![]() |
Citat:
|
Reactii controverstae in urma vizionarii AVATAR
Citat:
Eu am biletele de cinema cumparate si efectiv nu imi mai da ghes inima sa merg.. deci va intreb pe voi cei ce ati vizionat...este chiar atat de puternic mesajul acestui film, astfel incat sa ajung la "spitalul de glumeti":4:????? Ca daca-i pe-asa, atunci biletele sa fie foc ptr soba:71: |
Eu am vazut filmul 3D, la Imax nu prea m-as duce pentru ca as risca sa mi se faca putin rau (si la 3D unora li se face rau, cam ca raul de masina), un om echilibrat nu ajunge la spitalul de glumeti doar dintr-atat deci te poti duce linistita sa-l vezi.
Efectele speciale sunt intr-adevar... speciale. Imi imaginez ca si Razboiul stelelor a facut acelasi impact la aparitie, sau Star Treck. Probabil ca vom tinde sa consideram aceste efecte speciale ca fiind arta in masura in care vom putea vorbi peste 50 de ani despre aceste efecte ca fiind tot... speciale, si nu depasite de o tehnologie si mai smekera care va aparea intre timp. filmul e intr-adevar conceput de la cap la coada sa puna accentul exclusiv pe efecte speciale 3D. Daca scoti 3D-ul din ecuatie nu prea mai ramane mare lucru. ma gandesc insa, prin comparatie, ca despre tablourile lui Da Vinci putem inca vorbi ca fiind arta, nu au fost inca depasite. Sau despre filmele lui Tarkovski, a caror valoare imensa sta in mesaj, in continut, cu toate ca si ele au efecte speciale (la vreme aceea chiar erau speciale). Mesajul filmului e destul de banalo-propagandistic. Are intr-adevar o tenta New Age, insa nu asta mi se pare rau, si nu asta e cauza depresiilor spectatorilor, ci faptul ca ofera in final personajului principal sansa de a trai doar prin Avatarul sau. Mi se pare de fapt o propaganda imensa la lumea virtuala, de fapt asta este Pandora, o lume virtuala, promovand ideea ca poti renunta la identitatea ta din viata reala, unde poate ai de carat in spate pacatele inaintasilor si unde poate viata ta nu e asa roz, si sa iti asumi doar identitatea virtuala, construita asa cum te taie pe tine capul. E ca si cand ti-ai construi o identitate pe Internet si ai spune ca de fapt aceea e identitatea ta reala, nu cea fizica. Asta mi se pare a fi uratenia mesajului si departarea omului de crestinism. |
As mai adauga si faptul ca impresia puternica pe care a produs-o filmul tine intr-adevar exclusiv de senzorial, nu de altceva. 3D-ul creeaza impresia de verosimilitate atat de puternica, incat nu te mai gandesti la film ca la o poveste, ca doar esti in el, esti in mijlocul padurii aleia, ti se intampla chiar tie, te forteaza intr-un fel sa faci parte din film. Asa se explica si cum oameni care nu sunt de acord cu mesajul filmului spun ca totusi filmul le-a placut. E o experienta cinematografica foarte puternica, dar e una eminamente senzoriala. Nu filmul in sine e cel care te transpune, ci senzorialitatea, pe care fiecare o asociaza afectiv cu ceva. Si eu umblam prin paduri cand eram mai tanara si senzatia de libertate de atunci nu se compara cu nimic. E usor sa faci confuzia cu mesajul filmului.
Eu va incurajez sa il vedeti, chiar daca nu sunt deloc de acord cu mesajul filmului. Si eu am fost foarte incantata de film, de efecte si de modul in care e construit vizual, chiar daca mi-am dat seama de la primele scene unde bate cu mesajul si care e "uratenia" acestei propagande. Este o bijuterie tehnica, dar la fel e si Podul Golden Gate sau Canalul Panama sau iMac-ul, acestea din urma din fericire nu au si un mesaj social-religios propagandistic atasat. Mie una mi-a declansat o curiozitate tehnica, am cercetat sa vad cum e facuta tehnologia asta 3D si Imax, e foarte interesanta. Tehnologia in sine poate fi folosita si la propagarea unor mesaje bune, nu doar la propaganda de tip New Age. Si Stapanul Inelelor a fost plin de la cap la coada de efecte speciale, dar de cu totul alta natura. La acel film te puteai gandi ca la o poveste, si inca una frumoasa si cu invataminte morale. |
Citat:
Da, asa este insa pentru a putea avea o poveste detaliata trebuie sa faci o trilogie, iar fiecare ecranizare sa tina 3 ore :)) |
Citat:
Sa revenim insa la Avatar. E de presupus ca, datorita succesului de casa inregistrat, va avea si acesta continuari. |
AM vazut filmul nu in versiunea 3d si mi s-a parut destul de obositor. In nici un caz nu mi-a venit sa ma sinucid ;), mai degraba sa casc...
