![]() |
Citat:
|
Citat:
nu cred ca este vorba de "un afemeiat tupeist" asa cum zici tu. femeia spune ca pur si simplu nu isi mai recunoaste sotul, dupa 6 ani de convietuire normala. spune ca din senin acest om se comporta cu totul altfel, de aceea banuieste ca nu este lucru curat la mijloc. si inclin sa ii dau dreptate, de aceea nici nu am incurajat-o sa accepte divortul care i-a fost propus, ci sa lupte sa-si aduca sotul inapoi. si cred ca biserica, cu rugaciunile si slujbele facute, o poate ajuta. doamne ajuta! |
:)Pentru panza de iubire
E razboiul cel mai greu Diavolul tot rupe fire Noi le innodam mereu "Purtati-va sarcinile unii altora si asa veti implini Legea lui Hristos"Rugaciunea muta muntii din loc.Doamne ajuta! |
Am citit mesajele si vad ca sunteti tineri toti;eu,sunt "batriba"am 55 ani si 35 ani de casnicie;bunica mea,spune asa--sa fii gospodina,la casa ta,cu barbatul tau,este greu,fata--;stunci nu prea am inteles,dar dupa ce m-a casatorit,si au inceput zilele grele,am intels;Uite ce va spun eu;si persoanei in cauza si celorlalti;;CINE SE STIE FARA PACAT,SA PUNA MINA PE PIATRA SI SA ARUNCE--;Dragii mei,viata este un labirint,in care intriusor,dar daca nu esti pregatita,nu gasesti iesirea,si ramii ancorata undeva ...;Am sa te intreb,ai facut vredata SFINTIRE sau SFINTUL MASLU in casa ta?;ai cerut ajutorul preotului duhovnic?;sau nu ai?Uite ce te sfatuiesc eu:mergi la preotul duhovnic,spovedeste-te,fa ce-ti spune el;fa Sfinta Aghiazama,macar in casa,sfinteste totul;sigur ca se fac multe prostii;da un pomelnic,la o manastire si cel mai important,ROAGA-TE tu in primul rind,pentru sotul tau,pentru casa ta;Nu-arunca camasa pentru un purice-spuneau batrinii;spal-o ,calc-o si ia-o pe tine--;asa fa si tu,fii intelegatoare su sotul,ai RABDARE in primul rind,nu te certa si ROAGA0TE impreuna cu preotul ;tu acasa si la biserica si preotul in Sfintul Altar;daca cauti ajutorul li Dumnezeu cu sinceritate,spovedindu-te si cu rabdare,vei dobindi toate;Si nu ita:nu pne mina pe piatra sa arunci,pentru ca toate sunt incercari de la Dumnezeu;si pe cine iubeste,Dumnezeu biciueste;Tu,sa ai multa intelepciune si sa nu faci jocu lui satana;nici pe femeia aceea sa nu o hulesti si nici sa o vorbesti de rau;roaga-te pentr ea,sa-i dea Dumnezeu,sanatate si iertare de pacate;Am ramas surprinsa de cuvintele dnei.preotese;Pina nu te sfatuiesti cu un preot calugar,nu accepta divortul;fa in primul rind,toate ale lui Dumenzeu si apoi, ale lui satana;
oamne ajuta si IRETATI-MA ; |
"Am ramas surprinsa de cuvintele dnei.preotese"
Unde e problema daca religia crestin-ortodoxa in care s-a nascut ii da dezlegare sa divorteze in caz de adulter? Si daca ea nu a comis acest pacat in viata ei, te mira asa tare (incat sa zici cine nu a gresit ca si cand toata lumea face acest pacat?)? Poate ca da, intr-adevar ea nu a gresit cu pacatul asta, cu altele D-zeu poate nu da dezlegare, dar in cazul asta stiu sigur ca da. |
Citat:
--------------------------------------------------------------- DUMNEZEU S-A FACUT OM CA SA-I FACA PE OAMENI DUMNEZEI |
sunt perfect de acord cu ce a scris viorel dar problema sta in felul urmator: singur nu poti sa stai ca asta-i viata (normala nu de pustnic), problema e ca majoritatea sunt necredinciosi, nascuti in religia asta ca asa a fost sa fie si avand in vedere ca e f greu sa gasesti o persoana potrivita, daca gasesti tot crestin si mai cauti si cat de practicant e in credinta ramai singura, tineretea trece ca vantul si ca gandul si deja la anumita varsta nu mai gasesti persoane libere ci doar casatorite cu copii asa ca nu ai prea mult timp de cautat persoane, iar cei necasatoriti in majoritatea lor fie sunt handicapati, fie afemeiati convinsi, iresponsabili si nu rezolvi nimic cu ei.
