![]() |
nu vreau sa ma pronunt atat de repede. momentan, mi se pare ceva extrem de indoilenic.
"Dar poate la catolici, ei fiind mai slabi in sporirea duhovniceasca,ii si ajuta Dumnezeu mai mult ,dupa capacitatea lor,cu astfel de aratari 'fizice'." - asta ar insemna ca, in loc sa ii aduca Dumnezeu la adevarata cunostiinta, ar vrea mai mult sa-i adanceasca in greaseala. catolicii au aceasta invatatura - a despartirii totale dintre firea umana si firea dumnezeiasca, odata cu pacatul lui Adam. de aici provin multe exagerari. ei ar putea fi ajutati prin intelegerea acestei legaturi tainice, prin desavarsirea nedespartita a duhului si a firii la care suntem chemati tocmai de actul Intruparii lui Hristos. nu cred ca poti fi ajutati daca sunt impinsi mai mult spre "partea lor". Doamne ajuta! |
Degeaba incercam sa scoatem ceva din tot amalgamul asta, ca tot in jurul cozii ne invartim. Cine a zis ceva de Oreste (ma refer la a-l cataloga ca inteleptul... Solomon)? Nu stiu daca are prea multi simpatizanti si daca-i are, ma rog... treaba lor! De cele mai multe ori cand m-am nimerit pe acel program, NU mi-au placut ideile invitatilor lui. Totusi, a mai fost invitat si pustiul acela deosebit de dotat pentru varsta lui, au mai fost si oameni de la care aveai ce asculta. Aceasta emisiune a avut acel ceva prin caracterul informational si nu datorita calitatilor oratorice ale lui Oreste. Ceea ce vad pe-aici este sistemul: "Omorati mesagerul ca n-are sapca!" Si mai ales, in toata emisiunea cu pricina, Oreste nici nu stiu daca a spus doua-trei idei pline de duh...
Pentru anna21: Avertismentul pentru Rusia am inteles ca era datorat inceputului celui mai crud sistem comunist, recunoscut de toata lumea ca impotriva Lui Dumnezeu. Daca la noi s-au daramat biserici si au fost bagati in ocne sute de preoti, inchipuiti-va ce-a fost in Rusia! Si eu chiar nu vad unde este indemnul Sf. Fecioare ca Rusia sa treaca la catolicism!... Asta e ceea ce vrem noi sa interpretam. windorin, intotdeauna avem tendinta sa punem un anume stigmat. Dar nu-i corect. Cati nu s-au departat de Biserica Ortodoxa nu pentru ca intelesesera ceva din rolul bisericii, ci pentru ca au auzit sau au vazut tot felul de preoti care din ignoranta sau slabiciune, au injosit sau distrus orice tentativa de apropiere catre Biserica Lui Dumnezeu. Exista preoti "bolnavi" si preoti cu mult har. Dar Biserica este aceeasi, cu sau fara ei. Duhul bolnav al lui Oreste, nu ma face pe mine sa nu "scanez" si sa selectez numai daca simt ca am ce selecta. E adevarat: de cele mai multe ori se prezentau niste idiotenii, dar au existat si exceptii! Omul are acces in cursul vietii la orice fel de informatie, dar daca vegheaza, nu cred ca are de ce sa se teama. Acum, tema principala era despre miracolele si aparitiile Sfintei Fecioare. Iar aici nu puteam sa nu privesc, fie si din curiozitatea aceea: "Ia sa vedem cu ce ne mai mint de data asta?" Daca un miracol poate fi observat de o masa atat de mare de oameni, in marea lor majoritate nu doar sceptici, ci inversunati impotriva acestor fenomene, daca in urma acelor aparitii, lumea in inteles ceva, s-au intors la credinta, s-au ridicat biserici, s-a preamarit Dumnezeu care se milostiveste sa ingaduie astfel de miracole, doar pentru salvarea omului (DE ORICE CREDINTA, pentru ca uneori aparitiile au fost in mijlocul unor oameni de religii diferite, care s-au indreptat dupa aceea spre crestinism !!!), inseamna ca doar diavolul poate crea filozofii intortochiate, pentru a nu accepta nici cand ti se arata. Evreii inca-L mai asteapta pe Mesia pentru ca dupa filozofia lor, atunci era imposibil sa fie adevarat!... |
