Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este ateul o unealta in mana lui Dumnezeu ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9126)

zoridezi 12.04.2010 15:30:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233966)
Soarele, apa si pamantul care au facut sa creasca merele.

Si cine a facut soarele, planetele, universul?

Dumitru73 12.04.2010 15:31:30

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233960)
Arata-ni-le si noua, sa nu murim in nestiinta.

Pe acest forum au fost deschise destule subiecte in acest sens.
Acolo au fost aratate destule dovezi ale evolutiei si formarii pamantului.

Dumitru73 12.04.2010 15:33:11

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 233967)
Si cine a facut soarele, planetele, universul?

Dar de ce trebuie sa le fi facut cineva?

Doriana 12.04.2010 15:35:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233966)
Soarele, apa si pamantul care au facut sa creasca merele.

Merele puteau sa creasca linistite, daca nu le scutura omul nu mancau.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233972)

Totul trebuie sa aiba o sursa. Uitati-va in jur: orice lucru are sursa lui.

zoridezi 12.04.2010 15:37:23

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233972)

Dar de ce trebuia soare ca sa creasca merele?
Dar de ce trebuia sa existe Dumnezeu ca sa faca soarele? Cam asa suna si intrebarea ta

Florin-Ionut 12.04.2010 15:38:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233969)
Pe acest forum au fost deschise destule subiecte in acest sens.
Acolo au fost aratate destule dovezi ale evolutiei si formarii pamantului.

Dumitrule,

Eu asteptam dovezi ale neexistentei Lui Dumnezeu, dovezi ca stii cum a aparut Universul asta imens, cum a aparut viata pe planeta noastra, de ce atomul este stabil!...

Eu cred in ceea ce se numeste Inteligent Design: creatie + evolutie controlata de o Fiinta numita Dumnezeu, care a durat mai mult de sase zile terestre.

Dumitru73 12.04.2010 15:42:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 233974)
Merele puteau sa creasca linistite, daca nu le scutura omul nu mancau.

Totul trebuie sa aiba o sursa. Uitati-va in jur: orice lucru are sursa lui.

Este cel mai simplist rationament. Dar nu inseamna ca este si adevarat.

Dumitru73 12.04.2010 15:45:40

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233979)
Dumitrule,

Eu asteptam dovezi ale neexistentei Lui Dumnezeu, dovezi ca stii cum a aparut Universul asta imens, cum a aparut viata pe planeta noastra, de ce atomul este stabil!...

Eu cred in ceea ce se numeste Inteligent Design: creatie + evolutie controlata de o Fiinta numita Dumnezeu, care a durat mai mult de sase zile terestre.

Voi ne cereti ca teoria noastra sa fie perfecta, fara fisura. Dar uitati ca teoria voastra e toata o fisura.

Inteligent Design? ha, ha, ha
Vezi ca intorc foaia si te iau pe argumente din scriptura ;)

Doriana 12.04.2010 15:49:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233981)
Este cel mai simplist rationament. Dar nu inseamna ca este si adevarat.

Credinta e simpla, domnule Dumitru. Dumnezeu a creat lumea, inclusiv omul, omul s-a departat de Dumnezeu, Dumnezeu si-a trimis Fiul sa moara ca sa restabileasca relatia pierduta cu omul.

Credinta e simpla, cum spuneam, usor de inteles si pentru un copil. Orice tendinta de alambicare e o dovada ca omul vrea sa recreeze totul dupa mintea lui pentru a fugi de adevar.

Dumitru73 12.04.2010 15:53:21

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 233985)
Credinta e simpla, domnule Dumitru. Dumnezeu a creat lumea, inclusiv omul, omul s-a departat de Dumnezeu, Dumnezeu si-a trimis Fiul sa moara ca sa restabileasca relatia pierduta cu omul.

Credinta e simpla, cum spuneam, usor de inteles si pentru un copil. Orice tendinta de alambicare e o dovada ca omul vrea sa recreeze totul dupa mintea lui pentru a fugi de adevar.

Un copil priveste lucrurile mai multe sentimental.
Consideri ca a dori sa afli adevarul despre aparitia vietii, oricare ar fi el, este un pacat?
Ce vina am eu daca in toata aceasta cautare nu apare nici macar o urma a lui Dumnezeu?

Florin-Ionut 12.04.2010 15:55:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233982)
Voi ne cereti ca teoria noastra sa fie perfecta, fara fisura. Dar uitati ca teoria voastra e toata o fisura.

