Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Vor sa elimine icoanele din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=958)

irina77 05.12.2006 14:21:36

Ce-i cu voi? Reveniti-va! Luati un pahar de apa rece.
Nu exista motive de a scoate icoanele din scoli, pentru un crestin adevarat. Doar dusmanii crestinismului pot sustine asa ceva.

06dec 05.12.2006 14:21:50

Da,mersi antiecumenism,are dreptate Clausemi ,mai am de studiat.Ce au intzeles cei ce ne contrazic an legatura cu exttrasul din Sinodikonul Ortodoxiei,nu stiu...Daca ne contrazic an continuare,Biserica noastra dreptmaritoare ar fi habotnica,si Doamne iarta ma...eretica.Si sunt cu gramada ortodocsi din astia...

05.12.2006 14:31:18

Citat:

În prealabil postat de 06dec
Da,mersi antiecumenism,are dreptate Clausemi ,mai am de studiat.Ce au intzeles cei ce ne contrazic an legatura cu exttrasul din Sinodikonul Ortodoxiei,nu stiu...Daca ne contrazic an continuare,Biserica noastra dreptmaritoare ar fi habotnica,si Doamne iarta ma...eretica.Si sunt cu gramada ortodocsi din astia...

Am inteles un singur lucru...pe care l-am mai spus cu ceva luni in urma...nu citesc niciodata copy-paste-urile...un forum este alcatuit pt altceva iar cine nu e in stare sa-si sustina o parere,eventual argumentata cu un citat(nu cu o carte intreaga copiata) consider ca e putin probabil sa poata comunica si ma intreb serios oare omul ala cum s-o descurca in viata reala intr-un dialog cu cineva pe o anumita tema???
E grav zic eu sa pleci cu biblioteca in spate sau sa-ti inviti interlocutorul la biblioteca caci tu nu esti in stare sa vorbesti decat cu cartea in fata...sau mai grav invatand carti pe dinafara...dar nu cred ca e cazul de fata.

mioara 05.12.2006 15:00:37

"
Icoana prea frumoasa a Nascatoarei de Dumnezeu

Un monah oarecare se linistea in muntele Eleonului. El avea o icoana prea frumoasa a Nascatoarei de Dumnezeu, în chilia lui, la care avea multa evlavie. Si I se ruga în fiecare zi cerand ca sa-l izbaveasca de dracul curviei. El avea atata razboi de la aceasta patima, ca nu-l lasa nici ziua nici noaptea si îl avea atat de biruit, incat se primejduia sa cada si în fapta.
Deci, indata ce se aprindea in inima lui vapaia aceea vatamatoare de suflet a spurcatei pofte, alerga la Sfanta Icoana, si rugandu-se in lacrimi, se prapadea sminteala trupului.
Desi bine vedea vrajmasul, cum cu ajutorul Nascatoarei de Dumnezeu, fratele se izbavea, el nu înceta, ci totdeauna il ispitea. Si intr-o zi, stand afara din chilie, i-au venit iarasi viclenele ganduri. Deci, vrand sa alerge catre rugaciune dupa obisnuinta lui, vazu cu ochii aratat pe diavolul, caruia ii zise: "Pana cand, vrajmasule al adevarului, vrei sa ma ispitesti? Nu ai cunoscut socoteala mea, cum ca nu ma supun? Pentru ce in zadar ma muncesti?"
Raspuns-a lui diavolul: "Eu pe multi altii mai imbunatatiti decat tine am biruit, si voiesc sa te fac si pe tine sa te biruiesti mai pe urma, caci nu ma lenevesc, nici alta slujba decat aceasta nu am. Insa daca vei face ceea ce iti voi zice tie, voi inceta sa te mai supar".
Iar acela a zis: "Ce voiesti sa fac?"
Raspuns-a lui dracul: "Cu inlesnire si putin lucru este ceea ce iti cer tie. Dar fa juramant, cum ca nu vei marturisi altcuiva, si iti voi spune".
Iar pustnicul, ca un om neinvatat si fara rautate ce era, pentru dorul ca sa se izbaveasca de acest fel de razboi, s-a jurat ca sa nu spuna altcuiva.
Deci, i-a zis lui vicleanul sarpe: "Sa nu te mai inchini de acum icoanei ce o ai în chilia ta; scoate-o pe dansa afara din chilie, si eu de acum nu te voi mai supara".
Iar monahul a zis: "Maine iti voi da raspuns pentru aceasta".
Dupa care dracul facandu-se nevazut, monahul se sfarama cu gandurile, nestiind ce sa faca din doua. Si avea mare necaz si scarba, mai ales pentru ca s-a jurat ca sa nu marturiseasca nimanui. Caci divalolul cel prea viclean s-a silit sa-i incuie usa, ca sa nu intrebe pe vreun dascal care sa-l invete despre greseala cea mai mica, sau cea mai mare dintre ele.
Insa in ziua aceea a venit iîn munte Avva Teodor Eliotul, care era iscusit in Sfintele Scripturi si deprins in faptele bune, din ispitele dracilor, si cati il intrebau luau mare folos sufletesc. Deci, ducandu-se si monahul cel inselat, i-a vestit lui pricina; iar Avva l-a canonisit greu pentru juramant, apoi i-a zis lui: "Nu stii cum ca vrajmasul nu scoate vreodata, pe cineva din pacat mare ca sa-l arunce in pacat mic, ci totdeauna in mai mare primejdie-l prapastuieste? Care mai mare faradelege este, decat ca sa nu te inchini Stapanei celei Prealaudate? Mai mic pacat este sa curvesti de mii de ori, decat sa te lepezi de Nascatoarea de Dumnezeu cea pururea Fecioara. Deci, sa nu asculti de acum mai mult pe vicleanul diavol, ci o roaga pe Dansa si Ea îti va ajuta, ca sa-l rusinezi pe el."
Dupa aceea plecand pustnicul de la Avva si ajungand la chilie, l-a întampinat dracul, zicandu-i:"O! Batranule rau, au nu te-ai jurat mie, ca sa nu spui nimanui orice iti voi zice tie? Sa stii ca pentru calcarea de juramant ai sa te muncesti, si eu nu voi inceta pana în sfarsit a te ispiti".
Iar calugarul a raspuns: "Vrajmasule al binelui, si preainrautatitule, ori curvar de voi fi, ori jurator stramb, nu ma vei judeca tu, ci numai Dumnezeu si Stapanul, Fiul pururea Fecioarei, de care zici sa ma lepad. Insa eu nu te voi asculta. Si acum poti sa faci cu mine ce vrei; darul Ei imi va ajuta si ma va izbavi de ispitele si cursele tale".
Atunci dracul s-a facut nevazut, iar monahul facand o iconita mica, dupa chipul Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu pe care o avea in chilie, o purta cu el totdeauna. Si de atunci n-a mai putut sa-l supere vicleanul, ci a petrecut toata viata lui cu fapte bune, si s-a invrednicit fericirii celei ceresti, pe care sa dea Bunul Dumnezeu ca si noi toti sa o dobandim, cu darul si cu iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, caruia I se cuvine slava în veci, Amin."-MINUNILE MAICII DOMNULUI de Protos. Nicodim Mandita

