![]() |
Citat:
|
Citat:
Uite incearca ca pronunti Mircea in engleza sau franceza...trebuie sa-ti sucesti gura in toate directiile. |
Citat:
Multumesc. Géry a fost episcop, tot calugar deci. Este un nume destul de rar si in Belgia dar este cunoscut oarecum, si nu suna desuet. Biserica cea mai veche din Bruxelles este dedicata sfantului Géry. Cred totusi ca Noesisaa vroia sa spuna 'nume care suna a nume de calugari', nu 'nume ale unor sfinti care au fost calugari. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In schimb o sa fluieri in Romania de veselie ca te intorci cu o pensie capatata de la Regele tarii nordice de unde scrii nu de la golanul de Base care vezi ce le face batrinilor. Ce bine ca nu mai stau la ..mina lui cind o fi sa ma pensionez peste 20-30 de ani :)) |
"Anca" in engleza se pronunta tot Anca, caci am eu grija sa ma prezint. Mai nostim e sa locuiesti in Suedia si sa te cheme Anca: acolo inseamna "rata". Ratoiul Donald se numeste Mr. Anka... inconvenient peste care se trece cu usurinta daca ai doua nume.
Cat priveste pensia de la regele scandinav, crede-ma, ca am muncit din greu pentru ea, asa cum fac toti romanii din strainatate. Pe aici lenea nu e apreciata... si, da, ai dreptate, ma bucur ca voi avea o anumita independenta, altfel m-as simti obligata sa intru in politica, pentru a aduce o schimbare in bine. Dar asa, nu e cazul. Totusi am de gand sa sfintesc locul in care voi locui; ma gandesc intens la acest lucru. |
Citat:
Tu de asta ai nevoie la batrinete? |
Citat:
Am avut aici o doamna preoteasain vizita si mi-a spus dupa o vreme: Vai, parca as fi la manastire! Cam asta e, Andrei. La mine calatoria e mai mult interioara, decat exterioara. Daca as putea citi toata ziua, as fi fericita; si sa ma ocup, mai nou, de gradinarit: imi da viata. |
Citat:
|
Pentru fetita: Antonia, Alexia, Isidora, Sofia
Pentru baiat : David, Eusebiu, Stefan, Iustinian |
Citat:
Asa ca eu, draga Andrei, cu pensia de la Base, (400 <), ma voi simti ca in sanul lui Avraam. In ceea ce priveste numele Anca, pronuntat in engleze, tot Anca ramane. Alta e problema in Suedia, unde inseamna "ratza". Iata un motiv pentru care nu mai e de trait in Suedia! |
Pentru a alege numele la copii eu zic ca trebuie sa ne uitam un pic si la numele de familie sa rimeze cit de cit. Cei de afara care sint casatoriti mix cind sotul e roman aleg niste nume aiurite de nu se potrivesc de ex:
Erimia Maxim(fata)si Erimia Leon (baiat) si lista poate continua. Mie imi plac Casandra, Maria, Elisabeta la baieti: Mihai, Andrei, Eugen. |
cumnata mea tocmai a nascut si a pus numele fetitei: Parascheva. E mai greu de gasit o forma scurta de alint dar e un nume frumos.
|
Citat:
|
ca o completare al ceea ce s-a scris mai sus: aveam in clasa o colega Smarandei Zegleanu Maria Magdalena. Aveam un profesor de fizica tare uracios si aspru care obisnuia sa scoata la tabla cate 4 elevi si sa le dea cate o problema de rezolvat. Ai intr-o zi incepe: Smarandei la tabla!, Zegleanu!la tabla, Maria! la tabla!, Magdalena!!! Unde sunteti ba? La tabla cu voi. Saraca fata tremura pe piedestal ca varga dar profesorul fara a schita nici un zambet a continuat si a zis ca din cauza ca ceilalti colegi nu vor sa iasa in fata v-a avea ea de rezolvat 4probleme.:21:
|
Citat:
Sfanta Parascheva sa-i fie mereu ajutatoare si mijlocitoare a rugaciunilor ei catre Dumnezeu! |
Citat:
|
Citat:
|
Fetita noastra se numeste Ecaterina. A fost preferinta sotiei mele, o iubeste mult pe Sfanta Ecaterina. Daca ne va da Dumnezeu si un baietel, am vrea sa-l numim Maxim, sa-l aiba ocrotitor pe marele Maxim Marturisitorul.
|
Rares - nume ortodox?
