![]() |
Se pare ca nu prea sint solutii....ma asteptam. Asta cu dusul rece tine cind ai chef si nu vrei cind ai dureri apa rece iti mai trebuie ca sa poti urla ca Tarzan!:(
Chestia cu visele umede este o minciuna. Nimeni nu viseaza pur si simplu cind si-ar dorii. In plus un crestin adevarat isi controleaza chiar visele....ori avind capacitatea aceasta este egal daca-i treaz si o face sau doarme si o face. Da Annamarria durerile acestea exista si fac miscarea imposibila. Dispar odata cu incheierea actului. Varicele desigur nu-s produse de abstinenta, m-ati inteles gresit; pe mine ma dor si varicele nu doar sub pintece. Desigur este simplu sa te feresti de excitatii intr-o minastire. In afara ei lucrind si traind intre oameni este mult mai complicat. Iar dormind cu sotia in acelasi pat...devine imposibil. Dar poate e o chestie de potenta doar...fericiti care nu se pot plinge ca au asa ceva:)(si nu o spun deloc ironic) |
:p
In visele umede poate isi mai baga cateodata si cineva coada ??? |
Dar cine poate sa le controleze?...?este ceva care actioneaza asupra subconstientului nostru {mai ales la tineri}atunci cand nu te astepti si pentru asta ar trebui sa stai treaz toate noptile.
Singura solutie este rugaciunea duhovnicul asa mi-a spus:) |
Cat despre dureri ...n-am dat pana acum de asa ceva...poate or fi cine mai stie...!!!
|
Daca ar fi numai anumite zile de a face dragoste atunci ar fi numai anumite zile de nastere.
Oare nu e frumoasa conceperea unnui om??????? Fiecare religie vine cu zilele ei, cu o obligatie care nu are treba cu manifestarea care este pe pamant. IAR VIATA SE MANIFESTA INDIFERENT DE ZILE. |
Citat:
|
Draga tizule (dm = daniel marius),
in primul rind eu am spus ca visele se pot controla (nu ma acuza si de ce nu am spus)iar in ultimul rind cam de ce crezi ca asi mintii in privinta durerilor? Ce asi avea de cistigat cu minciuna asta sau am ajuns sa mint din obisnuinta???? Se poate ca tu sa nu ai aceste dureri , pot sa cred lucrul acesta (nu sintem toti la fel) dar trebuie sa intelegi ca desii ne cheama la fel cel putin in pctul dureri consecutive abstinentei...ne deosebim complet. Eu asi vrea sa-ti seman si aici...dar nu am de ales, sint cum sint! Desigur nu poti sa te inbolnavesti din abstinenta mai ales cind ea nu aduce nici un simptom "anormal" dar ce te faci cind organismul geme de durere? Pentru doctori e simplu sa scapi de ele, sau pentru necredincios dar daca ai un graunte de credinta...cum faci? |
eu dau un sfat foarte bun: vorbeste cu un medic omule. ca trebuie sa stie ce se face in acest caz si sa-ti pastrezi curatia
|
Annamarria ma apropii de o virsta cind sper sa nu ma mai izbesc de astfel de probleme:D. In privinta medicului am fost si solutia este actul sexual sau masturbarea.:(
|
Citat:
Poate cazul tau este o exceptie care confirma regula ca nu exista astfel de dureri. Eu am cunoscuti cu care discutam multe probleme, chiar si de acest gen, si chiar daca au peste 30 de ani pot sa traiasca in feciorie si nu au nici o durere. Cine stie, poate durerile sunt ca sa se mai rascumpere niste pacate anterioare?! Sau poate la tine e altceva, vrea Domnul sa-ti dea niste cununi si trebuie sa suporti si tu ceva durere. Hai, mai suporta putin! :) Elena |
Pai nu-mi ramine mult de ales!:)
O exceptie nu sint cu siguranta (ateu sau nu medicul intilnise destule cazuri de genul acesta) atita doar ca lumea nu vorbeste usor despre lucruri mai putin intime, darmite despre asa ceva. Asteptam solutii de pe forumul asta presupunind ca se mai gasesc "curajosi" dar se pare ca ori intradevar nu au aceste probleme (de fel, sau le rezolva:)) ori cum spuneam nu s-a ajuns inca in Romasnia la o "deschidere" in privinta asta. Lucru bun parerea mea, ca traiesc intr-o tara unde nu mai exista tabuuri...si nu-i bine! |
Ma bucur mult de revenirea ta printre noi, Elena!
