Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   COPACUL CUNOSTINTEI binelui si raului. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9355)

Jane Says 05.05.2010 17:37:14

Cititi fratilor ca uite ca totusi stia diferenta dintre bine si rau.

Doriana 05.05.2010 17:38:29

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 243363)
Pai si atunci de ce se tot insista pe mar
De ce nu ii spunem un fund. Care-i diferenta?

Diferenta e ca in Biblie scrie "rodul pomului" [fruct]" . Asa scrie, asa ii spunem.

Dumitru73 05.05.2010 17:38:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243354)
De ce trebuia sa stie cum e raul? Dumnezeu i-a spus ca nu va fi bine. A ales sa nu-L asculte. Alegand sa nu asculti pe cineva automat alegi sa fii contra lui. Tot ce trebuia sa faca e sa-L creada pe cuvant. Daca tatal tau iti spune sa nu sari in apa ca te ineci, tu trebuie intai sa experimentezi inecarea ca sa-l crezi?

Omul a vrut sa experimenteze raul si l-a experimentat. Poftim consecinte...Nu era mai bine sa nu fi vrut sa experimenteze?

Cum sa vrea sa exerimenteze raul din moment ce nu stia ce este acesta?

Dumitru73 05.05.2010 17:40:10

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 243364)
Li s-a spus ce urmeaza sa se intample deci au savarsit fapta cu stiinta.
Dumnezeu a creat omul din iubire si sigur ca a dorit tot ce este mai bun pentru om. Omul a fost creat cu posibilitatea de a nu muri, insa nu a fost creat nemuritor deoarece alegerea trebuia sa fie a omului. Dumnezeu nu l-a intrebat pe Adam daca vrea sa fie creat insa prin aceasta porunca in care se cuprindea intreaga lege morala omul se afla in posibilitatea de a alege nemurirea sau moartea!
In gradina Raiului erau mai multi pomi nu doar cei doi; puteau manca din orice pom; un singur pom era oprit si asta nu din rautatea lui Dumnezeu( asa cum o evidentiati mai mereu) ci pentru ca Dumnezeu sa vada ascultarea si iubirea omului fata de EL! Dumnezeu nu l-a obligat sa nu manance ci i-a spus doar ca: in ziua in care vei manca, vei muri Alegerea a fost a omului!
Tu crezi ca Dumnezeu S-a bucurat ca primii oameni au ascultat de diavol?
Eu cred ca S-a simtit tradat! Si apoi tot din iubire Dumnezeu l-a intrebat pe Adam, a intrebat-o pe Eva dar au recunoscut ei fapta? Au dat vina unul pe altul si inclusiv pe Dumnezeu prin cuvintele:" femeia pe care mi-ai dat-o"
pierzand astfel sansa iertarii. Omul nu si-a cerut iertare!

De ce vedeti in toate vina lui Dumnezeu?:7:

Si pentru acest "pacat" un intreg neam omenesc a fost trimis la moarte si la iad.
Ti se pare OK?

Doriana 05.05.2010 17:40:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 243370)
Cum sa vrea sa exerimenteze raul din moment ce nu stia ce este acesta?

Pai tocmai ca sa afle ce este...ca nu au crezut cand li s-a spus...

Jane Says 05.05.2010 17:40:28

STIA FRATE CITESTE CE AM CITAT :)

Si aici: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...cii-68890.html

Au scris altii mai destepti decat noi, hai sa nu ne mai dam cu parerea aiurea

Dumitru73 05.05.2010 17:42:00

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243367)
Cititi fratilor ca uite ca totusi stia diferenta dintre bine si rau.

Asta este interpretarea ta.

Jane Says 05.05.2010 17:43:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 243376)
Asta este interpretarea ta.

Citeste ce am citat din Sf. Ioan Gura de Aur si ultimul link e spre un articol cu citate din mai multi parinti.

Nu interpretarea "mea".

Doriana 05.05.2010 17:43:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 243372)
Si pentru acest "pacat" un intreg neam omenesc a fost trimis la moarte si la iad.
Ti se pare OK?

Pacatul neascultarii ducea la moarte si inainte de a fi facut. Omul doar alege daca il face sau nu. Asa se intampla si azi. Trebuie sa-L crezi pe Dumnezeu ca El stie mai bine calea catre fericirea sufletului tau si catre rai. Si trebuie sa mergi dupa El ca sa fii sigur ca ajungi la tinta. Daca spui "las` ca stiu eu mai bine decat Dumnezeu" e normal ca vei da numai in gropi pana vei ajunge in groapa cea mare.