Deci, de unde vine aceasta dorinta de a scoate icoanele din scoli si din locurile publice? De la Dumnezeu cumva? Sau de la vrajmasul? Deci, daca ei au tupeul sa ne ceara sa renuntam la prezenta icoanelor in scoli, noi sa nu avem nici macar curajul sa ne opunem, ca devenim fatarnici si habotnici?! Halal crestin-ortodocsi mai suntem!
Doamne ajuta si ne iarta!

Macarie 05.12.2006 15:12:25

Cu adevarat sa ne intrebam de ce sint puse icoane acolo unde sint, si sa vedem daca rostul lor e implinit. Daca nu li se da cinstea cuvenita in acel loc, nu le punem.
Dar sa duci o campanie de scoatere a icoanelor pentru ca ar deranja pe cineva, tine de nebunia materialismului si umanismului deviat al vremii.

Daca domnii Budhisti, Musulmani, Hindusi sau oricine e bine primit la noi, nu ne pot accepta asa cum sintem, ii poftim sa se intoarca sanatosi in locurile de unde au venit. Iar daca au venit cu buna inima, si noi ii primim asa cum sint, ca nu i-am pus sa se boteze in granita.
Sincer cred ca nici unul din cei de bun simt nu se va simti suparat de credinta noastra !

Macarie 05.12.2006 15:16:02

Am citit un articol de curind, da pentru ca e cam lung nu l-a pus aici.
Totusi, zic ca merita citit pentru umorul lui.

Crucea de pe Caraiman si "scobitoarea in maslina"

Icoanele trebuie indepartate din scoli in numele laicitatii statului si tolerantei religioase, a hotarat Combaterea Discriminarii. Dar ce ne facem cu Crucea de pe Caraiman? Caci putine alte monumente au potentialul de a "ofensa" sentimentele ne-crestinilor precum Monumentul Eroilor de pe Caraiman.

Unde mai pui ca, in viziunea Omului Nou, Crucea cocotata pe masivul Caraiman trebuie sa aiba si alte grave pacate originare: lucrarea a fost platita cu fonduri publice, ridicata de institutii ale statului si sfintita; ideea agresarii "spatiului public" cu o Cruce i-a apartinut unei "obscurantiste", Regina Maria; monumentul de 30 de metri este, evident, ostentativ crestin si ii comemoreaza si pe eroii care nu se vor fi inchinat la Sfanta Cruce. Iar martirii, am vazut-o in ultimii ani, pot fi pomeniti si intr-un mod "corect politic". "Scobitoarea in maslina" (sau "fleica in frigaruie", cum i se mai spune) decoreaza Piata Palatului, batjocorind memoria eroilor din 1989.

Cert este ca "ofensa" adusa de icoanele din scoli paleste in comparatie cu impactul Crucii de pe Caraiman, vazuta cu de-a sila de milioanele de romani nevoiti sa treaca prin Valea Prahovei indiferent de confesiune.

Si e doar inceputul. Omul Nou e suparat ca "spatiul public" i-a fost invadat de personaje precum "Mos Nicolae" si "Mos Craciun" (care l-a detronat pe "Mos Gerila, Cel Corect Politic"), de urari gen "Hristos a Inviat" sau "Craciun fericit".

Ziua Marinei e de Sfanta Maria, Ziua Aviatiei - de Sfantul Ilie. Dumnezeu e un personaj prea masculin, caci i se zice Tata. Dar o formula Mama-Tata ar da satisfactie curentului feminist.

In etapa urmatoare, pot fi declarate agasante prea numeroasele nume cu semnificatie crestina: Maria, Petre sau Gheorghe, ce sa mai spunem de vreun Emanuel sau Gabriela.

Nu numai ca numaratoarea anilor incepe cu Hristos si saptamana are chiar sapte zile, dar pana si ziua de odihna e de "Ziua Domnului". Ateii si cei de alte credinte sunt obligati sa se odihneasca odata cu crestinii si sa mai si auda clopotele batand. Pare absurd, dar am vazut deja reteta: reduta dupa reduta.

Militienii gandirii vor lua in colimator Mos Craciunii si colindele, urarile, monumentele si sarbatorile crestine, dar dupa ce icoanele vor fi date jos de pe pereti. In Romania, sunt cazuri grave de intoleranta si incalcare a principiului separarii bisericii de stat. Dar decizia CNCD, o institutie care s-a dovedit mai inutila si decat Avocatul Poporului, creeaza o problema acolo unde, de fapt, nu este nici una.

Icoanele trebuie lasate sa vegheze discret orele elevilor. Ne indeamna, tacut, copiii la mai multa bunatate decat toate orele de religie si de gargara civica la un loc. Fac parte din patrimoniul de cultura si credinta cu care, altfel, ne mandrim in afara tarii. Caci inca mai avem reflexele normale. O "Scobitoare in maslina" ne provoaca furia sau rasul, pe cand o Cruce - macar un gand pios.

06dec 05.12.2006 15:16:57

Cu putere de sus au rabdat barbateste mucenicii chinurile vrajmasilor si cu bucurie,cu putere de sus au fost anvrednicite sfintele sinoade intru intzelepciunea noastra!!Si vor fi!Asa ca de la mine mai poutzin,de la Domnul mai mult,ca prea sunt plin de mine!!!

05.12.2006 15:17:43

Citat:

În prealabil postat de Macarie
Cu adevarat sa ne intrebam de ce sint puse icoane acolo unde sint, si sa vedem daca rostul lor e implinit. Daca nu li se da cinstea cuvenita in acel loc, nu le punem.
Dar sa duci o campanie de scoatere a icoanelor pentru ca ar deranja pe cineva, tine de nebunia materialismului si umanismului deviat al vremii.