Daca se cere ca omul sa se abtina mai multe zile pe saptamana, probabil ca si acest lucru isi are rostul lui. Poate Dumnezeu s-a gandit si la faptul ca abuzul duce inevitabil la plictis si dorinta de a schimba partenera/partenerul. In ceea ce priveste durerile testiculare,( intrucat nu sunt barbat imi cer scuze daca zic ceva gresit), provocate de abstinenta: oare acestea apar pentru ca omul se abtine doua-trei zile? sau apar dupa o perioada mai lunga de abstinenta? In mod normal nu ar trebui sa apara atat de curand, daca sotul nu este pus pe jar de sotie. Cu alte cuvinte si sotia trebuie sa ia o atitudine adecvata zilei de post. Cred ca in zilele de post cei doi isi pot cultiva sentimentul de dragoste si tandretea, punand astfel bazele unei casnicii lungi si fericite. |
Draga dmb,
legat de problema pot sa spun ca si sotul meu mai acuza uneori astfel de dureri. insa niciodata nu ne-am pus problema ca ar trebui sa reglam aceasta problema prin relatii trupesti mai dese. Lumea din prea mult libertinaj sexual pune pe seama abstinentei toate problemele trupului uman: daca te doare capul e de la abstineta, daca te doare testicolul tot de acolo, daca te dor sanii tot de acolo, daca esti nervoasa la fel.... Cred ca unii ca sa justifice dorinta lor necontrolata si nevoia lor mai multa de contact sexual dau astfel de raspunsuri. Sunt sigura ca aceste probleme au la baza si un dereglaj hormonal dar sa dai cu atata nonsalanta un verdict : "fa sex si trece" nu cred ca e potrivit. Crestinul traieste in lume dar nu e din lume. Deci trebuie sa nu caute raspunsuri din lume la problemele lui chiar daca acestea sunt dureri testiculare. Orice problema trebuie abordata mai intai duhovniceste, chiar medicala de ar fi. Eu cred draga dmb ca tu esti impartit intre dopua lumi: lumea lumeasca si cea duhovniceasca. Si din aceasta cauza cred ca ai si aceste incercari ... ca poate poate diavolul te castiga de partea sa si in sinea ta vei zice: vezi Doamne eu nu pot sa urmez cele date de Tine ca am dureri deci am nevoie de sex, deci ce ceri Tu e greu. Inca nu pot sa te urmez, o sa mai traiesc inca lumeste pana voi mai creste si voi putea sa fac ce-mi ceri. Si diavolul te castiga si dorinta ta de a trai crestineste e sufocata precum grauntele aruncat intre spini de semanator.... Vezi ce viclean e diavolul ... Infruntandu-ti durerile si nedandu-le o asa mare importanta sunt sigura ca ele nu te vor mai deranja. Trebuie insa sa te hotarasti ce anume vrei: pe Hristos cu orice pret chiar cu dureri insuportabile sau o viata linistita la care sa ai raspunsuri facile si pe placul tau la toate problemele. A fi crestin nu e usor si sa stii ca trebuie sa ai tarie de caracter si chiar un dram de nebunie ( nebunie in sensul lumesc al cuvantului, caci cei din lume asa ne privesc) ca sa asculti cu strajnicie de indemnul Mantuitorului: "Ia-ti crucea ta si vino dupa Mine!". Daca vrei rezolvare la probleme pe un forum crestin- ortodox atunci asuma-ti riscul de a nu primi raspunsuri usor de acceptat. Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute! |
Citat:
