Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

AndruscaCIM 03.12.2009 16:27:39

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187547)

Umilul, suntem alte oi...si? Tot oi suntem.

De ce sunteti alte oi??? Era nevoie?:46:

Doriana 03.12.2009 16:29:34

Ca sa nu fim capre. :))
Asa a ales Dumnezeu sa aiba mai multe staule. Important e ca suntem oi.

lareine 03.12.2009 16:32:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187547)
Deci ai pus o intrebare de momeala, ca si cum te-ar fi interesat [nu ca te-am fi crezut], acum aveti amandoua de ce sa radeti, mai vizionati si cate o telenovela de pe you tube, si va felicitati una pe alta ca sunteti crestine adevarate, si ce ciudati sunt sectantii astia, apoi spuneti de ei ca sunt aroganti. Fain. Crestinismul afisat de voi ma copleseste, mai am putin si ma fac ortodoxa. :23:

Umilul, suntem alte oi...si? Tot oi suntem.

Eu nu ma felicit pentru nimic si nici nu rad de voi, ca le am pe ale mele de tras, care-mi mai taie un pic din simtul umorului.
Din perspectiva mea, voi aveti o scuza, ca multi dintre voi efectiv nu stiu, eu nu am scuza si tot nu fac ce trebuie. Si mandria nu-i a ta, ca nu tu te-ai apucat sa prorocesti, dar de putina ignoranta te-ai putea plange, daca refuzi sa vezi originile cultului tau, pentru ca daca nu era White, nu era nici cultul. Nimic care incepe asa nu poate duce la ceva bun.

Doriana 03.12.2009 16:37:08

Citat:

În prealabil postat de umilul (Post 187526)
De fapt nici nu trebuia sa-ti raspund la raspunsul tau care denota aroganta si mandrie, la fel cum nu o voi mai face nici in continuare !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

Uita-te si tu, il intreb de ce trebuie sa ocolim forumul ortodox si imi spune ca sunt aroganta. Mai, cum trebuie sa vorbeasca cineva cu voi ca sa nu fie arogant? Sa zica mereu "pacatosul de mine", nevrednicul de mine", etc? Eu sunt total derutata si nu mai stiu cum sa vorbesc. Daca eram ortodoxa puteam spune orice; nu v-ar fi deranjat.

Lareine, esti o scumpa, dar eu caut la un cult mult mai mult ca niste origini bune ; caut pe Dumnezeu si o traire crestina. Iar sora White nu e fondatoarea cultului meu.

AndruscaCIM 03.12.2009 16:37:21

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187552)
Asa a ales Dumnezeu sa aiba mai multe staule. Important e ca suntem oi.

Asa a ales Dumnezeu???:7:

De unde stiti ca sunteti oi, cine v-a spus asta?

Doriana 03.12.2009 16:38:40

Domnul a spus ca mai are si alte oi in alte staule.Tu de unde stii ca esti oaie? Pentru ca au trait altii crestinismul inaintea ta si au facut istorie?

Biblia spune ca suntem oi si nici un om nu o poate contrazice. Sac !

AndruscaCIM 03.12.2009 16:41:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187557)
Uita-te si tu, il intreb de ce trebuie sa ocolim forumul ortodox si imi spune ca sunt aroganta. Mai, cum trebuie sa vorbeasca cineva cu voi ca sa nu fie arogant? Sa zica mereu "pacatosul de mine", nevrednicul de mine", etc? Eu sunt total derutata si nu mai stiu cum sa vorbesc. Daca eram ortodoxa puteam spune orice; nu v-ar fi deranjat.

Poate ca nu iti dai seama exact prin ce deranjezi!!
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187557)
... dar eu caut la un cult mult mai mult ca niste origini bune ; caut pe Dumnezeu si o traire crestina. Iar sora White nu e fondatoarea cultului meu.

Nu ai gasit nici origini bune, nici pe Dumnezeu si nici traire crestina in Ortodoxie?

Nu white, insa un pastor care a afirmat ca a coborat Duhul Sfant asupra lui si a altor cativa oameni si Biserica Oficiala a conchis ca era un simplu eretic ca atatia altii ( coincidenta sau nu, in cazul celor pretinse de pastor, exact numarul Sfintilor Apostoli ...insa pastorul sa fi fost asemeni Mantuitorului???:40:)

Doriana 03.12.2009 16:45:14

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187561)
Poate ca nu iti dai seama exact prin ce deranjezi!!

Pai, nu-mi dau seama; lumineaza-ma tu ca sa nu mai fac greseli. in afara de faptul ca sunt penti, ce alt pacat mi-ati mai gasit?

