![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Experimentul acesta,de la CERN nu se vrea a demonstra ca nu exista Dumnezeu ci se vrea a demonstra particula prin care a facut Dumnezeu lumea.Oricum mie mi se pare o cheltuiala foarte mare si de aceea nu sunt de acord cu acest experiment care defapt raspunsul mult cautat se poate afla si prin alte metode,procedee
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
iti recomand sa dai un search pe google "geneva experiment" si ai sa gasesti destule despre "experimentul" geneva. AlinB daca crezi ca stupizii aia au cheltuit 4 miliarde de lire doar ca sa accelereze doua fascicole de protoni ca mai apoi sa-i ciocneasca te inseli amarnic.Deja au facut chestia asta in alte locati,i printe care si rusia,aici la o aruncatura de bat.Nu crezi ca miza este mai mare ? Si ca sa-ti mai spun un secret,ai auzit de conceptul de singularitate,ei, in momentul creearii buclei atemporale se creeaza si singularitatea...Asta explica de ce au si oprit din nou experimentul(probabil un trepadus s-a gandit 'bai da' ce' facem cu gravitatia ? A ?),daca reusesc,gravitatia colapseaza ,unindu-se cu campul electromagnetic care are ca rezultat unificarea campurilor si deci resorbtia materiei in singularitate.Mai pe scurt noi toti, dar in primul rand scepticii, vom fi doar unul. |
Citat:
Acestea fiind zise, tocmai ce-am specificat in mesajele trecute ca exista posibilitatea ca LHC sa nu gaseasca ceea ce si-a propus sa gaseasca. Caz in care experimentul nu va fi fost inutil, pentru ca vom sti atunci ca ne lipsesc bucati din Modelul Standard si acesta va fi regandit, adica vom avea parte de progres. Sunt sanse mai mari ca daca bosonul Higgs nu o sa fie gasit sa gasim altceva in loc, ceva care va intregi Modelul Standard. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Acest experiment este o culminare a ignorantei în care se zbate omenirea de când a început sa se raspândeasca credinta ca lumea s-a facut singura.
Cât timp stiinta a fost o complementara a credintei si nu o concurenta, lucrurile au fost decente, stiinta având rolul de a arata cum a fost conceputa lumea de catre Dumnezeu. Dar când îti propui sa gasesti Principiul Existentei în materie prin asta dovedesti ca vrei sa te convingi ca materia este singura realitate, ceea ce este o autoamagire. Un om matur nu poate fi impresionat de asemenea experimente fiindca el întelege ca taina existentei nu poate sta în niste particole materiale, ca ea trebuie sa fie ceva infinit mai profund si mai viu, care sa explice si natura mareata a existentei umane, a sufletului. Poate ca acesti cercetatori si cei care îi admira se vor trezi din aceasta aiureala copilareasca a negarii lui Dumnezeu si a sufletului si aceste evenimente pe care le traim vor fi ulterior privite cu regret, ca un moment jenant din istoria omenirii. Daca nu, oricum ele vor constitui un motiv de amuzament pentru oamenii cu judecata sanatoasa. Din pacate si multi credinciosi sunt de parere ca experimentul acesta ar constitui ceva de luat în seama, pentru ca nu au o conceptie corecta despre Dumnezeu ca Fiinta absoluta si vie, personala. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu zic ca, ar fi mai bine sa faci o "ancheta" mai intai de toate,si mai apoi, sa ma discreditezi. A,ce zici ? Ar fi o chestie de "bun simt", nu crezi ? Eu nu clamez ca as avea dreptate,dar daca analizezi schemele reactorului,amplasarea adevaratului cc,instalatiile anexe,o sa ai o vedere de ansamblu,si s-ar putea sa vezi ce am vazut si eu inca de acum ceva vreme...
|
Citat:
|
Citat:
Ce spui tu nu e cu nimic mai deosebit fata de alte conspiratii. |
Citat:
cea mai buna metoda de a ascunde ceva este tocmai asta :Tine la vedere si bate campii in rest.Si, da, am zis "reactor" pentru ca exista unul, aparte de "accelerator".Cu timpul ai sa-l vezi si tu,probabil...Depinde ce intelegi tu prin "reactor",probabil,te gandesti la o chestie cu conotatie nucleara unde zdurda electronii si mai stiu eu ce. Ai vrut un link,l-am postat...mai sunt si multe altele mai elevate,asa ca, te invit sa le gasesti singur, daca ai trebuinta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa vad cam pana unde..........intelegi tu ;) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Un om având constiinta corecta a lui Dumnezeu nu se asteapta la revelatii tulburatoare din domeniul stiintei fiindca tot ce e material e creat, simulat (legile de functionare nu sunt ontologice) si nu poate vorbi despre misterul existentei absolute. |
Citat:
Universul observabil arata asa: - 4% materie din care: - aproape in intregime e materia propriu-zisa, pe care o cunoastem atat de bine: stele, particule elementare, planete, bacterii si alte vietuitoare, galaxii, roiuri de galaxii - aproape inexistenta: antimateria (nu e prezenta la nivel macroscopic, ci doar la nivel de particule elementare care dispar foarte repede prin anihilare cu materia: antielectron, antiproton etc.) - 96% restul universului, compus din: - materie intunecata (sa zicem un sfert) - energie intunecata (sa zicem trei sferturi) Ce ciocnesc aia la geneva sunt protoni, adica particule de materie propriu-zisa, iar din ciocnirile astea mai rezulta uneori si particule de antimaterie. Nu tu materie intunecata, nu tu energie intunecata. Despre astea nu stim nimic, in afara faptului ca au masa si ca sunt predominante in univers. Cu alte cuvinte daca LHC va avea succes, sau chiar daca va reusi ce si-a propus inmultit cu 7, noi nu vom fi descifrat decat niste secrete care tin de 4% din univers. Restul ne va ramane in continuare la fel de inaccesibil. LHC nu e raspunsul final pentru nimic, nu e o lupa cu care sa-l cautam pe Dumnezeu, nu este unealta providentiala care ne va face dumnezei si nici cheia universului. Acum esti multumit? Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar deocamdata notiunile de mai sus sunt la stadiul de teorii. Neverificabile, demonstrabile pur matematic si atat. Raiul si Iadul trebuie sa aiba si ele masa, daca acceptam faptul ca singur Dumnezeu este Duh. :) Pana si ingerii au un trup ca dintr-un foc subtire, o forma mai superioara de energie care presupune bineinteles o masa, cat de infima. Dar si informatia care se transmite de la orice entitate la cealalta este tot o forma de energie, creata sau necreata, care are bineinteles masa. Si uite-asa ajungem la diferenta de 96% pe care marii oameni de stiinta o cauta si nu stiu unde-i. :)) |
Citat:
protonii astia erau prin nucleul atomului...Aviz amatorilor... |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Miron, ca sa n-o mai lungim. Eu îti citasem de pe Wikipedia:
It is expected that it will address the most fundamental questions of physics, hopefully allowing progress in understanding the deepest laws of nature. Experimentul de la Geneva nu urmareste sa studieze obiectiv legile fizicii ci sa confirme teoriile despre aparitia din nimic a lumii materiale. Este deci o manifestare anti-stiintifica, de auto-amagire. Faptul ca sunt si oameni credinciosi implicati în acest proiect nu înseamna ca atitudinea de a avea asteptari de la el e corecta. Sunt multe feluri de credinte. O credinta corecta în Dumnezeu înseamna sa-L vezi pe El ca adevarata Fiinta si Principiu al Existentei iar orice altceva ca creatie a Lui ex nihilo. A crede ca materia coexista din vesnicie cu Dumnezeu e o absurditate. |
Citat:
Citat:
Mai mult, existenta celor 9 Ceruri despre care stim plus existenta Iadului ca o lume izolata de celelalte ne poate face sa presupunem ca manifestarile energiilor necreate (sau oricum ar fi) inseamna iarasi gravitatie care se observa in Universul nostru 4D. E interesant ca fizicienii au ajuns prin calcule sa estimeze prezenta a 11 dimensiuni (4 + 7), numar care seamana cu ceea ce teologia ortodoxa afirma ("Pamant" = Univers observabil + 9 Ceruri + Iad). Eu nu am nici un motiv sa cred ca lumile spirituale sunt totalmente rupte de Universul nostru de vreme ce Biblia ne spune ca interfera: Lazar si bogatul ii vad cumva pe cei ramasi in viata, se stie ca cei mantuiti ii vad pe cei de pe "pamant", rugandu-se mereu pentru nevoile si necazurile lor. In plus, este de remarcat ca dupa Judecata Universala va fi un Cer (= Ceruri) nou si un Pamant (= Univers asa cum il stim) nou, deci Pamantul nu va fi desfiintat, ci transfigurat, adica imbunatatit (cum a fost creat initial), curatit de rau, induhovnicit. Asta insemna ca legatura dintre Cer si Pamant este una reala si se va mentine chiar si in eonul urmator. Oricum, toate astea intra la capitolul credinta si nu pot fi demonstrate, asa ca tot ce am scris mai sus ramane un simplu exercitiu al intelectului, al ratiunii combinata cu credinta. |
Citat:
Necesitatea existentei unui numar atat de mare de dimensiuni e motiv de controversa. Un alt motiv este imposibilitatea testarii teoriei in practica, pentru ca lucreaza la un nivel la care se pare ca nu vom avea acces vreodata, cu nici un instrument. Din acest motiv, chiar daca eleganta si frumoasa pe hartie, teoria stringurilor nu este considerata stiintifica de o parte a oamenilor de stiinta. Dar sunt altii care depun eforturi, chiar si asa. LHC nu ne poate ajuta nici el cu string theory. @Traditie1: scrisesem un mesaj lung ca raspuns, dar s-a pierdut cand mi s-a stricat conexiunea la internet. Nu mai stau sa-l compun iar, oricum era alcatuit din aceleasi treburi pe care le-am mai spus pe threadul asta. |
Am vazut ceva interesant intr-un documentar: se pare ca exista asa-numita "materie neagra (dark)" care explica gravitatia de ex, dar nu poate fi perceputa pentru ca are o alta forma de organizare, care ne scapa. E prezenta peste tot unde este si materia vizibila, dar e imperceptibila.
E interesanta teoria pentru ca ne arata ca chiar si la nivel fizic exista in univers lucrari (energii) pe care nu le putem cerceta si care literal sustin existenta universului. Documentarul a fost pe National Geographic. In general primesc informatiile de pe aceste canale cu o rezerva maricica, asa ca e posibil sa fie si aici vorba de o super-simplificare. |
Citat:
Dupa Higgs, teoria stringurilor (prin SUSY) e cea mai vizata de LHC. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:36:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.