am postat aici mai demult ceva care ar putea folosi si in discutia de acum:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ghlight=fachir Oare aratarea aceea nu era tot "un alt mod de minune, potrivit pentru credinta fachirului, o aratare care l-ar fi ajutat pe el mai mult?" Sa nu uitam si de un episod din viata Cuviosului Paisie Aghioritul. Parintele se afla la el in chilie si se ruga si deodata a vazut cum acoperisul chiliei se deschide si cum apare Insusi Hristos si il binecuvanteaza. Atunci parintele Paisie a spus: "Cine sunt eu, Doamne, sa ma binecuvantezi Tu pe mine?". Si aratarea a disparut imediat, vadindu-se de la cine era ea, de fapt. Cred ca ar trebui sa invatam mai mult din smerenia Cuviosului Paisie... Doamne ajuta! |
Citat:
(eu am incercat sa fiu.. subtila. ca daca spun clar ce cred o sa ma acuzati, ca pe andrei aici de fata, de ura, instigare etc) |
Si nu e singura data cand diavolul se arata sub chipul lui Hristosn sau al unui inger
Dar se arata celor imbunatatiti .Stii povestirea in care la poarta unui oras era un singur diavol,si in pustie,langa un pustnic era o armata intreaga. Ce rost avea sa se arate diavolul la 70000 de oameni obisnuiti asa ca noi ,pacatosi si sceptici? Eu nu cred ca diavolul sa capete asemenea permisiune, decat efectiv in timpurile din urma ,ale apocalipsei. Ori traim acele timpuri,ori a fost un avertisment dat lumii. |
pai si asa zisele "nave extraterestre" care se arata uneori chiar si miilor de oameni ce mai sunt? nu pot sa precizez sursa, dar stiu ca sfintii parinti ne invata ca in vremurile din urma vor fi foarte multe aratari. va fi acest extaz al "extra-senzorialului".
|
p.s. - sfintii parinti ne mai invata si ca oamenii cu adevarat sporiti duhovniceste, in vremurile din urma, nu vor mai face minuni ci se vor smeri si vor trai nestiuti de nimeni.
|
Extraterestrii nu se arata la o ora anuntata,ci din intamplare.
Aceasta a fost o minune anuntata,pentru a le crede pe acele copile.Ele au spus :pe data de... ,Maica Domnului a spus ca se va intampla ceva. Si s-a intamplat ! Poate cineva explica aceasta? Pe vremuri cautam si eu minuni .Nu sunt un fan al lor,si consider ca vederea lui Dumnezeu prin har si uratenia sufletului este si mai grozava decat vederea cu ochii. Dar nu am nici o jena in a accepta ca Dumnezeu (de fapt Sf Fecioara in acest caz,adica un intermediar ! )procedeaza absolut cum vrea ,chiar si in ciuda intelegerii si dogmelor noastre ,fie ele si ortodoxe.Si inteleg prin Ortodoxie insasi biserica lui Hristos,deci nu o simpla religie . Caci Domnul a zis:'am si alte oi care nu sunt din staulul acesta' . Care e treaba noastra ,cum procedeaza Domnul cu ceilalti ?Noi sa avem grija doar de mostenirea cea buna pe care El ne-a dat-o. Ca mai usor e de cei care vor fi judecati fara lege,decat de cei care au avut asa o lege mare (ortodoxia) si nu s-au folosit de ea. |
sunt foarte multe lucruri pe lumea aceata care nu se pot explica. as indrazni sa spun - sunt mai multe lucruri inexplicabile ce se petrec la vrajitori, shamani, orientalisti de tot felul, spiritisti, protestanti, adepti ai new-age-ului samd. fiecare "minune" de acest gen este, incredibil dar adevarat, exact raspunsul pe care il astepta fiecare. am putea spune ca cele mai putine, sau cele mai putin "spectaculoase" minuni se petrec la ortodcsi. asta ar trebui sa ne puna serios pe intrebari, daca admitem ca orice minune, indiferent ce chip ar lua, este de la Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu se pogoare unde voieste, asta e adevarat, dar nu poate lucra spre intarirea unei minciuni. poate spre vadirea ei... asta e altceva. versetul de care vorbesti se refera la NEAMURI, la cei ce nu au auzit cuvantul lui Dumnezeu, nu la cei care au avut Adevarul dar s-au lepadata de el. nu spun ca bietii frati catolici de azi au facut aceasta, au facut-o stramosii lor, dar din nestiinta se fac partasi la aceasta. iar la Dumnezeu nu prea exista "iarta-ma, Doamne, ca n-am stiut".