Daca domnii Budhisti, Musulmani, Hindusi sau oricine e bine primit la noi, nu ne pot accepta asa cum sintem, ii poftim sa se intoarca sanatosi in locurile de unde au venit. Iar daca au venit cu buna inima, si noi ii primim asa cum sint, ca nu i-am pus sa se boteze in granita.
Sincer cred ca nici unul din cei de bun simt nu se va simti suparat de credinta noastra !

Buna...:)
Subscriu opiniei tale...
In rest,celor de mai sus(catorva) nu pot decat sa le spun NO COMMENT...chiar nu am de gand sa intru in contradictoriu si sa mai duc munca de lamurire...am observat ca vorbim impreuna dar ne intelegem separat.Sorry!

sovidiu 05.12.2006 15:20:22

vedetzi din pacate ca aici se afla cusurul vostru... nu-i pricepetzi pe politicieni si acestia reushesc sa faca sa avetzi impresia ca se da o lupta pentru icoane, pentru copii cand colo pentru egalitarismul comunistoid de toate zilele si pentru faima lor impusa in lege... si daca fac valva atunci vine presa si daca vine televiziunea se afla de ei si daca se afla prin presa de ei, atunci ei, aoutomat au impresia ca vor fi alesi de bobor, si intr-adevar vor fi alesi ca se vor gasi destui care sa le dea apa la moara... deci asta sustineam ca nu e vorba despre Icoane, nici poveste, ca daca s-ar gandi la Dumnezeu si la copii si la icoane, ar stii ce este intr-adevar de facut, adica sa-i ajute pe parintzi sa-si creasca copii in respectul fatza de cele sfinte... si nu in respectul fatza de peretzii scolilor care sunt de multe ori murdari, decojiti, gauriti, plini de igrasie, frig, fara soba, fara tabla in clase si pline de gemuri sparte... deci nu incercatzi sa ne atragetzi intr-o falsa lupta, cam ca si pe vremea celor care au pus anatemele respective ca nu e problema numai de habotcianism = (spun ca-s crestin dar sunt bolnav inchipuit) ci ca ne transformam in "pampalai" care se prind sa manance o gogoashe uriashe ... gogoashe mediatica... pentru aceiasi baietzi buni, oameni de bine... politicienii moderni, de ieri si de azi... dar mai nou si cu printzip domnule... cu printzip, si de la 1 ianuarie, cu printzip european.

06dec 05.12.2006 18:07:30

Mai,astia care vreti icoanele jos!Am impresia ca mai vreti o jertfa a Mantuitorului!Pe El,pe toti,si toate ale Lui,de la El incoace,nu se mai pot spurca.Ni se pare noua ca se spurca in incercarea disperata a vicleanului.Se spurca si isi intuneca sufletul pe sine cel ce da icoana jos dintr-un loc unde a fost pusa intru cinstire si nu intru altceva.
Deci,repet,pentru cinstire.Iara daca unu singur din 10 elevi,e dureros,unul singur e cuminte si le cinsteste,ce facem atunci??? Le dam jos dara,sa nu le vada nici acela unu singur.Asa-i?

sovidiu 05.12.2006 18:41:30

Citat:

Mai,astia care vreti icoanele jos!Am impresia ca mai vreti o jertfa a Mantuitorului!Pe El,pe toti,si toate ale Lui,de la El incoace,nu se mai pot spurca.Ni se pare noua ca se spurca in incercarea disperata a vicleanului.Se spurca si isi intuneca sufletul pe sine cel ce da icoana jos dintr-un loc unde a fost pusa intru cinstire si nu intru altceva.
Deci,repet,pentru cinstire.Iara daca unu singur din 10 elevi,e dureros,unul singur e cuminte si le cinsteste,ce facem atunci??? Le dam jos dara,sa nu le vada nici acela unu singur.Asa-i?

mai, mai, ca nu prea vrei sa citesti ce am scris eu. De ce sa fie neaparat pe peretzi asha cum ai vrea dumneata, obligator la toate zidurile si la toate incintele si incaperile, iar ailaltzi din motive de egalitarism si nediscriminare vor ca toti peretzii sa fie goi ori sa puna pentru totzi cate ceva pentru a respecta minoritatzile,

Ma intreb de ce nu se permite ca sa aiba copilashul pe bancutza lui o iconitza, sau pe perete in dreptul lui iconitzele lui, sa vezi ce tamtam s-ar face daca ar indrazni un elev sa cinsteasca in acest fel o sfint icoana mai apropiata de sufletul sau, sa vezi atunci domnule cum toata directziunea si tot profesoratul s-ar indigna, si ar ajunge tamtamul pana la televiziune, sa vezi atunci cata nemultzumire si cata crunta osindire se va gasi in guritza mamuchii ori a profesorului fatza de elevul cu pricina care in loc sa fie atent la lectiune domnule, a fost absent toata ora admirandu-si iconitzele, de langa bancutza sa, sau cum va veni doamna psiholog sa ii explice ce greshala imensa face cand totzi ceilaltzi au alte indeletniciri sanatoase ... deci te rog inainte sa umblii cu cioara vopsita sa citesti ce a vrut sa spuna interlocutorul ca in fraza : Jos icoanele din shcoli! mai urma si altceva ca o continuare care te facea sa pricepi ca e aproape invers sensul din fraza respectiva...

06dec 06.12.2006 13:53:50

"...Ridicati,capetenii,portile voastre si va ridicati portile cele vesnice si va intra Imparatul slavei.Cine este acesta Imparatul slavei?Domnul Cel tare si puternic,Domnul Cel tare in razboi.....Domnul puterilor,Acesta este Imparatul slavei..."
Din psalmul 23.E Hristos Imparatul si Dumnezeul nostru acelasi din sfintele icoane!E chipul Lui acolo!Chiar nu intzelegeti ca degeaba incearca potrivnicul sa-si bata joc..nu poate...in nici un chip si in nici o forma!!!!!!

Tudor 07.12.2006 00:05:02

Mda, se pare ca pana la urma le-a iesit. Icoanele vor aparea in clase doar la orele de religie. RUSINE!!! Rusine ca va luati dupa un individ care nu are nici o legatura cu asta si care vroia doar sa iasa in evidenta. Pacat.