raspunsul cel mai bun se gaseste la duhovnic. Orice citate ti-am da si orice sfat ai urma ... nici un sfat nu-i mai mare ca cel al DUHOVNICULUI, caci prin gura duhovnicului ne vorbeste insusi DUMNEZEU. Deci mergi la duhovnic si el iti va da raspunsul pe care-l cauti. Inainte insa de a cere ajutorul lui poti sa te rogi lui Dumnezeu cu insitenta sa-ti dea raspuns prin gura duhovnicului, chiar daca El o face fara ca tu sa-L rogi. dar e bine totusi sa-L rogi asta pe Dumnezeu ca sa-ti fortifici credinta ca duhovnicul iti va zice cuvantul Dumnului. Dumnezeu sa-ti lumineze duhovnicul si tie sa-ti dea "buna intelegere trupeasca si sufleteasca" cu sotia (cum se cere in slujba Cununiei), ca sa aveti buna intelegere in familie si Dumnezeu sa va binecuvanteze dragostea si familia cu copii buni, ascultatori si iubitori de Dumnezeu! Amin! |
Citat:
Nu e vorba de a modifica regulile dupa cum ne convine noua ci de a le face mai permisive pentru cei care inca n-au ajuns la masura acelor reguli foarte stricte. Vreau sa-ti atrag atentia ca sunt unele sfaturi ale Sfintilor Parinti si chiar ale sfintilor Apostoli care fac referire la oamenii vremurilor de atunci, care scuza-ma ca-ti spun dar si cel mai necredincios de atunci era mai mare ca unul credincios din ziua de astazi. Nu poti sa faci un pat al lui Procust si sa-i faci pe toti sa se potriveasca lui. Regulile sunt reguli dar trebuie sa le aplicam cu discernamant si nu cu habotist. De aceea sfatul sfaturilor este cel al parintelui duhovnic si acolo trebuie sa alergam mai intai. Daca aplicam ce zic sfintii parinti dupa capul nostru, putem ajunge la mare inselare. Iti dau un exemplu din pateric: Un parinte merge la duhovnic sa afle sfat pentru o problema de-a sa. Cand iesi, diavolul ii spune: de ce te-ai mai dus ca ti-a zis sa faci exact ce stiai si tu ca trebuie sa faci" La care parintele raspunde: " da, dar inainte era de la diavol iar acuma este de la Dumnezeu". Vezi ce mare e aceasta taina a spovedaniei si a cercetarii duhovnicului? Tu ai hotararea cea buna, dar ai grija te rog si nu da cu barda in cei ce sunt mai mici in masura ca tine. Si ei inseteaza dupa Dumnezeu, dar sunt atat de ametiti de aceste miraje ale lumii nebune in care traim. Hristos a inviat! Sa invieze in sufletele tuturor celor ce inseteaza dupa El si dupa adevar! Amin! P.S A fi maleabil nu inseamna sa nu-L respecti pe Hristos ci pur si simplu sa ai mila si iubire fata de aproapele tau care nu e la masura ta sau mai sus. ( Nu religia e maleabila ci duhovnicul trebuie sa fie). Nu confunda dogma ( adica ce credem noi despre Dumnezeu) cu sfaturile si cuvintele sfintilor parinti. Iarta-ma dar vreau sa spun urmatoarele: daca duhovnicii nostri ar trebui sa respecte intocmai canoanele sfintilor parinti, nici daca am avea o suta de vieti nu cred ca am reusit pana la urma sa ne impartasim la cat timp ar trebui sa fim opriti de la sfanta impartasanie pentru multele si infinitele noastre pacate. Crestinismul nu e o religie in care te simti stramt si ingustat in gandire si in fapte. E o religie a eliberarii, a libertatii a iubirii. Dumnezeu are atatea cai de a mantui oamenii incat mintea omeneasca nu poate cuprinde acest lucru. E mult de spus despre credinta noastra. Iarta-ma ca te-am certat, dar sa stii ca am observat ca prea putini din cei ce scriu pe forum dau raspunsuri duhovnicesti ( nu ma refer la tine, tu ai dat un raspuns duhovnicesc, dar pt cei cu masura ta). Si de aceea am vrut sa subliniez ca nu trebuie sa tratam problemele doar din punct de vedere al unei masuri duhovnicesti. |
S-a plans si sotul meu la mine o data de dureri la gen. A 2a oara nu a mai avut tupeu.