"Care e treaba noastra ,cum procedeaza Domnul cu ceilalti ?" - ai dreptate, nu e treaba noastra cum procedeaza Domnul cu ceilalti, dar cum ii inseala diavolul... asta deja devine o responsabilitate. |
Citat:
Exemplul de mai sus cu Cuviosul Paisie Aghioritul, nu mi se pare relevanta. Ispitele unui ascet, vedeniile si alte asemenea, pot sminti un staruitor in rugaciune, pentru ca rugaciunea este cel mai mare dusman al diavolului. Dar cand minunile apar sporadic, in locuri diferite si la oameni pacatosi care - culmea - abia atunci realizeaza cat sunt de indepartati de Dumnezeu prin prezenta pacatului in viata lor, si care din acel moment se apropie de biserica, fac milostenie, se impaca cu dusmanii, devin mai iertatori si mai buni la suflet, iarasi zic: este de neinteles interpretarea rauvoitoare, si pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane! Adica, tot ce-i dincolo de gardul nostru apartine diavolului. Ceilalti oameni, sunt sortiti iadului, si nu au drept nici la mantuire nici la miracole dumnezeiesti. De ce? Pai asa ne-a invatat pe noi Sfanta Traditie: sa fim sceptici!" Eu nu vorbesc de vraji, aici. Si nici de bazaconiile lui Oreste sau Streinu, sau cati pretinsi intelepti, masoni, rahat-cu-perje participa la emisiunile lui. Eu vorbesc de credinta in Dumnezeu, in durerea si mila Maicii noastre (care numai cine nu vrea nu recunoaste cate minuni a facut pentru fiecare dintre noi, cand i-am citit Paraclisul) si in incercarile de pe urma, cu totul minunate, ale Mantuitorului sa ne convinga pe cat mai multi sa ne rugam, sa ne schimbam, sa ne iertam, ca vremurile grele sunt extrem de aproape! Cum altfel sa procedeze? Cum altfel sa-i indemne pe cei care habar nu au ce-i acela duh sfant sau biserica, chiar daca sunt botezati in numele Lui Hristos? Ca sa intelegi si sa ajungi la un anumit nivel de credinta, trebuie sa mergi la biserica, sa te rogi, sa citesti carti religioase... Cine mai are acum timp de asa ceva? Diavolull a cam pus stapanire pe aproape tot in viata noastra: televizor, haine, perfumuri, bijuterii, masini, vile, excursii extravagante, dezmat, etc. Practic, omului (bogat sau sclav al propriilor imprumuturi bancare!) nu-i mai ramane timp pentru Dumnezeu. Este nevoie de miracol. Si totusi, chiar si atunci cand apare, diavolul inca mai are curajul sa ne strecoare indoiala in suflet... "Zi, zi asa! Zi ca-i de la mine! Sigur! Ca doar si eu pot, nu? Eu pot orice! Nu te indoi de mine! Indoieste-te de Maria Fecioara si de Mantuitor ca e mai credibil!" Doamne, feri'ne de rau! |
OmuBun ,
Tu crezi in minunea de la Fatima?Crezi ca a fost adevarata si ca a fost cu adevarat Maica Domnului acolo? |
Citat:
OK! Diavolul a pus la cale? Si ce-a rezolvat? S-a ridicat o biserica ce aduce anual milioane de pelerini (de confesiuni diferite) dornici de mantuire. Il hulesc ei pe Dumnezeu? Ii fac ei vreun serviciu diavolului? Sunt ei satanisti, emo, yoghini, etc? N-am auzit de asa ceva, decat daca sunt posedati si cineva apropiat doreste sa-i ajute sa fie dezlegati Ce vina aveau acei copii pastori sa se foloseasca diavolul de ei in chip fals divin, atat timp cat ei se rugau Sfintei Fecioare? Da, poti rade, chiar ca om, de cineva matur, poti face farse cuiva care se crede destept, dar ca sa faci farse unor copii simpli si credinciosi, eu unul nu cred ca Dumnezeu ingaduie o asa rautate!!! Concluzia? DA. Eu cred. Si mai cred ca nu am savarsit nici un pacat atunci cand, trecand in drumurile mele din Londra, prin fata unor biserici catolice, imi faceam cruce cu limba-n gura, pentru ca vedeam chipul Sfintei Fecioare sau a Mantuitorului si nu puteam ramane in sufletul meu indiferent. Sunt pacatos, dar nu pot intoarce spatele si nici nu pot ignora din rea-vointa. Si Mantuitorul si Sfanta Fecioara sunt aceiasi la noi si la ei. N-au existat altii. Decat sa dau socoteala ca i-am ignorat, mai bine sa spun de doua ori, chiar daca o data este considerat in van! Am mai spus-o: Biserica Ortodoxa Romana din Londra isi are lacasul intr-o Biserica Anglicana. Ei ne ajuta; ei nu ne urasc! Ei prefera sa se umple biserica de crestini care se roaga! Cine-i pizmasul aici? Cine-i cel mai aproape de Dumnezeu si de voia Lui? Nu ne complacem noi in fariseism prin atitudinea asta ostila fata de cei care se roaga aceluiasi Mantuitor si aceleiasi Sfinte Fecioare? Dumnezeu sa ma ierte, dar ma tem ca ne pierdem in detalii si scapam din vedere esentialul! |
normal ca, in timpul vietii, putem sa Ii cerem iertarea lui Dumnezeu si datorita nestiintei noastre. eu ma refeream la ce se intampla dupa moarte, la Judecata. constat ca revenim, din nou, pentru a 100000a oara la fratii catolici pe care "ii uram", doar pentru ca nu suntem de acord cu invatatura catolica. ma tem ca mergand pe aceasta directie, discutia nu va duce nicaieri si mai mult ne vom face rau unul altuia..
|
Citat:
2. A crede ca esti in stare sa "selectezi" sau sa "scanezi" este o incredere in sine destul de mare. Aceasta este periculoasa celui inca nedespatimit. Mie imi este teama sa stau prea mult in preajma invatatorilor falsi sau a oamenilor bolnavi sufleteste, desi am citit destul de mult despre dreapta credinta. Mai ales cand acestia pentru nimic in lume nu ti'ar acorda atentie sau ar putea accepta ca sunt in inselare. Daca omul este si el in cautari, atunci cu acela poti vorbi orice, cautand sa'l ajuti. 3. Curiozitatea nu are in ea nimic duhovnicesc. 4. Spectaculosul este lucrarea diavolului. Dumnezeu nu face minuni pe stadioane, nici in arene sau pe blocuri. Domnul lucreaza atat de sensibil si tainic. El nu are nevoie de aplauze, nici de camere de filmat, nici de ziare cu poze si alte asemenea inselari de la cel viclean. Diavolul va cauta sa insele pe cat mai multi, iar metoda lui este spectaculosul si incredibilul (va face "minuni"). |
Eu nu cred ca Dumnezeu tine cont de zona geografica si nici chiar de religia din care facem parte atunci cand se decide sa ne vorbeasca intr-un fel sau altul.