E normal dupa atatia ani de munca si vre 300 milione dolari investiti ca oamenii sa vrea sa-si scoata banii si sa mai aiba si ceva profit pe acolo... Vizionare placuta |
Ma amuza cum multi din voi imediat vedeti in filmul asta ceva negativ pentru ca nu pupa in dos religia voastra si filozofia voastra ci indrazneste sa faca ceva diferit(desi e clar inspirata din povesti gen Pocahontas si face clar aluzie la invazia europenilor in america). Imediat vedeti conspiratii si subeversiune, ca inearca sa va manipuleze etc dar seara cititi rugaciuni care sunt facute clar pentru indoctrinare.
EU am vazut filmul asta si m-am bucurat de el pentru ceea ce este, o fantezie cu lectii morale anti rasiste, anti ignoranta si protoleranta. Asta ma face sa ma intreb voi cum vedeti toate filmele astea fantastice, gne Harry potter sau Stapanul Inelelor unde nu exista crestinims si supranaturalul se manifesta in mod banal si nimeni nu mentioneaza Dzeu sau pacat. |
Citat:
|
Citat:
|
Si voi ateii nu faceti acelasi lucru, conform teoriei tale? Nu va creati si voi o lume imaginara, a propriilor perceptii, ale carei reguli aveti orgoliul nemasurat de a crede ca le stabiliti voi, in care valorile morale sunt dictate de limitele senzoriale perceptibile? Nu crezi ca lumea creata de voi e un pic mai ingusta si mai meschina decat lumea creata de noi? In lumea creata de noi, exista cel putin un orizont infinit, la care poti ajunge prin speranta. In lumea creata de voi, aceea a evolutionismului darwinist, ce anume este infinit?
Doar pentru ca din interiorul lumii tale nu poti intelege lumea credintei n-ar trebui sa iti imaginezi ca perceptiile tale sunt regula si perceptiile altora sunt realitati chinuitoare si limite absurde autoimpuse. Diferenta intre tine si un crestin, e ca tu nu-l intelegi pe el, insa el te intelege pe tine. |
Citat:
sunt o fetita care cauta adevarul. cauta sa afle de ce a fost lasata singura in intuneric. cauta sa afle cine i-a furat jucaria pe care o iubea atat de mult. mama si tata nu sunt. Au treburi de facut. e mai bine pentru ei sa se certe... dar jucaria mea, unde e? unde au ascuns-o? a venit un om rau in visul meu si mi-a zis "nu ai nici o jucarie! nici mama, nici tata, esti singura si termina o data cu fleacurile astea de copil mic! tot ce ai esti tu! Nu exista nici Mos Craciun, nici Fat Frumos, doar tu"... |
Filmul "Avatar" nu am ajuns sa il vad,insa am inteles ca este interesant atat prin tematica sa,cat si prin efectele speciale.Altii mi-au spus ca este oarecum plictisitor.
In Bucuresti doar la Mall poate fi vazut?Ruleaza in fiecare zi?Multumesc! |
dragute efecte speciale....cam atat....dar o faina poveste de dragoste...
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si revenind la Avatar, mi-a placut ca a strecurat cateva ironii la adresa celor care ataca evolutionismul. In rest, efecte speciale si nimic mai mult. Scenariu previzibil si clasic de Hollywood. Actori fara prea multe sanse de a-si arata talentul care in cele mai multe cazuri lipsea oricum. In schimb, muzica buna. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Dupa parerea mea nu e nush ce capodopera, are succes datorita efectelor speciale si psihozei datorate de mediatizarea excesiva, in rest..nu pierdeti nimic daca nu-l vedeti
|
Filmul este de la inceput pana la sfarsit o aberatie newageista:
- planeta este o enitate vie - idee panteista - arborele vietii, prezent in atatea religii, trebuia sa fie si aici - lupta dintre bine si rau, clasica - alesul, cel asteptat sa vina si sa mantuiasca planeta de rau, este cel asteptat sa vina pe Pamant sa opreasca razboiul mondial care urmeaza - mantuirea, care e redata ca trecerea spiritului intr-un alt corp, idee orientala E misto realizat insa, l-am vazut 3D si a meritat banii. :) |
E doar un film, terminati cu prostiile. Daca nu sunteti in stare sa faceti diferenta intre fictiune si realitate, intre divertisment si lumea in care traiti, atunci n-ar trebui sa va uitati deloc la filme; nu doar Avatar ar fi problema problema voastra, ci si iesitul din casa pana la magazinul din colt.
