Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8105)

Rodica50 28.07.2010 06:27:04

Apropo de izvor, exista o traditie in satele Moldovei sa lasi in urma ta un izvor, o fantana, sau sa dai de pomana o oaie, o vaca- izvorul laptelui. Mi se pare foarte frumoasa traditia.

Mirela0110 28.07.2010 15:56:51

vreau copii

Imi doresc din tot sufletul sa am multi copii sanatosi si sa ajung (alaturi de sotul meu, care sa ramana sotul meu pana la cele mai adanci batraneti) sa ii vad pe absolut toti crescand mari, sanatosi, fericiti, la casele lor, cu copii lor si intotdeauna alaturi de Dumnezeu, bineinteles.

dorinastoica14 28.07.2010 19:59:00

Să mă las în voia lui Dumnezeu până la sfârșitul zilelor căci eu nu știu ce-mi este de folos.

MariS_ 28.07.2010 21:46:24

Sa-mi cunosc si sa-mi implinesc destinul pentru care Creatorul
a decis ca amaratul de MariS ar trebui sa se nasca in aceasta vale
a plangerii. Domnul mi-a dat niste talanti si mi-a creionat un destin.
N-as vrea sa ingrop talantii si nici sa las altuia sa plineasca acea
misiune a mea pe pamant. Mantuirea mea? M-as bucura daca toti
din jurul meu s-ar mantui si eu nu decat sa stiu ca eu sunt mantuit
iar cei din jurul meu nu.
Har, smerenie si jertfa de sine.

gheorghie 29.07.2010 09:29:13

sa termin facultatea, sa construiesc o biserica cu hramul lui Sf. Gheorghe si sa am o armata de copii...

mihele_m 29.07.2010 09:34:36

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 199108)
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata?

Toate lucrurile din viata noastra ,au o importanta nu poti face

nimic fara sa aibe o insemnatate anume .Cel mai important lucru pe care la-s face este sa ajut cit mai mult lume amarita .

philalex 29.07.2010 11:13:21

eu as vrea sa schimb lumea.....si sa facem numai lucruri bune...in pace si armonie, sa traim....cele rele sa le starpim!

o copila 29.07.2010 12:14:50

Eu imi doresc sa ajung la o varsta onorabila, sa am langa mine sotul, copiii, nepotii, si uitandu-ma in urma sa pot spune ca am avut o viata frumoasa, traita pe calea cea dreapta a lui Hristos. Si sa nu ma tem de ce va veni.........

laraG 29.07.2010 19:24:55

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 272796)
Să mă las în voia lui Dumnezeu până la sfârșitul zilelor căci eu nu știu ce-mi este de folos.

Asemenea tie, Dorina draga,important este noua a recunoaste ca suntem niste pacatosi in cautarea mantuirii ca nu putem sa ne desprindem de Dumnezeu, sa traim fara El si ca ceea ce ne dorim cu disperare este de a fi in asa fel incat El sa ne poata primi - prin pocainta noastra - in mila si iubirea Sa.Doamne ajuta !

windorin 30.07.2010 12:56:57

Adormirea in Domnul

Doresc sa am batraneti luminoase, sfarsit crestinesc... si sa nu fiu luat inaintea sfarsitului zilelor vietii mele.

Doresc sa mor ultimul dintre cei dragi !

Nicole_Alma 30.07.2010 13:34:39

Sa-mi ajute bunul Dumnezeu sa nu uit cine sunt, sa nu ma ratacesc, sa-mi dea putere si minte sa ma rog mai mult atat pt cei din jur cat si pt mine.

IonelS 30.07.2010 13:39:41

Sa las ceva bun in urma mea si sa ma mantuiesc

adelina.e 30.07.2010 14:27:38

Sa nu irosesc acest dar minunat "viata", sa gasesc ADEVARUL si sa traiesc ADEVARUL

parascheva 19.08.2010 19:17:00

eu imi doresc sa se caiasca satana...si sa dispara astfel tot raul din lume.

vidoveczandrei 20.08.2010 22:18:05

Eu as merge in Ierusalim sa vad toate locuri pe care Dumnezeu Fiul a calcat pe fiecare loc din acea tara.Sa vad mormantul Domnului sau Lumina

hanico 21.08.2010 09:00:42

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 199108)
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata?

