![]() |
Danut 7,evident ca este vorba despre mai multe daruri ale Duhului Sfant,nu doar vorbirea in limbi.Si chiar in versetele aduse de tine ni se spune:
1 Corinteni 12:10 altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor. Ma intreb eu firesc,daca cineva vorbeste intr-o alta limba de ce se mai spune despre altii sa o talmaceasca,adica sa o traduca?Pentru ca talmacirea este un alt dar.Nu cred ca ai dreptate cand spui ca acest dar a incetat. Acel verset din 1 Corinteni 13:11 nu desfiinteaza acele daruri,ci spune ceea ce si eu am spus,ca in Rai aceste daruri nu mai au rost ci va ramane doar dragostea,dar aceasta se va intampla cand va veni "ce este desavarsit".Pana atunci suntem asemeni copiilor: 1 Corinteni 13:9 Căci cunoaștem în parte, și prorocim în parte; 1 Corinteni 13:10 dar când va veni ce este desăvârșit, acest "în parte" se va sfârși. Aceasta insa,incetarea a tuturor acestor lucruri va avea loc in ceruri,ca uite ce spune apostolul Pavel: 1 Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. 1 Corinteni 13:12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar ATUNCI, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar ATUNCI, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin.("Atunci" se refera la momentul cand cei neprihaniti vor fi cu Isus in Rai). Trebuie sa iti spun din tot ce ai zis ca stiinta nu va deveni niciodata completa,"va inceta cand nu va mai fi ceva de stiut, ce nu va fi stiut",cum ai spus tu.Mintea noastra de acum nu poate cuprinde tot ce exista niciodata.Ba mai mult,cu cat aflam mai mult cu atat ne dam seama cat de putine stim.Insa in ceruri totul ni se va descoperii.Despre asta vorbea si apostolul Pavel. Tu vad ca mi-ai vorbit despre un caz.Evident ca aceste daruri nu le primeste oricine si nu le primeste oricum.Ele se capata prin credinta.Isus spunea si iti reamintesc: Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!" Si tot Isus spune: Matei 17:20 "Din pricina puținei voastre credințe", le-a zis Isus. "Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: ,Mută-te de aici colo', și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință. Oare ignoram puterea credintei?Daca cineva crede cu adevarat ca poate primi acest dar si il cere prin rugaciune,oare nu este posibil sa il primeasca?Eu zic ca da,vorbind din perspectiva biblica.Dar cine nu crede,asa cum ai povestit tu despre acel caz,nu va primi. Pai te intreb cum este posibil ca daca acest dar sa fi incetat unii sa sustina ca il au,si asta nu numai la penticostali,pe aici pe undeva pe forum am citit la un moment dat cazuri si in ortodoxie,de preoti ortodocsi care au primit darul vorbirii in limbi. Nu trebuie sa ignoram puterea credintei. |
Ovidiu -s nu ar fi mai bine sa discutam despre ceea ce stim?Tu ai spus ca acest dar "a avut scopul precis de a face inteleasă evanghelia în toate limbile care se vorbeau in zonă.".De unde ai dedus tu asta?Unde in biblie ai citit despre asa ceva?Biblia insa spune:
1 Corinteni 14:4 Cine vorbește în altă limbă, SE ZIDESTE pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica. Deci e clar ce scop are vorbirea in limbi,si anume zidirea sufleteasca a celui care detine acest dar,el "se zideste pe sine',nu il zideste pe altul,in schimb cel care prooroceste "zideste Biserica". Noi nu trebuie sa ii catologam pe ceilalti in fel si chip daca nu cunoastem bine lucrurile.Ca uite ce spune biblia: Matei 7:1 Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Matei 7:2 Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura. De ce sa nu implinim deci ce ne spune biblia si sa nu mai judecam sau sa dam verdicte? |
Pentru Totpeeter
Totpeetor:"Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva"
.Epistola Intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel Capitolul 14 - Darul limbilor si darul profetiei. Cum sa fie intrebuintat darul limbilor. Femeia trebuie sa taca in biserica. 6. Iar acum, fratilor, daca as veni la voi, graind in limbi, de ce folos v-as fi, daca nu v-as vorbi - sau in descoperire, sau in cunostinta, sau in proorocie, sau in invatatura? 9. Asa si voi: Daca prin limba nu veti da cuvant lesne de inteles, cum se va cunoaste ce ati grait? Veti fi niste oameni care vorbesc in vant. 11. Deci daca nu voi sti intelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbeste, si cel care vorbeste barbar pentru mine. 19. Dar in Biserica vreau sa graiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca sa invat si pe altii, decat zeci de mii de cuvinte intr-o limba straina. 22. Asa ca vorbirea in limbi este semn nu pentru cei credinciosi ci pentru cei necredinciosi; iar proorocia nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei ce cred. Epistola Intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel Capitolul 13 - Dragostea si bunurile ei. 1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. 8. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii - se vor desfiinta; DARUL LIMBILOR VA ÎNCETA; stiinta se va sfarsi; Doamne ajuta ca din Adevar sa alegem Adevarul! |
Zburatorul versetele aduse de tine sunt irelevante,ele nu sustin ceea ce vrei sa arati tu,ele reprezentau masuri pur organizatorice,citeste tot contextul si vei vedea ca am dreptate.Pavel indemna ca aceste daruri sa fie folosite cu folos pentru crestini,adica spre zidirea Bisericii:
1 Corinteni 14:12 Tot așa și voi, fiindcă râvniți după daruri duhovnicești, să căutați să le aveți din belșug, în vederea zidirii sufletești a Bisericii. |
Biserica a fost zidita acum mult timp,inainte ca ceilalti "crestini" sa apara.Acum,acestia din urma,membri ai sectelor mai bine spus,doresc sa destrame biserica Lui Hristos.
Aceasta spuneai - Totpeetor:"Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva" Aceasta spune biblia la Epistola Intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel Capitolul 13 - Dragostea si bunurile ei. 1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. 8. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii - se vor desfiinta; DARUL LIMBILOR VA ÎNCETA; stiinta se va sfarsi; ... dar diavolul l-a "readus" in actualitate pentru a-i inghiti pe cei slabi in credinta. Doamne ajuta,oameni buni! |
Am urmarit cu viu interes postarile de pe acest topic si am observat ca oaspetii nostri penticostali ,sant mari "mesteri "in explicarea Sfintei Scripturi ,de altfel sant cunoscuti pentru asta,atat ei cat si baptistii ,adventistii si alti demni urmasi ai Reformei. Deci eu fiind mai "sarac cu duhul",rog pe distinsii oaspeti sa ma lumineze si pe mine,raspunzand catorva intrebari .Cand a aparut religia penticostala si unde ,dar mai ales care dintre "apostoli" a intemeiat-o ?...Ce traditie aveti inafara de expunerea masinilor de lux in fata bisericii si plimbatul fudul al Bibliei invelite in piele sub brat ?...Doamne iarta-ma ,ca mi-am iesit din fire !Dumnezeu sa ne calauzeasca ,pe caile sale !
|
Am gasit intamplator aceasta discutie si nu ma pot abtine sa nu va spun si eu care e parerea mea deoarece de foarte mult timp ma framanta acest subiect...respectiv care e cu adevarat Duhul Sfant si cum anume se primeste acesta.