Nu am o problema cu pastorii care au initiat penticostalismul. Noi nu ii inaltam pe oameni, ca voi. Mi-e suficient ca L-am gasit aici pe Dumnezeu, desi L-am cautat peste tot si nu L-am gasit. Restul sunt detalii.

lareine 03.12.2009 16:45:34

Doriana, nu cred ca se legitimeaza vreun ortodox prin trairile celor de dinaintea lui, pentru ca daca nu are lucrarea sa, degeaba au trait altii. Insa modul de a trai intru Christos, Sfintele Taine in care este prezent Christos, trupul si sangele Lui (de care nu am voie sa ma apropii deocamdata, asa ca vezi de ce nu-mi prea vine sa rad de altii :)) sunt ale BO, care a ramas neschimbata inca din vremea primilor crestini. Indiferent de uscaturile de pe forum, din care cea dintai sunt eu, vorba aia, sau de aiurea, continuitatea BO a ramas intru Christos _neschimbata_. Ar trebui sa fim o turma unitara dar din pacate nu suntem.

AndruscaCIM 03.12.2009 16:46:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187559)
Domnul a spus ca mai are si alte oi in alte staule.Tu de unde stii ca esti oaie? Pentru ca au trait altii crestinismul inaintea ta si au facut istorie?

Biblia spune ca suntem oi si nici un om nu o poate contrazice. Sac !

Exact multumita Sfintei Scripturi si Sfintei Traditii , ca altfel chiar nu as fi putut crede intr-un om care pretinde ca a primit "darul" Duhului Sfant si ca restul au picat brusc intr-un intuneric sa il tai cu cutitul...in timp ce voia lui Dumnezeu ar fi ca el sa fuga cu lumina si binecuvantarea spre un alt staul separat!:1:

Doriana 03.12.2009 16:48:55

Eu cred ca suntem o turma, lareine. Dumnezeu nu vede ortodocsi si sectari, ci crestini sau nu, pocaiti sau razvratiti, mantuiti sau osanditi. Separarea o facem noi, de prea multa dragoste ce avem unii fata de altii. In loc sa raspandim lumina promovam luptele fratricide. Si asta nu-i place lui Dumnezeu. :(

Andrusca, daca nu crezi tu nu inseamna ca nu e...

lareine 03.12.2009 16:51:31

Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput?

anaoara 03.12.2009 16:55:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 187441)
doar Iisus mântuiește... de fapt știu...) pot s-o înlocuiesc. Nici ritualurile/sacramentele (numite de voi Sfinte Taine), nici postul și rugăciunea în sine nu ne pot mântui, acesta este atributul exclusiv al Domnului Iisus Hristos. Iar mântuirea ne-o conferă în virtutea meritelor Lui, nu ale noastre.

visul lenesului: lectia sa fi fost invatata in somn; visul crestinului np: sa nu faca nimic si sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu!
Desigur ca mintuirea a fost facuta posibila prin jertfa lui Hristos, insa omul trebuie sa faca ceva pentru a-si insusi aceasta mintuire. Se mai numeste si asemanarea cu Hristos, care nu se obtine vrind si visind.
Daca citesti in Matei 25:31-46, vei vedea ca la judecata finala oamenii se vor mintui potrivit cu ce vor fi facut ei insisi, nu la miscarea unei baghete fermecate.

Danut7 03.12.2009 16:55:22

Nu scrie ca Hristos are mai multe staule , sau ca are mai multe Biserici, ci ca Biserica lui e doar una.

Citeste pilda cu caprele si oile si ai sa vezi care e diferenta dintre capre si oi.

Dumneata ti-ai lepadat haina botezului si ai intinat-o de aceia , nu te vezi nici pe tine bine si nici pe altii.Si asta e din cauza mandriei , trandaviei si a ignorantei.Nu cred ca stii ce inseamna a fi crestin.Religia voastra este o ucidere a sufletului si a oricarei manifestari pioase.Sistemul de valori se inlocuieste cu altul si virtutile adevarate cu virtutile false si non-virtutile.De aceia nu te vezi nici pe tine, nici pe altii si nici ce iti zicem noi nu intelegi.Pentru ca ai lepadat haina sfanta a Duhului, si aceasta e pacat.