Majoritatea oamenilor nu sunt interesati de spiritualitate si trebuie sa iei pana la urma ce ti se ofera (daca e in religie tot crestina macar botezat), altefl ramai singur pana la adanci batranete.Eu am avut noroc ca sotul meu trage de mine sa merg la biserica si tine post, respecta regulile, dar puteam f bine sa am si ghinion.... |
Draga anamariagabriela,
ai sus ca el nu este credincios si ca tu incerci sa-ti pastrezi credinta. Ai mai spus ca situatia aceasta dureaza de ceva timp. Ai mai spus ca nu gasesti un motiv LUCID pentru care el te-ar parasi si ai concluzionat ca este VRAJIT. Cred ca te-ai cam grabit cu vrajitul asta. Ai vorbit suficient de bine cu sotul tau fara a tipa la el si lasandu-l chiar incurajandu-l sa-si spuna oful? Ai aflat ce-l macina si ce-i lipseste? L-ai intrebat ce gaseste asa special la alta femeie? Ai incercat sa sa-i oferi ce nu i-ai oferit pana atunci? Te-ai purtat ingaduitor cu el si i-ar aratat ca-l iubesti? Stiu doar ca un barbat nu pleaca de nebun. Barbatii trag mai mult de o relatie decat femeile (statistica oficiala). Pe scurt, ai facut TOT ce-ti sta in putinta pentru a-l castiga inapoi? Concluzia ta ca-"i vrajit" este concluzia unei femei care refuza sa lupte pentru ce-i al ei. Pot sa-ti mai dau un sfat, singura metoda de a-l castiga inapoi este BUNATATEA si CREDINTA ta. (e valabil si in caz de vraji desi sunt convins ca nu-i cazul tau) |
cred ca in romania este o "industrie" banoasa vrajitoria. tiganci peste tiganci, numere de telefon si marturii de vrajitorie. in opinia mea nu exista vrajitorie.
uneori ne este foarte greu sa intelegem de ce anumite lucruri ni se intampla. credem ca cineva ne doreste raul. insa viata nu este o constanta. si oamenii functioneaza dupa alte reguli decat cele impuse de dogma si uneori de societate. uneori ne este atat de greu sa acceptam un lucru incat mergem pana in panzele albe pentru a-i gasi o scuza. te-ai gandit la asta? |
Am citit incepututl si am vazut sfaturile consuelei. De ce doamna daca isi iubeste sotul sa nu incerce sa-l intoarca? Si ce-i daca i-a facut rau? In Tatal nostru cum e cu iertarea? Si oare Hristos nu ne-a indemnat sa ne iubim dusmanii? Sa-i binecuvantam? Oare El pe cruce nu a spus "Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac?" Deci daca El, care e fara de pacat, si care ar fi avut tot dreptul sa ne lase sa pierim ne iarta...noi pacatosii sa avem pretentii? Cum interpretezi cuvintele Lui? Sa le trecem cu vederea? Si cum zici ca naravul din fire n-are lecuire? Asa a zis Hristos despre pacatosii care au venit la El? Nu le-a zis oare " Mergeti si nu mai pacatuiti"?..le-a zis numai asa, fara rost? Deci tu nu crezi in pocainta? Si tu ai lasa omul sa piara? daca ai trece pe langa un om care e aproape pierit pe langa drum nu l-ai ajuta? Atunci cu atat mai mult sotia care isi vede sotul pe drumul mortii. Ce imi raspunzi consuela?
|
Si mai e ceva..ai zis ca daca Dumnezeu ar cere sacrificiul sotiei ar insemna ca o uraste pe ea si il iubeste pe sotul care e ateu. Dar gandeste-te..in logica ta Dumnezeu Tatal Il uraste pe Fiul..pentru ca L-a pus sa se sacrifice pentru niste nemernici...tu crezi ca L-a urat trimitandu-L in lume si punandu-L pe Cruce?