Am simtit nevoia sa va impartasesc punctul meu de vedere deoarece alaturi de o prietena foarte buna am frecventat destul de des biserica pensticostala. Observarea comportamentului lor si a predicilor lor ma face sa fiu obiectiva si sa vad ca sint cu adevarat plini de duh dar din pacate nu de duhul lui Dumnezeu.... Ei se cred cu adevarat superiori si mantuiti prin vorbirea aceasta pe care toti se simt obligati sa o aibe la un moment dat. Aceasta vorbire este semnul lor ca sint salvati si ca la sfarsitul tuturor veacurilor cand vine Domnul Iisus, ei poarta acest semn distinctiv. De fapt, toata baza lor pentru a justifica ca au dreptate consta in urmatorul verset pe care il rostesc mereu: "38. Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt. 39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. " - Fapte 2 Dar nu este specificat niciunde ca darul Duhului Sfant e reprezentat doar de vorbirea in limbi... Parerea mea e ca Duhul Sfant e in inima, in daruirea sufletului, corpului si a fiintei noaste intregi Domnului nostru si a lui Iisus, la fel cum spune urmatorul verset: "ROADA DUHULUI, dimpotrivă, este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege" Galateni 5:22-23. Roada Duhului este dovada faptului ca traim pentru Dumnezeu si refuz sa cred ca Dumnezeu ne-ar intoarce vreodata spatele si nu ne-ar considera ai Sai doar pentru ca nu vorbim in asa zisele limbi. La diverse "adunari" am asistat la aceasta vorbire in limbi ale unora ....si nu pot sa va spun ce groaznic, teatral chiar mi s-a parut. Cred ca era o stare de hipnoza colectiva, un fel de autosugestie. Oricum curios e faptul ca doar ei au acest "dar" ....in rest nu prea am auzit multa lume de orice alta religie sau cult care ar avea asa ceva. Jalnic mi s-a parut faptul ca unii predicatori au sustinut in biserica lor cu tarie faptul ca doar ei sint cei salvati, alesi de Dumnezeu....ceilalti sintem pacatosi....asadar am renuntat sa merg la ei definitiv. Oricum nu am vazut niciodata nu penticostal care sa fie interesat sa afle despre alte religii, sa intre macar de curiozitate in alte biserici... In final ma intreb oare ce fel de duh e cu adevarat acela care ii face sa gandeasca si sa se comporte astfel? |
Doamne ajuta,Maya!
Duhul lor nu e lumesc,dar nici dumnezeiesc.Sa ne ferim de ei ca aduc neliniste in suflet din moment ce se scalda in cel mai mare pacat:mandria;de la care toate rautatile apar.Somn bun sa avem cu totii.
|
Citat:
1) dar dupa aceea , varsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, si fii si fiicele voastre vor profeti, batrIni vostri visuri vor visa iar tineri vostri vedenii vor vedea. 2) CHEAR SI PESTE ROBI SI PESTE ROABE VOI VARSA DUHUL MEU. Si In continuare vers. 3,4,5, si capitolul ce urmeaza 4) intrebare la ce ses refera Proorocul cInd zice ca va turna Duhul Sau si peste robi si peste roabe ore nu la noi cei ce nu sintem din poporul ales de dumnezeu la neamuri unde a trimis ca apostol al neamurilor pe Sf. Apostol Pavel si Special noua pe Sf: Apostol Andrei . Vedeti raspunsul este la faptele apostolilor I corinteni Cap. 14 Darul limbilor si darul profetiei cum trebuie sa fie Intrebuintat Darul Limbilor. , femeia trebuie sa taca iIn biserica este porunca Sf. Apostol. |
Citat:
Fratia ta ai dreptate in tot ce scrii si spui , Domnul sa te BinecuvInteze cu Darul duhului cel sfInt amin . acum pun si eu sarmanul si mult pacatosul o asa mica intrebare eu care sint In spania si laud pe dumnezeu In limba acestui popor ce Insamna ca eu ar tebui sa vorbec cu ei In limba mea ca ei sa zica ca am darul vorbirilor in limbi sau sa le raspund in limba lor ca ei sa inteleaga ca noi sintem Majoritari Ortodoxi iar pe acesti venetici care ia adus vrajmasul la noi in tara din america statele unite unde sau adunat toti din toate partile lumi si au adus fiecare ce a fost mai rau la ei In tarile de unde au venit si asa aluat finta baptisti si catei lor care intra in biserica lui hristos ca lupi Imbracati in pei de oii au venit in Rominia cu cadouri aduse de la gunoaie si le dau la multi pe care dupa ce ia ademenit ajug sa fie slugi la ei |
Citat:
Intr-un cuvat,penticostalii sunt"nebuni inselati de diavol"......si nu vb in nici-o limba asa cred ei dar totul e un joc...pe care Dumnezeu il intelege si ii iarta precum si noi suntem iertati la randul nostru.Pentru ce?...pentru ca gresim....e periculos ce auzi si ce vezi,cel mai important e sa cercetezi si sa crezi!!!! |
Citat:
Vrei sa spui ca intr-adevar pneticostalii "vorbesc in limbi", prin darul Duhului Sfant? Scuse, dar nu am inteles prea bine ce-ai vrut sa subliniezi... |
Citat:
Cum poate ierta Dumnezeu un om care se boteaza a doua oara la un "cult", doar pentru ca adeptii lui spun ca numai acolo e mantuirea? Cum poate ierta Dumnezeu un om care asteapta semne si minuni ca sa creada in El si sa duca o viata in El?... Respectam traditia de 2000 de ani si suntem mandrii de asta. Pentru ca noi nu am schimbat nimic din ceea ce au lasat Apostolii... |
Totpeetor incepi sa devii la fel de absurd ca fratii tai adventisti.Cred ca asa se intampla e greu sa fi subiectiv cand e vorba de propria religie.Ai vorbit despre faptele penticostalilor,care sunt bune.Unul este bun,Dumnezeu.Multi se cred buni si se vad buni in ochii lor dar putini sunt cei care chiar sunt buni.Multi dintre penticostali sunt ipocriti si fatarnici.Bunatatea vine din inima,nu este ceva ce se manifesta la suprafata ca "sa nu fim mai prejos de altii".A fi "drept" nu e acelasi cu a fi "bun"(mediteaza la asta).Darul vorbirii in limbi ca dar general a incetat si s-a imputinat, chiar daca nu in intregime(vezi exemplul dat de un frate aici cu Efrem Sirul si Vasile cel Mare).Dar judeca aici, ca acest dar nu se da, decat cu folos si trebuinta.Despre vorbirea in limbi a penticostalilor, este de la oameni auto-impusa si hipocrizie si de la duhul amagirii,vezi "batjocorirea" cu dantzuieli ridicand mainile deasupra capului , sarind sus si jos precum maimutele si alte chestii de genul asta asemenea animalelor salbatice.Este Dumnezeu batjocoritor?