Speram ca macar Ministerul sa nu puna in aplicare directivele consiliului contra discriminarii?!!?!(ce discriminare doar domniile lor stiu!!!)

Credeam ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul dar se pare ca unii au timp si pt unele aberatii incredibile.

Va astept cu comentarii. Va rog sa fie la subiect si sa nu jignim!

Doamne ajuta!

Negroponte 07.12.2006 21:01:54

:)Admin,poti sa fii mai exact?Eu nu am auzit de o asemenea decizie oficiala de a se da icoanele jos din scoli. Doamne ajuta!

dillema 07.12.2006 21:10:38

Citat:

În prealabil postat de Macarie

Sa traiesti si Doamne ajuta!

dillema 07.12.2006 21:16:05

Citat:

În prealabil postat de sovidiu
deci nu incercatzi sa ne atragetzi intr-o falsa lupta, cam ca si pe vremea celor care au pus anatemele respective ca nu e problema numai de habotcianism = (spun ca-s crestin dar sunt bolnav inchipuit) ci ca ne transformam in "pampalai" care se prind sa manance o gogoashe uriashe ... gogoashe mediatica... pentru aceiasi baietzi buni, oameni de bine... politicienii moderni, de ieri si de azi... dar mai nou si cu printzip domnule... cu printzip, si de la 1 ianuarie, cu printzip european.

Si ce legatura are icoana cu cele afirmate de matale?
E lupta pentru drepturile crestinului DE A-SI EXERCITA LIBER RELIGIA!
Voi care sunteti impotriva transformati cele sfinte in circ!!!! Rusine!

06dec 08.12.2006 12:43:37

Mai,io nu-nteleg..hai ca unui ateu i se pare aberant ca ne-nchinam la icoane,eu le zic chipuri...da unui crestin ortodox,care crede in sfintzenia chipurilor din icoane,daca vede vrun tzanc la scoala ca blasfemiaza vreo icoana,ce face respectivu crestin ortodox???Coboara icoana de acolo,sau il urecheaza pe micul dracushor??Hai?

sovidiu 08.12.2006 13:22:45

poi domnule admin, ce sa discutam daca nu stim despre ce este vorba?
posteaza daca sti ce anume s-a hotarat, si apoi poate ca vom discuta... dar e ciudat cum unii au si inceput discutzia, sa fi citit ei ce spune textul respectiv? Daca au citit ii rog sa posteze. Dillema sti ce s-a publicat/hotarat... ca si eu sunt curios, te intreb pe tine ca stai bine la capitolul asta, poi daca ai fost capabila sa citesti ditamai Coranul, ca eu abea am citit cateva pasaje din biblie si m-am oprit ... deci te rog frumos ...

Tudor 08.12.2006 13:56:55

Alaltaieri seara, la stiri, au anuntat ca acea comisie nationala de etica(si discriminare) a adoptat hotararea conform careia icoanele trebuie sa dispara din scoli. Ultima decizie este in mana Ministerului Educatiei care poate pune in aplicare sau nu aceasta hotarare.

sovidiu 08.12.2006 14:22:25

COMUNICAT DE PRESĂ
BUCUREŞTI, 21.11.2006

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a analizat petiţia domnului Emil Moise, profesor de filosofie din Buzău, având ca obiect două capete de cerere:

Retragerea simbolurilor religioase de pe pereţii publici ai cancelariilor, holulilor şi sălilor de clasă din Liceul de Artă „Margareta Sterian”;
Retragerea simbolurilor religioase din instituţiile de învăţământ public din România.
Petentul consideră că afişarea simbolurilor religioase pe pereţii unităţilor publice de învăţământ constituie o discriminare împotriva persoanelor atee, agnostice, indiferente sau de altă confesiune decât aceea căreia îi aparţin simbolurile religioase.

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a audiat părţile din această speţă în data de 14.11.2006, la sediul instituţiei, urmând ca astăzi să se pronunţe, după deliberări.

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a pronunţat după cum urmează:

Cu privire la primul capăt de cerere, Colegiul Director a reţinut Sentinţa nr. 157 pronunţată în şedinţa publică din data de 27 martie 2005 de către Tribunalul Buzău şi Decizia nr. 1917 pronunţată în şedinţa publică din data de 20 iulie 2006 de către Curtea de Apel Ploieşti. Astfel, instanţa a considerat că „prin existenţa simbolurilor religioase pe pereţii cancelariilor, holulilor şi sălilor de clasă din învăţământ nu sunt încălcate drepturile fundamentale la libertatea de conştiinţă, gândire şi libertatea credinţelor religioase, respectiv al egalităţii în drepturi ale elevilor şi nu reprezintă o situaţie discriminatorie pentru fiica reclamantului, elevă la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău, care frecventează orele de religie predate. Se reţine că în cazul acestei unităţi de învăţământ există o situaţie specială în raport de celelalte şcoli pendinte I.S.J. Buzău, întrucât majoritatea icoanelor expuse în această instituţie sunt lucrări elaborate de elevii liceului sub îndrumarea profesorilor de specialitate, fiind considerate obiecte de artă”. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă şi irevocabilă. În consecinţă, Colegiul Director nu se pronunţă, respectând principiul autorităţii de lucru judecat.

Cu privire la cel de-al doilea capăt de cerere, Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să recomande Ministerului Educaţiei şi Cercetării elaborarea şi implementarea unei norme interne (circulară, instrucţiune), într-un timp rezonabil, prin care să reglementeze prezenţa simbolurilor religioase în instituţiile de învăţământ public. Această normă internă trebuie să se fundamenteze pe următoarele principii:

să asigure exercitarea dreptului la învăţătură şi accesul la cultură în condiţii de egalitate;
să respecte dreptul părinţilor de a asigura educaţia copiilor potrivit convingerilor lor religioase şi filosofice;
să respecte caracterul laic al statului şi autonomia cultelor;
să asigure libertatea de religie, conştiinţă şi convingeri a tuturor copiilor în condiţii de egalitate;
să afişeze simbolurile religioase doar în cursul orelor de religie sau în spaţiile destinate exclusiv învăţământului religios.
Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării va fi elaborată, motivată şi comunicată în termenul legal de 15 zile de la adoptare. Hotărârea poate fi atacată în termen de 30 de zile la autoritatea emitentă potrivit art. 7 alin. 1 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.

sovidiu 08.12.2006 14:27:56

http://www.salvati-icoanele.info/2006/11/21/cncd-scoate-icoanele-din-scoli/

nu este inca gata, doar s-au dat anumite principii pentru hotararea MEdC ca un fel de circulara interna

dillema 08.12.2006 20:17:44

Citat:

Mai,io nu-nteleg..hai ca unui ateu i se pare aberant ca ne-nchinam la icoane,eu le zic chipuri...da unui crestin ortodox,care crede in sfintzenia chipurilor din icoane,daca vede vrun tzanc la scoala ca blasfemiaza vreo icoana,ce face respectivu crestin ortodox???Coboara icoana de acolo,sau il urecheaza pe micul dracushor??Hai?