|
"daca ai trece pe langa un om care e aproape pierit pe langa drum nu l-ai ajuta? Atunci cu atat mai mult sotia care isi vede sotul pe drumul mortii. Ce imi raspunzi consuela? "
Am mai zis de n ori : AJUTI OMUL CARE VREA SA SE INDREPTE (nu pe cel potrivnic). e foarte greiu de inteles ca nu se poate cu de-a sila? Ajungi la interpretarea religiei intr-un mod complet stupid, religia ortodoxa nu forteaza pe nimeni. "ai zis ca daca Dumnezeu ar cere sacrificiul sotiei ar insemna ca o uraste pe ea si il iubeste pe sotul care e ateu." Da, e o nedreptate flagranta sa ceri sacrificii de la persoane nevinovate in timp ce vinovatii isi fac de cap! "Dumnezeu Tatal Il uraste pe Fiul..pentru ca L-a pus sa se sacrifice pentru niste nemernici...tu crezi ca L-a urat trimitandu-L in lume si punandu-L pe Cruce?" Era singura solutie pentru ca creatia devenise in ultimul hal de indracita, nu exista si nu va fi nimeni ca Iisus care e perfect. Noi muritorii de rand nu ne comparam si nu ne vom compara niciodata cu Iisus decat sfintii se pot doar apropia, iar tu te crezi sfanta cumva? |
a...si sa stii ca nici Iisus nu i-a intors pe cei potrivnici numai pe cei aflati in neputinta si cu dorinta de indreptare, Iuda de exemplu l-a si tradat, asa ca Iisus nu a impus nimic cu de-a sila desi era perfect nu a putut nici el sa ii intoarca pe toti daca din prietenii lui unul l-a tradat.
Ce ceri tu ar fi supunere oarba si dirijarea persoanelor dupa bunul nostru plac folosind religia ca arma. Individul asta poate se va mantui candva, nu acum sau prea curand, are D-zeu grija, nu trebuie sa stea legat de nevasta-sa, sunt si alte cai de ex se poate recasatori, nu se mantuieste neaparat impreuna cu nevasta-sa, exista si alte posibilitati poate va ramane singur ca asa va avea el chef sau poate se recasatoreste treaba lui, si D-zeu asteapata dupa el pana ii vine mintea la cap pe cand nevasta-sa nu are timp de asteptat ca nu traim "n" vieti ci una singura si tineretea trece! |
Eu n-am zis sa impuna nimic cu de-a sila, ci sa se roage pentru intoarcerea lui pentru ca e posibil sa-l intoarca astfel. Dar tocmai aici gresesti tu si la asta sunt impotriva, ca tu nu crezi ca s-ar putea intoarce. Tu n-ai auzit niciodata de pacatosi intorsi pe calea cea buna prin rugaciunile altuia? Iti dau eu un exemplu: Sf Augustin. Eu cred ca pentru rugaciunile mamei sale a revenit la credinta. Si Isus nu i-a intors pe potrivnici dar ar fi vrut, niciodata n-a renuntat. Si n-am zis sa nu-si traiasca viata, chiar sa si-o traiasca din plin, dar a-ti trai viata nu inseamna a renunta la iubire, a-ti trai viata inseamna a te lepada de tine, a-ti lua crucea si a urma lui Hristos.Si a doua casatorie nici macar nu exista, se da numai o binecuvantare ca sa nu se afle cei doi in pacat.. Si nu mi-ai raspuns la al doilea post
|
cum sa nu existe a 2 a casatorie, pe ce lume traiesti? normal ca exista si exista si a 3a (maxim). Nu conteaza ca se numeste binecuvantare sau alt nume, important e ca se poate, se perimite.