Penticostalii au alt duh, eu am simtit-o cand am fost la voi, inca foarte puternic.Nici nu are cum sa fie de la Dumnezeu, din moment ce tagaduiti Sfanta Treime.Insusi botezul vostru nu e bun, pentru ca nu e in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Cum dar puteti primi darul Duhului Sfant, atunci? As vrea sa vad si eu marturii ale preotilor ortodocsi despre vorbirea in limbi si apoi sa comparati cu ce se intampla la voi. |
Aceasta va fi ultima postare a mea(sper) pe acest topic,pentru ca vad ca aceasta discutie este departe de a fi un constructiva si aceasta in mare masura datorita temei discutiei despre care cei mai multi dintre noi stim mai putin.Si pentru mine este o tema complicata.Oricum fac apel la toti care vor posta sa nu fie partinitori.Sa analizam corect,sa nu spunem neadevaruri,lucruri din auzite.Daca acuzam pe cineva trebuie sa o facem cu dovezi,altfel tot ceea ce spunem nu are nici o valoare.Subiectivismul nu duce la nimic bun.Daca vrem sa aflam care este originea darurilor pe care penticostalii sustin ca le detin,trebuie sa vedem felul in care traiasc,daca acesta este conform bibliei,daca vedem ca il slujesc pe Dumnezeu,sunt evlaviosi,atunci intrebarea despre originea darurilor nu are sens.Eu cunosc multi penticostali si nu pot sa spun despre ei ca nu implinesc biblia sau ca nu il slujesc pe Dumnezeu.Pentru mine ar fi o ipocrizie sa afirm asa ceva.Atunci pot sa spun si eu cum i-a spus Isus fariseilori:
"Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui." Cum este posibil ca vorbirea in limbi la penticostali sa aiba o alta origine decat cea divina,daca ei il slujesc pe Dumnezeu,daca ei fac voia lui Dumnezeu,se straduie asa cum inteleg ei,sa fie placuti Lui Dumnezeu?Sa fim rationali.Cred ca lui Dumnezeu nu ii place sa vada ce facem aici,cum judecam pe cei de langa noi.Inteleg sa avem pareri,dar nu sa dam verdicte sau sa spunem lucruri nefondate.Trebuie sa fim responsabili fata de ceea ce spunem. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Danut 7 eu nu afirm ca religia penticostala este unica mantuitoare,la fel cum nu afirm ca este cea ortodoxa sau oricare alta(evident trebuie sa fim crestini).Se poate sa fii mantuit fiind ortodox,penticostal,chiar si adventist,desi m-am contrazis cu ei in vederea nemuririi sufletului si alte lucruri.Acestea insa nu sunt conditii pentru mantuire.Biblia spune ca Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta.Eu sunt foarte obiectiv daca afirm asa ceva,cred ca nu pot fi acuzat de subiectivism.Biblia spune clar: Romani 10:9 Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Biblia nu spune ca daca vei fi ortodox,catolic ori orice alta religie vei fi mantuit.De ce sa monopolizam noi mantuirea?Nu sunt deloc de acord cu acest fundamentalism intre culte,pentru ca nu doar unii din ortodoxie sustin ca doar religia lor mantuieste,ci in toate cultele sunt oameni cu asemena idei. Tu ai vorbit despre religia penticostala.Pot sa spun ca cunosc foarte bine acest cult si deci te pot contrazice.Religia penticostala crede in Sfanta Treime,iar botezul se face in Numele Tatalui,al Fiului si Al Sfantului Duh.In ceea ce priveste acele aspecte aduse de tine:"Despre vorbirea in limbi a penticostalilor, este de la oameni auto-impusa si hipocrizie si de la duhul amagirii,vezi "batjocorirea" cu dantzuieli ridicand mainile deasupra capului , sarind sus si jos precum maimutele si alte chestii de genul asta asemenea animalelor salbatice.Este Dumnezeu batjocoritor?" Nici eu nu sunt de acord cu aceste manifestari,dar tot nu imi da mie asta dreptul sa judec. Noi cand vorbim despre religia penticostala trebuie sa avem mai multe in vedere.In cadrul acestui cult sunt mai multe grupari sau denominatii.In Romania cei mai multi sunt doar penticostali.Exista insa mai nou si in Romania,mai ales in SUA si alte state sunt numerosi,asa-zisii penticostali charismatici.Tu cred ca despre acestia vorbesti aici.Acestia se manifesta in biserica cu dansuri si alte asemenea gesturi.Penticostalii obisnuiti insa nu se manifesta astfel.Daca vei merge intr-o biserica penticostala obisnuita mai ales de pe la tara vei vedea ca nu se manifesta deloc asa cum ai spus tu,adica iesit din comun.Nu trebuie sa generalizam lucrurile si sa dam verdicte de tipul ca "penticostalii au un alt duh".Nu este rational si nici corect. |
Citat:
Ai zis ca penticostalii slujesc lui Dumnezeu.Carui Dumnezeu?Ca nu slujesc Sfintei Treimi?Exista mai multi domni, mai multi dumnezei? Iar legat de vorbirea in limbi si eu am avut o experienta personala,dar astept ca intai sa vad marturii ortodoxe cu legatura la acest dar, ca nu cumva sa smintesc pe careva.Oricum o experienta privitoare la acest subiect am. |
Danut 7 eu ti-am spus doar ca penticostalii cred in Sfanta Treime,de ce nu esti atent?Tu trebuie sa faci distinctia intre charismatici penticostalii obisnuiti ca sunt cu totul diferite chestiunile.Am spus ca va fi ultima postare dar tot nu vreau sa las lucrurile neclarificate.Eu nu ii apar aici pe penticostali,sunt doar corect si cred ca ti-am raspuns la toate intrebarile tale.Iar ai spus:"Aberatiile astea cu limbile ingerilor ca si cum ar fi limbi precum e chineza sau alta limba dar in afara acestei lumi, eu nu le cumpar.".Eu cred ca exista si limbi ingeresti,adica ingerii comunica si ei cumva.Iti dau ca si cultutra generala sa citesti din Daniel cap 5,desi cred ca stii despre ce este vorba.Tu daca crezi altceva e parerea ta,eu cred ca vorbirea in limbi poate fi in limbi atat lumesti,cat si necunoascute.Am mai raspuns la aceasta intrebare.Acum despre vorbirea in limbi sunt mai multe pareri,fiecare are dreptul la pareri,dar asta nu inseamna ca doar noi avem dreptate.Nici eu nici oricine altcineva nu se poate lauda ca are dreptate mereu,doar unul Singur este drept si Acesta este Dumnezeu.Noi ca oameni ne putem insela,si de multe ori aceasta nu tine de noi.Iar daca ai spus ca ai avut o experienta personala,de ce continui sa sustii despre aceste daruri ca nu mai exista.Eu din pricina a mai multor marturii,nu neaparat venind de la penticostali ci si de la alte culte pot sa spun ca acest dar inca mai exista.De asta sustin ceea ce sustin si nu sunt subiectiv.