Diferenta dintre capre si oi ,sta nu doar in "a fi" ci mai ales "in a face".De altfel toata Scriptura se rezuma la compasiune si la dragoste.Dragostea si crestinismul adevarat nu se bucura de nedreptate , de neadevar ci se bucura de adevar si de dreptate.De aia eu sau noi(toti cei care procedeaza ca mine intr-un mod mai agresiv si impulsiv) sunt(em) intoleranti fata de minciuna, marturisim credinta cea dreapta si tagaduiesc(im) minciuna.Personal eu am inceput sa fiu din ce in ce mai putin tolerant la minciuni.De aia marturisesc si iti spun ca faci parte dintr-un cult fals, si ca esti amagita.Intoarce-te acasa, caci aici este Adevarul , ortodoxia, in Biserica lui Hristos.Asta nu iti zic sau spun spre raul tau ci spre binele tau.De altfel in dialogul purtat cu tine , nu am vorbit doar de dragul de a ma certa sau vorbi in contradictoriu cu tine, ci deoarece la inceput am crezut ca esti interesata de ortodoxie, si de aia ti-am zis poate prea multe pe care nu le-ai putut digera.

Doriana 03.12.2009 16:55:55

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187567)
Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput?

Nu stiu cum as putea explica sa pot fi inteleasa, dar, pe scurt, intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala. De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte. Exista un moment in viata fiecaruia cand se intalneste cu Dumnezeu si constientizeaza asta. Nu te nasti cunoscandu-L.

M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.

Danut, nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.

AndruscaCIM 03.12.2009 17:05:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187563)
Pai, nu-mi dau seama; lumineaza-ma tu ca sa nu mai fac greseli. in afara de faptul ca sunt penti, ce alt pacat mi-ati mai gasit?

Pai uite de exemplu se simte si fara spui ce confesiune ai, ca incerci sa insinuezi anumite lucruri, ca te straduiesti sa ramai calma pentru a-ti continua scopul pentru care esti pe acest forum, se simte ca nu esti motivata de dorinta de a intelege credinta ortodocsilor ci mai mult de a contrazice si a-ti sustine cultul, jignesti in repetate randuri si feluri ortodocsii, ii reduci la experiente subiective traite de tine, refuzi sa accepti ca noi nu putem aprecia ce se intampla in biserica penticostala si acea vorbire in limbi sau modul cum se face simtita prezenta Duhului Sfant in acest cult, ca nu intelegem cum poti afirma ca nu crezi in cult ci in credinta in Dumnezeu dar ai un alt cult decat al nostru din motive lesne de inteles, ca faci prozelitism, ca nu esti sincera, ca incerci sa iti modulezi doctrina uneori pentru a nu fi noi prea socati sau sa poti reformula ulterior pentru a parea ceva acceptabil...lucruri de astea!

Oricum ar fi, pentru faptul ca ti s-au spus cred de mai multe ori niste lucruri ar trebui sa meditezi poate la ele, si nu sa le blochezi asa cum o faci, pentru ca stii ca este o vorba " ...cand iti spun doi ca esti beat...ar fi bine sa te indreptezi spre nani!":3:
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187563)
Nu am o problema cu pastorii care au initiat penticostalismul. Noi nu ii inaltam pe oameni, ca voi. Mi-e suficient ca L-am gasit aici pe Dumnezeu, desi L-am cautat peste tot si nu L-am gasit. Restul sunt detalii.

Ai inteles gresit, la fel ca si pastorul care a initiat cultul, noi nu "inaltam oameni", noi cinstim credinta si jertfa lor, ii recunoastem ca situandu-se pe o treapta duhovniceasca muuult mai inalta decat noi...oamenii de rand carora ne este atat de greu sa evoluam, sa renuntam la pacatele noastre si ne mai si gasim circumstante atenuante de multe ori.

Noi cinstim oameni care s-au sfintit, care de cele mai multe ori au simtit credinta adevarata, faptul ca ca au ales sa nu mai fie legati de lucrurile banale din lume, renuntand la ea si placerile pe care oamenii de rand nici macar nu isi pot imagina cum ar fi sa le refuze sau sa traiasca fara ele...si sa isi dedice intreaga viata lui Dumnezeu, printr-o jertfa continua.

Noi nu inaltam oameni...insa simtim sfintenia din ei, pentru ca ei au fost si sunt o oglinda a credintei adevarate!

Cultele au fost infiintate de cate un singur om, pe care voi nu mi se pare normal sa il contestati sau sa pretindeti ca nu mai este luat in considerare..pentru ca este singurul, singurul care a cazut in erezie si si-a dedicat viata tragandu-i si pe altii dupa el, el fiind Traditia voastra, punctul de plecare al cultului vostru si intregii doctrine!!!!!...