Toti suntem copiii Lui,fara deosebire si El doreste salvarea noastra,nu pieirea. Daca spectaculosul are legatura doar cu diavolul,atunci cum de atatia sfinti si chiar Insusi Iisus Hristos au savarsit atatea minuni? Lumea spirituala are prin ea insasi o nota de spectaculos,daca vreti si atunci,ce facem...discutam,filozofam despre ea,insa cand este vorba sa avem in fata fapte concretizate in lumea materiala o negam cu vehementa? PS:Am rugamintea,daca vreunul din utilizatori are un link unde as putea urmari respectiva emisiune de pe net sa mi-l dea si mie.Va multumesc frumos! |
Citat:
Aproape tot ce s-a discutat in cadrul emisiunii este pe acest blog (este al invitatului lui Oreste din acea emisiune, Doru Bem). Subiectele abordate sunt sus, coloana din dreapta, sub rubrica ARHIVA BLOG / 2010. Contin inclusiv filmuletele comentate in emisiune. Mai putin subiectul Ivan cel Groaznic, care este un link pentru filmul cu acelasi nume, inca disponibil pentru download (cu click dreapta pe link si save target as) cu subtitrare in limba romana. Actorul din rolul principal este chiar cel care a facut memorabilul rol din Ostrovul. Si, pentru ca a venit vorba despre acest film, am gasit o carticica ("Ostrovul. Acolo unde se termina filmul...", Editura Agnos, 3.5 RON) la Libraria Sofia, cu un foarte interesant comentariu pe marginea filmului "Ostrovul", sub forma de dialog intre maica Ecaterina (fosta actrita) si unul dintre cei mai indragiti profesori din invatamantul teologic superior, Pr. Conf. Univ. Dr. C-tin Necula. Merita citita. Pentru cei care locuiti in strainatate si va doriti carti, DVD-uri din Romania, mi-ati face o mare bucurie, daca mi-ati trimite lista, ca sa vi le procur si sa vi le trimit. Link-ul pentru subiectele abordate in emisiunea lui Oreste: http://carareauniversului.blogspot.c...-groaznic.html Doamne-ajuta! |
|
eu m-am uitat o singura data la codul lui oreste, nestiind ca e dus cu pluta, credeam ca este acelasi ca pe vremea cand era cu mircea badea. chiar am citit azi un articol de pe site, si anume " programul dezordonat - o patima camuflata" (http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...tima-camuflata), si aici am inteles ca nu are rost sa-mi pierd timpul cu prostii, gen codul lui oreste. decat sa ma uit la emisiuni facute de persoane dubioase, mai bine iau in mana o carte sa citesc. ultima carte a fost despre viata Sfintei Teodora de la Sihla. va garantez ca este infinit mai placuta decat sa ma smintesc cu "daca si cu parca".
Om Bun lasa televizorul, e plin de mincina si inselator, daca doresti minuni, le gasesti in Sfanta Scriptura sau rugaciune sau carti desprea vietile sfintilor :6: nu la TV il gasesti pe Dumnezeu. :9: |
Am incercat si eu o data
Sa ma uit la acea emisiune crezand ca Oreste e un personaj pe care il stiam de la alte emisiuni.
E dus rau saracu, Doamne ajuta-i! Iar invitatii bat campii intr-o veselie ce n-ai pomenit! Bietii oameni, toti simt nevoia sa fie vedete TV! Intr-un fel sau altul! Am renuntat sa ma mai uit pentru ca e de-a dreptul infricosator! Vorba cuiva de pe forum, mai bine citesc, sau butonez telecomanda pana gasesc ceva care sa-mi foloseasca cu adevarat, daca nu imi imbogateste cunostintele macar sa ma relaxeze! NG sau Animal Planet, exista destule posibilitati acum. |
Citat:
|
Dupa ce multi dintre noi am vazut filmul "Tarul", este usor de inteles ca omului inselat (cazul de fata: Oreste) nu ai ce'i face, decat sa'l lasi singur si sa il pomenesti (in cel mai bun caz).
Omul inselat nu va accepta niciodata ca nu are dreptate sau ca este pe cai gresite. Ceea ce simte el (nevrand macar sa afle de unde vine) este mai important pentru el decat ce spune Biserica. |
Oreste e bun pentru cei care sunt in stadiul incepator,al unei ciorbe spirituale,cu cate putin din toate:ocultism,crestinism ,parapsihologic si orice altceva .