Pai am sa il pazesc eu pe D-zeu, El ma pazeste pe mine? Blasfemitorii vor avea rasplata dupa, nu iti fie teama

dillema 08.12.2006 20:22:44

Citat:

În prealabil postat de sovidiu
Dillema sti ce s-a publicat/hotarat... ca si eu sunt curios, te intreb pe tine ca stai bine la capitolul asta, poi daca ai fost capabila sa citesti ditamai Coranul, ca eu abea am citit cateva pasaje din biblie si m-am oprit ... deci te rog frumos ...

Nu stiu ce s-a publicat, vezi si matale net internet, Documenteaza-te!
Pai vezi? daca nici macar nu ai citit Biblia si sustii sus si tare ca icoanele sa fie eliminate!
Frica de D-zeu e inceputul intelepciunii zice Biblia! Pai intelepteste-te frate!

Iar legat de Coran... a fost un sacrificiu enorm sa citesc toate aberatiile din el, dar iaca m-a ajutat D-zeu!

dillema 08.12.2006 20:23:49

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

Pai am sa il pazesc eu pe D-zeu? El ma pazeste pe mine! Blasfemitorii vor avea rasplata dupa, nu iti fie teama

mioara 08.12.2006 22:05:57

Pt. cei interesati de soarta icoanelor din scoli, sper sa va pot ajuta si sa puteti ajuta la randul dvs. la pastrarea lor pe peretii institutiilor publice(caci nu se vor opri aici ci sigur vor continua ofensiva).

"Dragi prieteni,

Va multumim pentru ca v-ati exprimat in favoarea mentinerii icoanelor in
scoli. Dupa cum stiti decizia CNCD de eliminare a icoanelor din scoli a
devenit definitiva si poate fi contestata in termen de 15 zile de la
data publicarii - respectiv pana pe 20 decembrie.

Puteti contesta aceasta decizie a CNCD in nume personal folosind modelul
de mai jos pe care sa il trimiteti fie prin e-mail, fax sau posta la
adresele de mai jos:

contact@cncd.org.ro

Piata Valter Maracineanu 1-3
Sector 1
Bucuresti

tel./fax:
021/312 65 78 - 021/312 65 79
021/312 65 79 - 021/312 65 85

ATENTIE! Nu dorim sa va cunoastem detaliile personale, in modelul de
petitie de mai jos acestea au fost introduse pentru ca aceste
contestatii sa fie luate in considerare de catre CNCD.

ATENTIE! Daca nu mai doriti sa primiti mesaje legate de campania
"Salvati icoanele copiilor!" va rugam sa ne transmiteti acest lucru.

CONTESTATIE

In atentia d-lui Asztalos Csaba Ferenc, presedintele Colegiului Director
al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si a membrilor
Colegiului CNCD,

Subsemnatul ..., domicialiat..., act de identitate... contest prin
prezenta Hotararea nr. 323 din 21.11.2006 a Consiliului National pentru
Combaterea Discriminarii si reclam discriminarea mea si a copiilor mei
prin aceasta decizie eronata. De asemenea remarc insulta adusa
credinciosilor din Romania, peste 20.000.000, prin emiterea acestei
Hotarari in postul Nasterii Mantuitorului desi raspunsul pentru alte
petitii anterioare celei a numitilor Emil Moise, Renate Weber, Gabriel
Andreescu si Cristian Parvulescu - respectiv a romanilor din Harghita si
Covasna - treneaza de mai multe luni de zile.
Apreciez ca prin Hotararea 323 din 21.11.2006 a CNCD care recomanda
scoaterea simbolurilor religioase din scoli imi sunt incalcate
urmatoarele drepturi:
1. Dreptul la invatatura si accesul la cultura in conditii de egalitate;
2. Dreptul parintilor si ale comunitatilor locale de a asigura educatia
copiilor potrivit convingerilor lor religioase si filosofice;
3. Libertatea de religie, constiinta si convingeri a tuturor copiilor in
conditii de egalitate;
4. Libertatea de manifestare a credintei si convingerii religioase;
5. Dreptul de a fi aparat de catre Guvernul statului meu, Romania, al
carui reprezentat sunteti, in fata unor unor minoritati ideologice cu
filiatii anti-nationale.
Va solicitam sa consultati reprezentantii tuturor partilor afectate de
aceasta decizie conform normelor democratice ale lumii - fiica lui Emil
Moise si mama sa, elevi si profesori, comunitati locale, sindicatele din
invatamant, biserici si culte religioase, organizatii neguvernamentale,
serviciile de informatii - si sa reevaluati Hotararea CNCD 323 din
21.11.2006 conform Legii 554/2004. De asemenea, va rog sa-mi transmiteti
numarul sub care a fost inregistrata prezenta contestatie.

Data:

Semnatura:

NU SUNTEM SINGURI!

CNCD contestat de 150 de institutii si organizatii neguvernamentale

Coalitia pentru respectarea sentimentului religios contesta categoric
Hotararea anti-Icoane a Consiliului National pentru Combaterea
Discriminarii si va actiona Colegiul CNCD in judecata saptamana
urmatoare, in memoria tinerilor care au murit in lupta cu ateismul
comunist in decembrie 1989. Incepand de astazi trimitem CNCD contestatii
personale pentru care asteptam raspunsurile argumentate ale Colegiului.
Pana acum s-au raliat actiunii noastre 150 de institutii si organizatii
neguvernamentale si 2500 de elevi, studenti, profesori, academicieni,
jurnalisti, artisti si alte categorii. Daca va fi nevoie vom remite in
scris semnaturile sutelor de mii de credinciosi care sunt gata sa
sustina activ actiunea Civic Media.

Doamne ajuta!"

--

* Civic Media Association
* office@civicmedia.ro
* www.civicmedia.ro
* GSM: +4-0722-361-410

volga 10.12.2006 21:21:18

Variatiuni pe aceeasi tema. Si in Marea Britanie… la fel… dar altfel.