Dumitru73 05.05.2010 17:49:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243379)
Pacatul neascultarii ducea la moarte si inainte de a fi facut. Omul doar alege daca il face sau nu. Asa se intampla si azi. Trebuie sa-L crezi pe Dumnezeu ca El stie mai bine calea catre fericirea sufletului tau si catre rai. Si trebuie sa mergi dupa El ca sa fii sigur ca ajungi la tinta. Daca spui "las` ca stiu eu mai bine decat Dumnezeu" e normal ca vei da numai in gropi pana vei ajunge in groapa cea mare.

Sa zicem ... Si cu toate astea, in atotstiinta Sa, desi stia ca Adam va pacatui, Dumnezeu a ales sa puna acel pom in Rai.
De ce a facut-o?
Ca sa ii creeze lui Adam prilejul de a pacatui?

Jane Says 05.05.2010 17:51:00

Vorbiti ca surzii cu alti surzi , de ce amar nu cititi ce au scris Sf. Parinti pe tema asta?

Doriana 05.05.2010 17:54:49

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 243381)
Sa zicem ... Si cu toate astea, in atotstiinta Sa, desi stia ca Adam va pacatui, Dumnezeu a ales sa puna acel pom in Rai.
De ce a facut-o?
Ca sa ii creeze lui Adam prilejul de a pacatui?

Aici nu putem spune ceva fara sa fie presupunere. Deci ramanem la ce srim. Omului i se spusese sa nu manance si a mancat, desconsiderandu-L pe Dumnezeu si ascultand sfatul lui Satan. A ales alt stapan , acum culege. Inca exista posibilitatea de a se intoarce catre Dumnezeu si sa revina la starea de sfintenie pe care o avea in Eden.

Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate.

Jane Says 05.05.2010 17:54:56

Luati de aflati:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...IXaVsMP4vmKhWw

Jane Says 05.05.2010 17:55:30

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243383)
Aici nu putem spune ceva fara sa fie presupunere. Deci ramanem la ce srim. Omului i se spusese sa nu manance si a mancat, desconsiderandu-L pe Dumnezeu si ascultand sfatul lui Satan. A ales alt stapan , acum culege. Inca exista posibilitatea de a se intoarce catre Dumnezeu si sa revina la starea de sfintenie pe care o avea in Eden.

Jane, am citit, suntem de acord, dar nu putem dialoga cu sfintii parinti, din pacate.

Nu cred ca ati citit ca daca ati fi citit ati fi incheiat discutia.
Sau ma rog, tu ai citit, dar Dumitru nu. :)

gabriela8 05.05.2010 18:00:36

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 243372)
Ti se pare OK?

Neamul omenesc nu e trimis la moarte si nici in iad!!! Tocmai pentru a nu ajunge in iad a avut loc Jertfa Mantuitorului!
Nu mi se pare ok acuzatia pe care o aduceti Lui Dumnezeu! El Si-a jertfit Fiul pentru mantuirea noastra dar ce vreti fratilor sa intrati in Rai fara a face nimic?:7: Prin Jertfa Domnului Iisus Hristos suntem toti mantuiti obiectiv dar mantuirea subiectiva e dorinta noastra, doar nu vrei sa te ia Hristos in Rai cu forta!!!

Jane Says 05.05.2010 18:01:10

Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)

Sf. Grogore de Nysa spune că “pomul cunoștinței binelui și al răului” poartă aspectul sensibil al
lumii, care poate naște răul în om când este sesizat prin simțurile lui. Iar simțurile omului ne-ntărite
spiritual, se pot ușor aprinde de frumusețea sensibilă a lumii (Preot Prof. Dr. Dumitru Stăniloae).
De exenplu: Culoarea argintului pare bună iubitorului de arginți; dar iubirea de arginți devine, apoi,
rădăcina tuturor relelor. Răul întotdeauna se îmbracă în florile binelui, pentru că răul nu poate cuceri
pe nimeni prin el însuși, căci arată urât. Astfel, orice om ispititor, ca să înduplece pe semenul său să
facă răul, caută să îmbrace răul în culorile binelui. După ce omul bun cade la ispitirea de cel rău, să
guste din pom, adică din lucrul rău îmbrăcat în bine, cunoaște binele dinainte din care a căzut și răul
în care a ajuns și apoi începe lupta împotriva omului rău care l-a ispitit.
Șarpele (deavolul) este cel care a ispitit pe primii oameni să guste