In al doilea rand, sunt filme muuuuult mai deprimante, care lovesc mult mai adanc si te ravasesc mult mai tare decat Avatar. Dar de alea nu mai aude nimeni ca imping pe cei mai slabi la sinucidere, ca nu au avut publicitatea de care se bucura Avatar. De fapt, cine spune ca Avatar e un film "adanc" e de rasul curcilor si al tuturor cinefililor adevarati, avand in vedere ca personajele sunt strict unidimensionale iar scenariul e slab si previzibil. |
Citat:
Hei, de ce revolta asta? aici doar comentam pe marginea unui film, n-am inteles de ce faci aceasta critica commenturilor, dar in fine, poate face parte din critica noastra adusa acestui film;) |
S-a folosit in filmul ochii larg inchisi , liturghia ortodoxa redata invers, cu 12 femei goale, in mijloc un conducator cu masca. Ironiza Sfintii Apostoli, iar ideea de a intoarce totul invers este chiar o semnatura cu care se mandresc.
In alegerile din SUA, nu mai stiu ce candidat , bush sau altul a folosit in materialele electorale, mesaje subminale. Aparea pe ecran, dar ochiul nu il putea percepe, messaje de ura asupra celuilalt candidat, de genul : X e hot, nu-l vota, uraste-l pe x, x e rau. Mesaje simple si repetabile care pot patrunde in subconstient, carora le cad prada multi copii si tineri adolescenti. In vechime , Sfintii Parinti erau ispititi prin repetarea gandului de catre draci: Nu exista Dumnezeu, Nu exista Dumnezeu, repetata timp de ani de zile. Si atat de chinuitoare era lupta ... asa si in ziua de azi, dar pe alte ”canale” ni se transmite la infinit , necredinta, deznadejdea. |
Citat:
|
Citat:
|
Filmu' asta, in afara efectelor speciale e doar un Pocahontas futurist. Echivalentul cuceririi Americii de catre omul alb crestin. Doar ca in film pe indigeni i-a dus capul sa se uneasca inainte ca ocupantii sa fie intr-un numar suficient de mare incat sa-i copleseasca tehnologic.
Filmul seamana intrucatva si cu District 9 (il recomand). Cum s-ar comporta oamenii daca o rasa avansata ar venii intr-o zi, nu sa ne distruga sau sa ne conduca spre noi culmi ale dezvoltarii, ci pur si simplu sa ne ceara ajutorul. Probabil ca am fura de la ei tot ce se poate. |
Citat:
O povestioare spusa pe scurt, spune ca o data un sfant s-a hotarat sa-i scrie sefului "de jos" un ordin, in numele lui Dumnezeu, sa nu mai ispiteasca pe om. Apoi scrisoarea a aruncat-o in gura unui vulcan. Intr-un tarziu a venit si raspunsul prin gura unui mic demon: "sefu zice ca nu e nevoie sa se ocupe de voi, va descurcati foarte bine si singuri" :))) |
Citat:
ASTA a vrut sa aduca la cunostinta J Cameron , nu legenda jucausei Pochahontas :))) Partea amuzxanta este ca tu pe astia-i numesti CRESTINI. Daca ai fi fost cu adevarat CRESTIN, ai fi recunoscut SUFERINTA CELOR AFECTATI in pieptul tau |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deoarece relitatile astea ale nemerniciei invaziilor trebuie sa le ai in minte cind privesti ceva similar, punindu-te tu in locul NUNTASILOR si locuitorilor acelui Arbore COMUNITAR, gigantic, care simbolizeaza unirea si inlantuirea idealurilor de libertate de exprimare si de EXISTANTA PE PAMINT de care noi am uitat, am fost prelucrati cu mare precizie sa uitam, de aceea se fac si comentariile...de mai sus Noi, nu mai suntem un pericol pentru tavalugul distrugerii sufletului, insa mai sunt altii pe pamint care sunt, precum afganii rai ( in sens bun ziditor de suflet si MARE trecere la Dumnezeu) care VOR MURI PINA LA ULTIMUL SI NU-SI VOR VINDE TARA!!! ASA CUM NU AU FACUT-O NICIODATA SI SUB NICI O FORMA! De aceea si americanasii si-au dat seama ca numai prin genocid pina la ultimul suflet de adevarat MARTTIR vor putea cuceri acel teritoriu impreuna cu blestematul ala de petrol si opium de care au ei nevoie sa-si tina tara sub control...insa INCA mai exista democratia care-i tine in loc pe coloneii respectivi si de aceea se vor retrage de acolo Asta este mesajul filmului! |
Am vazut si eu astazi filmul la Imax si mi-a placut foarte mult, atat ca efecte speciale cat si ca mesaj. Cat de mult rau poate face lacomia si egoismul...