Inteligent Design? ha, ha, ha
Vezi ca intorc foaia si te iau pe argumente din scriptura ;)

Nu maestre, eu m-as bucura ca stiinta sa descopere mai multe, sa faca progrese. Dar am presimtirea ca la marile intrebari ale existentei nu va raspunde niciodata cu dovezi clare.

Teoria noastra e... cum asa?! Ai citit argumente de pe forumurile atee sau cum ai ajuns la concluzia asta?... :)

Intoarce-o, si asa n-am prea mult de lucru astazi.

topcat 12.04.2010 15:56:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233922)
Si daca pe parcursul vietii tale stiinta nu va reusi sa demonstreze existenta unei Cauze prime inteligente, vei muri ateu? Pacat.

Multumesc pentru compasiune, te asigur ca nu regret absolut nimic in acest sens.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233922)
Ateismul mi-ar da posibilitatea sa cred ca: nu stim mare lucru despre lumea in care traim, nu stim ce a cauzat-o, vom muri trecand in nefiinta samd. Trist. :(

Daca tu crezi ca stii ceva despre lumea in care traim sau ceea ce a cauzat-o, in afara stiintei, te inseli.
O intrebare: crezi ca Dzeu poate fi vreodata sigur ca e vesnic sau ca nu exista altcineva "si mai omnipotent" decit el? Oare Dzeu e ateu?

Dumitru73 12.04.2010 15:59:45

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233989)
Nu maestre, eu m-as bucura ca stiinta sa descopere mai multe, sa faca progrese. Dar am presimtirea ca la marile intrebari ale existentei nu va raspunde niciodata cu dovezi clare.

Teoria noastra e... cum asa?! Ai citit argumente de pe forumurile atee sau cum ai ajuns la concluzia asta?... :)

Intoarce-o, si asa n-am prea mult de lucru astazi.

Big Bangul o sa ramana pentru totdeauna o presupunere. Se vor mai gasi si alte teorii despre punctul de inceput al universului.
Nu cred ca cineva ar cere dovezi concrete in favoarea big bangului, decat din rea vointa.

Vrei sa spui ca teoria creatiei este perfecta? Doar tu ai aratat una dintre fisuri: Inteligent Design.

Florin-Ionut 12.04.2010 16:02:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 233990)
Daca tu crezi ca stii ceva despre lumea in care traim sau ceea ce a cauzat-o, in afara stiintei, te inseli.
O intrebare: crezi ca Dzeu poate fi vreodata sigur ca e vesnic sau ca nu exista altcineva "si mai omnipotent" decit el? Oare Dzeu e ateu?

Tu te inseli presupunand asta; eu cred, nu stiu. Ateii se bat cu pumni-n piept ca stiu si au dovezi si ca Dumnezeu ori nu exista, ori se ascunde bine...

Dumnezeu Cel in care cred eu este Cel vesnic, ultim, mai presus de orice ratiune si de cunostinta, Cauza a toate, care a venit si ne-a indemnat sa ne iubim unii pe altii asa cum te iubeste El pe tine. Ceilalti dumnezei sunt falsi, mincinosi, vicleni, inraiti, dar vesnici si ei - numai ca au un inceput.

Florin-Ionut 12.04.2010 16:07:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233991)
Big Bangul o sa ramana pentru totdeauna o presupunere. Se vor mai gasi si alte teorii despre punctul de inceput al universului.
Nu cred ca cineva ar cere dovezi concrete in favoarea big bangului, decat din rea vointa.

Cum asa, din rea vointa?

Citat:

Vrei sa spui ca teoria creatiei este perfecta? Doar tu ai aratat una dintre fisuri: Inteligent Design.

Explica te rog de ce e o fisura. Pentru ca?...

topcat 12.04.2010 16:09:33

Citat:

Dovezi 100% concrete nu exista. De exemplu, daca las un mar din mina sint foarte sigur ca va cadea. Nu sint 100%, pentru ca, de exemplu, as putea fi o simulare intr-un calculator si programatorul ar putea schimba in momentul ala legile universului meu; dar oare merita sa ne ocupam mintea cu aceasta infima probabilitate?
Cam asa e si cu Big Bangul. Exista si alte teorii, insa cea cu probabilitatea cea mai mare este aceasta; toate probele de care dispunem, si ele nu sint singulare (si pot sa le detaliez), duc catre aceast model. Singurul model deci care, pe baza a ceea ce cunoastem (legi fizice si logico-matematice), duce la starea actuala a universului e Big Bangul. Am putea spune deci ca dovezile noastre sint, practic, concrete.

topcat 12.04.2010 16:13:03

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233993)
Tu te inseli presupunand asta; eu cred, nu stiu. Ateii se bat cu pumni-n piept ca stiu si au dovezi si ca Dumnezeu ori nu exista, ori se ascunde bine...