Doriana 05.05.2010 18:24:03

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243390)
Uite ceva interesant foarte interesant, ca ziceai tu, Doriana, ca al rau nu poate inspira niciodata pe nimeni la ceva bun. Nu, dar la ceva in aparenta bun, poate linistit :)

Ai dreptate. De aceea trebuie sa avem ochii larg deschisi.

mihailt 05.05.2010 18:33:16

Sfantul Ioan Damaschinul zice la Dogmatica:
"In mijlocul lui a sădit Dumnezeu pomul vieții si pomul cunoștinței. Pomul cunoștinței a fost o încercare, o ispitire si un exercițiu al ascultării și neascultării omului. Pentru aceea pomul cunoștinței a fost numit pomul cunoștinței binelui și răului și a fost numit astfel pentru că a dat celor care se împărtășesc din el puterea de a cunoaște propria lor fire. Acesta era un lucru bun pentru cei desăvârsiți; dar pentru cei mai puțin desăvârșiți și pentru cei care sunt mai lacomi în poftă era un lucru rău, după cum este rea hrana tare pentru cei fragezi și care au nevoie încă de lapte. Căci Dumnezeu, care ne-a creat, nu voia ca noi să ne îngrijim, să ne tulburăm cu privire la multe lucruri, nici să ne neliniștim și să ne îngrijim mai dinainte de viața noastră."

maria-luisa 05.05.2010 19:40:39

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243366)
Deci, cel care știa asemenea lucruri, spune-mi, nu știa ce-i bine și ce-i rău ? Dar ce noimă ar avea asta? Că dacă nu știa ce-i bine și ce-i rău înainte de a mânca din pom, ci a aflat după ce a mâncat din el, păcatul s-a făcut lui dascăl de înțelepciune, și șarpele a fost nu amăgitor, ci sfătuitor spre cele de folos, făcându-l pe om din fiară ce era. Dar nu este așa, nu – ferească Dumnezeu! Că dacă nu știa ce-i bun și ce-i rău, cum putea primi porunca? Întrucât nimeni nu dă lege celui care nu știe că este rea călcarea legii; iar Dumnezeu a dat lege, și pe cel care a călcat-o l-a pedepsit: și nu ar fi făcut nici unul din aceste lucruri de nu 1-ar fi făcut dintru început cunoscător al virtuții și al răutății. Vezi cum din toate părțile ni se dovedește că nu după ce a mâncat din pom a cunoscut binele și răul, ci cunoștea acestea și mai înainte?

[ Sf. Ioan gura de Aur

caderea cred ca a fost din cauza neincrederii si neascultarii de Dumnezeu. Notiunea de bine si rau, dualitatea, cred ca a aparut dupa cadere, o data cu separarea barbatului de femeie si a Omului de Dumnezeu prin gustarea din pomul cunoasterii,adica cunoasterea binelui si raului. Atunci s-au rusinat ca sunt goi...si s-au ascuns.

gavriil 05.05.2010 19:42:44

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 243350)
Dumnezeu! Era un pom obisnuit cu roade bune de mancat, nu erau otravite, numai ca respectarea poruncii primite aducea ca rasplata viata vesnica!

Binele si raul pe care la pus DUMNEZEU in acest pom la pus ca omul sa nu se atinga de el.
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom?

Doriana 05.05.2010 19:48:48

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243428)

Ca sa putem raspunde la intrebare defineste raul, te rog.

maria-luisa 05.05.2010 19:57:33

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243428)
Binele si raul pe care la pus DUMNEZEU in acest pom la pus ca omul sa nu se atinga de el.

Acel pom a produs separarea. da, cred ca era, din moment ce este scris in Geneza ca Dumnezeu a creat... si a vazut ca este bun.(deci nu rau).

maria-luisa 05.05.2010 20:09:06

@IZOTAUREL

"Si unde e Edenul ? Ar trebui sa fie tot pe Pamant pazit de un inger.[/quote]

Edenul cred este un loc pe care il gasesti atunci cand din toata inima il iubesti pe Dumnezeu, (impreuna cu "Eva") si nu mai simti separarea. :)
Un "loc" in care simti pe deplin prezenta lui Dumnezeu, care face din doua fiinte una.( aici ma refer la Adam si Eva (barbat si femeie), caci daca-am vrea sa anihilam tot raul din lume, e cale lunga. Ar trebui sa devenim cu totii ca unul,dar este un inceput...)