Eu am dureri luna de luna in prima zi de ciclu de ma urc pe pereti, desi nu am facut avorturi in viata mea si nici boli la gen nu am avut ca ma protejez in permanenta. Asa ca fara calmante in prima zi la mine nu se exista! Iar el nu sufera de abstinenta cand cere i se si ofera, dar il apucase o data turbarea, in postul asta la final, nu se putea abtine 2 saptamani in plin post asa ca ne-am certat destul de urat pt ca pana atunci primise si tot mai vroia. Asa ca i-am zis clar ca nu am chef sa-mi pierd sufletul din cauza lui, lui i se parea mult 2 saptamani! asa ca i-am dat o pastila din de-ale mele si i-a trecut urgent, fasconalul e cel mai tare -experimentat de mine, intr-un sfert de ora nu te mai doare nimic iar daca iei 2 odata poti sa te tai bucati ca nu simti, asa ca exista solutii rapide si eficiente, nu va mai plangeti de fleacuri. |
Citat:
raspunsul e tot la duhovnic. E greu sa traiesti cu un sot sau o sotie care nu e credincios(oasa) pentru ca relatia ajunge limitata, pentru ca nu te poti intelege in toate cu el(ea) adica in perceperea lucrurilor din punct de vedere duhovnicesc. Dar ... pot sa-ti spun asa... " sotul credincios mantuieste si pe sotia credincioasa, si invers" Plus ca nici nu stii ce cununi primeste sotul(sotia) care cu iubire suporta si infrunta toate greutatile ce-i vin de la sotia(sotul) necredincios(oasa). Orice disputa intr-un astfel de cuplu se rezolva cu rugaciune si cu sfatul duhovnicului. |
al4eu, imi plac raspunsurile tale de aici, au fost pe sufletul meu.
|
Cred ca problema la barbati tine mai mult de mandrie,decat de necesitate,mai este si fenomenul acela cu cat ai mai mult,cu atat ai vrea mai mult,cu cat ai mai putin cu atat pofta se diminueaza.Si sotul meu mi-a spus ca exista o oarecare durere la nivelul t....datorita abstinentei,dar mi-a explicat destul de frumos,intr-o maniera mai degraba biologica decat cu tendinta impunerii.Asta a fost la-nceput cand fiinta simte mai mult nesat,de-atunci nu s-a mai intamplat,eu nu l-am restrictionat in mod abuziv ci cu timpul a invatat cam care este ritmul preferat si de mine si s-a conformat.Am observat ca aceste necesitati tind sa capete o forma mai activa sau mai pasiva,in functie de ritmul cu care este corpul obisnuit,ca atare cu cat i se ofera mai des,el simte nevoia implinirii mai des,si cu cat i se ofera mai rar,el simte nevoia implinirii mai rar...este destul de simplu,intr-un fel.Dar sa nu uitam ca,capacitatile barbatilor in aceasta priviinta nu sunt asemanatoare cu ale femeilor,si deci,trebuie intelese diferentiat.Totusi,barbatul este cel nascut cu instinctul perpetuarii speciei...Sa fim mai intelegatoare noi femeile,si barbatii pot deveni pe parcurs,exclus categoria de barbati egoisti care nu vor decat sa abuzeze sub orice chip si sub orice forma.
|
1.In primul rind ma bucur sa aud ca totusi problema exista...nu-i doar a mea.