Dar tema topicului nu s-a vrut a fi Oreste,ci doar emisunea aceea cu aparitiile Sfintei Fecioare Maria , daca ele sunt adevarate sau nu. Asa ca lasati-l in pace pe bietul Oreste ,care macar a incercat sa se rupa din mocirla jurnalismului gen Mircea Badea ,si care poate in viitor,va gasi si el calea catre Adevarul unic |
Feng Shui, cristaloterapie si alte obiceiuri pagane
Pentru ca "viata" m-a adus foarte aproape de oamenii ce cred in cristaloterapie, feng shui, chakre si alte acestea... rog pe toti cei care practica acestea obiceiuri pagane ( de a crede in puterea pietrelor, de a purta cristale prin poseta, la gat in casa. De a achizitioma broaste pe gramezi de bani si tigri cu capete de balaur, pietre cantatoare..si multe, multe altele!!) VA ROG in numele Lui Dumnezeu spovediti acestea.
Sunt obiceiuri pagane ce nu au nicio legatura cu Ortodoxia. Daca nu intelegeti de ce e pacat sa crezi intr-o piatra sau intr-un balaur..cereti sfat la duhovnic. Nu va mai lasati inselati de cei ce spun ca nu e nimic rau...ca merge langa icoana din perete si un leu pazitor un Budha sau o piatra din ametist.. Fratilor, va rog NU mai ascundeti aceste lucruri la spovedanie!! Personal am intalnit crestini care cred cu tarie in aceste lucruri dracesti dar ascund la spovedanie si parintele le da binecuvantare sa se apropie de Sfintele Taine. ESTE FOC fratilor, FOC! Daca nu vreti sa credeti ceea ce eu spun aici, nu ma supar nici nu va condamn. Dar macar vorbiti cu parintele duhovnic. Este un intreg curent ( si o spun cu durere si uimire) in lume acest feng shui....si incredintarea vietii noastre unei pietre.. Asa cum spuneam recent cuiva.. Daca Dumnezeu vroia sa ne pazeasca o piatra ne lega una de gat si nu ne mai dadea inger pazitor.. Dumnezeu sa ne miluiasca ca e multa sminteala in lume. |
Pentru parintii ce citesc acest forum.
Poate ca ar trebui sa le vorbiti enoriasilor la predici despre gravitatea acestor pacate. Despre zodiace si horoscoape. Despre aceasta indoctrinare in masa a tinerilor. Personal cunosc profesor de geografie (din orasul meu) ce tine la orele de geografie sedinte de deschidere a chakrei si influenta pietrelor asupra psihicului uman. Am avut de curand o discutie pe aceasta tema cu ea si mi-a spus ca sunt invechita.. Avem nevoie de cateheze. parerea mea este ca ajungem sa credem atat de usor in aceste absurditati ptr ca NU ne cunoastem religia. Nu stim ce inseamna de fapt a fi crestin ortodox. Avem nevoie de cateheze, parintilor. Va spun in calitate de mama si de crestin. Daca inima copiilor ( si nu, numai) nu va fi umpluta cu Hristos o va umple..."codul lui oreste" si altii ca el.. |
Dupa cum se vede, de la un timp m-am retras. In primul rand, totul a devenit extrem de nociv, in sensul ca ne-am impartit pe "bisericute" pro si contra Oreste. Ca parca el era subiectul care ne interesa. In pus am descoperit printre cei pentru care aveam un respect deosebit, o latura pe care eu personal nu le-o inteleg. Nu mai despic firul in patru, nu ma mai contrazic cu nimeni, este problema fiecaruia cum crede si ce face pentru sufletul lui. Nelamuririle mele legate de cele 10 porunci, incerc sa le pastrez pentru mine, si-mi voi iubi asa cum simt eu, aproapele fara sa dau si fara sa cer socoteala nimanui.
