un musulman si sunt foarte fericita,cu toate ca am indurat destule in privinta acestei casatorii,pentru ca nimeni din familia mea nu a fost de acord.In ceea ce priveste familia lui ,m-au placut foarte mult,au ajuns chiar sa ma si iubeasca.Iar despre religie,vreau sa va spun ca mi-am pastrat religia cea de crestin-ortodox si nu am de gand sa ma lepad de ea,iar sotul meu niciodata nu mi-a impus acest lucru,este hotararea mea,iar in cele din urma ne inchinam toti la acelasi D-zeu.CRED ca conteaza foarte mult si iubirea si intelegerea dintre cei 2 nu numai religia.EU una ma consider o femeie norocoasa.

copii vor fi obligatoriu musulmani iar in religia musulmana partea feminina va fi obligata sa poarte val sa fie considerate jumatate de barbat, in cazul mortii lui nu ai dreptul sa il mostenesti, in cazul divortului nu ai dreptul la copii, ai parte de 1/4 de mostenire, fetele au jumatate cat baietii dreptul la mostenire.etc

Bin_Adem 07.12.2006 00:01:56

Ba nu, in Islam, femeia mosteneste ce a lasat barbatul, impreuna cu copii majori.Daca copiii sunt mici, partea lor le revine mamei.

dmb 07.12.2006 06:56:11

Probabil in Dobrogea :D

dillema 07.12.2006 21:30:54

Citat:

Ba nu, in Islam, femeia mosteneste ce a lasat barbatul, impreuna cu copii majori.Daca copiii sunt mici, partea lor le revine mamei.

In Coran femeia are dreptul sa tina copilul doar pana la sfarsitul alaptarii maxim 2 ani, apoi tatal ia copilul in posesie.
IN CAZUL UNEI FEMEI CRESTINE CASATORITE CU UN MUSULMAN COPILUL I SE VA LUA INDIFERENT DACA A TERMIANT PERIOADA DE ALAPTARE SAU NU, se considera ca nu e apta sa ii dea o buna educatie religioasa copilului (daca ea traieste intr-o tara musulmana), daca are norocul sa fie intr-o tara nemusulmana legea tarii respective va hotara soarta copilasului, DOAR CA VA FI FOARTE PERICULOS IN CAZUL IN CARE COPILUL ISI VA VIZITA TATAL IN TARA NATALA, s-ar putea sa nu il mai vada in veci!!!

Iar in cazul divortului unei femei cu un barbat , barbatul va astepta ca ea sa aiba 3 menstruatii SA FIE SIGUR CA NU ESTE INSARCINATA, CACI COPII APARTIN TATALUI IN CAZUL IN CAREA EA RAMANE INSARCINATA!

dillema 07.12.2006 21:32:33

Citat:

NU PREA ITI STII CORANUL STIMATE

najhat 17.12.2006 12:41:50

Citat:

În prealabil postat de dillema
La casatoriaO femeie crestina
Citat:

spune-i sa fuga ca de dracu!!! cand se termina sentimentalismele si asta cateva luni de la casatorie, o pateste de nu se vede:

Femeia crestina maritata cu un musulman:
- nu are dpretul la copii in cazul divortului
- la casatorie o va inscrie pe o carte cica de familie a barbatlui care contine 4 pagini pentru eventualele 4 sotii
- va purta numele de domnisoara obligatoriu nu are dreptul sa opteze (doar ca statul romanan u recunoaste casatoria unei romance sau roman in statele musulmane, vor trebui sa se casatoreasca si la statul romana si in acest caz isi poate schimba numele dupa pofta inimii DREPT DAT DE STATUL ROMANA REPET.
- in tara de bastina a sotului va fi tratata ca o femeie islamica, e obligata sa se acopere, acum depinde si de cat de "musulmana" e tara respectiva.
- NU ARE DREPTUL SA ISI MOSTENEASCA SOTUL dar daca devine musulmana are dreptul la 1/4 din averea lui dupa moarte
- in familie mama solui face legea, barbatul/sotul nu are voie sa comenteze
- islamul da drept tatalui sotului sa aceara acestuia sa divorteze de sotie daca i se cere
etc
mai departe vezi femeia in islam

Ps:ai grija la casatoria religioasa femeia chiar crestina fiind va fi obligata sa spuna acel de credinta musulman ca cred in allah si mohamed in araba: e o teapa enorma