2. Ce te faci daca duhovnicul iti permite neabstinenta sexuala? 3.Da sint impartit intre cele doua lumi. Dar care dintre noi nu-i? Toti traim asa. 4. Concluzionezi draga al4eu (mi-ar place sa pot sa-ti spun pe nume)prea iute ca-mi caut motive sa cedez sau sa nu ma abtin. 5.Acum daca ai putin timp reia mesajele mele si vezi de unde reiese ca eu nu-s convins ca postul ar trebuii facut cum trebuie cu abstinenta in toate partzile; fiindca eu unul nu am afirmat asa ceva. Am intrebat cum rezolva altii problema pe care se pare ca o am doar eu asa tare si inca 2 ceva mai discret:). Asa ca eu nu astept raspunsuri care sa-mi placa sau usor de acceptat ci un sfat practic....pe care in continuare nu l-am primit (abstractie facind dusurile reci recomandate din auzite nu din practica si fasconalul) Va rog sa ajutati cind puteti fara sa ma mai clasificati, acuzati, incadrati intr-un anumit tipar (direct sau indirect)Sint convins ca toti sinteti mai crestini ca mine si eu sint doar o parodie de crestin...atita doar, ca se pare fiecare sintem convinsi de aceasta pozitie a noastra |
Cred ca am inteles exact ceea ce ai vrut sa spui dmb,din pacate in randul crestinilor cand se aude de sex,GATA,apare un sentiment de dispret inconjurat de tot felul de prejudecati.Sunt multe persoane care si-au dat cu parerea "exclusiva",persoane care nici macar nu au viata sexuala si carora le este foarte usor sa judece astfel de aspecte...sa le judece mai aspru.Exact cum ai afirmat,traim impartiti intre doua lumi,lucru renegat practic de credinciosii "practicanti",trebuie intr-un fel sa facem o armonie intre aceste doua lumi,cea spirituala si cea sociala,altfel vom trai mereu in confuzie,fiindca realitatea isi exemplifica drepturile,oricat am incerca noi sa o ignoram.Cat despre aderarea la o extrema sau alta,se va afunda de la sine intr-o lume negativa,fara vre-o justificare rationala sau compatibila cu un mediu echilibrat.Asta-i viata!...
|
http://www.mayoclinic.com/health/testicle-pain/HO00148
Uite aici raspunsul unui medic daca stii engleza. In orice caz, rezulta clar ca e din cauza excitatiei sexuale care nu ajunge la satisfacerea completa. Deci solutia ar fi sa nu fii excitat sexual. Deci solutia este ori sa faci sex sau sa nu te exciti deloc.Mi se pare in favoarea crestinismului..natura se razbuna pe noi pentru fiecare pacat. Pentru credinciosi solutia este curatia inimii in aceasta privinta...deci sa fii curat complet, chiar si in gand. Nu zic ca e usor, dar daca Dumnezeu ne-o cere, trebuie sa fie si o cale. |
dragii mei.eu zic sa nu mai faceti sex. eu zic ca mai bine va rugati. cel mai bine este sa faceti sex doar pentru a face copii.
iar daca nu intelege partenerul ca nu ai voie sa faci sex, atunci trebuie convins in numele fecioarei, preacuratei. nu aveti voi de fapt sa faceti nimic, pentru ca oricum va bate dzeu. |
Citat:
|
draga niceboyrom imi permit sa-ti spun ca esti prost.dar la fel de prosti sunt si unii crestini. si tu, si multi altii, si chiar crestini credeti ca "nu e voie" e ceea ce defineste crestinismul. pai da-ti-mi voie sa spun ca e o prostie si sunteti niste superficiali.
mai da-mi voie sa spun ca totusi interventiile tale sunt bune. esti prost doar in cunoastere, nu ma refeream la inteligenta ta. dar daca erai si intelept nu te grabeai sa judeci crestinii |
Sunt de acord cu legile evangheliei. Dar apar anumite intrebari. Eu, SIGUR, nu cunosc raspunsul la aceste intrebari, dar poate ca d-voastra cunoasteti raspunsul.
Spre exemplu: Daca toti oamenii din lume, (prin reducere la absurd), ar respecta aceste legi si si ar trai in asceza absoluta, atunci cine ar mai asigura perpetuarea speciei umane? Problema se pune cam asa: fara oameni necredinciosi,(sau credinciosi care se supun legilor lumesti), lumea "credincioasa" sau "ultra -credincioasa", s-ar limita la maximum 3 generatii, dupa care ar intra in imparatia lui Dumnezeu. Definitiv. Si specia umana ar ramane in istoria universala, pentru eventual ceva extraterestrii care ar cobora pe pamant in viitor. Si care ar stabili ca pamantul a fost .. candva .. locuit de ceva oameni cu gandire, (dar nu prea multa - daca au lasat ca aceasta "specie" sa fie exterminata prin prostie). Oricum, aceasta situatie nu se va intampla, pentru ca lumea actuala, in general, ocoleste pericolele oferite de religia prost inteleasa. |
Draga Dannsan, incerc eu sa-ti raspund la intrebarea ta. Dar inainte de asta as vrea sa fac o remarca: ceea ce s-a scris despre zilele incare sotii se pot impreuna, este idealul. Asa ar trebui sa se procedeze. Dar Dumnezeu stie ca oamenii mai gresesc si atunci cand gresesc, au posibilitatea de a se spovedi, pentru a-si sterge greseala. E bine totusi sa stim care sunt normele impuse de Dumnezeu, pentru a sti cand am gresit. Dumnezeu ne iubeste cu toate imperfectiunile noastre, dar si noi trebuie sa il iubim pe Dumnezeu si daca nu tinem in totalitate cont de cele ce asteapta de la noi, macar sa stim cum e corect.