Noi nu urmam un om, nu urmam oameni, urmam Sfinti care s-au jertfit pentru Credinta Adevarata si au fost invredniciti de Dumnezeu sa ne ajute sa simtim si sa nu ne indepartam de Credinta Adevarata lasata de Mantuitorul pentru mantuirea noastra, deci exact opusul a ceea ce sunteti voi...sectantii, si a ceea ce faceti!!!

lareine 03.12.2009 17:09:45

Doriana, daca tu consideri ca Dumnezeu este Acelasi atat in bisericile noastre cat si ale voastre, poate vei avea curiozitatea si rabdarea sa citesti cartea unui parinte si filosof care mie imi este foarte drag, si daca arunci o privire aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose vei vedea de ce, pentru ca are o biografie foarte interesanta si este unul dintre cei care a cautat mult timp pana a gasit.
Cartea despre care vorbesc se numeste "Ortodoxia Si Religia Viitorului" si din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie o lectura de capatai atat pentru ortodocsi cat si pentru celelalte denominatiuni crestine si pentru "pagani", mai ales in secolul nostru, pentru ca toti avem cate ceva de invatat din ea.

Citat:

Ca elev, atât în cadrul studiilor primare și medii cât și mai târziu, a dovedit o seriozitate excepțională, impresionându-și deopotrivă colegii și profesorii. Era deosebit de talentat în matematică, dar și în filosofie și limbi străine, în biologie și alte domenii. Era un foarte bun sportiv, deși a evitat intrarea în viața sportivă de performanță, fiind atras prea mult de studiu pentru a merge pe altă cale.

În 1952 Serafim Rose s-a specializat în filosofie, la Pomona, dovedind aceleași capacități extraordinare ca și în trecut. Sub influența lui Alan Watts tânărul Serafim Rose se inițiază în zen-budism. Americanizarea și vulgarizarea acestei concepții de viață de către Alan Watts îi trezește disprețul, fiind în contradicție cu spiritul său științific plin de responsabilitate. Învățatul chinez Gi-ming Shien, taoist, cel mai mare sinolog din SUA din acea vreme, îl va îndruma pe căile cunoașterii limbii și dialectelor chinezești, ca și a spiritualității chinezești tradiționale adevărate.

Mai târziu va evidenția în conferințele sale legăturile aproape de necrezut între vechea spiritualitate chinezească și Ortodoxie.

Între timp, și sub influența lui Gi-ming Shien, Serafim Rose va ajunge să cunoască și să respecte, ba chiar să iubească, un nou gânditor, René Guénon. „René Guénon este cel care m-a învățat să caut și să iubesc Adevărul, mai presus de orice și să nu mă mulțumesc cu altceva” va declara mai târziu Serafim Rose. Într-adevăr, René Guénon a arătat în mod clar felul în care relativizarea adevărului duce la distrugerea vechilor tradiții spirituale și, prin aceasta, la distrugerea societății și a omului ca persoană.

Doriana 03.12.2009 17:11:31

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187575)
Pai uite de exemplu se simte si fara spui ce confesiune ai, ca incerci sa insinuezi anumite lucruri, ca te straduiesti sa ramai calma pentru a-ti continua scopul pentru care esti pe acest forum, se simte ca nu esti motivata de dorinta de a intelege credinta ortodocsilor ci mai mult de a contrazice si a-ti sustine cultul, jignesti in repetate randuri si feluri ortodocsii, ii reduci la experiente subiective traite de tine, refuzi sa accepti ca noi nu putem aprecia ce se intampla in biserica penticostala si acea vorbire in limbi sau modul cum se face simtita prezenta Duhului Sfant in acest cult, ca nu intelegem cum poti afirma ca nu crezi in cult ci in credinta in Dumnezeu dar ai un alt cult decat al nostru din motive lesne de inteles, ca faci prozelitism, ca nu esti sincera, ca incerci sa iti modulezi doctrina uneori pentru a nu fi noi prea socati sau sa poti reformula ulterior pentru a parea ceva acceptabil...lucruri de astea!

Lol, ce lista mare...
Si umilul si-a dat seama ca sunt asa numai pentru ca l-am intrebat ce motive avem sa nu intram pe forum?
[numai voi imi spuneti ca sunt beata pentru ca nu beau ce beti voi :21: ]

Dar cei care ne fac prosti, nebuni, demonizati, mincinosi, satane, ce spui, au baut ceva? Sau li se iarta pentru ca sunt ortodocsi? Daca m-ar auzi pastorul meu [sau orice frate] ca fac prost pe cineva nu m-ar lasa necertata.

anaoara 03.12.2009 17:11:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187451)
ok. Eu m-am nascut intr-un sat fara preot si am crescut intr-un dat cu BO de rit vechi, unde se predica in limba slavona. :)...Am trecut prin probleme sufletesti si spirituale foarte mari, am cautat ajutor la preoti, moaste, adventisti, baptisti, dar nu am scapat de ele pana nu am intrat intr-o biserica penticostala . Oamenii se rugau, nimeni nu stia cine sunt si ce problema am, dar am simtit ca povara pe care o purtasem ani de zile s-a ridicat si de atunci problemele mele au luat sfarsit, fara ca macar fratii sa stie. A fost doar intre mine si Dumnezeu....