In acest an, in Marea Britanie, in perioada sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, (cand li se spune”sarbatori de iarna” ma uit in calendar sa vad daca nu ne-am intors inante de ’89) se vor folosi – pe cat posibil – doar felicitari fara simbolri crestine, cat mai neutre. DA! In Anglia… asta pentru ca nu vor sa-i supere (sa-i deranjeze, sa-i “minoriteze”)pe cei de alte credinte…Remarca reporterului BBC, un englez destul de speriat, era ca asa ceva nu se poate intr-o tara majoritar crestina …adica Anglia… Cateva doamne intervievate erau de asemenea foarte contrariate, mirate si derutate. (Stire Radio BBC, duminica 10 decembrie, ora, 8.30 a.m.. emisiunea “Puterea credintei” Mi se pare ca si in Franta se pune la fel problema.)
Ar trebui sa fim seriosi si crestini si sa ne rugam lui Dumnezeu, cu staruinta, cat mai multi, cu credinta, sa ne ajute sa trecem prin astfel de incercari si sa biruiasca Credinta crestina. Sa speram ca ce se intampla acum este doar o incercare din multele prin care vom fi siliti sa trecem. Sunt convinsa ca doar RUGACIUNEA adevarata ne va ajuta. Nu cred ca petitiile, sau protestul, sau mitingurile de protest- manifestari care n-au legatura cu crestinismul - pot sa rezolve astfel de probleme. Doamne ajuta!

silverstar 10.12.2006 22:11:59

Din clase icoanele nu vor fi scoase decat daca parintii sau/si elevii o cer. Noi niciodata nu vom obliga elevii sa faca asa un gest, indiferent ce legi vor veni. Nu stiu, nu cred ca-i pot obliga pe copii la ceva ce ei nu vor face niciodata de buna voie.

silverstar 10.12.2006 22:17:27

Citat:

În prealabil postat de admin
Alaltaieri seara, la stiri, au anuntat ca acea comisie nationala de etica(si discriminare) a adoptat hotararea conform careia icoanele trebuie sa dispara din scoli. Ultima decizie este in mana Ministerului Educatiei care poate pune in aplicare sau nu aceasta hotarare.

Sigur, aveti dreptate, ministerul are putere de decizie, dar nu trebuie ignorata vointa parintilor si a copiilor. Daca elevii se opun si refuza sa intre la ore, atunci ce e mai important? Este o masura extrema luata impotriva copiilor care in cea mai mare majoritate sunt ortodocsi. Nu trebuie sa se ajunga ca elevii nostri sa nu mai intre in clasa. Chiar daca pana acum copiii au tacut, ei stiu despre aceste discutii care ii priveste direct, dar nimeni nu-i intreaba, nu le cere parerea. Vad ca altii hotarasc pentru ei si tocmai cei care nu au treaba cu ortodoxismul.

sovidiu 11.12.2006 13:48:22

politicienii astia, poi si cultele isi urmaresc politica lor, si tocmai am vazut ieri cateva secventze dintr-un film sf, n-am avut rabdare sa urmaresc tot filmul, cu niste cetatzeni undeva in viitor, care umblau prin niste cladiri din ceva material foarte ciudat, la inaltzimi foarte mari, grinzi si materiale translucide, transparente, si se urmareau unii pe altzii, aveau si ceva arme moderne, necunoscute... sau poate ca respectivii veneau din viitor, habar-n-am... dar a fost suspans mare... oricum mie mi-au placut fazele, de mai demult, cand urmaream cu sufletul la gura filmul Star Trek si partzile lui si continuarile, dar si de Capitanul Flotei Stelare Jean-Luc Picard, comandantul de pe Enerprise, si asta a ajuns pe o planeta foarte interesanta, si a invatzat pe unii si pe altzii de acolo cate ceva, din indeletnicirile celor de pe Terra si a uniunii intergalactice, si astia cand il vedeau, il priveau cam ca pe Dumnezeu, si ii ziceau Picardul! Iar astia, ajunsi pe nava spatziala, se mirau si glumeau pe seama naivitatii respectilor, ceva rasa humanoida inapoiata, mai rudimentara. Apoi s-au intalnit intr-o confruntare intergalactica cu Klingonienii deoarece le-a violat spatiul interstelar si acestia nu i-a lasat sa plece pana nu au dat socoteala dupa legile Klingoniene, un cod de mii si mii de baze de date stranse in decursul istoriilor, deoarece acestia erau un imperiu multimilenar, mai vechi decat al pamantenilor, foarte dezvoltat, dar au reusit sa le dea raspunsurile, oricum cred ca daca nu raspundeau conform ii dezintegra. Si au plecat spre alte regiuni intergalactice cei din nava Enterprise. Domnule, nu stim daca peste cateva mii de ani lucrurile nu vor sta exact asha, si vom fi prieteni sau v-om impartzii si exista alaturi de Romulans, Klingons, Xindi, Tholians, Gorn, Q, Vulcans, Ferengi, Dominion, Borg, Cardassians, Bajorans, Trill, Hirogen, Kazon, Breen, si alte civilizatzii dezvoltate in constelatziile si zonele spatziale respective, respectiv ca deja americanii vor sa plaseze niste uriashe incinte locuibile pe Luna dar si pe Marte cica, si eu personal cred ca am sa-i ajut, fiindca banui ca se poate, si ash fi in stare sa-i ajut... e o tzinta frumosa si plina de provocari... dar trebuie sa reushesc sa construiesc, macar teoretic, turnul pana inafara gravitatziei si pe Luna si pe Marte sau sa folosim cumva ideea asta novatoare cu Balonul care ajunge la o inaltzime uriasha fiind impins de fortza ascensionala si de acolo sa facem lansarile in spatziu, un fel de statzie orbitala pe balon. Sa vedetzi atunci ce lucruri interesante or sa ne aduca de pe Marte si de pe Luna... Dar ca sa fie functionale trebuie lucru serios nu gluma... sper sa prindem si noi ceva din timpurile alea.