Si acum la ce ai intrebat: mi se pare un gand frumos, ca-ti faci griji pentru omenire si perpetuarea ei. Dar in dorinta ta de a sti asigurata la infinit popularea pamantului, tu pari a uita ca omul se afla azvarlit in aceasta lume imperfecta, si ale carei defecte tu, Dannsan le constati permanent, am fost deci aruncati din rai datorita neascultarii lui Adam si Eva, care au fost ispititi de sarpe. De la acea cadere din Rai, unii oameni sau mai bine zis majoritatea s-au afundat tot mai mult in pacate, iar altii au reusit prin lupta cu ei insisi si cu ajutorul lui Dumnezeu, sa revina in Rai, alaturi de Dumnezeu. Acestia din urma se cheama sfinti. Existenta noastra pe pamant este pentru a ne lamuri relatia noastra cu Dumnezeu, de a primi Sfantul Duh si de a ne mantui. Cei care se mantuie sunt scrisi in Cartea Vietii. Omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, urmand a dobandi si asemanarea cu Dumnezeu. Aceasta asemanare o pot dobandi oamenii, cand si cel din urma om nascut din femeie se va mantui. Privind prin aceasta prisma, ochii nostri nu trebuie sa se indrepte spre perpetuarea la infinit a omenirii, ceea ce se realizeaza de la sine, avand in vedere pacatosia oamenilor, ci spre Dumnezeu, respectiv Hristos-Omul care ne este model viu in incercarea noastra de desavarsire. Deci gandul nostru nu trebuie sa se ocupe cu mentinerea la infinit a pacatului, ci cu eradicarea lui, pentru a ne apropia de Imparatia Cerului. Asta nu se face de pe o zi pe alta, nici fara efort sustinut din partea noastra. Sa ne traim viata, mentinand acest obiectiv major in fata ochilor, pentru ca pe zi ce trece sa facem cate ceva pentru a ne apropia de realizarea acestui obiectiv. Cum vom proceda e la latitudinea fiecaruia in functie si de aptitudinile fiecaruia. Pentru unii perspectiva de a ajunge in rai nu inseamna nimic, caci e greu sa ne imaginam ce ne ofera acolo Dumnezeu. Dar cei, care au fost rapiti in duh si au fost dusi sa vada raiul cu ochii lor, nu au gasit cuvinte sa descrie frumusetea pe care au vazut-o acolo. Un loc fara durere si fara suspin. Si asta spune ceva. |
"Daca toti oamenii din lume, (prin reducere la absurd), ar respecta aceste legi si si ar trai in asceza absoluta, atunci cine ar mai asigura perpetuarea speciei umane?"
in primul rand ca iti cere sa faci oricat de multi copii adica sa nu te protejezi de loc, nici vorba sa dispara spita umana, iar asta nu mi se pare ok ca suntem prea multi si prea putine resurse deci e exact invers decat iti inchipui pana aici. Iar la faza cu asceza daca ar fi toti perfect (ingeri) respectand perfect tot inclusiv cu neperpetuarea speciei care ar fi problema? ce daca nu se mai inmultesc oamenii ? Nu suntem creati sa traim pe pamant. Toti care ar reusi sa respecte ar intra in rai si ar fi finish-ul cel mai fericit posibil . |
Citat:
Crezi ca de fiecare data cind faci sex este posibila fecundatia? Studiaza putin citi factori sint necesari. Crezi ca fiecare sarcina se duce pina la capat? Crezi ca nasterea de copiii sanatosi este un lucru normal. Toate astea sint minuni. Daca punem cap la cap de ce-i nevoie ca sa aibe loc fecundarea, de ce-i nevoie ca fatul sa se dezvolte normal (si sa nu fie avortat sau sa vina pe lume cu boli grave)este de mirare ca se nasc atitia copiii sanatosi pe lume in ciuda anticonceptionalelor, a hormonilor din alimente, a medicamentelor si altor otravuri care le bagam in noi (constient sau nu) al alcoolului, radiatilor, poluarii de tot felul.... |
Citat:
Doamne ajuta. |
Oricum am gandi noi creatia este perfecta dar ne este cam greu sa intelegem care e treaba, si ne trezim ca stim noi cand si unde trebuie sa facem copii.