Sa fiu utila, sa nu stea fara rost in mine darurile lui Dumnezeu. De irosirea lor mi-e cel mai teama!!!

ory 21.08.2010 15:56:55

Cel mai important lucru este sa supravietuiesc, acest instinct mi s-a daruit ca fiind si cel mai acut . Daca nu supravietuiesc nu pot indrazni a considera nimic din ceea ce este mai sus ca fiind " cel mai important in viata " , supravietuirea insasi inseamna viata, supravietuire fizica, psihica si spirituala...restul decurg din ea.

I.Calin 22.08.2010 21:44:33

Să mă smeresc.

windorin 24.08.2010 11:59:30

Imi doresc, pe cat pot, ca in aceasta viata sa o castig pe cealalta, pe cea odihnitoare si luminoasa.
Toti vom trai vesnic, insa nu toti vom trai in odihna si bucuria prezentei lui Dumnezeu, a sfintior si a celor curati.

unpaharcuapa 29.08.2010 14:40:55

Cel mai important...hmm...sunt mai multe dar cel mai mult imi doresc sa ajut oamenii sa creada mai mult si mai mult in Bunul Dumnezeu.In aceste vremuri e tare greu cu atatea necazuri in jur e cam greu dar eu nu ma las.V-ati intrebat vreodata in drum spre munca sau in orice moment al zilei cand va intalniti cu diferite persoane cei in sufletul lor?cata bucurie si cata suparare?De unde incepe bucuria lor si unde se termina?De unde incepe durerea lor si unde se termina?Eu da m-am intrebat.Ce-o fi Doamne in sufletele lor?Suntem facuti din iubire si dragoste multa si noi prin viata noastra uitam de aceasta iubire si ne cufundam mult in angoasa noastra supravietuire.Oare de ce?Uitam pt ce suntem aici.... ne dorim mult si mai mult din tot si din toate...suntem cei ce stapanim pamantul si cine mai e ca noi...dar cand vine necazul atunci alergam la Domnul si-L rugam cu cerul si pamantul sa ne ajute ca asa si pe dincolo....El ne ajuta in functie de ceea ce cerem ...apoi o luam iar de la capat....un om linistit si iubit de Bunul Dumnezeu dupa chip se cunoaste.Hai sa ne rugam mai mult si sa fim mai buni unii cu ceilalti.E mare lucru dar se poate!Domnul Sa Va Fie In Suflet Toata Viata!

arriel 29.08.2010 19:58:06

Imi doresc sa nu uit ca sunt om,sa nu treaca o zi din viata mea fara sa ma gandesc la cel de langa mine [aici ma refer la toata lumea ,indiferent de nationalitate,religie,etc.],sa traiesc fiecare zi parca ar fi ultima.

costel 09.11.2010 17:20:10

Sa reusesc sa-i iubesc pe oameni asa cum ne iubeste Dumnezeu, nepatimas, curat.

OmuBun 09.11.2010 17:41:18

In prostia noastra, arareori stim cu adevarat ce sa cerem si ce ne foloseste...
Gandurile mele catre El?

Mi-ai dat, Doamne, mai mult decat meritam si decat pot duce. Daca toate vin de la Tine, da-mi, Doamne si intelepciunea sa ma desavarsesc dupa voia Ta. Iar sporul casei mele, de la Tine, Doamne, ca sa nu ratacesc pe calea vicleanului ispititor. Da-mi putere sa ma rog neincetat, ca fara Tine, toate se risipesc si aduc osanda. Talantul Iubirii si Cuvantului sa rodeasca inmiit in sufletul meu ca sa-mi fie mie piatra de temelie pe calea mantuirii, iar darurile Tale sa nu cunoasca zeciuiala vrajmasului clevetitor si rapitor. Arata-ne, Tu, Doamne, lucrarea cea de bun spor, ca prea multe sunt caile cele inselatoare!