irina77 12.12.2006 11:41:21

Stimata conducere a CNCD,
cu parere de rau constatam ca discriminati majoritatea (90%) in favoarea minoritatii (10%). Pe cine discrimineaza icoanele? Pe ne-ortodocsi? Dar chiar si pentru acestia ele pot constitui (macar) simbolul unei credinte care afirma ca Dumnezeu este Iubire si care indeamna sa il iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Si eu personal ma simt discriminat de cate ori trec pe langa tarabele cu poze pornografice asezate ostentativ, caci ma deranjeaza sa le vad. De ce vulgaritatea si lipsa bunului simt nu sunt considerate macar la fel de daunatoare ca si icoanele, ca sa fie interzisa expunerea lor in locuri publice?
Cui i-ar folosi o generatie lipsita de valori morale? Oare cand ii invatati pe copiii dumneavoastra ce este binele si raul “discriminati” raul? Oare cand doriti sa le stabiliti niste repere morale inseamna ca ii indemnati la ura? Cred ca toleranta si discriminarea au nevoie de o redefinire clara. Adevaratii crestini nu au fost niciodata un pericol pentru nimeni, caci Biblia ne invata sa ne supunem stapanirilor pamantesti, dand Cezarului cele ce sunt ale Cezarului, si Lui Dumnezeu cele ce sunt ale Lui Dumnezeu. Pacat si rusine!
Cu tristete,
un crestin ortodox din cei 20 milioane de crestini ortodocsi.

irina77 12.12.2006 11:49:00

(de pe www.salvati-icoanele.info)

Tudor 13.12.2006 09:12:53

Se pare ca s-a ajuns la o hotarare. Icoanele vor ramane la locul lor. Am auzit de dimineata la radio ca decizia o iau parintii, elevii si conducerea scolii. Asadar eu cred ca icoanele vor ramane in clase.

Doamne ajuta!

niceboyrom 13.12.2006 23:48:20

eu sunt ateu. si am priviri foarte liberale in ceea ce priveste discriminarea. nu pornesc de la ideea majoritate : minoritate. raportul acesta este ineficient astazi. romania nu este o tara teocratica, iar sistemul de invatamant nu se bazeaza pe religia ortodoxa, la fel cum nici legile statului nu se bazeaza pe traditia ortodoxa, ci mai degraba realitatile sociala.

in ceea ce privesc icoanele cred ca asemenea hotarari ar trebui luat la nivel local si cred ca asemenea decizii ar tine de regulamentele de ordine interioara. sunt comunitati strict ortodoxe. in acest sens prezenta icoanelor nu discrimineaza pe nimeni.

ceea ce este mai grav cred ca este sa obligi un elev ateu (cazul meu) sa invete rugaciuni si sa il obligi sa le recite. lucru npe care l-am facut cu cea mai mare ipocrizie pentru ca desi necredincios marturiseam "CREZUL" pentru a promova la religie.

ancah 14.12.2006 18:07:55

Niceboy, tu ai speranta? Da? Atunci nu esti ateu. Un ateu nu are speranta.
Din cele scrise de tine, vad ca esti un tip robust, cu priviri liberale. Esti plin de viata, cea pamanteasca. si atata timp cat mai esti inca febril preocupat doar de ea, cealalta din cer ramane invaluita in mister. Toti am trecut prin asta. Dar nu-i nimic, toate la timpul sau.

Va_iubesc 14.12.2006 18:20:02

Citat:

În prealabil postat de niceboyrom
eu sunt ateu.

Niceboy, o sa fiu putin in afara topicului, dar as dori sa stiu de ce esti tu ateu? Crezi ca Dumnezeu nu exista? Sau crezi ca Dumnezeu exista, dar nu te intereseaza sa-L intalnesti si sa-L primesti in viata si-n inima ta?

In urma cu vreo 12 ani eram cam ca tine. Totusi eram in cautarea Adevarului. Si ziceam "Daca Tu existi, arata-mi calea spre Tine!" Pot sa spun acum ca El nu m-a lasat mult sa astept si ca dupa ce I-am deschis usa inimii mele, viata mea a devenit o impletire de bucurie, pace, dragoste si implinire. E cu adevarat minunat.

Elena

silverstar 15.12.2006 07:03:24

Citat:

În prealabil postat de admin
Se pare ca s-a ajuns la o hotarare. Icoanele vor ramane la locul lor. Am auzit de dimineata la radio ca decizia o iau parintii, elevii si conducerea scolii. Asadar eu cred ca icoanele vor ramane in clase.

Doamne ajuta!

S-a procedat exact cum am spus mai sus. Totul ramane la latitudinea elevilor, parintilor si a conducerii. Am auzit si eu.

lucianionescu 07.04.2010 01:49:14

Catre toti adevaratii crestini!!!!

Cautam crestini care sa impartaseasca ideea creerii unei asociatii crestine si impreuna sa luam atitudine impotriva satanismului,homosexualitatii,darwinismului,New Age-ului,si ecumenismului,deoarece credem ca biserica ortodoxa nu mai reprezinta demult spiritul ortodoxiei crestine,pactizand cu vremelnicia politicului.De aceea vrem sa ne supunem doar lui Dumnezeu,sa incercam sa gasim valorile crestine,si impreuna s ail preamarim doar pe Dumnezeu in tot ceea ce a existat,exista si va exista.De asemeni ne dorim sa organizam un festival de muzica religioasa crestina, dezideratele noastre fiind slujirea Domnului Iisus Hristos ca Unic Fiu al lui Dumnezeu ,nerecunoasterea in cadrul comunitatilor crestine a comunitatilor de gay ,de lesbiene,a masonilor,a New-Age-ului,refuzul de a recunoaste teoria darwinista,refuzul de a accepta pasapoarte biometrice,si posibilitatea infiintarii unor scoli crestine in care cuvantul lui Dumnezeu sa fie calauza.De asemenea posibilitatea creerii unor emisiuni cu adevarat crestine in mass media, care sa arate pericolul imoralitatii la care s-a ajuns odata cu Globalizarea Mondiala.De asemenea refuzul de a renunta la valorile spirituale crestine ,refuzul de a renunta la valorile culturale si spirituale legate de limba si obarsie,posibilitatea de a putea edita manuale scolare pentru copiii nostri dupa spiritul si legea lui Dumnezeu.Odata ce Sodoma si Gomora au fost distruse de catre Dumnezeu,nu putem accepta in spiritul nostru ca homosexualitatea masculina sau feminina,transexualitatea ,adulterul,avortul,divortul si celelalte pacate,sa fie declarate ca apartinand normalitatii creatiei lui Dumnezeu.Nicaieri in Biblie,Dumnezeu nu a creat barbatul care sa se impreune cu barbatul sau femeia care sa se impreune cu femeia.Daca preacurvia dintre un barbat si o femeie sau adulterul dintre un barbat si o femeie sunt considerate fapte imorale si sunt infierate de catre Dumnezeu,oare cum vor fi considerate legaturile dintre barbat si barbat ,femeie si femeie,operatiile de schimbare de sex,adoptarea unor copii de catre aceste comunitati?Invierea Domnului Iisus Hristos inseamna recuperarea noastra din moarte,adica tocmai din pacat.Noi trebuie sa luptam impotriva pacatelor din noi pt a putea fi salvati de la moarte de catre Domnul Iisus Hristos.Numai prin lupta impotriva pacatelor,noi putem ajunge la cununa vietii vesnice.Ori prin acceptarea pacatului ca facand parte din normalitatea creatiei lui Dumnezeu,noi murim odata cu cei pacatosi si mai mult,distrugem si viata copiilor nostri ,lasandu-le sufletul invadat de aceste invataturi satanice. Cerem ca in paralel cu libertatile pe care aceste minoritati le au,si noi sa avem aceleasi libertati in care sa exprimam dezacordul fata de incalcarea cuvantului lui Dumnezeu,in care sa militam pt educarea copiilor nostri,separat de modelul Darwinist sau cel al libertatilor sexuale.Pentru detalii contactati-ne la email-ul: vioreldog@yahoo.com sau la numarul de telefon 0761 48 13 48.