|
Citat:
VĂ CEREM ACEST LUCRU PENTRU CĂ SE CUNOAȘTE CĂ ÎN RELIGIILE PRIMITIVE GLOSOLALIA (VORBIREA IN LIMBI) ERA AUTO-PROVOCATĂ PRIN REPETAREA SPASMODICĂ A UNOR CUVINTE (EXACT CE SE ÎNTÂMPLĂ LA "PENTI") VORBIREA ÎN LIMBI MAI E PREZENTĂ ȘI LA SPIRITIȘTI SAU ÎN PRACTICILE MEDIUMISTICE. IAR BIBLIA NE ATENȚIONEAZĂ: 1 COR 14.19 "Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină. " SI SF PAVEL IN MOD SPECIAL: 2 COR 11.14 "14. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. 15. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor." AȘTEPTĂM AȘADAR DOVEZI DIN PARTEA VOASTRĂ CĂ CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ADUNĂRILE VOASTRE ESTE LUCRAREA DUHULUI SFÂNT, ȘI NU LUCRAREA NECURATULUI. ȘI NU AȘTEPTĂM NISTE ARGUMENTE DE GENUL "L-AM PRIMIT PE DOMNUL ISUS IN INIMA MEA SI AM FACUT LEGĂMÂNT CU EL CA TOATĂ VIAȚA SĂ MI-O DEDIC LUI", IAR "DOMNUL ISUS" AR FI OBLIGAT SĂ REVARSE HARUL DUHULUI SFÂNT ASUPRA VIEȚII VOASTRE DE OAMENI "SALVAȚI" ȘI SFINȚIȚI PRIN "SANGELE DPOMNULUI ISUS" S-A ÎNȚELES? |
Mene, mene, techel ufarsin. - Numărat, numărat, cântărit, și împărțit - Numărați, numărați, cântăriți și împărțiți
Asta inseamna cuvintele alea din Daniel 5.Daniel a venit si i-a talcuit fraza. 26. Aceasta este tâlcuirea cuvântului mene: Dumnezeu a numărat zilele regatului tău și i-a pus capăt. 27. Techel: l-a cântărit în cântar și l-a găsit ușor. 28. Peres: a împărțit regatul tău și l-a dat Mezilor și Perșilor". Cuvantul Mene este de origine ebraica : Meaning of "Mene" Israeli name In Israeli, the name Mene means- who reckons or is counted. The name Mene orginated as an Israeli name. The name Mene is most often used as a girl name or female name. Israeli Meaning - who reckons or is counted Origin - Israel Fraza aia e de origine ebraica.Nici o "limba magica din cer" , ci ce e din cer si magic e faptul ca e tainuit, la fel si cu limbile ingerilor. Cat despre penticostali, eu traiesc intr-o zona unde culte de genul asta sunt chiar "populare" in Arad, dar din punctul meu de vedere acest cult este foarte bizar. |
Ceea ce transmit penticostalii prin acea vorbire in limbi mie nu mi se pare a fi deloc divina, iar ei cand se roaga doar bolborosesc din gura nici macar ei nu inteleg ce spun acolo, referitor la ce a zis Totpeetor cu carismaticii am deschis un topic la threadul "Alte religii", carismaticii aia sunt de-a dreptul demonizati psihic.Pe curand
|
Citat:
|
Penticostalii nu trebuie judecati deoarece multi sint indoctrinati de mici, ei cred cu tarie si ar da orice pentru ceea ce cred....oricum si daca li se dovedeste cu adevarat ca gresesc in anuminte privinte ei trec cu vederea si tot parerea lor e cea corecta.
Am vazut multe cazuri in care persoane de alta religie nu sint acceptate in familie doar pt ca nu sint penticostali si chiar daca vor sa fie botezati si adoptati de cultul lor, acestia nu vor fi niciodata atat de "speciali" precum ceilalti....ramanand mereu pacatosi nemantuiti in fata Domnului....atunci intrebarea mea e: cum de se cred ei atat de buni si corecti in fata lui Dumnezeu!?? cu siguranta vor fi pedepsiti pentru ceea ce fac! Ceea ce ar trebuie sa facem e sa nu mai mergem la adunarile lor nici macar de curiozitate...cum nici ei nu vin pentru simplul fapt ca "nu se simt bine" la noi in biserica. In ceea ce priveste vorbirea in limbi am avut "norocul" sa intru intr-o biserica penticostala tocmai cand se facea rugaciunea pt. darul Duhului Sfant....eram ingrozita si cu adevarat scarbita de felul in care pastorii lor tipau la tinerii aflati in fata adunarii....urlau la ei cat de tare puteau pt a-i determina sa "vorbeasca in limbi"....Asadar multi sint fortati sa aibe acest dar prin autosugestie demonica as putea spune chiar... |
Am zis ca nu mai intervin,dar tot nu pot sa vad ca las de inteles ceea ce eu de fapt nu spun.