Se zice ca ce uraste satana in pacat este...placerea pe care aceasta o provoaca. Numai ca dupa o vreme ia si aceasta placere din pacat si omul ramine numai cu adictia.
Daca Parisul a meritat o liturghie (obtinerea tronului Frantei de catre Henry IV de Navarre prin trecerea lui in BC) atunci si trecerea ta la penticostali merita eliberarea de poveri; cel putin pentru o vreme.
Numai ca odata cu linistea aparenta si temporara ai preluat si erezia denominatiei plus lepadarea de Biserica lui Hristos si de Tainele acestei Biserici. O apostazie cu pretul linistei sufletesti de moment. Daca "momentul" va tine toata viata ta, te vei pierde.

Si nu putem da vina nici pe altii caci la judecata finala fiecare va sta si va da socoteala de ce a crezut si cum a trait; nu vei putea invoca scuza ca in satul tau preotul tinea slujba in slavona (?!) sau ca nu te putea elibera de suferinta sufleteasca.

AndruscaCIM 03.12.2009 17:14:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187572)
M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.

Sfanta Taina a Botezului ce a fost si ce semnficatie are?

Nu toti Il urmam contient, din proprie initiativa, de buna voie si nesiliti de nimeni.????
Citat:

.. nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.

Idem....referitor la persoana ta!:67:

Doriana 03.12.2009 17:14:23

Nu, Anuco, nu e asta. Nu pot sa-ti explic, dar sa te ajute Dumnezeu sa-l [re]-cunosti si tu.

Andrusca, cine crezi ca e atat de redus incat sa creada ca poate face prozelitism pe un forum ortodox? Daca voiam sa fac prozelitism va dadeam ajutoare, bomboane, ceva cat de cat, imi luam o voce blanda si mieroasa, gaseam metode mai practice. Nici macar nu am zis vreodata ca e mai bun cultul meu, desi ma conving de asta pe zi ce trece... sorry...

AndruscaCIM 03.12.2009 17:23:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187580)
Lol, ce lista mare...
Si umilul si-a dat seama ca sunt asa numai pentru ca l-am intrebat ce motive avem sa nu intram pe forum?
[numai voi imi spuneti ca sunt beata pentru ca nu beau ce beti voi :21: ]

Pai cred ca poti simti o persoana si din cele cateva cuvinte, prin care a ales raspunda...nu, adica unii au aceasta abilitate?
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187580)
Dar cei care ne fac prosti, nebuni, demonizati, mincinosi, satane, ce spui, au baut ceva? Sau li se iarta pentru ca sunt ortodocsi? Daca m-ar auzi pastorul meu [sau orice frate] ca fac prost pe cineva nu m-ar lasa necertata.

Sunt opinii argumentate si trebuie sa le respecti opinia, mai ales ca iti si argumenteaza pe baza celor spuse de voi si a celor vazute in cultul vostru!

Minciuna trebuie sa o depistezi, nesinceritatea la fel, prostia la fel si o simti, nebunii vorbesc ilogic si au mintea umbrita, demonizatii se manifesta ca si penticostalii atunci cand primesc "daruri"...iar daca asta e opinia lor, poti sa le demontezi argumentele prin ceva???:3:

Dar cand i-au spus pastorului ca esti inregistrata pe un forum crestin ortodox pentru a face prozelitism nu ti-a spus opinia lui sincera despre ortodocsi si cum sa faci sa nu iei in considerare argumentele noastre sanatoase???

Nu ti-a spus oare pastorul ca celelalte Biserici nu mai au lumina, sunt blestemate si singura Biserica Adevarata e cea penticostala pentru ca primeste " daruri"...de fapt absolut toti credinciosii sunt atat de credinciosi incat daca ridici tonul putin la ei primesc darul instant si tremurator???

Deci, oare te-ar certa sau te-ar felicita, care este adevarul...fii sincera, incearca!!!!:3:

Danut7 03.12.2009 17:23:47

Pai si atunci ce cauti aici in fond si la urma urmei?

Doriana 03.12.2009 17:26:57

Problema e ca judecati omul pe baza basmelor auzite de la diferiti barfitori; singurul lucru cu care v-a deranjat e ca nu e ca voi si asta e suficient pentru a-l uri. Ia o pauza cu prozelitismul, ti-am spus ca sunt fixuri de gandire.

Danut, te repeti. De cate ori sa spun ce caut aici?