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
n-ai fi aici pe forum daca te-ai uita la telenovele si n-ai fi fost un om normal :71: multi au inceput sa vina la biserica dupa ce au vazut "Isus din Nazaret" sau "patimile lui Isus".unii si-au visat parintii morti, care-i mustrau ca nu se duc la biserica, etc Dumenezu sa-i aiba in paza pe prietenii tai, dar prietenii tai au avut nevoie de "altceva" ca sa-l vada pe Dumnezeu (nefrecventand biserica) si bine ca nu s-au facut masoni. (e o gluma;) ) tu nu ai nevoie de astfel de "semne" ca sa crezi in Dumnezeu. "38. Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari și farisei, zicând: Învățătorule, voim să vedem de la Tine un semn. 39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul." Sfanta Evanghelie dupa Matei |
Cand eram inca in liceu am citit o carte foarte interesanta: Minuni si false minuni - Mihail Urzica, care analizeaza cateva fenomene cu caracter de "minuni religioase". Pe vremea aia nu stiam prea multe dar cred ca si-a facut treaba atat de bine ca apoi de cate ori citeam reportaje, carti, sau orice cu tot felul de fenomene intelegeam mai usor treburile.
De ce se intampla? Cum arata? Care este mesajul? Exista puncte comune cu dogmatica bisericii? etc etc.... multe asemenea se explica in carte.E buna pentru cei care inca mai cred ca orice minune care aduce oameni la biserica e de la Dumnezeu. Nu intelegeti gresit, sunt multi alti Sfinti Parinti care au expus problema mai amplu si poate chiar mai bine. Pentru mine cartea asta fost prima. |
Eu mai dau cate-o geana din cand in cand la emisiunea asta, foarte rar.Ieri seara am vazut ceva reluare si mi-a placut mult.A fost cu ceva pergamente, carti si scrieri vechi foarte valoroase as spune.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
emisiunea lui Oreste cred ca se adreseaza acelor oameni(nu putini)..care au o sete de paranormal si ocult in general..si care devoreaza ori-ce..din ori-ce cultura religie etc..doar pentru ca le place misterul..si raspunsurile cat mai comlicate..Despre Fatima sa nu uitam ca biserica de la Roma are un organ de propaganda si manipulare bine dezvoltat..asa ca nu putem fi siguri ca mesajele au fost intocmai..desi totul ne indeamna sa credem ca asa a fost.Nu ma uit la Oreste pentru ca in afara de faptul ca-mi par o adunatura de oameni care spun pur si simplu bazaconii..el insusi nu pare interesat decat de rating..mai putin de ce se discuta acolo..
|
Citat:
|
Oreste, doctorand in teologie ortodoxa
Vizitand blogul lui Claudiu Tarziu mi-a fost dat sa aflu: "Oreste Teodorescu, partea "spirituală" a cuplului de animatori tv "Mircea Badea & Oreste" de altă dată, a anunțat că urmează studii teologice. <<Am devenit doctorand la Teologie, catedra de drept canonic de la Universitatea Ovidiu din Constanta. Teza pe care o voi pregati sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae V. Dura si cu sprijinul Arhiepiscopului Tomisului, Inaltpreasfintia sa Teodosie Petru se numeste: Dialog teologic intre crestinism si islam-considerente ecleziastico-canonice>> - scrie el pe Facebook."
|
De acord
Citat:
Ai dreptate Omule Bun...Si eu urmaresc unele din emisiunile lui Oreste ...Iar ceea ce afirmi tu in aceasta postare denota inca o data ca de oriunde putem lua cea ce este folositor sufletului... Doamne ajuta! |
Pe mine ma amuza emisiunea aia. Asemenea amalgam de mistica, teorii ale conspiratiei, ezoterism, ocultism, new age, teologie si ineptii rar mi-a fost dat sa vad. Este o salata, o varza mototolita cu pretentii de emisiune intru "emanciparea sufletului", exclusiv destinata credulilor si celor care nu au rabdarea necesara si nici interesul de a-si pune in mod natural intrebari in privinta subiectelor prezentate. E o emisiune pentru cei ce nu vor sa fie indusi in confuzie de fapte si vor sa fie lasati sa creada ce vor sa creda.