Am spus ca sunt doua tipuri de penticostali,penticostalii obisnuiti si charismaticii.Charismaticii cred ca sunt cel mai nonconformist cult.La ei veti vedea toate aceste manifestari despre care vorbiti,dans in biserici,mai nou genuri muzicale precum manele crestine,rock crestin,rap sau hip-hop crestin s.a.m.d.Ei sustin ca nu conteaza cum te porti,cum te imbraci s.a.m.d.,ci doar ce ai in inima.Personal spun ca eu nu sunt de acord cu aceste lucruri,ce ai in inima trebuie sa se vada si in exterior.Si nici genurile muzicale promovate de ei nu imi plac,dar asta are mai putina importanta.E o parere,eu nu cunosc pe nimeni de religie charismatica,nu am fost in nici o astfel de biserica,de aceea nu trebuie sa trag concluzii pripite.Nu vreau sa acuz fara dovezi.Documentarea de pe "youtube",cum am vazut ca unii vorbiti despre astfel de filmulete si trageti concluzii din ceea ce vedeti,nu este buna.Cine stie ce grupare sunt cei pe care ii vedeti voi!Ei nu au a face cu penticostalii din Romania.Chiar cultul penticostal nu agreaza astfel de practici ale charismaticilor.Sunt grupari diferite,nu au nici o treaba unele cu altele.Noi aici trebuie sa spunem despre cine vorbim,nu sa generalizam.Penticostalii in schimb,cei care sunt cei mai multi dintre culte in tara noastra,pentru ca cei charismatici sunt mai recenti si mai putini,sunt chiar foarte conservatori.Unii nu accepta in biserici nici macar instrumente ca in alte biserici de acest gen. Acum Ovidiu -s a zis sa aduc dovezi.Dovezile ti le-am adus.V-am spus tuturor sa priviti la felul de vietuire al acelora care sustin ca au aceste daruri,daca viata lor este dupa voia Lui Dumnezeu si fac voia Lui Dumnezeu,atunci nu are cum ca ei "sa-l slujeasca pe altcineva" si nu pe Dumnezeu.Doar e logic,nu stiu de ce ne incurcam in atatea discutii.Eu nu tin partea nimanui.Imi place sau incerc sa fiu drept.Nu stiu in ce masura reusesc,dar incerc.N-ar fi rau sa incercati si voi. Danut 7 vad ca ti-ai facut "tema":).Trebuie sa te corectez putin.Mene, mene, techel ufarsin e in caldeieste,un fel de babiloniana,nu in ebraica.Cu alte cuvinte Daniel i-a tradus imparatului ce scrie acolo in caldeieste,adica in limba lor,nu asa scria pe "perete"(se intelege ca Daniel a tradus si apoi a explicat ce inseamna).Pentru ca spune biblia: Daniel 5:8 Toți înțelepții împăratului au intrat, dar n-au putut nici să citească scrisoarea și nici s-o tâlcuiască împăratului. Oricum e o interpretare.Poti sa ai dreptate sau poti sa nu ai dreptate.Eu accept interpretari care sunt in contradictie cu ideile mele si accept ideea ca ma pot insela dar trebuie sa mi se aduca argumente. Si Danut 7 ai spus:"dar cum acest dar nu se mai manifesta,decat in situatii speciale, continui sa sustin ca acest dar a incetat."Mai citeste o data ce ai scris si vei vedea ca te contrazici singur.Pai apostolul Pavel nu spune ca acest dar va inceta doar "putin",adica se va mai manifesta doar in "situatii speciale"ci cu totul.Si tu in aceasta fraza spui ca se mai manifesta doar in "situatii speciale",iar apoi te contrazici singur spunand ca "a incetat".Ori a incetat,ori se mai manifesta?Hotaraste-te.Daca se mai manifesta in "situatii speciale",inseamna ca nu a incetat.El se manifesta de la inceput in situatii speciale daca stam si ne gandim bine.Nu oricine a avut acest dar,si nu oricine il va mai avea. Si ma dezamagesti.Despre tine credeam ca nu esti fundamentalist,acum insa citesc ca "Ortodoxia este religia adevarata, si Biserica lui Hristos pe pamant.Singura religie mantuitoare."De aici pana a da in cap in numele religiei nu mai este mult,"doar e singura religie adevarata",scuza asta s-a adus mereu pentru a se justifica unele dintre cele mai mari orori din istoria omenirii,care au fost facute"in numele religiei".Si nu este cazul strict al religiei ortodoxe.Unde scrie ce sustii tu,vorbeste Isus despre o religie anume? Si citind mai departe vad ca din nou te contrazici:"Dar oricine crede in Hristos Cel inviat din morti si pazeste poruncile lui se poate mantui."Daca religia ortodoxa este singura mantuitoare cum ai spus tu,cum este posibil ca sa se mantuiasca si cei care nu sunt ortodocsi si cred in Hristos Cel inviat din morti si pazesc poruncile Lui?Cum este posibil?Simplu,nu doar "biserica ortodoxa este singura mantuitoare" si deci te contrazici singur.Sa fim rationali.Asa cum spui tu spun si catolicii,si unii adventisti,baptisti etc,dar adevarul unde este?Adevarul nu este la nimeni,adevarul este in biblie. |
In primul rand, unde ai citit tu ca scrisul din Daniel era in caldeieste?