Dumnezeu Cel in care cred eu este Cel vesnic, ultim, mai presus de orice ratiune si de cunostinta, Cauza a toate, care a venit si ne-a indemnat sa ne iubim unii pe altii asa cum te iubeste El pe tine. Ceilalti dumnezei sunt falsi, mincinosi, vicleni, inraiti, dar vesnici si ei - numai ca au un inceput.

Avem dovezi clare impotriva unor dumnezei.
Tu in schimb nu ai nici cea mai mica dovada ca dumnezeul tau ar exista (mai ales ca nu pare sa fie cel ortodox ;) ).

Florin-Ionut 12.04.2010 16:16:13

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 233999)
Avem dovezi clare impotriva unor dumnezei.
Tu in schimb nu ai nici cea mai mica dovada ca dumnezeul tau ar exista (mai ales ca nu pare sa fie cel ortodox ;) ).

Peste cateva zeci de ani o sa am si dovada ca exista. Si ca e ortodox, ba chiar o sa si semene cu pictura din icoanele noastre. :P

Tare ma tem ca si tu o sa ai aceeasi dovada mai devreme sau mai tarziu. :)

Dumitru73 12.04.2010 16:16:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 233996)
Cum asa, din rea vointa?

Explica te rog de ce e o fisura. Pentru ca?...

Pentru ca Inteligent Design-ul contrazice Creatia.
Biblia spune ca Dumnezeu a facut om, nu altceva.
Dupa mine Inteligent Design-ul este doar o incercare, disperata, a unor creationisti ce doresc sa-si adaptaze credinta dovezilor actuale.

Dumitru73 12.04.2010 16:17:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234001)
Peste cateva zeci de ani o sa am si dovada ca exista. Si ca e ortodox, ba chiar o sa si semene cu pictura din icoanele noastre. :P

Tare ma tem ca si tu o sa ai aceeasi dovada mai devreme sau mai tarziu. :)

Sa inteleg ca tu esti sigur ca mai traiesti cateva zeci de ani? ;)

zoridezi 12.04.2010 16:18:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234002)
Dupa mine Inteligent Design-ul este doar o incercare, disperata, a unor creationisti ce doresc sa-si adaptaze credinta dovezilor actuale.

Tu chiar crezi ca ne tragem din maimuta? :23:

Dumitru73 12.04.2010 16:20:17

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234005)
Tu chiar crezi ca ne tragem din maimuta? :23:

Ideea e ca nu ne tragem din maimuta. ;)
Avem in schimb stramosi comuni. Iar in asta cred.

zoridezi 12.04.2010 16:22:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234008)
Ideea e ca nu ne tragem din maimuta. ;)
Avem in schimb stramosi comuni. Iar in asta cred.

Asta stiam, vorba vine. Dar tu chiar CREZI asta? Care-i scopul vietii tale?
Cum te simti in postura de ateu? Am inteles ca inainte credeai in Dumnezeu.
Ce s-a intamplat de n-ai mai crezut?

Florin-Ionut 12.04.2010 16:23:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234002)

Uite ce mai spune Biblia la Daniel 7, 2-4:

"Eu, Daniel, văzut-am în vedenia mea din vremea nopții; și, iată, patru vânturi ale cerului lovit-au năprasnic marea cea mare.
Și patru fiare mari ieșeau din mare, deosebite între ele.
Cea dintâi era asemenea unei leoaice, iar aripile ei erau ca niște aripi de vultur; și m'am uitat până ce aripile i-au fost smulse, iar ea s'a ridicat de la pământ și a stătut pe picioare de om; și o inimă de om i s'a dat."

Nu stim noi cum a fost facut omul "din pamant", in cat timp a fost creat si in ce fel s-a despartit femeia din barbat.

Dumitru73 12.04.2010 16:27:21

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234014)
Asta stiam, vorba vine. Dar tu chiar CREZI asta? Care-i scopul vietii tale?
Cum te simti in postura de ateu? Am inteles ca inainte credeai in Dumnezeu.
Ce s-a intamplat de n-ai mai crezut?