De moderator ce sa mai zic? A reusit sa treaca printr-o oarecare transformare, de la un tip penibil cu glume de santier care prezenta emisiuni matinale, la un "initiat" in nimic, un parvenit al obscurantismului. Invitatii? Sa fim seriosi. Copilul "maestru", fiica prezentatorului, generalul securisto-ozenist, profesori dubiosi, prezicatoare si clarvazatoare schizofrenice etc. O menajerie ce defileaza pe micile noastre ecrane la B1 TV. Uitati-va, uitati-va dragi oameni, ca multe aveti de invatat de la Oreste. Edit: poate voi, ca si crestini, o sa va puneti candva intrebarea: de ce oare nu a aparut pana acum nici un preot, nici un calugar, nici un reprezentant oficial al BOR in emisiune? |
Citat:
Daca ai inteles ca cineva face reclama la emisiunea lui Oreste, cred ca te-ai grabit. Cu un minim de atentie ai fi sesizat ceea ce a sesizat toata lumea (mai putin tu): era vorba atunci de "Minunile Sfintei Fecioare". Iar emisiunea respectiva a fost cu adevarat interesanta, spre deosebire de aproape toate celelalte. Cat despre convingerea ta ca nu a avut niciodata invitati preoti sau calugari, eu zic sa te mai gandesti. Daca nu i-am vazut noi care nu tinem o evidenta stricta a invitatilor sau a emisiunilor, asta nu inseamna ca ei n-au existat. In plus, consider chiar o provocare pentru Biserica Ortodoxa, pentru a solicita o seara speciala ca sa puna lucrurile in lumina lor. Sunt convins ca Oreste nu ar refuza, ci dimpotriva. Mai mult chiar: am inteles ca intre el si unul dintre invitati (cred ca cel pe care-l numesti securisto-ozenist care si mie imi starneste ceva intre mila si nedumerire) s-a dezlantuit intr-o seara o adevarata disputa, cu privire la rolul si locul Mantuitorului in sufletele noastre. In tot raul, exista si un bine cat de mic. Ei, pe acela trebuie sa-l cautam si sa-l culegem cu atentie!... |
Citat:
Chiar daca era vorba despre o singura emisiune care unora li s-a parut "buna", "perla din balegar" sau cum vreti s-o numiti, tocmai eu, ateul, ma vad nevoit sa trag un semnal de alarma. Maine-poimaine vreun crestin mai slab in credinta gaseste perle si in balegarul lasat in urma de yoga, sau poate de new age sau chiar chiromantie. Drumul spre iad e pavat cu intentii bune, cum se zice. Mai are rost sa mentionez cat de superstitios e romanul? Ca se duce duminica la biserica si in restul saptamanii nu-si poate incepe ziua fara horoscop? Mare dreptate avea Sadoveanu in Baltagul, cu Vitoria Lipan care lasa pomeni la popa dar face si o vizita la vrajitoare, ca sa impace si pe unu' si pe celalalt. Zeci de ani mai tarziu, poporul roman e culiseaza intre aceleasi extreme, altfel nu se explica apetitul sau pentru emisiuni de tip Codul lui Oreste. Sau poate sunteti preocupati de propasirea spirituala a lui Oreste Teodorescu ori a invitatului sau securist. Caz in care... ce sa spun? Nimic mai crestin. Insa raman la parerea ca nu e bine ca un ortodox sa se uite la astfel de emisiuni - daca exista ceva ce detest mai mult decat religia sunt pseudo-subiectele prezentate in emisiunea lui Oreste. Edit: cam darz aparati acea latura de emisiune, sa inteleg ca sunteti fascinat de cele prezentate in ea? Nu de alta, dar trecand in revista mesajele dumneavoastra de pe forum pare ca sunteti exact genul de persoana cu gusturi pentru tot felul de prostii conspirationiste. Si, evident, "crestin" in acelasi timp. Nu o luati personal, sunt si sceptic, nu doar ateu, asa as discuta cu orice membru al fan clubului domnului Teodorescu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:30:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.