Era intr-o ebraica,aramaica de tip mai vechi, poate regionala.Oricum a fost, a fost intr-o limba si un grai care exista in lume. Aramaic UPARSIN (that is, AND PARSIN) Mene can mean numbered or mina (a unit of money). Tekel can mean weighed or shekel. Peres (the singular of Parsin) can mean divided or Persia or a half mina or a half shekel. i 30 Or Chaldeans Despre mene ti-am aratat ca exista si in ebraica si e de origini ebraice: Meaning of "Mene" Israeli name In Israeli, the name Mene means- who reckons or is counted. The name Mene orginated as an Israeli name. The name Mene is most often used as a girl name or female name. Israeli Meaning - who reckons or is counted Origin - Israel Tekel poate insemna shekel, care e o unitate de masura(cântar) folosita in antichitate de evrei.Mai nou shekel a si reprezentat moneda israeliana.Iar daca cunosti engleza poti citi in continuare insemnatatea celorlalte cuvinte. Haide sa ma exprim pe placul tau.Darul limbilor in folosinta nu a mai fost necesar, iar mentionari despre darul asta de-a lungul timpului sunt foarte putine si relative si in functie de cazuri speciale, cu intrebuintare si cu un rost.Asadar acest dar nu s-a evaporat de tot, mai apare dar foarte rar si in anumite circumstante.Ce mi se pare mie absurd este faptul ca penticostali exclama ca acest dar sa fie absolut necesar, si ca reprezinta "botezul Sfantului Duh" si ca ridica acest dar la rangul de obligatoriu pentru a avea Duhul Sfant.Ori Scriptura spune ca sunt mai multe daruri si nu toti vorbesc in limbi,nu toti proorocesc si asa mai departe.Iar ca o ierarhie cei care vorbesc in limbi sunt trecuti intre ultimii in Biserica.Avand in vedere obligatia vorbirii in limbii pentru a dovedi ca intradevar ai fost botezat in Duh Sfant, unii penticostali saraci ajung chiar sa se forteze pentru a "primi" acest dar.Aceasta este ceva auto-impus si ceva ce omul graieste de la sine.Si eu daca imi dau drumu la gura pot sa reproduc anumite sunete cu continuitate.Din cauza presiunii cred ca multi vorbesc de la ei in limbii.Asta se cheama ipocrizie si minciuna.Iar despre aia care dantzuiesc s.a.m.d nu cred ca mai e nevoie sa repet de unde le vin lor manifestarile alea.Si carismaticii astia is o latura a penticostalismului, deci "o fratie" exista undeva.Cel putin in "vorbirea in limbi" care nu prea se mai gaseste decat la aceste doua culte. Biserica Ortodoxa este singura Biserica adevarata.Este singurul loc unde gasesti adevarul si Imparatia lui Dumnezeu pe pamant.Nu exista "mai multe adevaruri" ci doar unul singur.Hristos e Adevarul, iar Biserica e trupul Sau.Minciuna e de mai multe feluri,adevarul e doar unul.Religiile sunt plasmuirile oamenilor, Biserica a existat de la inceput. |
Danut 7 nu stiu de ce afirmi ca "penticostalii exclama ca ridica acest dar la rangul de obligatoriu pentru a avea Duhul Sfant."Penticostalii nu afirma asa ceva,cel putin din cate cunosc eu.Poate o fi unii care sustin asa ceva,dar nu trebuie sa generalizam.Iar cazuri de "unii penticostali saraci care ajung chiar sa se forteze pentru a "primi" acest dar",si ca "Din cauza presiunii cred ca multi vorbesc de la ei in limbii." eu nu cunosc.Poate o fi,nu zic nu,dar din nou spun ca nu trebuie sa generalizam.Din nou spun ca religia charismatica nu are a face cu religia penticostala,cultul penticostal chiar nu agreaza aceste manifestari ale charismaticilor asa cum am spus.Aceste grupari privesc diferit aceste chestiuni,charismaticii asa cum am mai spus sunt cu mult mai nonconformisti si libertini.Se poate vorbi mai putin despre o "fratie" intre acestia.Este ca si cum as spune eu ca exista o "fratie"intre ortodocsi si catolici.Ai spus ca " acest dar nu s-a evaporat de tot",eu nu stiu de ce nu admiti ca nu a incetat,pentru ca daca se mai manifesta nu inseamna ca a incetat.Daca un om mai rasufla,tu il declari mort?Asa si aici , ca spui ca mai exista cazuri speciale,trebuie sa admiti ca "nu a incetat".
In ceea ce priveste chestiunea legata de talcuirea lui Daniel,se pare ca ne informam din surse diferite :),eu am gasit ca era in caldeana.Oricum adevarul ar putea fi la mijloc:).Ai spus ca "Religiile sunt plasmuirile oamenilor",sa nu uitam ca si ortodoxia reprezinta o religie,deci daca faci aceasta afirmatie trebuie sa te referi si la religia ortodoxa.Iar ai spus:"Biserica Ortodoxa este singura Biserica adevarata.Este singurul loc unde gasesti adevarul si Imparatia lui Dumnezeu pe pamant."Stii unde gasesti adevarul?In scripturi nu intr-o biserica,pentru ca biblia spune "sa cercetam scripturile ca in ele aflam adevarul".Eu te intreb:de cand se vorbeste in istorie despre biserica ortodoxa?Inainte de biserica ortodoxa crestinii faceau parte dintr-o "biserica neadevarata"?Sa fim rationali si sa nu mai facem asemenea afirmatii.Sa cercetam inainte si apoi sa afirmam ce avem de afirmat.Primii apostoli nu au fost ortodocsi,ii clasezi intr-o biserica neadevarata? Ai spus:"Hristos e Adevarul, iar Biserica e trupul Sau." Sunt intrutotul de acord,dar trebuie sa vedem ce inseamna aici biserica.Biserica ii reprezinta pe cei care cred in El,nu un cult sau o dogma.Important este sa credem in El si sa implinim scripturile. |
Citat:
|
Citat:
Biserica ortodoxa exista de la Cincizecime .Biserica este "una sfanta apostoleasca catolica ortodoxa", adica Universala, pentru ca e singura Biserica a lui Hristos, si Ortodoxa pentru ca este de invatatura adevarata.Religiile sunt plasmuirile oamenilor.Biserica este fondata insusi de Iisus Hristos capul ei.Toate religiile sunt facute de om, insa Biserica lui Hristos exista de la inceput.TOATE religiile sunt false.Adevarul e numai unul si nici o minciuna nu e din adevar. Hristos a zis : Cercetati Scripturile, baga de seama ca a zis cercetati , nu cititi.E o diferenta aici.Toate sectele si toate ereziile au aparut cu biblia in mana.Ce iti zice asta atunci?Ori ortodoxia a ramas de 2000 de ani aceiasi. Biserica e un loc de la inceput, cerceteaza Scriptura. |
Danut 7,iti spun ca penticostalii "nu sunt ai mei".Tu vad ca nu poti sa fii obiectiv si ii acuzi pe altii de subiectivism.Eu recunosc ceea ce e biblic si ceea ce nu este biblic.Despre penticostali nu pot sa afirm ceea ce afirmi tu pentru ca ii cunosc foarte bine.Ar trebui sa fiu ipocrit sa spun altfel.Biblia spune si din nou iti repet ca "Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui."Si asta a zis-o Isus.Pai cum se poate ca "penticostalii sa aiba alt duh",daca eu ii vad ca se comporta dupa scripturi?