Cel mai important lucru pe care doresc sa-l fac in viata este sa nu ma indepartez de rugaciune. Restul imi da El!

MariS_ 09.11.2010 19:09:06

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 304018)
Sa reusesc sa-i iubesc pe oameni asa cum ne iubeste Dumnezeu, nepatimas, curat.

Adanca cugetare ai spus aici, draga costel. Noi facem competitie si din
mantuire, ne imbrancim unii pe altii si ne dam coate ca sa ajungem cat
mai in fata, ba ne mai punem si piedici unii altora. Toti suntem fapturi
ale lui Dumnezeu si toti purtam chipul Sau in noi. Toti suntem pacatosi
si nici unul n-am merita mantuirea daca-ar fi dupa dreptate. Toti cersim
mila si toti avem nevoie de Lumina.
Har, smerenie si jertfa de sine.

costel 25.02.2011 16:44:29

Sa nu aduc intristare nimanui.

George.m 27.02.2011 01:08:38

Mi-as dori sa nu mai vietuiesc departe de Hristos, sa Il urmez si sa Il iubesc cu adevarat.

iulyaan 27.02.2011 01:17:38

sa ma gandesc,ca moartea ma poate fura in orice minut.ce raspuns voi da in fata Mantuitorului?

Raoul 27.02.2011 16:46:02

Intrebarea e oarecum "absurda" pt. un crestin,caci fiecare trebuie sa-si doreasca mai mult decat orice mantuirea,pt. asta traim. Insa daca va refereati strict la cele lumesti... Eu imi doresc sa ma insor :21:

teodora1 07.04.2011 17:53:47

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 271008)
Doresc sa se dea o lege prin care toate vrajitoarele,descantatoarele,fermecatoarele sa fie puse pe bara,scoase in afara legii,bagate la puscarie in caz ca indraznesc sa mai nenoroceasca oamenii.imi doresc ca cei atinsi de vraji sa poata demonstra ca li s-a intamplat asta si sa poata arata cine i-a ''fericit'',si,evident,sa poata fi dati pe mana justitiei.nu mai vreau sa stiu ca poti nenoroci un om si sa nu se poata demonstra nimic!

Da, eu propun sa le si ardem pe rug pe vrajitoare, fermecatoare etc. iar oamenii aia care se duc la vrajitoare sa le ceara diverse, sa nu fie raspunzatori cu nimic.NU?ca doar vrajitoarele trimit vraji asa...aleator.Daca n-ar fi unii care sa creada asta, n-ar fi nici vrajitoare.
Oamenii sunt liberi sa faca ce vor, asa ca vis-a-vis de dorinta ta, eu as vrea ca acei oameni sa vrea ei(si ele) insisi/insele sa se schimbe in bine.

georgeta florica 07.04.2011 18:06:07

Hm, eu imi doresc sa am intelepciunea sa folosesc fiecare minut din viata ....sa nu fie spre pierzanie ci spre zidire.

ALEXANDRESCU VLAD MIRCEA 07.04.2011 18:56:54

Care e cel mai important lucru pe care doriti sa-l faceti in viata?

Sa continui sa pasesc pe acest drum al credintei , calauzit fiind de TATAL NOSTRU CEL DIN CER, prin oamenii alesi care-mi sunt parinti sau frati duhovnicesti.

spre_rasarit 07.04.2011 19:39:20

Da, insa drumul asta este marcat de botez ca intrarea in rai si de Sfanta Impartasanie prin care ni se da viata vesnica si devenim imortali si de spovedire care sterge pacatele.

just_inn33 07.05.2011 22:18:51

Greu îmi este să izbesc cu piciorul în țepușă...