Daca ati uitat sa stiti ca ni sa dat putere aspra creatiei si mai depinde si de noi cand se fac copiii. DUMNEZEU na randuit nici o zi cand se fac copii sau se face dragoste(sex). |
Ba da, frate. Femeia nu poate zamisli copii decat numai in anumita zi!
|
Citat:
Anumita perioada. Nu ma refeream cand o anumita femee poate face copii. |
Dragii mei, cred ca este cazul sa rectificam putin topicul si anume: Cand este permis sa te impreunezi..., iar raspunsuri s-au dat cu prisosinta.
In ceea ce priveste " Cand e bine sa..." stie oricine, chiar si un ortodox. |
Incorect,ARHANGHELUL,femeia poate zamisli copii doar intr-o anumita zi din luna,intr-o singura zi pe luna femeia elimina un ovul,si pentru ca aceasta zi nu se stie cu certitudine,atunci timpul de zamislire este incadrata intr-o perioada,si anume din a 10 a zi de la menstruatie,timp de 10 zile.In mod normal femeia are temperatura usor ridicata in perioada ovulatiei.Luand temperatura corpului in fiecare zi la prima ora,timp de 3 luni de zile,aceste date fiind scrise in prealabil intr-un grafic,se poate determina mai cu precizie perioada,sau ziua ovulatiei,adica atunci cand in fiecare luna,in intervalul unor zile sigure,temperatura corpului creste.Aceasta metoda.insa,nu poate fi luata ca sigura si,deci nu poate fi neaparat calculata pentru o situatie anume.
|
:)Marius,abstinenta poate da dureri testiculare,dar nu la toti.Vise umede exista la cei care practica abstinenta.Dar depinde si de mancare,bautura,condimente,dormitul pe spate,gandurile si imaginile din timpul zilei si bineinteles si ispita de la diavol.Solutia la toate acestea ar fi:impacarea cugetului cu un fel crestinesc de vietuire,si evitarea factorilor favorizanti excitatiei.Decat apa rece mai buna este miscarea,sportul si mai ales cel duhovnicesc,adica metaniile.Doamne ajuta!
|
Am vazut ca se recomanda in mare parte martea si joia. Asta ar insemna ca in celelalte zile traim ca "sfintii" sau dimpotriva ca niste straini, iar in cele doua zile ca "niste casatoriti". Cred ca este necesara o alta intrebare: Cum ma raportez eu la celalalt in aceste zile? Daca vad in el o persoana care doar imi satisface dorintele, atunci trebuie marturisit ca celelalte zile sunt fara rod.
|
:)Dragostea care implineste este cea sufleteasca si ea nu trebuie sa lipseasca sotilor nici in cele doua zile sau mai ales martea si joia:D
|
Nici mie nu-mi este frica de faptul ca pamantul ar ramane nelocuit. Ca vorba ceea : doar o treime din locuitori sunt crestini, si o mica parte dintre ei sunt ortodoxi, si o si mai mica parte dintre ei sunt romani. Dar incercam sa fac o discutie prin reducerea la absurd a fenomenului.
Intre noi fie vorba: nu cred ca BOR ar dori o viata in asceza a tuturor adeptilor crestini-ortodoxi. Ca nu ar mai incasa bani. Si atunci ar deveni o afacere neprofitabila a statului roman si, poate, ar fi oferita spre privatizare. Si nu as vrea sa fiu in pielea preotilor care ar trebui sa se reprofileze spre alte meserii: (strungar-dulgher-fierar-betonist, sapator santuri, secretara-magazioniera, paznic-incarcator marfuri periculoase, s.a.). Ca nu ar fi demn. |
Chestia cu reducerea la absurd ti-a reusit.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:53:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.