Ultimile postari ale tale m-au dezamagit.Vorbesti precum Ovidiu -s,macar pozitia lui am stiut-o de la inceput :).Cand am discutat cu tine mi-am zis:uite in sfarsit unul dintre putinii ortodocsi care nu sunt fundamentalisti si te-am apreciat pentru asta.Acum ma contrazici prin ultimile tale postari si imi dai de inteles ca ce am crezut eu a fost doar o parere si imi pare sincer rau. Ai spus:"Toate sectele si toate ereziile au aparut cu biblia in mana.".Ce e rau sa ai biblia in mana?De ce s-a scris biblia,sa fie lasata pe un raft,prafuita?N-ar fi rau ca si cei ortodocsi sa fie cu "biblia in mana". Ti-am pus cateva intrebari si nu mi-ai raspuns.In schimb ai spus:"Biserica ortodoxa exista de la Cincizecime ",pe ce te bazezi?Inainte de cincizecime,era o alta biserica?Mie nu imi plac vorbele aruncate in vant,arata-mi clar cand se vorbeste in istorie prima data de "ortodoxie". Spui nonsensuri:"Cercetati Scripturile, baga de seama ca a zis cercetati , nu cititi.".Tu cum ai vrea sa fie cercetate Scripturile daca nu citindu-le?Prin ce sa fie cercetate,daca nu prin citit? Si iar ai spus:"Biserica este "una sfanta apostoleasca catolica ortodoxa"Decide-te,doar biserica ortodoxa e cea adevarata sau si cea catolica? Ma dezamagesti. |
Citat:
Cred ca ideea principala era ca Biblia a aparut de cateva sute de ani. Dupa gandirea voastra fanatica, ar insemna ca pana la aparitia Bibliei (pana sa o aiba fiecare in casa) nu s-a mantuit nimeni. Nici evrei, nici neamuri... pentru ca nu aveau Biblia... Dar aveau altceva la fel de valoros, dar care voi nu veti putea niciodata intelege: pentru ca sunteti inchisi la minte si nu mai judecati |
Citat:
|
Lacrimi multumesc pentru "aprecieri".As putea si eu sa aduc astfel de "aprecieri",dar nu obisnuiesc sa fac asemenea lucruri.Asta e,eu ii respect pe oameni,dar nu le cer obligatoriu ca ei sa ma respecte pe mine.Asta tine de fiecare in parte.Eu am o vorba:respectul nu se cere,se da.
Mai intai cerceteaza lucrurile si apoi vina cu afirmatii.Biblia exista inca de la primii crestini asta daca ne referim la Vechiul Testament.Fii sigura ca evreii ca si neamurile dupa jertfa lui Isus,stiau ce inseamna sa faci voia lui Dumnezeu.Evreii aveau legea pe care o respectau cu strictete si toti o cunosteau de la cel mai mic pana la cel mai mare,iar neamurilor prin epistole li se spunea cum sa traiasca.Pai ce inseamna biblia noastra de acum?Vechiul Testament,evangheliile si epistolele scrise de apostoli,pe care primii crestini le cunosteau foarte bine. Eu nu fac afirmatii fara dovezi,evit asemenea lucruri si chiar de am avea dovezi uneori este mai bine sa ii facem pe ceilalti sa isi dea singuri seama ca gresesc si sa se indrepte decat sa le spunem in fata cum sunt.Tu in 3 randuri m-ai facut si fanatic si inchis la minte si ca nu judec.Vorbesti despre fanatism,cine iti citeste postarea ce poate sa creada despre tine?Fanatic printre altii inseamna si intolerant.Cum pot fi eu intolerant daca am afirmat si afirm ca nu religia mantuieste,ci credinta?Am spus eu ca doar o religie anume mantuieste,cum spun altii?Eu nu afirm astfel de lucruri,dar "curios lucru" sunt considerat fanatic. Oricum multumesc pentru "aprecieri".Uite ca sa implinesc biblia care spune ca daca cineva iti da o palma sa intoarcem si obrazul celalalt,eu nu iti voi raspunde cu aceeasi moneda,cum poate te astepti,ba mai mult pot sa spun lucruri bune despre tine.Oare de ce as proceda altfel?Nu am nimic cu tine,te apreciez ca ai venit pe acest forum pentru a afla mai multe,din pseudonimul tau observ ca nu esti intr-o stare sufleteasca prea buna si nu iti doresc decat sa devii fericita.Nu pot sa spun despre tine decat lucruri bune,despre cele rele nu este treaba mea sa vorbesc.Nu te cunosc si nu vreau sa gresesc. |
Citat:
Atit ati inteles din Evanghelia lui Hristos? Poate va scapa un lucru . FARA HRISTOS NU POTI AVEA VIATA VESNICA Nu biserica,nu obiceiurile,nu timpul ,nu ritualul ,nu stramosii,nu apostolii ,nu sistemul de inchinare. Ci doar Hristos si Legea iubirii. Cum ramine atunci cu Cercetati Scripturile? Cine nu L-a gasit pe Hristos acolo ca Mintuitor personal,e in van. Nu are cine pune marturie in fata Tatalui la judecata. |
Citat:
Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. 1Timotei 3:15 Daca te intereseaza asa de mult Biserica Ortodoxa, deschide un topic. |
Citat:
Imi cer mii de scuze, daca te-a deranjat postarea mea. Intentia mea nu a fost nici pe de parte sa te supar. Dupa cum stii, nefericirea mea e din faptul ca penticostalii l-au atras pe sotul meu la ei, astfel distrugand o familie si viata a 2 copii. Chiar daca te-am citat, nu m-am referit la tine in mod special. In legatura cu Biblia, am afirmat ca nu exista in casele fiecaruia, asa cum exista astazi. Ba mai mult, era considerat un obiect de cult sfant, folosit doar in Biserica. Si mai mult, majoritatea oamenilor de la tara nu stiau sa citeasca. Evreii aveau Legea, iar neamurile Sfanta Traditia. Si cand vorbim de Traditie in context religios, nu ne referim la obiceiuri de-ale oamenilor, ci la ceea ce au lasat Apostolii, la ceea ce s-a transmis prin viu grai, din tata in fiu. Spui ca evreii isi cunosteau Legea de la cel mic pana la cel mare. Asa si crestinii, isi cunosteau Traditia si stiau cum sa faca voia lui Dumnezeu, nu citind Epistolele Apostolului Pavel, ci din invataturile Parintilor. Doamne Ajuta |
Sfantul Grigore de Nazianz, vorbind despre evenimentul Cincizecimii, spune ca sau auditorii percepeau toti in limbile lor ceea ce spuneau Apostolii intr-o singura limba, sau Apostolii vorbeau in limbile diferite ale celor prezenti (el e pentru aceasta parere). Eu am fost prezent la o "vorbire in alta limba". Dar nu se rosteau cuvinte, era mai mult o bolborosire. Ori Dumnezu cand i se descopera omului se coboara la nivelul lui de perceptie, de intelegere. Scopul vorbirii in alte limbi a fost rostirea, nu nerostirea cuvintelor. Asa ca pentru mine, aceasta "vorbire in limbi" de care se tot vorbeste e o mare inselare.
|
Citat:
Citat:
39. "Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5) |
Citat:
|
Danut 7,tu vad ca aduci cazuri si te cred,nu spun ca ai minti,dar noi trebuie sa privim din perspectiva dogmei oficiale a acestei religii si sa spunem ce este bun si ce este rau.Eu daca aud despre un preot ca nu stiu ce pacate savarseste,asta inseamna ca trebuie sa generalizez,ca religia ortodoxa ca atare nu este buna?Nicidecum.