laurschepsis 07.04.2010 11:52:21

Citat:

În prealabil postat de lucianionescu (Post 231983)
Cautam crestini care sa impartaseasca ideea creerii unei asociatii crestine si impreuna sa luam atitudine impotriva satanismului,homosexualitatii,darwinismului,New Age-ului,si ecumenismului,deoarece credem ca biserica ortodoxa nu mai reprezinta demult spiritul ortodoxiei crestine,pactizand cu vremelnicia politicului.De aceea vrem sa ne supunem doar lui Dumnezeu,sa incercam sa gasim valorile crestine,si impreuna s ail preamarim doar pe Dumnezeu in tot ceea ce a existat,exista si va exista.De asemeni ne dorim sa organizam un festival de muzica religioasa crestina, dezideratele noastre fiind slujirea Domnului Iisus Hristos ca Unic Fiu al lui Dumnezeu ,nerecunoasterea in cadrul comunitatilor crestine a comunitatilor de gay ,de lesbiene,a masonilor,a New-Age-ului,refuzul de a recunoaste teoria darwinista,refuzul de a accepta pasapoarte biometrice,si posibilitatea infiintarii unor scoli crestine in care cuvantul lui Dumnezeu sa fie calauza.De asemenea posibilitatea creerii unor emisiuni cu adevarat crestine in mass media, care sa arate pericolul imoralitatii la care s-a ajuns odata cu Globalizarea Mondiala.De asemenea refuzul de a renunta la valorile spirituale crestine ,refuzul de a renunta la valorile culturale si spirituale legate de limba si obarsie,posibilitatea de a putea edita manuale scolare pentru copiii nostri dupa spiritul si legea lui Dumnezeu.Odata ce Sodoma si Gomora au fost distruse de catre Dumnezeu,nu putem accepta in spiritul nostru ca homosexualitatea masculina sau feminina,transexualitatea ,adulterul,avortul,divortul si celelalte pacate,sa fie declarate ca apartinand normalitatii creatiei lui Dumnezeu.Nicaieri in Biblie,Dumnezeu nu a creat barbatul care sa se impreune cu barbatul sau femeia care sa se impreune cu femeia.Daca preacurvia dintre un barbat si o femeie sau adulterul dintre un barbat si o femeie sunt considerate fapte imorale si sunt infierate de catre Dumnezeu,oare cum vor fi considerate legaturile dintre barbat si barbat ,femeie si femeie,operatiile de schimbare de sex,adoptarea unor copii de catre aceste comunitati?Invierea Domnului Iisus Hristos inseamna recuperarea noastra din moarte,adica tocmai din pacat.Noi trebuie sa luptam impotriva pacatelor din noi pt a putea fi salvati de la moarte de catre Domnul Iisus Hristos.Numai prin lupta impotriva pacatelor,noi putem ajunge la cununa vietii vesnice.Ori prin acceptarea pacatului ca facand parte din normalitatea creatiei lui Dumnezeu,noi murim odata cu cei pacatosi si mai mult,distrugem si viata copiilor nostri ,lasandu-le sufletul invadat de aceste invataturi satanice. Cerem ca in paralel cu libertatile pe care aceste minoritati le au,si noi sa avem aceleasi libertati in care sa exprimam dezacordul fata de incalcarea cuvantului lui Dumnezeu,in care sa militam pt educarea copiilor nostri,separat de modelul Darwinist sau cel al libertatilor sexuale.Pentru detalii contactati-ne la email-ul: vioreldog@yahoo.com sau la numarul de telefon 0761 48 13 48.

Doamne-ajuta!

Mai pe scurt ai vrut sa scrii asa: "Cautam cozi de topor cu care sa lovim in BOR".

Draga frate, renunta la dezbinare, cauta comuniunea si asa, sprijinindu-te pe bine si frumos chiar ai sa faci ceva bun si frumos pentru copii.

Doamne-ajuta!

hmiron 07.04.2010 13:47:08

Si nu mai redeschide discutii de acum 4 ani.

Crestin_Simona 26.06.2010 15:56:53

Citat: ,,Sa sedem blanzi...''

Citat:

În prealabil postat de lucianionescu (Post 231983)

Si fara binecuvantarea bisericii Ortodoxe crezi ca vei reusi?
Pai mai mare ratacire decat asta nici ca iti mai trebuie, poate chiar mai mare decat ratacirile pe care vrei sa le combati (macar alea sunt la lumina si sti ca-s rele).

Puiut, sa sedem blanzi - asa cum bine zice un distins user si frate al acestui site (scuze, pe baza de repede nu-mi vine in minte ID-ul) si sa consultam duhovnicii mai intai. Exista ce-i drept unele prilejuri de sminteala, dar daca deja fugi....eu personal m-asi intreba despre mine si nu despre biserica pe care vreau sa o combat.

Si daca chiar vrei munca si implicare ce zici de asta: http://www.basilica.ro/ro/stiri/comu...conomicab.html luat de pe acest forum?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:21:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.