maria-luisa 05.05.2010 20:33:33

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243317)
Sigur le-a explicat ce inseamna moartea. Chiar daca nu murise nimeni pana atunci, trebuia doar ca ei sa-L creada pe Dumnezeu si sa il asculte. La asta s-a rezumat intotdeauna trairea in sfintenie. Dar ei au ales sa nu mai asculte de Dumnezeu, ci de satan, care le-a spus ca Dumnezeu ar fi nedrept ca le interzice acest pom, cand El voia doar sa-i protejeze. Aceeasi tactica o foloseste satan si azi cu mult succes si il face pe om sa ia grija lui Dumnezeu pentru el ca un atentat la libertatea personala. . Iar omul il crede, caci nu a invatat nimic din experientele trecute.

Nu trebuiau sa-L creda pentru ca... ci pur si simplu era tot ce cunosteau: prezenta lui Dumnezeu. Cand au gustat din pom(care semnifica neascultarea si neincrederea in Dumnezeu), s-au indepartat.

gavriil 05.05.2010 21:22:10

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243431)
Ca sa putem raspunde la intrebare defineste raul, te rog.

Sarpe,satan,................

Doriana 05.05.2010 21:27:52

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243458)
Sarpe,satan,................

Sarpele era un simplu animal creat de Dumnezeu bun. Satan a intrat in el si a inselat-o pe Eva.
Satan a fost un frumos heruvim ocrotitor, statea in preajma lui Dumnezeu si-i canta cantari...pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in el , caci s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-I ia locul. Si a fost aruncat din cer.

Deci Dumnezeu a creat toate lucrurile bune, inclusiv pe satan. Mai tarziu satan a ales sa se razvrateasca, a tras dupa el o treime din ingeri si acum incearca sa traga cat mai mult din omenire. Asa a aparut raul.

gavriil 05.05.2010 21:45:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243462)
Sarpele era un simplu animal creat de Dumnezeu bun. Satan a intrat in el si a inselat-o pe Eva.
Satan a fost un frumos heruvim ocrotitor, statea in preajma lui Dumnezeu si-i canta cantari...pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in el , caci s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-I ia locul. Si a fost aruncat din cer.

Deci Dumnezeu a creat toate lucrurile bune, inclusiv pe satan. Mai tarziu satan a ales sa se razvrateasca, a tras dupa el o treime din ingeri si acum incearca sa traga cat mai mult din omenire. Asa a aparut raul.

Nu ai fost atenta la intrebare de asta ai scris aceste lucruri.
Eu am intrebat.
Raul era inainte de a face DUMNEZEU pomul cunostintei binelui si raului?

gavriil 05.05.2010 21:47:28

Dece numai omul putea sa manince din acest pom?

Doriana 05.05.2010 21:59:38

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243470)
Nu ai fost atenta la intrebare de asta ai scris aceste lucruri.
Eu am intrebat.
Raul era inainte de a face DUMNEZEU pomul cunostintei binelui si raului?

Iar eu te-am intrebat ce consideri ca e raul. Ai spus ca satan si sarpele, iar eu ti-am spus cum a aparut satan si sarpele [adica raul in viziunea ta]

Nu stim daca satan a pacatuit inainte de crearea pamantului sau dupa. Cert e ca inainte de a pacatui satan exista doar posibilitatea de a face raul, dar nu-l facuse nimeni inca. Raul era razvratirea impotriva lui Dumnezeu si tot ce decurge din asta. Satan a fost primul care a facut raul.

Doriana 05.05.2010 22:00:19

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243471)

pentru ca animalele mancau iarba.

gavriil 05.05.2010 22:36:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243476)
Iar eu te-am intrebat ce consideri ca e raul. Ai spus ca satan si sarpele, iar eu ti-am spus cum a aparut satan si sarpele [adica raul in viziunea ta]

Nu stim daca satan a pacatuit inainte de crearea pamantului sau dupa. Cert e ca inainte de a pacatui satan exista doar posibilitatea de a face raul, dar nu-l facuse nimeni inca. Raul era razvratirea impotriva lui Dumnezeu si tot ce decurge din asta. Satan a fost primul care a facut raul.

Sarpele insa era cel mai viclean dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse Domnul Dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu, a zis el oare: Sa nu mancati roade din tot pomul care este in rai?..." [COLOR=#0000ff]1[/COLOR].

Ce inseamna pentru tine viclen?

gavriil 05.05.2010 22:39:02

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243477)
pentru ca animalele mancau iarba.