Danut7 03.12.2009 17:28:00

Personal mie nu mi-ai spus niciodata , poate incepi sa-mi spui acum...

lareine 03.12.2009 17:28:26

Na ca ne luaram iar la tranta. Doriana, si ceilalti, indiferent de confesiune, cititi daca aveti timp si posibilitati sa va cumparati cartea, "Ortodoxia si religia viitorului" de Seraphim Rose, pentru ca el scrie si explica acolo multe lucruri si mult mai bine decat o facem noi pe forum, cu prea mult patos si nevazand padurea de copaci.

Doriana 03.12.2009 17:33:55

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 187590)
Personal mie nu mi-ai spus niciodata , poate incepi sa-mi spui acum...

Ti-am spus tie personal aici , dar tu nu prea citesti ce scriu eu.

Lareine, ai dreptate.

anaoara 03.12.2009 17:35:36

Citat:

intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala.

in bisericile penticostale se da invatatura dupa care (luam citeva): (a)Cina este simbol, cum NU spune Hristos, (b) spovedania (marturisirea pacatelor catre un altul, dupa cum invata Scriptura) nu se practica, (c) nimeni nu practica dezlegarea pacatelor in cer si pe pamint (dupa cum, iarasi, invata Scriptura), fiecare raminind cu pacatele asupra lor, (d) fiecare interpreteaza Scriptura dupa cum intelege el sau pastorul si asta contrar cu ce ne spune ap. Petru in 2 Petru 1:20, (e) mintuirea este numai prin har si credinta (sola gratia si sola fide) chestiuni ce contrazic textul scris al Scripturii; la fel si sola Scriptura.
In schimb la penticostali intilnesti mare fratie, acest cult devenind un fel de club social in care toti se simt frati unii cu altii si in care toti cred la fel, chestiuni extrem de convenabile si comode.
Spui ca acolo L-ai intilnit pe Hristos?!!
Numai daca-ti spunea, "ce cauti aici fata mea"?!!

Citat:

De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte.

mormonii au intilnit pe Hristos in adunarile lor mormone, iehovistii in adunarile lor iehoviste, simbatarii la simbatari, etc., etc., nu-i asa?!!
Toti np impartiti in sute de denom. np cu invataturi si practica de inchinare diferite intre ei, toti afirma ca L-au intilnit (in denominatia lor np) pe Hristos!
Ai ramas la penticostali pentru ca acolo te-ai simtit tu bine si cineva ti-a luat povara unor suferinte. Pentru o vreme, cel putin. Pina la scadenta.

Citat:

fa ce legaminte vrei insa Scriptura vorbeste de o (1) credinta si de un (1) Botez.
Altfel, poti spune ce vrei cui vrei ca tot aia este.

tricesimusquintus 03.12.2009 17:37:00

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187448)
Dar daca doar Christos mantuieste (ai foarte mare dreptate, nici BO nu crede altceva)
- daca acesta nu se da dupa meritele noastre (din nou, foarte mare dreptate, nici BO nu crede altceva)

Atunci de ce sa mai incercam sa ne indreptam, daca oricum e cadou si nu pentru meritele noastre? (nu ca am avea vreunul)

Foarte bună întrebare... Eu nu am găsit decât un răpuns: din iubire față de un Dumnezeu care a făcut atât de mult pentru noi! E singura "monedă" cu care putem "plăti"- inima întreagă dată lui Hristos.

tricesimusquintus 03.12.2009 17:37:49

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187467)
Poti sa detaliezi ultimul fragment bolduit?????

Dar parca toti cei care cred in Iisus Hristos si au credinta...se mantuiesc!!!:71:

Imaginea ce ți-ai creat-o despre adventiști este falsă, noi nu spunem că ne mântuim automat dacă credem în Iisus Hristos. Și dracii cred, chiar mai mult decât noi (pentru ei Hristos este o certitudine aș spune chiar științifică) și totuși nu se mântuiesc. Trebuie să ai și dispoziția de. a asculta întocmai de ce spune Hristos, de a trăi în permanență ca în prezența Lui o viață conformă preceptelor Lui morale.

Luând la cunoștință toate aceste lucruri din Sfânta Scriptură, conștiința mea îmi spune că nu aș fi fost mântuit rămânând în continuare în Biserica Ortodoxă. Prea multe lucruri neconforme Scripturii m-ar fi acuzat continuu că nu sunt în grația lui Dumnezeu. Pentru ortodocșii care nu au luat la cunoștință aceste lucruri din varii motive (neavând Scriptură, încrezându-se sincer doar în duhovnic, ori conjucturi istorice nefavorabile), posibil să nu constituie o problemă. Dumnezeu cred că le-a primit închinarea, toată responsabilitatea va cădea asupra părinților lor spirituali.