Unele date spuse de dv. sunt corect reproduse,dar altele sunt improvizate.Ca sotie crestina casatorita cu musulman sunt tratata ca o crestina,nu sunt obligata sa port portul femeilor musulmane.Am fete mari si nu sunt obligate de tatal lor sa se acopere.La casatorie femeia crestina trebuie sa depuna certificatul de botez ca este crestina si nimeni nu ii cere sa spuna crezul islamic.in cazul unui divort declarat de tribunalul religios copiii sunt crescuti de mame pana la 9ani[in unele tari 7ani].Despre mostenire ,femeia crestina nu mosteneste,dar are pensie lunara.Dar de ce sa ne gandim la mosteniri,mai bine ne rugam lui Dumnezeu sa le dea sotilor nostri sanatate si putere de munca si viata mai lunga decat a noastra.Este adevarat ca femeia la musulmani este f.respectata si alintata ca o regina!Dar depinde de barbat,ce fel de educatie a primit,de felul cum isi respecta mama,asa isi respecta sotia.Va dorsc un post usor in continuare si Domnul sa fie cu voi.Doina

dillema 18.12.2006 20:33:10

Citat:

Va dorsc un post usor in continuare si Domnul sa fie cu voi.Doina

Apropos de post! D-voastra puteti respecta postul? si ma refer anume la abstinenta sexuala 40 de zile!
In Religia islamica femeia trebuie sa stea " pe pozitii" la dorinta sexuala a sotului indiferent de religia sotiei.
Este explicabil de ce femeii musulmane ii este interzisa casatoria cu barbati de alta religie!

najhat 20.12.2006 15:19:41

Citat:

Citat:

Va dorsc un post usor in continuare si Domnul sa fie cu voi.Doina

Apropos de post! D-voastra puteti respecta postul? si ma refer anume la abstinenta sexuala 40 de zile!
In Religia islamica femeia trebuie sa stea " pe pozitii" la dorinta sexuala a sotului indiferent de religia sotiei.
Este explicabil de ce femeii musulmane ii este interzisa casatoria cu barbati de alta religie!

Draga "dilema",daca am dorit in continuare tuturor un post usor ,e de inteles ca si eu il urmez.bineinteles ca postul trebuie tinut in totalitate.absolut abstinenta sexuala,si in Postul Mare 52 zile+3zile dupa impartasire.Dupa 23 ani de casatorie mixta de religie,eu sunt o femeie respectata,nu mi se cere ceea ce dv.spuneti ,sotul ma respecta mai intai ca femeie si apoi ca sotie si ca mama a copiilor lui.Eu nu am citit coranul ,ceea ce stiu e de la sot si copii si FAPTELE sunt martore.Teoria dumitale cu practica[ adica o casatorie cu musulman ] nu prea se potrivesc.Daca vrei ca teoria dv.sa se potriveasca cautati o romanca care a fost "culeasa" de pe strazi si a trait cu un musulman si nu a putut sa traiasca o viata de familie si a fugit,si apoi sa vedeti ce dreptate va da!Am mai spus,trebuie ca barbatul sa aiba si o educatie buna,si daca isi respecta mama isi va respecta si sotia.Ca raspuns la -dorinta sexuala a sotului,pozitii,cred ca societatea noastra crestina isi spune cuvantul prin nr.de divorturi si" copii din flori",etc.,viata traita in concubinaj.O viata de familie nu se limiteaza la sex,pozitii.O viata de familie se bazeaza pe respect,prietenie,la greu si la bine oamenii sunt impreuna,la pierderea locului de munca,la o boala,la respectarea celuilalt in zilele de post.Domnul Iisus sa-ti inmuieze inima si sa fii o persoana mai blanda,chiar daca cel de langa tine ti-a facut rau.Sarbatori fericite!Mi-am facut bradul de acum o saptamana si sunt fericita si doresc tuturor mamelor sa se bucure de copiii lor! Doina

dillema 20.12.2006 17:25:52

Citat:

teoria dv.sa se potriveasca cautati o romanca care a fost "culeasa" de pe strazi si a trait cu un musulman si nu a putut sa traiasca o viata de familie si a fugit

Si sunt nedumerita ce inseamna pentru tine o ROMANCA culeasa de pe strazi. Crezi ca matale esti mai breaza? Si ce vina are ca fost "culeasa " de un musulman de pe strazi, cu siguranta frumusetea ei a transformat-o in victima unei casatorii musulmane si nu caracterul, doar de aia vin musulmanii arabi in Romania. In islam Mohamed isi sfatuieste adeptii sa casatoreasca femei :DUPA BOGATIA SI FRUMUSETEA LOR, si nu dupa caracter.