Adica nu mincau si fructe animalele de atunci?
Dar Ingerii puteau sa manince din pom?

anna21 05.05.2010 22:48:27

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243471)

Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
Pomul nu poate fi bun sau rau in sine.
Ci actul omului de a nu asculta a provocat caderea din har.
(Nu fructul.)

De aceea toti cei care nu postesc (sau nu vad rostul postului si a infranarii) ar putea sa-si puna intrebarea daca nu repeta gestul Evei..
(asta pt ca am auzit pe-aici glasuri ca "de ce sa fim pedepsiti pt ce a facut Eva"). Suntem noi mai buni? NU. Noi cadem in pacat mult mai usor.)

Doriana 05.05.2010 22:52:32

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243500)
Adica nu mincau si fructe animalele de atunci?
Dar Ingerii puteau sa manince din pom?

"Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa."

Deci initial omul manca tot ce avea samanta, iar animalele iarba, inclusiv cele ce acum sunt carnivore.

Ingerii nu mancau si beau, caci nu aveau trupuri de carne.

izotaurel 06.05.2010 08:05:18

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243508)

Atunci cum de au venit pe pamant si au facut copii cu pamantencele ? Sau cum de au mancat cu Avraam si Lot ? Chiar au mancat carne si lapte la Avraam in acelasi timp desi e interzis.

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 243506)
Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
(Nu fructul.)

Deci era rau ca au mancat din pomul acela. Pai de unde sa stie ei daca nu stiau sa faca diferenta dintre bine si rau ?

gavriil 06.05.2010 13:15:37

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 243506)
Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
(Nu fructul.)

De aceea toti cei care nu postesc (sau nu vad rostul postului si a infranarii) ar putea sa-si puna intrebarea daca nu repeta gestul Evei..
(asta pt ca am auzit pe-aici glasuri ca "de ce sa fim pedepsiti pt ce a facut Eva"). Suntem noi mai buni? NU. Noi cadem in pacat mult mai usor.)

Deci pina la urma a fost neascultarea problema caderii si nu fructul pomului cunostintei binelui si raului?

Doriana 06.05.2010 13:20:18

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243691)
Deci pina la urma a fost neascultarea problema caderii si nu fructul pomului cunostintei binelui si raului?

Daca Dumnezeu iti spune sa nu sari de pe bloc ca vei muri, iar tu sari, care e problema? Neascultarea sau saritul de pe bloc?

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243588)
Atunci cum de au venit pe pamant si au facut copii cu pamantencele ? Sau cum de au mancat cu Avraam si Lot ? Chiar au mancat carne si lapte la Avraam in acelasi timp desi e interzis.

Sunt cazuri foarte rare cand ingerii iau trup de om . Dar ca fiinte spirituale ingerii nu beau, nu mananca si nu procreaza.

gavriil 06.05.2010 13:26:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243508)
"Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa."

Deci initial omul manca tot ce avea samanta, iar animalele iarba, inclusiv cele ce acum sunt carnivore.

Deci daca era un fruct cazut din copac animalele nu se atingea de el pentru ca ascultau de DUMNEZEU .

Noi stim ca Ingerii puteau sa manince si sa bea cind vroiau pentru ca altfel nu ar fi putut face copiii si sa traeasca cu fetele oamenilor.

Numai omului ea fost interzis sa manince din pom atat. Ceilalti (Ingerii) cunosteau binele si raul asta arata ca raul era cu mult timp inainte de a crea pe om si al pune in gradina LUI DUMNEZEU unde era acest pom al cunostintei binelui si raului.

gavriil 06.05.2010 13:32:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243694)
Daca Dumnezeu iti spune sa nu sari de pe bloc ca vei muri, iar tu sari, care e problema? Neascultarea sau saritul de pe bloc?

Sunt cazuri foarte rare cand ingerii iau trup de om . Dar ca fiinte spirituale ingerii nu beau, nu mananca si nu procreaza.

Fructul a fost pina la urma problema?
Dar neascultarea ce a generat?

In geneza arata ca erau foarte fregvente cazurile cind ingerii se inpreunau cu ficele oamenilor si aveau copii.

Doriana 06.05.2010 13:38:47

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 243701)
Fructul a fost pina la urma problema?
Dar neascultarea ce a generat?

Nu am zis ca doar fructul a fost problema. Prima problema a fost faptul ca s-au indoit de Cuvantul lui Dumnezeu aplecand urechea la satan, apoi ca nu au ascultat de Dumnezeu ci au ascultat de satan, apoi ca au luat din fruct. Si problemele inca se tin lant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.