Dacă e vorba despre viața aceasta, pentru mine cel mai bun lucru ar fi să scap de biserică; dar nu de Biserica Lui Dumnezeu, ci de cea a oamenilor. Ierarhia ortodoxă (exclusiv) a devenit, din păcate, un club discreționar și dictatorial ce folosește "ascultarea" ca apanaj al autorității (impuse, nu câștigate). Odată cu trecerea la cele sfinte a multor episcopi de vârstă venerabilă, vlădicii tineri consideră părticica de Biserică încredințată lor drept proprietate privată. Ca urmare, preoții sunt puși între ciocan și nicovală - recte episcop/credincioși. Nu țin cu vulpea și nici cu ursul, dar mă întreb: cine vede nu ne taxează? Totuși, gândul acesta străin de cele sfinte mă face să mă întorc, cu nădejde în dreptatea nezăbavnică a Lui Dumnezeu, la cuvintele responsabilizatoare care îmi sună în minte de-a pururi: „Primește acest Odor și-L păstrează pe El până la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos, când are să-L ceară de la tine“... Prin urmare, cel mai bun lucru pentru mine ar fi să trec cu slujirea sub omoforul Î.P.S. Nicolae sau Î.P.S. Nathanael. :) Glumesc, desigur!

P.S. "Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat!" E greu să scapi de Hristos, chiar dacă ai vrea, pentru că El este începutul și sfârșitul...

Be aware! Those who don't have the sense of humour should not read this text.

romanbun 10.08.2011 17:12:41

"Nu stiti ce sa cereti"...
Apoi eu nepriceputul vreau sa-l iubesc pe Dumnezeu si pe oameni asa cum ne iubeste El, dupa mine sa se inchida usa raiului si sa traiesc pe Pamant in conformitate cu voia Lui.
Vorbe mari, frumoase, dar nu le pazesc si nici "rezultatele" nu le merit. Doamne iarta-ma!

maria32 10.08.2011 17:26:18

sa pot sa iubesc din tot sufletul pe toti oamenii, sa stiu si sa pot sa iert si sa imi regret pacatele.
ah da... si ca sa fie si un lucru mai concret: o familie.

tigerAvalo9 10.08.2011 20:03:03

Sa fac bine si sa fiu cunoscut ca un om care face bine!!!SA FAC BINE!!!!!

Ana-Maria N 10.08.2011 20:35:00

Sa nu mai fac rau aproapelui si sa-L fac mandru de mine pe Dumnezeu. Din cele materiale...nici eu nu mai stiu :)

George.m 10.08.2011 23:14:05

Imi doresc ca in aceasta viata sa pun inceput bun in cele duhovnicesti; sa traiesc astfel incat sa nu ma rusinez stand in fata lui Dumnezeu, a Sfintilor Sai si a semenilor in Ziua Judecatii.

beliver 12.08.2011 02:59:24

Sa ma pocaiesc de pacate.Doamne ajuta!

Sara I 23.09.2011 16:55:07

Imi doresc sa traiesc in Prezent, sa nu mai fiu rastignita intre regretele zilei de ieri, si fricile legate de ziua de maine. Imi doresc sa am inima curata, ca sa-L pot vedea pe El, asa cum este, si nu in imaginatie sau inchipuire. Imi doresc sa nu mai am frica de moarte, de pierdere, de dezastre, nenorociri, si de nimic altceva, asa incat sa pot trai in libertate. Imi doresc cerul, si raiul, si Imparatia lui Dumnezeu, nu ca un viitor posibil, si probabil, si ipotetic, ci ca mod de viata, in fiecare zi, aici si acum, si intodeauna.
Doresc mantuirea tuturor celor pe care ii iubesc. Si vreau sa traiesc viata care mi-a fost data pe acest pamant in plinatatea ei, cu Dumnezeu ca tovaras de drum.

Indurarii si iubirii tale ne dam, Doamne...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:15:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.