Buna tuturor. Imi puteti spune va rog daca numele Rares este un nume crestijn ortodox. Din pacate nu l-am gasit in calendarul crestin ortodox, si mi-ar place sa-mi numesc baietelul asa.
Multumesc. |
Citat:
eu am cautat numele Rares in Sinaxarul ortodox general si dictionar aghiografic si nu am gasit acest nume. |
Pe fetita noastra...trebuia sa o cheme Alessia...si pe langa Alessia, Maria...ALESSIA MARIA TREBUIA SA FIE NUMELE EI...
Alessia inseamna ajutor, protector al oamenilor... iar Maria... este nume de sfant... |
Dar ce ziceti de cei care isi boteaza copii Dacia, Hitler, Q7, Seif etc.?
|
Citat:
|
Citat:
http://cocalari.com/2011/01/emanuel-q7/#comments Deci pe unu il scheama Emanuel Q7 :21: |
Citat:
|
eu am asa o fetita pe care o cheama Maria Cristina. Maria de la Sfanta Fecioara Maria si Cristina de la Domnul nostru Iisus Hristos. si numele i l-am ales iniainte de a alege nasii, si coincidenta, pe o nasa o cheama Maria si pe celalta nasa o cheama Cristina. dar motivul deci nu a fost nasele, asta a fost doar o coincidenta, ci doar am vrut sa poarte numele Fecioarei Maria si un derivat de la numele Hristos. si fata mea s-a nascut si pe 1 octombrie, de Acoperamantul Maicii Domnului.
acum, pe al doilea copil, care e baiat si care urmeaza sa se nasca cam de Pasti ii vom pune numele de Ioan Cristian. Ioan, pentru ca Apostolul Ioan a fost cel mai iubit apostol de catre Iisus si plus ca pe cruce, Iisus i l-a incredintat Fecioarei Maria in grija, in lipsa fiului pierdut. si Cristian pentru ca .. si pe fata o chema Cristina si sa fie amandoi la fel. daca era tot fata, nu stiu ce nume i-as fi pus... oricum tot ceva cu Ioana sigur... |
Pentru baieti: Teodor si Luca
Pentru fete: Ioana, Rebeca |
Pentru baieti - Mihai.
Pentru fete imi plac Maria, Ecaterina sau Elisabeta. Insa daca voi avea o fata, cred ca ii voi pune numele bunicii mele, Dochița. :8: |
Mie imi plac ca si nume de fetite : Teofana si Ilinca
Pentru baieti : Luca si Nataniel |
In momentul in care vom avea o fetita, va purta numele de Sophia Nectaria. Baiatul mi-ar placea sa il cheme Alexandru .
|
Uhmm...daca as avea un baiat l-as numi Marian ,Stefan ,Robert iar daca as avea o fata as alege:Maria,Elena,Anastasia
|
Eliza ?
Mi-ar placea numele eliza, dar nu stiu daca e un nume de Sfant, adica Elisabeta/ Elizabeta ar fi un nume de Sf. in biserica ortodoxa?
|
Citat:
Elisabeta a fost verișoara și confidenta lui Maria (mama lui Isus), soția rabinului rural Zaharia. La vârstă înaintată, după ce pierduse orice speranță de a mai avea copii, lui Zaharia i s-ar înfățișat Arhanghelul Gabriel, care l-a anunțat că soția lui, Elisabeta, va naște un copil, proorocire care s-a adeverit. Copilul a devenit ulterior Ioan Botezătorul. Semnificatia numelui Elisabeta: De la numele ebraic El - "Dumnezeu" si sheba - "sapte", cifra considerata simbol al perfectiunii. Elisabeta - Dumnezeu este perfectiunea. cred ca ai face o alegere f buna |
Pe fiica mea am botezat-o Mara Voica. In acte doar Mara, la botez si Voica.
De ce ? Nu as putea sa spun, Mara mi-a venit in minte inca de cand era in burtica, si atunci nu erau ecografe, dar eu stiam ca e fetita. Iar Voica, asa se numeste una din surorile mele, si-mi era drag numele. |
eu imi doresc o fetita, si daca va voi si Domnul ca ea sa apara in viata mea se va numi Maria, si atat! un singur nume.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:05:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.