Poate sa divorteze sa se recasatoreasca cu o pers cum trebuie si daca vrea si are timp poate sa-l puna si pe pacatos pe un acatist cand oricum se duce sa isi dea pt ea si familia ei, dar asta nu inseamna sa isi compromita viata stand cu el. In primul rand ca biserica ii da voie sa divorteze in conditiile date altfel incurajeaza pacatul. Pai hai sa ne gasim cu totii amanti ca ni se permite atunci, si sa ne distram cat putem! Si altii sa tina post si sa se roage pt noi-ce misto! Eu gresesc si altul plateste...deja am fi toti tentati...ca teoria ta mai ca te indeamna la pacat...mai ma gandesc si la cazul cu sf Augustin sau Ciprian , ma vad sfanta si ma apuc si de vrajitorie ca de Sf Ciprian s-a intors poate ma intorc si eu, nu? Hai sa ne facem cu totii vrajitori sau sa curvasarim ca uite sfintii s-au intors si sa ne inchipuim ca suntem sfinti cu totii, si in curand iadul ne inghite! "Dar gandeste-te..in logica ta Dumnezeu Tatal Il uraste pe Fiul..pentru ca L-a pus sa se sacrifice pentru niste nemernici...tu crezi ca L-a urat trimitandu-L in lume si punandu-L pe Cruce" Nu L-a pus fortat El a fost intru totul de acord si am mai zis: nimeni nu se copara si nu se va compara cu El vreodata. E o exceptie si noi nu vom fi niciodata la nivelul ala. Acum raspunde si tu te crezi sfanta cumva? |
hahaha. ma faci sa rad, n-am intalnit o gandire asa gresita. nu in sensul ca ceea ce gandesti tu e gresit, ci faptul ca pur si implu nu intelegi ce spun altii. Am zis eu vreodata ca ma cred sfanta? Toti absolut suntem pacatosi dar putem deveni sfinti in Isus Hristos. Nu la asta aspiram? Si tu nu crezi in faptul ca un pacatos se poate intoarce, asta e problema. Nu ai da noi sanse unui om pentru nimic in lume..sa nu cumva sa-l iert ca incurajez pacatul..s nu cumva sa intorc celalalt obraz ca incurajez pacatul...sa nu cumva sa-i binecuvintez pe cei ce ma bleastama ca incurajez pacatul...asta spui tu
Iar Taina casatoriei e doar o data in viata. As ruga un preot sau cineva cu studii teologice sa-i explice mai frumos ca vad ca pe mine nu ma intelege. A doua oara nu se face casatoria...e o binecuvantare,nu se savarseste taina, ceea ce nu e acelasi lucru. Iar a trai cu un barbat care te inseala nu inseamna a incuraja pacatul. Ai zis: "Eu gresesc si altul plateste...deja am fi toti tentati...ca teoria ta mai ca te indeamna la pacat" ...daca aceasta teorie indeamna la pacat inseamna ca nu esti crestin adevarat..adica tu nu pacatuiesti ca sa nu fii pedepsit? adica nu pacatuiesti pt ca e interzis? daca n-ai plati pentru pacate te-ar tenta sa pacatuiesti?...trebuie sa gandesti mai profund de atat..a nu pacatui de frica pedepsei e calea sclavului, iar Dumnezeu ne vrea fii, nu sclavi... Eu n-am zis sa ne facem pacatosi ca sa ne intoarcem...ce prostie, viata Sfantului Augustin indeamna la asa ceva? Nu pentru asta am pus exemplul, ci exemplul era de un pacatos care a fost intors prin puterea rugaciunii, adica e posibil ca un pacatos sa se intoarca in felul acesta. ma juta cineva sa explic mai bine? chiar nu ma simt in stare sa o fac sa inteleaga ce vreau sa spun |
Imi cer scuze, n-am vrut sa iti vorbesc urat, am recitit mesajul si asa suna. Voiam numai sa iti arat ca ceea ce am vrut sa-ti transmit nu a ajuns la tine. Iar acest lucru e si din vina mea, bineinteles, nu reusesc sa ma fac inteleasa
|
:)Doar prima cununie este Taina a doua este ierurgie,adica o slujba de binecuvantare.Harul Duhului Sfant care-i ajuta pe soti la mantuire nu-i acelasi ca la Taina Nuntii.Doamne ajuta!
|
am inteles ideea ta stai linistita, singura problema e ca nu sunt de acord cu ea, una e sa intelegi si alta sa si accepti idei straine, ca nimic nu e batut in cuie si cati oameni atatea idei . Atata timp cat respecti regulile poti face orice, asa ca daca ne limitam singuri peste regulile impuse deja, ne va fi si mai rau, dar fiecare cu alegerea lui. Sfintii nu au nici o legatura cu subiectul asta. Asta am vrut sa spun. Pt ca nu suntem si nici nu vom ajunge la nivelul ala.
