![]() |
Cititi fratilor ca uite ca totusi stia diferenta dintre bine si rau.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti se pare OK? |
Citat:
|
STIA FRATE CITESTE CE AM CITAT :)
Si aici: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...cii-68890.html Au scris altii mai destepti decat noi, hai sa nu ne mai dam cu parerea aiurea |
Citat:
|
Citat:
Nu interpretarea "mea". |
Citat:
|
Citat:
De ce a facut-o? Ca sa ii creeze lui Adam prilejul de a pacatui? |
Vorbiti ca surzii cu alti surzi , de ce amar nu cititi ce au scris Sf. Parinti pe tema asta?
|
Citat:
Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate. |
|
Citat:
Sau ma rog, tu ai citit, dar Dumitru nu. :) |
Citat:
Nu mi se pare ok acuzatia pe care o aduceti Lui Dumnezeu! El Si-a jertfit Fiul pentru mantuirea noastra dar ce vreti fratilor sa intrati in Rai fara a face nimic?:7: Prin Jertfa Domnului Iisus Hristos suntem toti mantuiti obiectiv dar mantuirea subiectiva e dorinta noastra, doar nu vrei sa te ia Hristos in Rai cu forta!!! |
Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)
Sf. Grogore de Nysa spune că “pomul cunoștinței binelui și al răului” poartă aspectul sensibil al lumii, care poate naște răul în om când este sesizat prin simțurile lui. Iar simțurile omului ne-ntărite spiritual, se pot ușor aprinde de frumusețea sensibilă a lumii (Preot Prof. Dr. Dumitru Stăniloae). De exenplu: Culoarea argintului pare bună iubitorului de arginți; dar iubirea de arginți devine, apoi, rădăcina tuturor relelor. Răul întotdeauna se îmbracă în florile binelui, pentru că răul nu poate cuceri pe nimeni prin el însuși, căci arată urât. Astfel, orice om ispititor, ca să înduplece pe semenul său să facă răul, caută să îmbrace răul în culorile binelui. După ce omul bun cade la ispitirea de cel rău, să guste din pom, adică din lucrul rău îmbrăcat în bine, cunoaște binele dinainte din care a căzut și răul în care a ajuns și apoi începe lupta împotriva omului rău care l-a ispitit. Șarpele (deavolul) este cel care a ispitit pe primii oameni să guste |
Citat:
|
Sfantul Ioan Damaschinul zice la Dogmatica:
"In mijlocul lui a sădit Dumnezeu pomul vieții si pomul cunoștinței. Pomul cunoștinței a fost o încercare, o ispitire si un exercițiu al ascultării și neascultării omului. Pentru aceea pomul cunoștinței a fost numit pomul cunoștinței binelui și răului și a fost numit astfel pentru că a dat celor care se împărtășesc din el puterea de a cunoaște propria lor fire. Acesta era un lucru bun pentru cei desăvârsiți; dar pentru cei mai puțin desăvârșiți și pentru cei care sunt mai lacomi în poftă era un lucru rău, după cum este rea hrana tare pentru cei fragezi și care au nevoie încă de lapte. Căci Dumnezeu, care ne-a creat, nu voia ca noi să ne îngrijim, să ne tulburăm cu privire la multe lucruri, nici să ne neliniștim și să ne îngrijim mai dinainte de viața noastră." |
Citat:
|
Citat:
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom? |
Citat:
|
Citat:
|
@IZOTAUREL
"Si unde e Edenul ? Ar trebui sa fie tot pe Pamant pazit de un inger.[/quote] Edenul cred este un loc pe care il gasesti atunci cand din toata inima il iubesti pe Dumnezeu, (impreuna cu "Eva") si nu mai simti separarea. :) Un "loc" in care simti pe deplin prezenta lui Dumnezeu, care face din doua fiinte una.( aici ma refer la Adam si Eva (barbat si femeie), caci daca-am vrea sa anihilam tot raul din lume, e cale lunga. Ar trebui sa devenim cu totii ca unul,dar este un inceput...) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Satan a fost un frumos heruvim ocrotitor, statea in preajma lui Dumnezeu si-i canta cantari...pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in el , caci s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-I ia locul. Si a fost aruncat din cer. Deci Dumnezeu a creat toate lucrurile bune, inclusiv pe satan. Mai tarziu satan a ales sa se razvrateasca, a tras dupa el o treime din ingeri si acum incearca sa traga cat mai mult din omenire. Asa a aparut raul. |
Citat:
Eu am intrebat. Raul era inainte de a face DUMNEZEU pomul cunostintei binelui si raului? |
Dece numai omul putea sa manince din acest pom?
|
Citat:
Nu stim daca satan a pacatuit inainte de crearea pamantului sau dupa. Cert e ca inainte de a pacatui satan exista doar posibilitatea de a face raul, dar nu-l facuse nimeni inca. Raul era razvratirea impotriva lui Dumnezeu si tot ce decurge din asta. Satan a fost primul care a facut raul. |
Citat:
|
Citat:
Ce inseamna pentru tine viclen? |
Citat:
Dar Ingerii puteau sa manince din pom? |
Citat:
Este vorba de ASCULTARE. Pomul nu poate fi bun sau rau in sine. Ci actul omului de a nu asculta a provocat caderea din har. (Nu fructul.) De aceea toti cei care nu postesc (sau nu vad rostul postului si a infranarii) ar putea sa-si puna intrebarea daca nu repeta gestul Evei.. (asta pt ca am auzit pe-aici glasuri ca "de ce sa fim pedepsiti pt ce a facut Eva"). Suntem noi mai buni? NU. Noi cadem in pacat mult mai usor.) |
Citat:
Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa." Deci initial omul manca tot ce avea samanta, iar animalele iarba, inclusiv cele ce acum sunt carnivore. Ingerii nu mancau si beau, caci nu aveau trupuri de carne. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Noi stim ca Ingerii puteau sa manince si sa bea cind vroiau pentru ca altfel nu ar fi putut face copiii si sa traeasca cu fetele oamenilor. Numai omului ea fost interzis sa manince din pom atat. Ceilalti (Ingerii) cunosteau binele si raul asta arata ca raul era cu mult timp inainte de a crea pe om si al pune in gradina LUI DUMNEZEU unde era acest pom al cunostintei binelui si raului. |
Citat:
Dar neascultarea ce a generat? In geneza arata ca erau foarte fregvente cazurile cind ingerii se inpreunau cu ficele oamenilor si aveau copii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.