Da, ateii sunt niste bezmetici care umla prin viata fara sa ii stie scopul. Cam asa zici, nu?
Dar scopul vietii voastre care este? (in afara de mantuire)

anita 12.04.2010 16:27:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 233988)
Un copil priveste lucrurile mai multe sentimental.
Consideri ca a dori sa afli adevarul despre aparitia vietii, oricare ar fi el, este un pacat?
Ce vina am eu daca in toata aceasta cautare nu apare nici macar o urma a lui Dumnezeu?

Hristos a spus :
"Si se vor face cele din urma ale omului mai rele decat cele dintai"

Dumitru73 12.04.2010 16:28:48

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234015)
Uite ce mai spune Biblia la Daniel 7, 2-4:

"Eu, Daniel, văzut-am în vedenia mea din vremea nopții; și, iată, patru vânturi ale cerului lovit-au năprasnic marea cea mare.
Și patru fiare mari ieșeau din mare, deosebite între ele.
Cea dintâi era asemenea unei leoaice, iar aripile ei erau ca niște aripi de vultur; și m'am uitat până ce aripile i-au fost smulse, iar ea s'a ridicat de la pământ și a stătut pe picioare de om; și o inimă de om i s'a dat."

Nu stim noi cum a fost facut omul "din pamant", in cat timp a fost creat si in ce fel s-a despartit femeia din barbat.

Vrei sa spui ca asta e dovada evolutiei din Biblie?

Dumitru73 12.04.2010 16:29:26

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 234021)
Hristos a spus :
"Si se vor face cele din urma ale omului mai rele decat cele dintai"

Adica? detaliaza te rog

zoridezi 12.04.2010 16:36:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234020)
Da, ateii sunt niste bezmetici care umla prin viata fara sa ii stie scopul. Cam asa zici, nu?
Dar scopul vietii voastre care este? (in afara de mantuire)

Pai stai putin. Tu fiind ateu, traiesti ca sa ce...?
Eu cred in existenta sufletului si in viata de dupa moarte, asa ca scopul vietii mele e sa traiesc in Adevar si sa devin un om mai bun.
E mult mai nobil decat ceea ce faceti voi. Si plus de asta, credinta ofera multe satisfactii, pe care un ateu nu le va avea niciodata.
N-am sa ti le exemplific care sunt alea, dar iti spun ca nu se merita sa iti pierzi sufletul pentru o viata de nimic.
Stiinta va afla multe, dar intotdeauna va fi in urma Adevarului.

Florin-Ionut 12.04.2010 16:41:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234024)
Vrei sa spui ca asta e dovada evolutiei din Biblie?

S-ar putea sa fie. Viata a venit din spatiu (vezi teoria panspermiei), a ajuns in oceane si a evoluat apoi pe uscat pana a dat in sfarsit omul.

Din Facere 1 intelegem ca "zilele" Creatiei ne arata evolutia continua, care s-a facut treptat, in timp, nu dintr-o data. Asta pentru cine vrea sa creada asa.

Exista si o explicatie a faptului ca Soarele a aparut in urma "vegetatiei", pentru cine vrea sa inteleaga ca "pamantul" este Universul si ca samanta vietii a fost sadita peste tot in spatiu, ulterior ajugand si pe Terra din cele patru vanturi, cum scrie la Daniel.

Pamantul, cerul, apele, zilele au mai multe sensuri in Scriptura, depinde de context. Spre exemplu, Cerul din primul verset nu e cerul din versetul 8.

Dumitru73 12.04.2010 16:41:08

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234034)
Pai stai putin. Tu fiind ateu, traiesti ca sa ce...?
Eu cred in existenta sufletului si in viata dupa moarte, asa ca scopul vietii mele e sa traiesc in Adevar si sa devin un om mai bun.
E mult mai nobil decat ceea ce faceti voi. Si plus de asta, credinta ofera multe satisfactii, pe care un ateu nu le va avea niciodata.
N-am sa ti le exemplific care sunt alea, dar iti spun ca nu se merita sa iti pierzi sufletul pentru o viata de nimic.
Stiinta va afla multe, dar intotdeauna va fi in urma Adevarului.

"Tu fiind ateu, traiesti ca sa ce...?"
Scuza-ma, dar mi se pare cea mai idioata intrebare care mi s-a pus pe acest forum.
Cum ca sa ce?
Crezi ca nu-mi pot trai viata daca nu cred intr-un creator?

Dumitru73 12.04.2010 16:45:28

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234036)
S-ar putea sa fie. Viata a venit din spatiu (vezi teoria panspermiei), a ajuns in oceane si a evoluat apoi pe uscat pana a dat in sfarsit omul.