AndruscaCIM 03.12.2009 17:40:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187583)
Andrusca, cine crezi ca e atat de redus incat sa creada ca poate face prozelitism pe un forum ortodox? Daca voiam sa fac prozelitism va dadeam ajutoare, bomboane, ceva cat de cat, imi luam o voce blanda si mieroasa, gaseam metode mai practice. Nici macar nu am zis vreodata ca e mai bun cultul meu, desi ma conving de asta pe zi ce trece... sorry...

Pai e mai bun daca ai trecut la penticostali, nu...o deductie simpla!

Ai spus ca un cult iubit si binecuvantat de Dumnezeu primeste tot ce cere ...la foc armat ( deci asta ar fi un criteriu), ca noi nu prea suntem crestini, ca nu afli lucruri folositoare pe acest forum decat caini mancati :3:, ca cine a gresit a si fost blestemat si i s-a luat lumina, ca pastorul fondator o fi fost atat de deosebit si de plin de credinta si iubire, incat a fost mai bun decat Biserica Adevarata ( blestemata logic in opinia ta si in intuneric )...deci reise ca pastorul ala de moment ce s-a separat a fost mai bun decat Biserica Adevarata, nu???? altfel isi vedea de treaba lui, in smerenie si nu recurgea la un asemenea act....nu am dreptate?

Deci tu ai spus ca aici nu gasesti nimic bun, nu vezi credinta, preotii nu au niciun rost, noi inaltam oameni si voi nu, noi nu primim "daruri" si de aia suntem saraci si oropsiti de soarta...pentru ca suntem in intuneric si blestemati, nu asta ti-a spus pastorul...urmasul fondatorului?

Pai faza cu bomoanele era pentru intrare, insa vocea mieroasa incerci sa o mentii ( daca se renunta si la voce mieroasa si ipocrizie ce ramane din cult????!:3:), bunurile erau menite sa atraga atentia cumva atentia asupra sectelor...si nu sa se auda numai "Sectari ciudati!" ci sa fie insotita si de aceste afirmatii " Uite ca sectarii aia nu sunt chiar atat de rai, mi-au dat ulei, faina...haine!"

Bomboanele, acadelele si hainele au constituit doar una dintre strategiile de inceput, dar training-urile se mai updateaza...lumina furata, blestemul implacabil, urmarea celui mai deosebit si mai plin de credinta in Dumnezeu....cam asa, nu?:71:

Doriana 03.12.2009 17:41:00

Ana, ce pot eu face daca nu ma crezi? Nu vei crede nici daca invie cineva din morti. :)) De fapt, cand m-ai crezut tu pe mine? :5:

Lareine, imi plac vietile sfintilor, nu chiar toate; ma voi uita la link; merci.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187600)
Deci tu ai spus ca aici nu gasesti nimic bun, nu vezi credinta, preotii nu au niciun rost, noi inaltam oameni si voi nu, noi nu primim "daruri" si de aia suntem saraci si oropsiti de soarta...pentru ca suntem in intuneric si blestemati, nu asta ti-a spus pastorul...urmasul fondatorului?

Huh? Unde am spus eu asta? Destul ca imi spui ca fac ce nu fac, nu mai imi spune ca spun ce nu spun. Si, crede-ma, ca asa e vocea mea, sunt obisnuita cu atacatori si trec peste. Ce sa le faci? Lasa-i sa-si faca placerea, le va trece. Sau nu poti crede ca sunt si unii carora nu le place sa vorbeasca urat? E suficient sa fii om, nu crestin.

tricesimusquintus 03.12.2009 17:41:45

[quote=anaana71;187513]
Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 187330)
1. S-a mai pus această întrebare
2. Eu m-am îndreptat spre cultul adventist de ziua a șaptea, în urma studiului Bibliei.
QUOTE]

uite, am si eu o curiozitate, scrie in Sfanta Scriptura adventist de ziua a șaptea?

Cum nu scrie nici ortodox, nu scrie nici adventist de ziua a șaptea. Cele două caracteristici ce reies din titulatura AZȘ le putem întâlni și în Biserica Primară. Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187513)
adica nu-mi vine sa cred ca citind Sfanta Scriptura ai ales singur sa devii adventist. parerea mea umila, este ca cititnd singur Sfanta Scriptura ai fi avut de ales intre a fi sau nu ortodox. cred ca ai fost "ajutat" sa intelegi Sfanta Scriptura de la un adventist. e doar o parere personala :5:

Ai dreptate într-o anumită privință. Normal am auzit despre adventism de la un adventist, însă de la acel moment până la luarea deciziei de a mă boteza la adventiști au trecut câțiva ani, vreo doi chiar fără să am vreo legătură cu ei. Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de cauză.