Daca am intelege pe deplin legatura noastra cu natura, am fi mult, mult mai aproape de Dumnezeu. Filmul merita Oscarul. |
Oau! Nu ma asteptam la paralela intre film si Afganistan, sincer cred ca e departe rau de asa ceva. Si oricum perspectiva lui andreicozia asupra evenimentelor mi se pare departe de realitate. Nu stiu unde vezi tu democratie in film sau in Afganistan, eu nu vad, si sincer cred ca perspectiva e cu totul alta, e una anticrestina. Mesajul apropierii de natura e folosit doar pentru a substitui existenta lui Dumnezeu, nu pentru altceva. Natura e divinitatea in Avatar.
@sergiu: e adevarat ca Dumnezeu nu a creat ceva rau in sine, raul nu are existenta libera, cum are binele, raul nu exista independent in om. Fara sa existe o definitie clara a raului, una din teorii considera ca originea raului ar putea fi insasi libertatea data omului de Dumnezeu. Oricum, filmul nu are nimic nou ca mesaj, mesaje de tipul acesta abunda in literatura SF inca de vremea lui Franke, Asimov si ceilalti. Cu toate ca nu mi se pare deloc asemanator ca mesaj cu Pocahontas, tot ce aduce nou filmul sunt efectele speciale, care fac ca de asta data mesajul sa fie mult mai puternic, subliminal. Chiar si oameni care nu sunt de acord cu mesajul filmului spun ca totusi, in mod ciudat, filmul le-a placut... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Mi-a placut faza aia cand soldatul zice: am venit sa le aducem medicamente si ei le refuza...
|
un desen animat o prostie de film
|
Mie mi-a placut cit de plastic a prezentat nivelul de indobitocire- indoctrinare si convingere a soldatilor(filmat cu mare maiestrie direct in privirile lor reci) care agreseaza alta natie, fara sa puna la indoiala nimic, nici macar faptul ca ucid fiinta nationala pentru lacomia unor nemernici care, stau cu trabuce in jurul piscinelor si se gindesc la cistigul lor personal si al copiilor lor...cred ca imagine mai "Afganistan de atit nici ca poti crea.
Este greu sa nu vezi analogiile, este chiar amuzant cum de unii pot omite ceva asa de evident... Pe mine ,unul, aceste paralele cu razboaiele actuale de eliminare si de furt efectiv "sar", si ma dor avind in vedere ca am cunostinte din Afganistan de la care am aflat de profunzimea suferintei lor |
E adevarat ca chiar Cameron spune ca una din intentiile filmului a fost sa-si arate opozitia fata de razboiul din Irak (nu Afganistan).
Dar a spune ca în razboiul din Afganistan americanii cauta sa puna mâna pe petrol sau ca talibanii sunt patrioti e fals. Americanii vor doar sa elimine o pepiniera de teroristi care le pot crea probleme daca dominatia talibanilor se extinde si la alte state. Iar talibanii sunt niste fanatici religiosi pentru care natiunea e un concept de evitat fiindca islamul este supranational. Talibanii omoara în primul rând afgani din rândul politiei si armatei ca si civili care nu-si îndeplinesc îndatoririle religioase. |
Citat:
Traditie- Andrei, nu-ti fie teama sa recunosti in public ca pepiniera de talibani este creata si ALIMENTATA CU URA tot de americani. Adevarul asta este demult declarat chiar si de unii din senatorii lor, cu orientari anti-razboi(adica normali la cap) asa ca nu mai este demult o taina. De ce 20, 30, 50 de ani in urma nu erau nici pe departe fanatici.,..iar in trecut acum 100-200 de ani traiau pasnic alaturi de evrei si altii? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.