Din Facere 1 intelegem ca "zilele" Creatiei ne arata evolutia continua, care s-a facut treptat, in timp, nu dintr-o data. Asta pentru cine vrea sa creada asa.

Exista si o explicatie a faptului ca Soarele a aparut in urma "vegetatiei", pentru cine vrea sa inteleaga ca "pamantul" este Universul si ca samanta vietii a fost sadita peste tot in spatiu, ulterior ajugand si pe Terra din cele patru vanturi, cum scrie la Daniel.

Pamantul, cerul, apele, zilele au mai multe sensuri in Scriptura, depinde de context. Spre exemplu, Cerul din primul verset nu e cerul din versetul 8.

Sa zicem ca teoria ta este buna. Rezulta ca:
1. Biblia minte.
sau
2. Biserica (religiile) ne-a mintit de mii de ani.

zoridezi 12.04.2010 16:51:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234037)
"Tu fiind ateu, traiesti ca sa ce...?"
Scuza-ma, dar mi se pare cea mai idioata intrebare care mi s-a pus pe acest forum.
Cum ca sa ce?
Crezi ca nu-mi pot trai viata daca nu cred intr-un creator?

Mai idioata e gandirea voastra, cred ca m-ar lua depresia daca as gandi ca voi.
Deci intrebarea e: mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?

zoridezi 12.04.2010 16:52:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234036)

Aoleu, altul :eek:

Dumitru73 12.04.2010 16:54:32

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234045)

Asta cum ti se pare? ;)

Florin-Ionut 12.04.2010 16:55:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234040)
Sa zicem ca teoria ta este buna. Rezulta ca:
1. Biblia minte.
sau
2. Biserica (religiile) ne-a mintit de mii de ani.

1. De ce?

2. Oamenii n-au inteles-o in mod deplin si corect. Explica-i tu in cuvinte simple omului de acum cateva mii sau sute de ani ca Universul e asa cum il stii tu astazi. Sau cum a fost Big-Bangul, cum a fost despartita lumina de intuneric: in primele secunde ale Universului a fost intr-adevar lumina pretutindeni. Numai ca dimensiunea Universului era foarte mica (desi fara margini este finit) si atunci a fost o mare lupta intre materie si antimaterie, intre quarci si antiquarci care s-a sfarsit cu triumful materiei, evident.

1 quarc + 1 antiquarc = 1 foton (prin anihilarea reciproca a materiei rezulta energia)

Deci "a fost lumina" si materie si anti-materie peste tot in Universul-copil... Abia dupa ceva timp a aparut intunericul interstelar si cosmosul asa cum il vedem astazi.

Dumnezeu ne-a revelat simplu:

Și a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!“ Și a fost lumină.
Și a văzut Dumnezeu lumina că e frumoasă; și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.

Dumitru73 12.04.2010 16:56:30

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234044)
Mai idioata e gandirea voastra, cred ca m-ar lua depresia daca as gandi ca voi.
Deci intrebarea e: mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?

mananc ca sa traiesc.

zoridezi 12.04.2010 16:58:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234050)
mananc ca sa traiesc.

Si traiesti ca sa ce...?

Florin-Ionut 12.04.2010 16:58:29

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 234045)

Reclama-ma adminului, poate ma baneaza pentru ca smintesc lumea pe-aicea. :61:

Dumitru73 12.04.2010 16:59:25

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 234048)
1. De ce?

2. Oamenii n-au inteles-o in mod deplin si corect. Explica-i tu in cuvinte simple omului de acum cateva mii sau sute de ani ca Universul e asa cum il stii tu astazi. Sau cum a fost Big-Bangul, cum a fost despartita lumina de intuneric: in primele secunde ale Universului a fost intr-adevar lumina pretutindeni. Numai ca dimensiunea Universului era foarte mica (desi fara margini este finit) si atunci a fost o mare lupta intre materie si antimaterie, intre quarci si antiquarci care s-a sfarsit cu triumful materiei, evident.

1 quarc + 1 antiquarc = 1 foton (prin anihilarea reciproca a materiei rezulta energia)

Deci "a fost lumina" si materie si anti-materie peste tot in Universul-copil... Abia dupa ceva timp a aparut intunericul interstelar si cosmosul asa cum il vedem astazi.

Dumnezeu ne-a revelat simplu:

Și a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!“ Și a fost lumină.
Și a văzut Dumnezeu lumina că e frumoasă; și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.

De ce nu este adevarata teoria ta?
Pentru ca neaga atotputernicia lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:34:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.