tricesimusquintus 03.12.2009 17:42:51

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187569)
visul lenesului: lectia sa fi fost invatata in somn; visul crestinului np: sa nu faca nimic si sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu!
Desigur ca mintuirea a fost facuta posibila prin jertfa lui Hristos, insa omul trebuie sa faca ceva pentru a-si insusi aceasta mintuire. Se mai numeste si asemanarea cu Hristos, care nu se obtine vrind si visind.
Daca citesti in Matei 25:31-46, vei vedea ca la judecata finala oamenii se vor mintui potrivit cu ce vor fi facut ei insisi, nu la miscarea unei baghete fermecate.

Este adevărat că avem și noi ceva de făcut, în primul rând să dorim să-i urmăm lui Hritos, să-I cerem să ne dea putere, apoi să ascultăm de El în tot ce ne va zice. Noi (azș) avem o zicală: "roagă-te și lucrează!" Trebuie și stăduință din partea noastră - uneori până la sânge în lupta cu păcatul- dar mântuirea nu o câștigăm datorită meritelor și faptelor noastre, toate faptele noastre bune arată ca o haină murdară (Isaia 64,5) față de haina albă a dreptății lui Hristos (observi n-am folosit termenul "neprihănire", știu că faceți alergie la el).

tricesimusquintus 03.12.2009 17:43:21

Citat:

În prealabil postat de anaoara (Post 187595)
fa ce legaminte vrei insa Scriptura vorbeste de o (1) credinta si de un (1) Botez.
Altfel, poti spune ce vrei cui vrei ca tot aia este.

Nu pot să nu remarc că acest criteriu, cam exclude Biserica Ortodoxă din ecuație. Oricâte diferențe ați găsi între penticostali și adventiști (ba chiar și restul neoprotestanților), în această privință ne încadrăm în ecuația Scripturii.

anaoara 03.12.2009 17:45:23

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187583)
El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.

Numai ca intruparea lui Hristos nu a avut ca obiect luarea unei pedepse ci mintuirea omului, crerea posibilitatii ca si omul sa devina, prin har, ce este Dumnezeu prin natura.
Se mai spune ca Hristos a devenit om (prin Intruparea Sa) ca si omul sa devina ca Hristos Dumnezeu.
Vindecarea omului nu se face prin decret divin ci prin imitarea lui Hristos.

anaoara 03.12.2009 17:47:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187604)
Nu pot să nu remarc că acest criteriu, cam exclude Biserica Ortodoxă din ecuație. Oricâte diferențe ați găsi între penticostali și adventiști (ba chiar și restul neoprotestanților), în această privință ne încadrăm în ecuația Scripturii.

vorbesti de ecuatia np.
Asta da. Ortodosii sunt exclusi din aceasta ecuatie.

Doriana 03.12.2009 17:47:52

Ana, nu esti de acord cu fratele Isaia? Sau nu iti place formularea? Mie mi se pare superb tot Isaia 53.

anaoara 03.12.2009 17:55:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187603)
Este adevărat că avem și noi ceva de făcut, în primul rând să dorim să-i urmăm lui Hritos, să-I cerem să ne dea putere, apoi să ascultăm de El în tot ce ne va zice. Noi (azș) avem o zicală: "roagă-te și lucrează!" Trebuie și stăduință din partea noastră - uneori până la sânge în lupta cu păcatul- dar mântuirea nu o câștigăm datorită meritelor și faptelor noastre, toate faptele noastre bune arată ca o haină murdară (Isaia 64,5) față de haina albă a dreptății lui Hristos (observi n-am folosit termenul "neprihănire", știu că faceți alergie la el).

textul din Isaia 64 se adreseaza persoanelor cu avea Isaia de-a face. Nu se generalizeaza.
Faptele bune sunt de obirsie/inspiratie divina. Satana nu inspira la fapte bune. Numai Dumnezeu.
Din nefericire faptele "bune" ale unora sunt de fapt haine murdare. Vezi si fariseii sec I.
Nu ai citit Matei 25, de la v. 32 in sus. Vei vedea acolo o mintuie prin fapte, facuta posibila de Hristos.
De fapt si prima predica a lui Hristos, Predica de pe Munte, tot la fapte se refera. Ceva ce nu exclude credinta.
Vorba aceea, "faptele vorbeste"!

anaoara 03.12.2009 17:57:05

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187610)
Ana, nu esti de acord cu fratele Isaia? Sau nu iti place formularea? Mie mi se pare superb tot Isaia 53.

este, ceva ce np inteleg simplist.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:14:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.