Asa respect ai tu pentru tine ca femeie? Si de ce crezi ca a fugit saraca femeie? ca nu a reusit sa traiasca intr-o familie? SA TRAIESTI IN CONDITIILE UNEI FAMILII MUSULMANE ...o inteleg pe biata femeie romanca sa isi ia talpasita...mai greu insa daca au rezultat si copii...

najhat 20.12.2006 23:16:02

Citat:

Citat:

teoria dv.sa se potriveasca cautati o romanca care a fost "culeasa" de pe strazi si a trait cu un musulman si nu a putut sa traiasca o viata de familie si a fugit

Si sunt nedumerita ce inseamna pentru tine o ROMANCA culeasa de pe strazi. Crezi ca matale esti mai breaza? Si ce vina are ca fost "culeasa " de un musulman de pe strazi, cu siguranta frumusetea ei a transformat-o in victima unei casatorii musulmane si nu caracterul, doar de aia vin musulmanii arabi in Romania. In islam Mohamed isi sfatuieste adeptii sa casatoreasca femei :DUPA BOGATIA SI FRUMUSETEA LOR, si nu dupa caracter.

Asa respect ai tu pentru tine ca femeie? Si de ce crezi ca a fugit saraca femeie? ca nu a reusit sa traiasca intr-o familie? SA TRAIESTI IN CONDITIILE UNEI FAMILII MUSULMANE ...o inteleg pe biata femeie romanca sa isi ia talpasita...mai greu insa daca au rezultat si copii...

Cu dv.nu se poate discuta in termeni politicosi si eu nu sunt o persoana cu un vocabular pe placul dv.Sunteti libera sa credeti si continuati ura dv. mai departe.Am vrut dintr-un anumit pc.de vedere sa stiti si parerea unei femei crestine multumita de casatoria ei cu un musulman,am 4 copiii[ 21.20.16,10 ani ]+sotul,deci sunt 5 musulmani in familia mea si ii multumesc lui Dumnezeu pt.viata mea de familie.Femeile ,,culese" si nu sunt respectate,sunt femeile care inainte de casatorie au avut relatii si cu alti barbati,nu mai sunt respectate de barbatii lor,teama ca vor fi inselati,nu mai sunt lasate sa iasa din casa,chiar batute.Recunosc lucruln acesta,sunt destule fete romance aici care le-am ajutat sa fuga cu ajutorul ambasadei si apoi s-au intors inapoi cu o alta persoana.Nu va contrazic in multe lucruri pe care le spuneti,sunt dureroase,chiar am vazut lucruri care dor,barbati fara frica de Dumnezeu.Eu numai am vrut sa va spun ca sunt si cazuri reusite de casatorii mixte si daca dv. nu credeti,treaba dv.,dar imi pare rau ca sunteti o pers.care nu va bucurati de bucuria altora.In legatura cu casatoria ,sunt casatorita in RO civil,primii 2 copii sunt nascuti in tara si sunt botezati cu voia sotului meu,Cristina si Constantin,in Bucursti,sector6.Cand am ajuns in Siria,au fost inregistrati si ca cetateni sirieni si musulmani,pe motivul ca copilul urmeaza religia tatalui.Pe baza certificatului de casatorie a fost inregistrata la tribunalul civil-religios casatoria noastra cu mentiunea ca sotia este crestina[ pe baza certtif.de botez ], si deci prin urmare nu mi sa cerut sa spun nici un crez islamic. Am si eu durerea mea,dar femeia isi urmeaza sotul,si cat timp esti Doamna in casa ta si multumita de comportamentul sotului si a copiilor si a rudelor si a vecinilor,iti poti pune o icoana pe perete,te poti ruga la Domnul Iisus sa te miluiasca pe tine si familia ta,de ce sa caut sa fac probleme pt.ca anumite versete spuse de dv. si care nu sunt puse in practica de f.multi musulmani,care PROBABIL descifreaza coranul altfel decat dv.,si sunt adevarati oameni care merita respect.Am si eu 3 fete si un baiat,si dv. stiti ca,copilul este cel mai scump lucru din lume.Ma rog pt.fetele mele sa le dea Domnul ,un sot care are caracterul si bunatatea si blandetea tatalui lor.Este vreo mama adevarata care doreste rau copiilor sai?Dumnezeu sa va dea dupa marimea sufletului dv!Am 42 ani ,dar copiii si sotul meu sunt cei mai buni prieteni si doresc tuturor femeilor numai bine si sfatul:cu rabdare,rabdare,rabdare si intelepciune.Cand iti vine sotul de la servici ,in loc de salut ,spunei:SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE!

dmb 21.12.2006 18:30:23

Este vreo mama adevarata care doreste rau copiilor sai?

Sint destule si sint foarte multe care nu stiu ce le pregateste copiilor prin indepartarea de crestinism.....pentru vrem sau nu mama este raspunzatoare de sadirea credintei. Iar daca sadesti cu darnicie cu darnicie e rodul, daca sadesti in pamint strain rodul nu-i al tau...iar la urma mai vine si intrebarea cu talantul si daca cel care l-a ascuns a incasat-o cam ce se intimpla cu cel care l-a instrainat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:29:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.