"Doar prima cununie este Taina a doua este ierurgie" - poate sa se denumeasca si cucu , nu conteaza denumirea! Conteaza ca are dreptul la 3 casatorii maxim si se poate folosi de varianta asta! "Si tu nu crezi in faptul ca un pacatos se poate intoarce, asta e problema. Nu ai da noi sanse unui om pentru nimic in lume..sa nu cumva sa-l iert ca incurajez pacatul.." poate sa il ierte f bine si sa se desparta care-i problema? daca sta cu el va avea resenimente, daca se despart il iarta si s-a rezolvat problema pt ca nu ii mai pasa. Si isi gaseste pe altcineva ca doar nu o fi pedepsita sa ramana singura. |
:)La taina cununiei se spune:"ce a unit Dumnezeu,omul sa nu desparta"Nu exista divort religioas.Daca el te paraseste el va raspunde la judecata(in ceruri).Tu roaga-te sa-i vina mintea la cap si credinta in suflet.Doamne ajuta!
|
Pentru anamariagabriela. Am citit mesajul tau, si vreau sa-ti spun ca si eu am avut aceeasi problema, dar am scapat foarte repede prin rugaciune si post, citind acatistul Sfantului Ciprian , pentru farmece si vraji, si acatistul Sfantului Mina pentru pagube. Si vreau sa-ti spun ca m-a ajutat foarte mult. Daca vrei sa stii mai multe, ma poti contacta la e-mail olo_andreea@yahoo.com
|
anamariagabriela iti inteleg suferinta si imi pare rau pt asta :( multi oameni sufera in dragoste si nu numai ideea e k dupa cum ai spus tu k femeia cu care sotul tau e acum este o femeie rea intradevar te cred din moment ce ea a dat curs unei relatii cu un barbat insurat dar nu prea cred k e vreo vraja la mijloc poate k nu ai gasit persoana potrivita cu care sa iti petreci anii daca el iti face asa cv , cel mai usor pt tine e sa il uiti daca el se comporta asa inseamna k nu e deajuns pt tine si chestia cu shimbatul sa stii k oamenii se mai schimba , exista oameni cu 1000 de fete . gaseste pe cineva care te apreceaza cu adevarat :)
|
Citat:
|
draga Anamaria,problema tine strict de tine.tu stii daca esti capabila sa uiti si sa-i ierti totul...in cazul in care se intoarce.parerea mea:muta-te in alta parte nu mai fi vecina cu ei ,vrajeala ca nu are bani de avocat!e un mod de a se tine legat de tine. asa isi da seama ca te pierde(chiar si din vedere)si nu mai are control asupra ta.iar tu zile bune nu o sa mai ai fiind vecina cu ei sau cu ea(daca se intoarce).si e bine pt pshicul tau sa te muti ,iar daca aia face farmece va incerca sa te doboare si pe tine.Deci:mute-te,mergi la un psihiatru pt un tratament(ca doare rau dragostea asta),apoi mergi si stai citeva zile singura si reflecteaza asupra ta.daca nu ai concediu ,mergi in week-end.astea toate trei fac minuni si s-ar putea sa constati ca nu esti sigura 100%ca-l mai vrei inapoi...o prietena de-a mea a divortat si e foarte fericita"in singuratatea ei" ea si copilul ei numai ca intre timp s-a mutat si din oras...deci de tine depinde eu mi-am spus punctul de vedere ,dar unde dragoste nu e...
iar daca ea umbla cu mosmoane...:) |
:dontgetit:cine sustine ca trebuie sa stai alaturi de sotul care te bate,te inseala ,se poarta urat ,cred ca percepe crestinismul in mod gresit. A fi crestin nu-i egal cu a fi masochist.Citeste cu atentie ce scrie Sf Ap Pavel la 1CORINTENI7,15 SAU 1 CORINTENI5,11 .
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:01:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.