Tu spui:"Toti cei care au parasit vita cea adevarata si nu au ramas in Hristos nu pot aduce roada de la sine.Toti cei care au parasit Biserica sunt in afara Imparatiei lui Dumnezeu."Ce biserica au parasit penticostalii,adventistii sau alte culte?Ce cred ei si nu este in scripturi?Oare nu cred in Tatal,Fiul si Duhul Sfant?Oare nu cred ca Hristos a inviat?Cum poti sa spui ca fac parte din "alta Biserica' si nu din cea a lui Hristos?Asta e problema la tine tu intelegi prin Biserica o anumita religie din zilele noastre care este cea ortodoxa.In biblie in schimb sensul cuvantului Biserica este departe de a fi acel adus de tine.Biserica ii reprezenta pe toti cei care credeau in Isus si faceau voia lui,iar acestia se numeau crestini,nu ortodocsi nu catolici.Hai sa fim corecti.Tu vorbesti despre "parasire",dar cum se poate vorbi despre parasire daca acea persoana s-a nascut intr-un cult si nu in religia ortodoxa?Pai cu ce este vinovata o astfel de persoana daca nu s-a nascut intr-o familie de ortodocsi?Oare este condamnata sa nu fie mantuita din pricina asta?Nu,aceasta gandire nu este biblica deloc.Credinta mantuieste,Isus a iertat pacatele si celor din alt neam cum ar fi samaritenii,ba ia apreciat in multe randuri cand le-a vazut credinta.Credinta a contat mai mult chiar decat faptul ca nu erau evrei,chiar mai mult ca nu repsectau legea ca evreii.Tu ce spui aici este o gandire fundamentalista,care spune in felul urmator:doar religia mea este buna,celelalte sunt rele,doar cei de religia mea ajung in rai,ceilalti nu.Dintr-o asemenea gandire s-au produs unele dintre cele mai mari orori care au fost facute chiar de cei care se numeau crestini,cum a fost inchizitia sau contrareforma papala.Acum papalitatea se scuza,condamna aceste actiuni,dar ce folos,daca ce a fost facut s-a facut? Sa fim corecti.Credinta este cea care mantuieste,asa spune biblia si noi sa nu spunem altfel. Prin acel verset din Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui,tocmai la asta se referea Isus,la cei cu Dumnezeu si la cei care "au alt duh" cum spui tu.Pai daca penticostalii nu sunt cu Dumnezeu ,eu nu pot sa imi explic de ce il slujesc pe Dumnezeu,de ce merg la slujbe si invata cum sa fie mai buni,cum sa traiasca dupa voia Lui Dumnezeu?De ce?Gandeste-te si tu putin si nu mai afirma lucruri care nu pot fi demonstrate.Am pretentii de la tine. |
Lacrimi eu nu am nimic cu Traditia,chiar ii apreciez pe cei care s-au jertfit pentru credinta in Isus.Doar ca atunci cand anumite lucruri din Traditie vin in contradictie cu biblia,prefer sa ma bazez pe Scriptura.
Nu cel care citeste biblia din scoarta in scoarta este mantuit.Eu nu afirm asa ceva.Cel care crede este mantuit,iar credinta vine in urma auzirii Cuvantului s.a.m.d.In decusul timpului eu cred ca au existat numerosi oameni care au fost mantuiti fara sa puna niciodata mana pe o biblie,pentru ca poate nu au avut aceasta posibilitate,sau nu stiau sa citeasca.Totusi au fost mantuiti,pentru ca cineva i-a spus despre Isus si i-a invatat cum sa traiasca iar ei au crezut.Nu mai este cazul acum insa,cand cred ca fiecare familie care zice ca este crestina,are cel putin o biblie. Acum vad ca am aflat de ce esti nefericita si de ce esti atat de pornita impotriva celor de religie penticostala.Spui ca penticostalii l-au atras pe sotul tau.Eu nu cred ca au facut penticostalii asa ceva.Cred ca sotul tau este indeajuns de capabil sa ia decizii singur,nimeni nu l-a obligat sa treaca la o alta "religie".Cred ca este decizia lui.Oricum eu stiam ca cei de religie penticostala sunt foarte familisti.Nu stiu ce sa zic cand tu spui ca "o famile si viata a doi copii a fost distrusa".Uite tu trebuie sa stii mai multe despre acest cult.Acum te intreb : penticostalii nu il slujesc pe Dumnezeu? |
Citat:
L-au atras, dar nu l-au obligat. Ai dreptate: tocmai de asta il consider un om atat de slab; pentru ca numai un om slab poate sa se lepede de ceva inainte de a fi cunoscut acel ceva. Sotul meu s-a botezat intai la penticostali si apoi a inceput sa citeasca Biblia. Nu a mai fost intelegerea lui despre Cuvantul Domnului, ci ceea ce auzea la adunare, de la "frati" si "pastori". Sunt convinsa ca exista si oameni buni in acest cult, dar eu nu i-am cunoscut... Si crede-ma cunosc foarte multi, pentru ca acum sunt inconjurata mai mult de penticostali decat de ortodocsi... Ce au in comun acest oameni? Biblia sub brat, minciuna si mandria... Nu spun ca asa sunt toti, dar cei pe care ii cunosc eu prin asta se identifica. Cand spun ca familia mi-a fost distrusa, sa nu crezi ca am fugit ca o lasa... si nici nu am ramas pentru ca "asa i-au proorocit "fratii" batrani". Am ramas pentru ca asta este datoria mea. Chiar daca nu exista zi in care sa nu am ochii spalati de lacrimi, consider ca Dumnezeu m-a unit cu acest om, prin Sfanta Taina a cununiei... Si cine sunt eu sa dezleg aceasta unire? Asta numai Dumnezeu o poate face. Ca sot si sotie nu mai avem comunicare. El vorbeste doar cu taica-sau sau "fratii", eu imi spun durerile aici pe forum sau prin rugaciune, lui Dumnezeu... Nu ne mai sfatuim cand e vorba sa luam o decizie, pentru ca pentru el e mai simplu sa mearga la "fratii" batrani si sa-i roage sa puna problema "in fata Domnului" sa vada ce zice Domnul...pentru ca chiar daca noi consideram ca e bine, numai Domnul hotaraste ce va fi... Asta e incredere in Dumnezeu? Mie mi se par acesti "frati" batrani mai mult ghicitori, vrajitori, nicidecum prooroci, cum ii numeste el. Ma rog la Dumnezeu si la Maica Domnului sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa-mi duc crucea cu smerenie si intelepciune |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.